50 wanita paling popular:

 1. Puan Gaga
 2. Kesha
 3. Madonna
 4. Isteri Anak Yatim
 5. Lana Del Ray
 6. Rihanna
 7. Justin Bieber
 8. Miley Cyrus
 9. Paris Hilton
 10. Avril Lavigne
 11. Shakira
 12. Taylor Swift
 13. Angelina Jolie
 14. Rihanna
 15. Megan Fox
 16. Jennifer Lopez
 17. Mariah Carey
 18. Sarah Palin
 19. Jessica Simpson
 20. Lindsay Lohan
 21. Michelle Obama
 22. Katy Perry
 23. Kim Kardashian
 24. Sandra Bullock
 25. Christina Aguilera
 26. Jessica Alba
 27. Fergie
 28. Pamela Anderson
 29. Betty White
 30. Kristen Stewart
 31. Ciara
 32. Hillary Clinton
 33. Jennifer Aniston
 34. Demi Moore
 35. Heidi Montag
 36. Marilyn Monroe
 37. Hilary Duff
 38. Ashley Tisdale
 39. Harga Katie
 40. Vanessa Hudgens
 41. Rumah Wain Amy
 42. Carrie Underwood
 43. Kelly Clarkson
 44. Sarah Jessica Parker
 45. Lily Allen
 46. Adriana Lima
 47. Tina Fey
 48. Carmen Electra
 49. Scarlett Johansson
 50. Eva Longoria

:arrow_right: 50 Wanita Paling Popular:

Ini adalah pepatah yang terkenal bahawa "ada wanita di belakang lelaki yang berjaya" . Seorang lelaki tidak pernah dapat melakukan apa yang dapat dilakukan oleh wanita. Tidak ada yang dapat membayangkan dunia ini tanpa seorang wanita. Terdapat ribuan contoh yang menunjukkan bahawa seorang wanita dapat mencapai apa-apa. Dia tidak kurang hebatnya daripada seorang lelaki. Dunia ini pastinya gambar-gambar yang membosankan dari masyarakat yang melelahkan, menjemukan, dan tidak proporsional. Beberapa wanita telah menunjukkan untuk menunjukkan bahawa mereka dapat mencapai apa sahaja yang mereka tetapkan dalam jiwa mereka. Beberapa wanita di dunia telah memecahkan bumbung dengan bakat, hadiah, pengajaran, dan perniagaan, semuanya diikuti oleh perjuangan yang luar biasa, dan memberikan kesan yang luar biasa di ruang pencapaian mereka. Berikut adalah ikhtisar dari 50 wanita paling terkenal yang telah mendapat banyak kemasyhuran dan populariti dari mereka 50 wanita paling popular ini terkenal dengan kerja keras, kekayaan bersih yang tinggi, populariti dalam pangkalan peminat, jutaan pengikut media sosial , dan ketahanan

1. Lady Gaga:

Lady Gaga adalah penyanyi dan artis terkenal. Nama aslinya adalah Stefani Joanne Angelina Germanotta, yang disebut sebagai Lady Gaga, yang tidak diketahui oleh banyak orang. Sebilangan besar peminatnya tidak menyedari nama sebenarnya. Lady Gaga adalah aktivis sosial, dermawan selain menjadi pemuzik dan artis, usahawan, dan aktris. Dia melancarkan jenama kosmetik vegannya "Haus Laboratories" pada tahun 2019 dan menemui Born This Way Foundation pada tahun 2012. Anehnya wanita gaga adalah pemuzik yang paling banyak mendapat penghasilan keempat tahun 2010 dan artis muzik terlaris. Dia telah menetapkan Rekod Dunia Guinness yang berbeza dan memenangi 11 Anugerah Grammy. Dia menduduki tempat nombor empat di Wanita Terhebat dalam Muzik VH1 pada tahun 2012 dan menduduki tempat kedua dalam kajian perancang Time's 2011 terhadap individu yang paling persuasif dalam sepuluh tahun sebelumnya. Pada tahun 2012, Gaga menubuhkan persatuan nirlaba, Born This Way Foundation , yang berpusat di sekitar membolehkan pemuda, memperbaiki masalah filologi, dan mencegah gangguan.

2. Kesha:

Dibawa ke dunia sebagai Kesha Rose Sebert, Kesha (pernah dikenali sebagai Ke $ ha) meletup ke arena muzik dengan hits seperti "Tik-Tok" dan "Right Round". Koleksi muzik sulungnya mengetengahkan keseluruhannya pada tahun 2010, namun itu adalah drama hidupnya termasuk isu sahnya dengan seorang pengarah yang menindas dan sebuah studio yang berusaha mengeksploitinya yang mengubahnya menjadi motivasi untuk wanita di seluruh dunia. Pertarungannya melawan individu yang perlu mendapat kemakmurannya, juga menyalahgunakannya secara mental, seksual, dan emosional menjadi terbuka dalam perkembangan tuntutan yang sekarang dan secara umum popular sebagai Kesha berbanding Dr. Luke.

3. Madonna:

Madonna adalah pemuzik terkenal. Dia mengambil tempat pada akhir 1980-an dan tidak meninggalkannya hingga kini. Dia telah membuat tanda penting pada industri muzik pop dan menjadi arus utama carta muzik di seluruh industri muzik. Madonna mempunyai 40 tahun kerjaya muzikal yang berjaya dan berjaya yang menyaksikan dia dianugerahkan Ratu Pop, mendapat pelbagai penghargaan, anugerah, gelaran dan dirakam oleh Guinness Book of World Records kerana menjadi artis muzik terlaris dengan 300 juta rekod yang luar biasa terjual di seluruh dunia, berjuta-juta peminat mengikuti dan menjadi artis video muzik nombor 1 terbesar dalam industri oleh Billboard.

4. Anak Yatim Winfrey:

Orphan Winfrey telah mendapat banyak populariti dari rancangan ceramahnya, 'The Oprah Winfrey Show. Rancangan bual bicara ini merupakan rancangan bual bicara yang paling tinggi dalam sejarah. TRPnya setinggi langit pada masa itu. Rancangan televisyen ini telah berlangsung dalam perkongsian umum sejak 1986 hingga 2011, Oprah Winfrey telah dikenal sebagai "Ratu Semua Media", juga individu yang paling kuat pada tahun 2000-an dan 2010-an. Dia dinobatkan sebagai jutawan hitam pertama Amerika Utara dan orang Afrika Amerika terkaya pada abad ke-20. Walau apa pun, Oprah Winfrey telah diposisikan sebagai dermawan kulit hitam terhebat dalam sejarah Amerika juga.

Wanita dermawan kulit hitam yang hebat ini telah memenangi 18 Anugerah Emmy Daytime, termasuk 2 Anugerah Emmy Primetime, termasuk Anugerah Peabody, Anugerah Kemanusiaan Bob Hope, Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat, dan Anugerah Pengerusi, Anugerah Tony, dua pilihan Anugerah Akademi tambahan, dan Anugerah Kemanusiaan Jean Hersholt. Pada tahun 2013, Winfrey dianugerahkan Medali Kebebasan Presiden oleh Presiden Barack Obama ketika itu dan mendapat sijil kedoktoran istimewa dari Harvard dan Duke

5. Lana Del Ray:

Lana Del Ray menghentikan muzik pertamanya pada tahun 2005. Sejak itu Lana Del Ray telah diakui sebagai muzik genre "sadcore" yang terkenal untuk penonton . Dia dianugerahkan sebagai inspirasi oleh pelbagai seniman kontemporari industri, dan diakui oleh Billboard sebagai "salah satu dorongan asas untuk peralihan pertengahan tahun 2010-an pop dari EDM yang ceroboh ke rangkaian yang lebih cerdas, hip-hop-inflected".

6. Rihanna:

Tidak diragukan lagi Rihanna adalah salah satu penyanyi terlaris sepanjang masa. Dengan lebih daripada 25 juta rekod di seluruh dunia, Rihanna telah mencipta nama dengan 31 single sepuluh teratas di Amerika Syarikat 14 single nombor satu, dan 30 single sepuluh teratas di UK. Dia telah memenangi 13 Anugerah Muzik America n , sembilan Anugerah Grammy, enam Rekod Dunia Guinness, dan 12 Anugerah Muzik Billboard. Pada tahun 2019, dia dikreditkan sebagai pemuzik wanita terkaya, dengan jumlah kekayaan bersih $ 600 juta.

7. Justin Bieber:

Berdasarkan ikhtisar terbaru kami dari 50 wanita paling terkenal di dunia, Justin Bieber tidak menduduki tempat teratas. Kerana dia sangat digemari dan disayangi oleh peminat wanita daripada peminat lelaki, Justin Bieber diposisikan sebagai wanita paling hebat di planet ini pada tahun 2010. Tetapi bernasib baik atau sayangnya dia tidak berada dalam senarai ini lagi. Walaupun dia bukan seorang wanita, Justin Bieber biasanya dikenal sebagai wanita paling popular dalam jangka masa kerana banyaknya peminat wanita dan keperibadian yang menarik. Dia membawakan lagu single pertamanya, "Baby" pada tahun 2010, dan tetap mengejutkan, lagu singlenya yang tersendiri, dengan sekitar 150 juta rekod terjual di seluruh dunia. Dia terkenal dengan lagu lagu "Baby" di seluruh dunia.

8. Cher:

Cher juga merupakan salah satu daripada 50 wanita paling hebat kerana kerjaya muziknya yang berjaya. Dia salah satu artis muzik terlaris di dunia dengan kerjaya yang berjaya selama 6 dekad. Dia telah memenangi Anugerah Akademi, Anugerah Grammy, Anugerah Emmy, Anugerah Festival Filem Cannes, Anugerah Ikon Billboard, tiga Anugerah Golden Globe, dan Majlis Pereka Fesyen Amerika dan anugerah dari Kennedy Center Honors. Dia penting kerana menjadi artis muzik tunggal yang mempunyai single utama 60 tahun berturut-turut, dari tahun 1960 hingga tahun 2010-an.

9. Tylor Swift:

Setiap kali kita mencari di Internet untuk 50 wanita paling popular di dunia, anda akan melihat nama Tylor Swift dalam sepuluh teratas. Dia adalah artis muzik terlaris dengan lebih daripada 50 juta album dan 150 juta single di seluruh dunia. Dia telah menerima Anugerah Emmy, sepuluh Anugerah Grammy, dan tujuh Rekod Dunia Guinness; wanita di American Music Awards dengan 29 kemenangan, dia adalah yang paling banyak mendapat anugerah dan di Billboard Music Awards dengan 23 kemenangan. Dia diberi penghormatan sebagai Wanita dekad (2010-an) oleh Billboard dan Artis Dekad (2010-an) oleh American Music Awards.

10. Briteny Spears:

Britney Spears, simbol pop dan fesyen semakin terkenal pada akhir 90-an sebagai penyanyi pop terbaik pada zaman itu. Sejak saat itu, dia telah menjual lebih dari 100 juta rekod di seluruh dunia. Dia menjalani latihan profesional pada tahun 2000 hingga pertengahan 2010 tetapi kembali dengan hebat setelah kedatangan koleksinya Glory pada tahun 2016 dan lawatan pertunjukan selama 4 tahun yang disebut Pieces of Me.

11. Selena Gomez:

Selena Gomez adalah pelakon, komposer, penyair, pereka, pelakon suara, model, dan duta muhibah UNICEF yang tidak berbakat. Selena Gomez pada mulanya mendapat kemasyhuran setelah memainkan peranan utama dalam rancangan TV Disney "Wizards of Waverly Place . Sejak itu, dia meninggalkan karier nyanyian yang sangat bermanfaat, menjual lebih dari 7 juta koleksi dan 22 juta single di seluruh dunia.

12. Adele:

Adele adalah salah satu artis muzik paling popular pada tahun 2010-an. Dia berada dalam senarai 50 wanita paling popular. Adele memenangi Guinness Book of World Records sebagai tukang karya hit abad ke-21 dengan album muzik kedua terbanyak 21, yang menjual lebih daripada 31 juta pendua di seluruh dunia. Dia diposisikan sebagai wanita nombor 5 terbesar dalam muzik oleh VH1 pada tahun 2012 dan direkodkan dua kali oleh Time sebagai individu paling inspiratif di dunia.

13. Beyoncé:

Beyoncé adalah salah satu wanita yang paling memberi inspirasi dan berpengaruh di dunia. Dia telah disenaraikan sebagai artis wanita paling berpengaruh dalam industri ini selama 20 tahun terakhir. Beyoncé juga merupakan salah satu penyanyi top-of-the-line di dunia yang pernah, telah menjual lebih dari 100 juta rekod di seluruh dunia. Dia adalah penyanyi terpilih Grammy Award yang pernah ada dan memegang rekod sebagai muzik arti4 kedua yang paling banyak diberikan oleh Grammy dengan 24 kejayaan.

14. Jenifer Lopez:

Jenifer Lopez adalah salah seorang pelakon Latin pertama. Dia adalah penyanyi dan artis Latin yang berjaya ke Hollywood dengan jayanya. Jennifer Lopez telah memiliki profesi yang efektif sebagai ahli perniagaan, penderma, vokalis, dan selebriti yang berumur lebih dari tiga puluh tahun. Dia terus-menerus disebut oleh sumber berita yang berlainan sebagai wanita yang paling berpengaruh di Bumi, mungkin selebriti Hollywood yang paling mewah di planet ini, dan mungkin artis filem dan muzik Latin terbaik yang pernah ada.

15. Katy Perry:

Pada tahun 2007 seorang artis yang tidak dikenali Katy Perry membuat namanya dengan lagunya "Saya mencium seorang gadis". Dan dari itu masa dia terus melepaskan album muzik hit barunya. Dia telah disebut sebagai salah satu pakar wanita yang mendapat pampasan yang paling murah hati dari tahun 2011 hingga 2019.

16. Shakira:

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, Shakira dilihat sebagai Ratu Muzik Latin yang maju , mendapat pelbagai penghargaan termasuk tiga Anugerah Grammy, dua belas Anugerah Grammy Latin, empat Anugerah Muzik Video MTV, tujuh Anugerah Muzik Billboard, 39 Anugerah Muzik Latin Billboard, enam Rekod Dunia Guinness dan bintang di Hollywood Walk of Fame. Pada tahun 2018, dia berubah menjadi penyanyi Latin teratas yang pernah ada.

17. Nicki Minaj:

Dirujuk sebagai rapper yang paling kuat dan berpengaruh, Nicki Minaj telah menjual lebih dari 100 juta rekod di seluruh dunia, dan memenangi enam Anugerah Muzik Amerika, dua belas Anugerah BET, empat Anugerah Muzik Billboard, empat Anugerah Muzik Video MTV, dan dua Anugerah Billboard Wanita dalam Muzik hanya dalam dekad sebelumnya sahaja.

18. Miley Cyrus:

Miley Cyrus terkenal dengan pekerjaannya sebagai 'Hannah Montana' pada tahun 2000-an, berubah dari penghibur remaja menjadi sensasi pop pada dekad sebelumnya, berubah menjadi simbol muzik yang popular dan mentor drama TV berskrip muzik 'The Voice'.

19. Kimberly Kardashian-West

Mungkin artis terkaya di seluruh dunia, Kim Kardashian (dan juga seluruh keluarga Kardashian) menjadi terkenal dalam rancangan hit 'Tetap mengetahui Kardashians' yang berlangsung selama 20 musim lebih dari 14 tahun. Sejak pertunjukan itu, Kim Kardashian telah melancarkan perniagaan di mana dia menjual produk dan reka bentuk penjagaan kecantikan, dan dia dipandang sebagai pengurus kewangan terbaik , bukan di Hollywood tetapi juga di negara lain. Wanita di seluruh dunia bermimpi untuk menggunakan produk kecantikan Kim Kardashian.

20. Angelina Jolie:

Angelina Jolie adalah seorang dermawan, model, dan pelakon. Dia dianggap sebagai lambang keindahan, bakat, dan rahmat. Menjadi Duta Muhibah Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu pada tahun 2001, jawatan yang pernah dilaksana hingga tahun 2012. Dia telah memenangi beberapa kepujian lakonan dan terkenal dengan karya filem dan kemanusiaannya yang luas. Dia juga merupakan salah satu penghibur dengan bayaran tertinggi di Hollywood.

21. Paris Hilton:

Paris Hilton adalah penyanyi, pelakon, model, dan pewaris keluarga Hilton. Paris Hilton melambung tinggi dengan pertunjukan pertengahan tahun 00-an "The Simple Life" yang menampilkan dirinya dan sosialis individu Nicole Ritchie.

22. Demi Lovato:

Mendapat prestasi perniagaan sebagai bintang remaja dalam rancangan TV Disney yang berbeza, sejak itu Demi Lovato telah berubah menjadi selebriti kronik yang tidak dapat dinafikan dengan lebih dari 6 koleksi dan melebihi 200 tugas penghargaan.

23. Christina Aguilera:

Christina Aguilera telah mencapai banyak kejayaan di Hollywood pada akhir 90-an. Christina Aguilera sejak itu menjadi penyanyi paling popular yang pernah mendapat 6 Grammy dan Latin Grammy untuk kumpulan kerjanya yang luas. Dia juga ditugaskan sebagai Duta Muhibah PBB pada tahun 2010 untuk kerja amal dengan Program Makanan Sedunia.

24. Avril Lavigne:

Avril Lavigne adalah salah satu artis dan rapper muzik hip-hop terhebat. Selama lebih dari 20 tahun, Avril Lavigne memperoleh prestasi hebat dengan album muziknya "Let Go", membuat kemajuan platinum secara praktikal buat masa ini. Sejak itu dia menjadi tukang pop yang paling produktif pada tahun 2010-an.

25. Megan Fox:

Megna Fox menaikkan fandomnya selepas projek besarnya "Transformers". Megan Fox telah menemui kebanggaan dalam filem autonomi seperti 'Jennifer Body' dan 'Zeriville'. Dia juga model produktif dan simbol seks kerana bekerja dengan Vogue, Maxim, dan FHM.

26. Mariah Carey:

Mungkin pengrajin melodi yang paling produktif dan terkenal sejak 30 tahun sebelumnya, Mariah Carey terkenal dengan daftar dan vokalnya yang menakjubkan. Dia pernah mendapat hit terbaik di Billboard, dan dia disebut sebagai penyanyi paling mewah yang pernah ada.

27. Kristen Stewart:

Walaupun terkenal dalam perannya dalam kumpulan "The Twilight" tiga, Kristen Stewart benar-benar penghibur yang produktif, yang tampil dalam pelbagai filem bukan mainstream, memenangi Anugerah Cesar untuk Pelakon Terbaik untuk pekerjaannya di 'Billows of Sils Maria.

28. Kekunci Alicia:

Alicia Keys mendapat kemasyhuran dari irama tradisionalnya, neo-soul, dan blues melodi adalah penyanyi yang sangat berpengaruh yang kerjayanya pada akhir tahun 90-an. Sejak itu dia telah memenangi 15 Anugerah Grammy dan secara luas dianggap sebagai pelakon wanita utama pada masa ini.

29. Lindsay Lohan:

Mungkin penghibur remaja paling terkenal pada pertengahan tahun 2000-an, profesion Lindsay Lohan berubah tajam ke bawah memandangkan masalah dan kesihatan diri. Walaupun pertengahan tahun 00-an dan pertengahan tahun 2010 bukanlah tahun-tahun terhebatnya, dia sejak itu kembali ke layar besar dan kecil untuk mendapat pujian asas dan telah berurusan dengan kembali ke profesion muziknya juga.

30. Emma Watson:

Dibawa ke dunia sebagai Hermoine Granger dalam rancangan 'Harry Potter', Emma Watson telah menjadi penghibur yang paling dicari pada zamannya, juga penyokong perubahan sosial yang penting: dia dihormati oleh PBB pada tahun 2014 sebagai Duta Muhibah untuk Tahun ini kerana kerjanya berkempen untuk hak istimewa wanita dan kesedaran mengenai perubahan persekitaran yang lebih luas.

31. Carly Rae Jepsen:

Mungkin vokalis pop dan rapper yang paling terkenal pada abad ke-21, Carly Rae Jepsen memulakan profesinya sebagai pesaing dalam tempoh keenam 'Canadian Idol'. Sejak itu, dia mungkin menjadi penulis lirik utama di zaman ini, dan berubah menjadi sejarah di seluruh dunia dengan single seperti "Call Me Maybe" dan "I Really Like You".

32. Jessie J:

Nama sebenar Jessie J ialah Jessica Ellen Cornish. Jessie J mungkin merupakan seniman dan penulis lirik yang paling utama pada dekad sebelumnya, menulis hits seperti 'Harga pelekat', 'Domino', 'Lampu Laser,' Tiada siapa yang Sempurna ', dan' Apa identiti Anda ', antara yang lain- kepingan lagu hari.

33. Vanessa Hudgens:

Vanessa Hudgen telah meroket kemasyhurannya setelah menjadi pemeran utamanya dalam siri High School Musical. Vanessa Hudgens kini merupakan pelakon dan vokalis terkenal, menyampaikan koleksi muzik sulungnya "V" pada tahun 2006. Sejak itu, dia tampil dalam pelbagai filem dan drama Broadway

34. Heidi Klum:

Heidi Klum adalah arus perdana ketika dia berjalan di jalan di seluruh dunia sebelum menjadi tuan rumah rancangan bual bicara "Project Runway" yang glamor. Pertunjukan ini juga memenangkan pencalonan Emmy pada tahun 2008 dan kemenangan Emmy pada tahun 2013. Heidi sedang menangani rancangan teratas menandakan dan menjadikannya Malaikat Rahsia Victoria Jerman utama pada tahun 1998.

35. Kylie Minogue:

Sejak muncul di bahagian terakhir tahun 80-an, Kylie Minogue telah menjadi simbol muzik dan gaya, dengan lagu-lagunya terus mengalahkan semua pesaing setiap kali dia menyampaikan album muzik lain. Kylie Minogue juga menjadi motivasi kepada sebilangan besar mangsa kanser. Kerana dia didiagnosis menghidap barah payudara pada usia 36 tahun. Sejak saat itu, dia mendukung penyakit binatang dan mendesak wanita muda untuk melakukan pemeriksaan binatang biasa setiap enam bulan.

36. Kate Moss:

Kate Moss adalah salah satu model dan artis fesyen paling laris dalam industri ini dan telah melakukan jalan ramp sejak 20 tahun terakhir. Nampaknya usia wanita yang lain mengaguminya pada tahun 2020-an.

37. Hilary Duff:

Mendapat kemasyhuran untuk peranan utamanya sebagai 'Lizzie Mcguire', Hillary Duff secara efektif berubah dari bintang muda menjadi pelakon, artis, model reka bentuk, pembuat, dan ahli perniagaan yang sahih. Untuk sebahagian besar tahun 2010, bagaimanapun, Lizzie Mcguire menghindari sorotan dalam kehidupannya sendiri dengan pasangan dan anak-anaknya.

38. Halle Berry:

Halle Berry telah memenangkan Emmy, Oscar, dan dia adalah pelakon pemenang Golden-Globe. Dia cukup bernasib baik kerana mempunyai karier muzik yang luar biasa dari drama emosional seperti "Monster's Ball" dan "Cat-Woman" yang tidak begitu dilanda. Halle Berry telah berada di peringkat akhir wanita paling cantik di bumi selama lebih dari 20 bertahun-tahun, kerana latihan dan rutin dietnya.

39. Hillary Clinton:

Hillary Clinton adalah seorang politik Amerika yang hebat, dia memasuki industri filem sebagai isteri pertama Presiden ketika itu Bill Clinton. Sejak itu dia dikenali sebagai rakyat Amerika sebagai Senator dan sebagai senior negara. Dia bertanding melawan Barack Obama dalam perlumbaan Presiden 2008, dan sekali lagi pada 2016 menentang Donald Trump. Dia adalah penyokong projek sosial yang berbeza, yang terkenal terutamanya kerana hubungannya dengan pusat amal. Dia memberikan dana kepada gadis-gadis miskin yang mendapat pendidikan di Amerika Syarikat.

40. Ellie Goulding :

Sebagai komposer lagu, penulis, dan penyanyi, Ellie Goulding telah memenangi banyak bintang dengan lagu sulungnya Lights pada tahun 2010. Sejak itu, dia berada di barisan depan adegan EDM dan penyokong vokal mengenai masalah psikologi, dengan nyanyian secara berterusan mendorong peminatnya untuk menangani kesihatan emosi dan mental mereka, baik dengan rawatan atau dengan meditasi dan yoga.

41. Michelle Obama:

Michelle Obama adalah sesuatu yang lain daripada Wanita Pertama: dia adalah penasihat undang-undang veteran, penyokong projek sosial yang berbeza, dan mungkin yang paling penting dan inspirasi bagi wanita dalam dekad sebelumnya. Setelah mantra setengahnya yang lebih baik sebagai lelaki paling berpengaruh di planet ini, Michelle Obama memulakan profesinya sebagai penulis dan penceramah, mengunjungi negara itu memberikan ucapan motivasi dan meletakkan bukunya "Ternyata menjadi Michelle Obama" di titik tertinggi Senarai hit terlaris NYT.

42. Kate Middleton:

The Duchess of Cambridge, Kate Middleton menjadi perhatian ketika dia dan Putera William mula berkencan pada tahun 2001. Mereka pasti telah memikat dunia dengan kisah dongeng mereka. Peminat wanita putera dan peminat lelaki duchess begitu terkesan dengan kisah cinta mereka. Kate Middleton secara resmi berubah menjadi Duchess of Cambridge pada tahun 2010 dengan perkahwinannya dengan Putera William. Selain dari kewajibannya, Duchess juga merupakan simbol gaya, memotivasi banyak wanita dengan almari yang tidak mencolok, namun luar biasa.

43. Jessica Alba:

Sensasi muda Hollywood kembali pada tahun 90-an dan pertengahan tahun 00 terima kasih atas pekerjaannya sebagai "Gelap Malaikat titel" dengan pandangan yang serupa, Jessica Alba segera mengalahkan media yang mapan, yang tampil dalam satu filem hit demi satu di bahagian terakhir tahun 00-an. Dia mengurangkan pekerjaannya pada tahun 2010-an, untuk sebagian besar mengusahakan perniagaannya yang bernilai jutaan dolar sebagai organisasi yang Jujur, namun, dia benar-benar memegang hati dan minat pelanggan web hingga tahun 2020-an.

44. Fergie:

Mendapatkan kemasyhuran sebagai bahagian dari 'The Black Eyed Peas', Fergie, nama asli Stacy Ann Ferguson, sejak itu telah menjadi artis Hollywood terkenal, perancang kecantikan, dan pereka fesyen dari bahagian terakhir tahun 00-an hingga pertengahan 2010-an. Dia bagaimanapun tidak terkenal seperti sebelumnya, tetapi dia masih dalam 50 rundown utama kerana beberapa trek yang merajalela dan versi "The Star-Spangled Banner" yang dipertikaikan dalam NBA All-Star Game 2018.

45. Jennifer Aniston:

Jennifer Aniston telah mendapat kemasyhuran besar dari siri Netflix yang terkenal "Friends" sebagai Rachel. Sejak pertengahan 90-an Jennifer Aniston terus menjadi pelakon yang popular dan aktif hingga tahun 2000 dan 2010. Dia telah menjadi sebahagian daripada filem yang berbeza dan termasuk dalam senarai selebriti terkenal hingga tahun 2003.

46. ​​Jessica Simpson:

Jessica Simpson memulakan kariernya pada akhir 90-an dengan rancangan realitinya Newlyweds dengan bekas suaminya Nick Lachey. Dia menjadi nama rumah tangga pada akhir tahun 90an. Dia juga tampil dalam beberapa filem pada masa itu, dan mengingat bahawa kerjanya berkurang pada tahun 2010, dia benar-benar membangkitkan kelebihan web yang cukup untuk membuatnya berada di peringkat 50 teratas.

47. Scarlett Johnson:

Scarlett Johansson memulakan profesinya dengan menampilkan filem-filem di luar kotak seperti 'Lost in Translation' dan 'Her'. Bagaimanapun, tahun 2010-an, dia naik ke titik tertinggi Google mencari bahagiannya yang memakai spandeks gelap sebagai Black Widow di alam seni Marvel.

48. Carrie Underwood:

Sebagai finalis pada tahun 2005 "American Idol", Carrie Underwood telah berusaha mendapatkan barisan penulis lirik, penyanyi dan penyanyi negara terbaik di Amerika. Dia juga meminjamkan kemampuan menulis lagunya untuk beberapa single oleh bintang muzik industri yang berbeza dan menjadi tulang belakang dalam 100 terbaik Billboard.

49. Marilyn Monroe:

Contoh yang baik untuk beberapa wanita, Marilyn Monroe yang semakin popular dan popularitasnya yang sangat pendek terus memukau peminatnya sejak lama sebelum kematiannya. Dia telah menjadi simbol fesyen dan keagungan, dan jelas kesannya akan menjangkau ke usia wanita yang lain

50. Eva Longoria:

sauh, pelakon, dan dermawan, Eva Longoria menjadi bintang selepas pencapaian rancangan TV 'Urgent Housewives'. Dia juga dianggap sebagai pekerjaan pendiriannya, dengan Muzium Hak Sivil Amerika memberikannya Anugerah Kebebasan pada tahun 2010.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

:one: Siapa wanita yang paling terkenal?

Berikut adalah dua belas wanita paling terkenal di dunia yang telah mengubah dunia:

• Jane Austen (1775 - 1817) • Anne Frank (1929 - 1945) • Maya Angelou (1928 - 2014) • Ratu Elizabeth I (1533 - 1603) • Catherine the Great (1729 - 1796) • Kebenaran Sojourner (1797 - 1883) • Taman Rosa (1913 - 2005) • Malala Yousafzai (1997 - Sekarang) • Marie Curie (1867 - 1934) • Ada Lovelace (1815 - 1852) • Edith Cowan (1861 - 1932) • Amelia Earhart (1897 - 1939)

:two: Siapa gadis paling terkenal di bumi?

Orphan Winfrey adalah wanita paling terkenal di eath dan dalam senarai 50 wanita paling popular di dunia. Orphan Winfrey telah mendapat banyak populariti dari rancangan ceramahnya, 'The Oprah Winfrey Show. Rancangan bual bicara ini merupakan rancangan bual bicara yang paling tinggi dalam sejarah. Puncaknya setinggi langit pada masa itu. Rancangan televisyen ini telah berlangsung dalam perkongsian umum sejak 1986 hingga 2011, Oprah Winfrey telah dikenal sebagai "Ratu Semua Media"

:three: Siapa wanita paling cantik dalam sejarah?

Berikut adalah senarai sepuluh wanita cantik terbaik dalam sejarah:

 1. Scarlett Johansson
 2. Ava Gardner
 3. Kate Moss.
 4. Jean Shrimpton
 5. Brigitte Bardot.
 6. Beyonce.
 7. Sophia Loren.
 8. Grace Kelly.
 9. Marilyn Monroe
 10. Audrey Hepburn

:four: Apakah nama badass untuk seorang gadis?

Nama Gadis Badass untuk Puteri Pemberontak Anda

Davina Kekasih Orang Scotland
Diana Syurga dan ilahi Bahasa Latin
Dola Mahkota membawa kehormatan Orang Afrika
Dominique Tuan Bahasa Latin
Domino Tuan Bahasa Latin

:five: Siapa yang menjadikan wanita menarik?

Garis rahang yang tajam, badan langsing, mata besar, tulang kecantikan yang kelihatan, dada dan bahu yang berotot membuat wanita dan lelaki kelihatan menarik. Penjelajahan lebih lanjut menunjukkan bahawa, ketika memilih pasangan, ciri-ciri wanita mencari untuk menunjukkan kedudukan masyarakat yang lebih tinggi, seperti sumber, perlindungan, dan dominasi.

:six: Pada usia, seorang wanita mula kehilangan penampilannya?

Pada usia lima puluh wanita mula kehilangan kecantikan dan daya tarikan mereka. Sebab di sebalik ini adalah kenaikan berat badan kerana aktiviti fizikal yang kurang. Tetapi masih ada sedikit contoh di Hollywood di mana pelakon masih mengekalkan badan mereka setelah berusia 50-an. Oleh itu, jika seorang wanita memperhatikan penampilannya walaupun sudah berusia 50-an maka dia boleh kelihatan cantik.

:seven: Adakah nama Justin Bieber ada dalam senarai 50 wanita paling popular di dunia?

Ya, Justin Briber berada di tangga ke-7 dalam senarai 50 wanita paling popular di dunia. Kerana dia sangat digemari dan disayangi oleh peminat wanita daripada peminat lelaki, Justin Bieber diposisikan sebagai wanita paling hebat di planet ini pada tahun 2010. Tetapi bernasib baik atau sayangnya dia tidak berada dalam senarai ini lagi. Walaupun dia bukan seorang wanita, Justin Bieber biasanya dikenal sebagai wanita paling popular dalam jangka masa kerana banyaknya peminat wanita dan keperibadian yang menarik. Dia membawakan lagu single pertamanya, "Baby" pada tahun 2010, dan tetap mengejutkan, lagu singlenya yang tersendiri, dengan sekitar 150 juta rekod terjual di seluruh dunia. Dia terkenal dengan lagu lagu "Baby" di seluruh dunia.

:eight: Apakah usia wanita yang paling indah?

38.9 tahun adalah usia rata-rata wanita paling cantik di dunia. Walaupun disebabkan oleh pembedahan kosmetik, wanita kelihatan muda walaupun pada usia 39 tahun. Tetapi pendapat mengenai kecantikan dan tarikan bergantung pada pilihan peribadi dan standard budaya dalam masyarakat.

:nine: Namakan 50 wanita paling popular di Nigeria?

Berikut adalah senarai 50 wanita paling popular di Nigeria:

• Tuan Yang Terutama Puan Aisha Muhammadu Buhari • Pastor Puan Dolapo Osibanjo • Pastor Faith Oyedepo • Ketua Puan Seinye Lulu Briggs • Ngozi Okonjo Iweala • Sola David Borha • Kemi Adeosun • Hajia Amina Mohammed • Senator Aisha Alhassan • Dame Judith Amaechi • Putri Fifi Ejindu • Senator Binta Masi Garba • Pastor Puan Nike Adeyemi • Nimi Akinkugbe • Dr. Bishop Margaret Idahosa • Pendeta Puan Mary Abioye • Mofoluwaso Ilevbare • Gimbiya Yakubu Dogara • Rahmat Olabankr Adeyemo • Joke Silva • Otunba Basirat Nahibi Hajia Bala Shagaya • Puan Oby Ezekwesili • Ibukun Awosika • Uju Catherine Ifejika • Stella Okoli • Hakim Aloma Mariam Mukhtar (GCON) • Abike Dabiri-Orewa • Ketua Puan Nike Davies-Okundaye • Omobola Johnson • Mosunmola Abudu • Funmi Iyanda • Funke Opeke • Genevieve Nnaji • Hajara Adeola • Tara Fela-Durotoye • Mildred Okwo • Bolanle Austen-Peters • Chimamanda Ngozi Adiche • Senator Monsurat Sunmonu • Rose Okwechime • Oluwatoyin Sanni • Binta Max-Gbinije • Sen ator Puteri Stella Adaeze Oduah • Ndidi Nwuneli • Audrey Joe-Ezigbo • Hajia Asma'u Abdul'aziz Yari Abubakar • Chinelo Anohu-Amazu • Biodun Christine-Olujimi

:keycap_ten:Namakan wanita paling popular di Afrika?

Ini adalah senarai wanita paling popular dalam politik, perniagaan, sains, pendidikan, kehidupan awam, media, dan sukan:

NAMA NEGARA TAJUK SEKTOR
GRACA MACHEL AFRIKA SELATAN FOUNDER, KEPERCAYAAN GRACA MACHEL PEMBANGUNAN SOSIAL
CLAM AKAMANZI RWANDA Ketua Pegawai Eksekutif, LEMBAGA PEMBANGUNAN RWANDA PEMBANGUNAN / KERAJAAN SOSIAL
FOLORUNSO ALAKIJA NIGERIA PENGERUSI VICE EKSEKUTIF, MINYAK FAMFA SEKTOR MINYAK
JENNIFER RIRIA KENYA Ketua Pegawai Eksekutif KUMPULAN, ECHO NETWORK AFRICA (ENA); ANGGOTA YANG DITEMUI, AMANAH KEWANGAN WANITA KENYA KEWANGAN
LOUISE MUSHIKIWABO RWANDA SETIAUSAHA UMUM, ORGANISASI ANTARABANGSA DE LA FRANCOPHONIE (OIF)
AYA CHEBBI TUNISIA BLOGGER DAN AFRIKA UNION YOUTH ENVOY MEDIA
ELSIE KANZA TANZANIA KETUA AFRIKA DAN AHLI JAWATANKUASA EKSEKUTIF, FORUM EKONOMI DUNIA KEWANGAN
IBUKUN AWOSIKA NIGERIA FOUNDER AND CEO, THE CHAIR CENTRE GROUP PEMBUATAN
DR JUDY DLAMINI AFRIKA SELATAN FOUNDER, KUMPULAN MBEKANI PEMBANGUNAN SOSIAL
CHARLIZE THERON AFRIKA SELATAN AKTRES HOLLYWOOD HIBURAN
CHIMAMANDA NGOZI ADICHIE NIGERIA PENULIS, UCAPAN AWAM PENERBITAN
PHUTI MAHANYELE-DABENGWA AFRIKA SELATAN CEO, NASPERS SELATAN AFRIKA TEKNOLOGI
OBIAGELI 'OBY' EZEKWESILI NIGERIA PENASIHAT EKONOMI SENIOR, INISIATIF DASAR PEMBANGUNAN EKONOMI AFRIKA (AEDPI) PEMBANGUNAN SOSIAL
GLENDA GREY AFRIKA SELATAN PRESIDEN DAN CEO, MAJLIS PENYELIDIKAN PERUBATAN AFRIKA SELATAN (SAMRC) PENJAGAAN KESIHATAN
THULI MADONSELA AFRIKA SELATAN PENGERUSI AMANAH UNDANG-UNDANG, PENYELIDIKAN KEADILAN SOSIAL DI UNIVERSITI STELLENBOSCH UNDANG-UNDANG
WENDY LUHABE AFRIKA SELATAN SOSIAL ENTREPRENEUR & CO-FOUNDER, WIPHOLD KEWANGAN
KIDJO ANGÉLIQUE BENIN PEMENANG ANUGERAH GRAM EMPAT HIBURAN
MANUAL ROSATOM MESIR PEMANDU, MENYELAMATKAN HIJAB DAN WAJAH NIKE PRO HIJAB KESIHATAN DAN KESESUAIAN
LYDIA NSEKERA BURUNDI PRESIDEN, JAWATANKUASA OLYMPIK NEGARA (NOC) BURUNDI DAN AHLI MAJLIS FIFA SUKAN / TADBIR URUS
WINNIE BYANYIMA UGANDA PENGARAH EKSEKUTIF, UNAIDS PEMBANGUNAN SOSIAL
NGOZI OKONJO-IWEALA NIGERIA PENGERUSI, DEWAN PERSEKUTUAN GLOBAL UNTUK VAKSIN DAN IMUNISASI (GAVI) PENJAGAAN KESIHATAN
PHLAMAT MLAMBO-NGCUKA AFRIKA SELATAN PENGARAH EKSEKUTIF, WANITA BANGSA BERSATU (PBB) PEMBANGUNAN SOSIAL
WARIS DIRIE SOMALIA PRESIDEN DAN FOUNDER, DESERT FLOWER FOUNDATION PEMBANGUNAN SOSIAL
ELLEN JOHNSON SIRLEAF LIBERIA PRESIDEN PEREMPUAN PERTAMA LIBERIA, NOBEL PEACE LAUREATE KERAJAAN
YVONNE CHAKA CHAKA AFRIKA SELATAN MUZIK PEMENANG ANUGERAH HIBURAN
JUALAN-KERJA ZEWDE ETHIOPIA PRESIDEN ETHIOPIA KERAJAAN
MAMOKGETHI (KGETHI) PHAKENG AFRIKA SELATAN VICE-CHANCELLOR, UNIVERSITI BANDAR CAPE (UCT) PENDIDIKAN
REBECCA ENONCHONG KAMERON FOUNDER & CEO, APPSTECH TEKNOLOGI
BONANG MATHEBA AFRIKA SELATAN PERSONALITI MEDIA, KEUSAHAWANAN HIBURAN
FATMA SAMORA SENEGAL SETIAUSAHA-UMUM, FIFA SUKAN
IRENE CHARNLEY AFRIKA SELATAN FOUNDER, KOMUNIKASI SMILE TEKNOLOGI
PEDRO UCHENNA 'UCHE' NIGERIA FOUNDER DAN CEO, BELLANAIJA MEDIA
ILWAD ELMAN SOMALIA FOUNDER, ELMAN PEACE CENTRE AKTIVITI
WENDY APPELBAUM AFRIKA SELATAN FOUNDER AND CHAIRPERSON, DE MORGENZON WINE ESTATE KEUSAHAWANAN
OLAJUMOKE ADENOWO NIGERIA FOUNDER, PERUNDINGAN IKLAN MENGIKLANKAN
BETHLEHEM TILAHUN ALEMU ETHIOPIA FOUNDER DAN CEO, SOLEREBELS FOOTWEAR, GARDEN OF COFFEE, TEFFTASTIC KEUSAHAWANAN
NKOSAZANA DLAMINI-ZUMA AFRIKA SELATAN MENTERI TADBIR URUS KOPERASI DAN TRADISIONAL, AFRIKA SELATAN KERAJAAN
WENDY ACKERMAN AFRIKA SELATAN PENGARAH EKSEKUTIF, PILIH 'N BAYAR RUNCIT
SEMENYA KASTER AFRIKA SELATAN CHAMPION OLYMPIC SUKAN
RAWYA MANSOUR MESIR FOUNDER DAN CEO, RAMCO PERTANIAN
ARMA OTEH NIGERIA SEKOLAH AKADEMIK, UNIVERSITI OXFORD FORMER TREASURER AND VICE PRESIDENT, WORLD BANK LONDON STOCK EXCHANGE AFRICA ADVISORY GROUP AHLI KEWANGAN
FATOU BENSOUDA GAMBIA PROSECUTOR, MAHKAMAH JENAYAH ANTARABANGSA (ICC) UNDANG-UNDANG
SYARIAH HAJER LIBYA PENASIHAT HAK ASASI MANUSIA AKTIVITI
AMINA J. MOHAMMED NIGERIA TIMBALAN SETIAUSAHA-UMUM, BANGSA BERSATU PEMBANGUNAN SOSIAL
MOTSEPE PRECIOUS AFRIKA SELATAN FOUNDER, AFRICAN FASHION INTERNATIONAL FESYEN
LUPITA NYONG'O KENYA AKTOR PEMENANG OSCAR HIBURAN
VERA LAGU KAMERON SETIAUSAHA EKSEKUTIF, KOMISI EKONOMI BANGSA BERSATU UNTUK AFRIKA PEMBANGUNAN SOSIAL
MAGDA WIERZYCKA AFRIKA SELATAN FOUNDER, SYGNIA KEWANGAN
TARA FELA-DUROTOYE NIGERIA FOUNDER, RUMAH TARA INTERNATIONAL KECANTIKAN
THERESA KACHINDAMOTO MALAWI KETUA DAERAH DEDZA

:arrow_right: Kesimpulan:

50 wanita paling popular di dunia termasuk Lady Gaga, Kesha, Madonna, Beyonce, Rihanna, Britney Spears, Justin Bieber, Miley Cyrus, Paris Hilton, Avril Lavigne, Shakira, Taylor Swift, Angelina Jolie, Oprah, Megan Fox, Jennifer Lopez , Mariah Carey, Sarah Palin, Jessica Simpson, Lindsay Lohan, Michelle Obama, Katy Perry, Kim Kardashian, Sandra Bullock, Christina Aguilera, Jessica Alba, Fergie, Pamela Anderson, Betty White, Kristen Stewart, Ciara, Hillary Clinton, Jennifer Aniston, Demi Moore, Heidi Montag, Marilyn Monroe, Hilary Duff, Ashley Tisdale, Katie Price, Vanessa Hudgens, Amy Winehouse, Carrie Underwood, Kelly Clarkson, Sarah Jessica Parker, Lily Allen, Adriana Lima, Tina Fey, Carmen Electra, Scarlett Johansson, dan Eva Longoria. Kesemuanya telah mendapat banyak populariti selama beberapa tahun. Sebilangan kecil wanita ini bukan sahaja memiliki kemasyhuran wanita dalam industri muzik dan filem tetapi sebilangan dari mereka juga adalah dermawan, aktivis sosial, penggiat, dan banyak lagi. Mereka juga terkenal dengan kempen kesedaran kesihatan mental, kesedaran kanser payudara, dan dana untuk pendidikan anak perempuan miskin. Kesemua 50 wanita popular ini menjadi inspirasi bagi setiap wanita dalam satu atau lain cara.

ARTIKEL BERKAITAN :

12 wanita yang mengubah dunia

 1. Jane Austen (1775-1817) "Orang itu, baik lelaki atau wanita, yang tidak menikmati novel yang baik, pasti sangat bodoh." OG Rom-Com Queen Jane Austen mendefinisikan keseluruhan genre sastera dengan pemerhatian sosialnya yang cerdas dan cerdas. Austen dilahirkan di England dari keluarga lapan anak dan mula menulis novelnya sekarang seperti Pride and Prejudice dan Sense and Sensibility semasa remaja.

Novelnya lucu, menggemaskan dan mempersoalkan peranan wanita dalam masyarakat. Austen harus menyembunyikan identitinya sebagai pengarang beberapa novel paling popular pada masa itu, dan tidak sampai kematiannya, saudaranya Henry mendedahkan kepada umum bahawa dia adalah pengarang yang sebenarnya. Pengaruh sasteranya terus berlanjutan, dan tema dan pelajaran dari novelnya berterusan hingga ke hari ini.

 1. Anne Frank (1929-1945) "Betapa luar biasa bahawa tidak ada yang harus menunggu sebentar sebelum mulai menjadikan dunia sebagai tempat yang lebih baik." Buku Harian Anne Frank adalah salah satu kisah Perang Dunia II yang paling jujur, kuat dan pedih dan ditulis oleh seorang gadis remaja Jerman. Orang Franks adalah keluarga Yahudi yang tinggal di Jerman, kemudian di Austria semasa Hitler naik kuasa dan semasa Perang Dunia II. Keluarga itu bersembunyi di sebuah bangunan rahsia dengan empat orang lain semasa perang, tetapi ditemui pada tahun 1944 dan dibawa ke kem konsentrasi. Dari keluarga Frank, hanya ayah Anne yang masih hidup dan dia memutuskan untuk menerbitkan buku harian Anne.

Diterjemahkan ke dalam hampir 70 bahasa, buku harian Anne Frank adalah gambaran intim salah satu momen paling tidak berperikemanusiaan dalam sejarah. Ini dapat menyedarkan kita tentang sifat emosi, semangat, cinta, harapan, keinginan, ketakutan dan ketakutan dan kekuatan manusia yang universal.

 1. Maya Angelou (1928-2014) "Saya telah belajar bahawa orang akan melupakan apa yang anda katakan, orang akan melupakan apa yang anda lakukan, tetapi orang tidak akan lupa bagaimana anda membuat mereka merasa." Maya Angelou adalah salah satu wanita paling berpengaruh dalam sejarah Amerika dan merupakan penyair, penyanyi, memoir, dan pejuang hak sivil yang memoir pemenang anugerahnya Saya Tahu Mengapa Sejarah Sastera Caged Bird Sings adalah buku terlaris bukan fiksyen pertama oleh seorang Afrika Amerika wanita.

Angelou mempunyai masa kecil yang sukar. Sebagai wanita kulit hitam yang dibesarkan di Stamps, Arkansas, Maya mengalami prasangka dan diskriminasi kaum sepanjang hidupnya. Pada usia tujuh tahun, Angelou diserang oleh teman lelaki ibunya, yang kemudian dibunuh oleh pamannya untuk membalas dendam. Kejadian itu membuat Angelou trauma sehingga dia menjadi bisu maya selama bertahun-tahun.

Saya tahu mengapa burung sangkar bernyanyi, dan karya-karyanya yang lain adalah salah satu suara paling kuat dalam gerakan hak sivil. Saya menangani topik-topik seperti identiti, rogol, perkauman dan literasi dan menggambarkan betapa watak dan cinta sastera yang kuat dapat membantu mengatasi perkauman dan trauma.

 1. Ratu Elizabeth I (1533-1603) "Walaupun hubungan seks saya dianggap lemah, anda masih akan menemukan saya batu yang tidak akan membengkokkan angin."

Elizabeth menggelar dirinya sebagai "Ratu Perawan" kerana dia memilih untuk mengahwini negaranya dan bukannya lelaki. Ini mungkin seperti kisah lama sekarang, tetapi Ratu Elizabeth I adalah salah satu raja yang paling berjaya dalam sejarah Inggeris, dan di bawahnya Inggeris menjadi kuasa Eropah yang hebat dalam politik, perdagangan dan seni.

Elizabeth mempunyai jalan yang sukar menuju takhta dan secara teknikalnya seharusnya tidak pernah berkuasa, baik kerana dia seorang wanita dan kerana ibunya adalah Anne Boleyn, bekas isteri Henry VIII yang sangat dibenci.

Namun, Elizabeth I telah membuktikan kebalikan dari semua penentang dan telah menjadi salah satu pemimpin wanita terhebat. Terkenal dengan kepintarannya, licik dan panas baran, "The Virgin Queen" adalah salah satu wanita hebat dalam sejarah.

 1. Catherine the Great (1729 - 1796) "Kekuasaan tanpa kepercayaan bangsa tidak ada artinya."

Catherine the Great adalah salah satu tokoh sejarah terbesar di dunia, dan Ratu kelahiran Prusia adalah salah satu wanita yang lebih kejam yang membuat senarai ini.

Catherine, yang dalam perkahwinan tanpa cinta dengan Raja Rusia, mengatur kudeta untuk menggulingkan suaminya yang sangat tidak popular, Peter III, dan menyatakan dirinya sebagai Permaisuri Kerajaan Rusia pada tahun 1762.

Catherine dikreditkan dengan memodenkan Rusia dan mendirikan sekolah pertama yang dibiayai oleh kanak-kanak perempuan, Kuasa Gereja

6.Sojourner Truth (1797 - 1883) "Kebenaran Adalah Kuat dan Menakluk"

Sojourner Truth adalah salah satu wanita kulit hitam yang paling memberi inspirasi dalam sejarah Amerika dan ucapannya adalah salah satu ucapan wanita yang paling terkenal. Pemecah hak Afrika-Amerika dan aktivis hak wanita Truth membuat pidatonya yang terkenal sekarang di Konvensyen Hak Wanita Ohio 1851 di Akron, yang dikenali sebagai "Bukankah Saya Seorang Wanita? "

Kebenaran dipisahkan dari keluarganya pada usia sembilan tahun dan kemudian dijual untuk dijadikan hamba bersama domba dengan harga $ 100 pada tahun 1829. Kebenaran melarikan diri dengan kebebasan bersama anak perempuannya Sophia. Tetapi dua anaknya yang lain terpaksa ditinggalkan.

Kebenaran memulakan gerakan hak wanita dan Afrika-Amerika pada akhir tahun 1840-an dan terkenal dengan pidato utamanya mengenai hak wanita, reformasi penjara, dan hak pilih sejagat. Kebenaran, yang meninggal dunia di Michigan pada tahun 1883, terkenal sebagai salah satu pemimpin utama gerakan pemansuhan dan salah seorang penyokong hak wanita tertua.

 1. Rosa Park (1913-2005) "Saya ingin dikenang sebagai seseorang yang ingin bebas ... jadi orang lain juga bebas."

Rosa Parks menaiki bas di Montgomery, Alabama, pada tahun 1955 ketika seorang pemandu bas memintanya berdiri dan memberinya tempat duduk untuk seorang lelaki kulit putih. Parks, seorang jahitan hitam, ditolak, dan melakukannya mencetuskan gerakan hak sivil di Amerika.

Park dilahirkan pada tahun 1913, berpindah ke Alabama pada usia 11 tahun, dan menghadiri sekolah eksperimen di Maktab Perguruan Alabama untuk Negro sehingga dia harus meninggalkan kelas 11 untuk menjaga nenek yang sakit.

Sebelum tahun 1955, taman ini adalah anggota komuniti Afrika-Amerika Montgomery, dan pada tahun 1955 ia menjadi anggota komuniti Afrika-Amerika Montgomery. Pada tahun 1943 dia mengambil bahagian dalam bab NAACP Montgomery, di mana dia bertugas sebagai setiausaha bab.

Pada tahun 1955, Alabama tetap diatur oleh undang-undang diskriminasi dan mempunyai kebijakan untuk bas perbandaran di mana warganegara kulit putih hanya dibenarkan duduk di depan, dan lelaki dan wanita kulit hitam harus duduk kembali pada Hari 1. Disember tidak lagi mempunyai kerusi yang tinggal di putih bahagian, jadi pengendali kereta menyuruh empat pemandu hitam berdiri dan lelaki kulit putih duduk di barisan keseluruhan. Tiga tidak dapat mematuhi taman itu.

Taman itu kemudian ditangkap dan tindakannya mencetuskan tunjuk perasaan di seluruh Amerika. Ketika meninggal pada usia 92 pada 24 Oktober 2005, dia menjadi wanita pertama dalam sejarah negara yang berada di Kongres AS.

 1. Malala Yousafzai (1997 - sekarang) “Saya menceritakan kisah saya, bukan kerana ia unik. Tetapi kerana ia adalah kisah banyak gadis "

Malala Yousafzai mempamerkan pingat dan diploma semasa Majlis Hadiah Nobel Keamanan 2014.

Malala Yousafzai dilahirkan di Pakistan pada 12 Julai 1997. Ayah Yousafzai adalah seorang guru dan membuka sekolah perempuan di kampungnya. Walau bagaimanapun, ketika Taliban mengambil alih bandarnya, mereka memaksa semua gadis pergi ke sekolah pada tahun tersebut. Pada tahun 2012, pada usia 15 tahun, Malala mengumumkan hak untuk mendapatkan pendidikan perempuan, dan sebagai akibatnya, seorang lelaki bersenjata masuk ke bas sekolahnya dan menembak seorang aktivis muda di kepala.

Yousafzai pindah ke United Kingdom di mana dia membuat penampilan global yang sengit di pentas dunia dan menjadi orang termuda yang pernah menerima Hadiah Nobel Keamanan pada tahun 2014 pada usia 17 tahun. Malaala kini sedang mempelajari falsafah politik. Dan ekonomi di Universiti Oxford.

 1. Marie Curie (1867 - 1934) “Tidak ada yang perlu ditakutkan dalam hidup, melainkan untuk memahami. Sekarang adalah masa untuk memahami lebih banyak sehingga kita kurang takut. "

Marie Curie yang lahir di Poland, ahli fizik dan saintis perintis, menemui dua elemen baru (radium dan polonium) dan mengembangkan mesin sinar-x mudah alih.

Currie adalah yang pertama (Bukan wanita) yang telah memenangi dua hadiah mulia yang terpisah, satu dalam bidang fizik dan satu lagi dalam bidang kimia, dan sehingga hari ini Curie adalah satu-satunya orang, tanpa mengira jantina, yang menerima hadiah tinggi untuk dua ilmu yang berbeza. bersama

Currie menghadapi masalah dan diskriminasi yang berterusan sepanjang kariernya kerana bidang sains dan fizik adalah bidangnya. Walau bagaimanapun, penyelidikannya tetap relevan dan berpengaruh dalam dunia sains hingga ke hari ini.

 1. Ada Lovelace (1815-1852) “Otak saya lebih dari sekadar fana. seperti masa akan memberitahu. "

wanita terkenal Cat air oleh Alfred Edward Chalon oleh Ada Lovelace, dicat pada tahun 1840

Ada Lovelace adalah ahli matematik Inggeris dan pengaturcara komputer wanita pertama di dunia. Lovelace dilahirkan sebagai hak istimewa kepada penyair romantis yang tidak stabil, Lord Byron (yang meninggalkan keluarganya ketika Ada baru berusia 2 bulan) dan Lady Wentworth.

Ada adalah wanita masyarakat yang menawan yang berkawan dengan orang seperti Charles Dickens, tetapi dia terkenal sebagai orang pertama yang menerbitkan algoritma untuk komputer. Kejeniusannya bertahun-tahun lebih awal dari zamannya.

Lovelace meninggal kerana barah pada usia 36 tahun, dan hampir satu abad setelah kematiannya, orang-orang menghargai catatannya mengenai Mesin Analitik Babbag, yang diakui sebagai penerangan pertama untuk komputer dan perisian.

 1. Edith Cowan (1861-1932) “Wanita sangat berminat untuk menjadi setara dengan lelaki. Kami tidak meminta tidak lebih atau kurang. "

Wajahnya berjumlah $ 50 dan dia mempunyai universiti yang dinamakan di Australia Barat, tetapi yang mungkin anda tidak tahu ialah Edith Cowan adalah ahli parlimen wanita pertama Australia dan hak pilih yang pahit.

Masa kecil Edith sedikit trauma. Ibunya meninggal ketika melahirkan ketika Cowan baru berusia tujuh tahun, dan ayahnya dituduh dan kemudian disabitkan kesalahan membunuh isteri keduanya ketika berusia 15 tahun dan kemudiannya dihukum mati.

Edith mempelopori hak-hak wanita sejak usia muda, dan pemilihannya ke parlimen pada tahun 1921 pada 59 adalah tidak dijangka dan kontroversial.

Selama berkhidmat di Parlimen, Cowan menguatkuasakan undang-undang yang membolehkan wanita berkhidmat dalam profesion undang-undang, mempromosikan kesejahteraan migran dan pendidikan seks di sekolah, dan menyamakan ibu dengan ayah ketika anak-anak mereka meninggal tanpa membuat wasiat.

Edith meninggal pada usia 70 tahun, tetapi warisannya masih ada hingga ke hari ini.

 1. Amelia Earhart (1897-1939) “Wanita harus berusaha melakukan sesuatu seperti yang dicuba oleh lelaki. Apabila mereka gagal, kegagalan mereka hanya perlu menjadi cabaran kepada orang lain. "

Amelia Earhart adalah definisi pelanggaran peraturan. Amelia adalah penerbang Amerika yang menjadi wanita pertama yang terbang sendirian melintasi Atlantik dan orang pertama yang terbang sendiri dari Hawaii ke Amerika Syarikat. Dia adalah pelopor penerbangan dan perintis wanita sejati.

Earhart enggan diintimidasi oleh jantina dari usia muda. Dilahirkan di Kansas pada tahun 1897, Amelia bermain bola keranjang sebagai orang dewasa, mengikuti kelas membaiki kenderaan, dan menghadiri kuliah sebentar. Earhart mula mengambil pelajaran penerbangan pada tahun 1920 dan dengan cepat bertekad untuk mendapatkan lesen juruterbangnya setelah lulus ujian penerbangannya pada bulan Disember 1921.

Earhart mencatat beberapa rekod penerbangan, tetapi itu adalah percubaannya untuk menjadi orang pertama yang mengelilingi dunia, yang mengakibatkan dia hilang dan disyaki meninggal dunia. Earhart hilang di suatu tempat di Pasifik pada bulan Julai 1937 dan dinyatakan mati dalam keadaan tidak hadir pada tahun 1939. Bangkai kapal terbangnya tidak pernah dijumpai dan hingga hari ini kehilangannya tetap menjadi salah satu misteri terhebat abad ke-20.

WANITA SEPULUH DARING YANG MEMBENTUK KURSUS SEJARAH

1.Sybil Ludington: Wanita Paul Revere

Pada malam 26 April 1777, Sybil Ludington yang berusia 16 tahun memandu hampir 40 batu untuk memberi amaran kepada sekitar 400 milisi bahawa tentera Inggeris sedang mendekat. Seperti perjalanan Paul Revere, pesan Ludington membantu para pemimpin patriot untuk bersiap sedia untuk berperang. Tetapi Ludington berusia kurang dari separuh usia Revere dan memandu lebih dari dua kali untuk mematuhi amarannya.

Anak perempuan pemimpin militia Kolonel Henry Ludington, Sibylla memasuki pertarungan pada hari yang ditakdirkan itu pada tahun 1777 ketika seorang penunggang kuda tiba di rumah Ludington di Dutchess County, New York, untuk memberi amaran kepada mereka mengenai serangan Inggeris di Danbury, Connecticut yang berdekatan. Ketika orang-orang Kolonel Ludington cuti, dan utusan itu terlalu letih untuk meneruskan perjalanan, Sybillah yang menunggang sepanjang malam, setelah mengumpulkan hampir keseluruhan resimen menjelang subuh.

Walaupun perjalanan Paul Revere diabadikan oleh puisi epik Henry Wadsworth Longfellow, penghormatan kepada Ludington agak kurang. Pada tahun 1975, dia mendapat cap pos. Dikatakan bahawa Ludington bahkan mendapat pengakuan dari jenderal yang bersyukur ketika George Washington sendiri datang ke rumahnya untuk mengucapkan "terima kasih."

2. Claudette Colvin: aktivis hak sivil remaja.

Claudette Colvin, yang terlalu letih untuk melepaskan tempat duduknya di rumah bas dari sekolah menengah, menolak untuk naik pada 2 Mac 1955, kerana penumpang berkulit putih - sembilan bulan sebelum Rosa Parks melakukan hal yang sama. Dia kemudian mengatakan bahawa kenangan pelopor masa lalu mengilhami dia untuk berdiri - atau duduk - di tanahnya. Ketika dia memberitahu Newsweek, “Saya merasa Sojourner Trout menekan satu bahu dan Harriet Tubman menekan yang lain, sambil berkata, 'Duduklah gadis! "Saya terpaku di tempat duduk saya."

Colvin, 15, ditangkap kerana melanggar Montgomery, undang-undang pemisahan Alabama, dan keluarganya takut akan keselamatan mereka ketika berita mengenai kejadian itu tersebar. Colvin mengaku tidak bersalah dan menerima hukuman yang ditangguhkan. Walaupun Colvin tidak dipilih oleh Persatuan Nasional untuk Kemajuan Orang Berwarna (NAACP) untuk mencabar undang-undang pemisahan di Selatan kerana masa mudanya, dia kemudian menjadi salah satu daripada empat penggugat di Browder v. Gale, yang memutuskan bahawa sistem bas perpecahan Montgomery tidak berperlembagaan.

3. Jane Addams: pelopor perubahan sosial

Jane Addams, hak pilih, pengasas penyelesaian, aktivis perdamaian dan pemenang Hadiah Nobel Perdamaian, meninggalkan perkahwinan dan keibuan demi komitmen seumur hidup untuk reformasi sosial.

Addams dan rakannya Ellen Gates Starr melakukan perjalanan ke England pada tahun 1881, di mana mereka mendapat inspirasi dari Toynbee Hall yang terkenal di London, sebuah institusi khas untuk menolong orang miskin. Pada tahun 1889, mereka pindah ke sebuah rumah besar di kejiranan imigran Chicago, di mana Addams tinggal seumur hidupnya.

Hull House, seperti yang disebut, menyediakan tempat untuk pendatang dari pelbagai komuniti berkumpul. Addams dan penduduk Hull House yang lain menaja undang-undang untuk menghapuskan pekerja anak, mewujudkan mahkamah remaja, mengehadkan waktu bekerja untuk wanita, mengenali kesatuan sekerja, menghadiri sekolah, dan memastikan keadaan kerja yang selamat di kilang.

Addams menulis dan memberi ceramah secara terbuka menentang Perang Dunia Pertama. Selepas gencatan senjata, dia mengasaskan Liga Antarabangsa Wanita untuk Perdamaian dan Kebebasan, berkhidmat sebagai presiden dari 1919 hingga kematiannya pada tahun 1935. Dikenang sebagai ibu kerja sosial, Addams membentuk perundangan sosial yang terus mempengaruhi dunia hari ini.

4. Hedy Lamarr: penemuan teknologi Wi-Fi

Sering disebut sebagai "Wanita Terindah di Pawagam," Hedy Lamarr lebih menarik. Walaupun kehadiran Lamarr di layar menjadikannya salah seorang pelakon paling popular pada masa itu, dia juga penemu dengan fikiran yang tajam. Bersama dengan komposer avant-garde, George Entiel Lamarr, dia mengembangkan metode "frekuensi melompat" yang baru, suatu metode untuk menutupi siaran radio dengan memaksa isyarat untuk melompat antara saluran yang berlainan dalam pola yang telah ditentukan.

"Sistem komunikasi rahsia" mereka diciptakan untuk memerangi Nazi selama Perang Dunia II, tetapi Angkatan Laut AS mengabaikan penemuan mereka. Tidak sampai beberapa tahun kemudian penemu lain menyedari betapa inovatifnya karya ini. Sekiranya anda menggunakan telefon pintar hari ini, anda boleh berterima kasih kepada Lamarr - sistem komunikasinya adalah pendahulu teknologi tanpa wayar, termasuk Bluetooth dan Wi-Fi.

7. Kebenaran Sojourner: Suara yang Mengubah Bangsa

Sojourner Truth dilahirkan dalam perbudakan di Swartekill, New York dan melarikan diri dengan anak perempuannya yang masih muda pada tahun 1826. Di antara banyak warisan kebenaran, nada dan isi bahasa mereka memainkan peranan utama. Dia mengagumkan negara dan berbicara tentang pembebasan, ahli politik, tindakan politik, perkauman, hak wanita dan pemisahan.

Mungkin ucapannya yang paling terkenal adalah menggembirakan "Adakah saya bukan wanita?" Ketika Kebenaran meninggal pada tahun 1883, pengebumiannya di Battle Creek, Michigan adalah yang terbesar di bandar yang pernah dilihatnya. Ini adalah bukti bagaimana kehidupannya yang berani dan berani menyentuh begitu banyak orang di sekelilingnya.

8. Jeannette Rankin: Menghalang halangan sebelum wanita dapat memilih

Jeannette Rankin, wanita pertama yang terpilih menjadi anggota Kongres pada tahun 1916, tidak selalu tahu bahawa dia mahu berada dalam politik. Minat politiknya bermula ketika dia kembali ke sekolah di University of Washington di Seattle pada tahun 1910 dan bergabung dengan organisasi hak pilih negara. Selama empat tahun berikutnya, dia bercakap dan menyokong hak pilih wanita.

Rankin akhirnya menjalani dua penggal di Dewan dan merupakan satu-satunya anggota Kongres yang memilih menentang penyertaan AS dalam kedua-dua perang dunia. Dia juga berkhidmat sebagai penjawat awam untuk Liga Wanita Antarabangsa untuk Perdamaian dan Kebebasan dan menganjurkan penjagaan kesihatan untuk ibu dan anak dan peraturan jam dan upah untuk pekerja wanita.

Rankin meneruskan tradisi pasifisnya dan membantu menjumpai Jeannette Rankin Brigade, koleksi kira-kira lima ribu feminis, pasifis, pelajar dan penentang Perang Vietnam yang lain.

9. Chien-Shiung Wu: Membantah undang-undang semula jadi berusia 30 tahun

Chien-Shiung Wu dilahirkan di Liu Ho, China, pada tahun 1912 dan direkrut dari Universiti Columbia melalui Projek Manhattan. Pada tahun 1943 dia bekerja sebagai saintis senior mengenai bom atom, melakukan penyelidikan mengenai pengesanan radiasi dan pengayaan uranium.

Pada pertengahan tahun 1950-an, Wu didatangi oleh dua ahli fizik teori, Tsung-Dao Lee dan Chen Ning Yang. Mereka mahukan pertolongan untuk menolak undang-undang pemeliharaan pariti (yang mengatakan bahawa dua sistem fizikal cermin, seperti atom, berperilaku dengan cara yang sama dan tidak membezakan antara kiri dan kanan).

Dengan isotop kimia kobalt-60, Wu menunjukkan bahawa hukum alam tidak selalu simetris, yang membantah undang-undang yang telah diterima selama lebih dari 30 tahun. Walaupun sumbangan Wu paling penting dalam penemuan ini, hanya Yang dan Lee yang menerima Hadiah Nobel untuk penemuan ini pada tahun 1957.

10. Marsha P. Johnson dan Sylvia Rae Rivera: Aktivis LGBTQ yang berani menjadi diri mereka sendiri

Marsha P. Johnson dan Sylvia Rae Rivera, aktivis LGBTQ dan ratu seret yang memainkan peranan penting di Greenwich Village di New York pada tahun 1960-an, adalah anggota utama gerakan hak gay yang sedang berkembang.

Johnson didakwa menentang penangkapan dan melemparkan botol pertama (atau batu bata atau batu) kepada polis semasa Kerusuhan Stonewall 1969 yang mencetuskan gerakan LGBTQ nasional. Rivera, seorang aktivis hak-hak sipil, feminis, dan pasifis, mengasaskan Gay Liberation Front dan Gay Activists Alliance, dan juga merupakan peserta dalam Kerusuhan Stonewall.

Pada awal tahun 1970-an, Johnson dan Rivera bersama-sama mengasaskan Street Transvestite Action Revolutionaries (STAR), yang bekerja dengan wanita transgender yang melarikan diri atau kehilangan tempat tinggal dan wanita ratu seret berwarna. Secara tragis, mayat Johnson ditemui di Sungai Hudson pada 6 Julai 1992, tidak lama selepas Pride March 1992. Kematiannya pada awalnya diklasifikasikan sebagai bunuh diri, tetapi rakan-rakan melaporkan bahawa dia dianiaya pada awal hari itu, yang menyebabkan kecurigaan kematiannya. Rivera meninggal pada tahun 2002.

12 Wanita Paling Terkenal Dalam Sejarah Selama bertahun-tahun, sejarah telah menyaksikan beberapa wanita yang sangat cerdas, kuat, dan memberi inspirasi yang telah menjadi pelopor untuk hak wanita dan persamaan kaum dan telah menentukan dunia sains, matematik, penerbangan, dan sastera.

Sama ada wanita terkenal ini adalah penemu, saintis, pemimpin, ahli politik, atau Queens harfiah, 12 wanita kuat ini tidak dapat dinafikan mengubah dunia menjadi lebih baik.

Wanita terkenal dalam senarai ini dikenang sebagai pelanggar peraturan dan perintis yang menunjukkan kepada rakan lelaki mereka apa artinya menjadi teladan.

Inilah 12 wanita yang mengubah dunia

1. Jane Austen (1775 - 1817) "Orang itu, baik lelaki atau wanita, yang tidak senang dengan novel yang baik, pasti bodoh."

wanita terkenal Potret Jane Austen sekitar tahun 1790

Ratu rom-com OG, Jane Austen mendefinisikan keseluruhan genre sastera dengan pemerhatian sosialnya yang cerdas dan cerdas. Dilahirkan dalam keluarga yang terdiri daripada lapan anak di England, Austen mula menulis novelnya yang kini klasik, seperti Pride and Prejudice dan Sense and Sensibility, semasa remaja.

Novelnya lucu, menawan, dan mempersoalkan peranan wanita dalam masyarakat. Austen harus menyembunyikan identitinya sebagai pengarang beberapa novel yang paling popular pada zamannya dan baru sahaja dia mengetahui bahawa kakaknya, Henry, mendedahkan kepada umum bahawa dia adalah pengarang yang sebenarnya. Pengaruh sasteranya tetap ada dan tema dan pelajaran dari novelnya masih bertahan hingga kini.

2. Anne Frank (1929 - 1945) "Betapa indahnya bahawa tidak ada yang perlu menunggu sesaat sebelum mula memperbaiki dunia."

wanita terkenal Anne Frank yang berusia 12 tahun membuat kerja rumahnya

Diary of Anne Frank adalah salah satu kisah Perang Dunia II yang paling jujur, kuat dan pedih dan ditulis oleh seorang gadis remaja Jerman. Keluarga Franks adalah keluarga Yahudi yang tinggal di Jerman, kemudian Austria sepanjang Hitler berkuasa dan semasa Perang Dunia II. Keluarga itu bersembunyi di lampiran rahsia dengan empat orang lain sepanjang perang tetapi ditemui dan dihantar ke kem konsentrasi pada tahun 1944. Dari keluarga Frank, hanya ayah Anne yang terselamat, dan dia membuat keputusan untuk menerbitkan buku harian Anne.

Diary of Anne Frank telah diterjemahkan ke dalam hampir 70 bahasa dan merupakan gambaran intim salah satu momen paling tidak berperikemanusiaan dalam sejarah dan mampu mendidik kita tentang sifat-sifat manusia yang universal mengenai emosi, semangat, cinta, harapan, keinginan, ketakutan dan kekuatan.

3. Maya Angelou (1928 - 2014) "Saya telah belajar bahawa orang akan melupakan apa yang anda katakan, orang akan melupakan apa yang anda lakukan, tetapi orang tidak akan pernah lupa bagaimana anda membuat mereka merasa."

wanita terkenal Maya Angelou pada tahun 1970

Maya Angelou adalah salah satu wanita paling berpengaruh dalam sejarah Amerika dan merupakan penyair, penyanyi, memoirist, dan aktivis hak sivil, yang memoir pemenang anugerah I Know Why the Caged Bird Sings menjadikan sejarah sastera sebagai buku terlaris bukan fiksyen pertama oleh Wanita Afrika-Amerika.

Angelou mempunyai masa kecil yang sukar. Sebagai wanita kulit hitam yang tumbuh di Stamps, Arkansas, Maya mengalami prasangka dan diskriminasi kaum sepanjang hidupnya. Pada usia tujuh tahun, Angelou diserang oleh teman lelaki ibunya, yang kemudian dibunuh oleh pamannya sebagai balas dendam. Kejadian itu membuat Angelou trauma sehingga dia menjadi bisu maya selama bertahun-tahun.

Saya Tahu Mengapa Caged Bird Sings serta karya-karyanya yang lain menjadi salah satu suara paling kuat dalam gerakan hak sivil, dan meneroka subjek seperti identiti, rogol, rasisme, dan literasi, dan menggambarkan bagaimana kekuatan watak dan cinta sastera dapat membantu mengatasi perkauman dan trauma.

4. Ratu Elizabeth I (1533 - 1603) "Walaupun jenis kelamin yang saya anggap lemah, anda akan tetap menemukan saya batu yang tidak terbawa angin."

wanita terkenal Potret Armada Ratu Elizabeth yang saya lukis pada tahun 1588

Elizabeth menggelar dirinya sebagai 'Perawan Ratu' kerana memilih untuk mengahwini negaranya dan bukannya lelaki. Ia mungkin seperti sejarah kuno sekarang, tetapi Ratu Elizabeth I adalah salah satu raja yang paling berjaya dalam sejarah Inggeris, dan di bawahnya, Inggeris menjadi kuasa besar Eropah dalam politik, perdagangan dan seni.

Elizabeth mempunyai jalan yang sukar menuju takhta dan secara teknis semestinya tidak pernah diizinkan untuk memerintah, baik kerana dia seorang wanita dan kerana ibunya adalah Anne Boleyn, bekas isteri Henry VIII yang sangat dibenci.

Namun, Elizabeth I membuktikan semua penipu salah dan telah menjadi salah satu pemimpin wanita terhebat. Dikenal kerana kepintarannya, licik dan marah, 'The Virgin Queen' adalah salah satu wanita hebat dalam sejarah.

5. Catherine the Great (1729 - 1796) "Kekuasaan tanpa kepercayaan bangsa tidak ada artinya."

wanita terkenal Potret Catherine the Great dicat pada tahun 1780

Catherine the Great adalah salah satu tokoh sejarah besar dunia dan Ratu kelahiran Prusia adalah salah satu wanita yang lebih kejam untuk membuat senarai ini.

Terjebak dalam perkahwinan tanpa cinta dengan Raja Rusia, Catherine mengatur kudeta untuk menggulingkan suaminya yang sangat tidak popular Peter III, dan kemudian menamakan dirinya sebagai Permaisuri Kerajaan Rusia pada tahun 1762.

Catherine dikreditkan untuk memodenkan Rusia dan mendirikan sekolah pertama yang dibiayai oleh negara untuk anak perempuan, mengembalikan kekuatan gereja di negeri ini, dan mendorong perkembangan ekonomi, perdagangan, dan seni.

Dia juga terkenal dengan selera seksualnya yang sihat, mempunyai banyak kekasih sehingga dia yang sering diberi hadiah dengan banyak perhiasan dan gelaran sebelum menghantarnya dalam perjalanan untuk memberi ruang kepada penggantinya. Sekarang ada wanita yang tahu apa yang dia mahukan.

6. Kebenaran Sojourner (1797 - 1883) "Kebenaran itu kuat dan ia berlaku."

wanita terkenal Sojourner Truth

Sojourner Truth adalah salah satu wanita kulit hitam yang paling memberi inspirasi dalam sejarah Amerika dan kata-katanya adalah salah satu ucapan paling terkenal oleh mana-mana wanita. Seorang pengganas Afrika-Amerika dan aktivis hak wanita, Truth menyampaikan pidato yang kini terkenal di Konvensyen Hak Wanita Ohio di Akron, 1851, yang kemudian dikenal sebagai "Bukankah Saya Wanita?"

Kebenaran itu dipisahkan dari keluarganya pada usia sembilan tahun dan kemudian dijual untuk dilelong sebagai hamba bersama dengan kawanan domba seharga $ 100. Pada tahun 1829, Kebenaran melarikan diri dengan anak perempuannya yang masih kecil, Sophia, tetapi dua anaknya yang lain harus ditinggalkan.

Kebenaran mula memperjuangkan hak-hak wanita dan Afrika Amerika pada akhir tahun 1840-an dan terkenal kerana memberikan ucapan yang bersemangat mengenai hak wanita, reformasi penjara, dan hak pilih universal. Kebenaran, yang meninggal di Michigan pada tahun 1883, terkenal sebagai salah satu pemimpin utama gerakan penghapusan dan salah satu penyokong awal hak wanita.

7. Rosa Parks (1913 - 2005) "Saya ingin dikenang sebagai orang yang ingin bebas ... jadi orang lain juga akan bebas."

wanita terkenal Rosa Parks 1955 tembakan cawan

Rosa Parks menaiki bas di Montgomery, Alabama pada tahun 1955, ketika pemandu bas memintanya berdiri dan memberikan tempat duduknya kepada seorang lelaki kulit putih. Parks, seorang jahitan hitam, menolak dan dengan demikian mencetuskan seluruh gerakan hak sivil di Amerika.

Dilahirkan pada tahun 1913, Parks berpindah ke Alabama pada usia 11 tahun, dan bersekolah di sekolah makmal di Maktab Perguruan Negeri Alabama untuk Negro, sehingga dia harus meninggalkan kelas 11 untuk menjaga neneknya yang sakit.

Before 1955, Parks was a member of Montgomery's African-American community and in 1943 joined the Montgomery chapter of the NAACP, where she became chapter secretary.

In 1955, Alabama was still governed by segregation laws and had a policy for municipal buses where white citizens only were allowed to sit in the front, and black men and women had to sit in the back. On December 1st, there were no more seats left in the white section, so the bus conductor told the four black riders to stand and give the white man a whole row. Three obeyed, Parks did not.

Parks was subsequently arrested, and her actions sparked a wave of protests across America. When she died at the age of 92 on October 24, 2005, she became the first woman in the nation's history to lie in state at the US Capitol.

8. Malala Yousafzai (1997 - Present) “I tell my story not because it is unique, but because it is the story of many girls.”

famous women Malala Yousafzai displays her medal and diploma during the Nobel Peace Prize awards ceremony in 2014

Malala Yousafzai was born in Pakistan on July 12, 1997. Yousafzai's father was a teacher and ran an all-girls school in her village, however when the Taliban took over her town they enforced a ban on all girls going to school. In 2012, at the age of 15, Malala publicly spoke out on women's rights to education and as a result, a gunman boarded her school bus and shot the young activist in the head.

Malala survived.

Yousafzai moved to the UK where she has become a fierce presence on the world stage and became the youngest ever recipient of the Nobel Peace Prize in 2014, at 17 years old. Malala is currently studying Philosophy, Politics and Economics at the University of Oxford.

9. Marie Curie (1867 – 1934) “Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.”

famous women Marie Curie in 1906

Polish-born Marie Curie was a pioneering physicist and scientist, who coined the term radioactivity, discovered two new elements (radium and polonium) and developed a portable x-ray machine.

Currie was the first person (not a woman) who has won two separate Noble Prizes, one for physics and another for chemistry, and to this day Curie is the only person, regardless of gender, to receive Noble prizes for two different sciences.

Currie faced near-constant adversity and discrimination throughout her career, as science and physics was such a male-dominated field, but despite this, her research remains relevant and has influenced the world of science to this day.

10. Ada Lovelace (1815 – 1852) “That brain of mine is something more than merely mortal; as time will show.”

famous women An Alfred Edward Chalon watercolor of Ada Lovelace painted in 1840

Ada Lovelace was an English mathematician and the world's first computer programmer. Lovelace was born into privilege as the daughter of a famously unstable romantic poet, Lord Byron (who left her family when Ada was just 2 months old) and Lady Wentworth.

Ada was a charming woman of society who was friends with people such as Charles ■■■■■■■■ but she is most famous for being the first person ever to publish an algorithm intended for a computer, her genius being years ahead of her time.

Lovelace died of cancer at 36, and it took nearly a century after her ■■■■■ for people to appreciate her notes on Babbage's Analytical Engine, which became recognized as the first description for computer and software, ever.

11. Edith Cowan (1861 – 1932) "Women are very desirous of their being placed on absolutely equal terms with men. We ask for neither more nor less than that.”

famous women Edith Cowan

Her face is on our $50 dollar note and she has a University named after her in Western Australia, but what you may not know is that Edith Cowan was Australia's first-ever female member of parliament and a fierce women's rights activist.

Edith's childhood was traumatic, to say the least. Her mother died while giving birth when Cowan was just seven years old, and her father was accused and then convicted of murdering his second wife when she was 15 and was subsequently ■■■■■■■■.

From a young age Edith was a pioneer for women's rights, and her election to parliament at 59 in 1921, was both unexpected and controversial.

During her time in parliament, Cowan pushed through legislation that allowed women to be involved in the legal profession, promoted migrant welfare and sex education in schools, and placed mothers in equal positions with fathers when their children died without having made a will.

Edith died at age 70, but her legacy remains to this day.

12. Amelia Earhart (1897 – 1939) “Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be but a challenge to others.”

famous women Amelia Earhart stands in front of her bi-plane called 'Friendship' in Newfoundland on

Amelia Earhart was the definition of a rule breaker. An American aviator who became the first woman to fly solo across the Atlantic and the first person ever to fly solo from Hawaii to the US, Amelia was a pioneering aviator and a true female trailblazer.

Earhart refused to be boxed in by her gender from a young age, born in Kansas in 1897 Amelia played basketball growing up, took auto repair courses, and briefly attended college. In 1920, Earhart began flying lessons and quickly became determined to receive her pilot's license, passing her flight test in December 1921.

Earhart set multiple aviation records, but it was her attempt at being the first person to circumnavigate the globe which led to her disappearance and presumed ■■■■■. In July 1937, Earhart disappeared somewhere over the Pacific and was declared ■■■■ in absentia in 1939. Her plane wreckage has never been found and to this day, her disappearance remains one of the greatest unsolved mysteries of the twentieth century.

A new list of top 50 most popular women has published In the update previous most popular women Lady Gaga has demoted to 6th position and 1. Orprah Winfery who was in 4th rank has now become the most popular women. Cher is in the second position and Lana Del Rey has promoted to 3rd position. Rihanna has also promoted two rank and got her position into 4th. Kendall Jenner has got 5th position in the most popular women's list. Lady Gaga's position is now on 6th. Taylor swifts popularity has increased and got her position in 7 on the top 50 popular women's list. Britney Spears , Selena Gomez , Adele are respectively in 8th, 9th and 10th position on the top 50 popular women's chart.

Here is Updated Top 50 Most Popular Women's Chart Below

 1. Oprah Winfery
 1. Cher
 1. Lana Del Rey
 1. Rihanna
 1. Kendall Jenner
 1. Lady Gaga
 1. Taylor Swift
 1. Britney Spears
 1. Selena Gomez
 1. Adele
 1. Madonna
 1. Beyoncé
 1. Jennifer Lopez
 1. Katy Perry
 1. Shakira
 1. Nicki Minaj
 1. Miley Cyrus
 1. Kim Kardashian West
 1. Angelina Jolie
 1. Paris Hilton
 1. Demi Lovato
 1. Christina Aguilera
 1. Avril Lavigne
 1. Megan Fox
 1. Mariah Carey
 1. Kristen Stewart
 1. Alicia Keys
 1. Lindsay Lohan
 1. Emma Watson
 1. Carly Rae Jepsen
 1. Jessie J
 1. Vanessa Hudgens
 1. Heidi Klum
 1. Kylie Minogue
 1. Kate Moss
 1. Kesha
 1. Halle Berry
 1. Hillary Clinton
 1. Hilary Duff
 1. Ellie Goulding
 1. Michelle Obama
 1. Kate Middleton
 1. Jessica Alba
 1. Fergie
 1. Jennifer Anniston
 1. Jessica Simpson
 1. Scarlett Johansson
 1. Carrie Underwood
 1. Marilyn Monroe
 1. Eva Longoria

These are the updated list of top 50 popular women. Here Hillary Clinton the American President and Michele Obama are also listed as most powerful women in Forbes magazine.

50 Most Popular Women Who Are Changing The World Today

What You Know About 50 Most Popular Women Who Are Changing The World Today And What You Don't Know About 50 Most Popular Women Who Are Changing The World Today .

Meet the women who have helped create a thriving society where equality duly prevails.

The inspirational women of today, the women who are going further, doing more, breaking through barriers, and giving people courage. who has each experienced hardship in different forms? Many of these women are also established and impactful public speakers , who tour the world to share their important message of female empowerment.

In no particular order, here are 50 of the most inspirational women of the 21st century who are changing the world today.

 1. EVA LONGORIA 26. MARIAH CAREY

 2. MARILYN MONROE 27. MEGAN FOX

 3. CARRIE UNDERWOOD 28. AVRIL LAVIGNE

 4. SCARLETT JOHANSSON 29. CHRISTINA AGUILERA

 5. JESSICA SIMPSON 30. DEMI LOVATO

 6. JENNIFER ANISTON 31. PARIS HILTON

 7. FERGIE 32. ANGELINA JOLIE

 8. JESSICA ALBA 33. KIMBERLY KARDASHIAN-WEST

 9. KATE MIDDLETON 34. MILEY CYRUS

 10. MICHELLE OBAMA 35. NICKI MINAJ

 11. ELLIE GOULDING 36. SHAKIRA

 12. HILLARY CLINTON 37. KATY PERRY

 13. Halle Berry, (born August 14, 38. JENNIFER LOPEZ

1966, Cleveland, Ohio, US)

 1. KESHA 39. BEYONCÉ

 2. HILARY DUFF 40. MADONNA

 3. KATE MOSS 41. ADELE

 4. KYLIE MINOGUE 42. SELENA GOMEZ

 5. HEIDI KLUM 43. BRITNEY SPEARS

 6. VANESSA HUDGENS 44. JUSTIN BIEBER

 7. JESSIE J 45. TAYLOR SWIFT

 8. CARLY RAE JEPSEN 46. LADY GAGA

 9. EMMA WATSON 47. CHER

 10. LINDSAY LOHAN 48. RIHANNA

 11. ALICIA KEYS 49. LANA DEL REY

 12. KRISTEN STEWART 50. OPRAH WINFREY

Popular Women 1. EVA LONGORIA

Actress, talk show host, and philanthropist, Eva Longoria shot to fame after the runaway success of the TV show 'Desperate Housewives'. She's also been recognized for her charity work, with the American Civil Rights Museum awarding her the Freedom Award back in 2010

Popular Women 2. MARILYN MONROE

A perennial role model for many women, Marilyn Monroe's meteoric rise to fame and her tragically short life continue to dazzle people decades after her untimely ■■■■■. She has become a fashion and beauty icon, and it's clear that her influence will extend to a new generation of women.

Popular Women 3. CARRIE UNDERWOOD

A finalist in the 2005 season of “American Idol”, Carrie Underwood has gone on to become one of the most successful country singers and songwriters in America. She's also lent her songwriting prowess to a few singles by other artists and is a mainstay in Billboard's top 100.

Popular Women 4. SCARLETT JOHANSSON

Not many people know that her real name is Robyn Rihanna Fenty. She was born on February 20, 1988, in Saint Michael, Barbados. She has a humongous fan following of over 92.4 Million on Instagram. Furthermore, the singer started her journey in 2005 and got popularity with her first two studio albums, known as Music of the Sun, released in 2005, and A Girl Like Me, released in 2006. Since then, she has never looked back and has a Net Worth of $300 Million.

Popular 5. JESSICA SIMPSON

Starting off her career in the late '90s, Jessica Simpson became a household name in the mid-2000s when she starred in her own reality TV show called Newlyweds with then-husband Nick Lachey. She also starred in a few movies during that time, and while her career slowed down in the 2010s, she still piqued the internet's interests enough to put her on the Top 50 list

Popular 6. JENNIFER ANISTON

Rising to fame as 'Rachel' on Friends in the mid-90's, Jennifer Aniston continued to be an active and popular actress all throughout the 2000s and 2010s, starring in various movies and has been a mainstay in numerous “top celebrity” lists since 2003.

Popular 7. FERGIE

Finding fame as a member of 'The Black Eyed Peas', Fergie, real name Stacy Ann Ferguson, has since become an iconic solo artist and fashion designer from the late-00's to the mid-2010s. She's not as iconic as she was before, but she's still in the top 50 list thanks to a few runaway tracks and a controversial rendition of “The Star-Spangled Banner” in the 2018 NBA All-Star Game.

Most Popular 8. JESSICA ALBA

A teen sensation back in the late-90's and early-00's thanks to her role as the titular Dark Angel in the show of the same name, Jessica Alba quickly dominated mainstream media, starring in one hit movie after another in the late-00's. She slowed her role in the 2010s, mostly to focus on her billion-dollar business the Honest company, but she still holds the hearts and interests of internet users well into the 2020s.

Most Popular 9. KATE MIDDLETON

The Duchess of Cambridge entered the public eye when she and Prince William started dating way back in 2001, with the two enthralling the world with their fairytale romance. Kate Middleton officially became the Duchess of Cambridge in 2010 with her wedding to Prince William. Apart from her royal duties, the Duchess is also a fashion icon, inspiring thousands of women with her subtle, yet powerful wardrobe choices.

Most Popular 10. MICHELLE OBAMA

Michelle Obama is more than just a former First Lady: she's a veteran lawyer, an advocate for various social programs, and one of the most important and iconic role models women have had over the past decade. After her husband's stint as the most powerful man in the world, Michelle Obama launched her career as an author and speaker, touring the country giving speaking engagements, and putting her book “Becoming Michelle Obama” at the top of the NYT Best Seller's list. In my opinion, she should have ranked higher!

Best women 11. ELLIE GOULDING

Singer, songwriter, and composer, Ellie Goulding won over pop music fans with her debut album Lights back in 2010. Since then, she's been at the forefront of the EDM scene and a vocal advocate of mental health issues, with the singing constantly urging her fans to take care of their mental health, either with therapy or with holistic practices.

Best women 12. HILLARY CLINTON

An American political giant in her own right, Hillary Clinton entered the public eye as the first wife of then-President Bill Clinton. Since then, she has served the American public as a Senator and as a Secretary of State. Dia bertanding melawan Barack Obama dalam perlumbaan Presiden 2008, dan sekali lagi pada 2016 menentang Donald Trump. She is an advocate for various social programs, known especially for her involvement in funding the educational needs of underprivileged girls in the United States.

13. Halle Berry, (born August 14, 1966, Cleveland, Ohio, US)

playing a foster parent living in Los Angeles during the riots of 1992. She later was cast in the action thriller John Wick: Chapter 3—Parabellum (2019). Berry made her directorial debut with Bruised (2020), in which she starred as a washed-up mixed martial arts fighter seeking redemption in the ring and as a mother.

14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24.25.26.27.28.29.30.31.32.33.34.35.36.37.38.39.40.41.42.43.44.45.46.47.48.49.

50. OPRAH WINFREY

Billionaire media executive and philanthropist Oprah Winfrey is best known for hosting her own internationally popular talk show from 1986 to 2011. From there she launched her own television network, OWN.

Born in the rural town of Kosciusko, Mississippi, Winfrey moved to Baltimore in 1976, where she hosted People Are Talking. Afterward, she was recruited by a Chicago TV station to host her own morning show.

Who Is the ''Best / Most '' popular show highest-rated television program women? Oprah Winfrey .

Oprah Winfrey Early Life and Education Path

Winfrey was born in the rural town of Kosciusko, Mississippi, on January 29, 1954. After a troubled adolescence in a small farming community,

where she was sexually abused by a number of male relatives and friends of her mother, Vernita, Winfrey moved to Nashville to live with her father, Vernon, a barber and businessman.

In 1971, Winfrey entered Tennessee State University. She began working in radio and television broadcasting in Nashville.

TV chat show People Are Talking. - (Baltimore, Maryland)

TV station host her own morning show - (Chicago TV station)

Her major competitor in the time slot was Phil Donahue. Within several months, Winfrey's open, warm-hearted personal style had won her 100,000 more viewers than Donahue and had taken her show from the last place to first in the ratings

ran in national syndication for 25 years from 1986 to 2011, Oprah Winfrey has been called the “ Queen of All Media ”, not to mention the most influential person in both the 2000s and the 2010s

She was named the richest African American of the 20th century and North America's first black multi-billionaire. Despite this, Oprah Winfrey has also been ranked the greatest black philanthropist in American history.

50 most popular women .This list includes all the women who are most searched on the internet. ** The Queen of Internet**. Some people were happy with results while some were not. But you can see the most popular women incase you don't know. Down below is the 50 most popular women 2021.

50 Most Popular Women 2021

# Celebrities Populariti
50. Eva Longoria Eva Jacqueline Longoria was born 15 March 1975. She is an American actress and best known for portraying Gabrielle Solis on the ABC television series know as Desperate Housewives. Longoria nominate for the 2006 Golden Globe Award for Best Actress in a Comedy Series for her performance on Desperate Housewives.Longoria was married to the actor called Tyler Christopher from the end of 2002 to 2004 and to basketball star Tony Parker from 2004 to 2010.
49. Scarlett Johansson Scarlett Johansson was born in New York City on 22 November 1984. She began her acting as a child like 6 and her role in the movie The Horse Whisperer brought her critical acclaim at age 13. Her massive successes include Lost in Translation the Girl with a Pearl Earring also The Nanny Diaries, Vicky Cristina Barcelona and the mega hit The Avengers. This series is known all over the world
48. Carmen Electra Carmen Electra is an American glamour actress, model , television personality, singer, dancer and what not. She gained all her fame for her appearances in the Playboy magazine on the MTV game show Singled Out. Also in that the TV series called Baywatch and since had roles in the parody films Scary Movie or a Date and epic Movie, Meet the Spartans and Disaster Movie.
47. Tina Fey Elizabeth Stamatina also known Tina Fey is an American actress also comedian, producer, writer and playwright. She is best known for her work all the time . she is very punctual about every single thing on the NBC sketch comedy series which air on Saturday Night Live and for creating the comedy series 30 Rock and Unbreakable Kimmy Schmidt
46. Adriana Lima Adriana Lima is a hottie we all know. She is a Brazilian model and actress, she is best known as a Victoria's Secret Angel from 1999 to 2018. She was the longest-running model and named and the most valuable Victoria Secret Angel
45. Lily Allen Lily Rose Beatrice Allen is an English songwriter, singer actress and author. She is the daughter of an actor Keith Allen who is avery known film producer Alison Owen. In 1998 at 13 Allen played an on screen, Also Lady in Waiting to Cate Blanchett's Elizabeth.
44. Sarah Jessica Parker Sarah Jessica Parker is a famous American actress and producer. She is also known for her role as Carrie Bradshaw on the HBO television series and many more for which she won two Emmy Awards and four Golden Globe Awards for Best Actress in a Comedy Series. Also the three Screen Actors Guild Awards
43. Kelly Clarkson Kelly Brianne Clarkson is an American singer, songwriter and television host. Her rose to fame is for winning the first season of American Idol in 2002. which earned her a record deal with RCA she got very famous. Her debut single A Moment Like This topped the US Billboard Hot 100 and became the country's best selling single of 2002
42. Carrie Underwood Carrie Marie Underwood is an American singer and songwriter. She rose to prominence after winning the fourth season of American Idol in 2005
41. Rumah Wain Amy Amy Jade Wine house was a singer and a famous song writer known for her deep and expressive contralto vocals and her eclectic mix of musical genres which includes rhythm soul and blues and jazz
40. Vanessa Hudgens Vanessa Anne Hudgens is a very famous American actress and singer. After making her feature film debut in Thirteen then Hudgens rose to fame portraying Gabriella Montez in the High School Musical film series through which brought her significant mainstream success
39. Harga Katie Katrina Amy Alexandra Alexis also known as Katie Price. She is known by her previous pseudonym Jordan who is an English media personality, model and businesswoman
38. Ashley Tisdale Ashley Michelle Tisdale is an American actress and singer. During her childhood days she was featured in over 100 plus advertisements and had many minor roles in both television and theatre. She achieved do much that now she is a main stream success as Maddie Fitzpatrick in the Disney Channel series The Suite Life of Zack & Cody
37. Hilary Duff Hilary Erhard Duff is a very famous American actress singer, songwriter,producer, business woman and what not. Duff began her acting career at a very young age and quickly became labeled a teen idol as the title character of the television series Lizzie McGuire and in the film based on the series, The Lizzie McGuire Movie
36. Marilyn Monroe Marilyn Monroe was a model, an actress and a singer. Famous for playing comedic blonde bombshell characters, she became one of the most popular show
35. Heidi Montag Heidi Blair Pratt is a very famous reality television personality a singer and actress. Born and raised in Crested Butte which is in Colorado
34. Demi Moore Demi Gene Moore is a hottie. She is an American actress and film producer. She has been credited as an influential figure in the movement for equal salary for women in Hollywood, and was one of the highest-paid actresses through the 1980s and 1990s
33. Jennifer Aniston Jennifer Joanna Aniston is a very famous American actress, producer, and businesswoman. The daughter of actors John Aniston and Nancy Dow, she began working as an actress at an early age with an uncredited role in the 1988 film Mac and Me; her first major film role came in the 1993 horror comedy Leprechaun
32. Hillary Clinton Hillary Diane Rodham Clinton is an American politician, diplomat, lawyer, writer, and public speaker who served as the 67th United States Secretary of State from 2009 to 2013, as a United States Senator
31. Ciara Ciara Princess Wilson is an American singer, songwriter, dancer, and model. Born in Fort Hood, Texas, her family eventually settled to Atlanta, Georgia, where she joined the girl group Hearsay
30. Kristen Stewart Kristen Jaymes Stewart is an American actress and filmmaker. The world's highest-paid actress in 2012, her accolades include a BAFTA Award, a César Award,
29. Betty White Betty Marion White Ludden is an American actress, comedian, author, and animal rights advocate
28. Pamela Anderson Pamela Denise Anderson is a Canadian-American actress, model, television personality, and author.
27. Fergie Fergie Duhamel is an American singer, songwriter, and actress. She first achieved chart success as part of the hip hop group the Black Eyed Peas
26. Jessica Alba Jessica Marie Alba is an American actress and businesswoman. She began her television and movie appearances at age 13 in Camp Nowhere and The Secret World of Alex Mack
25. Christina Aguilera Christina María Aguilera is an American singer, songwriter, and television personality
24. Sandra Bullock Sandra Annette Bullock is an American actress and producer. she was the world's highest-paid actress in both 2010 and 2014
23. Kim Kardashian Kimberly Noel Kardashian West is an American media personality, socialite, model, and businesswoman
22. Katy Perry Katheryn Elizabeth Hudson, known professionally as Katy Perry, is an American singer, songwriter, and television judge
21. Michelle Obama Michelle LaVaughn Robinson Obama is an American attorney and author who served as the First Lady of the United States from 2009 to 2017.
20. Lindsay Lohan Lindsay Dee Lohan is an American actress, singer, entrepreneur, and television personality. Born and raised in New York, Lohan was signed to Ford Models at the age of three
19. Jessica Simpson Jessica Ann Johnson is an American singer, actress, fashion designer, and author. After performing in church choirs as a child, Simpson signed with Columbia Records in 1997, at age 17.
18. Sarah Palin Sarah Louise Palin is an American politician, commentator, author, and reality television personality, who served as the 9th governor of Alaska from 2006 until her resignation in 2009. Wikipedia
17. Mariah Carey Mariah Carey is an American singer, songwriter, and actress. Known for her five-octave vocal range, melismatic singing style, and signature use of the whistle register, she is referred to as the “Songbird Supreme” and the "Queen of Christmas
16. Jennifer Lopez Jennifer Lynn Lopez, also known by her nickname J.Lo, is an American singer, actress, producer and dancer.
15. Megan Fox Megan Denise Fox is an American actress and model. She has made multiple appearances in major film franchises, including most notably the Transformers franchise, as well as numerous magazines such as Maxim, Rolling Stone, and FHM
14. Oprah Oprah Gail Winfrey is an American talk show host, television producer, actress, author, and philanthropist
13. Angelina Jolie Angelina Jolie DCMG is an American actress, filmmaker, and humanitarian. The recipient of numerous accolades, including an Academy Award and three Golden Globe Awards, she has been named Hollywood's highest-paid actress multiple times
12. Taylor Swift Taylor Alison Swift is an American singer-songwriter. Her narrative songwriting, which is often inspired by her personal experiences, has received widespread media coverage and critical praise.
11. Shakira Shakira Isabel Mebarak Ripoll is a Colombian singer and songwriter. Born and raised in Barranquilla, Shakira has been referred to as the Queen of Latin Music and is noted for her versatility in music
10. Avril Lavigne Avril Ramona Lavigne is a Canadian singer, songwriter and actress. By the age of 15, she had appeared on stage with Shania Twain, and by 16, she had signed a two-album recording contract with Arista Records worth more than $2 million
9. Paris Hilton Paris Whitney Hilton is an American media personality, socialite, businesswoman, model, singer, actress, and DJ. She is a great-granddaughter of Conrad Hilton, the founder of Hilton Hotels.
8. Miley Cyrus Miley Ray Cyrus is an American singer, songwriter, and actress. Noted for her distinctive raspy voice, her music incorporates elements of varied styles and genres, including pop, country pop, hip hop, experimental, and rock.
7. Justin Bieber Justin Drew Bieber is a Canadian singer. He was discovered by American record executive Scooter Braun and signed with RBMG Records in 2008, gaining recognition with the release of his debut seven-track EP My World and soon establishing himself as a teen idol
6. Britney Spears Britney Jean Spears is an American singer, songwriter, and dancer. She is credited with influencing the revival of teen pop during the late 1990s and early 2000s, for which she is referred to as the "Princess of Pop.
5. Rihanna Robyn Rihanna Fenty, is a Barbadian singer, songwriter, actress, fashion designer, and businesswoman. Born in Saint Michael and raised in Bridgetown, Barbados, Rihanna was discovered by American record producer Evan Rogers who invited her to the United States to record demo tapes.
4. Beyonce Beyoncé Giselle Knowles-Carter is an American singer, songwriter, and actress. Born and raised in Houston, Texas, Beyoncé performed in various singing and dancing competitions as a child
3. Madonna –1978: Early life. Madonna Louise Ciccone was born on August 16, 1958
2. Kesha Singer and songwriter Kesha was born Kesha Rose Sebert on March 1, 1987, in Los Angeles, California
1. Lady GaGa Stefani Joanne Angelina Germanotta, known professionally as Lady Gaga, is an American singer, songwriter, and actress. She is known for her image reinventions and musical versatility