Menjadi tempat yang hebat, Mumbai mempunyai banyak kafe dan restoran yang menyajikan makanan lazat dan makanan yang unik. Dari makanan Itali yang hebat hingga pencuci mulut Perancis yang menakjubkan, namakannya bahawa anda boleh mendapatkan semuanya di bandar ini. Dan ketika bercakap mengenai pencuci mulut, saya selalu mempunyai ruang untuk pencuci mulut tambahan. Dan apabila terdapat begitu banyak pilihan di hadapan anda, mungkin merupakan tugas yang sukar untuk mendapatkan pencuci mulut yang sempurna.

Berikut adalah sedikit pencuci mulut yang tidak boleh anda lewatkan sekiranya anda berasal dari Mumbai. Senarai ini tidak mengikut urutan atau kedudukan tertentu. Setiap pencuci mulut yang disebut dalam artikel ini mempunyai keistimewaannya sendiri. Oleh itu, duduklah dan masukkan barang-barang ini ke dalam senarai makanan anda.

1. 24kek coklat berlapis

Tempat di Mulund yang bernama The bake room ini menyajikan pelbagai jenis makanan yang enak dan enak. Tetapi yang paling terkenal ialah kek coklat 24 lapis yang mereka sajikan yang merupakan jumlah coklat yang sedap dan sedap. Ini jauh lebih banyak daripada yang anda harapkan dari kek coklat. Tempat ini mempunyai dalaman yang sederhana dan bersih. Mereka juga mempunyai beberapa permainan papan dan kad yang dapat membantu anda membuang masa dan bersenang-senang dengan rakan anda.

2. Makarun!

Le15 Patisserie, tempat yang mempunyai gerai di Bandar dan Collabra menyajikan pelbagai jenis pencuci mulut yang menakjubkan. Mereka mempunyai salah satu daripada macaroons Perancis terbaik di seluruh bandar. Macaroon hazelnut dan coklat gelap mereka adalah sesuatu yang tidak boleh anda lewatkan. Mereka juga mempunyai rasa lain yang sangat menakjubkan seperti kuali, mawar, lavender, pasta, dan banyak lagi. Mereka bukan sahaja menyajikan macaroons hebat, tetapi juga menyajikan kek cawan dan brownies juga dan mereka sangat sedap.

3. Ais krim arang

Bercakap tentang pencuci mulut yang unik, ini mungkin yang paling unik. Ya, ais krim serba hitam! Telefon hitam, pakaian hitam, dompet hitam, mengapa tidak ais krim hitam? Rasanya sangat sedap dan luar biasa. Ini adalah ais krim berperisa coklat arang, yang disajikan dalam kerucut serba hitam. Es krim yang sedap ini mesti dicuba untuk pencinta pencuci mulut di luar sana. Anda boleh mencubanya di kilang ais krim yang mempunyai gerai di pelbagai tempat di Mumbai termasuk Mulund, Thane dan Bandar.!

4. Kon cerobong

Kerucut cerobong itu berasal dari Hungary dan sejak itu terkenal di banyak negara Eropah. Dan tidak cukup lama untuk sampai ke India. Tempat yang dipanggil Budapest bakehouse terletak di Khar berhampiran Khar sosial dan bertentangan dengan Hoppipola. Mereka menyajikan pelbagai kerucut cerobong yang merangkumi pilihan sayuran dan bukan sayuran. Bukan hanya itu, mereka juga mempunyai pilihan untuk pencuci mulut. Kerucut cerobong ksatria gelap yang mereka sajikan sangat enak sehingga sesiapa sahaja boleh memakannya sendiri. Kon disajikan dengan ais krim coklat di atasnya yang mempunyai kepingan brownie.

5. Kek Kek

Tidak adil untuk membuat senarai pencuci mulut teratas dan tidak menyebutkan cheesecakes, bukan? Orang yang tidak suka cheesecakes jelas tidak mencuba yang baik kerana tidak ada cara

bahawa seseorang di fikiran mereka yang betul tidak menyukai cheesecake yang baik. Yang terbaik untuk dicuba di Mumbai ialah- 'The Cheesecake hangat' dari kafe air masin dan cheesecake dari pizza express. Itu hanya meleleh di mulut anda sehingga anda kekurangan kata-kata untuk menggambarkan betapa syurga itu!

6. K. ais krim Rustoms!

Sekiranya anda berasal dari Mumbai dan belum pernah mendengar mengenai tempat ini, batu apa yang pernah anda tinggali? Kedai ais krim ini yang terletak di Gerbang Gereja adalah kedai ais krim tertua di seluruh bandar. Umurnya sekitar 60-65 tahun. Ini bukan tempat yang mewah seperti yang anda sangka, tetapi ais krim yang akan anda peroleh pasti akan membuat anda berkunjung semula untuk mencuba rasa lain yang enak dan istimewa. Mereka mempunyai banyak rasa mulai dari kopi hingga kuali. Mereka menghidangkannya dengan biskut wafer nipis di kedua sisi menjadikannya sandwic ais krim.

7. Bharatiyo ka swagat.

Pencuci mulut ini unik dan berbeza dari segi rupa seperti namanya. Ia adalah pemandangan mata yang sakit. Ia mempunyai kek coklat di bahagian bawah yang dibekukan dengan krim coklat berwarna coklat dan karat dan kek itu mempunyai jeli halus di atasnya. Pencuci mulut ini dilengkapi dengan benang gula-gula di atas kek yang dililit beberapa batang kayu yang boleh dimakan. HICHKI adalah tempat yang anda boleh dapatkan untuk mencuba pencuci mulut yang lazat ini. Ia mempunyai cabang di BKC, Bandra dan di Thane.

8. Chikki dan Kulfi sundae

Union Bar and Restaurant yang terletak di Vashi cukup terkenal dengan makanannya. Kami boleh memberi jaminan bahawa mereka juga menyediakan pencuci mulut yang hebat. Chikki dan kulfi sundae adalah segala yang anda harapkan dari pencuci mulut. Lapisan dasar penuh dengan buah-buahan segar yang mempunyai potongan-potongan kecil chikki dan di atasnya terdapat lapisan penuh kulfi surgawi. Tiga ais krim dengan rasa berbeza diletakkan di atasnya. Gabungan ini sangat baik dan setiap ramuan hanya memuji yang lain. Pencuci mulut ini lazat dan memuaskan pada masa yang sama.