Kalung 16 vs 18 inci mengadakan persaingan yang baik. Kalung sepanjang 16 inci sesuai di pangkal leher seperti kerah , ia mungkin kelihatan seperti choker . Kalung 18 inci adalah pilihan yang popular di kalangan wanita kerana ia terletak di tulang selangka dengan anggun dan melengkapkan warna mereka.

Kalung 16 vs 18 inci

:eight_pointed_black_star: Panduan Membeli Kalung 16 vs 18 Inci

:small_red_triangle_down: Membeli kalung adalah sukar:

Oleh itu, anda telah memutuskan untuk membeli kalung untuk diri sendiri atau rakan, dan anda mencari panjang yang sesuai . Anda pergi untuk membeli kalung itu, tetapi pertama, anda harus memutuskan panjang mana yang anda mahukan. Jadi, apa yang seterusnya? Ini boleh menjadi keputusan yang sukar kerana anda sudah tahu bahawa anda menyukai kalung itu, jadi langkah seterusnya adalah memastikan anda menyukainya. Bagaimana anda membuat keputusan yang harus dilakukan? Anda mungkin merasa senang dengan diri sendiri kerana mengurangkan pilihan anda dan akhirnya memutuskan perhiasan yang anda inginkan. Walau bagaimanapun, anda kini mengalami peningkatan kelajuan yang lain.

:small_red_triangle_down: Terdapat begitu banyak pilihan untuk rantai semua kalung:

Mengapa terdapat begitu banyak pilihan panjang rantai pada kalung ini? Berita baiknya ialah kami mempunyai banyak maklumat untuk membantu anda menentukan panjang kalung yang paling sesuai untuk anda. Terdapat pelbagai aspek yang perlu dipertimbangkan ketika memilih panjang kalung anda, sama ada itu berita baik atau kelihatan agak membebankan. Ini mungkin berbeza berdasarkan jenis kalung yang anda cari dan acara yang anda rancang untuk memakainya. Anda mahukan sesuatu yang anda suka, sesuatu yang akan melengkapkan pakaian kegemaran anda seperti perhiasan, dan sesuatu yang akan kelihatan baik pada anda dan jenis badan anda. Ya, kalung mempunyai kemampuan untuk menyelesaikan semua ini. Oleh itu mari kita lihat bagaimana kita dapat melakukannya.

:small_red_triangle_down: Penyelesaian untuk semua pertanyaan anda mengenai kalung:

Pertama dan terpenting, ada beberapa soalan berkaitan panjang yang mungkin anda ada semasa memilih kalung. Apakah panjang kalung yang berbeza? Adakah panjang standard atau adakah ia berbeza bergantung pada barang kemas ? Adakah terdapat perbezaan panjang kalung untuk lelaki dan wanita, dan panjang manakah yang lebih sesuai untuk setiap jantina? Kami mempunyai jawapan untuk semua soalan ini, serta maklumat tambahan yang akan membantu anda memilih panjang kalung yang sesuai untuk anda.

Anda juga mungkin berada dalam senario di mana anda tahu apa yang anda nikmati sendiri tetapi perlu membeli hadiah untuk orang lain. Adakah anda menghadapi masalah untuk mengetahui panjang yang mereka gemari atau apa yang paling sesuai untuk mereka? Walaupun nampaknya merupakan tugas yang mudah, ada beberapa faktor yang harus dipertimbangkan ketika memilih panjang kalung.

:white_square_button: Ringkasan

Walaupun fakta ini boleh menakutkan, jangan biarkan ia menghalang anda untuk mendapatkan kalung yang menakjubkan yang anda saksikan! Dengan yang dinyatakan, jangan biarkan ia menghalangi keinginan anda yang tulus untuk memberikan hadiah sentimental kepada seseorang. Kami sedia membantu anda. Mari kita bincangkan jawapannya sekarang kerana kita telah mengemukakan soalan-soalan yang mungkin boleh dilalui, supaya anda dapat menerima kalung yang indah itu. Berhenti meletakkannya dan mula memakainya atau memberikannya sebagai hadiah.

:eight_pointed_black_star: Kalung 16 inci:

Kalung 16 inci

:small_red_triangle_down: Choker 16 inci untuk leher yang lebih panjang: isu utama untuk Wanita:

Kalung choker 16 inci adalah pilihan yang baik jika anda mempunyai leher panjang atau jika anda langsing dan seperti reka bentuk choker yang lebih longgar. Reka bentuk yang indah ini akan melilit leher anda seperti kalung kerah, tetapi akan lebih longgar dan lebih selesa. Kalung ini biasanya dipakai tepat di atas tulang selangka . Kalung Choker adalah pilihan logik untuk kategori ini, kerana ia dinamakan sempena. Loket , helai, dan rantai dengan panjang 16 inci juga disediakan.

:small_red_triangle_down: Kalung 16 inci untuk wajah berbentuk bujur, jantung, dan berlian:

Bagi anda yang berwajah bujur, jantung, atau berlian , kalung ini, seperti kalung kerah, adalah pilihan yang tepat. Kalung ini akan kelihatan indah pada bentuk wajah apa pun yang dianggap panjang. Sekiranya anda mempunyai wajah yang lebih bulat dan ingin mengenakan choker yang anda perhatikan, kami mempunyai beberapa berita yang sangat baik untuk anda! Ini adalah jenis choker yang akan kelihatan paling baik untuk anda.

Anda boleh yakin bahawa ia akan menjadikan leher anda dan wajah anda kelihatan lebih panjang kerana terletak lebih rendah di leher anda, di pangkal tulang selangka anda. Sekiranya anda mencari hadiah untuk seseorang yang menikmati loket atau perokok , potongan ini adalah pilihan yang selamat.

:small_red_triangle_down: Memecahkan cara terbaik untuk memakai kalung 16 inci:

Dapatkan 16-inci, yang akan duduk dengan hebat di leher anda dan memberikan penampilan yang menakjubkan yang anda cari. Kami memuji seberapa panjang kalung ini yang dapat disesuaikan. Anda boleh memakainya dengan pakaian biasa anda. Walau bagaimanapun, ini sangat sesuai untuk gaun malam, gaun prom, atau bahkan gaun pengantin yang akan anda pakai.

:white_square_button: Ringkasan

Kalung 16 inci yang disebut choker dianggap bergaya . Hampir semua benda boleh dipakai dengan tali yang ketat ini di pangkal tekak. Ia cantik dan canggih, dan ini adalah aksesori yang sesuai untuk berpakaian atau berpakaian. Semua kalung ini adalah pilihan yang sangat baik jika anda mahukan kalung dengan sentuhan yang longgar dan terletak di pangkal leher anda.

:eight_pointed_black_star: Kalung 18 inci:

Kalung 18 inci:

:small_red_triangle_down: Kalung 18 inci, sesuai untuk wanita dari semua peringkat umur:

Kalung itu, yang panjangnya 18 inci. Panjang Puteri adalah nama yang diberikan untuk kalung jenis ini. Namanya sesuai kerana kita menganggap setiap wanita adalah puteri. Dan ini adalah kalung yang paling biasa dan terkenal untuk melengkapkan semua wanita. Ia kelihatan luar biasa pada wanita yang curvier atau mereka yang mempunyai payudara besar. Ia akan duduk dengan hebat di tulang selangka dan tidak akan menghalang atau mengganggu anda dengan cara apa pun.

:small_red_triangle_down: Kalung 18 inci sesuai untuk semua bentuk wajah:

Ia juga menyanjung bentuk badan anda dengan menjaga mata lebih tinggi. Ini adalah pilihan hebat bagi mana-mana wanita, tanpa mengira jenis tubuhnya. Kalung bar puteri 18 inci juga kelihatan baik pada bentuk wajah apa pun, yang merupakan sesuatu yang kami gemari. Kalung pasti membingkai wajah anda, dan yang ini akan melakukannya dengan cantik tanpa mengira sama ada wajah anda bujur, bulat, berbentuk hati , atau semua yang ada di antara keduanya.

:small_red_triangle_down: Memecahkan cara terbaik untuk memakai kalung 18 inci:

Sekiranya anda mencari kalung untuk diberikan sebagai hadiah, kalung puteri sangat bagus kerana pasti menggembirakan mana-mana wanita. Adakah anda bimbang bahawa anda tidak akan menikmati kalung 18 inci seperti yang anda harapkan? Boleh dimengerti khuatir kerana ini adalah pembelian yang signifikan, dan anda ingin merasa selesa dan yakin pada kalung yang anda pilih.

Terdapat penyelesaian tertentu yang tersedia untuk anda yang akan membantu anda merasa lebih yakin dengan pembelian 18 inci anda dan memastikan anda tidak berakhir dengan choker yang tidak anda mahukan atau kalung yang terlalu lama untuk anda. Oleh itu, jangan terlalu bersusah payah, atau bahkan sama sekali. Untuk membuat anda merasa lebih yakin sebelum membeli, kami menyediakan beberapa alternatif atau perubahan untuk jangka masa pilihan anda.

:white_square_button: Ringkasan

Kalung itu berukuran 18 inci yang disebut puteri . Hampir semuanya boleh dipakai dengan manset tulang selangka. Ini adalah panjang standard untuk kalung bar yang selalu popular. Ia terletak tepat di bawah tulang selangka, dengan sempurna memaparkan awal, tarikh, nama, atau batu yang ingin anda pamerkan. Panjang kalung ini sangat sesuai untuk jenis badan yang kurus kerana menekankan tulang selangka. Selain itu, ia sangat sesuai untuk seseorang dengan dada kecil.

:eight_pointed_black_star: Panjang Kalung Standard untuk Wanita:

Panjang kalung Kedudukan di badan
Kalung 14 Inci Balut dengan ketat di leher dan sesuai seperti choker.
Kalung 16 Inci Seperti kerah, ia jatuh dengan kemas di pangkal leher. Ia tergantung di leher dengan longgar dan tepat di bawah tulang selangka pada seorang wanita kecil . Pada wanita berukuran plus, ia mungkin menyerupai choker.
Kalung 18 Inci Ini adalah pilihan yang popular di kalangan wanita kerana ia terletak di tulang selangka dengan anggun.
Kalung 20 Inci Garis hujung akan berakhir tepat di bawah tulang selangka .
Kalung 22 Inci Ia menyentuh bahagian atas bust atau tepat di atasnya.

:eight_pointed_black_star: Panjang Kalung Standard untuk Lelaki:

Panjang kalung Kedudukan di badan
Kalung 18 Inci Duduk di pangkal leher (untuk ukuran leher yang lebih kecil).
Kalung 20 Inci Tulang selangka dicapai (panjang paling biasa bagi lelaki biasa).
Kalung 22 Inci Ia sampai tepat di bawah tulang selangka.
Kalung 24 Inci Ia sampai ke titik tepat di atas sternum .

:eight_pointed_black_star: Rantai terbaik untuk loket:

Rantai terbaik untuk loket

Memilih rantai yang tepat untuk loket anda sangat penting untuk mencapai penampilan yang siap dan digilap. Banyak pesona dilengkapi dengan rantai sederhana yang dimaksudkan untuk dipakai dengan loket. Sebilangan loket perhiasan halus, bagaimanapun, mungkin tidak disertakan dengan rantai. Dalam senario itu, mengetahui asas memilih rantai yang sesuai untuk loket anda adalah mustahak.

Secara amnya, anda mahukan rantai yang cukup kuat untuk menampung berat loket anda sementara masih cukup halus untuk membolehkan gelung pesona melaluinya. Dianjurkan untuk menggunakan rantai sederhana agar loket anda, yang seharusnya menjadi titik fokus potongan itu, tidak tersesat dalam campuran. Kalung loket boleh dibuat dengan rantai sederhana seperti kabel, Figaro, curb, gandum, dan rantai kotak. Kalung ini sangat tahan lama dan mempunyai reka bentuk sederhana dan abadi yang melengkapkan pelbagai jenis loket.

Loket biasanya terlalu rapuh untuk rantai tulang herring dan ular. Kalung herringbone lembut dan cenderung berkerut jika tidak ditangani dengan berhati-hati. Sebaliknya, rantai ular mempunyai pautan kecil sehingga mereka boleh dililit bentuknya. Rantai ular juga sukar diperbaiki kerana perlunya pematerian untuk memperbaiki hubungan yang patah. Ketebalan rantai adalah pertimbangan terakhir. Rantai yang terlalu nipis mungkin tidak cukup kuat untuk menahan loket dan mudah pecah.

:eight_pointed_black_star: Memasangkan rantai dengan Pendent:

Memasangkan rantai dengan Pendent

Pendekatan ideal untuk memasangkan rantai dengan loket adalah untuk memadankan ciri - ciri kalung dengan pesona. Panjang rantai dan logam mulia yang dibina adalah contoh faktor-faktor ini. Loket kecil, misalnya, dapat dipakai sebagai choker, sementara loket yang lebih besar dapat dipakai sebagai kalung pernyataan panjang.

Kalung rantai khas adalah kaedah terbaik untuk membuat pernyataan dengan kalung loket. Walau bagaimanapun, memilih rantai yang betul sukar untuk dipilih dengan begitu banyak jenis. Jangan takut untuk mendekati perhiasan anda untuk mendapatkan nasihat sekiranya anda mencari sesuatu yang unik. Perhiasan Alexis Jae mempunyai gaya fesyen yang tajam dan boleh menggandingkan loket dan rantai dengan orang yang tepat dalam hidup anda.

:white_square_button: Ringkasan:

Rantai emas mawar boleh menonjolkan warna merah hangat di loket anda. Kalung perak atau emas putih juga sesuai dengan loket lebih baik jika mempunyai warna sejuk atau intan jernih. Sementara itu, rantai berat mungkin menyukarkan loket sepanjang panjang kalung. Mulakan dengan rantai tebal 9-1mm dan jalankan mengikut gaya peribadi anda.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

  • :one: Apakah panjang kalung yang paling popular?

Kalung dengan panjang standard (atau puteri) (biasanya 45cm atau 18 ") adalah yang paling meluas dan akan berfungsi dalam banyak keadaan . Ini mungkin panjang lebar anda jika anda mencari kalung atau loket untuk dipakai hampir setiap hari.

  • :two: Adakah kalung 16 inci terlalu kecil?

Panjang kalung 16 hingga 20 inci kelihatan paling baik bagi wanita di bawah 5'4 ". Wanita di antara ketinggian 5'4" dan 5'7 "boleh memakai kalung panjang apa pun. Sekiranya anda 5'7" atau lebih tinggi, anda boleh pakai kalung panjang. Kalung rantai lebih panjang, yang melengkapkan bingkai tinggi, kelihatan paling baik pada wanita yang lebih tinggi.

  • :three: Adakah anda mengukur kalung terbuka atau tertutup?

Ukuran rantai sama dengan ukuran kalung. Untuk mengukur rantai, anda perlu membukanya dan meluruskannya sebanyak mungkin. Jadikannya lebih mudah diukur dengan meletakkannya di atas permukaan meja atau permukaan.

  • :four: Adakah mungkin memakai kalung sepanjang masa?

Memakai barang kemas secara berterusan berpotensi membahayakannya, tetapi tidak ada bahaya kesihatan yang besar yang berkaitan dengan memakai perhiasan sepanjang hari, yang meliputi mandi dan tidur.

  • :five: Berapa besar kalung 16 inci?

Kalung 16 "memakai seperti choker, dan ia terletak sedikit di atas kolar. Ini adalah ukuran yang paling kerap untuk kalung choker wanita, dan wajah kecil menyukai ukuran ini.

  • :six: Apakah rantai gaya terkuat untuk kalung?

Satu lagi bentuk rantai terkuat dalam gaya pelaut adalah kalung rantai Archer. Beban sama beratnya dengan jalan konkrit dan rantai tali logam .

  • :seven: Ukuran loket mana yang bagus?

Ukuran kalung yang paling kerap digunakan ialah 45cm atau 18 ". Gaya yang paling mungkin menjadi kegemaran anda ketika anda berada di pasar untuk rantai atau loket adalah ini.

  • :eight: Adakah lelaki suka kalung?

Walaupun kecantikan berada di mata pemerhati, perhiasan yang cantik tidak diragukan lagi yang paling menarik bagi mata.

  • :nine: Berapa tebal rantai yang baik?

Rantai lelaki hendaklah berukuran 20 "dan tebal sederhana. Ketebalan rantai : 1.4 mm. Rantai sederhana 2.3 mm

  • :ten: Rantai 18 inci mencecah di mana?

"Panjang Puteri" berukuran 18 "atau 46cm di bawah bahu. Loket yang jatuh di leher av boleh bergaya sepanjang ini." Saiz Matinee "adalah 20" atau 51cm di bawah bahu.

:closed_book: Kesimpulan:

Mencari panjang kalung yang sempurna adalah mimpi ngeri matematik, tetapi akhirnya itu adalah pilihan peribadi. Chokers memuji wajah bulat, jadi carilah. Mematuhi piawaian dan peraturan perhiasan umum akan membantu anda tampil elegan dan canggih. Kalung dengan panjang yang betul boleh dipakai dengan pakaian apa pun. Sekiranya anda mahu, anda boleh mengucapkan selamat tinggal pada kalung panjang tetap dan menggantinya dengan rantai panjang boleh laras yang boleh disesuaikan dengan panjang yang anda mahukan untuk penampilan yang sempurna tanpa mengira keadaan.

Artikel berkaitan:

1. Kalung 16 Inch VS 18 Inch 2. Mengapa Kalung Nama begitu bergaya? 3. Mengapa Kalung Tiffany Saya Menjadi Hitam