Bagaimana Tidak Lazimnya Nombor Kod Kawasan 212? Kod kawasan 212 adalah mutiara yang tidak biasa, tanpa keraguan. 73% dari setiap 212 nombor digunakan, dibeza dan 55 peratus untuk 310, kod kawasan 212 untuk Beverly Hills, awalan lain yang dihormati.

Lebih kurang 212 Kod Kawasan

Imgur

Kod wilayah 212, 646, dan 332 adalah kod wilayah dalam Pelan Penomboran Amerika Utara untuk sebahagian besar wilayah Manhattan di New York City. Mengikut wilayah, ini adalah salah satu wilayah rancangan penomboran terkecil (NPA). Kod wilayah ini dilapisi oleh kod wilayah 917, yang merangkumi keseluruhan Bandar New York.

Fakta pantas

Kod Kawasan Berdekatan

 • 201/551 (Jersey City, NJ)

 • 212/332/646 (New York, NY)

 • 347/718/929 (New York, NY)

 • 914 (Yonkers, NY)

 • 917 (New York, NY)

Baca Artikel Ini Aslo: 1. 262 kod kawasan 2. Luas permukaan silinder 3. 502 Kod Kawasan

212 Peta Kod Kawasan

Sejarah

Kod wilayah 212 adalah salah satu daripada 86 kod wilayah pertama yang dilantik oleh AT&T pada tahun 1947 ketika ia melayani seluruh lima wilayah New York City hingga 1984. Pada 1 Februari 1984, kerana permintaan dari New York Telephone, Perkhidmatan Awam New York Suruhanjaya memberikan suara untuk mengasingkan New York City ke dalam dua wilayah rencana penomboran. Perpecahan itu dilakukan sehingga membelah 3,000,000 nombor telefon di bandar ini pada umumnya lima puluh lima puluh. Brooklyn, Queens, dan Staten Island mendapat kod wilayah baru 718, sementara Manhattan dan Bronx menyimpan 212. Di tengah pergaduhan dari pihak berkuasa kejiranan dan perundangan negara, komisi tersebut yakin dengan pemikiran New York Telephone bahawa kod wilayah lain diharapkan "menghampiri keletihan nombor telefon. New York Telefon membuat persis 718 nombor telefon beroperasi beberapa hari sebelumnya. Walaupun pegawai negeri untuk wad luar berkompromi untuk menghentikan pembahagian, kod 718 telah dimulakan seperti yang dirancangkan pada 1 September 1984. Panggilan yang diizinkan 212 nombor telefon diteruskan ke New York City, di mana 212 atau 718 dapat digunakan, hingga 1 Januari 1985, ketika penggunaan 718 diperlukan untuk daerah-daerah yang terkena dampak. Pada 1 Julai 1992, domain 718 diperluas untuk memasukkan Kawasan kejiranan Bronx dan Bukit Marble di Manhattan, sementara Manhattan selebihnya tinggal pada tahun 212. Panggilan toleransi 212 diteruskan di seluruh Bronx sehingga 1 Mei 6, 1993, di mana 212 atau 718 dapat digunakan; selepas tarikh itu, 718 mesti digunakan untuk panggilan ke Bronx dari mana sahaja di luar wad kecuali tiga wilayah yang pada mulanya mempunyai kod 718 dan penduduk Bronx yang memanggil Manhattan perlu menghubungi 212. Pada 25 September 1993, tetamu dari Bronx tidak , pada ketika ini perlu menghubungi 718 untuk tiba di Brooklyn, Queens, dan Staten Island. Pada tahun 1992, seluruh kota ditutup dengan kod wilayah 917, yang pada awalnya dinantikan hanya perkhidmatan Bronx dan serba boleh. Kod wilayah 646 bertindih kod wilayah 212 di Manhattan pada 1 Julai 1999, ketika 917 nombor mudah alih yang diakses ternyata jarang. Pada bulan November 2015, kod wilayah 332 diturunkan sebagai kod rantau tambahan untuk wilayah penomboran nombor Manhattan 212 dan 646, yang keempat melayani rantau ini dan yang ketujuh melayani Kota New York. Kod wilayah 332 menjadi dinamik pada 10 Jun 2017, kerana kod wilayah 212 diandalkan untuk menghabiskan bilangan pada kedua dari suku terakhir 2017, dan 646 diperlukan untuk menguras angka pada tahun 2018. Ini berjaya menetapkan 23.4 juta nombor kepada penghargaan 1.6 juta individu.

Sejarah Individu Dedahkan dengan menggunakan Kod Kawasan

Pada ketika Ashley Kizler akan lulus sekolah di Washington DC, kejiranan lamanya di Richmond, VA tetap bersamanya sebagai kod wilayah tiga digit. "Anda menemui orang lain yang mempunyai kod wilayah 804, dan anda, 'Halo! Apa yang sedang berlaku! Richmond? Ya! ', "Kata Kinzler. Walaupun tidak diragukan lagi lebih menguntungkan untuk menyimpan nombor telefon bimbit yang serupa setelah bergerak, kesilapan dan keperibadian individu mengambil bahagian besar. "Saya semacam perlu menyimpannya, jadi saya berhubung dengan ruang itu," kata Kinzler. "Walaupun orang-orang saya tidak ada lagi, saya dapat menyerupai, bagaimanapun juga, 'Lebih baik mempercayainya, saya benar-benar berasal dari Richmond. Itu adalah kod wilayah saya. '' "Dalam budaya sekarang, tidak memerlukan nombor kejiranan, dan sangat wajar jika mempunyai kod wilayah alternatif daripada yang diturunkan ke wilayah sebenar anda. Keajaiban yang berterusan ini berlaku kerana dua kes. Sebagai permulaan, Akta Telekomunikasi Amerika Syarikat tahun 1996 menjadikan kemampuan menyampaikan nombor sebagai prasyarat bagi pengangkut telefon. Kedua, budaya telefon jarak jauh telah membenarkan nombor telefon untuk pergi dengan anda, dan bukannya dilampirkan ke kawasan darat. Pencipta Philip Lapsley memperjelasnya seperti berikut: “Tidak lama kemudian, pekerjaan kodnya yang unik, kod tiga digit pada masa ini berfungsi sebagai sejenis pemegang media berasaskan web yang dikongsi, keperibadian agregat. Ia berjaya dikenang bahawa - kita mempunyai telefon kita untuk itu - tetapi sesuatu yang perlu dibincangkan. "

Baca Artikel Ini Aslo: 1. Golf Rangefinder Terbaik 2. 7 Teknologi Esok 3. APA ITU TEKNOLOGI BLOCKCHAIN?

Bandaraya New York— (NYC)

Imgur

New York City (NYC), yang pada dasarnya disebut New York, adalah bandar paling padat di Amerika Syarikat. Dengan jangkaan penduduk 2019 8,336,817 yang tersebar di sekitar 302,6 batu persegi (784 km2), New York City juga merupakan bandar yang paling padat penduduknya di Amerika Syarikat. Terletak di hujung selatan State of New York, kota ini adalah titik tumpuan wilayah metropolitan New York, wilayah metropolitan terbesar di planet ini oleh tanah besar metropolitan. Dengan hampir 20 juta individu di wilayah fakta metropolitannya dan kira-kira 23 juta di wilayahnya yang dapat diukur, ia adalah salah satu kota besar yang paling ramai di dunia. New York City telah digambarkan sebagai modal sosial, monetari, dan media di dunia, yang sama sekali mempengaruhi perdagangan, pengalihan, penyelidikan, inovasi, instruksi, masalah perundangan, industri perjalanan, pengerjaan, reka bentuk, dan sukan, dan merupakan yang paling banyak ditangkap bandar di dunia. Berada di pusat komando PBB, New York adalah tempat penting untuk diplomasi global dan dalam beberapa kes telah dikenal sebagai ibu kota dunia.

Bukit Marble

Bukit Marble, kejiranan di daerah Manhattan, terdapat berhampiran Bronx. Kawasan kejiranan Manhattan di Bukit Marble terletak di wilayah rencana penomboran (NPA) 718/347/929, berbanding dengan Manhattan NPA. Bukit Marble, walaupun secara resmi merupakan sebidang Sungai Manhattan, terputus dari Pulau Manhattan oleh pengembangan Terusan Kapal Sungai Harlem pada tahun 1895. Bahagian yang dilalui Sungai Harlem dipenuhi pada tahun 1914, menjadikan kawasan setempat sebagai bahagian geografi Bronx. Pada ketika Bronx ditugaskan semula dengan kod wilayah 718 setiap tahun 1992, penduduk Marble Hill bertempur dengan sia-sia untuk menahan 212. Walau bagaimanapun, batang Marble Hill disambungkan ke fokus wayar Bronx, dan itu akan menjadi terlalu mahal untuk New York Telefon untuk mengolahnya semula.

5 Sebab Mengapa Anda Memerlukan 212 Nombor Telefon Kod Kawasan

Imgur

1. Kukuhkan Jenama Anda

Nombor telefon perniagaan anda bukan hanya cara menghubungi anda, tetapi penting untuk keperibadian imej anda. Terdapat tanda-tanda yang tidak mencolok yang dirasakan individu apabila mereka melihat nombor anda yang menambah kesan perniagaan mereka. Kod wilayah anda mempunyai peranan utama di dalamnya. Oleh kerana ia adalah kod wilayah unik New York City, mempunyai 212 bilangan jangka hayat dan kekuatan

2. Sambungkan Imej Anda dengan Bandar

Kod wilayah 212 terkenal. Nombor baru ini akan menjadikan organisasi anda sebagai teras utama di Manhattan, dalam perkembangan terkini, dengan perhatian anda terhadap rentak industri. Kemurahan budaya perniagaan Manhattan muncul pada gambar anda melalui gabungan: ketekunan, pelopor pemikiran, barisan depan, kemampuan terbaik, dll. Ini meningkatkan ketenaran perniagaan anda hanya dalam tiga digit.

3. Pengiktirafan Momen

Kod wilayah 212 segera dilihat sebagai nombor new york kepada dua individu di dalam bandar dan negara di seluruh negara. Tidak ada masalah di mana anda dijumpai. Sebilangannya, kod wilayah NYC pertama sangat terkenal sehingga hampir tidak lagi wujud semasa menyemaknya. Dengan serebrum kemungkinan anda menjadi 212, mereka hanya perlu mengetahui tujuh digit terakhir untuk menghubungi anda.

4. Rayuan Berdekatan

Mempunyai kejiranan pertama sangat luar biasa bagi syarikat swasta. Tidak kira sama ada anda mencuci pakaian atau kafe, pelanggan anda akan menyedari bahawa anda melayani kawasan tempatan yang cepat. Ini memberikan perasaan sebagai landasan dan dipercayai, yang sangat berguna di sebuah bandar di mana organisasi pergi dan balik.

5. Pembezaan yang serius

Kod wilayah 212 membantu anda berdiri tegak daripada pembangkang. Setahun yang lalu, 332 lapisan ditunjukkan di New York City. Untuk kemungkinan meneroka pembekal lain: dengan mempertimbangkan segala-galanya, akan ada hubungan dan perasaan tenang yang lebih kukuh dengan kod wilayah 212.

Baca Artikel Ini Juga: 1. KENAPA MINGGU FASHION NEW YORK? 2. TTDeye 3. Dolar New York

Di mana saya boleh membeli nombor telefon 212?

Imgur

Walaupun 212 adalah perkara yang kami fikirkan tentang "kod wilayah yang habis" - yang bermaksud bahawa anda tidak boleh menghubungi organisasi pakar anda dan mendapatkannya - RingBoost mempunyai banyak 212 nombor untuk memenuhi keperluan anda. Tidak sukar untuk membelinya melalui kedai dalam talian kami, dan setelah anda melakukannya - anda memilikinya bersama-sama. Anda boleh menghantarnya kepada pengangkut keputusan anda atau anda boleh melakukan panggilan yang bermaksud untuk membuat panggilan ke kuantiti pilihan anda. Mana-mana perniagaan yang bekerja di atau merombak New York City boleh memperoleh keuntungan yang tulen dengan mempunyai nombor yang bermula dengan 212. RingBoost perlu membantu anda dengan cara itu dengan menawarkan potongan $ 50 untuk setiap 212 nombor yang pada mulanya dianggarkan $ 175.

Ketenaran pasaran

Perniagaan dengan kod wilayah 212 secara teratur dilihat sebagai terkenal dengan Manhattan dan keselesaan kestabilan, terutama jika beberapa orang telah membantu selama beberapa tahun. Salah satu modelnya ialah Pennsylvania 6-5000 (pada masa ini 212-736-5000), nombor untuk Hotel Pennsylvania di Midtown. Penginapan ini menjamin bahawa ia adalah nombor telefon paling mantap yang digunakan secara konsisten di New York City. Kes ini dipersoalkan, namun Pennsylvania 6-5000 muncul dalam judul lagu Glenn Miller Orchestra tahun 1940. Kekurangan nombor telefon yang dapat diakses dalam kod wilayah 212, yang digabungkan dengan itu adalah kod wilayah yang unik di bandar ini, menjadikan kod wilayah 212 dipandang tinggi oleh beberapa penduduk Manhattan. Perniagaan pada masa ini mempunyai nombor telefon bimbit dengan 212 kod wilayah, namun, dipersoalkan sama ada pelanggan atau organisasi telefon adalah pemilik nombor telefon yang sah. Pada bulan Ogos 2010, AT&T memperincikan bahawa tidak ada nombor baru yang dapat diakses dalam kod wilayah 212. Beberapa tahun sebelumnya pada saat itu, jalan darat baru di Manhattan mula diperuntukkan angka pada tahun 917 (atau 646). Lebih-lebih lagi, segmen Inwood di Manhattan utara jauh dilapisi dengan kod wilayah 347, yang juga bermula sebagai kod wilayah telefon bimbit. Mereka yang kini mendapat kod wilayah 212 harus bergantung pada hasil peluang yang tepat ketika mereka membangun pentadbiran atau menggunakan laman web di mana mereka dapat membeli nombor telefon dengan kode kod wilayah yang dapat mereka port ke darat atau perkhidmatan telefon bimbit mereka.

Simbol Status Tiga digit?

Kecenderungan kod wilayah tidak selalu diinspirasikan oleh sentimen dekat-ke-rumah. Dalam beberapa kes, ini mengenai status. Begitu juga, sebagai tanda fesyen ditunjukkan untuk situasi dan cache yang unik, tiga digit kod ruang boleh memberi kesan perbandingan. Anehnya, nombor telefon boleh lebih berat daripada sekeping maklumat pos. Satu siasatan mendapati 72% individu percaya bahawa kod wilayah yang menarik lebih terkenal daripada kod ZIP yang baik. Pandangan umum mengenai kod angkasa menyokong jelas. Kejiranan semula jadi boleh menyebabkan tetamu kelihatan seperti orang dari kawasan itu. Itulah sebabnya ejekan nombor telefon adalah alat kawalan terkenal dari robot yang menyalahi undang-undang. Wawasan kod wilayah juga penting untuk watak perniagaan, dan 73 peratus individu membayangkan bahawa kod wilayah yang jelas dapat menyebabkan perniagaan muncul lebih asli dan pakar.

Baca Artikel Ini Aslo: 1. New York Mercantile Exchange (NYMEX) 2. Dasar kebakaran standard New York 3. Wall Street

Membawa Nombor 212 Saya

Imgur

Tidak beberapa ketika sebelum saya berpindah dari Manhattan ke Brooklyn, saya menyalahgunakan sistem FCC (Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan) yang baru yang membolehkan saya “mengangkut” nombor darat 212 ke penyedia PDA saya. Malah pada hari ini, pelanggan menggunakan "Portabiliti Nombor Kejiranan" untuk memindahkan nombor antara penyedia sel untuk mengekalkan nombor telefon yang tidak jelas. Setelah menyiapkannya, pasangan, pada umumnya, bertanya kepada saya, "'A nombor telefon bimbit 212? Bagaimana mungkin anda mendapatnya? " Sekiranya anda tinggal di Manhattan dan diberkati dengan memiliki nombor rumah 212 warisan, anda pasti dapat melakukannya juga: pada dasarnya, minta penyedia jarak jauh anda memindahkan nombor rumah anda untuk berubah menjadi nombor telefon anda. Rangkaian telefon berasaskan IP seperti Vonage lebih-lebih lagi dapat membantu kerja dengan kemampuan menyampaikan nombor. Di sisi lain, pelbagai organisasi mengenakan kos dari bulan ke bulan yang berterusan sebagai segmen yang menawarkan pertolongan khusus itu.

Nombor Telefon New York City Berkembang: 212, 646 dan sekarang 332

Imgur

Telefon bimbit telah berlipat ganda di New York City dengan cepat sehingga mulai tahun 2017 Manhattan kini mempunyai satu lagi kod wilayah: 332. Terdapat sekitar 8 juta nombor telefon di dalam setiap kod ruang. Memerlukan sekitar 45 tahun untuk menyelesaikan keseluruhan 212 nombor tersebut. Menariknya, memerlukan sekitar 20 tahun untuk melemahkan stok 646 nombor (kod wilayah Manhattan yang lain). Pada ketika kod wilayah pertama kali dibuat, 212 merangkumi setiap lima daerah di New York City. Oleh kerana telefon berubah menjadi arus perdana, Brooklyn, Queens, Staten Island, dan pada akhirnya Bronx menerima "718." Menjelang tahun 1992, 212 mendapat elit ke Manhattan. Hari ini, 212 nombor telefon mungkin dapat diakses semasa pelanggan menyerahkannya. Nombor-nombor tersebut kemudian boleh dibuka melalui Time Warner, Verizon, atau rakan pakar yang lain.

Langkah FCC untuk Membawa Nombor Telefon Anda

Dengan mempertimbangkan segala-galanya, berikut adalah petunjuk FCC mengenai kaedah yang paling mahir untuk "port" nombor telefon anda bermula dengan satu organisasi pakar kemudian ke yang berikutnya:

 • Periksa perjanjian anda sekarang. Perjanjian anda mungkin mengandungi caj yang dibenarkan secara kontrak serta penyesuaian luar biasa yang anda komited untuk bayar.

 • Cuba jangan menamatkan pentadbiran anda dengan organisasi semasa anda sebelum memulakan bantuan baru dengan organisasi lain.

 • Hubungi organisasi baru untuk memulakan cara mengangkut nombor anda.

 • Lengkapkan organisasi baru dengan nombor telefon 10 digit anda dan data tambahan yang diperlukan.

Warga New York Mengambil Kod Kawasan dengan serius

Imgur

Pada tahun 1947, kod wilayah 212 diperuntukkan ke seluruh New York City. "Two-one-two memiliki cachet," kata seorang siswazah siswazah kepada NYT pada tahun 90-an ketika kod wilayah 646 ditambahkan untuk mewajibkan minat untuk mendapatkan lebih banyak nombor telefon. "Simbol New York yang mempunyai kod wilayah 212, serupa dengan Broadway atau teksi kuning." Kualiti yang menarik dari 212 bahkan dapat dilihat dalam adegan Seinfeld ketika Elaine tidak mahu ditinggalkan dengan 646 dan berjuang untuk mendapatkan nombor 212 setelah jirannya meninggal. Pada masa ini, beberapa penjual membeli kotak 212 nombor kerana mereka dapat diakses dan menukarnya dengan harga yang berjalan di suatu tempat dalam lingkungan $ 100 dan $ 15,000. NY Post memperjelas pandangan pengembangan terbaru, 332. "Dalam keinginan untuk kota berstatus, ketiga digit baru itu sekarang sedang dikupas ke bawah, pendekatan lain untuk menggambarkan kesahan dan pertengkaran mengenai siapa yang akan menjadi Baru yang" asli " Yorker. "

Baca Artikel Ini Juga: 1. Berapa banyak negeri di Amerika Syarikat? 2. Prabayar PayPal 3. David Dobrik Nilai Bersih

Latar belakang kod wilayah NYC merangkumi kawasan dan masa:

Imgur

 • 212: Ditempatkan dalam pentadbiran pada tahun 1947, 212 adalah kod wilayah utama New York. Nombor 212 adalah sekolah lama dan sebahagian besarnya terhad kepada Manhattan.

 • 718: Pada tahun 1980-an, NYC menjadi bagian geologi, menambahkan 718 untuk daerah luar Brooklyn, Queens, Staten Island, dan Bronx.

 • 917: Pada pertengahan 1990-an, 917 ditambahkan untuk PDA dan pager.

 • 646: Ditambahkan pada tahun 1999, 646 digunakan untuk nombor baru di Manhattan, dua darat dan PDA. Selepas itu, kod wilayah berubah menjadi penanda pemula.

 • 347: serentak 646 ditambahkan ke Manhattan, 347 ditambahkan sebagai overlay ke wad luar.

 • 929: Pada tahun 2011, 929 ditambahkan ke wad luar.

 • 332: Perluasan terbaru, 332 disampaikan pada tahun 2015 untuk nombor Manhattan baru.

Walaupun demikian, seperti yang telah dihabiskan 212 dan 917 secara umum, Pentadbir Pelan Penomboran Amerika Utara meramalkan takdir yang setanding untuk kod wilayah luaran 718, 347, dan 929, yang diyakini akan habis dalam dekad berikutnya. Nombor apa yang akan menjadi langsung? Satu-satunya peraturan yang tulen adalah bahawa kerangka penomboran harus berusaha untuk tidak menggunakan angka yang terlalu seperti bahkan mempertimbangkan untuk menjauhkan diri dari kekacauan atau salah pucuk yang dapat terjadi jika pengembangan yang paling terkini adalah 213.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Panggilan Nombor Peribadi 2. Di manakah 855 kod kawasan? 3. 97 Kod Negara

10 Kod Kawasan Paling Popular

Kod wilayah tertentu mempunyai penghargaan atau daya tarikan. Seorang peruncit nombor telefon rias memeriksa maklumat untuk mengetahui mana yang disebut secara umum.

Berikut adalah 10 kod rantau yang paling baik dicari.

 • 310: Los Angeles, CA

 • 212: New York City, NY

 • 305: Miami, FL

 • 702: Las Vegas, NV

 • 202: Washington, DC

 • 415: San Francisco, CA

 • 404: Atlanta, GA

 • 312: Chicago, IL

 • 949: Orange County, CA

 • 713: Houston, TX

10 Kod Kawasan Terkaya

Adakah anda memerlukan kod wilayah anda untuk menunjukkan kemewahan? GoBankingRates menyelidiki maklumat untuk mengenali mana yang ditempatkan di geolokasi kepada keluarga yang mendapat permintaan tinggi.

Berikut adalah 10 kod wilayah yang paling mewah, yang semuanya mempunyai pendapatan keluarga yang lebih penting daripada $ 300,000.

 • 305: Miami, FL dan Florida Keys

 • 516: Nassau County Long Island, NY

 • 650: Lembah Silikon, CA

 • 301: Maryland Barat, termasuk wilayah metro DC luaran

 • 561: Palm Beach County, FL

 • 713: Houston, TX

 • 425: Seattle, WA kawasan luar bandar

 • 914: Westchester County, NY

 • 817: Fort Worth, TX

 • 631: Suffolk County Long Island, NY

Pembawa Telefon Terbesar

Imgur

Talian darat

Awalan Pembawa
82% Verizon
6% Kumpulan Teleport
3% Mci Worldcom
3% Perkhidmatan Penghantaran Akses Mcimetro
1% Tw Telecom
1% AT&T Tempatan
1% Perkhidmatan Rcn Telecom
4% Yang lain

Tanpa Wayar

Awalan Pembawa
1% PCS Metro
1% Yang lain

Baca Artikel Ini Juga: 1. Beberapa maklumat mengenai Penghala Tanpa Wayar Cepat 2. Bagaimana Menjual Rumah Anda Dengan Cepat? 3. 8 Langkah: Bagaimana membuat pengecas telefon tanpa wayar?

Soalan Lazim— (Soalan Lazim)

S1. Apakah 3 digit selepas kod wilayah dipanggil? Bahan yang tidak bersumber mungkin diuji dan dibawa keluar. Awalan telefon adalah set digit asal selepas kod negara, dan wilayah nombor telefon; di negara-negara Pelan Penomboran Amerika Utara (kod negara + #), itu adalah tiga digit awal dari nombor telefon tujuh digit, rancangan 3-3-4.

S2. Apakah kepentingannya di sini? Gerbang Teruk A 502 Bad Gateway menunjukkan bahawa kelebihan (pekerja yang akan menjadi perantara) tidak dapat mendapat reaksi yang besar atau apa pun dari pekerja titik permulaan (juga disebut pekerja hulu).

Q3. Adakah 212 rantau kod sel? Pada ketika telefon bimbit mula berkembang biak, 917 ditugaskan sebagai kod ruang untuk telefon bimbit di New York City. Konservatif mempertimbangkan akreditasi yang sesuai untuk Manhattanite untuk memasukkan nombor telefon rumah 212 dan nombor sel 917.

Q4. Adakah anda dapat menjual nombor 212? Terdapat laman web yang dikhaskan untuk menjual 212 nombor. Anda juga dapat menemui individu yang menjualnya di eBay dan Craiglist, dengan harga ratusan atau bahkan sejumlah besar dolar.

Q5. Kod wilayah manakah 332? New York City Untuk menjamin proses penyediaan nombor telefon baru untuk New York City, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam New York telah meminta Overlay Kod Kawasan untuk Manhattan. Kod wilayah 332 yang baru akan "dilapisi" atau ditumpangkan di atas ruang yang sekarang dilayani oleh 212, 646, dan beberapa bahagian dari kod wilayah 917.

Q6. Bagaimana anda menyedari bahawa panggilan itu adalah spam? Sekiranya anda melihat "Tetamu spam yang disyaki" atau "Spam" sebagai ID tetamu, panggilan itu mungkin spam. Anda boleh menjawab panggilan, atau petak dan melaporkan nombornya. Sekiranya panggilan daripada orang yang anda kenali diasingkan sebagai spam, anda boleh melaporkan pergaulan tersebut.

Q7. Apa itu 502? Kod status 502 (Bad Gateway) menunjukkan bahawa pekerja yang sedang berjalan sebagai perantara atau perantara, mendapat reaksi tidak sah dari pekerja masuk yang dia sampaikan sambil berusaha untuk memenuhi permintaan tersebut. Setiap kali anda melayari laman web program anda menghantar permintaan kepada pekerja web.

Q8. Bagaimana anda memanggil peribadi? Gunakan * 67 untuk menutupi nombor telefon Anda Buka papan kekunci telefon anda dan dail * - 6 - 7, diikuti dengan nombor yang anda cuba hubungi. Kitaran bebas menutupi nombor anda, yang akan muncul di seberang sebagai "Peribadi" atau "Halangan" ketika meneliti ID tetamu. Anda mesti mendail * 67 setiap kali anda memerlukan nombor anda terhalang.

Q9. Apakah kod wilayah 606 di Amerika Syarikat? Region of Kentucky Region code 606 adalah kod wilayah telefon yang melayani bahagian paling timur dari Commonwealth of Kentucky. Kawasan bandar dan bandar dalam kod ruang merangkumi Ashland, Morehead, Hazard, Middlesboro, Somerset, London, Corbin, Paintsville, Pikeville, dan Maysville.

Q10. Bagaimana saya dapat mengesan digit nombor mudah alih yang hilang? Jawapan: Dalam permintaan untuk mencari digit yang hilang, tolak bilangan digit dari 25. Yang penting ialah digit yang hilang.

Q11.Apa itu 504 Bad Gateway? Kod status 504 (Gateway Timeout) menunjukkan bahawa pekerja ketika pergi sebagai pintu atau perantara, tidak mendapat reaksi yang ideal dari pekerja hulu yang diharapkan dapat mengakses untuk menyelesaikan permintaan.

Q12. Adakah +44 bersamaan dengan 0? 44 adalah kod negara untuk UK. 0 adalah kod panggilan jarak jauh yang signifikan di UK, dari STD (endorser Trunk Dialing) yang digunakan untuk sampai ke organisasi 'jarak jauh' atau trunk. Anda tidak perlu bersusah payah jika menghubungi UK dari luar negara kerana panggilan tersebut muncul dengan berkesan di organisasi ruang penyimpanan.

Q13. Adakah saya dapat menjual nombor telefon saya? Penyelesaian untuk pertanyaan anda adalah tidak, anda tidak dapat menjual nombor telefon anda kerana ia hanya diperuntukkan kepada anda, anda tidak menuntut. Walaupun begitu, jika menyerahkan nombor anda (kontrak drop / menukar nombor), anda boleh menasihati calon nombor yang akan datang "dengan cara bercakap" mengenai ketersediaannya yang ada ... dengan bayaran !!!

Q14. Berapa nombor digit yang merupakan nombor USA? 11 digit Nombor telefon di Amerika Syarikat biasanya terdiri daripada 11 digit - kod negara 1 digit, kod wilayah 3 digit, dan nombor telefon 7 digit. Nombor telefon 7 digit itu juga mengandungi pejabat fokus atau kod perdagangan 3 digit dan nombor sokongan 4 digit. Kod negara Amerika Syarikat adalah +1.

Kesimpulannya

Semua perkara sama, kod wilayah tiga digit adalah awalan nombor telefon, beberapa digit tidak penting yang penting untuk rangkaian telefon anda. Walau apa pun, ketiga-tiga digit tersebut boleh menjadi pernyataan keperibadian individu. Bagi sesetengah orang, kod rantau adalah mengenai kawasan, akan menjadi pengenal geo untuk pelanggan. Untuk talian persendirian, ini mungkin merupakan rujukan sosial ke tempat atau isyarat nostalgia kepada keadaan rumah seseorang. Ini berlaku untuk beberapa Vermonters yang mungkin memakai "802" pada kemeja dan topi mereka serta memilikinya sebagai tiga digit awal nombor telefon mereka. Untuk perniagaan, ini dapat berarti teknik menempatkan untuk berbaris dengan daerah, misalnya, memiliki kod wilayah 650 atau 408 untuk geolokasi di tempat teknologi Silicon Valley. Kod wilayah juga boleh merujuk jadual waktu. Oleh kerana nombor telefon yang dapat diakses habis, kod wilayah overlay digunakan untuk semua nombor baru. Sebagai contoh, ketika kod wilayah Philadelphia 215 habis pada tahun 1997, nombor baru dikeluarkan 267 kod wilayah. Hasilnya ialah 215 nombor telefon dihubungkan secara matematis dengan rangkaian pengalaman kota sebelum perubahan.

Baca Artikel Ini Aslo: 1. 833 Kod Kawasan 2. 502 Kod Kawasan 3. Poskod New York