5 Wilayah NYC menyerupai kota yang luas. New York City mempunyai lima wilayahBronx, Brooklyn, Manhattan, Queens , dan Staten Island — masing-masing dengan banyak daerah meminjamkan rasa dekat mereka. Masing-masing dari lima wilayah muncul dengan terbentuknya New York City pada tahun 1898.

Imgur

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Apakah Lima Kawasan NYC?

New York City terdiri daripada lima wilayah: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens, dan Staten Island. Setiap wilayah bersama-sama dengan wilayah New York State yang terpisah. Kawasan Queens dan Bronx juga Queens County dan Bronx County. Tiga wilayah yang lain dinamakan secara unik berbeza dengan wilayah mereka: Manhattan adalah New York County. Brooklyn adalah Kings County. Pulau Staten adalah Richmond County.

Kota New York pada mulanya terbatas di Pulau Manhattan dan pulau-pulau yang lebih sederhana merangkumi New York County. Ketika kota ini berkembang di utara, kota itu mulai menghubungkan wilayah di daratan, mempertahankan wilayah dari Westchester County ke New York County pada tahun 1874 (West Bronx) dan 1895 (East Bronx). Semasa gabungan tahun 1898, domain ini diselaraskan sebagai Borough of the Bronx, namun masih merupakan wilayah New York. Pada tahun 1914, Bronx County dipisahkan dari New York County, sehingga setiap wilayah kemudiannya sepadan dengan sebuah daerah.

Ketika bahagian barat Queens County disatukan dengan New York City pada tahun 1898, wilayah itu berubah menjadi Borough of Queens. Pada tahun 1899, bahagian timur Queens County yang terpisah dipisahkan untuk membentuk Nassau County, menjadikan wilayah dan wilayah Queens menjadi sepadan.

Baca Artikel Ini Juga:

1. 212 Kod Kawasan 2. KENAPA MINGGU FASHION NEW YORK? 3. The New York Times 4. Indeks komposit Bursa Saham New York (NYSE)

:large_blue_circle: Terminologi — Kawasan

Istilah borough diterima pada tahun 1898 untuk menggambarkan sejenis organisasi perundangan untuk setiap satu daripada lima bahagian utama dari kota gabungan baru-baru ini. Di bawah Piagam Bandar 1898 yang diterima oleh Badan Perundangan Negara Bagian New York, sebuah wilayah adalah sebuah syarikat metropolitan yang dibuat ketika sebuah wilayah disatukan dengan zona penduduk di dalamnya. Kekuatan wilayah yang dibatasi adalah sub-par dibandingkan dengan kewenangan pentadbiran awam New York City, yang menonjol secara mendasar dari perincian wilayah tersebut kerana istilah tersebut digunakan di Connecticut, New Jersey, dan Pennsylvania, di mana sebuah wilayah tahap pemerintahan yang mudah diakses, sama seperti struktur wilayah yang digunakan di negeri-negeri yang berbeza dan Greater London .

Baca Artikel Ini Juga:

1. Penggerak Bandar New York 2. Apakah Kedai Runcit Dalam Talian Terbaik di New York?

:yellow_circle: Perubahan 5 Kawasan NYC

Imgur

Setiap satu dari lima borough tersebut dibuat pada tahun 1898 semasa persatuan ketika had-had bandar ini telah ditetapkan.

Bronx pada mulanya merangkumi kepingan New York County di luar Manhattan yang baru-baru ini diserahkan dengan berdekatan Westchester County dalam dua fasa; pada tahun 1874 (Yonkers selatan, dan bandar-bandar Kingsbridge, West Farms, dan Morrisania) dan setelah melalui pilihan raya pada tahun 1894 (bandar-bandar Westchester, Williamsbridge, dan bahagian selatan Eastchester). Akhirnya, pada tahun 1914, Bronx County yang terpisah sekarang ini menjadi wilayah terakhir yang akan dibuat di New York.

Kawasan Queens merangkumi apa yang sebelumnya hanyalah bahagian barat dari Queens County yang lebih besar. Pada tahun 1899, tiga bandar timur Queens County yang belum bergabung dengan kota tahun sebelumnya — bandar Hempstead, North Hempstead, dan Oyster Bay — secara rasmi menarik diri dari Queens County untuk membentuk Nassau County yang baru.

Wilayah Staten Island, bersamaan dengan Richmond County, adalah wilayah Richmond secara sah sehingga namanya diubah pada tahun 1975 untuk mencerminkan sobriquet biasa sambil meninggalkan reputasinya tidak berubah.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Dewan Perdagangan New York (NYBOT) 2. Pusat Pengedaran Metro NY

:orange_circle: Penggambaran 5 Kawasan NYC

Imgur

Terdapat banyak kawasan kejiranan tertentu melalui lima wilayah di New York City, banyak dengan sejarah visual dan watak untuk dipanggil sendiri.

 • Manhattan (New York County) adalah wilayah paling rendah dan paling padat penduduknya; adalah gambaran New York City, sebagai rumah bagi sebahagian besar bangunan tinggi dan tonggak yang ketara, termasuk Times Square dan Central Park; dan mungkin disebut secara peribadi sebagai The City. Ketebalan penduduk Manhattan (New York County) 72,033 individu untuk setiap batu persegi (27,812 / km2) pada tahun 2015 menjadikannya yang paling tinggi dari mana-mana wilayah di Amerika Syarikat dan lebih tinggi daripada ketebalan mana-mana bandar AS. Manhattan adalah titik fokus sosial, peraturan, dan monetari di New York City dan mengandungi komando pusat banyak perusahaan besar di seluruh dunia, Markas Bangsa-Bangsa Bersatu, Wall Street, dan pelbagai kolej penting. Orang Amerika secara berkala menggambarkan Manhattan sebagai modal sosial, monetari, media, dan pengalihan dunia.

Bahagian wilayah yang lebih ketara disusun di Pulau Manhattan, di muara Sungai Hudson. Beberapa pulau kecil juga penting untuk wilayah Manhattan, termasuk Pulau Randall, Pulau borough, dan Pulau Roosevelt di Sungai Timur, dan Pulau Gabenor di selatan di Pelabuhan New York; Pulau Liberty, di mana Patung Liberty berdiri, adalah eksklusi Manhattan. Pulau Manhattan diasingkan ke kawasan Lower, Midtown, dan Uptown. Central Park membahagikan pusat bandar Manhattan ke Upper East Side dan Upper West Side, atau lebih banyak lagi pusat rekreasi di Harlem. Kawasan ini juga mengingati kawasan kejiranan kecil untuk wilayah Amerika Syarikat yang disebut Marble Hill. Bukit Marble pada mulanya penting untuk Pulau Manhattan. Namun, ia sekarang bersebelahan dengan Bronx setelah terputus dari Pulau Manhattan oleh pengembangan Terusan Sungai Harlem di selatan kawasan itu dan telah dikaitkan dengan kawasan dengan pengisian yang unik dari Sungai Harlem jalan ke utara tempatan. Selebihnya empat borough New York City disebut sebagai borough luar.

 • Brooklyn (Kings County), di hujung barat Long Island, adalah wilayah yang paling padat di bandar ini. Brooklyn terkenal dengan kepelbagaian sosial, sosial, dan etnik, dan pemandangan pertukangan, kawasan tertentu, dan warisan bangunan tertentu. Downtown Brooklyn adalah kejiranan pusat tumpuan yang paling terkenal di kawasan luar. Kawasan pinggir bandar ini memiliki garis pantai yang panjang, termasuk Pulau Coney, yang ditubuhkan pada tahun 1870-an sebagai salah satu tempat paling senang di negara ini. Taman Laut dan Taman Prospek adalah dua taman terbesar di Brooklyn. Sejak 2010, Brooklyn telah berkembang menjadi pusat perniagaan yang berkembang maju dan syarikat permulaan inovasi tinggi dan seni dan rancangan pascamoden.

 • Sovereigns (Queens County), di Long Island di utara dan timur Brooklyn, secara geologi merupakan wilayah terbesar, wilayah yang paling berbeza secara etnik di Amerika Syarikat, sama seperti wilayah metropolitan yang paling beragam di planet ini. Umumnya bermacam-macam komuniti dan kota sederhana yang ditubuhkan oleh Belanda, wilayah sejak itu telah mewujudkan perniagaan dan swasta. Downtown Flushing telah mendapat salah satu kawasan pusat tumpuan paling sibuk di kawasan luar. Sovereigns adalah laman Citi Field, arena besbol New York Mets, dan menjadi tuan rumah pertandingan tenis Terbuka AS setiap tahun di Flushing Meadows-Corona Park. Selain itu, dua daripada tiga terminal udara paling sibuk yang melayani wilayah metropolitan New York, Lapangan Terbang Antarabangsa John F. Kennedy dan Lapangan Terbang LaGuardia, terletak di Queens. (Yang ketiga adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Newark Liberty di Newark, New Jersey.)

 • Daerah (Bronx County) adalah wilayah paling utara di New York City dan satu-satunya wilayah New York City yang penting untuk wilayah Amerika Syarikat, di sebelah Marble Hill, Manhattan. Kawasan Yankee Stadium, arena besbol New York Yankees, dan rumah kompleks penginapan yang paling banyak dimiliki di Amerika Syarikat, Bandar Kerjasama. Ia juga merupakan rumah bagi Zoo Bronx, kebun binatang metropolitan terbesar di dunia, yang meliputi 265 bahagian tanah (107 ha) dan menempatkan lebih dari 6,000 makhluk. Langsung ke utara kebun binatang adalah Taman Botani New York, rumah hijau, dan Landmark Bersejarah Nasional. Pelham Bay Park adalah taman terbesar di New York City, dengan 2.772 bahagian (1.122 ha).

 • Pulau Staten (Richmond County) adalah yang paling pedesaan dengan ciri-ciri lima wilayah. Pulau Staten dikaitkan dengan Brooklyn oleh Jambatan Verrazzano-Narrows dan ke Manhattan melalui Staten Island Ferry, kapal pinggir bandar percuma dan tempat percutian terkenal yang memberikan perspektif yang tidak terganggu mengenai Patung Liberty, Pulau Ellis, dan Lower Manhattan. Di Pulau Staten yang fokus, Pulau Staten Greenbelt melintasi sekitar 2,500 bahagian daratan (10 km2), termasuk laluan berjalan kaki sejauh 28 batu (45 km) dan salah satu kawasan hutan yang terakhir yang tidak terganggu di sekitar sana. Ditugaskan pada tahun 1984 untuk memastikan kawasan umum pulau ini, Greenbelt merangkumi tujuh taman bandar.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Berapa banyak permainan di musim NFL? 2. Bursa Saham New York (NYSE)

:large_orange_diamond: Pentadbiran 5 Kawasan di NYC

Sejak tahun 1914, setiap satu dari lima bangsal New York City telah bekerjasama dengan sebuah provinsi di New York State - tidak sama dengan kebanyakan komuniti bandar AS, yang wujud di sebuah daerah bersendirian atau meluas ke wilayah lain, terdiri dari satu bahagian dalam diri mereka, atau terpencil dan autonomi dari mana-mana wilayah.

Seorang presiden borough menangani setiap daerah. Brooklyn, Queens, dan Staten Island masing-masing mempunyai Dewan Borough dengan kemampuan berwibawa yang terhad. Pejabat Manhattan Borough President diatur di Bangunan Perbandaran Manhattan. Pejabat Presiden Bronx Borough dulunya berada di Dewan Bronx Borough sendiri namun telah lama berada di Mahkamah Mahkamah Bronx. Sejak pembatalan Lembaga Anggaran pada tahun 1990 (kerana keputusan Mahkamah Tinggi AS pada tahun 1989), para presiden wilayah mempunyai kekuatan pemimpin yang tidak signifikan. Tidak ada keupayaan berwibawa di dalam anugerah ini. Kapasiti pemimpin di New York City adalah kewajiban Walikota New York City, sementara kapasiti pentadbiran tinggal bersama New York City Council. Para presiden wilayah pada dasarnya akan menjadi wakil, penyokong, dan perintis formal untuk wad mereka, mempunyai rancangan kewangan dari mana mereka dapat mengeluarkan sejumlah wang tunai yang lumayan kepada persatuan dan projek kawasan setempat dan menamakan individu tersebut dari tahun 59 hingga memberi amaran kepada pihak tempatan lembaran kawasan di kawasan yang berbeza di bandar. Presiden Brooklyn dan Queens juga memilih pemegang amanah ke kerangka perpustakaan terbuka yang berdekatan di kawasan tersebut.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Bagaimana Menggunakan Kotak Pakaian Custom NYC untuk Memasarkan Pakaian Berjenama Anda? 2. Bagaimana Membuat Pembungkusan Pensil NYC?

:red_square: Kawasan ke-6

Istilah borough ke-6 digunakan untuk menggambarkan salah satu dari pelbagai tempat yang secara kiasan disebut sekeping New York City kerana wilayah geografi, sosioekonomi (mereka menggabungkan sejumlah besar penduduk New York sebelumnya), hubungan unik, atau watak kosmopolitan. Mereka ingat masyarakat dan wilayah bandar yang berdekatan dengan wilayah metropolitan New York di berbagai negara, wilayah AS, dan negara-negara yang jauh. Pada tahun 2011, Walikota New York, Michael Bloomberg menyinggung kawasan perairan kota dan sungai sebagai wad ke-6 komposit semasa pengenalan projek pemulihan yang disusun di sepanjang pantai, mengingat Pulau Gabenor untuk Teluk New York.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Taylor Lashae 2. Ulasan Beacon Hotel

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Fakta Menyeronokkan Mengenai 5 Wilayah NYC

Imgur

Hidup dan menjalankan kedai perabot kami di Central, New Jersey, kami mempunyai kemasukan mudah ke New York City dan lima wilayahnya: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens, dan Staten Island. Masuk dan keluar dari bandar adalah mudah dengan menggunakan NJ Transit dan memandu (semasa waktu tutup) bagi kebanyakan orang New Jersey. Bagaimanapun, sejauh mana anda tahu bandar yang sangat besar itu? Tanpa alasan khusus, berikut adalah beberapa kenyataan mengenai wad New York.

:radio_button: Bronx

1. Bronx dikenali sebagai bangsal yang paling hijau.

Individu secara konsisten bercakap mengenai Central Park. Sesekali, adakah Pelham Bay Park dibesarkan, yang merupakan taman terbesar di NYC, 3x ukuran Central Park?

2. Ini adalah asal-usul hip-jump.

Beberapa waktu yang lalu, ada DJ KoolHerc yang tinggal di West Bronx di 1520 Sedgwick Ave. Dia mencampurkan cara DJing Jamaica dengan jiwa dan funk Amerika. Selalunya, Bronx dan pantulan pinggul berkaitan dengan Cardi B dan J.Lo; namun, borough mempunyai lebih banyak perkara untuk dibawa ke tahap sejauh mana latar belakang hip-jump berjalan.

3. Berbagai jenis struktur artistry deco di Amerika terletak di Bronx.

"Disertakan sebagai 'Pusat rekreasi Avenue of the Bronx', Grand Concourse dirancang sesuai dengan Champs Elysees di Paris," seperti yang ditunjukkan oleh sumber kami. "Gaya deco pengerjaan, yang menggabungkan bentuk matematika, batu, tembikar, dan keluli, beredar pada tahun 1930-an ketika ledakan penginapan berlaku di sepanjang Concourse. Bronx mungkin sesuai dengan Miami berkaitan dengan stok penginapan deco keahlian. "

4. Bronx adalah rumah bagi kebun binatang terbesar di negara ini.

Zoo Bronx menganggarkan 265 bahagian tanah, menjadikannya kebun binatang terbesar di Amerika Syarikat. Kerana saiznya, anda memerlukan beberapa hari untuk melihat keseluruhan rancangannya.

:radio_button: Brooklyn

1. Brooklyn adalah tempat yang terkenal untuk peserta pantai, yang mempunyai jarak 30 batu dari garis pantai.

Tidak setiap orang yang tinggal di New York City mengunjungi Jersey Shore. Sebanyak pesisir penduduk New York City di Hamptons atau Brooklyn.

2. Brooklyn tidak dipandang sebagai ciri Long Island.

Individu dari luar Timur Laut biasanya membingungkan Brooklyn sebagai ciri Long Island, namun kita orang tempatan tahu - Long Island bukan Brooklyn.

3. Umur khas penghuni Brooklyn adalah 34.7.

Oleh kerana keseluruhan pembangunan semula telah berlaku, banyak individu berusia 20-an, dan 30-an telah berpindah ke Brooklyn, menjadikan rata-rata penghuni berusia 34.7 tahun.

4. Cyclone Roller Coaster telah lama wujud.

Semua orang memikirkan Pulau Coney, dan sekiranya anda berada di luar angkasa, anda sudah tahu mengenai Siklon. Adakah anda menyedari bahawa ia telah wujud sejak sekian lama? Dibuka pada tahun 1927, Cyclone telah menjadi kisah sejarah Brooklyn. Pada tahun 1991, perjalanan gila kayu ditambahkan ke Daftar Nasional Tempat Bersejarah.

:radio_button: Manhattan

1. Struktur di sebelah timur Church Street mempunyai 29 tingkat namun tidak menjadi jendela kesendirian.

Pelik bagi sebilangan orang, menarik perhatian orang lain, struktur ini kelihatan seolah-olah sangat baik dari filem fiksyen ilmiah; namun, ia memang merupakan bangunan AT&T Long Lines.

2. Kawasan gereja individu yang paling mewah di dunia terletak di Manhattan.

Trinity Church yang bernilai $ 2 bilion, didirikan pada tahun 1696 dan merampas 14 bahagian tanah Manhattan.

3. Pengirim boleh membeli sebuah rumah di New Jersey dengan perbelanjaan yang mereka bayar untuk menyewa wiener yang tinggal di luar Central Park Zoo.

Kedai-kedai yang jujur ​​itu harus sangat bagus untuk mempunyai pilihan untuk mengurus kos ruang, yang berharga $ 289,500, seperti yang ditunjukkan oleh seorang peniaga.

4. Satu struktur mempunyai pembahagian posnya.

Ia adalah Empire State Building, bahagian pos 10118, dan tempat tinggal lebih daripada 150 organisasi.

:radio_button: Kedaulatan

1. Nama bangsal ini berasal dari seorang penguasa yang tulen.

"Sama seperti tempat lain di Amerika Kolonial, Queens diberi nama sebagai penguasa wanita. Walaupun Maryland dan Virginia tidak sukar untuk dikaitkan dengan nama mereka (Queen Mary and the Queen Queen, Queen Elizabeth I), para penyelidik sejarah bukan Inggeris mungkin tidak banyak berfikir tentang wanita yang dihormati di daerah ini, Queen Catherine of Braganza, pasangan Raja Charles II. Catherine dibawa ke dunia di Portugal, namun dia kembali ke Charles ketika negara Inggris di New York ditubuhkan, ”seperti yang ditunjukkan oleh Time Out New York.

2. Dulu terdapat seluruh pulau pantai Rockaway Beach. Ia hilang dalam taufan.

Sebelum Superstorm Sandy, terdapat taufan New York 1893, klasifikasi dua badai. Ribut menurunkan daratan, dan tidak pernah muncul lagi. Ruang ini mempunyai banyak pusat peranginan dan rumah cuci.

3. Astoria adalah rumah bagi sebilangan besar piano terbaik pada bila-bila masa sahaja.

"Banyak usaha telah berhenti membuat fabrikasi di New York dengan penilaian tinggi dan tanah yang mahal, namun bukan Steinway and Sons. Piano utama dan hebat Steinway dibuat di Astoria pada tahun 1853, dan selama 100 tahun, organisasi yang dipercayai telah menyimpan kemudahan perindustrian yang setara untuk membuat instrumen yang dominan. Anda boleh mengunjungi kawasan kilang pemprosesan pada hari-hari tertentu sekiranya anda memerlukan maklumat tambahan ”, karya Time Out, New York.

4. Jalan utama di mana-mana titik yang dibuat telah dijelaskan untuk dibersihkan di Queens.

Ia adalah tahun 1908, ketika hanya orang kaya yang memiliki kenderaan, dan jalan-jalan dikongsi oleh kuda, kereta, kereta, dan orang yang berjalan kaki. Dan selepas itu, Long Island Motor Parkway di Hollis Hills, Queens, dibuat.

:radio_button: Pulau Staten

1. Untuk sebuah bandar, Pulau Staten pasti mempunyai banyak taman - 170 keseluruhannya.

Dengan 170 taman dan 12.300 bahagian tanah yang dilindungi, Staten Island terkenal sebagai "wad paling hijau."

2. Sebilangan struktur New York City yang paling mapan terletak di Staten Island.

Richmondtown yang diperhatikan mempunyai 30 struktur yang dibina semula sejak abad ketujuh belas. Salah satu struktur terkenal di wad ini adalah Rumah Alice Austen, yang dinamakan sempena artis fotografi wanita yang produktif; ia pada mulanya tersirat pada tahun 1670-an / pertengahan 1700-an.

3. Pulau Staten adalah wilayah ketiga terbesar namun paling ramai penduduknya.

Bermula pada tahun 2017, wilayah ini menempatkan kurang dari 480,000 individu, sementara rakan kongsi mempunyai satu juta +. Ini sangat baik kerana terdapat banyak wilayah yang dilibatkan oleh taman!

5. Budaya Itali sangat besar di Pulau Staten!

Oleh kerana kawasan tempatannya yang sangat penting di Itali, Staten Island nampaknya mempunyai makanan Itali terbaik dan banyak keluarga Itali. Mungkin anda berpeluang mendapat VinnyGuadagnino dari MTV's Jersey Shore.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Petua untuk Dapatkan Kotak Bercetak Custom yang Murah NYC 2. Petua untuk Dapatkan Kotak Bercetak Custom yang Murah NYC 3. 10 Idea Percutian Musim Sejuk AS Dari Resort Ski ke Pantai Cerah 4. Tempat Membeli-Belah Terbaik di Dunia 5. Menusuk Rook

:cool: Fakta Hebat Mengenai New York City

Imgur

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Percubaan untuk mengunjungi wilayah lain selain Manhattan

Tarikan yang dirujuk di wilayah yang berbeza adalah:

 1. The Bronx: Stadium Yankee dan Muzium Bronx

 2. Sovereigns: Banyak kawasan etnik seperti Astoria Yunani

 3. Pulau Staten: Muzium Pulau Staten

 4. Brooklyn: The Brooklyn Promenade di Brooklyn Heights (2 atau 3 kereta api ke Clark St.), Coney Island, dan Pantai Brighton

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ia tidak sukar untuk diterokai

Manhattan dipisahkan menjadi jalan bernombor dari utara ke selatan dan jalan dari timur ke barat, menjadikannya mudah untuk dikelilingi. Pengangkutan adalah mudah untuk berkeliling Manhattan, begitu juga dengan trem, yang juga merupakan kaedah pengangkutan terbaik ke borough yang berbeza. Juga, pada tahap tertentu, anda pasti akan menggunakan teksi kuning. Sambil memanggilnya, cubalah mendapatkannya di jalan yang sama seperti anda. Anda akan menghabiskan masa dan wang. Lebih-lebih lagi, pastikan secara konsisten memberi petua pada kadar 15%.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ada bahagian yang boleh diselesaikan dengan sia-sia

New York terkenal dengan kos yang tinggi. Walau bagaimanapun, ada bahagian yang boleh diselesaikan dengan sia-sia. Ini merangkumi:

 1. Berjalan di seberang Jambatan Brooklyn

 2. Lawati struktur seperti Stesen Grand Central dan Katedral St Patrick

 3. Naik Feri Staten Island

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ini adalah rumah bagi sebahagian dewan pameran yang paling terkenal di dunia

Di New York, anda akan menemui The Met, yang merupakan salah satu pusat sejarah seni yang terkenal di dunia, dan Muzium Guggenheim, yang juga sangat terkenal. Selain seni, New York juga merupakan rumah bagi Muzium Sejarah Alam Amerika, yang sangat terkenal.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ia adalah rumah bagi kawasan taman bandar yang paling terkenal di dunia

Terletak di pusat Manhattan, Central Park adalah taman kawasan pusat bandar yang paling terkenal di dunia. Ciri-ciri termasuk:

 1. Sheep's Meadow: Hebat untuk bersantai di

 2. Tasik: Naik bot mendayung

 3. Jambatan Bow: Terkenal kerana banyak galeri

 4. The Rambles: Sangat subur, menjadikannya unik mengenai sisa pusat rekreasi

 5. Air Mancur Bethesda: Mata air yang paling popular di pusat rekreasi

 6. Strawberry Fields: Penghargaan untuk John Lennon

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sekiranya anda bukan warganegara AS, anda boleh mendapat potongan 11% untuk barang dagangan di Macy's

Sekiranya anda bukan penduduk AS, dan anda merancang untuk membeli apa-apa di Macy sebelum anda pergi ke Pusat Pelawat yang berdekatan dengan pintu masuk Broadway dengan visa anda. Apabila anda melakukannya, anda akan diberikan kad markdown Macy, yang memberikan potongan 11% untuk kebanyakan barangan.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Terdapat banyak kubu untuk dicuba

Berkenaan dengan makanan di New York, makanan ini terdiri dari tiga:

 1. Pizza: Terdapat kedai pizza di seluruh New York, yang menonjol antara lain adalah John's Bleecker Street di West Village

 2. Pretzels: Terdapat di tempat sosej di mana-mana sahaja di bandar

 3. Pastrami: Tempat paling popular untuk pastrami adalah Katz's di Lower East Side dan Carnegie Deli di Midtown Manhattan, walaupun harganya sangat mahal. Sebagai gantinya, cobalah Eisenberg's Sandwich Shop di Fifth Avenue di sebilangan jalan 22 dan 23 untuk makanan yang hampir sama dengan sebahagian besar kos.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Walaupun ia adalah bandar utama, ia penuh dengan bandar-bandar kecil

New York adalah rumah bagi tiga bandar:

 1. West Village: Selatan jalan ketiga belas dan barat jalan keenam, ia adalah kawasan kejiranan dengan tempat pelancongan terkenal dari Friends and Sex and the City.

 2. Greenwich Village: Bandar-bandar paling sejuk. Ia dipenuhi dengan bar dan restoran, dan kedai yang sangat baik. Selidiki wilayah di sekitar Bleecker dan Macdougal Streets.

 3. East Village: Pilihan paling banyak dari tiga bandar. Inti dari Desa Timur adalah Tempat St Mark.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Terdapat bungkusan yang perlu dilakukan hingga ke petang

Terdapat banyak alternatif di New York setelah matahari terbenam. Sekiranya anda menyukai teater, anda mempunyai Broadway. Sekiranya anda perlu berpesta, terdapat banyak bar, dan mungkin tempat paling bagus untuk keluar adalah di Greenwich Village.

 1. The Red Lion: Hebat untuk muzik yang tidak direkodkan.

 2. 1849: Bar bertema liar-barat.

 3. Slane: bar utama Greenwich Village.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Petua untuk Dapatkan Kotak Bercetak Kustom Murah NYC 2. Syarikat Kotak Terbaik di Miami? 3. Krisis Hutang Eropah 4. ADAKAH FedEx MENGHANTAR PADA SABTU? 5. ings Perkara-Perkara o Untuk ‌ -Do‌ ‌for‌ ‌Free‌ ‌In‌ ‌Europe‌

Soalan Lazim— (Soalan Lazim)

:one:Apakah wilayah ke-6 di New York?

Pulau Rikers

Pulau Rikers telah dikenali sebagai wilayah keenam . Proposisi 2011 oleh Vishaan Chakrabarti, seorang guru di Columbia University Center for Urban Real Estate, mengesyorkan menggunakan tapak pelupusan sampah untuk menghubungkan Pulau Manhattan dan Gabenor yang lebih rendah, sehingga menjadikan daerah lain yang disebut sebagai "LoLo."

:two:Apakah wilayah yang paling kurang bernasib baik di New York City?

The Bronx

Bronx adalah kawasan bandar yang paling tidak baik , dengan gaji pertengahan $ 32,688 .

:three:Wilayah mana yang paling mewah di New York?

Manhattan

Kawasan yang paling mewah di NYC adalah Manhattan dan Staten Island . Sovereigns, Brooklyn, Bronx, dan Staten Island semuanya mempunyai gaji keluarga rata-rata jauh di atas titik tengah negeri dan awam.

:four:Apakah wilayah paling kecil di NY?

Daerah Hamilton

Hamilton County adalah wilayah di wilayah AS New York. Sehingga statistik tahun 2020, jumlah penduduk adalah 4.836 , menjadikannya kawasan yang paling ramai di New York .

:five:Atas sebab apa disebut Bronx New York?

Pada tahun 1874, New York City melampirkan wilayah di sebelah barat Sungai Bronx dan, pada tahun 1895, bahagian timur. Pada tahun 1898, kota ini membentuk kerangka wilayah. Oleh kerana Sungai Bronx melalui wilayah utara, sungai itu dipilih untuk menamakannya setelah sungai . Oleh itu, Bronx (dengan modal T, kerana itu penting untuk namanya) .

:six:Adakah Queens lebih baik berbanding dengan Brooklyn?

Nikmati suasana kawasan sub-metropolitan. Ratu mungkin lebih unggul, kerana ia adalah wilayah terbesar dari sudut geologi namun mempunyai penduduk yang agak sederhana daripada Brooklyn.

:seven:Tempat-tempat di mana yang paling bersih?

Sementara itu, Stuy Town di Manhattan , Brooklyn Heights , dan Cobble Hill di Brooklyn, Co-operation City in the Bronx, Springfield Gardens di Queens, dan Grymes Hill di Staten Island.

:eight:Adakah Pulau Staten mahal untuk tinggal?

Kehidupan yang lebih berpatutan: Bagi mereka yang berharap dapat tinggal di wilayah New York tanpa tanda harga New York, Staten Island mungkin merupakan pengaturan . Kos biasa untuk barang keperluan di Staten Island lebih rendah daripada borough yang merangkumi , yang menunjukkan bahawa wang tunai anda akan dibawa lebih jauh.

:nine:Atas sebab apa ghetto Bronx?

Kenyataan penting mengenai bagaimana ghetto Bronx berlaku adalah pada tahun 1940-an strategi pengendalian pajakan di bandar ini tidak dapat menahan sewa dari kenaikan semasa Perang Dunia II kerana banyak kondominium kosong kerana penghuni berjuang dalam konflik.

:keycap_ten:Apakah wilayah paling kotor?

The Bronx

Bronx adalah Borough Dirtiest Berkat Pemotongan Sanitasi. Sesuai dengan kad skor walikota, hanya 85,6% jalan Bronx dinilai "dapat diterima" bersih pada bulan Julai dibandingkan dengan tahun lalu dalam tempoh yang setara ketika jalan-jalan di borough kami dinilai 97.3% bersih .

:page_with_curl: Kesimpulannya

New York City dibahagikan kepada lima wad: Brooklyn, Queens, Staten Island, Bronx, dan yang paling popular dari semua, Manhattan. Ini adalah tempat di mana anda akan menemui sebahagian besar tarikan utama di bandar ini. Setiap satu dari lima bangsal itu muncul dengan pembentukan New York City pada tahun 1898, ketika New York County, Kings County, sepotong Queens County, dan Richmond County disatukan dalam satu pemerintahan sipil di bawah Piagam Bandar lain. Semua borough sebelumnya di dalam kota yang baru digabungkan telah dibatalkan.

New York City sering menyinggung semua perkara yang dianggap sebagai lima bangsal, yang secara jelas dapat menunjukkan kepada bandar itu secara keseluruhannya sah, menjauhkan diri dari kekacauan dengan wilayah tertentu atau dengan wilayah metropolitan Greater New York. Penggubal undang-undang juga menggunakan istilah tersebut untuk mengatasi sorotan berturut-turut di Manhattan dan kemudian menempatkan masing-masing dari lima borough tersebut pada keseimbangan yang sama. Sejalan dengan itu, istilah wilayah luar menyinggung keseluruhan wilayah yang melarang Manhattan, walaupun titik fokus geografi kota berada di sepanjang garis Brooklyn-Queens.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Negara Terbaik Untuk Dikunjungi 2. Orang India Merah 3. Tempat Percutian Terbaik untuk Pasangan 4. Pusat Pengedaran Metro NY 5. Bagaimana Menggunakan Kotak Pakaian Custom NYC untuk Memasarkan Pakaian Berjenama Anda?

5 Kawasan NYC Perbandaran NYC adalah lima: Manhattan, Bronx, Queens, Staten Island, dan Brooklyn. Setiap daerah adalah sebahagian daripada lima daerah New York: Manhattan adalah sebahagian daripada NYC, sementara Brooklyn adalah sebahagian dari Queens County; Bronx terletak di Bronx County dan Pulau Staten . Hingga tahun 1898, sejak daerah-daerah ini bersatu, Manhattan sendiri membentuk Kota New York. Walaupun setiap perbandaran mempunyai presiden, fungsinya agak kecil kerana New York memusatkan pentadbiran. Agar tidak menumpukan penekanan pada Manhattan dalam politik, mereka biasanya berhubungan dengan Nyc sebagai "The Five Boroughs."

Lima wilayah NYC:

NYC, bandar paling berpenduduk di Amerika, dibahagikan kepada LIMA bandar yang berbeza, yang membentuk entiti pentadbiran yang unik untuk bandar ini.

 • Manhattan: 1664,727 orang pada tahun 2017. Ia adalah daerah terkaya dan paling ramai penduduk di New York City. Manhattan adalah rumah bagi bangunan paling terkenal di NYC Manhattan adalah pusat kewangan Dow Jones dan Nasdaq. Manhattan juga merupakan pusat penentu yang penting: ibu pejabat PBB dan sebilangan besar pejabat perniagaan. Kawasan ini adalah rumah bagi University of NY.

 • Brooklyn (atau Kings County) pada tahun 2017: 2,648,771. Brooklyn adalah kawasan kejiranan dan kawasan yang sangat ramai. Ia adalah bandar autonomi lama sehingga dianeksasi dengan kota New York pada tahun 1898. Brooklyn mempunyai salah satu dari beberapa pantai di bandar ini . Kelab NBA dari Brooklyn Nets sedang bermain perlawanan liga di Barclays Center.

 • Ratu: 2.358.582 orang pada tahun 2017. Ratu adalah kediaman dan juga kawasan perindustrian. Ia adalah yang terbesar di New York City. Ia dihubungkan di bahagian luar ke JFK dan LaGuardia, dua lapangan terbang utama di bandar ini. Queens juga menjadi tuan rumah untuk salah satu acara tenis musim yang paling penting, USUS Open. Kelab York City Mets akan bermain di Field di pinggir bandar Flushing.

 • The Bronx: pada tahun 2017, 1,471,160 orang. Bronx telah lama dianggap sebagai kota New York yang miskin, tetapi undang-undang perbandaran telah menjadikan Bronx jauh lebih menarik sejak tahun 1990-an. Kawasan ini terutama berasal dari budaya klasik. Selain itu, ia menempatkan Pasar Makanan Laut Fulton baru, salah satu pasar ikan terbesar di Pantai Timur.

 • Pulau Staten (atau County Richmond): 479.458 orang pada tahun 2017. Kerana pengasingan fizikalnya, ia adalah daerah bersepadu di NYC. Staten Island dikaitkan dengan Brooklyn melalui jambatan terbesar di dunia, Verrazano-Narrows Bridge . Daerahnya tetap menjadi rumah bagi banyak sungai, taman, dan kawasan hijau.

Ringkasan :

New York City terbahagi kepada lima wilayah yang berbeza. Manhattan adalah daerah terkaya dan paling ramai penduduk di New York City. Queens adalah kawasan perumahan dan juga kawasan perindustrian. Pulau Staten dihubungkan ke Brooklyn melalui salah satu jambatan terbesar di dunia, Jambatan Verrazano-Narrows.

1. Peta kejiranan Manhattan:

New York City dan Manhattan, khususnya , memiliki berbagai daerah, di mana terdapat patung, alun-alun, atau situs budaya.

Termasuk:

 1. Daerah Fiskal;

 2. Pecinan

 3. Soho

 4. Itali Kecil

 5. Pusat Bandar

 6. Central Park Central Park

 7. Taman Bandar Bateri

 8. Tribeca

 9. Harlem

 10. Flatiron

Manhattan terkenal di peringkat antarabangsa kerana pencakar langit yang dinamik di kawasan ini. Daerah pelancongan itu berada di Big Apple dan daerah yang dilayani dengan baik di bawah tanah di NY. Lebih-lebih lagi, NYC yang ini ekonomi dan kewangan pusat , yang terletak di sekitar Wall Street, dan Midtown, yang mengandungi banyak ibu pejabat perniagaan. Terdapat tiga wilayah utama di Manhattan:

 • Pusat : pusat bersejarah NYC, selatan pulau. Ia merangkumi kawasan komersial Daerah Kewangan dan kawasan sekitar Chinatown dan SoHo. The World Trade Center currently stands in the far south of Manhattan, displaced by the most famous World Trade Center.

 • Midtown : this really is the United States' exceptionally significant commercial area. In the north, Grand Central Terminal is the densest and most distinctive portion of the area.

The various neighborhoods of Manhattan do not follow certain rules:

 • Geographical areas, such as the East Side;

 • People describe an ethnic truth, such as Washington Heights, where Dominican Republic immigrants live;

 • Few are acronyms like Tribeca or SoH, or NoLIta.

Ringkasan :

New York City and Manhattan have their various districts, where statues, squares, or cultural sites are found. NYC's economic and financial center, located in the vicinity of Wall Street, and Midtown, which contains many business headquarters.

2. Map of the neighborhood of Brooklyn:

Brooklyn and Kings County coincide. With a population of roughly 2,600,000, it is New York City's most populated district. Brooklyn may be split into several different districts , the majority of which grew from towns and villages going back to the Netherlands' colonization of the 1600s.

 • Downtown Brooklyn is a significant commercial area after Midtown and Lower Manhattan, the third biggest in New York City.

 • Williamsburg and Greenpoint, historically populated by the working class, are farther north; the area has since the 1990's attracted more and more artists.

 • Other unique neighborhoods include central and southern Brooklyn Borough: Borough Park, the neighborhood of Orthodox Judaism, the African-American neighborhood of Bedford-Stuyvesant, the Italian district of Bensonhurst. The middle classes live in East Flatbush and Fort Greene. A lot of Russians live in Brighton Beach.

Ringkasan:

With a population of roughly 2,600,000, it is New York City's most populated district. Downtown Brooklyn is a significant commercial area after Midtown and Lower Manhattan. Williamsburg and Greenpoint, historically populated by the working class, are farther north.

3. Map of the Queen Neighborhood:

Queens consists mostly of medium-sized and wealthy neighborhoods. Some of the poorest neighborhoods in NYC are also located there. Queens contains more than 2,300,000 inhabitants and is home to the Airport and LaGuardia Airport.

4. Staten Island Map :

Staten Island is one of NYC's five municipalities and an island. Staten Island is in New York City's least urban district, with a population of about 500,000. It's a really green area with plenty of trees and wildlife.

 • Staten Island Southern districts: Annadale, Bay Terrace, Charleston, Richmond Valley, Prince's Bay, Woodrow South Districts of Staten Island

 • Staten Island Coast neighborhoods : Arrochar, Concord, Grant City, Midland Beach, Oakwood;

 • Mid Island to Staten Island neighborhoods: Bloomfield, Heartland Village, Lighthouse Hill, New Springville, Todt Hill

Ringkasan:

Queens consists mostly of medium-sized and wealthy neighborhoods. Staten Island is in New York City's least urban district, with a population of about 500,000. Some of the poorest neighborhoods in NYC are also located on Staten Island.

5. Neighborhood Map of Bronx:

The Bronx is the northernmost municipality in NYC and corresponds with the Bronx County with around 1,500,000 people. The Bronx has been more secure and lively since the late 1990s, with its population growing and violence dropping dramatically.

The Bronx consists of many iconic quarters, such as the actual Little Italy, where there are relatively few visitors and very excellent Italian addresses. You will explore the Art Deco structures by visiting the Grand Concours. The district of Camp Apache has earned the district a terrible image. It was one of the most dangerous and criminal places on the globe throughout the 1970s. It's a safe quarter worth visiting today.

Sixth district

The phrase sixth borough is used to designate any region which, due of its geographical position, demographics (including many former New Yorkers), unique affiliations, or cosmopolitan characteristics, has been figuratively termed an area of New York. They covered nearby towns and counties in the metropolitan region of New York as well as in other states, the USUS and beyond. In 2011, Michael Bloomberg, the Mayor of New York, referred to the waterfront of the city and its waterways as the sixth district to propose plans for the rehabilitation of the city's shores, including the Governor Island in Upper Bay, New York City.

The Hudson Waterfront of New Jersey sat on the edge of Manhattan on the Hudson River and was under the authority of New Amsterdam during the Dutch colonial period. In Hudson County, New Jersey, Jersey City, and Hoboken are often referred to as the sixth district, considering its closeness and its fast transportation PATH rail links. Fort Lee, New Jersey, is also dubbed the sixth district in Bergen County, facing Upper Manhattan and linked to George Washington Bridge. Miami and neighboring regions in Florida, Philadelphia, and China are locals completely outside New York City's Metropolitan Area.

Ringkasan:

The Bronx is the northernmost municipality in NYC The district of Camp Apache was one of the most dangerous and criminal places on the globe throughout the 1970s. In Hudson County, New Jersey, Jersey City, and Hoboken are often referred to as the sixth district.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

People frequently ask inquiries about five New York City districts:

1. Is Harlem one of the five municipalities?

There are actually five New York City boroughs. The five districts are Brooklyn, Staten Island, Elmhurst, Manhattan, and The Bronx. There are neighborhoods inside each district. Harlem is a neighborhood in Manhattan Borough.

2. What are the seven boroughs of New York?

Brooklyn, The Bronx, Manhattan, and Queens , Staten Island. Read about which region of New York is the best place to search for in our NYC district reference for the five districts.

3. What is New York's sixth borough?

Hudson County's Jersey City and Hoboken are often called the sixth district due to their closeness and PATH train connections. Fort Lee is also known as the sixth district in Bergen County, facing Upper Manhattan and linked by the George Washington Bridge.

4. Which places in New York should be avoided?

These are the ten riskiest neighborhoods in NYC

Brooklyn Height, Boerum Hill, Dumbo. • Brooklyn Heights.

 • Hell's Kitchen and Chelsea.

 • Bedford-Stuyvesant.

 • Downtown .

 • Clinton Hill and Green Fort.

 • Gramercy and Flatiron

 • Gramercy.

 • Brownsville.

 • Point Hunts.

Kesimpulan:

Many are renowned for their five districts, including Nyc, Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens, and Staten Island. That's not always the case, though. In 1898, the towns were pulled together and merged with Nyc to form the townspeople today. Although the districts are all part of town, each of them is also its own county. As a result, each borough chairperson functions as leadership for ceremonial reasons and advises the mayor of Nyc on finances, land usage, and programs. In 1904, building the subway system in New York was important in helping people of various areas of the city to travel back and forth, as necessary.

ARTIKEL BERKAITAN:

New Jersey cities close to NYC

Ekonomi Koloni New York

Poskod New York