Kalung 16 inci vs 18 inci bermaksud kalung choker vs kalung puteri . Kedua-duanya baik dengan cara mereka sendiri. Kalung 16 inci sesuai di leher anda untuk menutup kawasan kolar anda, sementara kalung 18 inci sesuai di tulang selangka . Ini semua mengenai pilihan wanita yang mana kalung yang mereka mahu gunakan.

Carta ukuran kalung - Pilih panjang kolar yang sempurna

Senang membeli kalung baru, tetapi sehingga ia dibeli, bukan sahaja keindahan kalung tetapi juga ukuran tali. Panjang rantai yang sesuai dengan aspek di luar kit dan falsafah fesyen anda mesti dipertimbangkan. Panjang standard industri dilengkapi dengan mutiara atau loket; lima saiz untuk wanita dan empat panjang untuk lelaki.

Panduan berguna ini membantu anda menentukan gaya kolar yang betul yang mempamerkan perhiasan anda, menekankan kualiti terbaik anda, sesuai dengan jenis badan anda, dan membentuk dahi anda. Apabila dipakai dengan betul, perhiasan dapat menarik perhatian orang lain untuk melihat kualiti terbaik anda dan memusatkan perhatian dari aspek yang tidak anda sukai. Kalung kami tidak termasuk ukuran kalung; anda mesti mengambil kira 1-1 / 2 inci semasa memilihnya.

Ukuran Kalung Standard Wanita

Permata adalah antara yang paling selesa untuk meningkatkan corak unik anda. Kolar boleh merangkumi ciri-ciri yang menyusahkan atau menekankan dan menarik perhatian keanggunan. Panjang kolar anda akan memberikan kesan yang menentukan pada kesan keseluruhan gaya anda. Huraian berikut berlaku secara meluas untuk wanita dewasa *.

Beberapa gaya kerah yang disebutkan di sini lebih baik digunakan sebagai perhiasan, terutama dari spesies yang lebih kecil atau lebih besar. Ukuran yang paling popular untuk rantai perhiasan yang indah adalah 16 dan 19 cm.

Gadis muda mempunyai banyak pilihan standard:

Panjang Gaya Penempatan Dipakai Terbaik dengan…
14 inci Kolar Ketat di leher Item seperti meraup leher, leher V, tirai lengan, dan leher kapal
16 inci Choker Berdekatan dengan tulang tekak Hampir semuanya
17-19 inci Puteri Pada tulang selangka Hampir semuanya
20 hingga 24 inci Matinee Antara tongkat dan buste Sangat sesuai untuk bekerja dan juga pakaian harian
28 hingga 36 inci Opera Pada bahagian dada atau satu atau dua inci di bawah Garis leher besar dan dipakai pada waktu malam

Choker (14-16 inci)

Kalung 14-16 inci sesuai di bahagian bawah batang dengan elegan. Mungkin itu adalah penampilan yang paling tradisional namun fleksibel. Kalung choker penting boleh sesuai dengan mana-mana jas dan hampir setiap garis leher. Oleh itu, leher terbuka yang lebar atau bahagian atas yang lebih lebar boleh menjadi lebih santai dan kelihatan halus dengan kolar antara 16 hingga 14 inci. Salah satu kalung choker yang paling terkenal termasuk kolar mutiara pantai individu, loket solitaire berlian , kalung jatuh, atau kalung asli kami.

Puteri (17-19 inci)

Ukuran rantai yang lebih biasa ialah 18 inci. Ia turun tepat di bawah leher dengan elegan dan jatuh di leher. Kalung Puteri biasanya panjang 17-19 inci dan sesuai dengan anda apabila leher anda lebih besar. Ia sangat sesuai untuk tanaman dan leher yang terjun. Penampilan pandangan yang menarik adalah kerah 17-19 inci dengan kalung. Kolar puteri sesuai untuk pakaian harian yang sederhana seperti bahagian atas atau baju biasa. Hampir mana-mana kalung akan sangat membantu dengan kerah panjang Puteri, seperti penyangkut malaikat, gantungan tanpa henti, bingkai cinta , dan loket bergaya Antik.

Matinee (20-24 inci)

Kalung matinee 20-24 inci yang elegan tergantung di bahagian dada dengan indah. Ini adalah pilihan terbaik untuk penampilan biasa atau korporat di atas atau skirt. Perhiasan matine agak kurang dari kalung puteri daripada ukuran opera apa pun. Dengan melukis bentuk berlian wajah, panjangnya mungkin menjadi penekanan pengurangan. Anda boleh memakai kolar berlapis-lapis atau multi-pantai yang besar dengan banyak perhiasan atau mutiara untuk melakukan pencarian dengan tekun untuk majlis atau tempat kerja yang besar. Perhiasan, walaupun di halaman, telah menjadi salah satu cara terbaik, atau loket jatuh yang menakjubkan dapat ditambahkan.

Opera (28-36 inci)

Perhiasan opera berkisar antara 28 hingga 36 inci. Ia dapat diikat sebagai benang yang sangat lengkap atau diulang sebagai ancaman ganda. Ia sangat sesuai untuk menjatuhkan garis leher atau baju dan boleh dilangsingkan dengan menarik mata di kawasan kepala lurus sambil memakainya sebagai satu helai berterusan. Format asas kolar opera dapat mengubah keseluruhan penampilan dengan kesederhanaan bergaya antara siang dan malam. Loket Opera adalah aksen top, dress, atau jumper leher yang sangat baik. Berikan kelainan yang berbeza pada Kalung Berlian dan Batu Bulat yang Elegan kami.

Lapisan kolar dan pencampuran.

Dapatkan inovatif dan menyeronokkan! Buat anda mempunyai penampilan yang khas dengan menggabungkan kolar panjang untuk gaun yang sepadan. Dan jangan tekankan penggunaan dua ion logam. Emas dan Perak kelihatan cantik digabungkan. Menciptakan gaya yang menarik dengan kelebihan moden dengan menggabungkan rantai emas penting dengan kerah dengan banyak permata atau perl adalah satu trend yang kini cukup bergaya.

Ukuran kalung lelaki asas

Kalung lelaki biasanya terdapat dalam 4 saiz yang unik. Kedua-dua langkah dibahagikan, seperti wanita, tetapi sering ditunjukkan dalam jumlah yang sama.

Sekiranya anda membeli kalung dengan diri sendiri atau untuk pasangan anda, bayangkan panjang penutup biasanya 3⁄4 inci pada kolar manusia, tetapi mungkin merangkumi dan kadang-kadang tiba dengan gesper yang lebih besar yang akhirnya memperpanjang perkhidmatan rantai yang mencukupi.

Kalung 18 "

Gaya yang lebih rendah, yang jatuh di leher. Kalung manik menarik maka mereka boleh duduk di atas baju leher sendok.

Kalung 20 "

Ukuran standard untuk lelaki terletak tepat di bahu. Kalung hilang di bawah kolar anak kapal atau muncul dengan sesuatu seperti leher-v atau jaket sut tanpa cangkuk.

Kalung 22 "

Ini menjatuhkan beberapa panjang di bawah titik leher dan boleh digunakan di atas atau di belakang gaun. Ini adalah ukuran biasa untuk rantai kerana mereka memberikan ruang yang lebih besar untuk bernafas.

Kalung 24 "

Sangat panjang dan sering digunakan untuk membawa rantai leher sebagai kebaktian atau makna di bawah jaket dan lebih dekat ke dada. Turun di seberang jantung.

Pilih tali leher yang sesuai untuk badan wanita.

Kolar yang betul memang boleh menarik seperti ensemble dan menjadi tumpuan fizikal wanita. Penting untuk menilai bagaimana gaya loket memuji sosok anda. Penting untuk mempertimbangkan aspek-aspek tertentu, termasuk garis leher, ketinggian, ukuran badan, dan struktur kepala anda sambil memilih komposisi yang sesuai untuk perhiasan.

Saiz leher

Siapkan waktu, jika memungkinkan, untuk memeriksa kolar anda setiap kali membeli kolar dan terutama kalung. Kaedah paling mudah untuk menilai kerah anda adalah dengan membungkus ukuran pita lembut di kepala anda dengan teliti. Apa sahaja ukuran leher anda, buka inci yang berbeza; ini adalah ukuran yang sesuai untuk kalung yang panjangnya biasanya 16 " ; pasti menambah inci dan ini adalah ukuran yang besar untuk kalung atau kolar papan nama yang biasanya disambungkan ke rantai 18" untuk wanita. Selain wanita, anda mesti menambah inci. Chokers berfungsi paling baik untuk orang yang mempunyai leher panjang, sedangkan orang yang mempunyai ruang negatif jauh lebih baik.

Ketinggian

Panjangnya juga menjadi masalah jika anda memilih siri kolar yang sesuai dengan keperibadian anda. Gadis di bawah 5'4 "kelihatan hebat dalam ukuran kerah antara 16 dan 20 inci. Kolar panjang mengatasi angka mungil. Wanita yang terletak di antara 5'4" dan 5'7 "tinggi boleh menggunakan perhiasan gaya apa pun. Wanita yang lebih tinggi 5'7 "atau lebih tinggi boleh memakai kolar dengan panjang apa pun. Loket yang lebih besar dalam bentuk rantai kelihatan sesuai untuk wanita besar kerana anda menekankan bingkai besar.

Jenis badan

Mengenai loket, pertimbangkan bahawa pemikiran wanita akan berhenti hanya pada kesimpulan yang tidak dapat dielakkan di mana rantai anda selesai, jadi cegah perhiasan pada akhirnya apabila anda tidak mahu mereka menatap tempat itu. Kalung nipis panjang atau mutiara panjang sederhana kelihatan mengagumkan bagi anda semua untuk kanak-kanak perempuan yang mempunyai payudara yang lebih rendah. Kolar di bawah dada mesti dijauhi oleh wanita yang berpenampilan lengkap, kerana kolar panjang ini tidak tergantung dengan betul. Sebaliknya, pertimbangkan kerah yang terletak agak tinggi pada batang tubuh ini, misalnya, kerah antara 18 dan 22 inci.

Struktur Muka

Selain sebagai hiasan, tujuan tambahan loket adalah untuk mengatur wajah dengan betul. Sama seperti penampilan fizikal , kerah boleh berfungsi untuk memberi penekanan kepada sifat fizikal anda yang paling teladan dan mengubah cara orang melihat wajah anda. Wanita dengan wajah bulat mesti ditolak rantai atau penyedut kerana mereka meningkatkan kebulatan wajah mereka. Seseorang dengan ciri berbentuk bujur boleh menggunakan fesyen choker apa pun kerana hampir setiap gaya, ukuran, atau jenis rantai tersedia.

Sekiranya anda mempunyai dahi raksasa, anda harus menggunakan loket yang lebih kecil jika anda ingin membesarkan dan menyesuaikan bentuk kepala. Loket pendek dan bulat tidak bertambah panjang. Mencari rantai choker dan puteri, sekitar 16 "- 18" Wajah cinta kelihatan indah dengan kalung atau seluar pendek, Mempunyai penampilan integriti zakar yang kuat dan ketat.

Ukuran kalung dan tinggi badan anda

Sesuatu cara yang perlu dipertimbangkan adalah seberapa besar penampilan anda. Banyak asas yang sesuai dengan ukuran untuk memastikan panjang kolar sesuai untuk anda. Ingat, semua itu adalah cadangan yang luas. Jangan bimbang bahawa jantung anda hampir disesuaikan dengan panjang yang tidak disarankan untuk ukuran anda. Ada baiknya jika anda mempunyai sesuatu yang anda gemari, tetapi anda ingin memakainya secara konsisten. Dan berikut adalah pilihan untuk ukuran kolar yang akan dibeli berdasarkan ukuran anda.

Kecuali anda berusia di bawah 5'4, "kami mencadangkan agar anda tetap memakai kerah di bawah 20 inci. Seperti yang kami nyatakan sebentar, ini memastikan bahawa anda tidak kelihatan sarat dan membiarkan wajah anda penuh dengan perhiasan. Kedua, anda wanita yang jatuh dalam jarak 5'4 "dan 5'7" senang membeli tanpa ketegangan . Nasib baik untuk anda, ukuran loket biasanya menarik untuk ukuran anda dan ketinggian anda tidak perlu bimbang tentang apa yang sesuai dengan angka itu dan apa yang tidak. Akhirnya, sama ada anda lebih besar dari 5'7, "ukuran kalung apa pun biasanya rata dengan ketinggian anda. Walau bagaimanapun, kami menganjurkan untuk menggunakan panjang yang lebih panjang kerana ia akan cukup meregangkan bingkai besar anda yang hebat.

Soalan Lazim

1 - Kalung manakah yang bagus dengan ukuran 16 vs 18 inci?

Kalung 16 inci: Sesuai dengan seperti choker tepat di bahagian belakang tekak. Pada seorang gadis pendek , dia membungkus kerah dari sekeliling dengan tidak cuai dan jatuh di bahu. Ia lebih mirip seperti kerah untuk wanita yang lebih panjang. 18. Kalung 18 ": Pilihan khusus untuk wanita yang berdiri di bahu dengan anggun.

2 - Bolehkah saya mendapatkan loket mutiara 16 atau 18 inci?

Ia bergantung pada gaya anda dan pembinaan individu yang memakai kolar. Kalung mutiara korset 16 "hendaklah terletak tepat di atas otot leher dan lubang dada. Reka bentuk kolar sesuai untuk wanita kecil dan mereka yang suka menambah getaran klasik mereka. Kalung panjang 18 inci Fairy pearl akan bersantai sekitar 1.5 inci di bawah lubang leher atau di bahagian atas dada. Kolar puteri adalah kolar moden yang popular dan dianggap sebagai yang paling sesuai dari kedua panjang kolar itu kerana dapat dipasangkan dengan lebih banyak kerah.

3 - Apa rantai panjang budak lelaki yang baik?

Lebih banyak yang dipilih untuk lelaki biasanya panjangnya kira-kira dua puluh sentimeter pada penutup lutut. Rantai yang sedikit lebih besar disyorkan jika terdapat loket, salib, atau tanda anjing pada rantai. Untuk sesuatu seperti kesan pelbagai lapisan, banyak kalung dengan saiz yang berbeza dapat digabungkan.

4 - Apakah rantai ukuran loket yang terbaik?

Sebilangan besar orang yang membeli kerah dalam rantai ini mempunyai panjang 50 cm (20 ") dan lebar 2-6 mm. Beli kerah 55-60 cm (22-24") dan ukuran 4-6 mm jika anda termasuk permata.

5 - Berapakah panjang kalung yang paling kerap?

Panjang yang paling banyak digunakan adalah kalung panjang standard (biasanya 45 cm atau 18 "). Sekiranya anda mencari kolar atau kalung untuk digunakan setiap hari, itu mungkin pilihan anda.

Kesimpulan:

Walaupun ini adalah cobaan mengerikan yang penuh dengan fakta untuk mengetahui ukuran kolar yang tepat, ia masih merupakan pilihan yang sedar. Sekiranya anda mempunyai kepala bulat dan ingin memakaikan kerah, gunakanlah. 90-an kembali bergaya, jadi anda akan melihat banyak kalung di luar. Rantai yang sesuai panjangnya sekitar 14 hingga 18 sentimeter, tetapi anda ingin menyimpannya dengan selamat di kerongkong anda (mereka tidak bergurau). Perkara yang indah tentang sesuatu seperti kerah adalah mengenai semua perkara yang boleh anda gunakan. Kolar dengan rekaan 18 inci dianggap hanya kalung puteri. Hasilnya tepat di bahu dan merupakan kalung serbaguna dengan hampir semua perkara yang kelihatan cantik.

artikel berkaitan

Mengapa Kalung Tiffany Saya Menjadi Hitam

Mengapa Kalung Nama begitu bergaya?