Kod Kawasan 855 digunakan. Untuk Panggilan Bebas Tol. Apa pun, kod kawasan 855 tidak dibuat khas untuk menetapkan lokasi geografi atau pelbagai zon waktu. Terdapat banyak kod kawasan bebas tol, beberapa di antaranya adalah 800, 833, 844, 866, 877, dan 888. Setelah sekian lama dari awal dekad, AT&T menemui beberapa kod bebas tol automatik yang kini digunakan di pelbagai yang sangat besar.

Adakah Kod Kawasan 855 dipercayai?

Dalam beberapa dekad terakhir, AT&T menemui banyak kod kawasan bebas tol khas pada tahun 1960-an. Penemuan ini banyak mempengaruhi kehidupan orang. Sebelum penemuan ini, sukar bagi orang untuk berkoordinasi antara satu sama lain. Kod yang terdapat pada tahun 800-an dibuat khas untuk kod kawasan bebas tol automatik. Revolusi kod kawasan bebas tol menjadikan dunia boleh berubah dengan tepat

Voice over IP (VoIP) telah merevolusikan penggunaan kod kawasan bebas tol ini. Pada masa ini, anda tidak lagi terjebak dalam talian darat yang mengalami kelewatan dan penundaan setiap kali, ini adalah masa kod bebas tol. Kod darat bebas tol merujuk kepada penggunaan yang sangat selesa, dan ia mempunyai banyak syarikat yang berfungsi berdasarkan kebolehpercayaannya.

Nombor bebas tol menjadi semakin popular di kalangan masyarakat generasi sekarang. Pilihan dan fungsi terbaru kod sangat minimalis, merujuk kepada kod kawasan 855. Dengan bantuan teknologi VoIP, penggunaan kod kawasan semakin meningkat dari hari ke hari.

Sekiranya anda tertanya-tanya kod kawasan bebas tol mana yang paling sesuai untuk perniagaan kecil dan apakah pilihan terkini anda, berikut adalah beberapa maklumat penting untuk membantu anda memilih tawaran terbaik.

video youtube

Nombor bebas tol VoIP berfungsi di Amerika Syarikat dan Kanada

Nombor bebas tol tidak dinyatakan secara khusus untuk lokasi tertentu tetapi merupakan pemegang pelbagai lokasi dan kod mereka.

Walau bagaimanapun, di banyak negara, orang dikenakan bayaran tambahan sebanyak 800 nombor, kebanyakannya dikenakan untuk orang yang tinggal di AS atau Kanada. Perkhidmatan ini merangkumi VoIP dan alamat lain, yang sangat jelas bagi mereka untuk difahami.

Kod yang terdapat dalam lingkungan 800 adalah kod terbaik terutama kod 855 untuk berniaga dalam perniagaan dan terutama untuk berurusan dalam e-dagang. Sebagai contoh, anda adalah ahli perniagaan yang berjaya di Amerika Syarikat dan perniagaan anda telah diselesaikan dengan baik, tetapi anda juga merancang untuk mengembangkannya ke Kanada, dalam hal ini, kod 855 akan banyak membantu anda dalam hal ini.

Kaedah ini sangat berguna semasa membeli-belah dalam talian dan semua jenis barang di mana pelanggan dilayan dengan semua kaedah dan mempunyai fikiran bebas.

Fleksibiliti adalah keutamaan kod dail baru

Sekiranya bercakap secara teknikal, nombor bebas tol ini adalah khusus semasa urusan perniagaan Sebab utama mengapa menggunakan 800 kod daripada yang lain sangat mudah. Pada awal tahun 90an, diskriminasi kod 800 kod sangat mudah semasa trauma membuatnya, 800 kod menjadi begitu popular, FCC (Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan) memperkenalkan beberapa kod seperti nombor 888, 877, dan 866 untuk bebas tol panggilan.

Kita sekarang dikelilingi oleh banyak kod kawasan bebas tol khas, salah satunya adalah 855. 800 kod biasanya digunakan untuk tujuan perniagaan dan pemasaran. Daripada itu, 800 kod kecuali 855 digunakan terutamanya dalam setiap cara lain. Mereka sangat biasa di kalangan perniagaan runcit tinggi dan perniagaan yang menetap di pelbagai negara. Dengan bantuan kod ini, perniagaan atau peruncit pasaran dapat mengetahui cara kerjanya yang betul.

Dengan VoIP, anda boleh menjadikan nombor bebas tol anda istimewa dengan dua cara:

 • 1-855 + nombor yang tidak dapat dilupakan melengkapkan kod kawasan bebas tol dengan nombor VoIP yang mudah diingat atau nombor yang anda suka (anda akan mempunyai banyak nombor untuk dipilih)
 • 1-855 + nombor rias menambah nombor kesombongan tertentu pada kod kawasan bebas tol 855 untuk kesan khas.

Apakah kod kawasan AS 855?

Nombor telefon dengan kod kawasan 855 adalah nombor telefon dari Rancangan Penomboran Amerika Utara (NANP), yang nampaknya merangkumi AS dan Kanada, dan pelbagai wilayah lain yang berkaitan. Adakah 855 bebas tol? Ya, percuma kerana ia adalah kod kawasan umum yang menawarkan sejumlah besar runcit terutama kepada peniaga dan peruncit pasar.

Dan, seperti yang mungkin anda ketahui, nombor telefon bebas tol adalah nombor telefon yang tidak mengenakan bayaran kepada pemanggil yang memanggilnya dari telefon darat atau telefon bimbit dengan rancangan tanpa had. Walau bagaimanapun, pelanggan kaki nombor telefon harus membayar bilnya sendiri.

Faedah Nombor Telefon Tanpa Tol

Nombor bebas tol seperti kod 855 mempunyai sejumlah perkara bermanfaat ke pelbagai lokasi. Mari kita lihat beberapa faedahnya:

Rayuan Profesional

Semua nombor bebas tol itu bersekutu dengan syarikat-syarikat yang berpusat secara meluas yang berurusan dalam persatuan mereka. Sepanjang semua anggapan ini, nombor bebas tol ini juga banyak digunakan dan digunakan oleh syarikat profesional dalam pekerjaan mereka. Mereka mempunyai pekerja khusus untuk jenis pekerjaan ini di mana terdapat kata kod bebas tol.

Pemasaran

Terdapat kelebihan utama dari nombor bebas tol, iaitu ia dapat digunakan dengan mudah dalam kempen pemasaran. Tidak kira bagaimana, tetapi sangat mudah untuk mengingat 800 kod kerana sangat simetri dan separa geografi, seperti kod 855. Kemungkinan besar, banyak syarikat telefon bimbit sekarang telah menyenaraikan nombor telefon mereka menjadi sangat minimalis sehingga sangat mudah untuk dihafal.

Kebebasan Geografi

Masalah umum yang berlaku di hampir setiap perniagaan adalah mereka hanya berada di negara asalnya jika seseorang ingin mengembangkan perniagaan mereka, kod 855 dapat menolong mereka. Bagaimanapun, banyak pelanggan lebih suka berniaga dengan hanya perniagaan tempatan dengan nombor telefon yang mereka kenali, serta nombor bebas tol yang tidak terkait dengan wilayah geografi tertentu.

Ini terutama untuk perniagaan asing yang mengalami kekurangan kejatuhan kerana perniagaan dan sistem mereka yang pelbagai.

Tambah dan Ciri

Satu lagi kelebihan utama kod ini adalah bahawa kod seperti 855 menggunakan kuasa internet untuk berfungsi tetapi mereka tidak menggunakan voltan. Lebih tepatnya, mereka menggunakan VoIP, untuk mengawal sistem pengurusan mereka melalui protokol IP.

Sejujurnya, sekarang ini terdapat banyak kod kawasan ini, terutama yang mempunyai 800 nombor. Misalnya, menggunakan rakaman panggilan dapat membuat cadangan panggilan yang dibuat antara nomor bebas pulsa sehingga panggilan dapat digunakan sebagai rujukan di masa depan

Tambahan lain yang biasa disebut perutean waktu, yang persis seperti namanya: berdasarkan spesifikasi pelanggan, panggilan masuk dapat disalurkan ke berbagai destinasi di seluruh dunia kerana hubungannya yang luas.

Adakah Kod Kawasan 855 A Scam?

Semua ini berasal dari 855 kod kawasan dari pentadbiran. Terdapat banyak penyalahgunaan kod oleh penipu atau pencuri. Mereka mencuri kod dari orang lain dan kemudian menggunakannya untuk mendapatkan lebih banyak wang.

Sumber dari panggilan tersebut dapat ditempatkan di mana saja di dunia, menggunakan kod 855. Terdapat banyak orang yang mengatur pelayan mereka sendiri melalui penggunaan Alamat IP ini melalui peguam telefon, ia berlaku melalui penggunaan rangkaian telefon dan memindahkannya ke negara yang sama dengan penerima. Sekiranya anda mendapat panggilan telefon dari sini, Berikut adalah beberapa peraturan yang baik untuk diikuti.

1. Sekiranya anda pernah menerima panggilan telefon dari peguam cara, jangan menjawabnya dengan Ya atau Tidak, kerana mereka akan mengenal pasti anda. Terdapat beberapa pelakon jahat yang merakam respons anda dan kemudian menggunakannya sebagai bukti yang adil. Selalu sukar untuk mengatakan tidak kerana kadang-kadang kedengarannya seperti Tahu. Cara terbaik untuk membalas penipu ini adalah dengan menghentikan panggilan dan mengatakan dengan kata-kata yang jelas bahawa "Jangan hubungi di sini lagi".

Merekalah yang bersikap tidak sopan terhadap rakyat dan tidak berurusan dengan cara yang mencukupi. Sudah tentu mereka akan bertindak seperti semua orang yang cedera atau dihina.

2. Sekiranya seseorang meminta maklumat peribadi, jangan beritahu mereka apa-apa. Tanyakan identiti, nombor lencana (atau yang setara), nombor telefon ibu pejabat, sambungannya, dan beritahu mereka bahawa anda akan menghubungi mereka semula. Sekiranya itu tidak cukup baik untuk mereka, tutup dan blok nombor mereka.

3. Jangan hubungi nombor yang mereka berikan kepada anda. Sebagai gantinya, cari nombor sebenar yang telah anda berikan dari agensi untuk memastikan anda mengesahkan keadaannya.

4. Sekiranya mereka meminta wang, berpura-pura bahawa mereka bergurau dan ketawa. Suruh mereka "masuk dalam barisan (atau bergantung pada tempat anda tinggal)" dan berhenti.

5. Sekiranya mereka meminta jenis elaun untuk komputer anda, beritahu mereka bahawa anda tidak memiliki komputer. Atau ia rosak. Atau kuasa sudah habis. (Jangan katakan "Tidak" - lihat peraturan nombor 1.)

6. Lepak cepat. Sekat pesalah. Laporkan dengan segera apabila sesuatu kelihatan tidak selesa bagi anda. Polis adalah tempat yang baik untuk memulakan. Beberapa syarikat penipuan mempunyai agensi penipuan khusus yang tidak dapat diakses oleh pelanggan.

Zaman Maklumat telah membuka pintu untuk penyalahgunaan di seluruh dunia. Agensi yang sah boleh menjadi lebih sukar untuk menangani anda kerana mereka berada di luar semua penipuan ini. Sebagai contoh, Bank boleh memberikan anda semua butiran urus niaga anda seperti barang-barang tersebut. Tetapi ingat, hanya hubungi bank apabila anda mengetahui nombor yang betul.

Beritahu mereka untuk menghantar surat kepada anda, dan anda akan menyerahkannya kepada peguam anda. Sekiranya polis atau jabatan penyiasatan lain ingin bercakap dengan anda, mereka boleh datang ke depan pintu rumah anda. Sekiranya mereka menelefon untuk meminta anda turun ke stesen, ada kemungkinan lebih besar ia nyata. Jangan membincangkannya di telefon. Pergi saja dan hubungi balai polis dan maklumkan semuanya.

Semasa anda dalam proses, buat sandaran semua data dari komputer anda. Apa masalahnya dengan 85% orang yang mempunyai komputer yang tidak melakukan ini?

Beli perisian keselamatan internet yang bagus. Orang jahat berjabat tangan dengan barang percuma palsu dan boleh masuk ke tingkap untuk membuat anda tertipu. Berhati-hati dengan mereka.

Apa yang Harus Anda Lakukan untuk Mencegah Penipuan Panggilan Tol - Percuma?

Sebelum mendail, periksa kod kawasan dan nombornya berkali-kali kerana dapat menggodam peranti anda.

 • Disambut oleh pengendali rakaman atau siaran langsung yang tidak menyebut nama syarikat atau agensi yang anda fikir telah anda panggil, tetapi malah mengucapkan tahniah kerana terpilih untuk mengikuti tinjauan atau layak memenangi hadiah.
 • Menawarkan hadiah atau produk "percuma" tetapi pertama kali diminta untuk memberikan kad debit atau kredit untuk "kos penghantaran."
 • Diminta memberikan maklumat peribadi seperti tarikh lahir anda atau nombor Jaminan Sosial.

Di mana kod kawasan digunakan?

Berbeza dengan apa yang mungkin dipercayai oleh kebanyakan orang Amerika, kod kawasan ada di luar AS. Terdapat hampir 405 kod kawasan di seluruh dunia. Sebilangan besar kod kawasan terdiri daripada Caribbean. Walau bagaimanapun, beberapa terletak di Pasifik termasuk 684 (Samoa Amerika), 671, dan 670 (Kepulauan Mariana Utara).

Apakah kod kawasan Pakistan?

Bandar Kod kawasan Kod Dailan
Faisalabad 41 +92 41
Gujranwala 431 +92 431
Hyderabad 221 +92 221
Islamabad 51 +92 51
Karachi 21 +92 21
Lahore 42 +92 42
Multan 61 +92 61
Okara 442 +92 442
Peshawar 91 +92 91
Quetta 81 +92 81
Rawalpindi 51 +92 51
Sahiwal 441 +92 441
Sargodha 451 +92 451
Sialkot 524 +92 524

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Di manakah kod kawasan 855 di Amerika Syarikat? Dengan nombor bebas tol, caj dibayar oleh pihak yang dipanggil dan bukannya pemanggil. Walaupun kod kawasan 855 tidak diberikan ke kawasan geografi atau zon waktu, panggilan ke nombor bebas tol mungkin dibatasi oleh pelanggan. Kod kawasan bebas tol lain adalah 800, 833, 844, 866, 877, dan 888.

Mengapa 855 nombor memanggil saya? Nombor bebas tol yang bermula dengan 800, 866, 877, 888, atau 855 adalah tanda jelas seseorang membuat panggilan penjualan yang tidak diminta. Adakah Nombor tersebut Mempunyai Kod Kawasan Yang Tidak Anda Kenali? Untuk memintas peraturan FTC, telemarketer akan menghubungi dari luar AS dan menetapkan nombor yang berpangkalan di AS dengan hampir semua kod kawasan.

Adakah telemarketer 855 nombor? Nombor bebas tol yang bermula dengan 800, 866, 877, 888, atau 855 adalah tanda jelas seseorang membuat panggilan penjualan yang tidak diminta. Adakah Nombor Itu Mempunyai Kod Kawasan Yang Tidak Anda Kenali? Untuk memintas peraturan FTC, telemarketer akan menghubungi dari luar AS dan menetapkan nombor yang berpangkalan di AS dengan hampir semua kod kawasan.

Adakah kod kawasan 855 adalah nombor bebas tol? Nombor bebas tol adalah nombor yang bermula dengan salah satu kod tiga digit berikut: 800, 888, 877, 866, 855, 844, atau 833. Walaupun 800, 888, 877, 866, 855, 844, dan 833 semuanya kod bebas tol, ia tidak boleh ditukar ganti.

Apa yang berlaku sekiranya anda menjawab pemanggil spam? Logik robocall itu mudah. Sekiranya anda menjawab panggilan mereka, nombor anda dianggap "baik", walaupun anda tidak mendapat penipuan. Mereka akan mencuba lagi lain kali kerana mereka tahu ada seseorang di pihak lain yang berpotensi menjadi mangsa penipuan. Semakin kurang anda menjawab, semakin sedikit panggilan.

Adakah menjawab panggilan spam berbahaya? Panggilan spam secara haram jauh lebih berbahaya daripada gangguan, hanya kerana mereka tidak memperhatikan undang-undang komunikasi pemerintah di Amerika Syarikat. Walaupun isi panggilan mungkin berbeza, mereka semua memanggil untuk mencuri sesuatu dari anda.

Bolehkah telefon anda digodam dengan menjawab panggilan? Menjawab panggilan tidak akan menghasilkan apa-apa, selain daripada perkara biasa di mana anda dapat mendengar orang di seberang sana. Kecuali anda memasang aplikasi yang mereka minta, berikan izin dan akses penuh ke telefon anda, tidak ada gunanya anda akan diretas, Sangat tidak mungkin digodam seperti itu.

Apa yang perlu dilakukan sekiranya penipu memanggil anda?

 1. Jangan mendedahkan maklumat peribadi. Jangan sekali-kali memberikan maklumat peribadi atau kewangan (seperti butiran akaun bank atau PIN anda) melalui telefon, walaupun pemanggil mengaku berasal dari bank anda.
 2. Letak gagang
 3. Bunyikan organisasi
 4. Jangan tergesa-gesa.

KESIMPULAN

Jika saya menyimpulkan Artikel ini, Kode Area 855 digunakan. Untuk Panggilan Bebas Tol Dengan nombor bebas tol, caj dibayar oleh pihak yang dipanggil dan bukannya pemanggil. Walaupun kod kawasan 855 tidak diberikan ke kawasan geografi atau zon waktu, panggilan ke nombor bebas tol mungkin dibatasi oleh pelanggan.

855 kod negara adalah kepunyaan negara Kemboja. Sekiranya anda telah menerima panggilan dan nombor telefon bermula dengan kod 855 maka nombor telefon tersebut adalah milik negara Kemboja. Harap maklum bahawa 855 nombor bebas tol awalan adalah nombor telefon sepuluh digit dan ia kelihatan seperti ini: 855-000-0000. 855 bukan kod kawasan sebenar, ia adalah awalan untuk nombor bebas tol yang digunakan oleh orang atau perniagaan di seluruh dunia.

855 juga merupakan kod dailan negara dari negara Kemboja, jadi anda mungkin juga telah menerima panggilan dari negara ini. Harap maklum bahawa penipu juga menggunakan kod telefon ini untuk mencuri maklumat peribadi anda terutamanya maklumat kewangan anda seperti butiran kad kredit.

artikel berkaitan

Kod Kawasan Di manakah kod Kawasan 866? Di manakah kod Kawasan 877? Di mana kod Kawasan 833? Di mana kod Kawasan 844?

Nombor Bebas Tol: Kod kawasan 855

Sekiranya anda berminat dan menangani, adakah 855 bebas tol ?, jawapan yang sesuai adalah ya. Angka-angka ini bebas tol untuk para tetamu dan mereka berfungsi sama seperti 800 nombor. Daripada tetamu yang dikenakan untuk nombor tersebut, penyokong dikenakan untuk membolehkan pelanggannya berusaha untuk tidak perlu membayar masa yang dihabiskan di telefon - sesuatu yang mungkin dihindari oleh banyak pelanggan ketika berhadapan dengan berbagai jenis surat-menyurat. 855 nombor berfungsi dengan cara yang sama setiap 800 nombor dilakukan dengan dijamin oleh peraturan port yang setara dengan nombor bebas tol yang tinggal. Perbezaan tunggal adalah dua digit!

Mengapa Menggunakan 855 Nombor Bebas Tol?

Oleh kerana 855 nombor telefon bebas tol dalam arti 1-800 nombor telefon, anda mungkin bertanya mengapa nombor 855 digunakan dengan cara apa pun.

Pertama, dengan mempertimbangkan bahwa ada sejumlah 800 angka yang digunakan oleh organisasi secara konsisten, kapasitas untuk melacak sejumlah yang belum digunakan telah berkurang. Sejujurnya, sekiranya anda mengetahuinya, hanya ada 7.8 juta perpaduan jumlah yang berpotensi - dan telah ada lebih banyak organisasi sejak awal 800 nombor bebas tol sebelumnya. Ini boleh menjadi faktor penting ketika elemen perniagaan menggunakan nombor telefon sebagai komponen dari usaha penandaannya (misalnya 1 800 MATRESS), dengan 855 menjadi pendekatan lain untuk membuka campuran huruf baru. Dengan gabungan huruf asas seperti CAT dan BAT menggunakan nombor yang serupa, organisasi perlu bersetuju untuk nombor bebas tol yang mungkin tidak mempunyai pengaruh yang sangat mempromosikan dan mempublikasikan seperti yang ditandai nombor. Dengan awalan 855 yang baru, organisasi tajam akhirnya dapat memperoleh sepotong pai yang baru didekati oleh organisasi yang lebih mapan.

Hasil mengejutkan lain dari 800 nombor bebas pulsa yang digunakan sejak tahun 1960 adalah bahawa banyak nombor telah digunakan oleh perniagaan yang berbeda, pada dasarnya, digunakan kembali. Walaupun ini mungkin tidak akan menjadi masalah utama bagi pembeli, perniagaan anda tidak dapat dihubungi berkaitan dengan panggilan yang salah dan tidak betul ini. Jurujual telefon terkenal kerana memusatkan perhatian kepada organisasi dalam keinginan untuk memperdayakan pekerja dan menelefon orang yang tidak berpunya kerana nombor telefon yang salah label. 855 nombor telefon bebas tol menawarkan penentuan nombor yang kurang digunakan yang mencegah penyalahgunaan wang tunai dan aset ini.

Ketiga, 855 nombor bebas tol memberi perniagaan anda jenis kehadiran merentas desa dan kebolehpercayaan perbandingan seperti 800 nombor, digunakan secara meluas oleh organisasi Fortune 500 dan syarikat swasta yang memerlukan gambaran pakar. Pelanggan lebih suka tidak bertanggungjawab untuk menanggung perbelanjaan dan sangat diharapkan organisasi yang mereka bekerjasama untuk mengurus semuanya. Untuk organisasi, menggunakan nombor bebas tol 800 dan 855 dapat membina keserasian pakar yang diperlukan oleh nombor berdasarkan berdekatan. Lebih-lebih lagi, menurut penyelidikan, pelanggan secara semula jadi melihat usaha perniagaan anda dengan cara lain sekiranya anda mempunyai nombor bebas tol, dan bukannya hanya menggunakan nombor kejiranan.

855 Nombor dan Melebihi

Adakah tol 855 percuma? Memang betul, dan terdapat banyak jenis yang berbeza dengan bilangan 800 standard.

Sejauh aksesibilitas, terdapat lebih banyak nombor telefon dengan awalan 855 yang dapat diakses daripada 800, kerana usaha Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan (FCC) berusaha untuk menjadikan lebih banyak nombor telefon bebas tol dapat diakses untuk surat-menyurat perniagaan. Sejak penghantaran mereka pada tahun 2010, 855 jumlah bebas tol menyaksikan minat yang melambung tinggi di kalangan organisasi yang telah berpeluang. Lebih-lebih lagi, awalan lain telah menjadi arus perdana kerana kedatangan awalan baru oleh FCC, dengan 844 nombor bebas tol dan 833 nombor bebas tol juga popular di kalangan organisasi yang berharap dapat mengasingkan diri dari paket tersebut. Awalan ini semua penting untuk Rancangan Penomboran Amerika Utara, yang membenarkan AS, Kanada, dan domain yang berbeza (contohnya Republik Dominika) menyampaikan tanpa tol. Terdapat nombor bebas tol lain, yang merangkumi awalan 833, 866, 877, dan 888. Kemudian, anda boleh berharap awalan bebas tol 822 menjadi semakin umum digunakan, diikuti oleh 887 dan 889.

Mendapatkan 855 Nombor Bebas Tol dari Global Call Forwarding

Bagi mereka yang meneliti, adakah 855 bebas tol? Jawapan yang sesuai adalah ya. Dengan andaian ini terjadi, pada ketika itu pembelian dengan Pemajuan Panggilan Global dapat menjadikan kitaran itu konsisten dan sederhana. Cukup lawati laman web kami pilih awalan 855 dari Carian di menu pencarian. Anda akan melihat jumlah nombor yang boleh diakses atau boleh memilih nombor sia-sia dengan bayaran yang tidak dapat dilihat. Pilih nombor bebas tol 855 yang anda perlukan dan nyatakan nombor objektif atau nombor, bergantung pada tempat anda ingin membuat panggilan anda. Pada ketika itu, pilih susunan dan rancang alternatif untuk menyelesaikan interaksi. Apabila dipilih, nombor 855 anda akan dapat diakses untuk digunakan pada hari industri yang menyertainya.

Kaedah yang paling berkesan untuk mendapatkan nombor 866

Pilih nombor. Cuba gunakan nama organisasi atau istilah yang berkaitan dengan industri anda (fikirkan 1-866 BUNGA) dan pastikan ia tetap asas dan mudah diingat.

Pilih pembekal dan periksa kebolehcapaian. Pentadbiran telefon seperti Grasshopper dapat memeriksa aksesori nombor 866 dan memberi anda banyak alternatif.

Beli nombornya. Setiap kali anda memilih organisasi pakar dan nombor yang dapat diakses, yang tinggal hanyalah mendapatkannya!

Terdengar lebih pakar dengan 866 nombor

866 adalah permulaan nombor bebas tol, hampir seperti 800. Awalan 866 menangani panggilan yang dibayar oleh benefisiari, berbanding dengan tetamu. Pada ketika individu menganggap panggilan bebas tol, mereka biasanya mempertimbangkan 800 nombor, namun ada banyak pilihan yang berfungsi sama.

Mengapa memilih awalan 866?

Nombor bebas tol terkenal sehingga industri komunikasi penyiaran perlu mencapai angka 800 yang lalu. Untuk menyediakan organisasi negara dengan lebih banyak alternatif, mereka menambahkan 888, 877, 866, dan 855. Angka-angka ini membolehkan pelanggan menelefon secara percuma, dengan meletakkan kos pendekatan perniagaan dan bukannya pelanggan.

Menekankan bahawa nombor 866 tidak kelihatan bebas tol? Cuba jangan tekankan hari ini, angka-angka ini secara umum disebut dan diakui sebagai 800 nombor pilihan lain yang jelas.

Belalang menyampaikan keseluruhan pilihan, sama seperti nombor kejiranan. Kami mempunyai stok 866 jumlah yang banyak.

Soalan lazim

Berikut adalah beberapa pertanyaan yang sering diajukan yang berkaitan dengan artikel 855 Kod kawasan:

Apakah kelebihan nombor 866?

Anda akan menuntutnya selama-lamanya. Nombor bebas tol dituntut oleh anda. Pengangkut tidak menuntutnya, dan mungkin dipindahkan ke pentadbiran telekomunikasi yang anda suka.

Metodologi digilap. Angka ini menjadikan perniagaan kelihatan bersih, tidak kira sama ada anda menguruskan semuanya dari pejabat rumah.

Para tetamu menghubungi anda secara percuma. Tetamu tidak perlu membayar untuk bercakap dengan anda. Dengan nombor 866, mereka akan menghubungi anda dengan berkesan dan munasabah.

Nombor awam. Sama sekali tidak seperti kawasan kejiranan, 866 adalah nombor awam. Ini penting sekiranya anda mewajibkan organisasi di mana sahaja di negara ini.

Adakah tol 855 percuma?

Mungkin anda pernah melihat corak yang lebih segar di antara organisasi yang menawarkan pendekatan untuk menghubungi mereka melalui telefon: 855 nombor. Anda mungkin berkenalan dengan 800 nombor, yang biasanya bebas tol, namun anda mungkin berfikir: adakah 855 bebas tol sama dengan 800 nombor? Dalam artikel ini, kami akan menjawab pertanyaan ini dan lebih kurang 855 nombor.

Adakah jarak jauh kod kawasan 855?

Di Amerika Syarikat, Kanada, dan negara-negara lain yang turut serta dalam Pelan Penomboran Amerika Utara, nombor telefon bebas tol mempunyai salah satu kod kawasan 800, 833, 844, 855, 866, 877, dan 888. Kod kawasan 822 diperlukan untuk digunakan di kemudian hari, ditinggalkan oleh 880 hingga 887, pada saat itu 889.

Atas sebab apa 855 nombor memanggil saya?

Awalan 855 menangani panggilan yang dibayar oleh benefisiari, berbanding dengan tetamu. Pada saat individu menganggap panggilan bebas tol, mereka sebagai peraturan mempertimbangkan 800 nombor, namun ada banyak pilihan berbeda yang berfungsi sama.

Adakah 855 nombor selamat?

855 nombor berfungsi dengan cara yang sama setiap 800 nombor dilakukan sambil dijamin oleh peraturan port yang setara dengan nombor bebas tol yang tinggal.

Apakah * 82 di telefon?

Kod Perkhidmatan Vertikal ini, * 82, memberi kuasa kepada talian panggilan yang membezakan bukti dengan sedikit perhatian terhadap kecenderungan penyokong, didail untuk membuka blokir nombor yang disimpan (tetamu peribadi) di AS untuk setiap premis panggilan. * 82 dapat dihubungi dari telefon rumah dan talian perniagaan darat AS, seperti kebanyakan PDA dan telefon bimbit.

Bagaimana saya boleh mengikuti nombor bebas tol?

Petunjuk langkah demi langkah untuk Mengesan Nombor Bebas Tol

Panggil semula nombor bebas tol untuk mencari pemilik atau organisasi yang mula-mula melakukan panggilan. Tanya mengenai siapa anda bercakap dengan panggilan apabila hubungan itu dihubungkan.

Google nombor 800 dengan tanda kutip sekiranya anda tidak dapat menghubungi panggilan.

Periksa GoTollFree.com dan Anywho.com untuk melihat petunjuk.

Bagaimana saya menghentikan 855 panggilan?

Cukup pergi ke laman web donotcall.gov dan masukkan nombor darat atau nombor telefon bimbit yang anda perlukan semasa kumuh. Anda juga boleh menghubungi 1-888-382-1222 dari mana-mana telefon yang anda perlukan semasa proses. Itu adalah semua yang diperlukan, dan nombor anda akan tetap ada sehingga anda meminta nombor tersebut dihapuskan atau anda menyerahkan nombor tersebut.

Adakah jarak jauh kod kawasan 855?

Di Amerika Syarikat, Kanada, dan negara-negara lain yang berminat dengan Pelan Penomboran Amerika Utara, nombor telefon bebas tol mempunyai salah satu kod kawasan 800, 833, 844, 855, 866, 877, dan 888. kod 822 diperlukan untuk digunakan di kemudian hari, diikuti oleh 880 hingga 887, pada saat itu 889.

Bagaimana saya boleh mengikuti kawasan panggilan?

Untuk mendapatkan hasil yang berterusan, pelacak panggilan IMEI dan GPS dapat digunakan untuk mengikuti bidang panggilan. Aplikasi seperti Telefon GPS dan Cari Telefon Mana-mana adalah luar biasa dengan mengikuti telefon bimbit, dalam keadaan apa pun, apabila telefon tidak dikaitkan dengan web. Anda dapat mengetahui arah GPS nombor telefon dalam masa yang singkat

Atas sebab apa 855 nombor memanggil saya?

Awalan 855 menangani panggilan yang dibayar oleh benefisiari, bukan tetamu. Pada ketika individu menganggap panggilan bebas tol, mereka umumnya mempertimbangkan 800 nombor, namun ada banyak pilihan yang berfungsi sama.

Adakah 855 nombor selamat?

855 nombor berfungsi dengan cara yang sama setiap 800 nombor dilakukan sambil dijamin oleh peraturan port yang setara dengan nombor bebas tol yang tinggal.

Apakah * 82 di telefon?

Kod Perkhidmatan Vertikal ini, * 82, memberikan bukti yang dapat dikenali di talian panggilan dengan sedikit memperhatikan kecenderungan sokongan, didail untuk membuka blokir nombor yang disimpan (tetamu peribadi) di AS untuk setiap premis panggilan. … * 82 dapat dihubungi dari telefon rumah dan talian perniagaan darat AS, seperti kebanyakan PDA dan telefon bimbit.

** Bagaimana saya boleh mengikuti nombor bebas tol? **

Arahan untuk Mengesan Nombor Bebas Tol

Panggil semula nombor bebas tol untuk mencari pemilik atau organisasi yang mula-mula melakukan panggilan. Tanya mengenai siapa anda bercakap dengan panggilan apabila hubungan itu dihubungkan.

Google nombor 800 dengan tanda kutip sekiranya anda tidak dapat mengaitkan panggilan.

Periksa GoTollFree.com dan Anywho.com untuk melihat petunjuk.

Bagaimana saya menghentikan 855 panggilan?

Cukup pergi ke laman web donotcall.gov dan masukkan nombor darat atau nombor telefon bimbit yang anda perlukan semasa kumuh. Anda juga boleh menghubungi 1-888-382-1222 dari mana-mana telefon yang anda perlukan semasa proses. Itu adalah semua yang diperlukan, dan nombor anda akan tetap ada sehingga anda memintanya dikeluarkan atau anda menyerahkan nombor tersebut.

Adakah jarak jauh 855 kod kawasan?

Di Amerika Syarikat, Kanada, dan negara-negara lain yang turut serta dalam Pelan Penomboran Amerika Utara, nombor telefon bebas tol mempunyai salah satu kod kawasan 800, 833, 844, 855, 866, 877, dan 888. Kod kawasan 822 diperlukan untuk digunakan di kemudian hari, ditinggalkan oleh 880 hingga 887, pada saat itu 889.

Bagaimana saya boleh mengikuti kawasan panggilan?

Untuk mendapatkan hasil yang berterusan, pelacak panggilan IMEI dan GPS dapat digunakan untuk mengikuti bidang panggilan. Aplikasi seperti GPS Phone dan Locate Any Phone sangat luar biasa dengan mengikuti telefon bimbit, dalam keadaan apa pun, apabila telefon tidak dikaitkan dengan web. Anda dapat mengetahui arah GPS nombor telefon dalam masa yang singkat

Adakah anda akan menghantar nombor 855?

Memiliki nombor 855 menjadikan perniagaan anda menarik bagi pelanggan merentas desa kerana kawasan kejiranan tidak memaksa anda. Sekiranya nombor telefon 855 diberi kuasa teks, pelanggan juga boleh menghantar mesej segera kepadanya.

855 Kod kawasan ! Nombor 855 adalah kod negara yang diberikan kepada 'Kemboja'. Sekiranya anda mahukan panggilan percuma, maka tuliskan kod kawasan anda 855. Kod kawasan 855 adalah nombor kos bebas dan kerana kawasan tersebut tidak ditetapkan untuk kod ini, panggilan ke nombor ini mungkin ditentukan oleh pelanggan.

:small_blue_diamond: Panggilan untuk nombor bebas tol 855 adalah dalam bentuk sepuluh nombor seperti 855-xxx-xxxx. Anda tidak boleh mengabaikannya. Digit

:small_blue_diamond: 855 Kod kawasan dan kod lain berada di bawah rancangan penomboran telefon. Jenis kod ini ditetapkan untuk wilayah, negara dan kawasan bandar tertentu untuk membantu orang lain mengenali kawasan panggilan yang tidak jelas.

:small_blue_diamond: Kod bangsa adalah nombor yang merujuk kepada negara tertentu dan wilayah yang dikenakannya. Ini biasanya awalan nombor dua digit. Kod bangsa adalah perkara utama yang anda hubungi pada bila-bila masa dari luar negara

:small_blue_diamond: Ringkasan:blue_book: Kod kawasan 855 adalah kod negara yang diberikan kepada 'Kemboja'. Kod wilayah 855 terdapat di United Stated of America. Jenis kod ini dilantik untuk wilayah digit tertentu. Kod bangsa adalah nombor yang merujuk kepada negara tertentu dan wilayah yang dikenakannya. nombor sedemikian yang boleh anda gunakan tanpa membayar sebarang kos untuk menghubungi 0800 atau 0808.

Apakah kod Kawasan?

Kod-kod ini membantu menyelesaikan keputusan jarak jauh yang meliputi daerah geografi yang lebih besar termasuk kawasan bandar dan bandar yang berbeza. Kod-kod ini diperuntukkan ke wilayah-wilayah yang lebih rendah daripada negara misalnya kawasan kota dan kota.

:small_blue_diamond: Di sini, saya menerangkan dua jenis kod kawasan penting :

Tempatan

Kod-kod ini diperuntukkan ke wilayah-wilayah kota yang lebih rendah, kota, negara daripada negara misalnya kawasan kota.

Talian bebas tol

nombor sedemikian yang boleh anda gunakan tanpa membayar sebarang kos untuk menghubungi 0800 atau 0808.

Di mana kod kawasan 855?

Kod kawasan 855 terdapat di United Stated of America . Ini adalah nombor pelengkap yang digunakan di Amerika dan dibenarkan untuk menelefon. Kod wilayah 855 844, 833, 866, 877, 888,1-800 terdapat pada nombor pelengkap keseluruhan yang menunjukkan bahawa mereka tidak eksplisit topografi, jadi mereka tidak akan mengenakan kadar panggilan tambahan.

 • Kod-kod ini membantu menyelesaikan keputusan jarak jauh yang meliputi kawasan geografi yang lebih besar termasuk kawasan dan bandar besar yang berbeza.

 • Kod-kod ini diperuntukkan ke kawasan-kawasan yang lebih rendah daripada negara misalnya kawasan bandar dan bandar.

 • Ia dibuat oleh Rancangan Penomboran Amerika Utara (NANP) dan merupakan kod pelengkap seperti kod yang berbeza, misalnya, 800, 833, 844, 855 dan sebagainya.

 • Piawai asas nombor pelengkap ini adalah bahawa individu yang memanggilnya tidak dikenakan bayaran atau tidak perlu menanggung bil panggilan sebaliknya individu yang menerima panggilan perlu membayarnya.

Kod kawasan 855 dari?

Kod kawasan ini dihasilkan dari tahun 1990 oleh Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan (FCC). Kod utama yang mereka sampaikan adalah 800 namun ternyata begitu terkenal dan mula digunakan oleh banyak individu, mereka membuat beberapa bilangan lagi, misalnya, 877 atau 888.

Sebilangan akhir, kod 855 dan 866 telah dibuat sebagai nombor pelengkap. Mereka membuat nombor-nombor ini sehingga siapa pun yang memulakan sesuatu mendapatkannya dan diberi gelaran "Organisasi Mindful". Selepas itu, mereka berurusan dengan setiap rekod.

Apakah faedah nombor 855?

Anda akan menuntutnya selama-lamanya. Nombor pelengkap dituntut oleh anda. Pengangkut tidak menuntutnya, dan cenderung dipindahkan ke pentadbiran telekomunikasi yang anda suka.

Kemahiran yang ditunjukkan

Angka-angka ini menjadikan perniagaan kelihatan bersih, tidak kira sama ada anda menguruskan semuanya dari ruang kerja.

Tetamu menghubungi anda secara percuma

Syarikat tidak perlu membayar untuk bercakap dengan anda. Dengan nombor 855, mereka akan menghubungi anda dengan berkesan dan sederhana. Nombor awam. Tidak seperti kawasan kejiranan, 855 adalah nombor awam. Ini penting sekiranya anda mewajibkan organisasi di seluruh negara.

Nombor bebas tol

Kod kawasan 855 adalah contoh nombor bebas tol. These are the three digit telephone number with specific area codes. These numbers can be dialled from anywhere but only from landlines.

Is 855 Area code is Tool Free?

In any case you know area code 855 complementary? Some of say yes and some of no… These numbers are complementary to guests and they work the same way that 800 numbers do.

:small_blue_diamond: Rather than the guest being charged for the number, the supporter is charged to permit its clients to try not to need to pay for time spent on the telephone — something that numerous clients might shy away from when confronted with different kinds of correspondence. Region code 855

:small_blue_diamond: Do you realize what is are code 855?The number 855 is the nation code relegated to the 'Cambodia'. Calls from this nation starts with 855 and afterward the telephone number is composed.

 • 855 region code is free off cost number and since the space isn't delegated for this code the calls to this number might be determined by the clients.

 • The call to complementary 855 number is as ten digit numbers like 855-xxx-xxxx. You can't disregard it.

 • 855 Area code and different codes go under the telephone numbering plan. Such codes are designated to the particular locales, countries and metropolitan regions to help others perceiving the space of the dark calls.

 • Country codes are the numbers that address a specific country and the districts subject to it. These are for the most part prefix of two digit number.

 • Country codes are the primary concern you dial whenever calling from abroad.

Why Use 855 Toll Free Numbers?

Since 855 telephone numbers are complementary in the very sense that 1-800 telephone numbers are, you might be asking why a 855 number is utilized by any means.

 • To start with, taking into account that there have been bunches of 800 numbers utilized by organizations consistently, the capacity to track down a number that hasn't been utilized has dwindled.

 • Truth be told, in the event that you figure it out, there are just 7.8 million potential blends of numbers — and there have been bounty more organizations since the commencement of 800 complementary numbers previously.

 • This can be a vital factor when a business substance utilizes the telephone number as a feature of its marking effort (1 800 Sleeping cushion, for instance), with 855 being another approach to open up new letter blends.

With normal letter blends like Feline and BAT utilizing similar numbers, organizations have needed to agree to complementary numbers that might not have the very promoting and publicizing sway that marked numbers have. With the somewhat new 855 prefix, astute organizations can at last get a slice of the pie that more seasoned organizations have just recently approached.

Benefits Of Getting 855 Area Code Tool Free Number

So what makes complementary numbers so mainstream among organizations? They're profoundly advantageous for organizations, everything being equal. Here are four advantages you might encounter when you get a 855 telephone number or another complementary number.

Draw in a bigger client base

Neighbourhood numbers can assist you with drawing in customers from a little geographic region, yet complementary numbers can help you arrive at a lot more extensive client base. Your guest ID will not propose that you solely work in one city.

:small_blue_diamond: All things considered, complementary numbers show your potential clients that you're prepared to serve customers all through North America.

:small_blue_diamond: In this sense, a 855 region code can help your business look bigger — regardless of whether you're a group of one. :small_blue_diamond: Your number can help you acquire the standing of an undeniable worldwide business as you begin to target clients abroad.

It Show your legitimacy

Dialling a neighbourhood number closely resembles calling a companion. While this can help neighbourhood organizations construct customer connections, it can diminish the authenticity of a public or global business.

On the other side, a complementary number shows customers that you mean business. Complementary numbers are so frequently utilized by set up brands that customers might consider you to be an industry chief once you put a 855 region code into play.

Helps your phone number Remember Or Memorable

An ordinary neighbourhood number is once in a while vital, yet complementary numbers can play on repeat in your mind for a long time — appealing jingles discretionary.

 • At the point when you're picking a complementary number, you don't simply have the choice to pick a noteworthy series of numbers.

 • You can likewise pick a vanity number, similar to 1-800-Blossoms. This can help you brand your business, so customers recollect how to call you, regardless of whether they don't connect immediately.

 • While 800 and 888 numbers — the first complementary region codes — have less choices because of their prevalence, you can choose from a wide scope of telephone number choices when you pick a 855 region code.

How to get an 855 area code?

Getting a complementary phone number is simpler than at any other time. You don't have to roll over to your nearby AT&T store or set up a landline in an actual office. You can essentially guarantee your number as you're pursuing a VoIP administration.

 • With Open Phone, for instance, getting a complementary number just makes a couple of strides.

 • Visit to OpenPhone's website to make a first starter trial.

 • By Entering your email or sign in with Google or any other account

 • Pick your OpenPhone number. You can tap on “Complementary numbers” or enter a particular complementary region code like “855.”

 • Enter your Visa to begin the preliminary. You can drop whenever and will not be charged until after the preliminary.

 • Finally, you have done this process. Now, it's time to use this area code free toll number.

:small_blue_diamond: Ringkasan:blue_book: 855 region code can help your business. Area code 855 is a telephone numbers that are companion in the very sense that 1-800 telephone numbers. 855 area code is the best example of Toll free numbers. These are the three digit telephone number with specific area codes.

Soalan Lazim

1. What are the Tips for choosing a area code number?

 • Utilize your business name or an industry explicit term! (Think 1-800-Blossoms or 1-800-Contacts.)

 • Keep it straightforward. Keep away from odd or special spellings.

 • Make it simple to recall. Have a go at rhyming numbers or utilizing similar digits in succession.

2. Is there any difference between 855 code and other area code numbers?

Regardless of which code you pick, the entirety of the prefixes work something similar and give similar advantages. Since “valid” 800 numbers are so popular, they frequently cost more to purchase front and center.

3. Are these area code numbers expensive?

Normally, individuals purchase complementary numbers through an assistance like Grasshopper, and the expense relies upon the specialist organization. As a rule, the expense of a 800 or 855 number covers the specialist organization, the arrangement you pick, the minutes you use, and the real number.

They should cost equivalent to 1-888 numbers, 1-877 numbers, 1-866 numbers, 1-844 numbers, and 1-833 numbers.

4.Why choose an 855 prefix?

Complementary numbers are well known to such an extent that the media communications industry needed to reach past 800 numbers. To give the country's organizations more alternatives, they added 888, 877, 866, 855, 844 and 833. These numbers permit a client to call for nothing, putting the cost of the approach the business instead of the client.

5.What area code is +855 in America?

Region code 855 is one of the complementary numbers by the Government Interchanges Commission or FCC that are accessible for use inside the US and Canada according to the North America Numbering Plan or NANP.

855 is one of the complementary region codes the others being 800, 833, 844, 866, 877, and 888.

:small_blue_diamond: Kesimpulannya :blue_book:

Getting toll free numbers is not an easy task but after a huge research as well as after soke experience. I wrote some specific as well as important points that are compulsory for getting 855 area code easily. If you are eager to purchase then follow this guide.