Kod radio Honda Civic 2010 adalah 44771. Anda boleh menekan dan menahan butang kuasa radio selama beberapa saat dan memeriksa apakah radio bermula sebelum anda mula mencari kod tersebut. Tekan butang pratetap 1 dan 6 di radio pada masa yang sama. Paparan radio akan memaparkan nombor siri 10 digit. Nombor siri diletakkan di badan unit radio apabila anda mempunyai Honda tahun 2001 atau lebih tua.

:small_red_triangle_down: Bagaimana Mencari Kod Radio Honda Civic anda?

Terdapat tiga pilihan untuk mencari kod yang anda perlukan sekiranya ciri radio Honda Civic anda telah ditutup:

1 - Periksa kod kotak sarung tangan Honda Civic atau manual pemilik anda. Anda biasanya akan mencarinya di pelekat nombor siri radio. Semasa kereta anda diperiksa di peniaga sebelum anda mengambil alih, anda mungkin mempunyai label kod radio di dalam sapu tangan anda. Pada pelekat putih kecil, anda mencari nombor lima digit. Ia boleh dimasukkan ke dalam atau di sisi kotak sarung tangan semasa kotak sarung tangan terbuka.

2 - Akses kod laman web OEM anda dalam talian. Anda mesti memberikan kod pos, nombor telefon, alamat e-mel, VIN, dan nombor siri radio jika anda mahu kod dimasukkan ke dalam talian. Sekiranya anda tidak dapat mencari kereta atau bahan kod radio Honda, anda akan menjumpainya secara dalam talian.

Anda memerlukan dua perkara: VIN kenderaan anda dan nombor siri radio anda. Kedua-duanya adalah wajib. Navigasi ke laman web Honda Radio-NAVICode.

3 - Anda boleh membuat janji temu di Pusat Servis Westbrook Honda di New London jika anda ingin membantu mendapatkan kod anda. Pakar kami yang berkelayakan dari Honda dapat dengan cepat mencari kod untuk anda. Sekiranya anda memperoleh Honda baru anda, kad akan diberikan buku panduan pemilik dan arahan penyelenggaraan dalam buku kecil.

'Kad Pengenalan Anti-Kecurian' disebutkan. Ia juga mempunyai nombor siri radio anda yang tertulis di atasnya. Sekiranya Honda anda juga mempunyai navigasi, ia juga mengandungi kod NAVI dan nombor siri.

Anda baru sahaja menukar bateri Honda anda dan menghidupkan enjin untuk pertama kalinya. Tidak mengapa, tetapi bahagian dalamnya sunyi. Kemudian anda melihat empat huruf di radio: KOD. Anda belum pernah melihatnya sebelum ini, tetapi ia pasti tidak berfungsi dengan radio. Pemeriksaan manual ringkas menunjukkan bahawa ia adalah item keselamatan asas dan tidak perlu dibimbangkan.

Anda mesti memasukkan kod radio anda. Tetapi anda tidak tahu bagaimana untuk mengetahui kod radio untuk Honda. Baiklah, tarik nafas panjang. Anda akan kembali untuk melahirkan keluar sekolah lama Toni Braxton dalam masa yang singkat. Terdapat beberapa lokasi di mana anda mungkin menemui kod radio kereta anda.

:large_blue_diamond: Ringkasan

Cukup masukkan kod menggunakan butang preset radio Civic anda. Oleh itu, jika kod radio Honda Civic anda adalah "44771", tekan "4", dua kali, tekan dua kali "7," dan sekali tekan "1." Anda harus membuka kunci sistem anda setelah memasukkan kod dan mempunyai akses cepat ke fungsi radio Honda Civic.

:small_red_triangle_down: Kereta Honda Civic

Honda Civic telah menjadi rangkaian kereta Honda sejak tahun 1972. Civic telah diklasifikasikan sebagai sebuah kereta kompak sejak tahun 2000, sedangkan sebelumnya telah menduduki kelas subkompak. Pada masa ini, Civic terletak di jajaran kereta Honda antara City of Honda dan Honda Accord.

Pada bulan Julai 1972, generasi Civic pertama dilancarkan sebagai kenderaan dua pintu, diikuti dengan hatchback tiga pintu pada bulan September. Walaupun dimensi sederhana, kereta ini menyediakan ruang dalam yang enak dengan enjin melintang 1169 cc dan pemacu roda depan seperti British Mini.

Penjelmaan kemudian memperoleh reputasi sebagai bahan bakar yang cekap, boleh dipercayai, dan ramah ekologi, terutama Civic Type R, Civic VTi, Civic GTi, dan Civic SiR / Si.

Ini adalah asas untuk Honda CR-X (Honda CR-X del Sol), Concerto (permulaan generasi pertama), Civic Shuttle (kemudian Orthia), dan CR-V (yang juga digunakan sebagai dasar oleh lanjutan untuk Honda FR-V), yang selalu dikemas semula untuk pasaran luar negara.

Menjelang 2020, Civic akan menjadi kereta keenam terbesar di dunia dan telah menjual lebih daripada 18 juta kereta sejak tahun 1972.

Ciri-ciri Honda Civic

ARAI 16.5 kmpl
Penukaran Enjin 1799
Kapasiti Tangki Bahan Bakar 47.0
Jenis Bahan Bakar Petrol
Kapasiti Tempat Duduk 5
Tork Maks [dilindungi e-mel] rpm
Ruang But (Liter) 430 re
Kekuatan maksimum [dilindungi e-mel] rpm
Enjin Petrol 1799 cc

:small_red_triangle_down: Bagaimana menetapkan semula Kod Radio sivik Honda?

Sila hubungi Honda di 1-800-999-1009 untuk mendapatkan sokongan lebih lanjut. Sekiranya anda tinggal di sekitar Greensburg, PA, silakan berhenti di penjual kami, dan kami akan menjaga anda. Anda memerlukan kod radio untuk menetapkan semula radio anda. Penjual Honda tempatan anda memerlukan nombor siri radio (dan nombor pengenalan kenderaan) untuk mengakses pangkalan data Honda kod radio.

1 - Anda berpeluang mendapatkan kembali jumlah siri yang telah anda akses melalui radio anda.

2 - Menghidupkan radio kedudukan mati. (radio seharusnya tidak memaparkan kesalahan atau kod. Paparan harus kosong) radio dan pegang radium dengan satu tangan.

3 - Butang 1 dan 6 menghidupkan radio dengan tangan bebas (dua nombor siri yang berbeza akan ditunjukkan oleh beberapa model yang lebih lama . U1234 - l5678) apabila nombor siri nombor siri tersebut mencatatkan nombor digit siri yang akan digunakan kemudian.

Untuk mengakses dan mengambil kod radio anda ke peniaga honda tempatan anda juga memerlukan nombor pengenalan kenderaan digit (17) digit nombor pengenalan kenderaan, pada pelekat pada tiang pemandu tiang tengah dan bahagian pemandu, panel kad insurans anda dan papan pemuka kelihatan di bawah kaca depan kaca).

4 - Setelah anda kehilangan 5 digit radio dari pengedar tempatan anda, pergi ke pengedar. Anda telah kehilangan 5 digit radio. Baca radio dihidupkan.

5 - Radio memaparkan kata "Kod" Pada mesej yang salah, cabut kabel negatif hitam dari kabel bateri tudung 1-3 minit untuk menetapkan semula sistem). Setiap kali amaran kesalahan dipaparkan. Pertunjukan radio dihidupkan dan cari perkataan "Kod" Letakkan kod radio 5 digit. Siaran semula radio semestinya.

:small_red_triangle_down: Sistem Kilang Stereo

Honda Civic 2006-2011 mempunyai pakej stereo asas yang terdiri daripada AM / FM / CD dengan sambungan tambahan dan empat atau enam pembesar suara. Sistem 6 pembesar suara menambahkan beberapa tweet di dasbor.

Terdapat juga sistem bunyi yang disempurnakan untuk pemilik Civic yang menginginkan sedikit lebih banyak bunyi dari stereo mereka. Terdapat tujuh pembesar suara dalam sistem ini, termasuk subwoofer di dek belakang. Untuk kuasa segala-galanya, amplifier luar telah ditambah. Pilihan tambahan pada kebanyakan model adalah reseptor navigasi GPS dalam-dash.

4- atau 6 pembesar suara, Sistem Stereo

Civic dapat menampung stereo DIN tunggal atau berganda sehingga anda mempunyai banyak alternatif untuk penerima baru anda. Semasa mengganti stereo anda di kilang anda , input tambahan anda akan hilang, dan stereo baru anda akan mempunyai input yang diperlukannya untuk alat elektrik dan sumber audio anda.

Penyingkiran stereo kilang agak rumit, tetapi anda akan terus melangkah dengan Crashfield MasterSheet kami. Perkara pertama yang perlu anda lakukan untuk membuang stereo stok adalah menggunakan alat panel untuk menarik panel lutut di bawah ruang stereng.

Setelah klip penahan tidak putus, dan panel lutut keluar, letakkan skru Phillips tunggal di tengah dasbor bawah bawah dan lepaskan. Teknik ini membolehkan anda melepaskan panel trim instrumen yang lengkap, memutuskan sambungan kabel kabel kluster instrumen, dan kemudian terus maju.

Bersebelahan, buka ruang penyimpanan dan lepaskan panel simpanan dalaman di sebelah modul kuasa. Apabila panel ini disisihkan, lepaskan kedua skru Phillips 8mm di belakang panel dan terus ke panel stereo dan penyaman udara.

Sistem stereo dengan 7 pembesar suara tanpa navigasi

Sistem yang dikemas kini dengan 7 pembesar suara adalah sama, dan kit integrasi yang sama digunakan di dash. Perubahan utama ialah penguat kilang ditambahkan. Apabila anda memasang penerima baru anda, anda perlu memintas amp ini.

Untuk memintas penguat, arahkan wayar pembesar suara dari stereo baru ke kedudukan penguat menggunakan abah-abah pintas. (Harness bypass ini tersedia dengan potongan harga semasa anda membeli stereo Crutchfield baru anda.) Kedudukan penguat ini bergantung pada jenis kereta anda.

Ia diposisikan di bawah tempat duduk pemandu dalam kereta sedan . Cukup jalankan abah-abah ke penguat. Dalam kedua-dua senario tersebut, sambungan pembesar suara terputus dari penguat dan dipasang ke penyambung pintasan. Ini mengeluarkan penguat stok dari sistem sehingga penerima in-dash baru dapat menghidupkan pembesar suara anda dengan selamat.

:large_blue_diamond: Ringkasan

Honda Civic 2006-2011 mempunyai pakej stereo asas yang terdiri daripada AM / FM / CD dengan sambungan tambahan dan empat atau enam pembesar suara. Sistem 6 pembesar suara menambahkan beberapa tweet di dasbor. Terdapat juga sistem bunyi yang disempurnakan untuk pemilik Civic yang menginginkan sedikit lebih banyak bunyi dari stereo mereka.

Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai kod radio Honda Civic. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Bolehkah anda menyesuaikan radio Honda Civic?

Setelah memasang kit, stereo baru di Civic mudah dipasang. Anda juga memerlukan harness wayar untuk menyambungkan stereo baru ke kabel kereta tanpa memotongnya. Sekiranya bateri hilang atau dicabut pada Honda Civic anda, sistem audio mungkin mendorong anda untuk “memasukkan kod” untuk membuka kunci sistem.

:two: Adakah Bluetooth Civic Honda pada tahun 2010?

Honda Civic 2010 menawarkan Bluetooth keupayaan untuk memanggil bebas tangan pada versi tertentu. Bluetooth adalah ciri tambahan pilihan yang terdapat dalam versi EX, LX, dan SI. Tekan butang kuasa audio dengan butang SEEK dan tahan selama sekitar 50-60 minit. Ia kemudian diaktifkan tanpa memasukkan kod radio .

:three: Bagaimana saya boleh mendapatkan kod radio Honda Civic saya?

Lihat kod Honda Civic di kotak sarung tangan atau buku panduan pemilik anda. Biasanya, anda mencarinya di pelekat nombor siri radio. Akses dalam talian ke kod anda melalui laman OEM . Anda perlu memberikan kod pos, nombor telefon, alamat e-mel, VIN, dan nombor siri radio agar kod dimasukkan ke dalam talian.

:four: Bagaimana saya boleh menghilangkan kod Honda saya E?

Sekiranya amaran ERR ditunjukkan di radio, kemudian keluarkan negatif hitam dari bawah kabel bateri tudung selama 1 hingga 3 minit untuk menetapkan semula sistem). Pertunjukan radio dihidupkan dan cari perkataan "Kod" Letakkan kod radio 5 digit. Siaran semula radio semestinya.

:five: Bolehkah saya mendapatkan kod radio VIN?

Kodnya terdapat pada kad dengan pembelian awal kenderaan yang tidak kami miliki. Seseorang boleh menghubungi peniaga dengan nombor siri radio dan VIN kenderaan dan meminta kod radio.

:six: Bagaimana anda boleh mendapatkan pra-kod Renault?

Anda harus mencari kod PRE untuk membuka kunci radio di radio Renault Scenic dan semua model Renault secara umum. Hidupkan radio dan tekan butang "1" dan "6" selama kira-kira 5 saat secara serentak. "PRE-code xxxx" akan muncul di layar , dengan huruf dan tiga angka. Kod ini ada.

:seven: Bagaimana saya boleh menetapkan semula kod radio saya dari Renault?

Tekan butang 1, lagi dan lagi, untuk memaparkan nombor pertama Tekan butang 2, berulang kali, untuk memaparkan nombor kedua Tekan butang 3, sekali lagi dan lagi, untuk memaparkan digit ketiga Tekan butang 4, lagi dan lagi, untuk memaparkan nombor digit keempat Untuk menyimpan kod anda, tekan dan tahan butang Preset 6 (atau 5).

:eight: Apakah kod radio untuk kereta?

Kod radio kereta adalah rentetan nombor pendek yang dihubungkan dengan ciri keselamatan yang terdapat di beberapa unit kepala. Objektifnya adalah untuk mencegah kecurian dengan melepaskan unit kepala yang dicuri dari bateri. Walau apa pun, anda mesti memasukkan kod untuk mengolah semula unit kepala.

:nine: Bagaimana bateri boleh dilepaskan dari radio tetapan semula?

1 - Bersihkan sebarang karat dari bateri dengan bekas pembersih bateri semburan.

2 - Pegang bersama kabel positif dan negatif, sehingga mereka bersentuhan tetapi tidak menggunakan bateri.

3 - Tunggu lima minit untuk menghapus data diagnostik.

:keycap_ten:Bolehkah saya memasang kereta saya pada skrin sentuh?

Dengan menambahkan stereo kereta skrin sentuh, pemasangan dan kos kerja menjimatkan ratusan dolar . Kerja dapat dilakukan hanya dengan beberapa jam kerja dan fokus. Alat dan pra-perancangan yang betul harus dilakukan dengan mudah dan tanpa pening kepala.

:large_blue_diamond: Kesimpulannya

Kod radio Honda Civic adalah "44771". Tekan butang pratetap 1 dan 6 di radio pada masa yang sama. Di paparan radio, nombor siri 10 digit akan ditunjukkan. Nombor siri diletakkan di badan unit radio apabila anda mempunyai Honda tahun 2001 atau lebih tua. Untuk melihat kodnya, unit radio perlu dikeluarkan.

artikel berkaitan