Sama ada anda menjalankan laman web dari bertahun-tahun atau juruweb usaha baru, adalah impian anda untuk mendorong lebih banyak lalu lintas. Walaupun internet penuh dengan artikel seperti itu yang menyenaraikan cara yang berbeza untuk mendorong lebih banyak lalu lintas ke laman web anda, tetapi saya akan berkongsi beberapa cara praktikal untuk mendapatkan lalu lintas organik.

1. Perhatikan Kandungan Berkualiti & SEO Di Halaman

Sekiranya anda fikir anda boleh mendapatkan pengunjung sebenar dengan kandungan yang buruk dan SEO di halaman yang biasa-biasa saja, maka anda salah. Seperti yang biasa kita katakan, "Content Is King" itulah sebabnya anda harus mengambil kandungan secara bersiri. Menurut pakar SEO, kandungan harus unik, ditulis dengan baik dan ya, juga diteliti dengan baik.

Sesungguhnya, nilai kandungan anda bertambah apabila anda memasukkan sebilangan rujukan penyelidikan yang disahkan dengan keadaan yang sah dan gambaran grafik di sana. Begitu juga, jangan berkompromi dengan SEO di halaman. Anda harus terdiri daripada beberapa artikel yang relevan dari laman web anda sendiri dalam setiap artikel baru dan juga harus menyertakan beberapa pautan luaran pihak berkuasa tinggi juga.

2. Kirimkan Kandungan Di Laman Jaringan Sosial

Setelah menulis catatan yang dioptimumkan dengan baik, anda harus menyiarkannya di laman rangkaian sosial . Begitu juga, anda boleh menyiarkan artikel anda dengan keterangan dan hashtag yang menarik di Facebook, Twitter dan LinkedIn. Tidak syak lagi, anda juga boleh menggunakan bahagian artikel di LinkedIn dan menulis catatan terperinci di sana dengan teks tetap untuk laman web anda.

3. Penggunaan Perkhidmatan Penjanaan Lalu Lintas

Begitu juga, anda juga boleh mencuba perkhidmatan penjanaan lalu lintas yang menggunakan alat organik dan whitehat. Biasanya, sumber penjanaan lalu lintas ini menggunakan campuran strategi pemasaran SEO dan internet. Dalam hal ini, anda boleh mempertimbangkan perkhidmatan penjanaan lalu lintas platform bebas seperti Fiverr atau pergi dengan perkhidmatan penjana pengunjung sebenar Lalu Lintas Sederhana dari sini . Lalu Lintas Sederhana tidak menawarkan pelawat khusus ke laman web anda, tetapi menggunakan cara organik untuk mengarahkan pengunjung yang berkaitan dengan industri ke laman web anda. Anda juga boleh mencuba kombinasi pemasaran media sosial dan beberapa taktik SEO di luar halaman untuk mendorong lalu lintas sasaran ke laman web anda.

4. Pengeposan Tetamu

Di antara semua strategi SEO di luar halaman, pengeposan tetamu adalah yang paling mahal, tetapi ia juga menawarkan beberapa faedah untuk laman web anda. Ini tidak mendorong lalu lintas ke laman web anda tetapi juga meningkatkan kedudukan dalam talian, skor kewibawaan dan reputasi anda. Walau bagaimanapun, jangan lupa untuk memeriksa semua keadaan laman penyiaran tetamu di mana anda ingin menyiarkan kandungan anda dengan pautan balik blog anda.

5. Pastikan laman web anda pantas & selamat

Ya, penting juga untuk mempercepat laman web anda dengan baik. Anda boleh menggunakan alat GTmetrix atau Pingdom untuk menguji kelajuan laman web anda. Untuk mendorong lebih banyak lalu lintas ke laman web anda, anda juga harus menggunakan sijil SSL di laman web anda. Sijil SSL ini akan menukar domain anda dari HTTP ke HTTPS, yang selamat untuk dilayari pengguna internet. Google juga memberikan banyak nilai kepada laman HTTPS.

Kesimpulannya

Semoga anda mendapat manfaat daripada petua ini. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai lebih banyak cadangan, maka anda boleh membaginya dengan memberi komen di bawah!