Kertas itu, secara komersial, terdapat dalam berbagai ukuran dari ukuran huruf hingga 13x19 yang besar dan melebihi. Walau bagaimanapun, ukuran yang paling standard dalam perkhidmatan kejuruteraan dan kawasan kerja yang lain adalah kertas 11 "x17" . Ukuran selembar kertas biasanya disebut kertas ukuran Tabloid , Ledger , atau B.

Kertas 11x17 yang digunakan di pejabat:

Kertas 11 "x 17" digunakan dalam profesi yang memerlukan tujuan berukuran besar atau dokumentasi yang tidak sesuai dengan tepat pada kertas ukuran huruf biasa. Lembaran berformat lebar tidak sesuai untuk dibawa dan berjalan-jalan semasa pembinaan. Lukisan seni bina komersial dirancang dan dilukis pada helaian ANSID 22 "x 34".

Pencetak Tabloid: Gambar Besar dicetak

Sesuai dengan keperluan cetakan besar? Elakkan perjalanan yang memakan masa ke kedai salinan dengan menambahkan pencetak laser tabloid ke kawasan pejabat anda. Pencetak 11x17 dapat memberi anda:

 • Dokumen yang Komprehensif. Jangan risau untuk menekan helaian Excel yang besar ke ukuran yang tidak jelas sehingga sesuai pada halaman yang berasingan. Anda juga tidak perlu risau untuk mengetuk pelbagai halaman secara kolektif. Pencetak 11x17 akan menghasilkan keseluruhan dokumen dalam satu format besar dan jelas tanpa harus kehilangan kualiti. Pencetak laser 11x17 menyokong untuk mencetak pada kertas besar yang besar termasuk kertas tabloid (11X17 inci) / A3 (11.69 inci dengan 16.54 inci).
 • Imej Segar. Pencetak tabloid dirancang untuk seniman grafik dan jurugambar pakar yang memerlukan gambar berkualiti tinggi dalam bentuk cetak. Kini, pencetak laser 11x17 tersedia untuk kegunaan pejabat setiap hari, jadi anda boleh membuat cetakan besar mengikut keperluan anda.
 • Kuasa. Pencetak laser dikenali kerana kepantasannya. Tidak kira saiznya, anda akan mendapat cetakan berkualiti tepat pada waktunya.
 • Pelbagai fungsi. Pencetak 11x17 all-in-one tidak hanya memberikan gambar yang tajam tetapi juga menyalin, faks, mengimbas, dan menghantar e-mel. Jimat ruang, masa, dan wang dengan cepat dengan menyelaraskan semua keperluan profesion anda dalam satu pencetak laser tabloid pelbagai fungsi yang kuat.

Lebih kurang 11x17:

 1. Kertas piksel tinggi bersumber dari pakar hutan yang boleh diperbaharui dan telah menghasilkan pengeluaran dengan penebangan hutan 0% di Amerika Utara.
 2. Pengoptimuman untuk Teknologi Piksel Tinggi - Semua Kertas HP memberikan prestasi ganjaran pada peranti HP, serta pada semua pencetak dan peralatan penyalin yang berbeza.
 3. Kertas Serbaguna Lengkap Untuk kegunaan Pejabat - Lebih terang daripada kebanyakan kertas pencetak dan salinan untuk kegunaan harian, MultiPurpose 20 dapat dilaksanakan untuk semua laporan dalaman yang merangkumi percetakan hitam dan putih dan percetakan warna biasa.
 4. Kelestarian Bertauliah- Kertas Cetak MultiPurpose 20lb piksel tinggi adalah Majlis Pengawasan Hutan yang diluluskan dan diberikan melalui kredit yang memuaskan MR1 Support LEED (Kepimpinan dalam Tenaga dan Reka Bentuk Alam Sekitar).
 5. Kertas Percetakan Kunci Warna - Teknologi Colorlock menghasilkan warna yang lebih terang, hitam yang lebih berani, dan pengeringan yang lebih cepat.
 6. Kertas Bebas Asid - Cetakan MultiPurpose 20lb piksel tinggi dan kertas karbon memeriksa lebihan menguning untuk menjamin jangka masa panjang untuk keadaan arkib tambahan.

Kertas A4:

Untuk kertas fotokopi A4 putih lembut dan terang, 11x17 telah anda sertakan. Kertas 11x17, kertas bersaiz A4 adalah sekitar 8.3 x 11.7 inci. A4 adalah ukuran kertas yang paling kerap digunakan di dunia - kecuali di Amerika Utara. Umumnya digunakan untuk surat, majalah, dan dokumen perniagaan, dan merupakan satuan ukuran kertas dalam senarai ISO 216 ukuran kertas konvensional antarabangsa. Saiz kertas A4 juga boleh dilipat untuk membuat selebaran A5. Sekiranya anda menjalankan perniagaan dengan sebuah firma di luar AS dan Kanada, sangat wajar anda memerlukan mencetak dokumen dalam ukuran ini jika anda mahu dokumen anda bekerjasama dengan syarikat mereka. Negara-negara yang menggunakan siri kertas ukuran A memasuki United Kingdom, di Spanyol, di Ireland, di Austria, di New Zealand, di Switzerland, di Jepun, India, Perancis, Itali, Sweden, Singapura, Australia, dan Afrika Selatan.

Langkah-langkah untuk Menyesuaikan Ukuran Kertas di Excel hingga 11x17:

Untuk hamparan besar, Microsoft Excel 2013 mengekalkan kepingan berukuran tabloid, sehingga anda dapat mencetak di atas kertas berukuran 11 x 17 inci dalam mod landskap dan potret. Setiap kali anda mengubah ukuran halaman menjadi Excel, periksa tetapan margin anda, dan lihatlah selisih halaman dan penyelidikan pekerjaan cetak. Ini akan memastikan pekerjaan cetak anda keluar seperti yang anda mahukan pada kali pertama, tanpa kehilangan kertas atau dakwat.

Langkah 1

Saiz kertas kelihatan di bawah tab Layout Halaman.

Klik tab "Tata Letak Halaman" setelah membuka lembaran kerja Excel dan kemudian klik simbol "Saiz". Pilih "Tabloid" untuk susunatur 11x17 inci.

Langkah 2

Pilih orientasi helaian "Potret" atau "Landskap".

Tandakan simbol "Orientasi" di bawah tab Layout Halaman dan pilih "Potret" atau "Lanskap."

Langkah 3

Nyatakan ukuran margin di bawah tab Layout Halaman.

Tandakan simbol "Margins" untuk menentukan ukuran margin. Excel 2013 mempunyai tiga gaya margin: Normal, Lebar, dan Sempit dengan dimensi margin, header, dan footer. Anda juga dapat menentukan margin anda dengan mengklik "Margin Khusus".

Langkah 4

Periksa kawasan cetak untuk julat sel tertentu jika mahu.

Gerakkan kursor ke sel yang anda perlukan untuk dicetak jika anda ingin mencetak hanya sebahagian daripada lembaran kerja. Pilih "Kawasan Cetak" di bawah tab Tata Letak Halaman, lalu centang "Tetapkan Kawasan Cetak." Sel yang tidak anda sorot tidak akan dicetak. Sekiranya anda seterusnya ingin mengubah sel yang dipilih atau mencetak keseluruhan lembaran kerja, pilih "Kosongkan Kawasan Cetakan."

Langkah 5

Gunakan Pratonton Rehat Halaman untuk melihat susun atur pelbagai helaian.

Tandakan tab "Lihat" dan pilih "Pratonton Cuti Halaman" untuk mengenali bagaimana tugas cetak anda akan kelihatan. Sekiranya anda mencetak lembaran kerja yang besar, pastikan ruangan kelihatan di setiap halaman seperti yang anda harapkan. Sebagai contoh, jika lajur atau margin terlalu jauh, lajur yang anda perlukan di Halaman 1 mungkin melihat awal Halaman 2. Sekiranya penting, anda boleh menyesuaikan lebar lajur dan baris menggunakan tampilan susun atur.

Langkah 6

Tentukan ukuran helaian dan pilihan yang berbeza di bawah menu Cetak.

Tandakan tab "Fail" apabila anda dapat mencetak lembaran kerja. Pilih "Cetak" dari menu dan kemudian pilih pencetak anda. Penyelesaian masalah pekerjaan cetak, serta tetapan cetak anda. Sekiranya ukuran halaman "Tabloid" tidak dipilih di sini, klik pada ukuran halaman semasa dan pilih "Tabloid" dari menu drop-down. Pilih bilangan halaman yang ingin dicetak, sama ada anda mahu halaman tersebut berkaitan atau tidak, dan tetapan lain yang ingin anda tentukan. Hidupkan pencetak anda dan tandakan butang "Mencetak".

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

Adakah kertas 11x17 a4?

A4. Kertas 11x17 ini , berukuran A4 , berukuran 8.3 x 11.7 inci. A4 adalah ukuran kertas yang paling kerap digunakan di dunia - kecuali di Amerika Utara.

Bagaimana saya mencetak kertas 11x17?

Cara Mencetak 11 X 17

 1. Buka dokumen yang perlu anda cetak .
 2. Tandakan "Fail."
 3. Pilih " Cetak ."
 4. Tandakan "Properties".
 5. Tandakan kekunci "Keutamaan", kemudian pilih tab " Kertas / Kualiti".
 6. Tandakan pada menu lungsur di sebelah "Saiz Kertas " dan pilih " 11x17 ."

Adakah 11x17 bersamaan dengan a3?

Di kedai Amerika, saiz kertas ISO jarang sekali digunakan. Alternatif AS untuk A3 dipanggil Tabloid atau Ledger (ANSIB) dan merangkumi 11 x 17.

Bolehkah pencetak biasa mencetak 11x17?

Sebilangan pencetak desktop boleh mencetak kertas bersaiz tabloid. Lihat untuk "Tabloid", "Buku besar", atau yang lain termasuk "11 × 17" dengannya. Sekiranya anda melihatnya, maka pencetak anda dapat mengendalikan kertas 11 × 17,, jika anda tidak melihatnya, maka pencetak anda mungkin tidak dapat menguruskannya.

Apakah saiz 11x17 yang disebut?

Pencetak bersaiz tabloid menyokong ukuran kertas standard yang lebih ketara; pencetak bersaiz lejar umumnya digunakan untuk dokumen bersaiz besar, berukuran 11x17 inci.

Lukisan Animasi Komputer:

Perisian Lukisan Animasi Komputer (CAD) seperti AutoCAD digunakan oleh jurutera dan penggubal untuk menghasilkan lukisan. Kertas 11 "x 17" adalah skala 1/4 klasik yang fleksibel untuk diambil oleh jurutera atau arkitek. Dengan membuat gambar, lebih banyak pengguna mungil dapat menangani dokumen di tempat kerja, mendapatkan pembetulan, dan menyemak gambar teknikal tanpa melancarkan atau melipat rancangan yang lebih luas. Mencetak kertas 11x17 lebih menjimatkan kerana terdapat pencetak yang lebih cekap dengan kos lebih rendah daripada pencetak format lebar.

Selanjutnya, kertas 11x17 digunakan dalam penerbitan untuk mengumpulkan dan memasang beberapa helaian serta mencetak poster.

Pencetak 11 × 17 Terbaik untuk Arkitek:

1. Epson WorkForce WF-7710

CETAKAN PERCETAKAN: 8,7 ppm hitam; 6 ppm warna

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 13 "x19"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

2.HP OfficeJet Pro 7740

CETAKAN PERCETAKAN: 22 ppm hitam; 18 ppm warna

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 11 "x17"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

3. Canon Pixma iX6820

CETAKAN PERCETAKAN: 14.5 ipm hitam; 10.4 warna ipm

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 13 "x19"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

4.Brother Inkjet Printer, MFCJ6945DW

CETAKAN PERCETAKAN: 22 ppm hitam; 20 ppm warna

11 "x17"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

5. Foto Ekspresi Epson HD XP-15000

CETAKAN PERCETAKAN: 9.2 ppm hitam; 9.0 ppm warna

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 13 "x19"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

6. Canon Pixma Pro-100

CETAKAN PERCETAKAN: 8.0x10.0 "

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 13 "x19"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

7.HP DesignJet T130

CETAKAN PERCETAKAN: T130: 35 saat / halaman pada cetakan A1, 70 A1 setiap jam

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 11 "x17"

Sambungan: Berwayar

8. EcoTank Premium Epson Express

CETAKAN PERCETAKAN: 13 ppm hitam; 10 ppm warna

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 11 "x17"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

9. Canon PIXMA TS9520

CETAKAN PERCETAKAN: Lebih kurang. 15.0 ipm hitam; Lebih kurang 10.0 warna ipm

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 11 "x17"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

10. Saudara MFC-J6930DW

CETAKAN PERCETAKAN: 22ppm hitam; 20ppm warna

PENGENDALIAN MAX.MEDIA: 11 "x17"

Sambungan: Tanpa Wayar dan Berwayar

Apabila berjaya, pencetak 11x17 terbaik untuk arkitek hanya bergantung pada kehendak pelanggan. Pertimbangkan kelajuan dan kapasiti yang diperlukan, dan selalu ingat kualiti pencetakan.

Satu nasihat terakhir adalah untuk selalu bertanya pada diri sendiri sebelum membeli, "adakah ciri-ciri itu layak mendapat wang?" Sekiranya jawapan anda adalah ya, maka anda harus melakukannya. Sekiranya jawapannya tidak, anda harus bertanya-tanya adakah anda bersedia membayar wang tambahan untuk ciri-ciri tersebut.

KESIMPULAN:

Nama yang paling popular adalah "Tabloid", "B-Size" dan dalam kes yang unik disebut sebagai ukuran "Ledger". Semua frasa ini boleh digunakan untuk menyambung ke Lembaran 11 "x 17 ".