13 tatu dianggap berkaitan dengan musibah , penderitaan , dan kematian . Sebilangan orang mendapat 13 tatu sebagai simbol keberuntungan dan penawar untuk nasib buruk yang akan datang. Ini bermaksud, apabila nasib buruk konvensional menuju ke arah anda, ia akan melewati anda setelah melihat bahawa anda sudah cukup mengalami musibah.

13 tatu

1. Apakah maksud tatu 13?

:ballot_box_with_check: Tatu selalu menjadi trend - tidak kira di era mana. Anda akan terpesona setelah menonton tatu 30 selebriti teratas yang sangat indah untuk mati.

:ballot_box_with_check: Takhayul, tatu nombor 13 dianggap berkaitan dengan musibah, ujian, penderitaan, dan juga kematian. Ini juga dianggap demikian di dunia barat, kerana beberapa aspek keagamaan. Contohnya:

 1. Terdapat 13 orang di meja makan terakhir setelah itu Yesus Kristus dihukum.

 2. Menurut beberapa sarjana, Yesus Kristus dihukum mati pada bulan ke - 13 menurut kalendar Yahudi.

 3. Dalam Mitologi Norse , Loki - dewa nakal - meningkat jumlahnya menjadi 13, ketika 12 dewa sedang menunggu Loki di meja untuk makan dan salah satu dewa itu mati.

:ballot_box_with_check: Inilah sebab mengapa orang sering berfikir bahawa jika ada 13 orang di meja, salah seorang daripada mereka akan mati sepanjang tahun.

:star: Frigga triskaidekaphobia

Sebilangan besar orang mempunyai ketakutan kerana hari Jumaat adalah hari ke-13 dalam bulan ini dan sama seperti fobia lain, ketakutan hari Jumaat dengan 13 disebut sebagai Frigga triskaidekaphobia.

Jumaat 13

:star: 13 tatu - penawar kepada musibah

Walaupun sebilangan orang mendapat 13 tatu sebagai simbol keberuntungan dan penawar untuk nasib buruk yang akan datang. Ini sebenarnya bermaksud bahawa, ketika nasib buruk konvensional menuju ke arah anda, ia akan melewati anda setelah melihat bahawa anda sudah cukup mengalami musibah.:star: 13 tatu - tanda nasib baik

 1. Namun ada sekolah pemikiran lain di mana orang menganggap nombor 13 sebagai tanda keberuntungan, kehidupan, kesihatan, dan juga kesuburan. Ini bermaksud, di sekolah pemikiran itu, tatu nombor 13 adalah simbol positif.

 2. Selalunya, artis tatu mewakili tatu nombor 13 sebagai tanda kehidupan dan aspek positif dan bukannya musibah.

 3. Mitos yang berbeza dikaitkan dengan tatu nombor 13, kebanyakan menganggapnya sebagai simbol musibah.

1.1. Asal 13 tatu

:white_check_mark: Sebagai agama dan takhayul, angka 13 dianggap sebagai simbol nasib buruk, bahaya, kematian, atau peringatan, kebanyakan geng penjahat menggunakannya sebagai simbol.

:white_check_mark: Sama seperti tatu Om , tatu nombor 13 juga sangat popular sama ada dengan cara positif atau negatif. 13 tatu atau MS 13 adalah simbol Mara Salvatrucha .

:green_book:La Mara Salvatrucha - dikenali sebagai MS 13 - adalah kumpulan jenayah yang berasal dari California pada tahun 1970-an dan 1980-an.

:white_check_mark: Pada dasarnya, MS 13 - menggunakan 13 tatu sebagai simbol - ditubuhkan untuk melindungi pendatang Salvador dari geng lain. Ernesto Miranda adalah pengasas MS 13 dan el Salvador, Guatemala, Mexico, Amerika Syarikat, dll. Adalah wilayah mereka.

Tatu nombor 13

:white_check_mark: Geng Salvatrucha terlibat dalam jenayah besar mulai dari penjualan dadah hingga pelacuran kanak-kanak. Tidak kira sama ada anda ingin mempunyai tatu nombor 13 atau yang lain, pastikan tatu anda betul-betul seperti yang anda mahukan.

1.2. Nombor 13 dalam kad tarot

 1. Ketika beberapa orang mencari tatu nanas untuk mewakili kebahagiaan mereka, angka 13 dianggap sebagai simbolik penderitaan dan kematian.

 2. Walaupun di Tarot, kad dengan nombor 13 digunakan sebagai simbol kematian tetapi tidak bermaksud kematian seseorang, tetapi kematian masa-masa buruk sebelum permulaan masa-masa yang baik.

Nombor 13 dalam kad tarot

:closed_book: Tarot adalah pek kad bermain di mana setiap kad mempunyai simbol, cerita, dan gambarnya. Kad-kad ini digunakan untuk bermain permainan seperti peramal di Eropah.

 1. Jadi, nombor 13 dalam kad tarot ini dianggap sebagai jumlah kematian atau musibah.

1.3. 13 tatu - perwakilan asing

 1. Sebilangan orang menggunakan tatu nombor 13 untuk mewakili diri mereka sebagai makhluk asing di dunia tradisional ini.

 2. Ini bermaksud bahawa mereka mempunyai tatu nombor 13 untuk menunjukkan diri mereka sebagai tidak relevan dengan dunia kita dan berpura-pura berasal dari dunia lain.

Perkara utama :pencil2:

 1. Tatu nombor 13 adalah simbol nasib buruk , ujian, penderitaan dan kematian di dunia barat.

 2. Sebilangan orang mendapat 13 tatu untuk menjauhkan musibah dari diri mereka sendiri.

 3. Jumaat pada 13 dan 13 tetamu di meja makan adalah amaran nasib buruk bagi orang barat.

2. Sailor Jerry dan 13 tatu

:diamonds: Sailor jerry adalah seorang pelukis badan dan terkenal dengan sumbangannya dalam dunia "tatu". Pada asalnya, dia biasa melukis tatu itu kemudian bertemu dengan seorang lelaki bernama Tats Thomas di Chicago yang mengajarnya penggunaan mesin tatu.

:diamonds: Pada usia muda, dia memisahkan diri dari dunia dan memilih untuk menjadi pelaut. Kemudian dia membuat namanya di dunia tatu ketika dia memberi tatu kehidupan lain dengan menggunakan pigmen tatu.

Tatu pelaut jerry

:diamonds: Dia adalah artis tatu pertama yang memperkenalkan jarum tatu sekali guna. Untuk mendapatkan tatu, seperti tatu stretch mark di mana dakwat masuk ke dalam lapisan kulit, seniman tatu mesti menggunakan satu jarum tatu untuk satu kali.

:diamonds: Sejauh berkaitan dengan tatu nombor 13, pelaut jerry menganggap tatu nombor 13 sebagai angka yang tidak beruntung yang membawa masalah atau kematian dengan dirinya sendiri.

Baca juga :books:

:ballot_box_with_check: Latihan dan kerjaya microblading :ballot_box_with_check: Menindik buruj :ballot_box_with_check: Menindik industri

3. 13 tatu pada makna wajah

:small_blue_diamond: Tatu dibuat di seluruh badan bergantung pada pilihan seseorang. Celah alis dengan tatu 13 di wajah anda dapat memberi anda penampilan keseluruhan gangster.

:small_blue_diamond: Tetapi kebanyakan orang mendapat tatu di tempat yang paling kelihatan seperti muka, leher, atau lengan. Di mana sahaja tatu itu, ia menunjukkan tujuan yang sama untuk tatu itu dibuat. Tatu nombor 13 di wajah mungkin mempunyai beberapa makna, seperti:

 1. Untuk mewakili diri anda sebagai makhluk asing di dunia ini - berbeza dari semua

 2. Seperti tanda nasib baik - menurut visi sekumpulan orang yang menganggapnya sebagai tanda nasib baik.

 3. Untuk menjauhkan musibah - kerana ia mengubah jalan dengan melihat musibah yang lebih besar dalam bentuk 13 tatu

 4. Untuk melihat samseng, bajingan, atau tahanan penjara

 5. Kadang kala, tatu di wajah bermaksud orang itu melakukan pembunuhan.

4. 13 tatu - Angka Rom

 1. Tatu Nombor 13 dalam angka rumi (XIII) mempunyai makna yang sama dengan maksud matematik 13. Di Eropah, nombor 13 dianggap tidak beruntung dan dikaitkan dengan masa-masa sukar, bahaya, dan kadang-kadang bahkan kematian.

 2. Orang Eropah menganggap hari Jumaat ke-13 sebagai hari yang tidak beruntung tahun ini dan terdapat penjualan tatu untuk tatu hari Jumaat ke-13. Sekiranya mereka mempunyai 13 orang tetamu di meja makan, mereka juga menganggapnya sebagai musibah.

 3. Kerana semua takhayul ini, tatu nombor 13 diambil sebagai simbol nasib buruk atau mati - tidak kira sama ada dalam angka rumi. Pemikiran ini sangat tertanam dalam benak orang sehingga mereka mempunyai ketakutan yang nyata terhadap tatu nombor 13 atau 13.

5. 13 makna tatu bikers

 1. Tatu nombor 13 yang dibuat sebagai tampalan pada basikal bermaksud orang yang memiliki atau memandu basikal itu dikaitkan dengan ganja. Dia sama ada merokok, berniaga di dalamnya, atau mempunyai hubungan dekat dengan metamfetamin.

:white_check_mark: Ganja - dalam bahasa ibunda Bhang, Hashish - adalah ubat narkotik yang digunakan oleh orang untuk tujuan ketagihan.

:white_check_mark: Methamphetamine adalah perangsang sistem saraf pusat dan biasanya dikenal sebagai "ais atau biru" juga digunakan untuk potensi ketagihannya.

 1. Mempunyai 13 tatu di basikal juga boleh bermakna bahawa penunggang basikal itu termasuk dalam kumpulan kelab motosikal. Namun, ini tidak selalu bermaksud ini, kerana sebilangan orang mungkin mempunyai nombor 13 bertuah dan oleh itu mereka telah mencetak tatu nombor 13 di basikal mereka.

 2. Dalam dunia tatu, angka mewakili banyak perkara dan hampir setiap nombor dikaitkan dengan beberapa kod atau makna tertentu.

:red_square: Ringkasan Oleh kerana nombor 13 diambil sebagai penggera merah , beberapa orang mencetak 13 tatu di basikal mereka. Ini bermaksud bahawa pengendara basikal itu adalah penagih, pengedar dadah, atau penjenayah. Sebilangan penunggang basikal mendapat tatu nombor 13 dengan basikal kerana itu nombor bertuah mereka.

Soalan lazim

Tatu nombor 13 dianggap sebagai simbol kemalangan, bahaya, penderitaan, atau kematian. Beberapa soalan yang berkaitan dengan tatu dan nombor telah dijawab di bawah:

1) Apakah maksud bertuah 13?

 1. Selain daripada 13 tatu, angka 13 dianggap sebagai simbol kesukaran, penderitaan, atau bahkan kematian. Tetapi menurut kad Tarot, angka 13 mewakili kematian masa yang sukar, kematian penderitaan sebelum bermulanya masa yang baik.

 2. Ini juga bermaksud bahawa ia melambangkan kematian diri dan mencapai tahap kerohanian yang seterusnya. Itulah yang diwakili oleh kebanyakan orang dengan mendapatkan 13 tatu.

2) Apakah maksud 3 titik dalam tatu segitiga?

 1. Sama seperti 13 tatu, terdapat banyak tatu lain yang popular di kalangan orang. Tiga titik dalam tatu segitiga mewakili "mi Vida Loca" yang merupakan frasa Sepanyol yang bermaksud "hidupku yang gila" . Tatu jenis ini biasanya dikaitkan dengan samseng atau penjara yang panjang.

 2. Tetapi ia tidak selalu bermaksud bahawa di mana sahaja 3 titik itu bermaksud cara yang sama. Ini hanya bermaksud mi Vida loca jika ketiga-tiga titik itu hadir dalam bentuk segitiga.

Nombor 13

3) Adakah 13 bilangan yang baik di India?

 1. Bertentangan dengan aliran pemikiran di dunia barat, orang Asia biasanya mengambil nombor 13 secara berbeza. Nombor 13, tidak kira mengenai tatu nombor 13 atau secara umum, dianggap sebagai nombor bertuah di India kerana banyak perayaan penting yang berlangsung pada tarikh ini.

 2. Contohnya, Baisakhi pada 13 April dan Lohri di Punjab pada 13 Januari. Tetapi dalam dunia perniagaan, angka 13 diambil sebagai nombor yang tidak bernasib baik, yang mungkin dipengaruhi oleh budaya barat.

Kesimpulannya

:ballot_box_with_check: Takhayul, tatu nombor 13 dianggap berkaitan dengan bahaya, ujian, penderitaan, dan kematian menurut budaya barat. Dari segi agama dianggap ada 13 orang tetamu di meja makan setelah itu Yesus Kristus dihukum.

:ballot_box_with_check: Sebilangan orang menggunakan 13 tatu sebagai anti-musibah terhadap nasib malang - kerana mereka merasakan nasib buruk akan berubah apabila melihat bahawa anda sudah cukup bernasib baik.

:ballot_box_with_check: Di sekolah pemikiran lain, orang mengambil 13 tatu sebagai simbol keberuntungan dan nasib baik. Sebilangan besar tatu nombor 13 dikaitkan dengan kumpulan gangster, penjenayah, tahanan penjara, dan orang-orang yang mewakili diri mereka sebagai makhluk asing.

Lihat juga

Mencucuk bibir tengah Bagaimana memulakan perniagaan reka bentuk fesyen? Sejarah kening serbuk T-shirt Ombre

13 makna tatu

Nombor yang tidak bernasib baik dianggap sebagai penawar kepada nasib buruk tradisional dan pengecam bagi pencinta tatu yang lain. Nombor 13 dikaitkan dengan konsep sekolah lama pelaut takhayul, geng penjara dan penjahat, dan pengasingan dan penjahat.

Mara salvatrucha tatu makna

"La Eme", atau M, adalah simbol Mafia Mexico. … MS 13, juga kadang-kadang dilihat sebagai MS atau 13, adalah simbol geng Mara Salvatrucha di El Salvador. Biasanya, tatu ini boleh didapati di mana sahaja di badan, tetapi paling kerap terdapat di tempat yang sangat kelihatan seperti muka, tangan, atau leher.

Tatu positif simbol

Lotus: Lotus telah menjadi simbol kuat dan positif selama berabad-abad. Dalam agama Buddha, Hindu, dan Mesir, ia dianggap sebagai bunga suci yang mewakili kelahiran, penciptaan, dan pengembangan kerohanian yang suci.

13 1 2 tatu

Tatu teardrop dikatakan menunjukkan bahawa pemakainya terbunuh atau rakannya terbunuh di penjara. Pakai dengan mata anda. Tatu "13 1/2" bermaksud 12 juri dan 1 hakim dan 1/2 peluang.

Tatu nama pertanda buruk

:point_right: Bentuk tapal kuda terbalik.

:point_right: Nama orang tersayang.

:point_right: Salib terbalik.

:point_right: Watak Asia.

:point_right: Isi mata naga.

:point_right: Bilangan binatang-666.

:point_right: Valkunat.

:point_right: Simbol ghaib.

Tatu angka Rom bermaksud

Tatu angka Rom yang bermakna

Tarikh dan nama sering digunakan untuk menghormati orang yang disayangi atau untuk mengingati orang yang telah meninggal dunia. Apabila anda memutuskan untuk membuat tatu untuk memperingati orang yang anda kehilangan, anda boleh melakukannya dengan cara yang bermakna. Dengan memasukkan angka Romawi untuk tarikh penting seperti kelahiran dan kematian.

Apakah maksud nombor 13 untuk penunggang basikal?

Tiga belas "13" - tambalan biasa yang dipakai oleh pengendara basikal "penjahat". Ia boleh mempunyai beberapa makna. Makna yang paling umum adalah huruf ke-13 abjad "M", yang bermaksud ganja atau wanita. Ia juga diketahui mewakili bab asli M / C atau bab "ibu".

Tatu makan malam terakhir

Perjamuan Terakhir dikenali sebagai salah satu gambar agama Kristian yang paling ikonik. Peristiwa ini merupakan titik balik bagi Yesus kerana ini adalah pemandangan di mana Yesus menubuatkan pengkhianatannya sendiri dari seorang murid Yudas yang menanggung namanya. Pengkhianatan ini akhirnya membawa kepada kematian Yesus, dan makanan ini akan menjadi makanan terakhir yang dikongsi oleh semua murid. Pengkhianatan ini membawa kepada kematian Yesus, tetapi ini adalah peristiwa yang sangat penting kerana tanpanya Yesus tidak akan dapat menanggung semua dosa manusia dan mengorbankan nyawanya di kayu salib untuk membebaskannya dari penderitaan abadi. … Yesus tahu apa yang akan terjadi padanya dengan makanan itu, tetapi dia menerimanya kerana dia ingin menyelamatkan umat manusia. Orang akan mendapat tatu ini kerana imej ikoniknya, keberanian yang ditunjukkan Yesus dalam situasi itu, dan kerana ia adalah salah satu titik tolak terpenting dalam agama Kristian.

Tatu Xiii

MS 13 kadang-kadang dilihat sama seperti MS atau 13, dan merupakan simbol Marathal Battle Chagang di El Salvador. Tatu ini biasanya terdapat di mana-mana di badan, tetapi selalunya ia terdapat di muka, tangan, leher, dan kawasan lain yang menonjol.

Jumaat makna tatu ke-13

Jumaat ke-13 adalah tradisi dalam komuniti tatu untuk berpeluang mendapatkan tatu sebagai penghormatan pada majlis tersebut. Dengan nombor 13 yang sering melambangkan nasib buruk, dianggap sebagai peluang yang baik untuk mendapatkan tatu nombor, dan hari Jumaat ke-13 adalah masa yang tepat untuk melakukannya.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Apakah maksud tatu 3 mata?

Mi vida loka

Tiga titik. Tatu tiga titik adalah tatu penjara biasa yang menggambarkan "mi vida loca" atau "kehidupan gila saya". Ia tidak dikaitkan dengan geng tertentu, tetapi dengan gaya hidup geng itu sendiri. Tatu ini biasanya terdapat di tangan atau di sekitar mata.

Q: Bolehkah malaikat nombor 13 bernasib baik?

"Angka 13 bermaksud 'pertumbuhan yang terjamin' atau 'pasti dinamik' dalam bahasa Cina. Itulah sebabnya dia sebenarnya dianggap sangat bertuah. " Namun, tanpa mengira kebaikannya di tempat lain, angka 13 sering menghadapi ketakutan sebenar di luar Asia.

S: Apakah maksud tatu 5 mata?

Tatu lima mata (juga dikenali sebagai berperingkat) melambangkan masa yang dihabiskan di penjara. Empat titik luar mewakili dinding penjara dan titik tengah mewakili tahanan. Tatu ini dikenali di peringkat antarabangsa dan dipakai oleh tahanan Amerika dan Eropah.

Kesimpulannya

Takhayul, tatu nombor 13 dianggap berkaitan dengan bahaya, ujian, penderitaan, dan kematian menurut budaya barat. Dari segi agama dianggap ada 13 orang tetamu di meja makan setelah itu Yesus Kristus dihukum.

:ballot_box_with_check: Sebilangan orang menggunakan 13 tatu sebagai anti-musibah terhadap nasib malang - kerana mereka merasakan nasib buruk akan berubah apabila melihat bahawa anda sudah cukup bernasib baik.

:ballot_box_with_check: Di sekolah pemikiran lain, orang mengambil 13 tatu sebagai simbol keberuntungan dan nasib baik. Sebilangan besar tatu nombor 13 dikaitkan dengan kumpulan gangster, penjenayah, tahanan penjara, dan orang-orang yang mewakili diri mereka sebagai makhluk asing.

Jumlah tiga belas orang sejak sekian lama dilihat sebagai tanda bencana dan musibah. Secara eksentrik, 13 berkaitan dengan kematian dan ketakutan berlalu dan sering dijauhkan dari ketika dibayangkan seperti kekurangan lantai tiga belas di banyak penginapan dan tingkat tinggi.

Beberapa organisasi malah menjauhkan diri dari penggunaan 13, disusun dengan huruf atau angka, akibat hubungannya dengan musibah. Pada saat hari ketiga belas bulan mendarat pada hari Jumaat, hari itu dipandang sebagai penanda kerisauan untuk akhir minggu yang akan datang dan langkah pencegahan tambahan diambil oleh individu tertentu.

 • Ketakutan nombor adalah normal sehingga memerlukan istilahnya sendiri, triskaidekaphobia. Ketakutan ini terdapat di pelbagai masyarakat di seluruh planet ini dan jumlahnya telah dicatat dalam sejarah sejak sekian lama sebagai gambaran musibah . Terdapat pelbagai alasan, sangat tegas, bahawa ini benar.

 • Sebaliknya, 13 dianggap bernasib baik di negara-negara tertentu seperti Itali. Walaupun terdapat banyak pemikiran terkenal mengenai angka 13 dan kaitannya dengan bencana, tiga belas tidak sepenuhnya jelas dan dapat dimanfaatkan oleh orang lain dengan tidak terhitung.

 • Di samping keseluruhan gabungannya , angka 13 boleh bermakna tarikh atau penggantian yang luar biasa. Oleh itu, tatu "13" diisi sebagai penghargaan untuk ingatan tertentu yang mungkin tidak dapat dilupakan oleh orang itu.

 • Kekurangan beberapa gambar, kata, angka, atau gambar lain menjamin bahawa makna rancangan itu disembunyikan, diungkapkan kepada orang lain secara eksklusif oleh kehati-hatian siapa sahaja yang mendapat tatu. Banyak rancangan tatu nombor 13 termasuk hiasan seperti kerja garis di belakang tabir untuk menambahkan lebih banyak perincian atau gaya teks yang menarik.

 • Panji sekarang dan kemudian ditambahkan juga untuk individu yang memutuskan untuk menambahkan ungkapan atau kata-kata ke rancangan untuk membantu menjelaskan kepentingannya. "Jumaat" dalam beberapa kes ditato di samping "13" untuk menunjukkan hari Jumaat ketiga belas dan makna mendasar yang disayangkan yang berkaitan dengan hari itu.

 • Atau sekali lagi, "beruntung" digabungkan dalam rancangan tertentu untuk melawan pemikiran tiga belas yang terkenal sebagai angka yang tidak menguntungkan, membuat perasaan tidak sesuai. Tapak kuda , pesona bertuah, atau gambar bernasib baik diselaraskan ke dalam rancangan juga.

 • Untuk gaya tatu "Mariner Jerry " konvensional, gambar tatu yang teladan ditambahkan seperti bintang nautika, pelindung, mawar, dan sebagainya

 • Bergantung pada gaya teks yang dipilih untuk angka tersebut, 13 dapat diisi dengan nada atau contoh yang membantu dengan mempersonalisasi rancangan umum. Sering kali, "1" ditato sebagai kilat, memberikan rancangan gaya "streak tattoo". Angka tiga belas dapat disampaikan dalam angka rumi , di mana angka tersebut disusun sebagai "XIII".

 • Walaupun angka 13 berkaitan dengan musibah, ia luar biasa walaupun penggemar tatu. Beberapa kedai bahkan mempunyai 'Jumaat ketiga belas' luar biasa di mana mereka memberikan hari Jumaat ketiga belas atau tatu nombor 13 dengan harga 13 dolar atau tatu yang lebih murah yang biasanya harganya lebih tinggi daripada kos yang disyorkan.

 • Walau bagaimanapun, tatu nombor 13 anda tidak boleh 13 dolar, adalah disyorkan bahawa jika anda memerlukannya sebagai kepingan pertukangan badan yang asli, anda akan mendapat pampasan lebih dari 13 dolar.

 • Ini adalah perkara yang sangat luar biasa mengenai tatu nombor 13, anda boleh menerimanya sebagai kepingan asli , atau anda boleh mendapatkan sedikit bentuk sebagai sesuatu yang menarik untuk dilakukan pada hari Jumaat hari ketiga belas.

 • Tidak kira apa pemikiran anda telah memilih untuk mendapatkan tatu nombor 13, satu perkara yang pasti, anda semua mempunyai cinta yang serupa dengan alam semesta yang ganjil. Di bawah adalah contoh tatu khusus ini yang mempunyai nombor yang sebahagian besarnya menghalang untuk dirujuk.

Sebab-sebab individu menolak nombor 13

Klasik 13

Teladan 13 imej hanya nombor. Perbezaan tunggal antara 13 tatu anda dan 13 tatu orang lain adalah bagaimana 13 tatu itu disusun.

 • Memilih gaya teks terbaik untuk diri sendiri adalah perspektif utama sambil mendapatkan 13 tatu . Oleh kerana 13 adalah nombor eksentrik yang berkaitan dengan musibah, banyak individu akan mendapatkan angka 13 dalam gaya teks yang lebih kusam atau mempunyai gaya Gothic padanya.
 • Bergantung pada seberapa besar atau sedikit anda memerlukan tatu ini, anda boleh untuk semua tujuan dan tujuan ke mana sahaja di badan anda yang anda mahukan. Selain bergantung pada seberapa besar atau sedikit, semakin besar tatu anda, anda pasti akan dikenakan wang tunai tambahan untuk tinta yang diberikan oleh tukang.
 • Anda bahkan boleh mendapatkan tatu ini sekecil ibu jari anda, tempat yang tepat untuk mendapatkannya adalah anyaman antara jari dan ibu jari anda. Pergelangan tangan adalah tempat lain yang luar biasa untuk memakai tatu ini.

Beruntung 13

Pelan dan gambar tatu Lucky 13 tidak sama dengan tatu 13 biasa kerana di dalamnya agak salah dengan tanggapan nombor. 13 selalu berkaitan dengan populasi umum seperti angka yang malang atau boleh menyakitkan hati anda tanpa keraguan.

 • Seperti yang dirujuk sebelumnya, lantai ketiga belas di penginapan tertentu akan hilang sepenuhnya, daripada pergi ke tingkat ketiga belas di lif, ia akan mengelakkan nombor dan hanya akan mengatakan tingkat empat belas.
 • Mendapatkan tatu 'Fortune 13' mengatakan bahawa daripada nombor yang cerdik, mengapa tidak mengatakan ia adalah nombor yang bernasib baik? Bagi individu yang benar-benar beriman untuk memiliki nombor bernasib baik, biasanya seekor hiu kad akan mempunyai nombor yang beruntung, nombor itu mungkin nombor 13.
 • Contoh-contoh yang 'Rezeki 13' tatu akan menjadi tangan kad tersebar di dalam kipas angin dengan kata-kata 'Rezeki 13' mungkin dalam apa jua keadaan, mempunyai 13 pada tertinggi pusat kad dengan tengkorak bukannya penyodok biasa.

4 Daun Semanggi

Tatu 4 daun semanggi 13 adalah tatu terkenal lain untuk mendapatkannya yang juga mempunyai masa yang tepat untuk bermain dengan nombor dan gambar. Juga luar biasa jika anda mempunyai kasih sayang untuk Hari St. Patrick atau sebaliknya sekiranya anda mempunyai darah orang Ireland. Gambar semanggi 4 daun itu sendiri adalah gambaran keberuntungan dan nasib baik.

 • Angka 13 pula, secara keseluruhan kita tahu adalah nombor yang berkaitan dengan musibah. Idea ini sama seperti gambaran 13 yang bernasib baik kerana ia mengolok-olok anggapan 13 menjadi nombor yang cerdik. Mungkin nombor bertuah anda sebenarnya adalah 13, ini adalah cara yang luar biasa untuk menyatakannya.

 • Biasanya, ini adalah tatu yang dilakukan di beberapa tempat seperti pergelangan tangan atau mungkin bahagian atas lengan, sebesar atau sedikit yang anda perlukan tatu, menambah teduhan adalah pilihan lain. Penyembunyian atau warna hijau pada semanggi benar-benar dapat mengeluarkan tatu.

Tapak Kuda 13

Ini adalah satu lagi idea 13 tatu yang bernasib baik . Tapak kuda adalah gambar lain yang berkaitan dengan nasib baik. Secara berkala, individu yang mempunyai tatu ini mempunyai kasih sayang terhadap kuda kuda, mereka sangat menghargai pertaruhan pada perlumbaan kuda, atau kedua-duanya, ini adalah tatu yang menarik sekiranya anda dilihat berjalan-jalan di trek atau karang.

Tatu ini dapat ditunjukkan sebagai tapal kuda dengan 13 yang terukir dalam rancangan kasut kuda itu sendiri. Anda juga boleh memiliki tapal kuda dengan panji-panji yang tertera tulisan 'Luck luck 13' di atas.

Topeng Jason 13

Salah satu tatu yang lebih utama di kalangan kawasan tatu adalah tatu Jason Mask ketiga belas hari Jumaat. Ini adalah tatu asas yang kadang-kadang dapat dilihat sebagai hari Jumaat yang luar biasa tatu ketiga belas dengan harga 13 dolar di sebuah kedai tatu.

 • Ini adalah permainan konyol yang lebih besar pada 13 tatu kerana di dalamnya hanyalah penutup hoki asas dari filem darah dan gore pada hari ketiga belas, bersama dengan angka 13 yang diukir pada titik tertinggi kerudung.
 • Dengan andaian anda perlu mendapatkan yang lebih tidak dapat diramalkan dengan gambar ini, perkara itu juga boleh berlaku. Banyak individu yang sangat gemar dengan darah dan kegilaan pada hari Jumaat yang ketiga belas akan mendapat tatu Jason dengan memakai penutup hoki dengan kehalusan yang mengganggu.
 • 13 secara terperinci berkaitan dengan tatu semacam ini untuk penjelasan yang tidak tersusun bahawa 13 adalah nombor yang berkaitan dengan keji dan kemalangan. Jason menyerang pada hari ketiga belas hari Jumaat yang menjadikan ini tambahan yang ideal untuk tatu nombor 13 anda.

Penempatan

Dengan tatu apa pun, susunan mungkin merupakan kaedah paling mustahak untuk memulakan kaedah yang berkaitan dengan mendapatkan tatu. Dengan ini, pilih tempat di badan anda di mana anda boleh mempunyai ruang yang cukup untuk menambah lebih banyak tatu atau mempunyai ruang untuk melakukan apa yang anda perlukan dengannya.

Anda juga perlu mempunyai tempat di kulit anda di mana ia tidak akan kelihatan miring. Sekiranya anda meminta tukang tatu anda di mana tempat yang sesuai untuk tatu yang telah anda miliki, mereka akan memastikan untuk memberitahu anda apa yang kelihatan hebat dan kawasan mana yang harus ditangguhkan.

Ringkasan

tatu khusus ini yang mempunyai bilangan yang kebanyakannya tidak boleh dirujuk. Dengan tatu apa pun, susunan mungkin merupakan bahagian paling mustahak untuk memulakan kaedah yang berkaitan dengan mendapatkan tatu. Dengan ini, pilih tempat di badan anda.

di mana anda boleh mempunyai ruang yang cukup untuk menambahkan lebih banyak tatu atau mempunyai ruang untuk melakukan apa yang anda perlukan dengannya. Pelan dan gambar tatu Lucky 13 tidak sama dengan tatu 13 biasa kerana di dalamnya agak salah dengan tanggapan nombor.

Soalan Lazim

1. Apa kepentingannya di tatu?

13 tatu dilihat berkaitan dengan kemunduran , tahan lama, dan berlalu. Beberapa kumpulan mendapatkan 13 tatu sebagai gambaran karma dan antitoksin untuk kemalangan yang akan datang. Ini menyiratkan bahawa, ketika musibah tradisional menimpa anda, ia akan melewati anda setelah menyaksikan bahawa anda sekarang mengalami musibah yang mencukupi.

2. Apakah maksud 13?

Nombor 13 membawa ujian, penderitaan dan kelewatan. Ini melambangkan kematian atas masalah atau diri sendiri dan kelahiran jiwa: kemasukan ke tahap kehadiran yang lebih tinggi. (Dalam Tarot, kad no. 13 dinamakan sebagai Kematian, namun secara amnya ini menyiratkan kematian dalam tempoh perjuangan dan permulaan yang baru.

3. Adakah 13 nombor utusan suci?

Nombor 13 adalah jumlah adat, kerja sukar , pergaulan dan pertimbangan yang tepat. Nombor 13 juga merupakan nombor yang anggun dan mencadangkan agar anda memanfaatkan naluri anda. Utusan surgawi nombor 13 adalah mesej dari utusan surgawi anda bahawa beberapa gangguan mungkin berlaku dalam hidup anda.

4. Apakah maksud nombor 13 dalam kasih sayang?

Pentingnya surgawi nombor 13 menyatakan bahawa anda harus hidup dengan pemujaan dan kebajikan untuk mendapatkan pampasan dari dunia. Utusan suci anda berusaha menyampaikan kepada anda sebuah pesan bahawa anda harus hidup dengan penuh belas kasihan dan dengan banyak kasih sayang .

Kesimpulannya

13 tatu dilihat berkaitan dengan kecelakaan, tahan lama, dan kematian. Beberapa kumpulan mendapatkan tatu 13 sebagai gambaran karma dan ubat untuk kemalangan yang akan datang. Ini menyiratkan bahawa, ketika musibah yang biasa terjadi terhadap anda, ia akan melewati anda setelah menyaksikan bahawa anda sekarang mempunyai kejadian yang cukup.

"Tattooing" adalah jenis perubahan tubuh yang melibatkan penyisipan dakwat, bahan kimia, dan pigmen secara kekal atau sementara ke lapisan kulit kulit untuk membuat reka bentuk. Tatu adalah seni membuat tatu. Tatu dikelaskan kepada tiga kategori utama: hiasan semata-mata (tidak bermakna), simbolik (bermakna bagi pembawa), dan seni. Selain itu, tatu, seperti tatu telinga, boleh digunakan untuk pengenalan diri.

Apa sebenarnya Tatu?

 • Tatu adalah tanda kekal pada kulit yang dibuat dengan menggunakan dakwat dan jarum kerana apabila dakwat disuntik ke dalam epidermis, lubang itu berkerut ketika kulit sembuh, memperlihatkan reka bentuk di bawah lapisan baru.

 • Teknik ini telah berkembang menjadi semacam seni tubuh yang baik. Bergantung pada lokasi anda, beberapa batasan usia mungkin berlaku mengenai usia minimum untuk tatu.

 • Rujuk kedai tatu yang berpengalaman untuk menentukan sama ada standard tatu ini ditentukan dalam undang-undang atau kerajaan tempatan.

 • Secara amnya, anda mesti berumur lapan belas tahun atau bahkan mempunyai sokongan ibu bapa untuk mendapatkan tatu. Bersyukur; anda pasti perlu mempunyai masa untuk memilih tatu yang bermakna.

 • Sama ada tatu peringatan atau tatu yang mencerminkan hobi, aktiviti, atau bahkan motif cinta, tatu sangat kaya dengan warisan sosial dan harus dilayan dengan berhati-hati.

Tatu:

 • Tatu adalah antara bentuk seni terawal yang diketahui oleh manusia . Ini adalah bentuk perubahan tubuh di mana huruf, simbol, atau gambar kekal dibuat pada kulit.

 • Dengan menusuk kulit dengan sedikit jarum, dakwat disuntik di bawah permukaan. Tatu juga digunakan untuk hiasan pada zaman dahulu; mereka juga mempunyai makna simbolik.

 • Tatu tertentu digunakan untuk alasan agama, sementara yang lain berfungsi sebagai penanda status. Tatu kadang-kadang digunakan untuk mengenal pasti hamba, juga tawanan dan penjenayah lain sepanjang sejarah.

Sejarah Tatu:

 • Tatu secara tradisional telah digunakan untuk menandakan upacara upacara dan petikan di sebahagian besar budaya dunia.

 • Dari proses penjelasan di Afrika hingga griffin dan makhluk celt yang kemudian ditemui di badan mereka, tatu digunakan untuk memperingati majlis-majlis khas, untuk menunjukkan kehormatan atau cinta, dan bahkan untuk bergabung dengan badan melalui penggunaan sisa-sisa abu yang kemudian terukir di bawah kulit .

 • Tatu boleh ditulis dalam bahasa apa pun dan menyampaikan cerita. Dari simbol yang menyatakan motif budaya hingga kata-kata dan corak huruf, seorang tatu cenderung dapat menghasilkannya dan berkongsi akaun anda pada lukisan hidup.

 • Tatu mempunyai kemampuan artistik untuk memberitahu banyak tentang kehidupan, keputusan dan memberi penghormatan dan memperingati tujuan dan sahabat hidup.

 • Ramai orang memilih untuk mendapatkan tatu untuk memperingati orang yang mereka sayangi dan meraikan tradisi dan peristiwa kehidupan. Gambar, seperti pepatah, bernilai seribu perkataan.

 • Tatu sering digunakan sebagai alat ekspresi artistik . Beberapa tatu kontemporari cukup sederhana, sementara yang lain agak rumit.

 • Gambarnya merangkumi bunga pendek dan gambar kartun hingga potret dan landskap yang lebih terperinci. Kerana tidak setiap tatu mempunyai mesej yang mendalam, kebanyakan tatu memang ada.

Ringkasan:

Tatu sering digunakan sebagai alat ekspresi artistik. Beberapa tatu kontemporari cukup sederhana, sementara yang lain agak rumit. Gambarnya merangkumi bunga pendek dan gambar kartun hingga potret dan landskap yang lebih terperinci. Kerana tidak setiap tatu mempunyai mesej yang mendalam, kebanyakan tatu memang ada.

Jenis Tatu:

Sekiranya anda masih mencari reka bentuk tatu yang ideal dan jenis yang sesuai dengan pilihan unik anda, anda sudah sampai di tempat yang betul. Perenggan berikut akan memberikan gambaran mendalam mengenai pelbagai bentuk tatu.

1. Tatu Kelabu dan Hitam:

 • Ini adalah pilihan paling popular bagi banyak orang yang mempertimbangkan untuk mendapatkan tatu. Tatu kelabu dan hitam hebat kerana ia berfungsi dengan hampir setiap reka bentuk tatu.

 • Corak mungkin kelihatan realistik dengan mengorek kelabu dengan betul atau mencairkan warna hitam . Beberapa tatu malah menggunakan ruang untuk menarik perhatian kepada cara tertentu atau untuk memberi tatu mendalam.

2. Tatu Sebenar:

 • Tatu realistik boleh merangkumi pelbagai corak; mereka tidak terbatas pada set gambar dan gambar standard yang digunakan oleh artis tatu.

 • Walau bagaimanapun, tatu realistik mempunyai daya tarikan visual yang berbeza dan tersendiri. Mereka memberi keaslian kepada reka bentuk apa pun, sama ada menggambarkan anjing, seseorang, bunga, atau bahkan tokoh mitos.

 • Tidak kira apa yang mereka wakili, reka bentuknya akan kelihatan hidup. Tatu ini menuntut tatu yang sangat terlatih dan termasuk dalam kategori tatu mewah yang lebih mahal.

3. Tatu gaya minimalis:

 • Ini adalah tatu yang mungkin sedikit atau besar tetapi mempunyai gaya minimalis secara umum. Reka bentuknya semudah beberapa garis yang saling berkait, seperti kerja pensil atau penggunaan ruang yang luas untuk memberi tatu kerumitan dan ukuran.

 • Salah satu faedah utama tatu minimalis ialah anda boleh menggunakan warna dalam reka bentuk tanpa mengeluarkan banyak wang, kerana konfigurasi adalah asas. Walaupun begitu, dakwat hitam atau tidak berwarna adalah warna yang paling kerap digunakan untuk tatu minimalis.

4. Tatu pelik:

 • Tatu surealis selalu popular, bukan kerana ia menjadi arus perdana atau di mana-mana dan kusam, tetapi kerana mereka selalu menarik dan khas.

 • Subjek dan visual berbeza dengan setiap reka bentuk, tetapi perasaan kreativiti dan ' tidak nyata ' tetap berterusan. Seperti gaya tatu sebelumnya, reka bentuk surealis memerlukan artis tatu yang sangat berbakat.

5. Tatu Potret:

 • Tatu ini sering menampilkan gambaran realistik seseorang. Tatu potret orang terkenal dan berpengaruh sering menjadi pilihan pertama.

 • Tatu ini boleh menjadi kontur hitam dan kelabu yang sangat tepat atau gambaran warna terperinci dan menarik bagi individu yang sama.

 • Dalam kedua-dua kes tersebut, tatu potret menuntut artis tatu yang sangat berbakat dan berpengalaman yang pakar dalam potret.

Ringkasan:

Tatu terdapat dalam pelbagai gaya - besar, kecil, berwarna, hitam & kelabu, dll. Itulah salah satu sebab tatu sangat luar biasa. Adalah penting bahawa reka bentuk tatu melengkapkan penampilan keseluruhan anda, mempunyai kepentingan, dan menggabungkan simbolisme peribadi. Walaupun anda mungkin memilih reka bentuk arus perdana yang bergaya, tatu anda dengan cepat akan kehilangan daya tarikan awalnya setelah mode berlalu. Kami telah menyusun senarai gaya tatu yang popular.

Berapakah kos untuk mendapatkan tatu?

 • Tatu tidak murah. Sama seperti yang anda harapkan untuk membayar pakar kecantikan , rambut, atau perkhidmatan teknikal lain, tatu menetapkan bayaran mereka dan mengharapkan bayaran yang setimpal bergantung pada selok-belok reka bentuk dan tahap kemahiran profesional.

 • Semakin berjaya dan terkenal artis, semakin banyak anda akan membayar. Yakinlah bahawa semua artis, atau sekurang-kurangnya mereka yang sepatutnya, akan membincangkan tuduhan mereka sebelum memulakan kerja. Sekiranya tidak, keluar dengan segera.

Risiko Tatu:

Tatu menyebabkan pelanggaran pada kulit; ini bermaksud penyakit kulit yang berpotensi dan akibat lain, seperti:

Jangkitan pada kulit:

 • Setelah menandakan, ada kemungkinan terjadinya jangkitan pada kulit.

 • Pigmen tatu, terutamanya pewarna merah, hijau, kuning, dan biru, boleh menyebabkan reaksi kulit alergi , termasuk ruam gatal di lokasi tatu.

 • Ini mungkin berlaku bertahun-tahun selepas tatu digunakan.

Jangkitan bawaan darah:

 • Anda boleh mendapat pelbagai penyakit darah jika alat yang digunakan untuk membuat tatu anda tercemar dengan darah yang dijangkiti.

Masalah kulit tambahan termasuk yang berikut:

 • Kadang-kadang, kawasan kerengsaan yang dikenali sebagai granuloma mungkin timbul di sekitar tinta tatu. Selain itu, tatu boleh mengakibatkan keloid.

Komplikasi MRI:

 • Tatu atau kosmetik kekal kadang-kadang boleh menyebabkan pembengkakan atau sengatan di kawasan yang menderita sepanjang imbasan magnetik resonans ( MRI ).

 • Dalam keadaan yang jarang berlaku, pigmen tatu boleh merosot kualiti gambar. Sekiranya anda mempunyai tindak balas buruk terhadap dakwat atau mempunyai penyakit atau masalah kulit di dekat tatu, ubat atau terapi lain mungkin diperlukan.

Cara Mencari Tatu Baru Anda:

Cara anda mencari tatu baru anda ditentukan oleh jenis dan kuantiti kerja yang dilakukan. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, anda perlu:

 • Mengekalkan kawasan kulit tatu yang bersih .

 • Gunakan sabun dan air sederhana, serta sentuhan ringan.

 • Elakkan pancutan air langsung pada kulit yang baru ditatu semasa mandi.

 • Tepuk kawasan kering - jangan gosok.

 • Gunakan pelembap .

 • Beberapa kali sehari, sapukan pelembap ringan pada kulit tatu.

 • Elakkan terdedah kepada cahaya matahari yang berpanjangan.

 • Sekurang-kurangnya selama beberapa minggu, jauhkan kawasan tatu dari sinar matahari.

 • Jangan berenang .

 • Semasa tatu anda sembuh, elakkan kolam renang, tab mandi, sungai, tasik, dan badan air yang lain.

 • Pakaian harus dipilih dengan berhati - hati .

 • Elakkan memakai apa-apa yang boleh melekat pada tatu.

 • Biarkan maksimum dua minggu untuk penyembuhan.

 • Elakkan terkena kudis , yang menimbulkan risiko jangkitan, merosakkan reka bentuk, dan mengakibatkan parut.

6 negara teratas yang penduduknya mempunyai Tatu paling banyak?

Negara Peratusan penduduk bertatu Pangkat
Itali 48% 1
Sweden 47% 2
Amerika Syarikat 46% 3
Australia dan Argentina 43% 4
Sepanyol 42% 5
Denmark 41% 6

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Orang ramai bertanya banyak mengenai Tatu. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah.

1. Apa itu tatu?

 • Tatu adalah bentuk seni tubuh yang kekal.

 • Menusuk kulit menggunakan jarum dan mencurahkan tinta, pewarna, dan warna ke lapisan kulit yang lebih dalam membuat reka bentuk.

 • Dari segi sejarah, tatu dilakukan secara manual - tatu akan menusuk daging dengan jarum suntik dan menyuntikkan tinta secara fizikal.

2. Adakah tatu adalah perkara yang baik atau negatif?

 • Satu kajian baru-baru ini juga telah menunjukkan beberapa penemuan yang menggalakkan.

 • Majoriti orang tidak menghadapi masalah dengan tatu.

 • Dan bertatu mungkin mempunyai manfaat kesihatan bagi mereka.

 • Prosedur dakwat boleh mengaktifkan sistem kekebalan tubuh, membantu individu seperti itu agar tetap sihat.

3. Adakah tatu dianggap sebagai dosa?

 • Menurut sebagian besar Muslim Sunni, Tato adalah dosa kerana ia mengubah ciptaan Tuhan yang asli, dan menimbulkan penderitaan yang tidak perlu dalam proses tersebut.

 • Tatu dianggap objek kotor, yang dilarang oleh agama Islam. Tatu mempunyai makna yang lebih mendalam.

4. Berapa lama masa yang diperlukan untuk ketidakselesaan tatu mereda?

 • Anda akan mengurangkan kesakitan dan rasa gatal yang meningkat. Tatu anda mungkin terasa seperti terbakar, yang tidak selesa tetapi biasa — 15 hingga 30 hari.

 • Tatu anda akan menjadi kurang menyenangkan dan menjengkelkan kerana prosedur ini.

5. Apa tatu yang menjadikannya begitu ketagihan?

 • Apabila anda mengalami tekanan, badan anda menghasilkan hormon yang disebut adrenalin.

 • Ketidakselesaan yang disebabkan oleh jarum tatu dapat mengaktifkan tindak balas tekanan ini, mengakibatkan ledakan tenaga yang digelar adrenalin.

Kesimpulan:

Tatu sangat intim. Walau bagaimanapun, terdapat komuniti yang bersemangat di sekitar bentuk seni. Tatu terdapat dalam pelbagai gaya dan reka bentuk, yang mana individu boleh memilih mengikut pilihan dan gaya mereka, tetapi tatu berbahaya bagi semua orang. Tatu telah wujud selama empat ribu tahun dan terkenal oleh media. Individu mengenal diri dengan alasan psikologi, dorongan, kegilaan, dan kekitaan. Yang lain membantah mereka, dengan alasan motif mereka untuk menyatakan kepentingan tatu yang lebih mendalam.

artikel berkaitan