Apakah kod Kawasan 833? Nombor telefon dengan kod kawasan 833 adalah nombor bebas tol yang mudah didaftarkan oleh orang dan perniagaan dengan bayaran yang agak kecil dan sering digunakan dalam penipuan telefon yang berkaitan dengan sokongan teknologi yang tidak benar dan perbelanjaan IRS.

Di manakah 833 kod kawasan ditentukan? Baiklah, ini adalah salah satu daripada pelbagai nombor telefon di Amerika Syarikat yang juga tidak tersambung ke kawasan geografi tertentu.

Kod kawasan 833 yang meragukan ini adalah salah satu sebab utama ia begitu terkenal dengan penipu telefon kerana kebanyakan individu tidak akan tahu dari mana datangnya panggilan penipuan dan cenderung untuk menjawabnya kerana ingin tahu.

Apakah Penipuan atau Penipuan Kod Kawasan 833?

833 nombor telefon kod kawasan digunakan dalam variasi penipuan mulai dari sokongan teknologi komputer dan telefon pintar yang luar biasa hingga penipuan IRS dan kerugian pembayaran balik bank. Tidak ada penipuan nombor telefon 833 tertentu.

Bagaimana Penipuan Berfungsi?

Walaupun kandungan panggilan penipuan kod kawasan 833 boleh berbeza-beza, mereka biasanya memenuhi format yang sama dengan penipu yang memanggil mangsa dari nombor telefon 833 atau memberi mangsa untuk memanggil sendiri nombor 833 dengan melepaskan pesan suara, menyampaikannya e-mel, atau mempromosikan nombor 833 dalam iklan atau publisiti dalam talian.

Nombor telefon kod kawasan 833 sering digunakan oleh perisian hasad yang merupakan virus Jika anda mendapat mesej petunjuk di skrin komputer anda yang meminta anda menghubungi nombor 833 untuk bantuan teknikal, kemungkinan peranti anda menjadi berisiko. Jangan panggil nombor 833 ini.

Dahulu, penipu telefon dihubungkan dengan sasaran mereka, baik dari panggilan atau membuat panggilan itu sendiri, mereka akan berusaha mendapatkan wang tunai, maklumat peribadi, atau akses ke komputer dengan berpura-pura menjadi pegawai pentadbiran atau syarikat.

Bagaimana Penipu Kod Kawasan 833 Mencari Sasarannya

833 penipu kod kawasan yang memanggil kemungkinan mangsa mereka biasanya mencari mangsa mereka dengan mengumpulkan nama dan nombor telefon dari direktori dalam talian awam atau media sosial iaitu Facebook, Instagram, Linked In, dan Twitter. Penipu seperti itu juga dapat menipu orang untuk memanggil mereka dengan menghantar e-mel palsu, mesej teks, atau mesej langsung yang kelihatan seolah-olah mereka dihantar dari syarikat yang sah.

Pengguna bahkan boleh tertipu memanggil nombor kod kawasan 833 dengan iklan dalam talian atau mesej sistem komputer palsu yang dibuat oleh perisian hasad.

Bagaimana Saya Mengabaikan Terlibat dalam Penipuan Ini?

Cara paling mudah untuk mengelakkan penipuan oleh penipu telefon kod kawasan 833 adalah dengan tidak pernah memanggil nombor 833 atau memanggilnya kembali. Dan tidak pernah menghadiri sebarang panggilan dari 833. Walau bagaimanapun, 833 adalah salah satu kod kawasan untuk tidak menelefon dalam keadaan apa pun kerana kemungkinan besar 833 nombor telefon digunakan dalam panggilan penipuan.

Sekiranya anda menerima panggilan telefon dari nombor 833, jangan menelefonnya kembali melalui pilihan panggilan semula automatik telefon anda. Sebagai gantinya, cari nombor telefon kenalan atau sokongan yang sah untuk syarikat yang nampaknya memanggil anda, masukkan nombor itu secara manual ke dalam telefon anda, dan hubungi mereka untuk meminta penjelasan atau kebenaran mengenai apa yang disebut oleh 833 panggilan tersebut. Perkara yang sama harus dilakukan sekiranya anda diminta untuk menghubungi nombor 833 dari e-mel atau mesej lain.

Saya Sudah Menarik Apa Yang Harus Saya Lakukan?

Sekiranya anda menjadi sasaran penipuan internet atau penipuan telefon ini dan menghadapinya. Oleh itu, terdapat pelbagai perkara yang harus anda lakukan untuk memastikan jenis penipuan yang dijalankan oleh penipu itu.

Sekiranya anda tertipu memasang aplikasi pada peranti anda, anda harus segera memasangnya, melakukan kemas kini perisian di komputer atau telefon anda, dan menjalankan pengimbas virus yang baik untuk memastikan anda tidak melewatkan perkara lain. Anda juga perlu mengalihkan kata laluan untuk setiap perkhidmatan atau peranti yang menggunakan kata laluan yang anda berikan kepada penipu.

Tidak kira apa jenis penipuan telefon yang anda terlibat, anda harus selalu melaporkan penipu kepada pihak yang munasabah untuk membantu mengelakkan mereka menipu orang lain dalam prospek.

Mereka yang telah menghantar wang kepada seseorang setelah menjadi mangsa penipuan telefon kod 833 harus menghubungi syarikat bank dan kad kredit mereka dengan segera untuk membantu memastikan akaun mereka dan membalikkan sebarang transaksi yang telah anda lakukan. Wang yang dihantar melalui cryptocurrency seperti Bitcoin, sayangnya, akan hilang selamanya tetapi beberapa transaksi PayPal dapat ditamatkan jika anda bertindak segera.

Bagaimana Saya Mengelakkan Sasaran untuk Penipuan Telefon 833?

Untuk mengelakkan diri daripada menjadi mangsa penipuan telefon 833, penting untuk selalu berhati-hati dengan sebarang maklumat yang memberitahu anda untuk menghubungi nombor telefon untuk menyelesaikan masalah atau mendapatkan sokongan teknikal.

Hanya panggil nombor telefon jika tertera di laman web rasmi syarikat atau organisasi dan ambil langkah berjaga-jaga ketika menavigasi ke laman web dari mesin pencari dan pastikan anda tidak memberikan maklumat peribadi atau memanggilnya kembali.

Juga, berhati-hati di mana anda menghantar nombor telefon anda dan data kenalan lain dalam talian. Anda mungkin mahu menetapkan akaun media sosial anda, seperti Facebook, menjadikannya peribadi.

Kesimpulannya

Setelah membaca artikel ini 833 kod kawasan, titik yang anda dapat adalah jangan berkongsi maklumat peribadi anda di platform sosial. Kedua, jangan menghadiri nombor 833. Dan memanggil mereka kembali bahawa mereka adalah penipu dan akan menipu anda.

Koleksi nombor telefon yang banyak dibuka dan disediakan dengan kod kawasan 833 bebas tol baru. Ini menunjukkan bahawa dengan kod kawasan baru, semua nombor kesombongan premium dan kombinasi yang paling diingini dapat diambil lagi.

833 Kod Kawasan

Apa yang menjadikannya alternatif yang lebih baik untuk penipu adalah ketidakpastian dan kesamaran yang ditambahkan pada kod kawasan 833. Anda terpesona, kerana anda tidak dapat mengetahui dari mana datangnya panggilan tersebut, dan lebih kerap daripada itu, anda menjawab panggilan telefon untuk memenuhi rasa ingin tahu anda. Jumlah penipuan yang mana kod kawasan ini digunakan tidak terbatas.

Nombor Bebas Tol

Nombor bebas tol adalah jenis nombor telefon perniagaan yang membolehkan pemanggil memanggil tanpa dikenakan sebarang bayaran untuk sebarang panggilan. Orang yang menelefon menanggung kos panggilan dalam panggilan biasa dan penerima bebas dari ini melainkan panggilan masuk atau perantauan antarabangsa.

Tetapi, dalam kes ini, angka bebas tol berbeza. Kos panggilan datang dengan nombor bebas tol di bahu penerima (perniagaan) dan bukannya pemanggil (pelanggan).

Kod Bebas Tol

Nombor yang bermula dengan salah satu kod tiga digit berikut adalah nombor bebas tol: 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833. Walaupun semua kod bebas tol adalah 800, 888, 877, 866, 855, 844 dan 833, mereka tidak boleh ditukar ganti. Mendail nombor menggunakan awalan 1-800 akan mencapai penerima yang berbeza daripada menggunakan awalan 1-888 untuk mendail nombor itu.

833 Panggilan Penipuan Kod Kawasan:

Kami telah melihat banyak penipuan sejak beberapa bulan kebelakangan ini yang meminta calon mangsa menghubungi 833 nombor telefon kod kawasan. Kami juga telah menerima laporan dari pengguna dalam talian yang mengatakan bahawa sekitar 833 nombor kod kawasan telah menerima panggilan palsu atau mencurigakan. Banyak panggilan berkaitan dengan penipuan untuk mendapatkan bantuan teknikal.

Dan, terdapat kedai dalam talian palsu yang menggunakan 833 nombor kod. Sekiranya anda mendapat penipuan kod kawasan 833 atau panggilan yang mencurigakan, sila maklumkan kepada kami dengan meninggalkan komen di bawah.

Kod kawasan 833 adalah nombor bebas tol yang tidak diperuntukkan ke kawasan geografi atau zon waktu, tetapi penjenayah siber dapat menipu nombor dari kod kawasan tersebut. Penerima panggilan dari kod kawasan 833 juga dinasihatkan untuk berhati-hati. Mereka tidak boleh menunjukkan kepada pemanggil nombor keselamatan sosial, data peribadi atau kad kredit mereka.

833 Bebas tol

Bebas tol 833 adalah yang terbaru dan diperkenalkan pada tahun 2017 apabila semua kod kawasan yang dilancarkan sebelum ini tidak mencukupi untuk memuaskan permintaan syarikat untuk nombor bebas tol yang semakin meningkat.

Bagaimana nombor bebas tol diperuntukkan?

Syarikat yang menguruskan penghantaran dan peruntukan bebas tol adalah Organisasi Bertanggungjawab 'atau' RespOrgs '. Untuk memperuntukkan nombor bebas tol, mereka menggunakan konsep 'first-come, first-serve'. Penjelasan untuk ini adalah kekangan pada semua RespOrg yang dikenakan oleh FCC.

Anda perlu menghubungi mana-mana RespOrg terkemuka jika anda ingin membeli nombor bebas tol untuk syarikat anda, tanyakan mengenai pelbagai rancangan bebas tol dan kod kawasan yang ada, dan buat pesanan.

Adakah setiap kawasan mempunyai jenis kod tertentu? Atas dasar apa, ini dibuat? Untuk tujuan apa ia digunakan? Bagaimana ia berguna dan bermanfaat bagi masyarakat masyarakat?

Nombor bebas tol adalah nombor telefon yang mempunyai kod tiga digit yang berbeza yang dapat didail dari talian tetap tanpa mengenakan sebarang bayaran kepada orang yang membuat panggilan tersebut. Nombor seperti itu menolong pemanggil untuk menghubungi perniagaan atau individu di luar kawasan mereka dengan tidak dikenakan bayaran jarak jauh untuk panggilan tersebut.

Nombor bebas tol biasanya digunakan untuk panggilan perkhidmatan pengguna. Perkhidmatan bebas tol secara tradisional menawarkan kemungkinan pelanggan dan yang lain, cara percuma dan mudah untuk menghubungi perniagaan. Pemanggil tanpa wayar, sebaliknya, dikenakan bayaran untuk minit waktu tayang yang dihabiskan pada suatu ketika semasa panggilan bebas tol kecuali mereka mempunyai rancangan "panggilan tanpa had".

Pelanggan tahu cara mengirim pesan teks ke nombor bebas tol, selagi nombor ini "diaktifkan teks", perniagaan dapat mengirim teks sebagai respons.

Kod bebas tol seperti 800, 888, 877, 866, 855, 844 dan 833.

Nombor bebas tol adalah nombor yang bermula dengan salah satu daripada kod tiga digit 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833 berikut dan ia tidak boleh ditukar ganti. Mendail nombor dengan menggunakan, 1-800 awalan akan sampai ke penerima yang berbeza daripada memanggil nombor yang serupa menggunakan awalan 1-888. Panggilan ke setiap nombor bebas tol disalurkan ke satu nombor telefon tempatan tertentu.

Bagaimana nombor bebas tol diberikan?

FCC memberikan sebahagian besar nombor bebas tol berdasarkan urutan pertama, pertama dilayan. Pelanggan bebas tol memutuskan artikel yang dikenali sebagai "Organisasi Bertanggungjawab" atau hanya "RespOrgs" untuk menyimpan nombor bagi pihak mereka atau untuk mengurus dan mengawal rekod yang sesuai untuk pelanggan bebas tol. Banyak RespOrg juga menawarkan perkhidmatan bebas tol. RespOrgs mempunyai akses ke pangkalan data bebas tol yang mengandungi maklumat mengenai status semua nombor bebas tol. FCC telah menyediakan nombor tertentu dalam kod bebas tol 833 melalui lelongan. Lelongan 833 adalah seperti percubaan untuk menentukan bahawa bagaimana menggunakan penawaran yang kompetitif untuk memberikan nombor bebas tol dengan paling berkesan. Maklumat lebih lanjut mengenai Lelongan 833 boleh didapati dengan melayari laman web mereka. Dengan cara ini anda boleh menghubungi RespOrg untuk mendapatkan nombor bebas tol.

Peranan FCC

FCC telah menetapkan peraturan untuk mendapatkan dan menggunakan nombor bebas tol. FCC menghendaki nombor bebas tol dapat diangkut, yang bermaksud bahawa pelanggan dapat "mengangkut," atau memindahkan, nombor mereka ke RespOrg baru sambil menukar penyedia perkhidmatan. FCC tidak dapat memberikan maklumat mengenai status nombor.

Apakah nombor sia-sia?

Nombor "kesombongan" adalah nombor telefon bebas tol yang mengeja perkataan, nama atau akronim yang dipilih oleh pelanggan, misalnya 1-888-BARU-KERETA atau 1-800-BUNGA.

'Pergudangan', 'penimbunan' atau 'pembrokeran' nombor bebas tol

Peraturan FCC melarang RespOrg untuk "gudang" nombor bebas tol. RespOrg tidak akan secara rasmi menempah nombor bebas tol yang tidak mempunyai pelanggan bebas tol sebenar untuk siapa nombor tersebut dicadangkan. Nombor gudang RespOrgs menyebabkan hukuman.

Begitu juga "Penimbunan" oleh pelanggan dilarang oleh peraturan FCC. Pelanggan mungkin tidak akan mendapat lebih banyak nombor bebas tol daripada yang ingin digunakan pelanggan. Penimbunan barang juga mengandungi praktik haram "pembrokeran nombor" yang bermaksud menjual atau menawarkan untuk menjual nombor bebas tol.

FCC telah menawarkan pengecualian terhadap peraturan yang melarang pergudangan, penimbunan, dan pembrokeran untuk nombor yang diperuntukkan melalui penawaran kompetitif, misalnya angka yang ditetapkan dalam Lelang 833.

Kod kawasan 833:

Kod Kawasan 833 digunakan. Untuk Panggilan Bebas Tol Walaupun kod kawasan 833 tidak diberikan ke kawasan geografi atau zon waktu, panggilan ke nombor bebas tol mungkin dibatasi oleh pelanggan. Kod kawasan bebas tol lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888.

Apakah nombor kod ini dan dari mana ia diambil?

WASHINGTON - Herndon, pengurus daftar bebas tol yang berpusat di Virginia telah menambahkan nombor 833 ke senarai kod kawasan yang tersedia untuk nombor bebas tol, dengan alasan permintaan yang meningkat untuk nombor telefon tersebut. Kali terakhir kod kawasan bebas tol baru dibuka adalah tiga tahun yang lalu. Selain menangani perlunya kod kawasan bebas tol yang lain, langkah ini membuka ketersediaan nombor "kesombongan" untuk perniagaan, seperti yang dinyatakan nama syarikat atau produk, yang mungkin tidak tersedia buat masa ini.

"Ini adalah peluang besar bagi perniagaan untuk mendapatkan Nombor Bebas Tol yang mudah diingat," kata Joel Bernstein, Wakil Presiden Peraturan dan Dasar Awam. "Untuk perniagaan yang sudah memiliki nomor 800 atau 888, mereka mungkin ingin memeriksa apakah versi 833 tersedia untuk mereka. Ini membantu menjaga keselamatan jenama mereka dan mengembangkan saluran telefon mereka yang ada. " Somos menguruskan Pendaftaran Nombor Bebas Tol SMS / 800, sumber nasional untuk penyedia perkhidmatan nombor bebas tol untuk mencari dan menempah pemberian nombor bebas tol. FCC meluluskan kod kawasan 833 baru kerana permintaan tinggi untuk nombor bebas tol, kata Somos. Permintaan untuk nombor bebas tol terus meningkat walaupun terdapat banyak telefon bimbit, yang rancangan panggilannya tidak dikenakan untuk panggilan jarak jauh.

"Nombor bebas tol pada awalnya dikembangkan untuk menangani caj jarak jauh tetapi pemasar menggunakannya lebih banyak untuk pelbagai alasan, seperti mengesan kempen dan mengumpulkan analisis pemasaran," kata Michelle Larsen di Somos kepada WTOP.

Adakah 833 kod kawasan yang sah?

Walaupun kod kawasan 833 tidak diberikan ke kawasan geografi atau zon waktu, panggilan ke nombor bebas tol mungkin dibatasi oleh pelanggan. Kod kawasan bebas tol lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888 Bagaimana kita mengetahui tentang panggilan spam? Sekiranya anda membiarkan panggilan masuk ke mel suara, semasa anda mendengar, anda akan mengetahui bahawa itu adalah panggilan palsu jika pemanggil membuat ugutan penangkapan atau menuntut wang. Pemanggil boleh memberikan nombor lencana dan mengatakan nombor keselamatan sosial anda digantung, yang merupakan sebahagian daripada tujuan untuk mendapatkan maklumat peribadi dan perbankan anda.

Apa maksud 833?

Malaikat Nombor 833 adalah pesan dan tanda yang kuat bahawa anda disokong sepenuhnya, dikelilingi dan disayangi oleh para malaikat dan Tuan Yang Di-Pertuan. Ini menunjukkan bahawa anda berjaya menunjukkan kemakmuran dan kekayaan dalam hidup anda dengan pilihan positif yang telah anda buat dan sedang buat.

833 kod kawasan adalah nombor bebas tol AS yang dilancarkan pada tahun 2017 dan disediakan oleh Rancangan Penomboran Amerika Utara (NANP).

Terdapat nombor bebas tol lain sebelumnya tetapi diperkenalkan dengan mengingat permintaan tinggi untuk nombor bebas tol oleh perniagaan.

Sebenarnya, nombor bebas tol adalah nombor yang diberikan kepada perniagaan yang percuma untuk pelanggan. Nombor bebas tol berfungsi sedemikian rupa sehingga pemanggil nombor (pelanggan) memanggil secara percuma dan caj untuk panggilan dibayar oleh perniagaan.

Mari kita lihat beberapa fakta dan maklumat lain yang berkaitan dengan panggilan spam dari kod kawasan 833 atau kod lain dan cara mengenal pasti dan bertindak balas terhadap kod kawasan tertentu.

Kod kawasan apa yang mesti anda tidak pernah jawab?

Menurut Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan , disarankan untuk tidak menghubungi kembali kod kawasan berikut yang terlibat dalam satu penipuan deringan.

Kawasan dan Kod Kawasan masing-masing

 1. Montserrat ( 664 )
 2. Jamaica (876)
 3. Kepulauan Turks dan Caicos (649)
 4. Republik Dominika (849, 829, 809)
 5. Petite Martinique, Carriacou, Grenada (473)
 6. Barbuda dan Antigua (268)
 7. Komanwel Dominica (767)
 8. Kepulauan Virgin Britain (284)

Panggilan penipuan mengepam lalu lintas yang dikenal pasti adalah dari kod kawasan berikut.

Kawasan dan Kod Kawasan masing-masing

 1. Minnesota Utara (218)
 2. Iowa Barat (712)

Apa yang perlu dilakukan untuk melindungi diri anda daripada panggilan penipuan?

Ringkas, jangan mengambil panggilan dari nombor yang tidak dikenali.

Sekiranya anda bimbang bahawa ia mungkin merupakan panggilan penting, maka periksa dahulu nombor dalam talian di mesin pencari yang mungkin memberikan anda identiti pemanggil.

Anda juga boleh memasang mana-mana aplikasi untuk pengecaman pemanggil yang tidak dikenali untuk membantu anda mengetahui siapa yang memanggil anda.

Juga, jika anda menghidupkan semula pilihan panggilan semula, maka matikan saja.

Apa itu panggilan ping?

Ping call adalah panggilan penipuan di mana ia dimaksudkan untuk memanggil seseorang dengan memberikan satu atau dua panggilan tidak dijawab dengan tujuan untuk memprovokasi seseorang untuk memanggil semula. Sekiranya anda menghadiri panggilan sedemikian, anda akan dikenakan bayaran untuk panggilan ini.

Panggilan penipuan muncul dengan kod kawasan 833?

Oleh kerana penipu mahu anda menerima panggilan dari mereka atau menghubungi semula nombor yang mereka panggil sehingga mereka cuba mengelirukan anda dengan menghubungi nombor dengan kod kawasan 833, yang akan membuat anda berfikir bahawa ia adalah nombor tempatan dari yang sah perniagaan dan mesti menjadi panggilan penting.

Kaedah yang digunakan untuk menipu dengan nombor 833?

Terdapat dua cara untuk menipu dengan menggunakan kod ini.

1. Meninggalkan mesej suara, iklan dalam talian atau e-mel / mel:

Mengedipkan iklan dalam talian untuk menggunakan pesanan suara ke pesanan elektronik bertujuan untuk memprovokasi anda untuk memanggil di nombor yang disediakan dengan kod kawasan 833.

2. Nombor yang diakhiri dengan kod kawasan 833:

Ini adalah kaedah biasa yang paling banyak digunakan oleh penipu di mana mereka memanggil dengan nombor yang diakhiri dengan 833.

Apakah maklumat yang diperlukan oleh penipu?

Panggilan penipuan sedemikian bertujuan untuk menggodam data peribadi anda termasuk butiran akaun bank dan menggunakannya.

Sekiranya sekiranya anda tidak sengaja menghadiri panggilan penipuan atau menghubungi semula di nombor yang diberi dengan kod 833, apa yang boleh anda lakukan setelah ditipu adalah menghubungi pihak berkuasa yang berkenaan dan bank anda juga (sekiranya anda melihat wang anda dari akaun bank telah didebitkan) kerana mengambil tindakan selanjutnya.

Bagaimana jika anda menerima panggilan dari kod kawasan 833 yang sah?

Masalahnya berlaku di sini adalah bahawa panggilan tidak dijawab yang diterima dari nombor yang tidak diketahui yang sebenarnya panggilan ping menunjukkan nombor tempatan seperti 833 pada skrin paparan nombor yang membuat orang keliru dengan siapa panggilan dilakukan.

Masih jika anda ingin mengesahkan bahawa jika panggilan ini termasuk kod 833 dalam nombornya mungkin dari kod kawasan sebenar, maka anda dapati nombor rasmi syarikat yang biasanya terdapat di laman web mereka, hubungi mereka di nombor tersebut dan tanyakan apakah mereka telah menghubungi anda dari nombor di mana anda menerima miscall dan kemudian menghubungi mereka lebih lanjut jika itu benar-benar panggilan dari nombor bebas tol syarikat atau tidak.

Apa maksudnya jika seseorang memanggil tetapi tidak meninggalkan mel suara?

Biasanya, boleh dianggap bahawa ia adalah panggilan penipuan. Sekiranya seseorang benar-benar ingin bercakap dengan anda atau menghubungi anda, dia akan menggunakan cara untuk menghubungi, termasuk memasukkan anda dengan mel suara. Oleh itu, anda tidak boleh menelefon kembali dengan mengingat bahawa ia mungkin merupakan panggilan penting yang mungkin akan dikenakan biaya dengan menelefon semula jika itu adalah panggilan penipuan.

Sekarang, perhatikan di sini seperti yang saya katakan sebelumnya bahawa kadang-kadang penipu juga boleh meninggalkan anda dengan mel suara yang meminta anda memanggil di nombor yang disediakan yang merangkumi 833 nombor. Oleh itu, lebih baik anda menyemak dan mengesahkan nombor ini terlebih dahulu dan kemudian mengambil tindakan selanjutnya ialah anda mendapati bahawa nombor yang diberikan adalah dari perniagaan yang sah.

Bagaimana penipu mendapatkan nombor telefon anda?

Penipu mendapatkan nombor anda melalui Twitter, LinkedIn, direktori dalam talian (yang tersedia secara terbuka) atau akaun media sosial yang lain.

Kesimpulannya

 1. Dengan teknologi yang semakin meningkat, penipu juga mengemas kini kaedah penipuan mereka dan mencari teknik baru untuk menipu orang dan menjana wang.

 2. Sentiasa perhatikan semua penipuan yang berlaku di masyarakat dan di seluruh dunia untuk terus dilindungi.

 3. Sentiasa sahkan nombor panggilan yang anda terima dari nombor yang tidak diketahui dan bukannya menghampirinya.

Kali terakhir kod kawasan bebas tol baru dibuka adalah tiga tahun yang lalu. Walaupun 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833 adalah kod bebas tol, mereka tidak boleh ditukar ganti. Mendail nombor menggunakan awalan 1-800 akan mencapai penerima yang berbeza daripada memanggil nombor ini menggunakan awalan 1-888. Panggilan ke setiap nombor bebas tol dihalakan ke nombor telefon tempatan tertentu. Kod kawasan (883) adalah dalam keadaan IL.

Dengan nombor bebas tol, caj dibayar oleh pihak yang dipanggil dan bukannya pemanggil. Walaupun kod kawasan 833 tidak diberikan ke kawasan geografi atau zon waktu, panggilan ke nombor bebas tol mungkin dibatasi oleh pelanggan. Malaikat Nombor 833 adalah pesan yang kuat atau menandakan bahawa anda disokong sepenuhnya, dikelilingi atau disayangi oleh para malaikat atau Tuan yang Diangkat. Ini menunjukkan bahawa anda berjaya mewujudkan kemakmuran atau kelimpahan dalam hidup anda dengan pilihan positif yang telah anda buat atau sedang buat.

Menjawab panggilan tidak akan melakukan apa-apa, selain perkara biasa di mana anda dapat mendengar orang di seberang sana. Kecuali anda memasang aplikasi yang mereka minta, memberikan izin atau akses penuh ke telefon anda, tidak ada gunanya anda akan diretas. Tidak mungkin diretas dengan cara ini. Logik panggilan merompak adalah mudah. Sekiranya anda menjawab panggilan mereka, nombor anda dianggap "baik", walaupun anda tidak menjadi penipu. Mereka akan mencuba lagi lain kali kerana mereka tahu ada seseorang di pihak lain yang berpotensi menjadi mangsa penipuan tersebut. Semakin kurang anda menjawab, semakin sedikit panggilan.

Pilihan untuk Android termasuk Real Caller atau Truth Finder, sementara Caller Smart atau Number Guru berfungsi di iOS. Sekiranya anda tidak mahu membayar untuk carian sebaliknya, cuba masukkan nombor panggilan ke dalam mesin carian dalam talian. Ketika ini berkaitan dengan cinta atau hubungan, malaikat nombor 833 menandakan kerja berpasukan. Malaikat anda memberitahu anda untuk berusaha bersama pasangan anda untuk mencapai kejayaan atau kebahagiaan. Teks atau panggilan yang tidak dibuat oleh anda: Jika anda melihat teks atau panggilan dari panggilan anda yang anda tidak buat, panggilan anda mungkin diretas. Kehabisan bateri dengan cepat: Sekiranya tabiat penggunaan panggilan anda tetap sama, tetapi bateri anda menjadi lebih cepat habis dari biasa, penggodaman mungkin disalahkan. Penggodam dapat memanfaatkan kelemahan dalam perisian panggilan.

Schifferle of the FTC menyarankan pengguna secara berkala untuk memeriksa atau memuat turun kemas kini perisian untuk telefon mereka, kerana kemas kini sering kali merangkumi patch keselamatan. Terdapat dua cara biasa penipu ini mensasarkan nombor panggilan anda: merampas penipuan panggilan atau pencurian nombor panggilan. untuk mendapatkan hasil masa nyata, pelacak panggilan IMEI & GPS boleh digunakan untuk mengesan lokasi panggilan. Aplikasi seperti panggilan GPS & Cari Sebarang panggilan adalah hebat dengan menjejaki telefon bimbit, walaupun ketika panggilan tersebut tidak disambungkan ke internet. Anda dapat mengetahui koordinat GPS nombor panggilan dalam beberapa saat.

Di manakah kod kawasan 883?

Kod Kawasan 883 belum diberikan untuk digunakan oleh Pentadbir Pelan Penomboran Amerika Utara. Kod Kawasan 883 telah secara rasmi diketepikan oleh Pentadbir Pelan Penomboran Amerika Utara untuk nombor bebas tol yang akan datang. Nombor bebas tol yang sedang digunakan ialah 800, 833, 844, 855, 866, 877, atau 888.

832 kod kawasan:

Kawasan Houston diperkenalkan dengan kod kawasan 832 sekitar 19 tahun yang lalu. Pada 19 Oktober 1999, kod kawasan 832 yang baru berkuatkuasa, bergabung dengan 713 atau 281 sebagai kod kawasan tempatan. Kod Kawasan 823 belum ditetapkan untuk digunakan oleh Pentadbir Pelan Penomboran Amerika Utara.

Kod kawasan yang tidak boleh anda jawab:

Anda TIDAK PERNAH memanggil nombor ini kembali. Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan sebelumnya menghubungkan kod kawasan ini dengan penipuan: 268, 284, 473, 664, 649, 767, 809, 829, 849 atau 876. Intinya: Sekiranya anda menerima panggilan atau teks yang tidak dijangka dari kod kawasan yang anda tidak Tidak mengenali, jangan menjawabnya.

Kod kawasan 844:

Kod kawasan 844 adalah awalan nombor bebas tol Amerika Utara. Ini termasuk Amerika Syarikat, Kanada, Alaska, atau negara-negara di Pasifik atau Caribbean. Nombor 844 adalah nombor panggilan bebas tol untuk Amerika Utara. 844 adalah kod kawasan bebas tol, seperti 800. awalan 8 mewakili panggilan ini adalah yang dibayar oleh penerima, bukannya pemanggil. Apabila orang memikirkan panggilan bebas tol, mereka biasanya memikirkan 800 nombor, tetapi ada banyak pilihan lain yang berfungsi dengan cara yang sama.

Nombor bebas tol adalah nombor yang dimulakan dengan salah satu kod tiga digit berikut: 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833. Walaupun 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833 adalah semua tol kod percuma, mereka tidak boleh ditukar ganti. Tidak ada bahaya dalam menerima panggilan: bahayanya adalah panggilan dalam atau mendapatkan tagihan yang mengejutkan. Walaupun dalam praktiknya bahayanya mungkin tidak besar, dalam jangka pendek, jawapan untuk pertanyaan anda adalah berpotensi ya; atau lebih mungkin ya jika anda tahu bahawa mereka adalah spammer daripada jika anda tidak tahu siapa mereka.

844 nombor telefon bebas tol atau boleh didaftarkan dengan mudah oleh individu atau organisasi. Walaupun nombor panggilan dengan awalan 844 dapat digunakan oleh pusat sokongan pelanggan yang sah, mereka juga banyak digunakan oleh penipu untuk menipu mangsa mereka. Pilih "Tetapan", kemudian pilihan "Sekat panggilan". Di sinilah anda akan menambah bilangan pemanggil yang anda mahu abaikan. Cukup ketuk pilihan "Tambah nombor" atau "Blok daftar", atau masukkan nombor apa pun. Anda juga boleh memilih kenalan di sini, dengan andaian anda telah menyimpan nombor pemanggil yang menjengkelkan.

Selagi nombor anda adalah teks yang diaktifkan, pelanggan boleh menghantar teks nombor bebas tol anda atau anda boleh menghantar teks semula. Menjawab panggilan tidak akan melakukan apa-apa, selain perkara biasa di mana anda dapat mendengar orang di seberang sana. Kecuali anda memasang aplikasi yang mereka minta, memberikan izin atau akses penuh ke telefon anda, tidak ada gunanya anda akan diretas. Tidak mungkin diretas dengan cara ini.

833 kod kawasan

Ini berlaku dari dukungan telefon bimbit palsu yang ditawarkan kepada sokongan teknikal PC hingga palsu bank dan kontra penggantian wang, sama seperti ansuran IRS. Untuk menentukan satu muslihat kod kawasan 833 tidak dapat difahami, dengan alasan trik yang telah berlaku banyak, dan mereka terus berlaku, bahkan sekarang, kerana anda membaca artikel ini.

Apakah Nombor 833 Bebas Tol?

833 nombor kod kawasan adalah seperti beberapa nombor kod zon bebas tol lain yang membolehkan para tetamu untuk membuat keputusan tanpa menanggung sebarang panggilan yang menyebabkan caj. Berkaitan dengan nombor bebas tol adalah pendekatan yang paling mudah untuk mengurangkan rentak pelanggan untuk perniagaan. 1-800 kod kawasan bebas tol boleh diakses sejak tahun 60-an dan pada dasarnya tidak ada campuran menarik yang dapat diakses oleh organisasi.

Melihat keadaan itu, FCC menyampaikan pelbagai nombor telefon dengan kod kawasan 833 pada musim panas tahun 2017. Dengan andaian anda adalah perniagaan yang bekerja di Kanada dan Caribbean, pakatan baru kod kawasan bebas tol ini berkesan untuk anda. Pelanggan anda yang berada di kawasan ini dapat memperoleh keputusan bebas dari 833 kod kawasan nombor USA.

Apakah nombor bebas tol?

Nombor bebas tol adalah sejenis nombor telefon perniagaan yang membolehkan tetamu menelefon tanpa menanggung sebarang panggilan yang menyebabkan caj. Dalam panggilan biasa, orang yang menganggap menanggung kos panggilan dan pemungut dibebaskan dari ini kecuali jika ia adalah panggilan yang tidak menyenangkan atau global.

Walau bagaimanapun, nombor bebas tol adalah berbeza untuk keadaan ini. Daripada tetamu (pelanggan), panggilan yang membawa kos lebih tinggi daripada penerima (perniagaan) dengan nombor bebas tol.

Nombor bebas tol yang ideal untuk perniagaan ideal anda

Jumlah keperluan bebas tol tidak ada persembahan hari ini. Organisasi bergantung pada kewajarannya dalam hubungan yang lebih baik, memberikan sokongan pelanggan yang lebih baik, dan membina kepercayaan yang sederhana. Walaupun 1-800 adalah nombor bebas tol yang paling terkenal, organisasi memerlukan beberapa awalan baru untuk memperoleh daya tarikan sederhana. FCC atau Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan juga memahami bahawa sebahagian besar kod kawasan 1-800 kini dijual dan tidak ada campuran baru yang siap dipindahkan.

Semua perkara yang dipertimbangkan, dengan andaian anda memerlukan awalan bebas tol yang serupa, kod zon 833 ada di sini untuk anda. Salah satu yang paling segar dalam pakatan, kod zon 833 AS boleh diakses oleh organisasi sejak 3 Jun 2017. Pada masa ini, anda boleh mempunyai nombor unggul dengan kod kawasan lain tanpa campuran lama.

Bagaimana anda boleh membeli 833 nombor kod kawasan?

Setelah FCC membuat pengisytiharan autoriti untuk kedatangan sekumpulan baru 833 nombor kod kawasan, mereka dapat diakses dengan berkesan untuk memperoleh. Untuk mendapatkannya untuk perniagaan anda, anda perlu menghubungi pembekal nombor bebas tol utama, ajukan permintaan untuk membeli, dapatkan penyataan yang diubah, selesaikan kerja meja, buat ansuran, dan jumlah baru anda dari tol baru dan luar biasa dari plastik nombor telefon percuma ada bersama anda.

Satu perkara yang perlu dilihat di sini ialah FCC hanya memperuntukkan had 2 ribu 833 nombor kod zon untuk setiap organisasi pakar bebas tol tanpa mengira berapa besar dan tua mereka dalam perniagaan ini. Oleh itu, setiap penjual mempunyai jumlah terhad bagi nombor bebas tol baru ini. Oleh kerana nombor ini dapat diakses ketika burung awal mendapat premis cacing, adalah wajar untuk menghubungi pembekal nombor bebas tol utama tepat pada waktunya seperti yang diharapkan.

Anda juga boleh mendapatkan nombor tertinggi dengan kod zon 833 USA untuk perniagaan anda juga

Bagaimana Penipuan Kod Kawasan 833 Berfungsi

Sekiranya anda berfikir tentang bagaimana 833 trik kod kawasan berfungsi, izinkan kami mendedahkan kepada anda bahawa ia berfungsi dengan dua cara perbandingan. Kaedah utama, aktiviti biasa dan paling jelas termasuk memanggil anda dari nombor yang ditutup dengan kod zon 833.

Yang kedua, bagaimanapun, lebih jarang tetapi sangat terkenal, ternyata, titik di mana mereka mendorong penggunaan untuk memanggil nombor dengan kod kawasan 833 dengan meninggalkan mereka pesan suara, surat, e-mel atau membakarnya iklan dalam talian.

Apa pun strategi, apabila dihubungkan melalui panggilan, para penipu cuba mendapatkan kemasukan ke data anda sendiri, atau kemasukan ke alat anda, dengan cita-cita yang mana, mereka dapat menipu anda. Sekiranya anda melihat kapan saja alat tersebut muncul, meminta anda menghubungi nombor kod kawasan 833 tertentu, dengan mengatakan pembahagi perisian hasad gadget anda akan semakin pendek, jangan panggil nombor itu dan selesaikan, di dengan alasan bahawa ini menyiratkan, alat anda telah dilemahkan seperti sekarang.

Apa yang boleh membuat anda menjadi mangsa 833 penipu kod kawasan ini? Bagaimana mereka dapat mengetahui kerugian yang diharapkan untuk teknik penipuan mereka? Mereka biasanya memperoleh data anda dari daftar dalam talian yang bersifat umum dan menghampiri data anda. Mereka juga menemui korban dari laman media dalam talian seperti Twitter, Facebook, LinkedIn dan tempat yang berbeza.

Mereka mungkin mengirimi anda pesan atau surat, dan menunjukkannya, bahawa mereka berasal dari perniagaan tulen atau organisasi, dengan perhatian yang sesuai. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk melindungi diri anda, dan menjamin anda tidak akan ditipu, pengaturan yang paling sukar dan terbaik adalah tidak pernah menjawab panggilan yang mempunyai kod zon 833, atau tidak pernah mempertimbangkan nombor apa pun tanpa bantuan orang lain yang memilikinya . Sekiranya telefon anda diprogramkan sebagai alternatif panggilan semula, sangat sesuai untuk mematikannya, jadi anda tidak sengaja membuat panggilan semula setelah panggilan tidak dijawab dari penipu yang mungkin dengan nombor bebas tol 833 kod kawasan.

Sekiranya anda tertekan kerana kehilangan panggilan yang sahih tetapi penting dari kod kawasan 833, pilihan paling ideal adalah mencari nombor hubungan pihak berkuasa organisasi yang, menurut anda, memanggil anda. Tekan terus nombor telefon pihak berkuasa mereka, dan minta penjelasan kepada mereka, mengenai apa yang perlu dihantar oleh kod kawasan 833.

Pada masa ini, apa yang berlaku, jika anda secara efektif menjadi mangsa trik kod kawasan 833? Sekiranya mereka meminta agar anda memperkenalkan sesuatu pada alat anda, langkah pertama anda adalah dengan menyahpasangnya dengan cepat, dan selepas itu menjalankan kemas kini produk, diikuti oleh pemeriksaan jangkitan yang baik, untuk menjamin anda tidak melepaskan peluang yang bagus sebarang perisian hasad. Begitu juga, sebagai pemeriksaan kewarasan, ubah setiap kata laluan anda dan jangan simpan secara automatik, pada waktu berikutnya.

Jadikan ini sebagai sorotan utama laporan para penipu kepada pakar digital di kawasan umum anda, juga, dengan tujuan agar langkah-langkah yang sah dapat diambil untuk menjamin kesejahteraan anda, pada masa ini juga di kemudian hari. Lebih-lebih lagi, menghubungi pakar membuat anda berkelayakan untuk mendapatkan bayaran kewangan untuk musibah yang disebabkan secara serentak. Sekiranya anda telah mengirim wang tunai setelah anda mendapat panggilan yang didaftarkan di bawah 833, hubungi bank anda, pakar lain yang berkenaan, dan pihak hotel menolak keberatan. Simpan rekod anda daripada tipu muslihat, dan cubalah menukar pertukaran yang dibuat, dengan keinginan untuk mendapatkan kembali wang anda yang hilang. PayPal juga membolehkan anda menjatuhkan pertukaran tertentu sehingga keadaan berjalan, sekiranya anda dapat memberikan penjelasan yang nyata.

Terus menjadi perhatian tambahan, dan jangan sekali-kali mematuhi panduan yang meminta anda mempertimbangkan panggilan yang mempunyai kod kawasan 833. Semua keraguan yang meminta anda mendapatkan bantuan khusus atau menyelesaikan masalah tertentu dengan menghubungi nombor kod zon 833 pada umumnya adalah palsu. Cuba jangan menjadi mangsa laman web palsu yang meminta anda menghubungi organisasi dengan nombor kod kawasan 833. Jamin anda memanggil nombor yang betul, cari dengan baik, dan cari alternatif anda dengan baik, dan gunakan alat carian web yang baik dan kukuh.

Selalu buat semua aplikasi anda segar, dan jangan sekali-kali membiarkan firewall anda dimatikan. Sekiranya anda tidak berhati-hati pada hari-hari tertentu, bagaimanapun, firewall anda akan memastikan anda terjamin. Lakukan apa sahaja yang diperlukan untuk tidak meletakkan telefon anda sebagai tanggungjawab orang lain, yang mungkin menjawab panggilan dengan kod kawasan 833 dan akhirnya menawar anda. Nampaknya perincian yang tidak begitu penting seperti ini dapat menjamin kesejahteraan, keselamatan dan ketahanan anda di dunia dalam talian, penuh dengan orang, tujuan dan muslihat yang tidak masuk akal.

Minta alat anda mengikuti bentuk kerangka kerjanya yang paling segar, dan mereka akan menjamin bahawa alat anda tidak ditawar dengan perisian hasad dan jangkitan. Seperti yang kami katakan, kadang-kadang pop timbul dan mesej boleh meminta anda menghubungi nombor kod zon 833. Anda harus berusaha untuk tidak mempertimbangkan nombor ini yang mempunyai kod kawasan 833, jadi anda mengelakkan kesulitan. Percubaan untuk menjadikan data di media berasaskan web anda terhad kepada peribadi, orang tersayang, anda tahu, dengan tujuan anda dapat meningkatkan kesejahteraan anda.

Apakah nombor bebas tol 833, 855, 800, 844, dan 888?

833, 855, 800, 844, dan 888 adalah kod zon atau awalan yang digunakan di Amerika Syarikat, Kanada dan setiap negara yang diliputi oleh Pelan Penomboran Amerika Utara. Kita harus mengetahui lebih banyak mengenai awalan bebas tol ini.

Bebas tol 800 - tanpa tol 800 adalah kod kawasan utama yang muncul ketika idea nombor bebas tol dihantar pada tahun 1966. Ini mungkin merupakan kod kawasan bebas tol asas yang paling banyak digunakan dan asas.

Oleh kerana kesendirian ini, setiap campuran berpotensi bebas tol 800 telah diperuntukkan mulai sekarang. Selepas itu, zon baru yang dikodkan seperti 833, 855,844, dan 888 dihantar kemudian.

Bebas tol 888 - Melihat kelaziman 888 bebas tol yang luar biasa, 855 awalan bebas tol dihantar pada tahun 1996.

Bebas tol 855 - Dilancarkan pada tahun 2000, bebas tol 855 adalah kod kawasan ketiga yang muncul.

Bebas tol 844 - tanpa tol 844 awalan dihantar pada tahun 2013 dan tidak dikeluarkan ke kawasan geologi dari kawasan waktu tertentu.

Bebas tol 833 - tanpa tol 833 adalah yang paling baru dan dihantar pada tahun 2017 apabila setiap kod kawasan pra-pengiriman tidak mencukupi untuk mengambil kira perkembangan bilangan bebas tol oleh organisasi.

Bagaimana nombor bebas tol dikeluarkan?

'Organisasi Mindful' atau 'RespOrgs' adalah bahan yang menangani penyebaran dan peruntukan bebas tol. Mereka menggunakan alasan 'utama datang, pertama dilayan' untuk memperuntukkan nombor bebas tol. Penjelasan di sebalik ini adalah batasan yang dilaksanakan oleh FCC pada semua RespOrg.

Menurut peraturan FCC, RespOrg tidak dibenarkan melakukan pergudangan nombor bebas tol. RespOrgs tidak dapat membalikkan nombor bebas tol lebih awal kecuali jika ada penyokong bebas tol yang asli. Individu yang mengabaikan had ini dan masih menyimpan nombor bebas tol terkena hukuman.

RespOrg ini mempunyai penerimaan yang besar untuk kumpulan data nombor bebas tol yang dijaga Somos, Inc., ketua pangkalan maklumat nombor bebas tol, dan mengetahui mengenai status langsung setiap kod kawasan.

Pada tahun 2018, FCC mendalangi jarak dekat negara dengan 17,000+ nombor bebas tol di AS. Di kawasan penjualan serupa, kod 833 telah dihantar.

833 kod kawasan

Nombor 833 adalah nombor pelengkap dari Amerika Syarikat di samping 800, 844, 855, 876, 877, dan 888 yang merupakan caj kos semasa yang diperuntukkan oleh Pelan Penomboran Amerika Utara atau NANP. Nombor pelengkap tidak mengenakan bayaran kepada tetamu melainkan perhimpunan yang sedang dipanggil. Nombor pelengkap adalah banyak masa yang digunakan untuk organisasi tanpa mengenakan panggilan jarak jauh yang signifikan.

Sokongan pelanggan adalah alasan utama untuk nombor pelengkap kerana mereka diberi kemudahan. Sekiranya anda membuat panggilan dari alat jarak jauh, terdapat konsep pemikiran seperti minit temu janji siaran yang akan dikenakan untuk anda kecuali jika anda menggunakan rancangan panggilan tanpa had. Tulisan juga boleh dikirimkan dari 833 nombor sekiranya mereka "diperkasakan teks".

Bagaimana saya mendapatkan nombor 833 saya sendiri?

Sekiranya anda mempunyai perniagaan, mungkin adalah idea bijak untuk mendapatkan 833 nombor pelengkap anda sendiri kerana nombor ini tidak hanya dibuka di Amerika Syarikat tetapi di Kanada dan Caribbean juga dan bakal pelanggan tidak boleh meminta apa-apa, memberi anda keterbukaan yang jauh lebih luas. Kerana populariti nombor pelengkap, 833 kini sedang dimuat.

Sekiranya anda jenis yang menyenangkan, anda boleh menyesuaikannya sebagai nombor sia-sia! Saya yakin anda pernah mengalami ini dalam kehidupan seharian anda, contohnya 1-833-BUNGA misalnya. Adalah layak untuk menambahkan lekukan hebat pada nombor 833 anda untuk memberikannya potensi tinjauan kepada pelanggan anda.

Bagaimana saya memanggil nombor 833?

Anda mungkin percaya bahawa semua nombor pelengkap tidak dapat dibezakan tetapi ia unik. Nombor pelengkap adalah 800,844,855,876, 877, dan 888 namun sementara anda mungkin merasakan bahawa semuanya membawa kepada tetamu yang serupa namun mereka benar-benar diarahkan ke pelbagai nombor tujuh digit, misalnya, 1-833 akan mempunyai penerima gantian jika anda menekan 1-800 dari nombor 7 digit yang serupa.

Adakah 833 palsu?

Secara berkala ketika kita melihat 833 dan kita menyedari bahawa itu adalah pelengkap, kita akan percaya bahawa itu adalah perniagaan atau sokongan pelanggan, biasanya aksi pasti ini adalah perkara yang digunakan oleh penipu untuk mendapatkan kepercayaan individu di seberang untuk mendapatkan data mereka, biasanya mengaku menjadi bank. Sekiranya ini berlaku, ingatlah untuk benar-benar memeriksa dengan melihat nama organisasi untuk memutuskan sama ada ia asli dan berusaha untuk berkoordinasi dengan nombor yang memanggil anda dengan nombor di web. Setiap kali ditunjukkan sebagai muslihat, tutup dan blok nombornya.

Akhir-akhir ini, terdapat penyegaran mengenai tipuan kod wilayah 833 dengan perniagaan yang setara seperti biasa orang tertentu yang menggunakan kod wilayah untuk mendapatkan data individu dan kemasukan ke sumber, misalnya buku besar. Untuk menghalang nombor ini, baca di bawahnya untuk mendapatkan lebih banyak data.

Kaedah yang paling berkesan untuk menangguhkan 833 panggilan yang tidak diingini.

Untuk menghalang 833 panggilan yang tidak diingini, pada dasarnya lakukan penyertaan; Untuk Android pada dasarnya ikuti kaedah berikut:

1 . Pergi ke Panggilan Terkini

2 . Maklumat terperinci

3 . Nombor Sekatan Snap

4 . Untuk pelanggan iPhone:

5 . Tangkap I yang dilampirkan

6. Dapatkan lebih banyak data

7 . Snap Sekat nombor ini

Adakah Kod Kawasan 833 Bebas Tol?

Memang betul. Sebagai pelengkap bagi pelanggan untuk memanggil nombor kod wilayah 833 di sebuah negara di dalam Pelan Penomboran Amerika Utara. Ini menggabungkan AS, Kanada, dan 22 negara yang berbeza.

Kod Kawasan Percuma

Sama seperti kod wilayah 833, kod wilayah pelengkap lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888. Mereka adalah pelengkap di AS, Kanada, dan semua negara yang menggunakan Pelan Penomboran Amerika Utara. Mereka umumnya dihubungkan dengan saluran bantuan pelanggan untuk organisasi, namun dapat dimanfaatkan oleh pertemuan yang berbeza.

Berapa Kos untuk Mendapatkan Nombor 833?

Pemajuan Panggilan Global menerima banyak permintaan daripada pelanggan setelah FCC mengumumkan 833 nombor, pengembangan awalan terakhir ke nombor pelengkap AS. Kami telah memberikan angka pelengkap selama bertahun-tahun, dan ini telah menjadi salah satu kelebihan kami. Dalam artikel ini, kami memeriksa angka-angka ini dan menjawab sebahagian permintaan yang kami terima.

Anda mungkin telah mengetahui tentang nombor pelengkap. Pengumpulan panggilan telah wujud sejak tahun 1960-an, dan nombor pelengkap adalah alat mempamerkan yang luar biasa kerana mereka dibenarkan untuk memanggil. Mungkin, penyokong pelengkap, atau pihak yang dipanggil, menanggung perbelanjaan panggilan.

Nombor telefon percuma sangat kuat dan menarik, sebilangan besar 1-800 campuran nombor kini diambil. Oleh itu, FCC telah memberikan awalan pelengkap baru sepanjang jangka panjang, seperti nombor 844, 855, 888, 877, dan 866. Paling akhir, FCC menyatakan bahawa 833 nombor baru akan dihantar pada ketiga Jun 2017.

Sebilangan besar pelanggan kami perlu mengkaji awalan 833 - kebolehan, kegunaan dan jumlah kos mereka. Kami ingin membantu anda dalam interaksi dan menjamin bahawa anda mempunyai alternatif yang paling sesuai untuk memperoleh nombor pelengkap AS yang anda mahukan.

Apa maksud Nombor 833?

Oleh kerana nombor pelengkap sangat umum, 833 nombor dihentikan. 833 nombor pelengkap hampir sama dengan 800 nombor, kecuali awalan. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa daripada mendail 1-800, tetamu boleh menghubungi 1-833.

Seperti setiap nombor pelengkap lain, 833 nombor adalah alat pemasaran yang sangat baik. Mereka boleh didapati di Amerika Syarikat, Kanada, dan Caribbean. Untuk mengatakan yang sebenarnya, negara-negara ini wajib mendail 833 nombor!

Nombor Kesombongan

Nombor kesombongan dengan awalan 833 adalah nombor pelengkap yang disesuaikan dengan set digit tertentu yang anda nyatakan. Nombor kesombongan dengan nama syarikat, tanda dagangan, atau produk / perkhidmatan sering diminta oleh perniagaan untuk membantu mereka menyampaikan mesej mereka dengan lebih berkesan. Contohnya, syarikat yang menjual makanan anjing mungkin memerlukan 1-833-DOG-FOOD.

Kami menjangkakan bahawa 833 nombor kesombongan akan popular apabila awalan baru dibuka. Pemajuan Panggilan Seluruh Dunia dapat membantu anda memegang hak istimewa 833 nombor rias.

Bagaimana Mendapatkan Nombor Bebas Tol 833?

Anda sebenarnya ingin mendapatkan nombor pelengkap 833 bermula pada 3 Jun 2017. Hubungi koperasi pakar panggilan untuk mendapatkan nombor 833. Pembekal sekarang meminta permintaan untuk nombor ini, dan nombor yang diberikan pada burung awal mendapat premis cacing. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diingat:

Kitaran peruntukan untuk 833 nombor disegarkan dari interaksi masa lalu

Setiap pembekal telah menetapkan had 2,000 nombor terlebih dahulu, tanpa mengira ukurannya. (misalnya Run, Global Call Forwarding, dan Verizon masing-masing mendapat had 2,000 nombor)

Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan nombor 833 selepas tarikh penghantaran, namun aksesori nombor kesombongan tertentu mungkin terhad

Berapakah Kos Nombor 833?

Terdapat banyak koperasi pakar pelengkap pada tahun 2020, dan perbelanjaan 833 nombor berubah-ubah di antara pembekal. Sebilangan besar pembekal menawarkan 833 pada kadar bulan ke bulan. Bundel biasanya akan merangkumi nombor 833, pentadbiran penghantaran (tentu saja panggilan ke objektif ideal anda), dan beberapa minit yang ditetapkan untuk digunakan secara konsisten. Pembekal mungkin mengenakan kadar setiap saat jika anda melebihi jumlah minit yang anda tetapkan.

Walau apa pun perbelanjaannya, adalah mustahak untuk melihat kedudukan organisasi pakar. Berhati-hati dengan caj rahsia, dan pembekal yang mengharapkan anda menandatangani perjanjian. Bantuan itu harus ditawarkan pada premis bulan ke bulan tanpa perbelanjaan akhir.

Bagaimana Nombor Bebas Tol Berfungsi

Nombor pelengkap adalah nombor telefon dengan kod tiga digit yang tidak dapat dibezakan yang boleh didail dari talian tetap tanpa dikenakan bayaran kepada individu yang membuat panggilan. Angka seperti itu membolehkan para tetamu tiba di organisasi dan orang-orang di luar ruang tanpa dikenakan perbelanjaan jarak jauh yang besar untuk panggilan tersebut.

Nombor pelengkap sangat biasa untuk panggilan sokongan pelanggan. Bantuan percuma biasanya menyediakan pelanggan yang diharapkan dan yang lain dengan pendekatan percuma dan bermanfaat untuk menghubungi organisasi. Tetamu jarak jauh, akan dikenakan bayaran untuk minit temu janji siaran yang digunakan semasa panggilan percuma kecuali jika mereka mempunyai rancangan "panggilan tanpa had".

Pelanggan juga dapat mengirim pesanan teks ke nombor pelengkap jika nombor tersebut "diaktifkan teks", dan organisasi dapat memberikan respons yang tepat.

Kod pelengkap - 800, 888, 877, 866, 855, 844 dan 833.

Nombor pelengkap akan bermula dengan salah satu kod tiga digit yang disebutkan di bawah: 800, 888, 877, 866, 855, 844, atau 833. Sementara nombor 800, 888, 877, 866, 855, 844, dan 833 sering ditukar ganti , mereka tidak boleh ditukar ganti. Selain mendail nombor dengan awalan 1-888, memanggil nombor dengan awalan 1-800 akan menghasilkan benefisiari yang tidak diingini. Panggilan ke setiap nombor pelengkap ditujukan ke nombor telefon kejiranan tertentu.

Bagaimanakah nombor pelengkap dikeluarkan?

Sebilangan besar nombor pelengkap diberikan berdasarkan urutan kedatangan pertama, dilayan pertama oleh FCC. Penyokong pelengkap memilih elemen yang dikenali sebagai "Organisasi yang Mampu" atau "RespOrgs" untuk menyimpan nombor untuk mereka dan untuk memantau dan membimbing rekod yang sesuai untuk penyokong pelengkap.

Banyak RespOrg juga menawarkan bantuan percuma. RespOrgs mendekati kumpulan data pelengkap yang mengandungi data mengenai keadaan dengan semua nombor pelengkap. Somos, Inc., pengawas kumpulan data nombor pelengkap, mengesahkan RespOrgs.

FCC membuat nombor tertentu dalam 833 kod sepadan yang tersedia melalui perdagangan. Lelongan 833 adalah analisis untuk memutuskan bagaimana menggunakan penawaran yang serius untuk memberikan nombor pelengkap dengan tepat. Untuk lebih banyak data mengenai Lelongan 833, lawati http://auction.somos.com .

Sekiranya anda memerlukan jumlah percuma, anda boleh menghubungi RespOrg. Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk mencari RespOrg, hubungi atau hantarkan SMS ke Meja Bantuan Somos di 1-844-HEY SOMOS (1-844-439-7666), atau pergi ke www.somos.com/discover-a-complementary-number .

Tugas FCC

FCC menetapkan garis panduan untuk mendapatkan dan menggunakan nombor pelengkap. Sekiranya penyokong menukar organisasi pakar, FCC memerlukan nombor pelengkap agar mudah, yang bermaksud bahawa mereka akan "port," atau menukar, nombor mereka ke RespOrg lain.

Walau apa pun, FCC tidak dikaitkan dengan tugas sebenar nombor pelengkap dan tidak dapat mencapai set data nombor. FCC juga tidak dapat memberikan data mengenai keadaan dengan nombor.

Soalan Lazim

1. Apakah kod kawasan bandar 833?

Walaupun kod wilayah 833 tidak diturunkan ke wilayah geologi atau wilayah waktu, panggilan ke nombor pelengkap mungkin dibatasi oleh pelanggan. Kod wilayah pelengkap lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888.

2. Apakah 833 nombor telefon?

Nombor pelengkap, seperti 833 nombor, adalah nombor telefon yang dapat dihubungi dari talian tetap tanpa dikenakan bayaran kepada individu yang melakukan panggilan. Nombor seperti itu membolehkan para tetamu tiba di organisasi di luar ruang tanpa dikenakan perbelanjaan jarak yang besar untuk panggilan tersebut.

3. Apakah kaedah terbaik untuk mengetahui siapa yang memiliki nombor telefon?

Untuk nombor yang tercatat dalam buku telefon, menggunakan bantuan nombor telefon yang bertentangan adalah pendekatan yang paling tidak menuntut untuk mengetahui dengan siapa nombor telefon itu ada. Laman web 411.com menawarkan bantuan nombor telefon bertentangan percuma. Masukkan kod wilayah dan nombor telefon dan tekan "Cari" untuk mengembalikan senarai hasil.

4. Bagaimana saya mencari nombor telefon?

Pada dasarnya pergi ke laman White Pages dan masukkan nama individu (atau nama belakang) sama seperti bandar, negeri, atau poskod mereka. Sekiranya nama dan nombor telefon individu itu muncul dalam direktori telefon kertas di wilayah topografi, anda akan melihatnya di laman web ini.

5. Bolehkah Jaminan Sosial menghubungi anda?

Sebarang panggilan yang meminta anda membayar denda atau kewajipan dengan baucar hadiah runcit, wayar bergerak, kad cek pra-muat, wang web, atau melalui wang tunai. Penipu yang membayangkan mereka berasal dari Jaminan Sosial atau pegawai pentadbiran yang lain. ID tetamu atau rekod yang dihantar melalui e-mel mungkin kelihatan rasmi tetapi mereka pasti tidak.

6. Bagaimana saya dapat mengetahui siapa yang memanggil saya tanpa ID pemanggil?

Dengan Trap Call, anda dapat menunjukkan nombor tutup ini dan mengetahui dengan tepat siapa yang memanggil anda dari No Caller ID. Itu menunjukkan nombor telefon, nama, dan mengejutkan lokasi mereka. Dengan Trap Call, anda juga boleh memboikot nombor telefon yang terdedah agar mereka tidak terus mengganggu anda.

833 Kod kawasan :

Nombor 833 adalah nombor pelengkap dari Amerika Syarikat di samping 800, 844, 855, 876, 877, dan 888 yang merupakan perbelanjaan kos semasa yang diperuntukkan oleh Pelan Penomboran Amerika Utara atau NANP. Nombor pelengkap tidak mengenakan bayaran kepada tetamu melainkan perhimpunan yang sedang dipanggil. Nombor pelengkap digunakan secara berkala untuk organisasi tanpa mengenakan panggilan jarak jauh. Bantuan pelanggan adalah motivasi asas di sebalik nombor pelengkap kerana mereka diberi kemudahan. Sekiranya anda memanggil dari alat jarak jauh, ada keajaiban luar biasa seperti minit temu janji siaran yang akan dikenakan bayaran kecuali jika anda menggunakan rancangan panggilan tanpa had. Tulisan juga boleh dihantar 833 nombor sekiranya mereka "diperkasakan teks". Herndon, pentadbir daftar pelengkap yang berpusat di Virginia telah menambahkan nombor 833 ke kod nombor kod wilayah yang boleh diakses untuk nombor pelengkap, merujuk kepada minat yang diperluas untuk nombor telefon. Kali terakhir kod wilayah pelengkap dibuka adalah tiga tahun sebelumnya. Selain memenuhi syarat untuk kod wilayah pelengkap yang lain, langkah ini membuka aksesibilitas nombor "kesombongan" untuk organisasi, misalnya, yang menjelaskan nama organisasi atau item, yang mungkin tidak dapat diakses sekarang. "Ini adalah peluang luar biasa bagi organisasi untuk mendapatkan Nombor Pelengkap sederhana yang tidak dapat dilupakan," kata Joel Bernstein, VP Strategi Pentadbiran dan Umum. "Untuk organisasi yang sekarang mempunyai 800 atau 888, mereka harus memeriksa apakah rendition 833 dapat diakses oleh mereka. Ini membantu menjaga keselamatan gambar mereka dan mengembangkan stesen telefon mereka sekarang. " Somos berurusan dengan SMS / 800 Complementary Number Vault, aset awam untuk organisasi pakar nombor pelengkap untuk melihat dan memegang tugas nombor pelengkap. FCC mengesahkan kod wilayah 833 baru kerana menarik nombor pelengkap, kata Somos. Minat untuk nombor pelengkap terus berkembang walaupun terdapat pengembangan telefon bimbit, yang rancangan panggilannya tidak dikenakan untuk panggilan jarak jauh yang signifikan.

"Nombor pelengkap pada mulanya dihasilkan untuk mengurus caj jarak yang jauh namun pengiklan menggunakannya dengan lebih banyak untuk pelbagai alasan, misalnya, setelah usaha dan bersama-sama mempromosikan penyelidikan," kata Michelle Larsen di Somos kepada WTOP.

Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan :

Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan atau FCC bertanggungjawab untuk memberikan nombor pelengkap. Organisasi yang Mampu adalah sebagai pelengkap sokongan dari elemen pemilihan yang pada ketika itu akan menyimpan nombor dan berurusan dengan rekod untuk memastikan orang-orang ini sekarang dibuka untuk nombor ini dan mereka bekerja pada awal burung mendapat premis cacing. Dapatkan nombor 833 anda : Sekiranya anda mempunyai perniagaan, mungkin adalah idea bijak untuk mendapatkan nombor pelengkap 833 anda sendiri kerana nombor ini tidak hanya dibuka di Amerika Syarikat tetapi di Kanada dan Carribean juga berpotensi pelanggan boleh menghubungi secara percuma, memberikan anda keterbukaan yang jauh lebih luas. Kerana populariti nombor pelengkap 833 saat ini dijual. Keperluan nombor pelengkap tidak ditunjukkan hari ini. Persatuan bergantung pada kepekaannya dalam persatuan mengalahkan, memberikan sokongan pelanggan yang lebih baik, dan membina kepercayaan asas. Walaupun 1-800 adalah nombor pelengkap yang paling terkenal, persatuan memerlukan beberapa awalan baru untuk mendapatkan kualiti yang dapat dikesan secara langsung. FCC atau Suruhanjaya Korespondensi Kerajaan juga memahami bahawa sejauh ini kebanyakan kod wilayah 1-800 dijual sekarang dan tidak ada campuran baru yang siap untuk bergerak. Dengan mengambil kira semua perkara, dengan harapan anda juga memerlukan awalan pelengkap yang menonjol, kod zon 833 ada di sini untuk anda. Salah satu yang paling segar dalam gabungan itu, 833 kod zon AS tersedia untuk persatuan sejak 3 Jun 2017. Pada dan seterusnya, anda boleh mempunyai nombor utama dengan kod ruang lain tanpa campuran lama.

Nombor bebas tol:

Nombor yang bermula dengan 800, 833, 844, 877, 888, 855, dan 866 semuanya adalah nombor hotline. Setiap negara mempunyai nombor bantuan eksplisit. Seorang individu dari mana-mana tempat boleh menghubungi nombor pelengkap ini tanpa sebarang bayaran melalui talian tetap. Salah satu fokus besar yang harus diingat oleh seseorang semasa memanggil nombor pelengkap bahawa dia tidak akan dikenakan bayaran untuk panggilan ini, sebaliknya pemungut panggilan akan dikenakan dan tidak akan diketahui siapa sebenarnya tetamu itu. Namun, seseorang akan dikenakan biaya selama beberapa minit untuk panggilan ini jika dia menggunakan telefon bimbit kecuali jika dia memiliki rencana "panggilan tanpa batas". Nombor pelengkap ini tidak dapat ditukar, yang bermaksud dengan andaian bahawa kod tertentu dilantik ke ruang mana pun, kemudian tidak dapat diubah oleh siapa pun. Pelanggan juga diberikan oleh pejabat pesanan pesanan ke nombor ini, kerana nombor ini diberikan teks dan mereka juga akan menjawab semula dengan pesanan segera. Penipuan nombor 833: Yang paling mudah kerana cuba untuk tidak ditipu oleh penipu telefon kod 833 adalah dengan tidak pernah memanggil nombor 833 atau menghubungi semula. Sekiranya anda mendapat panggilan dari nombor 833, jangan sekali-kali menghubungi anda melalui pilihan panggilan semula telefon anda yang diprogramkan. Semua perkara yang dipertimbangkan, cari nombor telefon bimbit pihak berkuasa atau penyokong yang jelas menelefon anda, masukkan secara fizikal nombor tersebut ke dalam telefon anda dan anggap mereka untuk menerima penjelasan atau penegasan mengenai apa yang dikatakan oleh 833 panggilan tersebut. Sebanding harus dilakukan sekiranya anda pada bila-bila masa diprovokasi untuk memanggil nombor 833 dari e-mel atau mesej lain. Tepat ketika kita melihat 833 dan kita memahami bahawa itu tidak terpisahkan, kita akan menerima bahawa ia adalah perniagaan atau sokongan pelanggan, secara teratur ini sureness stunt adalah apa yang digunakan seniman lelucon untuk mendapatkan kepercayaan orang lain untuk mendapatkan maklumat mereka, yang biasanya mengaku sebagai bank. Sekiranya ini berlaku, pastikan untuk benar-benar mendaftar dengan mencari dengan nama persatuan untuk membuat kesimpulan sama ada ia benar dan berusaha untuk mengatur dengan nombor yang memanggil anda dengan nombor di web. Walau apa pun yang ditunjukkan sebagai aksi, tutup dan blok nombornya. Kod Kawasan yang berbeza: Sama seperti kod kawasan 833, kod lokal timbal balik yang lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888. Mereka adalah timbal balik di AS, Kanada, dan semua negara yang menggunakan Pelan Penomboran Amerika Utara. Mereka secara umum dikaitkan dengan talian bantuan pelanggan untuk persatuan, namun dapat digunakan oleh pelbagai acara sosial. 833, 855, 800, 844, dan 888 adalah kod zon atau awalan yang digunakan di AS, Kanada dan semua negara yang diliputi oleh Pelan Penomboran Amerika Utara. Kita mesti mencari lebih banyak yang tidak penting mengenai awalan pelengkap ini. Pelengkap 800 - sans berharga 800 adalah kod wilayah penting yang kelihatan ketika pemikiran nombor pelengkap dihantar pada tahun 1966. Ini mungkin kod wilayah pelengkap yang paling banyak digunakan dan penting. Kerana single ini, semua campuran 800 pelengkap yang diharapkan telah diberikan mulai sekarang. Oleh itu, zon baru yang dikodkan seperti 833, 855,844, dan 888 dihantar kemudian. Pelengkap 888 - Melihat keunggulan besar pelengkap 888, awalan pelengkap 855 dikirim pada tahun 1996. Pelengkap 855 - Dikirim pada tahun 2000, pelengkap 855 adalah kod wilayah ketiga yang muncul. Pelengkap 844 - tanpa kos 844 awalan dihantar pada tahun 2013 dan tidak diberikan kepada mana-mana ruang geografi wilayah waktu tertentu.

Pelengkap 833 - tanpa kos 833 adalah yang paling segar dan dihantar pada tahun 2017 apabila semua kod wilayah yang dihantar sebelum ini tidak memuaskan untuk mempertimbangkan minat untuk membuat nombor pelengkap oleh persatuan. Kod kawasan 844: Kod wilayah 844 adalah awalan nombor pelengkap Amerika Utara. Ini menggabungkan AS, Kanada, The Frozen North, atau negara-negara di dalam Pasifik atau Caribbean. Nombor 844 adalah nombor panggilan pelengkap untuk Amerika Utara. 844 adalah kod wilayah pelengkap, sebenarnya seperti 800. Awalan dari 8 alamat memanggil ini adalah yang dibayar oleh penerima, bukannya tetamu. Pada ketika individu berfikir tentang panggilan pelengkap, mereka biasanya memikirkan 800 nombor, namun ada banyak alternatif yang berbeza dengan kapasiti ini. Nombor pelengkap adalah nombor yang dimulakan dengan salah satu kod tiga digit yang menyertainya: 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833. Walaupun 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833 adalah semua kod pelengkap , mereka tidak serasi. Tidak ada ancaman dalam menerima panggilan: risikonya adalah bagian dalam mendapatkan kembali atau mengumpulkan tagihan yang mengejutkan. Walaupun dalam latihan, risikonya mungkin tidak begitu besar, pendeknya, respons terhadap pertanyaan anda adalah mungkin ya; atau hampir pasti ya sekiranya anda menyedari bahawa mereka adalah spammer daripada jika anda tidak mempunyai idea foggiest apa identiti mereka. 844 nombor telefon adalah pelengkap atau boleh didaftarkan dengan berkesan oleh orang atau persatuan. Walaupun nombor panggilan dengan awalan 844 dapat digunakan oleh fokus perkhidmatan pelanggan yang tulen, mereka juga digunakan dengan penuh semangat oleh penipu untuk korban mereka. Pilih "Tetapan", pada saat itu pilihan "Halangan panggilan". Di sinilah anda akan menambah jumlah tetamu yang anda sukai daripada yang diabaikan. Cukup ketuk pilihan "Tambah nombor" atau "Rundown persegi", atau masukkan nombor apa sahaja. Anda juga boleh memilih kenalan di sini, kerana anda telah menyimpan jumlah tetamu yang menjengkelkan. Walau seberapa lama nombor anda adalah kandungan yang diberdayakan, pelanggan dapat menghantar pesanan ke nombor pelengkap anda atau anda akan menghantar teks. Memerhatikan panggilan tidak akan membuat apa-apa, selain daripada perkara biasa di mana anda dapat mendengar individu di seberang. Kecuali jika anda memperkenalkan aplikasi yang mereka minta, memberikan persetujuan atau penerimaan penuh ke telepon anda, tidak ada gunanya anda akan diretas. Mungkin tidak akan diretas dengan begitu.

Soalan Lazim Adakah selamat menggunakan kod 833? Ya kod kawasan 833 selamat. Anda boleh menggunakannya untuk tujuan komersial anda, dalam Perniagaan anda. Di mana kod 833 digunakan? Nombor 833 adalah nombor pelengkap dari Amerika Syarikat di samping 800, 844, 855, 876, 877, dan 888 yang merupakan perbelanjaan kos semasa yang diperuntukkan oleh Pelan Penomboran Amerika Utara atau NANP. Di mana kod 844 digunakan? Kod wilayah 844 adalah awalan nombor pelengkap Amerika Utara. Ini menggabungkan AS, Kanada, The Frozen North, atau negara-negara di dalam Pasifik atau Caribbean. Nombor 844 adalah nombor panggilan pelengkap untuk Amerika Utara. 844 adalah kod wilayah pelengkap, sebenarnya seperti 800. Kesimpulan: Yang disebutkan di atas adalah semua maklumat terperinci mengenai kod kawasan 833. Saya harap ini dapat membantu anda menjelaskan pendapat anda mengenai kod Kawasan 833.

833 nombor kod kawasan

Setelah FCC melaporkan 833 nombor, pengembangan awalan terakhir ke nombor bebas tol AS, Global Call Forwarding mendapat pelbagai permintaan daripada pelanggan. Kami telah memberikan nombor bebas tol selama bertahun-tahun, dan ini telah menjadi salah satu kelebihan kami. Dalam artikel ini, kami memeriksa angka-angka ini dan menjawab sebahagian permintaan yang kami terima.

Anda mungkin mendapat maklumat mengenai nombor bebas tol. Mengumpulkan panggilan telah wujud sejak tahun 1960-an, dan nombor bebas tol adalah alat iklan yang luar biasa kerana mereka bebas untuk menelefon. Mungkin, penyokong bebas tol, atau pihak yang dipanggil, menanggung perbelanjaan panggilan.

Nombor telefon percuma begitu berjaya dan populariti, sehingga kini terdapat 1-800 campuran nombor. Oleh itu, FCC telah memberikan awalan bebas tol baru dalam jangka panjang, sebagai 844, 855, 888, 877 dan 866 nombor. Paling akhir, FCC melaporkan bahawa 833 nombor baru akan dihantar pada ketiga Jun 2017.

Sebilangan besar pelanggan kami perlu mengkaji awalan 833 - keupayaan, kegunaan dan jumlahnya. Kami ingin membantu anda dengan kitaran ini dan menjamin bahawa anda mempunyai alternatif yang paling sesuai untuk memperoleh nombor bebas tol AS yang anda mahukan.

Apabila kita melihat angka 833 muncul, kita tidak dapat menahan keinginan untuk merenungkan dari mana asalnya atau siapa sebenarnya yang menelefon kita? Adakah perniagaan berdekatan atau muslihat? Ketahui lebih lanjut mengenai kod kawasan ini di bawahnya.

Dari mana nombor 833 berasal?

Nombor 833 adalah nombor bebas tol dari Amerika Syarikat di samping 800, 844, 855, 876, 877, dan 888 yang merupakan perbelanjaan tol semasa yang diturunkan oleh Pelan Penomboran Amerika Utara atau NANP. Nombor bebas tol tidak mengenakan bayaran kepada tetamu melainkan perhimpunan yang sedang dipanggil. Nombor bebas tol sering digunakan untuk organisasi tanpa mengenakan panggilan jarak jauh.

Bantuan pelanggan adalah motivasi utama di sebalik nombor bebas tol kerana mereka mendapat kemudahan. Sekiranya anda memanggil dari alat jarak jauh, ada keajaiban luar biasa seperti minit temu janji siaran yang akan dikenakan bayaran kecuali jika anda menggunakan rancangan panggilan tanpa had. Tulisan juga boleh dikirimkan dari 833 nombor sekiranya mereka "diperkasakan teks".

Bagaimana nombor bebas tol diperuntukkan?

Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan atau FCC bertanggungjawab untuk menurunkan nombor bebas tol. Organisasi Mindful atau RespOrgs adalah untuk menyokong pengguna bahan bebas tol yang pada ketika itu akan menyimpan nombor dan berurusan dengan rekod untuk memastikan orang-orang ini sekarang dibuka untuk nombor ini dan mereka bekerja pada awal burung mendapat premis cacing.

Bagaimana saya mendapatkan nombor 833 saya sendiri?

Sekiranya anda mempunyai perniagaan, adalah idea bijak untuk mendapatkan nombor bebas tol 833 anda sendiri kerana nombor ini tidak hanya dibuka di Amerika Syarikat tetapi di Kanada dan Carribean juga dan bakal pelanggan boleh menghubungi secara percuma , memberi anda keterbukaan yang jauh lebih luas. Kerana tarikan nombor bebas tol 833 sedang dimuat.

Sekiranya anda seorang yang hebat, anda boleh menyesuaikannya sebagai nombor rias! Saya yakin anda pernah mengalami ini dalam kehidupan sehari-hari, contohnya 1-833-BUNGA. Adalah wajar untuk menambahkan lekapan yang menyenangkan pada nombor 833 anda untuk memberikannya potensi tinjauan kepada pelanggan anda.

Apakah Nombor 833?

Pada dasarnya, 833 nombor dijual memandangkan populariti untuk nombor bebas tol. 833 nombor bebas tol hampir sama dengan 800 nombor, kontras tunggal adalah awalan. Ini bermaksud bahawa para tetamu harus menghubungi nombor 1-833 dan bukannya 1-800.

Seperti beberapa nombor bebas tol lain, 833 nombor adalah instrumen pengiklanan yang luar biasa. Ia dibuka di Amerika Syarikat, Kanada dan Caribbean. Memang, 833 nombor boleh dihubungi secara percuma dari negara-negara ini!

Nombor Kesombongan

Nombor kesombongan dengan awalan 833 adalah nombor bebas tol yang diubah suai dengan siri digit tertentu yang anda minta. Organisasi secara berkala akan meminta nombor sia-sia dengan nama, tanda dagangan atau item / pentadbiran organisasi mereka untuk menyampaikan perniagaan mereka dengan lebih mudah. Sebagai contoh, sebuah organisasi yang menjual makanan anjing mungkin menuntut 1-833-DOG-FOOD.

Kami menjangkakan bahawa 833 nombor kesombongan akan popular apabila awalan baru dibuka. Pemajuan Panggilan Seluruh Dunia dapat membantu anda menyimpan 833 nombor kesombongan hak istimewa.

Apakah nombor bebas tol itu?

Nombor bebas tol adalah nombor yang boleh dipanggil tanpa sebarang perbelanjaan kepada tetamu (sebenarnya, mereka "bebas" dari "tol"). Semua perkara yang dipertimbangkan, penerima panggilan menanggung perbelanjaan yang berkaitan dengan panggilan tersebut. Walaupun ini nampaknya tidak memberi pertanda baik bagi pemegang harta tanah biasa, ini luar biasa bagi organisasi. Kenapa?

Semua perkara yang dipertimbangkan, untuk satu, pelanggan sangat terikat untuk memanggil perniagaan sekiranya mereka tidak perlu membayarnya (terutamanya apabila panggilan itu termasuk mencari penangguhan). Selain itu, mempunyai jumlah tol memberi perniagaan anda tambahan profesional.

Adakah saya dapat menghantar mesej segera dengan salah satu nombor ini?

Memang anda boleh! Walau seberapa lama nombor anda adalah pelanggan yang diberi kuasa teks, mereka boleh menghantar nombor bebas tol anda dan anda akan menghantar SMS.

Adakah ini berfungsi di seluruh negara?

Selain fakta bahawa mereka bekerja di seluruh negara, namun jumlah ini juga berfungsi di Kanada! Sejujurnya, pengakuan orang ramai adalah positif penting bagi nombor bebas tol. Mereka membenarkan tetamu dari seluruh negara untuk memanggil anda secara percuma.

Adakah terdapat perbezaan antara keseluruhan nombor, seperti 800 atau 855?

Tiada peluang! Motivasi mengapa terdapat pelbagai nombor adalah dengan alasan bahawa pihak berkuasa awam diharapkan dapat membuat yang baru-mereka begitu arus perdana sehingga mereka kehabisan!

Bagaimana saya boleh menggunakan nombor 800, 833, 844, 855, 866, 877 atau 888 untuk mempromosikan?

Cara yang luar biasa adalah perkara yang diklasifikasikan "mengikuti panggilan". Semasa menggunakan misi terputus (seperti iklan di majalah, buletin, TV, radio, dan lain-lain), dapatkan nombor bebas tol yang berbeza untuk setiap orang, pada titik itu siapa yang memanggil nombor apa. Dengan cara itu anda dapat melihat misi mana yang berkesan dan mana yang boleh diperbaiki.

Bagaimana Mendapatkan Nombor Bebas Tol 833?

Anda sebenarnya ingin mendapatkan nombor bebas tol 833 bermula pada 3 Jun 2017. Hubungi koperasi pakar penghantaran panggilan untuk mendapatkan nombor 833. Pembekal sekarang meminta permintaan untuk nombor ini, dan nombor diberikan pada burung awal mendapat premis cacing. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diingat:

Interaksi sebutan untuk 833 nombor disegarkan dari kitaran yang lalu

Setiap pembekal hanya diberi had 2,000 nombor terlebih dahulu, tanpa mengira ukurannya. (misalnya Run, Global Call Forwarding, dan Verizon masing-masing mendapat had 2,000 nombor)

Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan nombor 833 selepas tarikh penghantaran, namun kebolehcapaian nombor kesombongan tertentu mungkin terhad

Berapakah Kos Nombor 833?

Terdapat banyak koperasi pakar bebas tol pada tahun 2020, dan perbelanjaan 833 nombor berubah-ubah di antara pembekal. Sebilangan besar pembekal menawarkan 833 pada kadar sebulan ke bulan. Kumpulan ini biasanya akan memasukkan nombor 833, pentadbiran penghantaran (tentu saja panggilan ke objektif ideal anda) dan jumlah minit yang ditetapkan untuk digunakan secara konsisten. Pembekal mungkin mengenakan kadar setiap saat sekiranya anda melepasi jumlah minit yang anda tetapkan.

Walau apa pun perbelanjaannya, adalah mustahak untuk melihat kedudukan organisasi pakar. Berhati-hati dengan caj rahsia, dan pembekal yang mengharapkan anda menandatangani perjanjian. Bantuan itu harus ditawarkan pada premis bulan ke bulan tanpa perbelanjaan akhir.

Keprihatinan utama

833 adalah awalan bebas tol terkini. Hubungi Global Call Forwarding hari ini untuk memegang nombor anda! Kami menawarkan khidmat nasihat percuma melalui telefon dan program awal percuma pada tahun 2020. Kami tidak dapat membayangkan sesuatu yang lebih baik daripada membantu perniagaan anda berkembang.

Bagaimana Penipu Kod Kawasan 833 Mencari Mangsa?

833 nombor telefon kod kawasan sekerap mungkin digunakan oleh perisian hasad. Sekiranya anda mendapat mesej nasihat di PC anda yang meminta anda menghubungi nombor 833 untuk sokongan teknikal, semua perkara dipertimbangkan, alat anda telah diperdagangkan. Cuba jangan menghubungi nombor 833 ini.

Kod kawasan 833 penipu yang memanggil kemungkinan korban mereka sebagai peraturan menemui objektif mereka dengan mengumpulkan nama dan nombor telefon dari katalog dalam talian awam atau organisasi interpersonal seperti Facebook, Instagram, LinkedIn, dan Twitter. Penipu seperti itu juga dapat memperbodohkan individu untuk memanggil mereka dengan menghantar mesej palsu, mesej segera, atau mesej langsung yang kelihatan seolah-olah mereka dihantar dari organisasi sebenar.

Pelanggan juga boleh tertipu untuk memanggil nombor kod kawasan 833 dengan iklan dalam talian atau pesanan rangka kerja PC palsu yang dibuat oleh perisian hasad.

Apakah nombor bebas tol sia-sia?

Nombor kesombongan adalah nombor yang anda lihat seperti "1-855-555-DOGS". Mereka berkesan untuk dihafal dan tetap ada dalam fikiran anda. Nombor bebas tol kesombongan pada dasarnya menyatukan dua idea, supaya anda mendapat sesuatu seperti "1-855-555-DOGS", memberikan anda penyelesaian paling bijak.

** Nombor kesombongan **

Bagaimana saya boleh mendapatkannya?

Ia sangat semula jadi! Banyak pembekal telefon membenarkan anda membeli nombor bebas tol. Kami mencadangkan anda mencuba MightyCall. Ia pantas, sederhana, dan jumlahnya menyertakan banyak sorotan. Cari di pangkalan maklumat nombor bebas tol dari mana-mana laman web yang bermanfaat.

Walaupun begitu, mengapa mendapat salah satu nombor ini dari MightyCall?

Pertama sekali, setiap rancangan MightyCall mempunyai nombor bebas tol percuma. Selanjutnya, bergantung pada pengaturan, anda boleh mempunyai 2, 5, atau 10 nombor, jumlah dengan minit dan semua kapasiti VOIP (seperti penghantaran panggilan, mesej suara visual, dan lebih banyak lagi).

Nombor anda dapat digerakkan dengan segera, dan setiap kali ia diberlakukan, itu adalah milik ANDA. Anda boleh mengeluarkannya dan tidak perlu menekankan perkara seperti memajak. Apabila mendapat, anda boleh mencari nombor sia-sia untuk menjadikan perniagaan anda jauh lebih dekat dengan rumah.

Soalan lazim

Berikut adalah beberapa pertanyaan umum yang berkaitan dengan artikel 833 Kod kawasan:

Adakah nombor 800, 833, 844, 855, 866, 877 dan 888 serba boleh?

Memang, nombor bebas tol ini dapat dipindahkan bermula dengan satu organisasi telefon kemudian ke yang berikutnya.

Banyak destinasi boleh memasukkan nombor anda secara percuma.

Dapatkan panggilan!

Apa maksud 833?

Utusan Suci Nombor 833 adalah satu pesan dan tanda yang luar biasa bahawa Anda benar-benar ditegakkan, merangkumi dan dipuja oleh para utusan suci dan Tuan-tuan yang dinaikkan. Ini menunjukkan bahawa anda secara efektif menunjukkan kejayaan dan karunia dalam hidup anda dengan keputusan positif yang telah anda buat dan sedang buat sekarang

Adakah 833 adalah kod kawasan yang tulen?

Adakah Kod Kawasan 833 Bebas Tol? Memang betul. Pelanggan bebas daripada menelefon nombor kod kawasan 833 di negara di dalam Pelan Penomboran Amerika Utara. Ini menggabungkan AS, Kanada dan 22 negara yang berbeza.

Apakah bangsa yang merupakan kod kawasan 883?

Di mana Kod Kawasan 883? Kod kawasan (883) terdapat di wilayah IL

Apakah 833 nombor telefon?

Nombor bebas tol, seperti 833 nombor, adalah nombor telefon yang dapat dihubungi dari talian tetap tanpa dikenakan bayaran kepada individu yang melakukan panggilan. Angka sebegini membolehkan para tetamu tiba di organisasi di luar kawasan tanpa dikenakan perbelanjaan jarak jauh untuk panggilan tersebut

Apakah kod kawasan bandar 833?

WASHINGTON - Herndon, penyelia daftar bebas tol yang berpangkalan di Virginia, Somos Inc. telah menambahkan nombor 833 ke kod nombor kod kawasan yang boleh diakses untuk nombor bebas tol, merujuk kepada minat yang diperluas untuk nombor telefon tersebut. Kali terakhir kod kawasan bebas tol dibuka tiga tahun sebelumnya

Adakah 833 nombor utusan surgawi?

Utusan suci nombor 833 adalah tanda dari Alam Semesta dan utusan surgawi bahawa anda mempunyai pertolongan penuh dalam menunjukkan kerinduan dan objektif anda, sama seperti menunjukkan karunia dan kekayaan

Adakah mencatat panggilan spam berbahaya?

Panggilan spam adalah berlebihan, panggilan yang tidak disalurkan dihantar dari banyak benefisiari yang belum menyampaikan minat untuk menerima panggilan ini. Panggilan spam menjengkelkan, mengganggu, dan memberi peringkat tinggi. Tetapi sebaliknya mereka berbahaya. Benar-benar berbahaya

Bagaimana saya dapat mengetahui dengan siapa nombor mempunyai tempat?

Untuk nombor yang dicatatkan di dalam buku telefon, menggunakan bantuan nombor telefon sebaliknya adalah pendekatan yang paling tidak menuntut untuk mengetahui dengan siapa nombor telefon itu ada. Laman web 411.com menawarkan bantuan nombor telefon bertentangan percuma. Masukkan kod kawasan dan nombor telefon dan tekan "Cari" untuk mengembalikan senarai hasil.

Adakah 833 nombor bebas tol?

Walaupun 800, 888, 877, 866, 855, 844 dan 833 adalah sebahagian besarnya kod bebas tol, ia tidak serasi. Panggilan ke setiap nombor bebas tol diarahkan ke nombor telefon kejiranan tertentu

Apa yang berlaku sekiranya anda menjawab panggilan spam?

Rasional robocall adalah mudah. Sekiranya anda menjawab panggilan mereka, nombor anda dianggap "diterima", terlepas dari apakah anda tidak tunduk pada muslihat tersebut. Mereka akan mencuba sekali lagi kerana mereka tahu ada orang di seberang yang mungkin menjadi mangsa pemerasan. Semakin kurang anda menjawab, semakin sedikit panggilan.

Blog anda sangat membantu dan bermaklumat.

833 kod kawasan

Dari mana nombor 833 berasal?

833 adalah nombor bebas tol di Amerika Syarikat, dan 800, 844, 855, 876, 877, dan 888, yang merupakan Pelan Penomboran Amerika Utara semasa, atau NANP. Nombor bebas tol tidak mengenakan bayaran kepada pemanggil atau pemanggil. Nombor bebas tol sering digunakan untuk perniagaan yang tidak perlu membayar panggilan jarak jauh.

Perkhidmatan pelanggan menumpukan pada nombor bebas tol kerana untuk kemudahan. Sekiranya anda membuat panggilan dari peranti tanpa wayar dan tidak merancang pelan data tanpa had, anda akan dikenakan bayaran untuk masa pemindahan. Teks "Jika teks disertakan" juga dikirim ke 833 angka.

Di mana kod kawasan 833?

Bagaimana nombor bebas tol diberikan?

FCC atau FCC bertanggungjawab untuk menetapkan nombor bebas tol. Syarikat atau Resparg Incharge mempunyai pelanggan percuma sehingga syarikat dapat memilih untuk membuat sandaran dan menyimpan rekod untuk memastikan orang-orang tersebut diberi nombor itu dan bahawa mereka "mendahulukan, melayani".

Bagaimana saya boleh mendapatkan nombor 833 anda?

Sekiranya anda memiliki perniagaan, disarankan agar anda membeli nombor bebas tol 833 kerana nombor ini tersedia bukan sahaja di Amerika Syarikat, tetapi juga di Kanada dan Caribbean, dan dapat menghubungi calon pelanggan secara percuma, memberi anda lebih banyak pilihan telah. . Kerana permintaan tinggi untuk nombor bebas tol, 833 sudah mula dijual.

Sekiranya anda bersenang-senang, anda bahkan boleh memformatnya sebagai nombor kosong! Saya pasti anda menemui sesuatu seperti 1-833-BUNGA dalam hidup anda. Anda boleh menambah garis lucu pada nombor 833 anda supaya pelanggan mengingatnya.

adakah kod kawasan 833 selamat

833 penipuan?

Apabila kita melihat 833 dan menyedari ia percuma, kita biasanya menganggapnya sebagai perkhidmatan perniagaan atau perkhidmatan pelanggan. Tipu kepercayaan ini biasanya digunakan oleh penjenayah untuk mendapatkan kepercayaan orang lain, biasanya dengan menyamar sebagai bank. Dalam kes ini, pastikan bahawa nama syarikat telah disahkan sepenuhnya dengan cuba melihat apakah sah dan nombor dalam talian sepadan dengan nombor yang anda hubungi. Sekiranya ternyata penipuan, buatlah telefon dan sekat nombornya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, maklumat penipuan dalam kod kawasan 833 telah diperbaharui untuk memberikan maklumat peribadi dan akses ke aset seperti akaun bank untuk individu tertentu yang menggunakan kod tersebut. Baca maklumat tambahan untuk menyekat nombor ini.

Di mana anda menghubungi 833?

Anda mungkin berpendapat bahawa semua nombor bebas tol adalah sama, tetapi berbeza. Nombor bebas tol: 800 844 855876, 877, dan 888, tetapi jika anda fikir semuanya membawa kepada pemanggil yang sama, pada dasarnya mereka akan dialihkan ke nombor tujuh digit lain, seperti 1-833. Anda boleh mendapatkan penerima lain dengan mendail 1 - 700 adalah sama.

kod kawasan 833 di mana ia berada

Cara Menyekat 833 Panggilan Tidak Diinginkan Untuk mengelakkan panggilan tidak diingini ke 833, lakukan perkara berikut:

Sekiranya anda menggunakan Android, ikuti langkah berikut:

Buka panggilan terkini Klik pada "Lebih Banyak" Klik Nombor Kunci Untuk pengguna iPhone:

Klik saya di sekitar Klik untuk maklumat lebih lanjut Klik Blok nombor ini Adakah kod tempatan 833 percuma? యదతదంగా. Di negara-negara yang disenaraikan dalam pakej penomboran Amerika Utara, panggilan kepada pelanggan dengan awalan 833 adalah bebas tol. Ini termasuk Amerika Syarikat, Kanada dan 22 negara lain.

kod kawasan 833 negeri apa

Kod kawasan percuma

Selain kod kawasan 833, kod kawasan bebas tol lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888. Mereka bebas tol di semua negara yang menggunakan skema penomboran AS, Kanada, dan Amerika Utara. Ini biasanya dikaitkan dengan jalan perkhidmatan pelanggan, tetapi pihak lain dapat memanfaatkannya.

Kod Kawasan 833 Sejarah:

Kod telefon 833 telah dilaksanakan secara rasmi. Semasa menggunakan nombor bebas tol, pihak yang disebut akan ditagih, bukan pihak yang menelepon. Panggilan boleh dibatasi pada nombor bebas tol apa pun, walaupun kod kawasan 833 tidak terikat oleh wilayah geografi atau zon waktu. Nombor bebas tol lain adalah 800, 844, 855, 866, 877 dan 888.

Di mana kod kawasan 833?

[+1] Dalam Rancangan Penomboran Amerika Utara, 833 adalah "kod kawasan" untuk pakej nombor bebas tol bukan geografi berikut dari 800 hingga 888, 877, 866, 855 dan 844.

[+1] 833-xxx-xxxx boleh didapati di seluruh Amerika Utara (termasuk Kanada dan sebahagian besar Caribbean).

+833 telah ditetapkan sebagai kod negara Asia untuk pengembangan masa depan.

Ini adalah sambungan panggilan percuma yang pada mulanya terhad kepada 1-800 + panggilan. Ia tidak dapat ditugaskan ke kawasan geografi kerana terlalu banyak kod kawasan.

833 adalah nombor bebas tol, misalnya 800. Ia boleh berada di mana sahaja (bukan lokasi geografi). Sama dengan 844, 855, 866, 877 dan 888.

Berikut adalah istilah yang biasa digunakan mengenai kod Kawasan 833.

 1. 833 kod kawasan
 2. di mana kod kawasan 833
 3. adakah kod kawasan 833 selamat
 4. kod kawasan 833 di mana ia berada
 5. kod kawasan 833 negeri apa
 6. 833 kawasan
 7. adalah 833 percuma
 8. adalah nombor bebas tol 833
 9. 833 kod negara
 10. adalah kod kawasan 833 nombor bebas tol
 11. kod kawasan 833 adalah keadaan apa
 12. 833 kod kawasan kanada
 13. ialah 833 nombor bebas tol
 14. kod kawasan 833 penipuan kanada
 15. 833 keadaan kod kawasan
 16. apakah kod kawasan 833
 17. kawasan 833 usa
 18. apakah kod kawasan 833 di texas
 19. apakah kod kawasan 833
 20. 833 nombor bebas tol
 21. di mana letaknya 833 kod kawasan
 22. apa kod kawasan 833 di usa
 23. apakah kod kawasan untuk 833
 24. Mesej teks kod kawasan 833
 25. di mana kod kawasan 833 terletak di kanada
 26. kod telefon wilayah 833
 27. kawasan 833
 28. 833 kod kawasan di usa
 29. adalah kod kawasan 833
 30. di mana kod kawasan 833 di kita
 31. di mana kod kawasan telefon 833
 32. dari mana kod kawasan 833 dari
 33. 1 833 lokasi kod kawasan
 34. apakah kod kawasan 833 di kanada
 35. 1 833 kod kawasan
 36. kod kawasan 833 usa
 37. apakah kod kawasan bandar 833
 38. 833 kod kawasan Mexico
 39. kod kawasan 833 lokasi
 40. apakah 833 kod kawasan
 41. adalah 833 kod kawasan bebas tol
 42. ialah 833 kod kawasan bebas tol
 43. apakah keadaan 833 kod kawasan
 44. 833 percuma
 45. di mana kod kawasan 833 terletak di Amerika Syarikat
 46. di mana kod kawasan 833
 47. 833 penipuan kod kawasan
 48. di mana letaknya kod kawasan 833
 49. kod kawasan untuk 833
 50. ialah 833 kod kawasan
 51. 833 kod kawasan usa
 52. kod kawasan 833 kanada
 53. kod kawasan 833 di usa
 54. Teks kod kawasan 833
 55. kod kawasan 833 penipuan

833 kod kawasan

Setiap kali kita menemui nombor 833, kita tiba-tiba mula membuat spekulasi dari mana asalnya atau siapa yang dapat menghubungi kita? Soalan yang berbeza muncul di fikiran kita pada masa itu seperti penipuan atau perniagaan tempatan? Jadi hari ini kita akan membincangkan semua perkara mengenai kod kawasan 833 ini.

"833" adalah nombor bebas tol (kod tiga digit yang boleh dihubungi dari talian tetap tanpa kos bagi orang yang membuat panggilan.) Dari Amerika Syarikat. Nombor kod kawasan lain juga tersedia seperti 800,844,855,876, dan 877. Walau bagaimanapun, ada pihak berkuasa bernama North American Numbering Plan (NANP) yang bertanggungjawab untuk menetapkan yuran tol semasa. Kita semua tahu bahawa nombor bebas tol biasanya digunakan untuk perniagaan, tanpa kos untuk panggilan jarak jauh. Nombor bebas tol tidak dikenakan biaya untuk pemanggil melainkan orang yang dipanggil.

Nombor bebas tol terutamanya nombor yang disokong yang digunakan untuk kemudahan oleh pusat khidmat pelanggan. Minit waktu udara akan dikenakan sekiranya anda membuat panggilan dari peranti tanpa wayar kecuali anda menggunakan rancangan panggilan tanpa henti. Sekiranya pilihan teks diaktifkan, mesej teks juga dapat diterima dengan 833 angka. Untuk jelas, kod kawasan 833 tidak diakreditasi ke zon waktu atau kawasan geografi tertentu.

Nombor Bebas Tol?

Terdapat sebuah organisasi yang diberi nama Federal Communications Commission (FCC) yang bertanggungjawab untuk menetapkan nombor bebas tol berdasarkan kriteria first-come and first-get. Mereka yang melanggan bebas tol boleh mengalu-alukan entiti yang bernama RespOrgs atau Responsible Organisations . Nombor stok organisasi yang bertanggungjawab bagi pihaknya dan memelihara, menguruskan rekod yang relevan untuk pelanggan bebas tol. RespOrgs juga mempamerkan senarai nombor bebas tol kerana mereka memiliki wewenang untuk mengakses pangkalan data yang mengandungi daftar bebas tol yang memuat maklumat mengenai status semua nombor bebas tol. FCC membuat nombor tertentu dalam 833 kod bebas tol yang dibuka melalui penjualan. Ini adalah analisis (833 lelong) yang dilakukan oleh FCC untuk menentukan bagaimana menggunakan penawaran agresif untuk memperuntukkan nombor bebas tol dengan cekap.

Bagaimana untuk mendapatkan nombor 833?

Hubungi organisasi yang bertanggungjawab (RespOrgs) untuk mendapatkan nombor bebas tol. Sekiranya anda menjalankan perniagaan yang berjaya, maka adalah idea yang baik untuk mendapatkan nombor bebas tol 833. Kod kawasan 833 boleh diakses di Caribbean dan Kanada. Ia bukan sahaja berkaitan dengan AS.

Dan bakal pembeli anda boleh menghubungi anda tanpa sebarang bayaran. Tetapi kerana minat yang besar untuk nombor bebas tol, 833 kini dijual.

833 penipuan atau tidak

Biasanya, apabila kita mendapat panggilan dari 833, kita berpendapat bahawa itu adalah panggilan perkhidmatan pelanggan atau perniagaan tetapi itu tidak benar. Ini adalah perangkap jaminan yang digunakan penipu untuk meningkatkan keyakinan individu di talian lain agar data mereka bertindak sebagai saham atau syarikat bank mana pun. Sekiranya perkara yang sama berlaku kepada anda, jangan lupa untuk mengesahkan nama syarikat untuk membuat kesimpulan sama ada ia sahih atau tidak. Sekiranya anda merasakan bahawa ia adalah penipuan, berhenti berkongsi maklumat lebih lanjut dan tutup. Sekat nombor itu secepat mungkin. Terdapat banyak penipuan yang direkodkan berkaitan dengan kod kawasan 833 dalam beberapa tahun kebelakangan ini dengan kebiasaan menggunakan kod kawasan untuk mengumpulkan maklumat peribadi seperti maklumat akaun bank. Sekiranya anda tidak tahu cara menyekat nombor ini, baca arahan di bawah untuk maklumat lebih lanjut.

Sekat 833 atau panggilan yang tidak diingini

Ikuti beberapa langkah mudah untuk menyekat panggilan yang tidak diingini pada telefon android dari 833.

 1. Navigasi ke bahagian panggilan baru-baru ini
 2. Ketik butiran
 3. Dan klik nombor blok

Juga untuk pengguna iPhone:

 1. Ketik i yang dilingkari
 2. Klik lebih banyak maklumat
 3. Kemudian ketik blok nombor ini

Negara yang berbeza dengan nombor bebas tol yang berbeza

Nombor bebas tol adalah untuk melayani pengguna sepanjang masa. Tawarkan bantuan mereka 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Begitu juga, beberapa nombor bebas tol telah menetapkan waktu bekerja seperti 8 pagi hingga 5 petang. Selepas waktu bekerja, pelanggan harus meninggalkan nota suara untuk kemudian dan mereka akan membalas setiap kali mereka mendengar mesej anda. Panggilan bebas tol boleh dilakukan melalui mana-mana peranti seperti talian darat, telefon bimbit, skype, atau dari aplikasi lain yang membuat hubungan menjadi lebih mudah.

Menipu nombor dan kod telefon untuk dielakkan

Terdapat banyak kes penipuan yang direkodkan dalam beberapa tahun terakhir yang berkaitan dengan pelbagai jenis kod kawasan. Sekali dalam hidup kita, kita semua telah berurusan dengan penipu tersebut, seperti telefon anda berdering dengan semacam kod kawasan di skrin tetapi anda tidak menerima panggilan yang menganggapnya sebagai panggilan penipuan. Oleh itu mari kita selami untuk membezakan antara nombor penipuan dan bebas penipuan.

 • Penipuan satu cincin
 • Mengepam lalu lintas: Elakkan kod kawasan ini
 • Cara mencegah panggilan telefon bimbit menjadi lebih baik

Satu Penipuan Cincin

Dalam satu-satu penipuan, satu kaedah digunakan menggunakan nama robocalling. Robocalling digunakan untuk membuat panggilan internet yang hampir tidak berdering sekali ke telefon bimbit. Maka mungkin dua arah. Sekiranya anda menghadiri panggilan, RoboCaller hanya akan memutuskan talian. Tetapi penyebab risau adalah perkara lain. Sekiranya anda terlepas panggilan dan seperti rakan lain memanggil nombor itu, maka adalah langkah yang tidak baik untuk melakukannya kerana kod kawasan akan berada di Caribbean dan boleh dikenakan biaya 15 hingga 30 dolar di antara bayaran antarabangsa dan caj seminit. Tetapi jangan risau Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan telah memberikan senarai nombor kod kawasan untuk tidak pernah diikuti atau menghubungi kembali: senarai tersebut diberikan di bawah.

 • Kod kawasan 268 - Barbuda dan Antigua
 • Kod kawasan 284 - Kepulauan dara Britain
 • Kod kawasan 473 - Carriacou, Grenada, dan Petite Martinique
 • Kod kawasan 664 - Montserrat
 • Kod kawasan 649 - Pulau Caicos dan Turks
 • Kod kawasan 767 - Komanwel Dominica
 • Kod kawasan 809 - Republik Dominika
 • Kod kawasan 876 - Jamaica

Mengepam Lalu Lintas

Tanda utama pam trafik adalah setiap kali anda membuat panggilan, anda akan mendapat mesej bahawa panggilan anda berada di luar rancangan panggilan anda dan selepas mesej tersebut anda akan dikenakan satu sen per minit.

Kesepakatannya adalah bahawa di bawah undang-undang persekutuan hanya syarikat penerbangan luar bandar yang dibenarkan mengenakan bayaran tanpa wayar dan syarikat penerbangan jarak jauh yang lebih tinggi untuk panggilan ke pelanggan tempatan.

Kod kawasan yang terlibat dalam pam lalu lintas biasanya berasal dari kawasan luar bandar yang hampir padat penduduknya. 2 kod kawasan tidak betul dalam pengaliran lalu lintas.

 • Kod kawasan 218 - Minnesota Utara
 • Kod kawasan 712 - Iowa Barat

Cara mencegah panggilan telefon bimbit menjadi lebih baik

Menurut YouMail Robocall Index, 46 bilion robot telah keluar pada tahun 2020 untuk menyelamatkan pengguna. Terdapat semacam fungsi penyekat robocall yang tersedia untuk pelanggan oleh semua pembawa wayarles utama. Walau bagaimanapun, terdapat aplikasi pihak ketiga berbayar dan percuma yang boleh anda gunakan untuk menyekat nombor telefon penipuan.

Kod kawasan 833 digunakan untuk Panggilan Bebas Tol Dengan telefon bebas tol, orang yang dipanggil membayar caj dan bukannya pemanggil. Panggilan ke talian bebas tol mungkin dibatasi oleh pelanggan, walaupun fakta bahawa kod kawasan 833 juga tidak terikat dengan wilayah geografi atau zon waktu.

Oleh kerana nombor bebas tol ditawarkan untuk kemudahan, ia terutama digunakan untuk perkhidmatan pelanggan. Semasa membuat panggilan dari peranti tanpa wayar, terdapat beberapa minit waktu tayang yang akan anda bayar melainkan anda mempunyai rancangan panggilan tanpa had. Sekiranya nombor telefon "diaktifkan teks", teks juga dapat dikirimkan kepadanya.

Kriteria apa yang digunakan untuk menetapkan nombor bebas tol?

FCC, atau Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan, bertanggungjawab memperuntukkan nombor bebas tol. Pelanggan bebas tol boleh memilih dari sebilangan Organisasi Bertanggungjawab (RespOrgs) yang kemudian akan mendaftarkan nombor dan menguruskan data untuk memastikan bahawa orang-orang ini sudah didaftarkan.

Langkah apa yang perlu saya ambil untuk menerima nombor 833 saya sendiri? Sekiranya anda menjalankan perniagaan, mendapatkan 833 nombor bebas tol sendiri mungkin merupakan idea yang baik kerana nombor ini tidak hanya tersedia di Amerika Syarikat, tetapi juga di Kanada dan Caribbean, dan bakal pelanggan boleh menghubungi secara percuma, memberi anda banyak lebih banyak pendedahan. Nombor bebas tol 833 kini dilelong kerana permintaan ramai.

Anda juga boleh menggayakannya dengan gaya nombor kesombongan jika anda jenis yang menyeronokkan! Saya yakin anda pernah menemui ini, contohnya yang mengatakan 1-833-FLOWERS, misalnya. Anda mungkin memberikan nombor 833 anda sebagai kelainan humor untuk menjadikannya lebih berkesan bagi pelanggan anda.

Apakah prosedur untuk mendail nombor 833? Anda mungkin percaya bahawa semua nombor bebas tol adalah sama, tetapi tidak. Walaupun anda mungkin percaya bahawa nombor bebas tol 800,844,855,876, 877, dan 888 semuanya menyambung ke pemanggil yang sama, mereka benar-benar diarahkan ke nombor tujuh digit yang berbeza, seperti 1-833, yang akan mempunyai penerima yang berbeza jika anda menghubungi 1 -800 nombor 7 digit yang sama.

Adakah nombor 833 itu tipuan? Biasanya, apabila kita membaca 833 dan mengetahui nombornya bebas tol, kita menganggap itu adalah perniagaan atau perkhidmatan pelanggan; namun, penipu menggunakan trik keyakinan ini untuk mendapatkan kepercayaan orang lain untuk mendapatkan maklumat peribadi, biasanya dengan menyamar sebagai bank.

Cara menghentikan 833 panggilan yang tidak anda mahukan. Cukup lakukan perkara berikut untuk menghentikan 833 panggilan yang tidak diminta:

Cukup ikuti prosedur ini untuk Android:

 1. Untuk memulakan, pergi ke Panggilan Terkini.

 2. Pilih Butiran dari menu lungsur turun.

 3. Untuk pengguna iPhone, ketik Blok Nombor.

 4. Pilih I yang berdering dengan tetikus anda.

 5. Maklumat lebih lanjut boleh didapati dengan mengklik di sini.

 6. Sekat nombor telefon ini.

Adakah kod kawasan 833 adalah nombor bebas tol? Ya, betul. Pelanggan boleh menghubungi nombor kod kawasan 833 di lokasi yang merupakan sebahagian daripada Pelan Penomboran Amerika Utara secara percuma. Ini merangkumi Amerika Syarikat, Kanada, dan 22 negara tambahan.

Kod Kawasan dengan Nombor Bebas Tol Kod kawasan bebas tol lain termasuk 800, 844, 855, 866, 877, dan 888, selain kod kawasan 833. Mereka bebas tol di Amerika Syarikat, Kanada, dan negara lain yang menggunakan Pelan Penomboran Amerika Utara. Mereka biasanya dihubungkan dengan rangkaian perkhidmatan pelanggan syarikat, namun ia dapat digunakan oleh siapa saja.

833 Kod Kawasan digunakan untuk panggilan Bebas Tol. Bayaran yang dikenakan untuk pihak yang dipanggil menggantikan pemanggil adalah percuma . Walaupun kod kawasan 833 tidak mempunyai kawasan geografi atau zon waktu , pelanggan boleh mengehadkan panggilan ke nombor bebas tol apa pun.

Adakah 833 satu penipuan?

Biasanya, apabila kita membaca 833 dan mengetahui ia bebas tol, kita menganggap ia adalah perniagaan atau perkhidmatan pelanggan; namun, penipu sering menggunakan tipu muslihat ini untuk mendapatkan kepercayaan orang di talian lain untuk mendapatkan maklumat mereka, biasanya dengan menyamar sebagai bank.

Jika ini berlaku, jangan lupa untuk mengesahkan pemanggil identiti dengan memeriksa ke atas nama syarikat dalam talian dan cuba untuk sepadan dengan nombor yang menelefon anda dengan nombor dalam talian. Sekiranya panggilan itu disahkan sebagai penipuan, segera tutup dan blok nombornya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terdapat kemas kini mengenai penipuan kod kawasan 833 yang menggunakan yang sama dengan yang sebelumnya, dengan individu tertentu menggunakan kod kawasan untuk mendapatkan maklumat peribadi dan akses ke aset seperti akaun bank. Untuk mengetahui cara menyekat nombor ini, teruskan membaca di bawah.

Cara mencegah 833 panggilan yang tidak diingini.

Untuk mengelakkan 833 panggilan yang tidak diminta, ikuti langkah berikut:

Untuk Pengguna Android:

 • Klik untuk Panggilan Terkini.

 • Pilih Butiran.

 • Klik Blok Nombor

Untuk Pengguna iPhone:

Penipuan Kod Kawasan 833 Berfungsi

Sekiranya anda ingin tahu bagaimana 833 helah kod kawasan beroperasi, izinkan kami menerangkan. Jenis aktiviti utama, paling biasa, dan paling jelas adalah menghubungi anda dari nombor yang berakhir dengan kod zon 833.

Yang kedua, lebih tidak biasa walaupun sangat terkenal, adalah titik di mana mereka memulakan panggilan ke nombor dengan kod kawasan 833 dengan meninggalkan mesej suara, surat, e-mel, atau dengan mengiklankan iklan dalam talian.

Apa pun pendekatannya, semasa dihubungkan melalui panggilan, penipu berusaha mendapatkan akses ke data peribadi anda atau ke peranti anda untuk menipu anda. Sekiranya anda pernah melihat munculan pada alat anda meminta anda menghubungi nombor kod kawasan 833 tertentu, dengan menyatakan bahawa bahagian perisian hasad anda gagal, elakkan memanggil nombor itu dan selesaikan pembaikan, kerana ini menunjukkan bahawa alat anda telah dikompromikan sejak sekarang.

Apa yang mungkin menyebabkan anda jatuh hati dengan artis kod kawasan 833 ini? Bagaimana mereka menentukan jangkaan korban teknik penipuan mereka? Mereka biasanya mendapatkan data anda dari daftar web yang dapat diakses oleh orang ramai dan menghampirinya.

Mereka juga menemui korban melalui platform media sosial seperti Twitter, Facebook, dan LinkedIn, antara lain.

Sekiranya anda bimbang kehilangan panggilan sahih namun penting dari kod kawasan 833, tindakan terbaik adalah mencari nombor hubungan yang sah untuk syarikat yang anda percaya memanggil anda. Hubungi mereka terus di nombor hubungan pihak berkuasa mereka dan tanyakan mengenai tujuan panggilan kod kawasan 833.

Sekarang, apa yang berlaku jika anda telah ditipu oleh kesalahan kod kawasan 833? Sekiranya mereka mencadangkan agar anda memasang sesuatu pada alat anda, langkah pertama anda adalah dengan segera memasangnya dan kemudian melakukan kemas kini produk, diikuti dengan pemeriksaan virus yang menyeluruh, untuk memastikan anda tidak terlepas virus. Begitu juga, sebagai pemeriksaan kewarasan, kemas kini semua kata laluan anda dan lumpuhkan simpan automatik pada masa akan datang.

Ringkasan:

Sentiasa berhati-hati, dan jangan sekali-kali mengikuti cadangan yang mengarahkan anda menilai panggilan dengan nombor 833. Semua tempahan yang meminta anda mendapatkan bantuan khusus atau menyelesaikan masalah tertentu dengan mendail nombor kod zon 833 sering kali palsu.

Elakkan jatuh ke laman web palsu yang mengarahkan anda untuk menghubungi organisasi dengan nombor kod kawasan 833. Pastikan bahawa anda memanggil nombor yang betul, bahawa anda telah menyelidik dan mencari alternatif anda dengan teliti, dan bahawa anda menggunakan alat carian web yang dihormati dan boleh dipercayai.

Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai kod kawasan 833. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1 - Bandar apa yang mempunyai kod kawasan 833?

Walaupun kod wilayah 833 tidak dikaitkan dengan geologi atau lokasi apa pun, panggilan ke nombor percuma mungkin dibatasi oleh pelanggan. Kod wilayah tambahan merangkumi 800, 844, 855, 866, 877, dan 888.

2 - Apakah 833 kod dailan?

Nombor pelengkap, seperti 833 nombor, adalah nombor telefon yang dapat dihubungi dari talian tetap tanpa dikenakan biaya kepada pemanggil. Jumlah tersebut membolehkan tetamu menjangkau organisasi yang berada di luar ruang fizikal tanpa dikenakan caj jarak yang besar.

3 - Bagaimana saya dapat mengetahui siapa yang memiliki nombor telefon?

Menggunakan pertolongan nombor telefon yang bertentangan adalah kaedah termudah untuk mengetahui siapa yang memiliki nombor telefon yang tercatat dalam buku telefon. Laman web 411.com memberikan bantuan percuma dalam mencari nombor telefon yang bertentangan. Masukkan kod wilayah dan nombor telefon dan klik "Cari." Senarai hasil akan muncul.

4 - Bagaimana saya mencari nombor telefon?

Cukup lawati laman web Halaman Putih dan masukkan nama seseorang (atau nama belakang ) serta bandar, negeri, atau poskod mereka. Sekiranya nama dan nombor telefon individu tersebut muncul dalam direktori telefon kertas di wilayah topografi itu, mereka akan tertera di laman web kami.

5 - Di mana kod kawasan 844 digunakan?

Kod wilayah 844 adalah awalan nombor percuma untuk Amerika Utara. Ini termasuk Amerika Syarikat, Kanada , Frozen Utara, dan negara-negara yang terletak di Pasifik atau Caribbean. Nombor 844 adalah nombor panggilan tambahan Amerika Utara. 844 adalah kod wilayah pelengkap, yang serupa dengan 800.

Kesimpulannya

Di Amerika Syarikat, 833 adalah nombor bebas tol, seperti 800, 844, 855, 876, 877, dan 888, yang merupakan sebahagian daripada Pelan Penomboran Amerika Utara semasa, atau NANP. Nombor bebas tol adalah percuma untuk pemanggil dan penerima. Nombor bebas tol sering digunakan oleh perniagaan untuk mengelakkan pembayaran panggilan jarak jauh. Perkhidmatan pelanggan mengutamakan nombor bebas tol untuk kemudahan.

Sekiranya anda membuat panggilan dari peranti selular dan tidak mempunyai pelan data tanpa had, anda akan dikenakan bayaran untuk masa yang diperlukan untuk memindahkan panggilan. Selain itu, perkataan "Jika teks disertakan" dihantar ke 833 nombor. Sekiranya anda menjalankan perniagaan, disarankan agar anda mendapatkan nombor bebas tol 833 kerana nombor ini tersedia bukan hanya di Amerika Syarikat, tetapi juga di Kanada dan Caribbean, dan dapat digunakan untuk menghubungi calon pelanggan secara percuma, dengan menyediakan anda dengan alternatif tambahan. 833 sudah tersedia kerana permintaan yang besar untuk nombor bebas tol.

artikel berkaitan

833 kod kawasan adalah nombor bebas tol Amerika Syarikat, seperti nombor bebas tol AS yang merangkumi 844, 855, 877, 876, 888 dan 800. Ia diberikan oleh Pelan Penomboran Amerika Utara (NANP) . Kod kawasan 833 digunakan di Amerika Syarikat, Kanada, dan negara-negara lain yang dilindungi oleh Pelan Penomboran Amerika Utara.

:eight_pointed_black_star: Apa itu Kod Kawasan?

Profesional infrastruktur telekomunikasi menggunakan nombor tiga digit ini sebagai sebahagian daripada rancangan penomboran telefon untuk mengarahkan lalu lintas telefon. Ringkasnya, kerana terdapat banyak kombinasi nombor yang berlainan, tiga digit lagi dimasukkan ke dalam panggilan telefon tempatan untuk memastikan bahawa panggilan anda dihala ke 123-4567 di Oregon dan bukan 123-4567 di Toronto .

NANP, adalah nombor tiga digit yang dibuat oleh AT&T pada tahun 1940-an sebagai pengganti beberapa sistem penomboran tempatan di negara-negara dan wilayah Amerika tertentu hari ini.

:small_red_triangle_down: Kod Kawasan 833

Melihat kod lokasi baru boleh menakutkan, terutamanya dengan semua berita baru-baru ini mengenai penipuan telefon, yang dapat membuat keadaan menjadi lebih tidak selesa. Di Amerika Syarikat, nombor telefon kini merupakan gabungan nombor dan huruf tujuh digit. Walau bagaimanapun, setiap nombor telefon bimbit bermula dengan kod kawasan 3 digit.

Dalam kebanyakan keadaan , kod ini dapat digunakan untuk menentukan dari mana seseorang menelefon. Apa yang anda lakukan sekiranya anda mempunyai kod kawasan yang tidak berkaitan dengan kawasan mana pun?

:small_red_triangle_down: Kod Kawasan 855:

Sebilangan besar kod kawasan dikaitkan dengan bandar tertentu. Kod kawasan 855, sebaliknya, unik. 8555 adalah kod kawasan bebas tol yang dapat digunakan oleh pelanggan di tempat lain di AS, Kanada , dan beberapa negara dan wilayah lain, daripada dilampirkan ke satu bandar.

Kerana anda tidak dapat mengetahui dari mana pemanggil memanggil, anda harus menggunakan perkhidmatan dalam talian seperti direktori telefon terbalik atau pangkalan data untuk mengetahui siapa yang memanggil dari kod kawasan 855.

:white_square_button: Ringkasan

Namun, tidak semua kod kawasan dikaitkan dengan lokasi tertentu. Beberapa digunakan sebagai awalan khas, seperti 800 dan 855. Sebilangan besar kod kawasan dikaitkan dengan kawasan geografi yang berbeza (dengan itu nama "kod kawasan"), seperti bandar, daerah, atau bahagian kota yang lebih besar. Ini menunjukkan bahawa jika anda mengetahui kod kawasan seseorang, anda biasanya dapat mengetahui dari mana mereka memanggil.

:eight_pointed_black_star: Mendapat panggilan dari nombor 855:

Tidak seperti kod kawasan lain, telefon 855 boleh berasal dari mana-mana tempat geografi di negara-negara Pelan Penomboran Amerika. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pilihan untuk menentukan siapa yang menelefon anda, terutamanya jika panggilan itu sahih.

Cari di internet: Google adalah kaedah terpantas untuk mengetahui apa maklumat hubungan. Cukup ketik nombor telefon yang anda cari ke dalam kotak carian dan tekan butang carian. Sekiranya anda bernasib baik , anda akan mendapat respons langsung yang merangkumi identiti orang atau orang yang menghubungi nombor 855 . Strategi ini adalah yang paling mudah, dan juga kemungkinan berjaya. Banyak 855 nombor tidak dapat diterbitkan, dan begitu banyak orang menggunakan strategi ini sehingga terdapat banyak laman web yang hanya menggunakan nombor telefon rawak untuk menarik lalu lintas dalam talian ke halaman mereka untuk menghasilkan wang iklan. Ia masih bernilai peluang kerana usaha yang sangat rendah!
Direktori telefon: Anda boleh memeriksa nombor telefon seseorang dalam buku telefon standard dengan mencari namanya. Strategi ini juga dapat diterapkan untuk perniagaan . Walaupun buku telefon tidak begitu biasa seperti dulu, kini ada alternatif digital yang memberikan perkhidmatan yang lebih dipercayai. Lebih baik lagi, beberapa laman web ini mempunyai ciri yang disebut "terbalik." Anda mungkin mencari nombor telefon di direktori telefon terbalik untuk melihat siapa yang dihubungkan dengannya.
Cari di pangkalan data : Pendekatan yang paling memakan masa untuk mengenal pasti maklumat hubungan dengan kod kawasan 855 adalah yang paling tepat. Somos menyediakan pangkalan data 855 panggilan sebagai pengawal nombor telefon bebas tol. Walaupun ada orang yang boleh memeriksa pangkalan data , maklumat mengenai 855 pemilik nombor tidak diterbitkan dalam talian kerana masalah privasi. Sebaliknya, Somos akan memberi anda maklumat hubungan Resporg yang memberikan nombor tepat yang anda cari untuk pelanggan .

:white_square_button: Ringkasan

Namun, banyak laman web yang mengaku sebagai direktori telefon terbalik sebenarnya hanyalah sekumpulan nombor telefon dengan iklan di sebelahnya untuk menghasilkan wang bagi pemiliknya. Adalah biasa bagi perkhidmatan yang sah untuk mahal.

Sekiranya anda menerima panggilan telefon yang tidak diingini dari nombor 855 yang sama, melaporkan pemanggil spam kepada organisasi yang memberi mereka nombor telefon bimbit mereka mungkin membuat mereka mengalami masalah dan nombor telefon bimbit mereka dilucutkan.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai kod kawasan 833. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Adakah selamat untuk mendail 855?

Satu-satunya nombor bebas tol yang tersedia adalah 800, 888, 877, 866, dan 855. Jangan tertipu untuk mendail nombor telefon yang serupa hanya untuk mendapatkan wang. Ini adalah pengubahan wang haram, yang haram. Sebarang aktiviti yang disyaki harus dilaporkan kepada FCC.

:two: Mengapa saya mendapat panggilan dari 855 nombor?

Awalan 855 menunjukkan panggilan yang ditagih kepada penerima dan bukannya pemanggil. Orang biasanya memikirkan 800 nombor ketika mereka memikirkan panggilan percuma, dan ada banyak pilihan tambahan yang berfungsi dengan cara yang sama.

:three: Adakah kod kawasan 855 adalah nombor telefon jarak jauh?

Ini adalah kod kawasan bukan geografi, yang bermaksud ia tidak termasuk dalam keadaan tertentu, seperti semua nombor bebas tol yang lain. Panggilan ke 855 boleh dilakukan dari mana saja di Amerika Syarikat , dan juga dari negara lain.

:four: Sekiranya saya menjawab panggilan yang tidak diketahui, adakah telefon saya akan digodam?

Menjawab pemanggil tidak akan memberi apa-apa selain daripada membiarkan anda mendengar orang di hujung talian. Anda tidak akan diretas sehingga anda memuat turun aplikasi yang mereka inginkan, memberikannya hak, dan memberikannya akses sepenuhnya ke telefon anda.

:closed_book: Kesimpulan:

Kod kawasan bebas tol tambahan merangkumi 833, 800, 866, 844, 877, dan 888, selain kod kawasan 855. Mereka bebas tol di Amerika Syarikat, Kanada, dan negara lain yang menggunakan Pelan Penomboran Amerika. Mereka biasanya dihubungkan dengan talian perkhidmatan pelanggan syarikat, namun dapat digunakan oleh siapa saja.

Kod-kod ini dibuat untuk membantu perniagaan berkembang dan bersinar. Kod kawasan 855 adalah nombor bebas tol tambahan yang tidak diberikan ke wilayah tertentu. Kod ini digunakan di seluruh Amerika Syarikat dan Kanada. Semua kod ini selamat, tetapi tidak selalu. Oleh kerana nombor ini tidak menunjukkan nama pemanggil, kadangkala boleh membahayakan. Semasa menjawab telefon, penerima harus berhati-hati.

artikel berkaitan

833 Kod Kawasan! Kod kawasan 833 adalah kod kawasan terancang yang terutama dikhaskan untuk panggilan bebas tol. Bukan hanya ini, dalam proses ini pihak yang memanggil tidak dikenakan pajak atau dikenakan biaya. Sementara pembawa telefon membayar kos panggilan kepada pihak panggilan di muka. Kod wilayah 833 adalah yang paling unik dan dilancarkan pada tahun 2017 apabila semua kod daerah yang dihantar sebelum ini tidak memuaskan untuk mempertimbangkan minat mewujudkan nombor timbal balik oleh persatuan.

Kod Kawasan 833 Sejarah:

Kod kawasan 833 secara rasmi dimasukkan ke dalam pentadbiran . Dengan nombor pelengkap, caj dibayar oleh pihak yang dipanggil daripada tetamu.

Walaupun kod wilayah 833 tidak diturunkan ke wilayah geologi atau wilayah waktu, panggilan ke nombor pelengkap mungkin terbatas dilancarkan oleh klien. Walau bagaimanapun, kod wilayah pendamping lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888.

:small_blue_diamond: Ringkasan :blue_book:

Kod kawasan 833 adalah kod yang paling kerap dan dilancarkan baru-baru ini yang muncul pada tahun 2017. Ia dianggap sebagai perumusan kod kawasan. Dengan nombor pelengkap, caj dibayar oleh pihak yang dipanggil daripada tetamu. Pelanggan perlu menghubungi nombor kod daerah 833 di sebuah negara dan bukannya Pelan Penomboran Amerika Utara. ini adalah nombor kod kawasan bebas tol serta kod Kawasan 833 adalah pencari kod wilayah dengan data titik demi titik pada kod wilayah 833 termasuk peta kod wilayah 833.

Kod Kawasan Bandar 833

WASHINGTON - Pentadbir daftar pelengkap yang berpusat di Virginia, Somos Inc. telah menambah nombor 833 ke kod nombor kod rantau yang dapat diakses untuk nombor pelengkap, merujuk kepada minat yang diperluas untuk nombor telefon tersebut.

Sebagai pilihan untuk memenuhi syarat untuk kod wilayah pelengkap lain, filem ini membuka aksesibilitas angka "kesombongan" untuk organisasi.

 • Contohnya, mereka yang menerangi nama atau item organisasi, yang mungkin tidak tersedia pada masa ini.

Adakah 833 Kod Kawasan adalah Nombor Bebas Tol?

Memang betul. Ia sepadan untuk pelanggan untuk memanggil nombor kod 833 kawasan di negara dalam Pelan Penomboran Amerika Utara. Ini termasuk Kanada dan 22 negara lain.

 • Ya, ini adalah nombor kod kawasan bebas tol serta kod Kawasan 833 adalah pencari kod wilayah dengan data titik ke titik pada kod wilayah 833 termasuk peta kod wilayah 833.

 • Nombor bebas tol di telefon nombor dengan kod tiga digit tidak dapat dinafikan yang boleh didail dari talian tetap tanpa bayaran ke tetapan individu panggilan.

 • Bilangan tersebut meminta pelawat untuk muncul di institusi dan individu di luar ruang tanpa dikenakan kos jarak kritikal untuk panggilan tersebut.

Apakah kawasan awalan 833?

Nombor korelatif, seperti 833, adalah nombor telefon yang dapat dihubungi dari talian tetap tanpa bayaran kepada individu yang membuat panggilan. Angka sebegini memberi peluang kepada pengunjung untuk muncul di persatuan di luar ruang tanpa dikenakan kos jarak kritikal untuk panggilan tersebut

:small_blue_diamond: Komuniti bandar yang penting seperti Bantuan Pelengkap di dalam kod wilayah 833 juga direkodkan di halaman ini. :small_blue_diamond: Lebih-lebih lagi, kod wilayah termasuk yang terbaik dari Non-Geografi dan terdapat di halaman arahan AreaCode.org .

:small_blue_diamond: Walaupun fakta bahawa kod kawasan 833 tidak didelegasikan ke daerah geografis atau lokasi waktu, panggilan ke nombor yang sesuai mungkin dibatasi oleh pelanggan. :small_blue_diamond: Kami menyedari bahawa kod daerah rakan lain adalah 800, 844, 855, 866, 877, dan 888.

833 Nombor Berasal Dari

Nombor 833 adalah nombor pelengkap dari AS bersama 800, 844, 855, 876, 877, dan 888 yang merupakan perbelanjaan kos semasa yang dikeluarkan oleh Pelan Penomboran Amerika Utara atau NANP.

 • Nombor pelengkap tidak mengenakan bayaran kepada tetamu, melainkan pihak yang dipanggil.

 • Nombor integral digunakan secara rutin untuk persatuan tanpa mengenakan panggilan jarak jauh yang kritikal.

 • Apabila kita melihat angka 833 muncul, kita tidak dapat melawan godaan untuk merenungkan dari mana asalnya atau siapa yang menelepon kita?

 • Adakah perniagaan dekat-sinus adalah aksi? Dapatkan lebih banyak maklumat mengenai kod ruang ini di bawah.

Bagaimana nombor bebas tol diberikan?

Suruhanjaya Korespondensi Kerajaan atau FCC bertanggungjawab untuk memperuntukkan nombor pelengkap.

:small_blue_diamond: Mindful Associations atau RespOrgs adalah sebagai pelengkap sokongan terhadap bahan pilihan dari siapa yang akan.

:small_blue_diamond: Kemudian, pada ketika itu pegang nombor dan berurusan dengan catatan untuk memastikan orang-orang ini sekarang dibuka untuk nombor-nombor ini dan mereka bekerja pada burung awal mendapat premis cacing.

Nombor Bebas Tol Di Banyak Negara

Banyak negara digunakan pada masa ini sementara nombor pelengkap melayani pelanggan mereka sepanjang masa; mereka menawarkan pentadbiran mereka selama 24 jam setiap hari dan juga 7 hari.

Bagaimanapun, beberapa nombor pelengkap mempunyai waktu kerja eksplisit, kebanyakannya, antara pukul 8 pagi hingga 17:00 petang, selepas jam-jam ini pelanggan dapat meninggalkan nota suara dan mereka akan bertindak balas pada bila-bila masa mereka akan memperhatikan mesej anda .

Bagaimana untuk Membuka Sekatan Kod Kawasan 833?

Terdapat dua kemungkinan untuk menyahsekat pada android dan juga pada iPhone:

Untuk Android Untuk iphone
Pergi ke Panggilan Terkini Klik i yang dilingkari
Klik Butiran Klik lebih banyak maklumat
Klik Blok Nombor Klik Sekat nombor ini

Kod Kawasan Keselamatan Sosial 833

Sebilangan besar pengguna haram atau penipu mengatakan bahawa nombor persaraan yang disokong oleh Kerajaan (SSN) anda telah digantung kerana tindakan meragukan, atau kerana telah melakukan kesalahan.

 • Di sana sini, penipu memerlukan anda mengesahkan SSN anda untuk mengaktifkannya semula. Di sana-sini, dia akan mengatakan baki kewangan anda akan dirampas - namun dia akan mendengar sebentar untuk melakukan untuk menjaganya.

 • Secara berkala, itu termasuk memasukkan wang tunai anda ke baucar hadiah dan memberinya kod - yang, menunjukkan bahawa wang tunai anda sudah habis.

 • Nombor pembantu persaraan Persekutuan anda tidak akan digantung.

 • Anda tidak perlu mengesahkan nombor anda kepada mana-mana individu yang memanggil entah dari mana.

 • Baki kewangan anda juga tidak akan dirampas.

 • SSA tidak akan pernah menghubungi 833 Code Code untuk melemahkan kelebihan anda atau menasihati anda untuk memasukkan wang tunai, mengirim wang, atau meletakkan wang tunai pada baucar hadiah. Mana-mana individu yang menasihati anda untuk melakukan perkara tersebut adalah penipu. Tanpa gagal.

:small_blue_diamond: Ringkasan :blue_book:

 • Sebilangan besar negara mendapat nombor bebas tol untuk mendapatkan faedahnya tetapi 833 Kod Kawasan adalah sebahagian besar yang ditipu dianggap tidak sah. Itulah sebabnya kita memerlukan penjagaan tambahan semasa menggunakannya. Nombor pelengkap digunakan secara berkala untuk organisasi tanpa mengecas jarak yang jauh.
 • Nombor bebas tol adalah nombor telefon dengan kod tiga digit yang tidak dapat disangka yang boleh didail dari talian tetap tanpa dikenakan bayaran kepada individu yang membuat panggilan.

Soalan Lazim :old_key:

1. Bagaimana saya boleh menerima nombor 833 saya?

Anda mempunyai perniagaan mungkin idea yang bijak untuk mendapatkan 833 nombor anda sendiri kerana nombor ini tidak hanya dibuka di AS. Bagaimanapun di Kanada dan Caribbean juga dan bakal pelanggan tidak memerlukan apa-apa, memberikan anda ketelusan yang lebih luas. Mengingat daya tarikan nombor yang sesuai, 833 kini dijual.

2. Bagaimana saya memanggil nombor 833?

Anda mungkin merasakan bahawa semua nombor pelengkap sama tetapi unik. Walaupun anda mungkin percaya bahawa mereka semua membawa kepada tetamu yang serupa namun mereka diarahkan ke pelbagai nombor tujuh digit, sebagai contoh, 1-833 akan mempunyai benefisiari ganti sekiranya anda menumbuk dalam 1-800 dari 7 digit yang serupa nombor.

3. Adakah 833 kod kawasan AS?

Pasti betul. Adalah penting bagi pelanggan untuk menghubungi nombor kod daerah 833 di sebuah negara di dalam Pelan Penomboran Amerika Utara. Ini menyatukan AS, Kanada, dan 22 negara unik

4. Bagaimana saya menghentikan 833 panggilan?

Anda boleh memasukkan nombor anda di senarai Jangan Panggil orang ramai tanpa sebarang perbelanjaan dengan menghubungi 1-833-382-1222. Anda harus menghubungi dari nombor telefon yang ingin anda daftarkan. Anda juga boleh memilih semasa menambahkan nombor telefon jauh anda ke senarai Jangan Panggil umum donotcall.gov .

5. Negeri apa yang mempunyai kod kawasan 833?

Apabila kita bercakap mengenai negeri - negeri untuk kod kawasan 833 maka WASHINGTON - Herndon, pentadbir daftar pelengkap yang berpusat di Virginia, Somos Inc. Telah menambahkan nombor 833 ke senarai kod wilayah yang boleh diakses untuk nombor pelengkap, merujuk kepada minat yang diperluas untuk nombor telefon tersebut.

Kesimpulannya :blue_book:

 • Menurut kajian yang besar, kami telah memberikan skrip yang berharga untuk anda semua. Ini bukan panduan ringkas, tidak lain hanyalah lautan yang berharga. Kod Telefon 833 adalah nombor bebas tol wajib yang diwajibkan bagi kebanyakan orang di negara ini sementara penting bagi negeri-negeri AS.
 • Itulah sebabnya kami memasukkannya dalam artikel ini dengan cara yang berkesan untuk memudahkan perjalanan anda. Fahami dengan teliti dengan membacanya.

Kod kawasan 833 adalah kod zon atau awalan yang digunakan di Amerika Syarikat, Kanada dan setiap negara mendapat Rancangan Penomboran Amerika Utara. Kita harus mencari lebih banyak yang tidak penting mengenai awalan yang sesuai.

833 kod kawasan adalah nombor bebas tol Amerika Syarikat, seperti 844, 855, 877, 876, 888 dan 800. Nombor bebas tol ini diperuntukkan oleh Rancangan Penomboran Amerika Utara (NANP).

PELAN NOMBOR AMERIKA UTARA

Pelan Penomboran Amerika Utara, atau umumnya disebut "NANP", adalah rancangan penomboran (telefon) untuk kod dailan negara, menawarkan jenis bantuannya di 25 daerah unik di dua puluh negara termasuk Kanada , Amerika Syarikat dan wilayahnya, dan selanjutnya Negara-negara Caribbean, yang menggabungkan Bermuda

Bahama, Turki dan Caicos, Jamaica, Republik Dominika, Kepulauan Virgin Britain, Antigua dan Barbuda, Barbados, St. Vincent dan Grenadines, St Lucia dan kemudian beberapa.

Pelan Penomboran Amerika Utara dibuat oleh AT&T pada tahun 1947 dan pelaksanaan pengaturan itu dimulakan pada tahun 1951. Tujuan utamanya adalah untuk memperbaiki panggilan langsung dari jarak jauh yang penting.

Setiap kod kawasan 3 digit mempunyai had sehingga 7,919,900 nombor telefon.

NOMBOR PERCUMA TOL

Nombor bebas tol adalah nombor telefon percuma dengan tiga digit kod kawasan tertentu yang tidak dapat dibezakan. Nombor bebas tol utama disampaikan oleh AT&T pada tahun 1967, yang dimulai dengan awalan "800". Nombor bebas tol adalah normal untuk panggilan pentadbiran pelanggan.

 • Nombor yang bermula dengan 800, 833, 844, 877, 888 , 855, dan 866 semuanya adalah nombor hotline. Setiap negara mempunyai nombor bantuan eksplisit. Seorang individu dari mana-mana tempat boleh menghubungi nombor bebas tol ini tanpa sebarang bayaran melalui talian tetap.

 • Salah satu fokus kritikal yang harus diingat oleh seseorang semasa memanggil nombor bebas tol bahawa dia tidak akan dikenakan bayaran untuk panggilan ini, sebaliknya penerima panggilan akan dikenakan bayaran dan tidak akan diketahui siapa sebenarnya tetamu itu.

 • Namun, seseorang akan dikenakan biaya selama beberapa minit untuk panggilan ini jika dia menggunakan telefon bimbit kecuali jika dia memiliki rencana "panggilan tanpa batas".

KOD KAWASAN 833

833 adalah kod kawasan yang digunakan di Amerika Syarikat , Kanada dan negara-negara yang dilindungi oleh Pelan Penomboran Amerika Utara (NANP). Kod kawasan 833 adalah bilangan nombor bebas tol relatif yang terkini. Ia dibentangkan pada tahun 2017 berdasarkan permintaan hebat dari nombor bebas tol.

 • Sebelum kod kawasan 833, kod kawasan 844 dibuka sedikit lebih dari 3 tahun sebelumnya. Di Amerika Syarikat dan Kanada , pada masa ini terdapat 41 juta nombor bebas tol yang digunakan atau disimpan untuk beberapa waktu kemudian. Seperti nombor bebas tol lain, 833 juga percuma untuk pelanggan; tetamu tanpa dikenakan bayaran boleh meminta bantuan mereka.

 • Sebagaimana yang diminta oleh nombor bebas tol sedang berkembang, ia diandaikan bahawa satu lagi nombor bebas tol akan terpapar dalam tidak begitu jauh masa depan , dijangka pada 2022, yang akan menjadi 822.

833 kod kawasan Tujuan

833 - Soll toll 833 adalah yang paling terkini dan dihantar pada tahun 2017 apabila setiap kod zon pra-pengiriman tidak memuaskan untuk mewajibkan mewujudkan minat nombor timbal balik oleh persatuan.

 • 833 penipu kod kawasan yang memanggil kemungkinan kematian mereka biasanya mengetahui kerugian mereka dengan mengumpulkan nama dan nombor telefon dari katalog dalam talian awam atau media berasaskan web iaitu Facebook, Instagram, Linked In, dan Twitter. Penipu itu juga boleh menipu individu-individu agar memanggil mereka dengan menghantar mesej palsu, mesej segera, atau mesej langsung yang kelihatan seolah-olah mereka sedang dihantar dari sah perusahaan .

Apakah nombor dunia?

Nombor bebas tol adalah sejenis nombor telefon perniagaan yang membolehkan tetamu membuat panggilan tanpa menanggung sebarang panggilan yang membawa caj. Dalam panggilan biasa, orang yang menganggap menanggung kos panggilan dan oleh itu benefisiari bebas dari ini kecuali pengecualian atau panggilan di seluruh dunia .

 • Walau bagaimanapun, nombor bebas tol adalah berbeza dalam kes ini. Mungkin daripada tetamu (pelanggan), pilihan yang membawa kos datang ke bahu penerima (perniagaan) dengan nombor bebas tol.

Bagaimana Mengelakkan Penipuan Kod 833?

Yang tenaga pada akaun cuba untuk tidak diperdaya oleh 833 kod telefon penipu adalah semata-mata untuk tidak pernah memanggil nombor 833 atau kembali kepada satu. Sekiranya anda mendapat panggilan dari nombor 833, jangan sekali-kali menghubungi anda melalui alternatif panggilan semula telefon anda yang diprogramkan.

Semua perkara yang dipertimbangkan, cari nombor telefon bimbit pihak berkuasa atau sokongan untuk syarikat yang dengan jelas memanggil anda, masukkan nombor tersebut secara fizikal ke dalam telefon anda dan anggap mereka untuk menerima penjelasan atau penegasan mengenai apa yang disebut oleh 833 panggilan tersebut. Perkara yang sama harus dilakukan sekiranya anda pada setiap saat dihasut untuk memanggil nombor 833 dari e-mel atau mesej lain.

Bagaimana Penipuan Berfungsi?

Walaupun jumlah panggilan tipuan kod kawasan 833 boleh berbeza, mereka sebagai peraturan memuaskan organisasi yang setanding sama ada penipu yang memanggil mangsa dari nombor telefon 833 atau memberikan korban untuk memukul sendiri nombor 833 dengan menyerahkan pesan suara.

menyampaikan e-mel kepada mereka, atau memajukan 833 nombor dalam penerbitan atau pendedahan berasaskan web.

 • Nombor telefon kod kawasan 833 selalu digunakan oleh malware yang merupakan jangkitan Jika anda mendapat mesej tanda di layar PC anda yang meminta anda memanggil nombor 833 untuk bantuan teknikal, alat anda kemungkinan besar dipertaruhkan. Cuba jangan menghubungi nombor 833 ini.

 • Pada masa lalu, penipu telefon dikaitkan dengan objektif mereka, baik dari dipanggil atau menyelesaikan keputusan sebenarnya, mereka akan berusaha untuk mendapatkan wang tunai, data individu, atau kemasukan ke PC dengan mengaku sebagai organisasi atau pekerja perusahaan .

Bagaimana Penipu Kod Kawasan 833 Mencari Sasarannya

833 penipu kod kawasan yang memanggil kemungkinan korban mereka sebagai peraturan menemui korban mereka dengan mengumpulkan nama dan nombor telefon dari indeks dalam talian awam atau media berasaskan web seperti Facebook , Instagram, Linked In, dan Twitter.

Penipu seperti itu juga dapat menipu individu untuk memanggil mereka dengan menghantar mesej palsu, pesanan segera, atau mesej langsung yang kelihatan seolah-olah mereka dihantar dari perkongsian yang sah.

 • Pelanggan juga boleh ditipu untuk memanggil nombor kod kawasan 833 dengan mempromosikan berasaskan web atau mesej rangka PC palsu yang disiapkan oleh perisian hasad.

Satu Penipuan Cincin

Dalam trik satu-ring, satu teknik menggunakan nama robocalling. Robocalling digunakan untuk membuat panggilan web yang hampir tidak sekali berdering ke telefon bimbit. Kemudian, pada ketika itu mungkin dua cara berbeza. Sekiranya anda menelefon, RoboCaller hanya memutuskan talian. Walau bagaimanapun, alasan untuk menekankan adalah sesuatu yang berbeza.

Sekiranya anda terlepas panggilan dan seperti banyak rakan sekerja yang lain, hubungi nombor tersebut pada masa itu, adalah langkah yang mengerikan untuk melakukan ini dengan alasan bahawa kod kawasan akan berada di Caribbean dan boleh dikenakan biaya 15 hingga 30 tahun dolar antara perbelanjaan global dan caj seminit.

Walau apa pun yang berlaku, jangan tekankan bahawa Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan telah memberikan nombor kod kawasan yang tidak pernah diikuti atau dikembalikan: rundown diberikan di bawahnya.

Kod kawasan Kawasan
Kod kawasan 268 Barbuda dan Antigua
Kod kawasan 664 Montserrat
Kod kawasan 284 Pulau British Virgin
Kod kawasan 809 Republik Dominika
Kod kawasan 876 Jamaica
Kod kawasan 473 Carriacou, Grenada, dan Petite Martinique
Kod kawasan 767 Komanwel Dominica
Kod kawasan 649 Pulau Caicos dan Turks

Ringkasan

833 penipu kod kawasan yang memanggil mangsa yang disangka biasanya menemui kerugian mereka dengan mengumpulkan nama dan nombor telefon dari daftar dalam talian awam atau media berasaskan web iaitu Facebook, Instagram, Linked In, dan Twitter. Penipu seperti itu juga dapat menipu individu untuk memanggil mereka dengan menghantar mesej palsu, mesej segera, atau mesej langsung yang kelihatan seolah-olah mereka dihantar dari organisasi yang besar.

Bagaimana nombor korelasi diperuntukkan?

' Organisasi berhati-hati' atau 'RespOrgs' adalah komponen yang mengendalikan pengangkutan dan penugasan korelasi. Mereka menggunakan hipotesis 'chief come, first-served' untuk menamakan nombor timbal balik. Sebab di sebalik ini adalah halangan yang diselesaikan oleh FCC pada semua RespOrg.

Peraturan FCC

Seperti yang ditunjukkan oleh peraturan FCC, RespOrgs tidak diizinkan melakukan pergudangan nombor integral. RespOrg tidak dapat menukar nombor timbal balik lebih awal dengan pengecualian sekiranya terdapat sekutu korelasi yang disahkan. Orang yang mengabaikan had ini dan masih menyimpan nombor timbal balik disampaikan kepada disiplin .

 • RespOrg ini mempunyai kebenaran sahih untuk pangkalan data nombor yang sesuai yang dijaga oleh Somos, Inc., pengarah pangkalan data nombor terpadu, dan memikirkan status langsung setiap kod tempat.

 • Sekiranya anda perlu membeli nombor tidak terpisahkan untuk perniagaan anda, pada masa itu anda perlu menghubungi mana-mana RespOrg asas, dapatkan beberapa maklumat mengenai pelbagai rancangan korelasi dan kod domain terbuka, dan mereka membuat pembelian.

 • Pada tahun 2018, FCC mengkoordinasikan jarak dekat antara 17,000+ nombor timbal balik di AS. Dalam kod lokasi jarak dekat perbandingan 833 telah dihantar .

Pertanyaan yang kerap diajukan

Berikut adalah beberapa pertanyaan yang berulang kali dikemukakan dengan kod kawasan 833 dan di mana kod kawasan 833

1. Adakah kod kawasan 833 selamat?

833 penipu kod kawasan yang memanggil kemungkinan kematian mereka biasanya mengetahui kerugian mereka dengan mengumpulkan nama dan nombor telefon dari indeks dalam talian awam atau media berasaskan web iaitu Facebook, Instagram, Linked In, dan Twitter.

Penipu seperti itu juga dapat menipu individu untuk memanggil mereka dengan menghantar mesej palsu, mesej segera, atau mesej langsung yang kelihatan seolah-olah mereka dihantar dari organisasi yang besar.

2. Adakah 67 masih berfungsi?

Memang, * 67 masih berfungsi . Cukup tekan kod sebelum nombor telefon dan sebentar lagi akan mematikan ID tetamu.

3. Siapa yang membayar untuk panggilan bebas tol?

Tuan rumah bertanggungjawab atas perbelanjaan panggilan; ia akan percuma untuk tetamu. Panggilan itu wajar. Ia dikenakan bayaran sekitar 1000 - 1500 setiap bulan

Sama seperti kod kawasan 833, kod kawasan 855 juga dilindungi, ia tidak mempunyai masalah haram.

4. Apakah kod kawasan 833?

serta peraturan umum 833 kod kawasan tidak mempunyai kawasan. Sejauh yang mungkin kita bimbangkan adalah kod nombor perniagaan, jadi siapa pun dapat memanfaatkan ini untuk tujuan perniagaan mereka hanya perlu membayarnya. Individu juga sekali-sekala berfikir kawasan kod 833 kawasan yang sangat normal namun seperti yang diperiksa sebelum tidak mempunyai kawasan.

Kesimpulannya

Nombor korelatif (misalnya 833 kod kawasan) tidak dapat disangkal strategi fenomenal untuk mengawasi hati pelanggan dan mempunyai gambaran pakar. Oleh itu, dapatkan satu untuk anda dan jalankan jalan.

833 adalah kod kawasan adalah nombor telefon percuma Amerika Syarikat dan negara-negara yang dilindungi oleh Pelan Penomboran Amerika Utara (NANP). Kod kawasan 833 dibuka 4 tahun sebelumnya, pada tahun 2017. Nombor bebas tol adalah nombor sokongan pelanggan, nombor ini percuma untuk tetamu dan caj dibayar oleh benefisiari

Nombor 855 adalah nombor bebas tol, yang bermaksud bahawa pemanggil bebas untuk menghubungi. Tidak jauh, pelanggan, pelanggan dan pihak berkepentingan lain boleh bercakap dengan anda tanpa perlu risau tentang kos dalam masa nyata.

pusat panggilan

Apakah nombor 855?

Pemanggil di mana-mana 20 negara yang termasuk dalam Rancangan Penomboran Amerika Utara (NANP) , termasuk Amerika Syarikat, Kanada, Bahama dan Republik Dominika dapat mengakses nombor telefon dengan 855 kod kawasan.

Oleh itu, walaupun pelanggan AS anda bercuti di Caribbean, anda mungkin dihubungi secara percuma seperti apa adanya.

Nombor bebas tol berfungsi di AS dan Kanada

Apabila syarikat kecil anda mula panggilan bebas tol tawaran, Amerika Syarikat dan Kanada pengguna tidak perlu membayar dengan pasukan mereka untuk panggilan keluar atau masuk.

Sekiranya pelanggan tidak berkongsi kod negara anda, syarikat anda biasanya mempunyai caj jarak jauh. Adakah anda ingin mengelakkan caj tambahan ini? Anda mempunyai dua pilihan yang luar biasa.

Pertama sekali, anda dapat mengawal panggilan percuma anda melalui sistem telefon VoIP yang menyediakan panggilan percuma tanpa had di Amerika Syarikat dan Kanada.

Sebagai contoh, dengan menggunakan OpenPhone , syarikat AS tidak perlu risau tentang caj asing ketika mereka berurusan dengan pelanggan Kanada.

Beberapa nombor telefon berkemampuan teks (termasuk semua nombor OpenPhone). Selain membuat panggilan, ini menunjukkan bahawa pelanggan AS dan Kanada anda dapat bertukar pesanan teks dengan pasukan anda tanpa dikenakan bayaran.

seorang gadis menggunakan telefon bimbit

Bagaimana 855 berbeza dengan kod kawasan bebas tol yang lain?

Anda mungkin pernah mendengar nombor 800 atau 888 jika anda belum pernah mendengar kod kawasan 855. Atau mungkin anda melihat kod kawasan 833, 844, 866, atau 877.

Semua kod ini adalah awalan percuma untuk memberitahu bahawa anda menanggung kos panggilan telefon kepada pelanggan anda.

Tidak ada perbezaan praktikal antara mana-mana kod kawasan ini. Kesemua mereka mencapai matlamat yang sama.

Tetapi mempunyai tujuh kod yang berbeza memastikan bahawa syarikat mungkin selalu menuntut nombor bebas tol mereka sendiri ketika mereka memerlukannya.

Kembali pada tahun 1996, kod kawasan 888 dibentuk setelah 800 nombor dikeluarkan oleh Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan (FCC), yang memberikan nombor bebas tol.

Lebih banyak kod ditambahkan kemudian kerana 888 nombor juga menjadi semakin popular.

Walaupun nombor telefon bebas cukai popular, kemungkinan yang lebih inovatif seperti kod kawasan 833 dan 855 memastikan bahawa anda tidak perlu bersusah payah mendapatkannya. perbezaan

RINGKASAN

Garis 855 adalah nombor bebas tol, ini bermaksud pemanggil dapat memanggilnya bila-bila masa yang mereka mahukan. Tidak kira lokasi, pelanggan, pengguna, dan pihak berkepentingan lain dapat berkomunikasi dengan anda dalam waktu nyata tanpa perlu risau tentang harga.

ringkasan

Kelebihan

seorang gadis menikmati Kelebihan

Mereka cukup menguntungkan untuk perniagaan dari pelbagai saiz. Terdapat empat kelebihan apabila anda menerima 855 atau nombor bebas tol yang lain.

1. Menarik pangkalan pelanggan yang lebih besar

Nombor tempatan dapat membantu menarik pelanggan dari kawasan kecil, tetapi nombor bebas tol membolehkan anda sampai ke pangkalan yang jauh lebih luas. ID pemanggil anda tidak akan menunjukkan bahawa anda beroperasi terutamanya di satu bandar.

tarikan pelanggan

Sebaliknya, statistik bebas cukai menunjukkan bakal pelanggan anda bahawa anda bersedia melayan pelanggan di seluruh Amerika Utara.

Lebih-lebih lagi, nombor bebas tol memberi kemudahan kepada pelanggan bahawa mereka tidak perlu bimbang tentang zon waktu sebelum mereka menghubungi sekiranya mereka menawarkan penjualan atau perkhidmatan pelanggan 24/7 .

2. Tunjukkan kesahihan anda

Untuk mendail nombor tempatan sama seperti memanggil rakan. Walaupun ini dapat membolehkan perusahaan tempatan mengembangkan hubungan pelanggan, kredibiliti syarikat nasional atau multinasional dapat dikurangkan.

Sebaliknya, nombor percuma menunjukkan kepada pelanggan bahawa anda bermaksud perniagaan.

kesahan

Nombor percuma digunakan oleh perniagaan terkenal sehingga pelanggan dapat melihat anda sebagai pengeluar ketika anda meletakkan kod kawasan 855.

3. Dapatkan lebih banyak panggilan masuk

Talian bebas cukai dapat membantu syarikat anda mendapatkan jumlah panggilan yang lebih besar. Anda memberi pelanggan kaedah yang lebih mudah untuk mengakses ahli pasukan mereka secara langsung, walaupun mereka tinggal di luar negara .

Sekiranya pelanggan mengetahui bahawa sebelum setiap panggilan mereka tidak perlu risau tentang kosnya, mereka mempunyai pengalaman pelanggan yang jauh lebih baik.

Ini adalah kaedah mudah untuk menunjukkan penghargaan dan mendorong pelanggan untuk terus bekerjasama dengan anda.

4- Menghafal nombor telefon anda

Nombor tempatan biasa hampir tidak dapat diingat, tetapi selama ini, nombor bebas tol hanya dapat terperangkap di kepala anda - pilihan jingle yang menarik.

Anda tidak hanya mempunyai pilihan untuk memilih rentetan nombor yang tidak dapat dilupakan apabila anda memilih nombor bebas tol . Nombor kesombongan seperti 1-800-FLOWERS juga boleh dipilih.

Ini dapat membantu anda memberi jenama syarikat anda, jadi pelanggan ingat bagaimana untuk menghubungi anda, walaupun mereka tidak menghubungi anda dengan segera.

RINGKASAN

Mereka cukup menguntungkan untuk perniagaan dari semua saiz. Talian bebas cukai dapat membantu syarikat anda mendapatkan jumlah panggilan yang lebih besar. Anda memberi pelanggan kaedah yang lebih mudah untuk mengakses ahli pasukan mereka secara langsung, walaupun mereka tinggal di luar negara.

Cara mendapatkan 855 Nombor

garis panduan

Tidak ada nombor bebas cukai selama beberapa waktu, tetapi kebanyakan orang tidak tahu bagaimana mendapatkannya untuk syarikat mereka. Nombor 855 adalah jenis nombor bebas tol, kerana pelbagai sebab.

Nombor 855 mungkin membantu anda meningkatkan asas pelanggan dan menjadikan syarikat anda kelihatan lebih sah . Ini dapat memberitahu pelanggan bahawa anda bukan syarikat permulaan atau syarikat kecil tetapi syarikat yang kuat.

Terdapat juga 855 nombor yang dikenali, jadi ini memberi anda kesahihan dan memudahkan kepercayaan orang terhadap organisasi anda.

Jadi bagaimana anda mendapat 855 untuk syarikat anda? Mari kita lihat beberapa alasan untuk mendapatkan nombor telefon percuma dan langkah-langkah untuk mendapatkannya.

Dapatkan jumlah 855 dalam 2 langkah

Jadi bagaimana anda mendapat 855 untuk syarikat anda? Mari kita lihat kaedah untuk mendapatkan nombor bebas tol.

Langkah 1: Teliti 855 nombor yang ada

Lembaga Komunikasi Persekutuan (FCC) bertanggungjawab untuk nombor yang tidak wajar dan undang-undang dan prosedur untuk mendapatkannya. Semua nombor bebas tol boleh dipindahkan oleh FCC dari satu syarikat telefon ke syarikat telefon yang lain.

FCC memberi syarikat yang jumlahnya 855 adalah yang pertama datang, dilayan dahulu. Nombor telefon mesti disimpan dan disimpan melalui "organisasi yang bertanggungjawab" atau " resporgs ," entiti pihak ketiga.

RespOrgs mempunyai pangkalan data bebas tol, termasuk 855 nombor, yang syarikat dapat mencari ketersediaannya. Beberapa RespOrg juga memberikan nombor bebas tol untuk syarikat.

Somos, Inc., yang merupakan pentadbir semua penomboran bebas tol, termasuk 855 nombor, mesti disahkan oleh semua RespOrg. Anda perlu pergi ke www.somos.com untuk mencari 855 nombor yang ada dan mencari pangkalan data.

Anda boleh mencari kombinasi nombor termasuk nombor sia - sia dengan digit yang mudah direkodkan, seperti 1-855-888-555.

Langkah 2: Kenalan Pembekal Bertauliah

Sebaik sahaja anda menemui nombor 855 yang berfungsi dan tersedia untuk perniagaan anda, anda mesti menghubungi pembekal yang disahkan atau RespOrg.

Laman web Somos mempunyai senarai pengguna RespOrgs yang dapat diakses ke 855. Banyak juga menyediakan perkhidmatan telefon perniagaan yang akan membantu mengurus dan menguruskan dokumen yang diperlukan.

Peraturan FCC melarang RespOrg menempah nombor bebas tol tanpa menggunakan pelanggan bebas tol.

Tambahan pula, pelanggan individu tidak dibenarkan oleh FCC untuk menimbun nombor bebas cukai. Penimbunan dan pembrokeran nombor bebas tol adalah tidak sah dan boleh dikenakan denda.

RINGKASAN

Lembaga Komunikasi Persekutuan (FCC) bertanggungjawab untuk nombor yang tidak wajar dan undang-undang dan prosedur untuk mendapatkannya. Semua nombor bebas tol boleh dipindahkan oleh FCC dari satu syarikat telefon ke syarikat telefon yang lain.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA -FAQ

Soalan Lazim

1-Bolehkah saya menyekat semua nombor 855?

Panggilan Panggilan - Penyekat Panggilan

Anda boleh menyekat keseluruhan kod kawasan (seperti 888) sama ada anda mendapat banyak panggilan yang tidak anda inginkan dari tempat tertentu. Aplikasi Call Control adalah percuma dan tersedia untuk kedua-dua alat Android dan Apple.

2-Bagaimana saya boleh menerima nombor 855?

Anda perlu pergi ke www.somos.com untuk mencari 855 nombor yang ada dan mencari pangkalan data.

You can search for any combination of numbers including vanity numbers with easy-to-record digits, such as 1-855-888-555.

3-Is 855 free area code?

Even though 800, 888, 877, 866, 855, 844 and 833 are all non- exchangeable codes.

The calling of a number using a prefix of 1-800 would reach a different receiver, as a prefix of 1-888. Calls to a certain local telephone number are routed to each toll-free number.

4-What does free mean?

Free of charge | English business

Used to describe a system allowing users to call certain organisations without paying the call, since the companies pay the cost: Call one of our toll-free numbers for us.

5-Who pays for free toll calls?

By definition, a toll-free call is a call that does not cost the dialer any price. The host is liable for the payment of the call, instead.

If the conference call host offers callers a free conference number, the caller has no worries about long distance charges being levied.

KESIMPULAN

CONCLUSION icon

Callers are free to dial an 855 number because it is a toll-free number. Your clients , consumers, and other stakeholders can communicate with you in real time regardless of distance.

Customers in the United States and Canada will not have to pay for outgoing or incoming calls if your small business begins to offer toll-free calls.

Long distance costs are normally applied if a customer does not share your country code .

Callers are free to dial an 855 number because it is a toll-free number. Your clients, consumers, and other stakeholders can communicate with you in real time regardless of distance.