Apa yang dimaksudkan dengan 6 huruf perkataan? Kata enam huruf adalah kata-kata yang pada dasarnya terdiri daripada enam huruf atau huruf. Terdapat lebih daripada 20,000 perkataan enam huruf dalam Kamus Pemain Scrabble Rasmi, Jilid 6.

6 huruf perkataan

Imgur

Ungkapan kata enam huruf merujuk kepada sekumpulan perkataan berbahasa Inggeris yang disusun dengan enam huruf yang dianggap tidak sopan, termasuk istilah asas terkenal atau slang untuk keupayaan ekskresi, tindakan seksual dan alat kelamin, istilah yang mengenal pasti dengan Neraka atau hukuman ketika digunakan di luar tetapan atau penghinaan yang ketat. Jaminan "enam huruf" merujuk kepada cara sebilangan besar (walaupun tidak semua) "kata-kata sumpah" bahasa Inggeris secara kebetulan terdiri daripada enam suku kata. Penggambaran ini mulai digunakan pada bahagian utama abad ke-20.

Perkataan 6 Huruf Paling Lazim dalam Bahasa Inggeris

Tidak boleh mengejutkan siapa pun bahawa kata-kata yang paling terkenal dalam bahasa Inggeris, secara umum, akan berada di sisi yang lebih terhad. Anda lebih cenderung menggunakan kata-kata pendek seperti "the" dan "to" berbanding perkataan yang lebih panjang. Namun, apa kata 6 huruf yang paling terkenal dalam bahasa Inggeris? Mungkin perkataan yang paling terkenal dengan enam huruf menggabungkan BENAR, SEDIKIT, HARUS, SILA, ORANG, PERKARA, dan LEBIH BAIK. Dengan huruf B dan F, SEBELUM adalah salah satu alternatif yang lebih baik antara kata dasar 6 huruf. Ia mendapat skor 11 fokus pada Scrabble® dan 12 fokus pada Words With Friends®. Sebilangan kata dasar ini juga merupakan kaedah yang baik untuk menggunakan huruf sukar tambahan seperti P dan B.

Kata Pemarkahan Tinggi Dengan 6 Huruf

Imgur

Sekiranya anda benar-benar perlu memainkan kata-kata untuk fokus tambahan, anda mesti memasukkan sebilangan huruf yang bernilai tinggi. Cuba jangan tertekan. Kami juga telah membuat anda membuat liputan di sana.

Di antara rangkuman kata 6 huruf kami dengan X, anda akan menemui BIJOUX, istilah lama untuk permata dan barang kemas. Pada ketika seseorang MENYERTAI sesuatu, ini menunjukkan bahawa mereka membawa musibah kepadanya. Beberapa perkataan 6 huruf yang lebih normal yang mengandungi X menggabungkan SKYBOX, CONVEX, dan MUSKOX.

Anda boleh meningkatkannya dengan memainkan 6 huruf dengan huruf Z. Luar biasa kerana memainkan perkataan seperti PAZAZZ atau ZIZZLE untuk banyak fokus, hanya terdapat satu jubin Z dalam banyak permainan, jadi anda tidak akan pernah menemui peluang. Anda boleh bermain ZIGZAG atau BUZZER dengan menggunakan jubin yang jelas. Kita juga tidak boleh mengabaikan QUARTZ dan KLUTZY.

Untuk yang benar-benar mencuba, lihat kata-kata 6 huruf dengan Q yang tidak diikuti oleh U. Adakah anda menyedari bahawa seseorang QAWWAL akan mengatakan seseorang adalah seseorang yang memainkan gaya muzik penghormatan Muslim tertentu? QIGONG adalah susunan kawalan pernafasan dan perenungan orang Cina. Juga, QWERTY menggambarkan susunan konsol standard.

Bilangan Perkataan Dengan 6 Huruf

Sebagai pencari kata yang ingin tahu, anda mungkin berminat untuk mengetahui dengan tepat bilangan perkataan 6 huruf yang ada. Alat pengukur terbaik menunjukkan bahawa bahasa Inggeris standard mempunyai hampir 22,000 dan 24,000 perkataan enam huruf. Sebahagian dari ini akan bergantung pada siapa yang anda tanyakan, kerana kata-kata tertentu mungkin ada dalam rujukan kata tertentu dan bukan yang lain.

Semasa anda mengusahakan metodologi anda, pertimbangkan bagaimana anda mungkin MENGUBAH perkataan dengan 6 huruf menjadi perkataan dengan 7 huruf juga. Itu boleh membuka ganjaran bingo di Scrabble® untuk anda. Contohnya, PERUBAHAN dapat BERUBAH atau PERUBAHAN. Satu surat tambahan boleh memuat hingga 50 fokus tambahan untuk anda. Bagaimana dengan skor FRENZY?

Baca Artikel Ini Juga: 1. Bahasa Jerman 2. Selamat Ulang Tahun Dalam Bahasa Sepanyol 3. Te Amo Mi Vida 4. Bagaimana Menyesuaikan Tema WordPress Anda? 5. Tema WordPress percuma terbaik 2021

Anda Tidak Perlu Apa-apa untuk Main Permainan Word Ini

Imgur

Permainan memang menyeronokkan (kecuali jika anda berpacaran). Walau apa pun, apa yang berlaku apabila anda dan rakan anda adalah perpisahan sosial dan permainan pra-paket # 1 anda mengumpulkan debu? Tidak takut. Kami berbincang dengan individu kakitangan REI dan pakar topik umum (atau dikenali sebagai penggemar permainan bebas perkakasan individu) untuk menjadikannya tidak hampir dengan senarai permainan komprehensif yang hanya memerlukan kata-kata.

12 permainan ini sesuai untuk dimainkan semasa lawatan video atau bersama keluarga, jadi buat kad skor dan terus bermain.

Cerita Kata Tunggal

Anda faham: Setiap individu mengatakan satu kata untuk membuat cerita (secara amnya) cukup aneh, kata Sandy Martin, mengundurkan diri sebagai pengasuh yang telah menjadi kemping selama lebih dari 50 tahun. Ujian tambahan? Jadikan sajak cerita anda. Seperti: Topi berbulu merah duduk-dekat dengan tumpukan-mengepung-scat. Yang satu secara tidak henti-henti.

Riff Mati

Sekarang giliran anda. Anda memikirkan perkataan penting dalam melodi yang anda kenal dan katakan dengan kuat. (Seperti "padang pasir," kata tindakan, bukan hal itu.) Pemain keluarga anda diberi kepercayaan untuk menyusun apa yang mungkin melodi itu. Ini adalah permainan berkumpulan, jadi semua orang membuat tinjauan bersama. Sekiranya rakan-rakan anda tidak dapat mendapatkannya, beri mereka kata lain (seperti "lari") dan yang lain ("tidak pernah") sehingga mereka mengatasi teka-teki ekspresif atau penyerahan diri, di mana anda harus membuktikan diri anda dengan mengungkap super-keras anda melodi. (Adakah anda menduga saya?) Courtney Hans, seorang kakitangan REI dan penggemar bahasa membuat indentasi dan meminta agar teman-temannya menyanyi, tidak mengatakan melodi spekulasi.

Nasib baik, Malangnya

Siapkan cerita yang aneh, berpusing-pusing dan serba boleh dengan rakan anda dengan memanfaatkan "untungnya" untuk memulakan setiap ayat dan selepas itu "mengejutkan" untuk memulakan pengembangan individu berikut. Chloe Smith, kekasih luar yang akan mengahwini bahagian REI, menawarkan permulaan idea: “Nasib baik, beruang itu memiliki topi yang menyenangkan untuk membuatnya tetap hangat. Sayangnya, ia adalah pusat musim panas dan 110 ° F. " Permainan berterusan di sekitar. (Nasib baik, permainan ini dapat terus berjalan selamanya. Sayangnya, ini mirip dengan Lagu yang Tidak Berakhir.)

Pterodaktil

Bersedia untuk menjadi tidak masuk akal. Untuk permainan ini, anda dan pemain keluarga anda semua mesti menutup gigi dengan bibir anda. Satu individu akan bermula, berhadapan dengan pemain lain dan mengatakan "pterodactyl" tanpa bertahan. Sekiranya tidak ada orang yang bersikap defensif, individu berikut pergi ke jirannya dan mengatakan "pterodactyl." Hasil tangkapan? Anda mungkin terkikik, membuat wajah dan menggunakan suara pintar untuk saling berusaha untuk mematahkan bibir anda. Sekiranya seseorang bertahan di bahagian pertahanan, pemain itu keluar, dan permainan berlangsung sehingga hanya tinggal satu individu. Tidak masuk akal ini adalah kesopanan Laura Chapman, bahagian staf REI dan kekecewaan yang berterusan pada permainan (sejak dia menghargai tawa yang bertenaga).

Adakah awak sanggup?

"Adakah anda lebih suka memiliki hidung seperti Pinocchio atau perlu mengatakan kebenaran yang tidak diubah dalam setiap keadaan?" Carolyn Fletcher, seorang penyelia aktiviti dermawan yang menuntut bermain permainan ini pada setiap lawatan, bertanya kepada saya sejak akhir-akhir ini. Perlu bermain? Ia mudah. Cukup buat dua situasi mengerikan dan minta rakan anda memilih. Lebih menggembirakan apabila anda meminta alasan di sebalik keputusan mereka.

Surat Terakhir, Surat Pertama

Pilih kelas, serupa dengan produk organik. Ucapkan sepatah kata, mungkin "strawberi." Pesaing anda harus menggunakan huruf terakhir kata untuk menyampaikan perkataan lain; untuk keadaan ini, boleh saya cadangkan, "youngberry." (Satu perkataan yang saya tidak tahu sehingga saat ini. Jelas, youngberry itu seperti boyenberry namun dicipta oleh BM Young, siapa lagi? - pada tahun 1926.) Rob Cranfill, bahagian REI, mengundurkan diri dari programmer dan luar amatur, menawarkan beberapa panduan yang bijak: "Simpan jawapan anda dalam struktur kesendirian atau anda akan kehabisan S."

Tenis Soalan

Mungkin anda mahu bermain permainan ini? Bagaimana anda bertanya? Tidakkah anda mendapat peluang untuk mengetahui? Pasti. Perkara ini sedikit sebanyak. Kira Home, bahagian kakitangan REI, menyaksikan permainan yang dimainkan dalam filem Rosencrantz dan Guildenstern Are Dead dan terpikat. Setiap pemain perlu meneruskan perbincangan dengan cepat, hanya dengan menggunakan pertanyaan. Kekecewaan, artikulasi, atau kesimpulan yang tidak masuk akal hilang.

Hantu

Steve Markowitz, seorang jurutera peningkatan pengaturcaraan REI dan penyokong mendalam untuk permainan kata, bermain Ghost dengan keluarganya dalam perjalanan panjang. Untuk bermain, setiap individu bergantian menyebut huruf untuk mengeja perkataan yang lebih luas. (SWEA..) Hasil tangkapan? Anda tidak boleh membuat perkataan penuh selama ini. Tidak kira sama ada pemain merancang untuk mengeja "sweater," mereka kalah ketika mereka secara kebetulan mengeja "sweater." Sekiranya anda kehilangan satu putaran, anda akan mendapat surat "hantu" (seperti dalam permainan b-ball Horse). Yang pertama untuk GHOST kehilangan permainan.

Permainan [Masukkan Kata Luar Warna]

Sekiranya anda lebih suka bermain-main dengan lebih tekun daripada yang anda mahukan untuk sesuatu yang sangat aneh, kami mempunyai permainan untuk anda. Pada dasarnya fikirkan tajuk filem atau buku dan tukarkan salah satu perkataan untuk ungkapan yang tidak jelas. Pergi dengan _____, Goreng _____ Tomato dan Sahabat Terbaik saya _____ adalah persembahan karya seni yang luar biasa dan tidak pernah dihantar. "Bland?" tanya Hillary Grant, bahagian kakitangan REI dan kata rapscallion ceria. "Memang. Terlibat dalam perjalanan kenderaan panjang dengan rakan yang betul dari tulang lucu yang muda? Tambahan ya. "

Enam Darjah Kevin Bacon

Heather Young, ahli bahagian REI dan pakar panduan kem, telah mengumpulkan permainan seperti ini sejak sekian lama. Selain itu, dia terkenal memainkan pilihan ini dengan dua cara yang berbeza. Semua orang memenangkan persembahan: Namakan penghibur sewenang-wenangnya dan secara keseluruhannya, cubalah menyelesaikan rantai yang paling terhad untuk menghubungkan individu itu dengan Kevin Bacon melalui gambar bergerak dan bintang bersama. (Petua: Kita semua kenal Bacon dari Footloose, namun masih ingat penampilannya di Pesawat, Kereta Api, dan Automobil.) Bersaing? Seorang individu menamakan seorang penghibur atau filem yang dikaitkan dengan Kevin Bacon di sana sini, cuba mengalahkan lawan mereka.

Saya Datang Melalui Adat dan Saya Perlu Menyatakan

Bukan penggemar filem? Kami mendengar anda. Youthful mempunyai pemikiran lain: Namakan artikel yang akan anda beli di luar negara dan tempat anda mendapatnya, berima. Modelnya: jam dari New Delhi dan tunik dari Munich. Ia adalah keseronokan keluarga yang biasa dan tidak henti-henti.

Kombo Namakan Itu

Pilihan terakhir Youthful adalah mencipta plotline filem yang merupakan gabungan dua tajuk dengan kata yang sama. Modelnya menyerupai ini: Steve Martin ternyata agak gila pada perkahwinan gadis kecilnya, yang dikumpulkan dari bahagian badan. Keliru? Itu Bapa Pengantin Frankenstein.

Istilah — Perkataan

Masih ada bahagian yang belum ada kesepakatan di antara etimologi mengenai makna yang tepat dari "kata" dalam bahasa yang dikomunikasikan yang bebas dari kerangka penyusunnya, atau tentang pembezaan yang tepat di antara itu dan "morfem". Isu ini terutama ditegaskan untuk dialek Cina dan berbeza di Asia Timur dan mungkin diperdebatkan untuk dialek Afro-Asiatik. Dalam ortografi Inggeris, susunan huruf “rock”, “god”, “express”, “with”, “the”, “not” dipandang sebagai kata morfem tunggal, sementara “rock”, “profaneness”, “typewriter” , dan "tidak" adalah kata-kata yang terbuat dari setidaknya dua morfem ("rock" + "s", "un" + "god" + "li" + "ness", "type" + "writ" + " er ”, dan“ boleh ”+“ tidak ”). Dalam bahasa Inggeris dan pelbagai dialek yang berbeza, morfem yang membentuk sebuah kata pada umumnya menggabungkan satu akar, (misalnya, "rock", "god", "type", "writ", "can", "not ") Dan mungkin beberapa lampiran (" - s "," un- "," - ly "," - ness "). Kata-kata dengan lebih dari satu akar ("[type] [writ] er", "[cow] [boy] s", "[tele] [graph] ally") disebut kata majmuk. Kata-kata digabungkan untuk membentuk komponen bahasa yang berlainan, seperti ungkapan ("batu merah", "disiapkan dengan"), ketentuan ("Saya melemparkan batu"), dan kalimat ("Saya melemparkan batu, namun ketinggalan").

Baca Artikel Ini Juga: 1. Kos insurans perawatan jangka panjang 2. Krisis jamak 3. Bagaimana cara menukar pdf menjadi perkataan 4. Bagaimana Menyesuaikan Tema WordPress Anda? 5. Perkataan demi perkataan

Ringkasan

Imgur

Terdapat banyak model yang dicadangkan untuk membezakan perkataan. Walau bagaimanapun, tidak ada definisi yang dapat digunakan untuk semua bahasa. Kamus mengklasifikasikan kamus bahasa (iaitu, jargonnya) menjadi lemma. Ini dapat diambil sebagai tanda apa yang menetapkan "kata" dalam penilaian para esei bahasa itu. Kaedah yang paling sesuai untuk menganggarkan panjang perkataan adalah dengan memeriksa suku kata atau morfemnya. Apabila kata mempunyai pelbagai definisi atau banyak fakultas, kata itu boleh menimbulkan kekacauan dalam perbincangan atau perbincangan.

Definisi semantik

Leonard Bloomfield mengemukakan idea "Bentuk Bebas yang Tidak Boleh Diabaikan" pada tahun 1928. Kata-kata dianggap sebagai unit wacana yang paling kecil yang dapat bertahan sendiri. Ini menghubungkan fonem (unit bunyi) dengan leksema (unit kepentingan). Walaupun begitu, beberapa kata yang disusun bukanlah struktur bebas yang boleh diabaikan kerana kelihatan buruk tanpa orang lain (misalnya, dan dan). Sebilangan ahli semantik telah mengemukakan hipotesis mengenai semantik asli atau semantik prima, kata-kata yang tidak dapat ditentukan yang menangani idea-idea utama yang sememangnya penting. Seperti yang ditunjukkan oleh hipotesis ini, bilangan prima semantik diisi sebagai alasan untuk menggambarkan pentingnya, tanpa lingkaran, kata-kata yang berbeza dan denotasi yang berkaitan dengannya.

Sorotan

Di sekolah Minimalis tanda baca hipotesis, kata-kata (juga disebut perkara leksikal dalam penulisan) ditafsirkan sebagai "bungkus" sorotan fonetik yang digabungkan ke dalam pembinaan dengan struktur dan makna. Sebagai contoh, "koala" mempunyai sorotan semantik (ini menandakan item asli, koala), sorotan klasifikasi (itu adalah sesuatu), sorotan angka (itu jamak dan harus sesuai dengan kata-kata tindakan, kata ganti, dan demonstrasi di ruangnya), fonologi sorotan (diartikulasikan dengan cara tertentu), dan sebagainya

Batas Kata

Imgur

Tugas mencirikan apa yang terdiri dari "kata" termasuk mencari tahu di mana satu kata ditutup dan kata lain bermula - pada akhir hari, membezakan had kata.

Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk mengetahui di mana had perkataan yang dikomunikasikan dalam bahasa harus diletakkan:

  • Jeda waktu yang dijangkakan: Seorang penutur disarankan untuk mengulang kalimat yang diberikan secara beransur-ansur, dengan mempertimbangkan berhenti. Pembicara secara amnya akan menyekat berhenti pada had perkataan. Walaupun begitu, strategi ini tidak selamat: penceramah pasti dapat memisahkan kata-kata polysyllabic, atau mengabaikan untuk mengasingkan sekurang-kurangnya dua kata yang terhubung dengan kuat (misalnya "ke" dalam "Dia pergi ke rumah").

  • Ketegasan: Seorang penutur disarankan untuk mengucapkan kalimat untuk didengar oleh semua orang dan selepas itu disarankan untuk mengucapkan kalimat itu sekali lagi dengan kata-kata tambahan yang ditambahkan kepadanya. Oleh itu, saya telah tinggal di bandar ini untuk jangka masa yang lama mungkin menjadi keluarga saya dan saya telah tinggal di bandar kecil ini selama lebih kurang sepuluh tahun. Kata-kata tambahan ini secara umum akan disertakan had perkataan pada ayat pertama. Bagaimanapun, beberapa dialek mempunyai infiks, yang dimasukkan ke dalam kata. Pada hakikatnya, ada yang memasang kancing: dalam kalimat Jerman "Ich komme gut zu Hause an", kata tindakan ankommen diasingkan.

  • Batasan fonetik: Beberapa dialek mempunyai garis panduan khusus untuk mempermudah yang memudahkan untuk mengetahui di mana had kata seharusnya. Sebagai contoh, dalam bahasa yang secara rutin memfokuskan pada suku kata terakhir kata, had kata mungkin akan jatuh setelah masing-masing memusatkan perhatian pada suku kata. Model lain dapat dijumpai dalam bahasa yang memiliki daya tarik vokal (seperti bahasa Turki): vokal di dalam kata tertentu mempunyai kualiti yang serupa, jadi had kata mungkin akan berlaku pada tahap apa pun kualiti vokal berubah. Oleh, tidak semua dialek mempunyai piawaian fonetik yang menguntungkan, dan mengejutkan mereka yang memperkenalkan pengecualian sekejap-sekejap.

  • Batasan ortografik: Ortografi Dalam dialek dengan amalan abstrak, ada kaitan antara ortografi dan subjek apa yang dipandang sebagai kata penyendiri. Pemisah kata (ruang biasa) adalah asas dalam ortografi dialek masa kini yang menggunakan kandungan abjad, namun, ini adalah pergantian peristiwa pada umumnya. Dalam ortografi Inggeris, artikulasi majmuk mungkin mengandungi ruang. Sebagai contoh, yogurt beku, serangan udara melindungi dan bangun masing-masing dianggap terdiri daripada lebih dari satu kata (kerana setiap bahagiannya adalah struktur bebas, dengan kes khas yang dapat difahami), seperti tidak ada, namun seseorang juga semakin kuat dan tidak ada yang dipandang sebagai kata tunggal.

Skop perkataan 6 huruf

Imgur

Enam kata huruf mengelilingi anda. Anda mungkin telah melengkapkan campuran kata, MENYELESAIKAN teka-teki silang kata, atau bahkan MENYENANGKAN karya. Jangan teragak-agak untuk menyanyikan sesuatu dengan kata-kata SNAZZY tambahan untuk lebih fokus. Kata-kata enam huruf dapat membantu anda mendapat markah besar apabila anda tahu bagaimana dan kapan memainkannya untuk kemungkinan keuntungan anda. Bagaimana dengan kami MENGHAPUS KETIGA anda untuk kata-kata dengan 6 huruf dua kali ganda. Kata-kata enam huruf menjadi keadaan ketika anda mencapai tahap yang lebih tinggi di Wordscapes. Mungkin memerlukan masa yang singkat untuk menguraikan huruf untuk mengesan perkataan yang betul. Walaupun begitu, perkara-perkara sedikit luar biasa ketika bermain-main seperti Scrabble® dan Words With Friends®. Dalam permainan tersebut, kata 6 huruf hanya satu huruf (atau dua) kekurangan hadiah bingo yang bermanfaat! Sekiranya anda dapat mengetahui bagaimana untuk melalui setiap ubin di rak surat anda, anda mungkin harus melakukannya. Semua perkara yang dipertimbangkan, BERGUNA MENGHASILKAN SAMPEL yang baik dari 6 huruf perkataan untuk ingatan. Dengan cara itu, anda boleh MENJALANKAN setiap kali Peluang TERSEBUT untuk bermain dengan skor tinggi.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Cara Menghantar Surat 2. Surat Niat (LOI) 3. Surat Kredit Bersedia 4. Surat Jualan 5. Surat Pengesahan Bank (BCL)

Sejarah

Kata-kata enam huruf biasa (dalam perasaan ini) yang secara luas dilihat sebagai busuk atau memusuhi tahap yang terkenal. Khususnya, walaupun, mungkin digunakan dalam keadaan tidak ekskresi (terganggu, misalnya, "marah", dalam bahasa Inggeris AS dan Inggeris Inggeris Inggeris; marah, misalnya, "tersendat" dalam bahasa Inggeris Inggeris) yang sering tidak difikirkan terutama bermusuhan , dan perkataan itu juga berlaku beberapa kali dengan kepentingan ekskresi dalam King James Bible. Beberapa di antaranya dinyatakan tidak senonoh di bawah garis panduan penyiaran transmisi tanpa wayar TV dan radio Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan Amerika Syarikat (FCC).

Sebilangan ungkapan tambahan panjang ini mengganggu sebilangan kecil, atas sebab kebolehlenturan yang ketat atau individu. Ketaksuban, kemampuan, dan penghinaan yang berkaitan dengan arah seksual seseorang mungkin juga memenuhi syarat, tetapi agak pendek untuk Mongol, atau seseorang yang mengalami gangguan Down - baru-baru ini disebut Mongolisme).

Beberapa "kata-kata enam huruf" mempunyai berbagai implikasi (beberapa, dalam beberapa kejadian, diisi sebagai nama yang diberikan), dan biasanya mungkin menghina ketika digunakan di fakultas pemberontak mereka. Klasifikasi marginal merangkumi kata-kata yang merupakan penghindaran tidak langsung dari kata-kata "lebih berasas", sama seperti kata-kata yang akhirnya menjadi pendek dan mempunyai bunyi seruan kepada anggota khalayak tertentu sama seperti makna seksual atau perkumuhan (banyak juga yang lain, tidak menjijikkan implikasi). Akhirnya, istilah enam huruf tertentu dengan penggunaan terbatas dapat dilihat sebagai permusuhan oleh beberapa orang, di dalam lidah wilayah di mana mereka digunakan.

Kadang-kadang ungkapan "kata enam huruf" digunakan untuk menggambarkan kata-kata biasa yang terbuat dari enam huruf. Model biasa menggabungkan kata kerja, menunjukkan bahawa kerja boleh menjadi mengerikan, atau sukan golf, lidah di pipi disebut sebagai kata enam huruf ketika pengalihan pemain berubah menjadi aktiviti dalam ketidakpuasan. Penulis Charlotte Observer, Doug Robarchek mencatat pada tahun 1993 jumlah perundangan memiliki nama dengan enam huruf, "Pada bila-bila masa perhatikan jumlah anggota parlimen AS mempunyai nama yang selain kata-kata enam huruf.

Kata kod yang boleh dibandingkan dalam pelbagai dialek

Imgur

Bahasa Cina: Istilah 三字經 (lit. Tiga Karakter Klasik) digunakan untuk menggambarkan sumpah sumpah, kerana banyak ungkapan dalam bahasa Cina terdiri daripada tiga watak.

Belanda: Suatu kebiasaan yang sebanding terjadi dengan "kata tiga huruf", misalnya kut ("puki" / "twat"), pik dan lul ("ayam" / "dick" / "tusuk").

Bahasa Finlandia: Kata-kata kasar secara umum akan menjadi kata-kata lima huruf, mirip dengan kata sumpah khas perse yang menandakan "pantat", atau paska yang menandakan "poo". Kata-kata lima permusuhan lain menyinggung kawasan kemaluan, misalnya. kulli dan kyrpä ("ayam jantan" / "dick" / "tusuk"), sama dengan pilu dan vittu ("twat" / "cunt"). Daripada jumlah tersebut, ada yang menganggap kulli tidak terlalu mengerikan, namun harus digunakan lebih seperti "willy" (Mikkeli / pippeli). Dari yang lain, individu mungkin merasa jengkel dan menganggap mereka menjijikkan. Sebilangan besar individu sekali lagi menyalahgunakan kata vittu, menggunakannya pada hampir semua contoh kalimat lain dalam wacana mereka, tidak memberikan alasan dalam hal apa pun daripada sekadar bersumpah, walaupun itu — sementara yang lain melacak "kata-V" (v -Sana) kuat, sangat bermusuhan, dan tidak sopan, tidak pernah memanggil bahagian peribadi wanita dengan kata-kata yang sangat busuk.

Bahasa Perancis: kata merde (“poo”) ada di sana sini disinggung sebagai le maxim de cinq lettres (“kata lima huruf”), atau kata de Cambronne. Selain itu, kata-kata tidak senonoh dalam bahasa Perancis umumnya disebut ucapan kasar (perkataan kasar).

Bahasa Jerman: ungkapan Setz dich auf deine vier Buchstaben! ("Jatuhkan empat huruf Anda") terutama digunakan untuk menangani anak-anak, karena menyinggung kata Popo, yang menandakan "posterior" dalam pembicaraan bayi. Satu variasi, Setz dich auf deine fünf Buchstaben! ("Jatuhkan lima huruf anda"), menyiratkan penggunaan kata Arsch yang tidak senonoh, yang menandakan "pantat" (UK) atau "pantat" (AS).

Bahasa Ibrani: kepentingan lain dari kata "empat huruf" (dalam bahasa Yunani, tetragrammaton) adalah nama Ibrani Tuhan Abrahamik, yaitu י-ה-ו-ה (biasanya ditranskripsikan sebagai "YHWH", "Yahweh", dan " Yehuwa ”), yang mana banyak orang Yahudi yang berlatih tidak berbicara dengan lantang dan memastikan ketika berkumpul (lihat Geniza). Ini adalah gambaran ungkapan kuadiliteral dari bahasa Ibrani.

Latin: penghinaan khas dulunya adalah Es vir trium litterarum, yang menandakan "anda adalah tiga huruf". Konsekuensi tersembunyi adalah yang cenderung menyembunyikan, menandakan "penjahat", walaupun pada kenyataannya bahawa setiap kali diuji, pembicara secara umum dapat menjamin dia pada dasarnya menyiratkan vir, yaitu, "manusia".

Bersih: kata Dupa ("pantat" / "pantat") disebut cztery litery ("empat huruf"). Selain itu, simpan juga, yang dulu pernah menjadi kata tidak-tidak yang menandakan "bahagian peribadi wanita", namun secara bertahap adalah kata-kata lembut atau lucu yang menandakan "tengkorak mati rasa" atau istilah slang maju untuk rokok. Terdapat juga ungkapan Siadaj na cztery litery (jatuhkan empat huruf anda), yang bermaksud duduk di pantat anda.

Bahasa Rusia: perkataan хуй ("cockerel" / "dick" / "prick"), pelanggaran yang paling terkenal, disebut "kata tiga huruf" (russ .: "слово из трёх букв") atau hanya "tiga huruf "(russ .:" три буквы ") dan merupakan salah satu frasa rangkap" kusut Rusia ".

Baca Artikel Ini Juga: 1. Kertas berukuran huruf 2. Nombor Arab 3. Surat pemutusan 4. Definisi Komunisme 5. Surat kredit yang boleh dipindah milik (L / C)

Soalan Lazim— (Soalan Lazim)

Q1. Berapa perkataan 6 huruf yang terdapat dalam bahasa Inggeris?

Sebagai pencari kata yang ingin tahu, anda mungkin berminat untuk mengetahui dengan tepat bilangan perkataan 6 huruf yang ada. Alat pengukur terbaik menunjukkan bahawa bahasa Inggeris standard mempunyai hampir 22,000 dan 24,000 perkataan enam huruf.

Q2. Berapa jumlah perkataan 5 huruf yang ada?

Berapakah bilangan perkataan lima huruf yang ada? Terdapat 8,996 perkataan lima huruf dalam Kamus Pemain Scrabble Office, Jilid 6.

Q3. Apakah perkataan terpanjang tanpa vokal?

Twyndyllyngs

Twyndyllyngs adalah perkataan terpanjang dalam bahasa Inggeris yang tidak mengandungi satu daripada lima vokal (AEIOU). Ia berasal dari bahasa Welsh dan jelas tidak biasa, namun ia muncul di Oxford English Dictionary.

Q4. Apakah perkataan terpendek?

Eunoia

Eunoia, dengan panjang enam huruf, adalah perkataan yang paling terhad dalam bahasa Inggeris yang mengandungi masing-masing dari lima vokal prinsip. Kata tujuh huruf dengan harta ini menggabungkan adoulie, douleia, eucosia, eulogia, Eunomia, eutopia, miaoued, moineau, sequoia, dan suoidea. (Nama logik iouea adalah keluarga tisu fosil Cretaceous.)

Q5. Apakah perkataan terpanjang dan paling ringkas?

Dalam bahasa Inggeris, perkataan yang paling terhad adalah panjang empat huruf. Dalam beberapa dialek yang berbeza, kami menggunakan ungkapan hanya dua watak. Kata terpanjang adalah 17-18 huruf - misalnya, "hippies" dan "acuh tak acuh". Perkataan terpanjang dalam mana-mana bahasa setakat ini adalah dalam bahasa Portugis - 'caracteristicamente'.

Q6. Apakah perkataan dunia yang paling mengerikan? 'Soggy' - sebuah perkataan yang jelas mencemuh seluruh dunia - akan dinamakan sebagai perkataan paling mengerikan dalam bahasa Inggeris. Perkataan itu muncul sebagai pemimpin yang wajar dalam kajian di seluruh dunia yang diarahkan oleh Oxford D ڈکشنری.

Q7. Kata apa yang memerlukan 3 jam untuk dinyatakan?

METHIONYLTHREONYLTHREONYGLUTAMINYLARGINYL…

Pada umumnya, nama penuh sintetik untuk titin protein manusia adalah 189,819 huruf dan memerlukan waktu sekitar tiga setengah jam untuk mengartikulasikan. Masalahnya dengan memasukkan nama majmuk adalah bahawa pada dasarnya tidak ada batasan untuk berapa lama mereka boleh.

Q8. Apakah perkataan yang paling banyak digunakan di dunia?

"Baiklah" mungkin merupakan kata yang paling sering digunakan dan dirasakan di planet ini. Ia juga merupakan artikulasi yang paling aneh pada bila-bila masa yang dibayangkan. Bagaimanapun, keanehan ini dapat mewakili ketenarannya.

Q9. Apakah nama protein terpanjang?

Titin

Panjangnya 189,819 huruf. Ini benar-benar nama protein goliath yang disebut Titin. Protein biasanya dinamakan dengan menumbuk nama sintetik yang membuatnya. Tambahan pula, kerana Titin adalah protein terbesar pada setiap titik yang dijumpai, namanya harus sama besar.

Q10. Adakah OK perkataan asli?

OK dan OK adalah dua ejaan yang wajar dari perkataan yang serupa. ... Tidak ada perbezaan antara OK dan OK. Istilah yang lebih berpengalaman, OK, (berpotensi) diambil dari pemotongan untuk ejaan salah yang tepat untuk maksud "baiklah." Kedua-dua syaratnya adalah bahasa Inggeris standard.

Q11. Adakah perkataan tanpa vokal?

Perkataan tanpa vokal

Cwm dan crwth tidak mengandungi huruf a, e, I, o, u, atau y, vokal standard (iaitu, gambar khas yang mewakili bunyi vokal) dalam bahasa Inggeris. ... Shh, psst, dan baik tidak mempunyai vokal, baik gambar vokal atau suara vokal. Terdapat beberapa perbincangan adakah kebenaran itu dikatakan "kata-kata," seperti yang mungkin.

Kesimpulannya

Ungkapan bahasa yang dikomunikasikan dapat dicirikan sebagai pengelompokan fonem terkecil yang dapat diartikulasikan secara terpisah dengan makna berkepala atau turun ke bumi. Dalam banyak dialek, kata-kata juga berkaitan dengan susunan grafik ("huruf") dalam kerangka penyusun standard mereka yang dibatasi oleh ruang yang lebih luas daripada yang biasa antara ruang huruf, atau oleh konvensi grafik yang lain. Idea "kata" biasanya diakui dari morfem, yang merupakan unit terkecil dari kata yang memiliki makna, tanpa mengira sama ada ia tidak akan tersendiri. Dalam banyak dialek, pemikiran tentang apa yang menetapkan "kata" mungkin sebagian besar dididik sebagai komponen mempelajari sistem penyusun. Ini adalah situasi untuk bahasa Inggeris, dan bagi kebanyakan dialek yang disusun dengan set huruf yang berasal dari set huruf Latin atau Yunani lama.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Surat kredit pembayaran tertunda (L / C) 2. Adakah Terdapat Perkhidmatan Terjemahan Bahasa Inggeris ke Bahasa Arab di Dubai? 3. Berapa Banyak Kad Dalam Dek 4. Sunbaenim 5. Mandingo

Itu mungkin disebabkan oleh fakta bahawa saya tidak mempunyai senarai tujuh huruf pada masa itu, tetapi sekarang saya ada. Bagaimanapun, sebahagian daripada keseronokan senarai ini (saya mempunyai senarai lima huruf, dua senarai empat huruf, dan senarai tiga huruf) sedang berusaha mencarinya. Beritahu saya bahawa anda tidak perlu melihat syarat-syarat ini dua atau tiga kali. (Saya tahu anda sekurang-kurangnya menyesal!) Untuk menggunakan Kata Dua Huruf Sangat Bagus, Kata Tiga Huruf, Kata Empat Huruf, Perkataan Empat Huruf Sedikit Kurang Keren, dan Perkataan Lima Huruf, saya bermaksud buat senarai ini sekurang-kurangnya setahun. Akhirnya, saya telah sampai… Dengan 16 mata dalam Scrabble, keterangan adalah ungkapan yang sesuai. Huraian adalah kata yang dipersetujui 19 mata di Word with Friends. Huraian adalah perkataan 11 huruf yang dimulai dengan huruf D dan berakhir dengan huruf N. Istilah ini telah berubah menjadi total 1227 ayat. Word Unscambler telah diganti namanya dan akan diubah menjadi Penyusun Anagram dalam waktu terdekat. Kaunter suku kata teks dan dokumen kini dibuka. Mencari perkataan yang bermula dengan huruf. Senarai kata yang dieja dengan az dapat ditemukan dengan mencari "dua kata suku kata dengan qu di tengah," "ab di tengah," dan sebagainya. Gunakan istilah carian seperti "6 huruf dengan tanda di tengah" untuk mencari "inti persis". Oleh kerana sebilangan besar pengguna mencari "istilah yang diakhiri dengan fonogram berganda," fonogram akan tersedia tidak lama lagi. Cari kata dasar. Hanya jika ia mempunyai kata akar, ia akan ditunjukkan dengan pilihan awalan dan akhiran. Perkataan dieja berbeza dalam bahasa Inggeris Amerika dan Inggeris. Gerakkan tetikus anda ke atas contoh berikut: warnanya. Kekerapan perkataan muncul dalam buku dan dokumen lain. Benarkan tajuk. Kata enam huruf akan menjadi perkataan paling tidak popular yang anda mainkan dalam permainan silang kata yang memberikan bonus untuk bermain ketujuh ubin. Lebih kerap daripada tidak, anda akan memainkan perkataan lima huruf dan menghubungkannya ke jubin yang dimainkan sebelumnya. Walaupun begitu, mengetahui beberapa kata enam huruf dengan skor tinggi, terutama kata-kata yang dapat disebut jamak atau digunakan pada masa lalu, adalah bermanfaat. NOMBOR, ORANG, dan SEBELUM adalah tiga yang paling popular. Ini adalah istilah yang berguna untuk menghilangkan huruf yang sukar digunakan, seperti Ps, a B dan F, dan U dan B. Oleh kerana NOMBOR dan ORANG boleh menjadi kata kerja, jika anda mempunyai E atau D tambahan di rak anda, anda boleh memasang jubin yang sudah dimainkan untuk membuat bingo lapan huruf. Oleh kerana jubin C bernilai tiga mata, mereka menarik, tetapi sukar digunakan kerana hampir tidak mungkin untuk dihubungkan. Using 6 letter words that begin with the letter C, particularly with an already-played tile that you can hook, is a good way to get rid of multiple Cs. COCCYX, CHAINS, and CLOACA are examples of six-letter terms that begin with the letter C. You may be interested to discover how many 6 letter words there are if you're a curious word finder. According to the best figures, there are between 22,000 and 24,000 six-letter words in standard English. Part of this will depend on who you ask, as some words can be included in some dictionaries but not in others. Consider how you would be able to CHANGE words with 6 letters while you focus on your plan.