Adakah anda mengusahakan projek aplikasi berorientasikan kenderaan tetapi tidak mempunyai set data untuk meneroka data mengenai bahagian kereta, model, nama, tahun dan gambar? Sekiranya ya, maka senarai pangkalan data alat ganti kenderaan terbaik saya akan banyak membantu anda.

Ini dia:

1. Kaggle

Kaggle pastinya yang terbaik, tempat bebas dan sumber terbuka di mana pembangun aplikasi dapat mengakses data besar-besaran mengenai projek yang berbeza. Oleh itu, jika anda mencari pangkalan data alat ganti kenderaan, anda boleh menggunakan set data kenderaan. Ini mungkin mengenai kereta terpakai, gambar, harga, model dan banyak lagi.

2. Planet Data

Sekiranya anda mencari set data alat ganti yang lengkap termasuk nama kenderaan, jenama, model, tahun dan gambar, maka anda semestinya menggunakan 'The Data Planet'. Dalam hal ini, anda boleh mempertimbangkan sumber set kenderaan kenderaan bahagian ini dan boleh memuat turun fail ke dalam format yang anda perlukan. Ini pasti pakej semua dalam satu.

3. Teoalida

Teoalida adalah sumber lain yang boleh dipercayai untuk meneroka pangkalan data kenderaan. Dari sini anda dapat mencari data kereta dari pelbagai negara dan wilayah termasuk Aisa, Jerman, Amerika Syarikat dan Eropah. Ia juga membolehkan pengaturcara menggunakan set data ini secara percuma.

4. IMCDB

Sebaliknya, jika anda membuat aplikasi mengenai filem dan kenderaan siri TV, anda mesti mengambil set data IMCDB. Ini akan memberitahu anda model kenderaan, tahun, nama dll, mengenai setiap kereta, basikal, trak dll, yang anda lihat dalam filem dan siri TV.