Pelbagai orang melayari laman web untuk mendapatkan maklumat mengenai persatuan dan pelbagai perkara kerana pelanggan suka diberitahu mengenai pembelian mereka. Menggunakan strategi penayangan yang berlanjutan yang berbeza untuk mendorong perniagaan anda dan perkara-perkara yang berhati-hati akan membantu anda menghubungi kumpulan anda melalui saluran yang mereka minati sekarang.

Pertama kita tahu mengenai pemasaran digital.

Peningkatan automatik menyindir mana-mana rangka paparan yang menggunakan alat elektronik yang mungkin benar-benar berkaitan dengan web. Tentunya, bahkan kemajuan radio dan palam TV adalah pendekatan menampilkan mekanis, bagaimanapun kemajuan komputerisasi yang telah dibuat telah dibuat, dan kerangka kerja baru dapat lebih mengesankan.

Jenis pemasaran digital dibincangkan di bawah .

1. Pemasaran Kandungan

Menerbitkan kandungan mencadangkan bahan penting yang dapat dimajukan seperti bahagian blog, akaun petunjuk, dan bahan pengajaran lain. Pengiklanan berkomputer semacam ini menjadikan anda berinteraksi dengan kumpulan anda dan menjawab permintaan mereka. Ia dapat membantu membuat petunjuk dan mengatur rapat.

2. Penambahbaikan laman web

Perkara ini sangat penting untuk pemasaran digital. Peningkatan laman web, (SEO), adalah pengaturan pembuatan konten sehingga instrumen carian web seperti Google akan memberi peringkat tinggi pada halaman anda di halaman hasil crawler web (SERP).

Google menggunakan pengiraan untuk memilih betapa pentingnya halaman anda dengan kata kunci yang dicari oleh pelanggan. Kira-kira ini dikemas kini secara berkala, dan kaedah SEO harus diubah juga dan dapat diandalkan agar tetap sesuai.

3. Pemasaran / Bayar per Klik web crawler

Memajukan rekod web, atau SEM menyindir promosi berbayar yang muncul di tempat SERP yang paling tinggi. Kos kemajuan ini secara konvensional bergantung pada jumlah snap yang diperoleh persatuan, oleh itu "bayar per klik."

Tepat ketika anda membayar ruang SERP teratas ini, nama "Kemajuan" akan muncul di dekat URL anda. Terlepas dari data pelanggan bahawa ini adalah kemajuan, banyak benar-benar mengklik persatuan ini.

4. Pemasaran Media Dalam Talian

Ini adalah satu lagi perkara penting dalam pemasaran digital. Dengan kemajuan media dalam talian, tahap media elektronik digunakan sebagai saluran pameran tahap tinggi. Kemajuan boleh dibeli untuk menghubungi kumpulan lain, atau anda boleh membuat profil untuk perniagaan anda di mana-mana pentas media dalam talian dan membuat hadiah untuk mempublikasikan perkara baru, tawaran, atau bahan yang baru disebarkan.

Tahap media dalam talian mana yang akan anda gunakan bergantung pada jenis kumpulan yang perlu anda jangkau. Sebagai contoh, seperti yang ditunjukkan oleh Pew Research, Instagram adalah yang terbaik untuk menjangkau kumpulan berusia antara 25 dan 29 tahun, sementara mereka yang berusia 65+ dapat disempurnakan dengan baik melalui Facebook.

5. Pemasaran Ahli dan Pengaruh

Bekerja dengan pembantu atau influencer dapat membantu meningkatkan jangkauan kumpulan anda dengan menarik dengan kumpulan mereka sekarang. Untuk hubungan cabang / pemengaruh yang berpatutan, berusaha untuk bekerja dengan individu yang terkenal dan dihormati di dalam industri anda. Mereka dapat membuat kandungan memajukan perniagaan atau item anda dan menawarkan sambungan ke laman ** pemasaran digital ** anda. Setiap kali pengaturan dilakukan, atau persatuan diklik, pengaruh / rakannya akan mendapat hasil.

6. Pemasaran E-mel

Tepat ketika seseorang mengunjungi laman web atau perniagaan anda, sambut mereka untuk menyertai senarai penyokong e-mel. Dengan persetujuan mereka, anda boleh menghantar mesej mengenai tawar-menawar, peristiwa yang tidak biasa, atau penyampaian perkara. Pameran e-mel secara rutin hampir tidak dipedulikan, dan menurut Lyfe Marketing, secara amnya $ 40 dibayar untuk setiap dolar yang dibelanjakan untuk memajukan e-mel.

Bahagian utama saluran pertunjukan canggih ini adalah bahawa ia harus memberikan beberapa manfaat kepada orang ramai untuk pemasaran digital . Tawarkan kepada mereka sorotan yang luar biasa bahawa mereka tidak akan sampai ke tempat lain, dan anda dapat mengumpulkan hubungan yang biasanya bermanfaat yang akan memperluas pengabdian jenama.

Pemikiran Terakhir

Dengan strategi publisiti maju yang bagus, anda akan mula melihat hasil cepat yang akan membantu perniagaan ** pemasaran digital ** anda berkembang.

JENIS PENTING PEMASARAN DIGITAL

Dalam pemasaran digital terdapat jalan keluar utama dari industri selama bertahun-tahun. Pada masa lalu, selama 20 tahun atau lebih, orang telah memperbodohkan diri mereka sendiri. Tetapi sekarang keadaan telah berubah. Orang mengubah perniagaan pemasaran mereka menjadi digital kerana sekarang menjadi cara mudah untuk berniaga. Ia dianggap lebih murah dibandingkan dengan perniagaan pasar yang meliputi pemasaran cetak, iklan TV, dll. Kempen pemasaran digital mudah dan patut diikuti. Semudah itu, dunia sekarang digital. Bagi orang yang memulakan perniagaan sendiri, agak mengecewakan. Setiap nama dan teknologi baru telah membuat mana-mana usahawan baru berkembang seperti lembu dalam satu hari, itu tidak bagus. agensi juga menjadikan anda bodoh dan memanfaatkannya dengan memberi anda pekerjaan sepenuh masa. Melabur di pasaran ini adalah keputusan besar, tetapi anda tidak perlu membeli semuanya. Kadang-kadang, ia mengiklankan iklan anda untuk mempromosikan media sosial anda yang seterusnya. Setiap kali anda melabur di pasaran ini, anda perlu mencari perkhidmatan sebenar untuk sasaran anda.

Pemasaran lama

agensi juga menjadikan anda bodoh dan memanfaatkannya dengan memberi anda pekerjaan sepenuh masa . Melabur di pasaran ini adalah keputusan besar, tetapi anda tidak perlu membeli semuanya. Kadang-kadang, ia mengiklankan iklan anda untuk mempromosikan media sosial anda yang seterusnya. Setiap kali anda melabur di pasaran ini, anda perlu mencari perkhidmatan sebenar untuk sasaran anda.

Oleh kerana kita bercakap mengenai pengiklanan digital dan kita sedikit membeza-bezakan hal ini tidak bermakna anda harus melaburkan semua wang anda dalam pemasaran digital. Pemasaran bercetak masih merupakan cara yang produktif untuk membangun sesuatu, tetapi sudah berakhir pada tahun-tahun yang akan datang, tetapi kaedah pemasaran lama tidak sepenuhnya dihapuskan. Sebaliknya, benar juga bahawa pemasaran cetak menjadi kurang berkesan, tetapi tidak sepenuhnya dihapuskan.

Ketika seluruh dunia beralih ke digital, kita melihat bahawa orang membaca surat khabar di tab dan telefon bimbit. Ini mungkin sedikit pengakhiran, tetapi ia akan berlaku sepenuhnya pada akhirnya. Oleh itu, semasa melabur, anda harus selalu memilih capaian pemasaran digital.

Kategori Pemasaran Digital

Kami tahu bahawa terdapat banyak jenis pemasaran digital. Neil Patel menunjukkan bahawa semua pemasaran digital dibahagikan kepada 11 kategori

SEM (Pengoptimuman Enjin Carian)

SEO (Mesin Pencari)

PPC (setiap klik)

Pemasaran e-mel

Pemasaran Kandungan

Pemasaran Viral

Pemasaran / kerjasama berpengaruh

Iklan Radio

Iklan televisyen

Iklan Mudah Alih

SMM (Pemasaran Sosial)

Dan kita akan membincangkan setiap jenis dengan lebih terperinci sehingga kita dapat memahaminya sepenuhnya. Walaupun orang-orang, yang merupakan pelabur besar, dapat menggunakan semua perniagaan yang mewakili mereka. Tetapi sebagai pemilik perniagaan kecil, saya dapat memperoleh keuntungan dengan menggunakan beberapa perkhidmatan. Setiap perniagaan bergantung pada jenis perniagaan yang anda mahukan dan apa tujuan anda. Jangan tertipu memikirkan bahawa anda memerlukan semua perkhidmatan yang disediakan sehingga tujuan anda adalah sesuai dengan perkhidmatan tersebut.

1. SEM

Search Engine Marketing merangkumi aktiviti PPC dan SEO. Membuat dan menghantar lalu lintas ke laman web anda bukanlah tugas yang mudah kerana kedua-dua jenis pemasaran digital ini membawa lalu lintas ke laman web dengan cara berbayar dan tidak berbayar.

Kata kunci

Kata kunci terdapat dalam sebarang proses atau strategi pemasaran mesin pencari. Langkah pertama adalah mencari kata kunci yang berkaitan dengan perniagaan anda. Kata kunci yang anda gunakan mestilah kata biasa yang akan digunakan oleh pelanggan anda dalam proses pencarian. Cara termudah untuk mencari kata kunci biasa adalah dengan menggunakan Perancang Kata Kunci Google.

2. SEO

Prestasi Mesin Pencari akan menyelesaikan perniagaan anda untuk Google dan Bing. Anda harus berusaha untuk menjadikannya lebih tinggi lagi. Ini akan membawa kepada pandangan detektif yang lebih baik. Sebilangan besar orang tidak peduli untuk pergi ke halaman 2 SEO. SEO diperlukan untuk berfungsi sekiranya anda ingin melakukan banyak perniagaan. Oleh kerana SEO adalah proses yang sangat cepat ketika pelanggan kami mendaftar untuk SEO, kami akan memberi mereka perincian bahawa keseluruhan proses akan memakan waktu untuk menunjukkan hasil,

Bagaimana ianya berfungsi

Mengetahui bahawa kita harus bekerja dengan kata kunci dan proses penyeragaman, kita sekarang dikenali dengan hakikat bahawa kita harus bekerja dengan pesaing kita dan melakukan pekerjaan yang lebih baik sehingga pelanggan dapat mencari kita dengan mudah. Kita juga harus mengusahakan kandungan terbaik yang boleh didapati di laman web kami. Kandungan anda harus dilihat oleh robot dan pencari untuk mengumpulkan data. Apabila nama yang berkaitan digunakan, Google akan memberikan laman web sebagai hasilnya. Piawaian tersebut memberitahu para pencari seberapa banyak maklumat yang relevan yang terdapat di laman web anda. Sasaran harus berada di 3 lokasi teratas.

Teknik untuk digunakan

SEO bukanlah proses yang cepat, memerlukan masa. Semakin banyak masa anda melabur di pasaran ini, semakin banyak hasil yang akan dihantar.

3. PPC

Setiap klik adalah kaedah pemasaran digital di mana pengiklanan pada mesin pencari terlibat seperti Bing dan Google. Ini adalah cara untuk membuka mesin pencari teratas dengan proses berbayar. Ini dipanggil PPC kerana akaun anda dikenakan bayaran ketika seseorang mengklik iklan anda. Harga akan bergantung pada tahap laman web anda dan kata kunci yang anda pilih. Dalam SEO ada tahap yang terlibat, tetapi di peringkat PPC, itu dibeli di halaman 1.

Bagaimana ianya berfungsi

Dapatkan perintah dengan kata kunci yang dipilih dengan kata kunci google, keindahan PPC berfungsi dalam mencari kata kunci untuk menjadikan laman web anda berfungsi dengan lebih baik.

Teknik

Ramai pelanggan menggunakan kerja jangka pendek dan jangka panjang. Oleh itu, anda harus menentukan sasaran yang ingin anda capai.

4. Pemasaran Sosial

Pemasaran Media Sosial adalah satu bentuk pemasaran digital di mana media sosial terlibat. Facebook, Twitter, dan Instagram adalah platform media sosial yang paling cepat berkembang, meningkatkan pengikut mereka di Instagram dan platform media sosial lain yang terlibat. Oleh itu, jika anda ingin melakukan pemasaran media sosial, anda harus berada di media sosial dengan cara yang sihat. Sekiranya anda menjalankan perniagaan visual Instagram sangat sesuai untuk perniagaan ini.

Bagaimana ianya berfungsi

Dengan iklan dan kempen prestasi, tujuannya adalah mengembangkan media sosial berikut. Oleh kerana akan ada lebih banyak peminat, akan ada peluang yang lebih besar untuk membawa peminat ini membeli sesuatu untuk anda. Dalam perniagaan, Facebook juga mempunyai catatan pilihan dan keterlibatan pemilik, dan iklan yang relevan juga ditambahkan oleh Facebook. Semua maklumat ini tersedia untuk pengusaha untuk membuat iklan yang disasarkan untuk produk mereka.

Teknik untuk digunakan

SMM

Dalam pemasaran telekomunikasi, pelaburan boleh menjadi jangka panjang atau jangka pendek. Menjaga pegangan anda di media sosial sangat penting.

5. Pemasaran kandungan

Jenis pemasaran ini sangat berbeza dengan pemasaran digital yang lain. Dalam kategori ini, tidak ada iklan yang terlibat. Hanya kandungan terbaik, paling maju, dan menarik yang diperlukan untuk klien terlibat dengan kandungan tersebut.

Bagaimana ianya berfungsi

Dengan menyiarkan video, gambar harus meningkatkan jumlah pelanggan yang mengunjungi laman web anda dengan kandungan yang berkualiti. Kandungan itu mungkin untuk maklumat perniagaan dan pendidikan dll. Sekiranya kandungan anda baik dengan orang untuk membagikannya, ia akan membantu dalam lalu lintas dan lebih banyak perniagaan.

Bagaimana nak guna

Untuk jenis pemasaran ini, pelaburan harus jangka panjang. Ini memerlukan usaha berterusan untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

6. Pemasaran e-mel

Satu lagi bentuk pemasaran digital adalah pemasaran e-mel. Seperti namanya, ia merangkumi e-mel. Pemasaran ini terus dari pemilik kepada pelanggan yang menghantar blog maklumat dan tawaran lain terus ke peti masuk. Bersama dengan banyak e-mel, akan ada e-mel pemasaran yang menarik sehingga, jika anda tidak dapat membuat jenis e-mel anda akan tersesat. Nasib baik, kini terdapat alat dan agensi pemasaran e-mel yang memberitahu anda cara membuat e-mel yang berkesan.

Bagaimana ianya berfungsi

Dengan menggunakan akaun e-mel anda boleh menghantar senarai orang yang akan anda kirim. Tidak kira sama ada untuk penjualan dan kemas kini blog, anda harus menghantar e-mel yang tepat kepada orang yang tepat. Setelah anda memutuskan untuk menghantar e-mel, anda juga boleh membuat e-mel dengan jenama.

Teknik untuk digunakan

Jenis pemasaran ini adalah pemasaran jangka pendek tetapi juga dapat digunakan sebagai pemasaran jangka panjang. Sekiranya anda menawarkan potongan harga, maka ini boleh menjadi strategi jangka pendek untuk mengembangkan pelanggan anda tetapi jika anda menyiarkan blog, surat pengesahan diri akan menjadi proses jangka panjang. Jangan e-mel orang setiap hari orang marah dan tidak menyukainya.

7. Pemasaran / komunikasi yang berkesan

Jenis pemasaran digital ini menggunakan strategi mereka ketika mereka berkuasa, selalunya daripada penyokong media sosial dan pelakon TV, orang yang mereka kenal. Pemasaran digital ini berkembang pada masa ini dengan sangat cepat dengan bantuan YouTube, Instagram, di mana orang dengan sebilangan besar pengikutnya dikenali oleh syarikat kerana mereka mempromosikan produk mereka melalui penganjur ini, dan pemberi pengaruh dibayar untuk ini. Pengurus syarikat dan syarikat pengaruh ini menawarkan kod diskaun khas kepada pelanggan produk syarikat. Syarikat-syarikat ini juga menaja catatan blog dan penghargaan untuk memberi mereka jenis produk tertentu. Sebilangan syarikat menawarkan produk mereka kepada orang-orang berpengaruh ini untuk meningkatkan produk iklan mereka.

Bagaimana ianya berfungsi

Kitaran pelaburan mendorong penemuan seseorang dengan pengikut yang hebat. Seseorang boleh datang dari industri pegangan dan memberi kesan kepada masyarakat . Menjumpai interaksi. Sebilangan besar daripada mereka akan bertanya mengenai penjualan dari khalayak yang membeli produk tersebut. Kemudian mereka harus membuat catatan, video atau blog untuk mempengaruhi orang membuat pembelian. Satu-satunya penemuannya adalah orang yang tepat untuk mempengaruhi orang.

Teknik untuk digunakan

Jenis pemasaran digital ini adalah kempen jangka pendek. Promotor tidak akan mempromosikan produk anda setiap hari. Mereka hanya akan melakukannya sekiranya anda membayarnya. Ini kerana peminat mereka akan bosan dengan kandungan yang sama yang akan mereka muat naik.

8. Pemasaran Viral

Seperti yang kita semua tahu mengenai video viral yang kita lihat setiap hari dalam talian. Pemasaran ini adalah perkongsian antara syarikat dan pencipta kandungan virus dan pembentukan pasaran ini disebabkan oleh objektif pembahagian hasil yang akan ditawarkan kepada kedua-dua rakan kongsi. Ideanya adalah untuk melakukan sesuatu yang lucu atau bergaya.

Bagaimana ianya berfungsi

Terdapat banyak pencipta kandungan dan animator yang dapat bekerjasama untuk menjadikan sesuatu menjadi viral. Kita harus tahu bahawa ini adalah pemasaran digital yang sangat sukar, tetapi boleh dicapai. Langkah pertama adalah meneliti apa yang telah dilakukan pada masa lalu dan apa yang baik, apa yang buruk. Apabila anda membuat kandungan dan dijangkiti, ia akan membantu meningkatkan ROI dan meningkatkan kesedaran jenama.

9. Iklan Radio

Pada masa lalu, radio hanya digunakan untuk siaran radio. Tetapi sekarang semuanya digital. Ini bermaksud bahawa radio kini memasuki fasa digital. Terdapat iklan radio yang menawarkan promosi dan tidak semestinya mudah melakukan iklan digital.

Bagaimana ianya berfungsi

Sekarang, anda boleh menggunakan iklan radio tempatan. Oleh itu, apabila anda bertujuan untuk pangkalan tempatan atau nasional, iklan itu dapat didengar oleh orang tertentu yang ingin anda lakukan.

Teknik

Sekiranya anda seorang pengusaha tempatan, cari iklan tempatan tertentu untuk menentukan lokasi tertentu.

10. Iklan televisyen

Radio bukan satu-satunya perkara yang telah beralih ke digital. Terdapat banyak pilihan untuk iklan di televisyen yang berpatutan.

Bagaimana ianya berfungsi

Di YouTube, ada ketua yang menguruskan tetapan saluran. Dengan cara yang sama di televisyen, terdapat pasukan pengurusan.

Strategi

Iklan televisyen memainkan peranan penting dalam pemasaran digital. Penting untuk mempunyai strategi khusus untuk penonton.

11. Iklan Mudah Alih

Iklan mudah alih juga merupakan jenis pemasaran digital. Dalam hal ini, syarikat-syarikat tersebut beriklan di platform media sosial. Semua orang menghabiskan lebih banyak masa di telefon bimbit mereka daripada aktiviti lain, jadi berguna untuk beriklan di platform media sosial.

Ringkasan

Pemasaran digital berkembang dari hari ke hari. Orang ramai menuju pemasaran digital dan pemasaran cetak semakin ketinggalan zaman. Terdapat pelbagai jenis pemasaran digital; SEM, SEO, PPC, SMM, Pemasaran kandungan, Pemasaran e-mel, Pemasaran Influencer / Afiliasi, Pemasaran viral, Iklan radio, Iklan televisyen, Iklan bergerak.

Soalan Lazim

1. apakah 4 P pemasaran digital?

Dahulu, 4 P itu adalah harga, produk, promosi, tempat, tetapi sekarang ini sudah ketinggalan zaman. dan di era ini, 4P yang digunakan adalah proses, orang, platform, prestasi. Ini menyediakan teknik baru untuk memenuhi keperluan pelanggan dan berinteraksi dengan mereka secara peribadi.

2. Apakah tiga komponen pemasaran digital?

Pada puncak tertinggi, pemasaran digital mempunyai tiga komponen yaitu Generasi Lead, Lead Capturing, dan Lead Nurturing.

3. Bagaimana iklan radio berfungsi?

Pada masa lalu, radio hanya digunakan untuk siaran radio. Tetapi sekarang semuanya digital. Ini bermaksud bahawa radio kini memasuki fasa digital. Terdapat iklan radio yang menawarkan promosi dan tidak semestinya mudah melakukan iklan digital. Radio bukan satu-satunya perkara yang telah beralih ke digital. Terdapat banyak pilihan untuk iklan di televisyen yang berpatutan.

4. Bagaimana SEM berfungsi?

Search Engine Marketing merangkumi aktiviti PPC dan SEO. Membuat dan menghantar lalu lintas ke laman web anda bukanlah tugas yang mudah kerana kedua-dua jenis pemasaran digital ini membawa lalu lintas ke laman web dengan cara berbayar dan tidak berbayar.

5. Bagaimana SEO berfungsi?

Prestasi Mesin Pencari akan menyelesaikan perniagaan anda untuk Google dan Bing. Anda harus berusaha untuk menjadikannya lebih tinggi lagi. Ini akan membawa kepada pandangan detektif yang lebih baik. Sebilangan besar orang tidak peduli untuk pergi ke halaman 2 SEO. SEO diperlukan untuk berfungsi sekiranya anda ingin melakukan banyak perniagaan. Oleh kerana SEO adalah proses yang sangat cepat ketika pelanggan kami mendaftar untuk SEO, kami akan memberi mereka perincian bahawa keseluruhan proses akan memakan waktu untuk menunjukkan hasil.