Kod kawasan :eight::eight::eight: digunakan. Untuk Panggilan Bebas Tol

Walaupun hakikat bahawa kod kawasan 888 tidak diperuntukkan ke kawasan geologi atau wilayah waktu, tetapi di bawah Amerika Utara, nombor perniagaan untuk panggilan ke nombor pelengkap mungkin dibatasi oleh pelanggan, yang diakui tidak hanya di Amerika Syarikat tetapi di Kanada dan orang Carribean juga. Kod kawasan pelengkap lain adalah 800, 833, 844, 855 , 866, dan 877.

:eight::eight::eight: Apakah Nombor Bebas Tol dan Bagaimana Ia Berfungsi?

Nombor pelengkap adalah nombor telefon dengan kod tiga digit yang tidak dapat dibezakan yang boleh didail dari talian tetap tanpa dikenakan bayaran kepada individu yang membuat panggilan. Angka sebegini membolehkan para tetamu tiba di organisasi dan orang-orang di luar kawasan tanpa dikenakan perbelanjaan jarak jauh untuk panggilan tersebut.

Nombor pelengkap adalah biasa bagi panggilan sokongan pelanggan. Bantuan pelengkap biasanya menyediakan pelanggan dan yang lain dengan pendekatan percuma dan menguntungkan untuk menghubungi organisasi. Tetamu jarak jauh, bagaimanapun, akan dikenakan biaya untuk minit temu janji siaran yang digunakan selama panggilan pelengkap kecuali jika mereka mempunyai rancangan "panggilan tanpa had".

Pelanggan juga boleh menghantar mesej segera ke nombor pelengkap, kerana nombor tersebut adalah "teks yang diberdayakan", dan organisasi dapat menghantar mesej dengan sewajarnya.

Kod pelengkap - 800, 888, 877, 866, 855 , 844 dan 833.

Nombor pelengkap adalah nombor yang bermula dengan salah satu kod tiga digit yang menyertainya: 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833. Walaupun 800, 888, 877, 866, 855, 844 dan 833 terdapat pada keseluruhan pelengkap kod, ia tidak boleh diperdagangkan. Mendail nombor yang menggunakan awalan 1-800 akan sampai kepada penerima yang tidak dijangka berbanding dengan memanggil nombor yang menggunakan awalan 1-888. Panggilan ke setiap nombor pelengkap ditujukan ke nombor telefon kejiranan tertentu.

:mag_right: Bagaimana nombor pelengkap diperuntukkan?

FCC menurunkan nombor pelengkap paling banyak di premis pertama datang. Penyokong pelengkap memilih bahan-bahan yang disebut "Organisasi yang Mampu" atau " RespOrgs " untuk menyimpan nombor demi kepentingan mereka dan untuk mengawasi dan mengawal rekod yang tepat untuk pendukung pelengkap. Banyak RespOrg juga menawarkan sokongan pelengkap. RespOrgs mendekati kumpulan data pelengkap yang mengandungi data berkenaan dengan situasi dengan semua nombor pelengkap. Somos, Inc., eksekutif pangkalan maklumat nombor pelengkap, mengesahkan RespOrgs .

FCC membuat nombor tertentu dalam kod pelengkap 833 yang dapat diakses melalui penjualan . Lelongan 833 adalah ujian untuk memutuskan bagaimana menggunakan tawaran serius untuk melantik nombor pelengkap yang paling mencukupi.

Anda boleh menghubungi RespOrg sekiranya anda memerlukan nombor pelengkap. Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk mencari RespOrg, hubungi atau hantarkan SMS ke Meja Bantuan Somos di 1-844-HEY SOMOS (1-844-439-7666),

:eight::eight::eight: : nombor telefon tol sans

Nombor telefon pelengkap atau nombor telefon bimbit adalah nombor telefon yang dikenakan untuk semua panggilan yang muncul berbanding dengan membawa caj kepada pengganti telefon awal. Untuk pihak yang menelepon, panggilan ke nombor pelengkap dari talian tetap adalah percuma.

Nombor pelengkap, Freecall, Freephone , 0120, 800, 0800, 888, 877, 866, 855, 844, 833 atau 1 800 dibezakan dengan awalan pendailan seperti kod kawasan geografi, seperti 909 (kod kawasan yang merangkumi Los timur Daerah Angeles dan San Bernardino County barat daya). Nombor akses bantuan tertentu berbeza mengikut negara.

:eight::eight::eight: Sejarah

Sorotan pentadbiran pelengkap telah berkembang ketika rangkaian telefon beralih dari panggilan elektro-mekanikal yang berubah menjadi rangkaian terkawal program yang dimodenkan sepenuhnya.

Pada mulanya, panggilan yang dikenakan kepada pihak yang dipanggil mesti dibuat melalui pentadbir organisasi telefon sebagai panggilan berkumpul. Pentadbir perlu mendapatkan pengakuan caj pada nombor jauh sebelum menyelesaikan panggilan secara fizikal.

Beberapa organisasi besar dan tempat kerja kerajaan mendapat banyak panggilan, yang menunjukkan membosankan bagi pentadbir.

:mag_right: Kerangka pelengkap manual

Sebelum kemajuan bantuan komplementer berkomputer banyak organisasi telefon memberikan varian manual bantuan percuma tetamu.

Contoh pentadbir membantu panggilan pelengkap memasukkan nombor Zenith yang ditunjukkan pada tahun 1950-an di AS . Selanjutnya, Kanada, sama seperti manual pertama 'Telefon' pentadbiran yang dikemukakan oleh Pejabat Pos Inggeris pada tahun 1960.

Kedua-dua kerangka itu setanding dengan idea. Perhimpunan panggilan akan menelefon pentadbir (sekarang '100' di UK, '0' di Kanada / AS) dan meminta nombor percuma tertentu . Di AS, tamu akan meminta nomor seperti "Pinnacle 1 2345" (beberapa kawasan menggunakan "Venture" atau "WX" dan bukan "Apex", namun dalam contoh serupa dari nama bantuan percuma dan nombor lima digit ). Di UK, para tamu meminta agar pentadbir menelefon "Freephone" dan nama atau nombor, (misalnya, "Freephone Crimebusters" untuk memberi petua tentang kesalahan yang dilakukan pada petugas keselamatan).

Walau apa pun, pentadbir akan melihat nombor geografis yang berkaitan dari kumuh dan membuat panggilan dengan caj ditukar.

Nombor Zenith biasanya dapat diakses dari kawasan yang telah ditentukan, dari jarak dekat dengan kawasan bandar ke wilayah atau negeri, dan dicatatkan di indeks berdekatan secara tempatan dari mana penyokong dapat mengakui caj untuk panggilan masuk.

Sehingga penyampaian bantuan pelengkap InWATS oleh Bell System pada 2 Mei 1967 dan pentadbiran Linkline (kemudian "Freefone") 0800 oleh British Telecom pada 12 November 1985, secara fizikal menghubungi pentadbir adalah cara biasa untuk membuat panggilan pelengkap. Lebih dari beberapa manual set " Freephone " atau "Apex" nombor tetap digunakan untuk waktu yang lama setelah kerangka komputer yang bersaing (0800 di UK, 1 800 di AS) disampaikan sama untuk nombor pelengkap baru.

:mag_right: Kerangka dail langsung awal

Bantuan pelengkap mekanik disampaikan oleh AT&T pada tahun 1966 (AS intrastate) dan 1967 (jalan raya AS) sebagai pilihan berbeza dengan pentadbir yang membantu mengumpulkan nombor panggilan dan manual "Apex" atau "Undertaking". Perkhidmatan Telefon Kawasan Dalam (InWATS) ini membenarkan panggilan dibuat terus dari mana-mana tempat di kawasan yang telah ditentukan dengan memanggil awalan 1 800-dan nombor tujuh digit.

Kerangka kerja pada awalnya tidak menawarkan bantuan untuk Pengenalan Nombor Automatik dan tidak ada catatan panggilan yang teratur , sebaliknya mengharapkan penyokong memperoleh talian tetap yang mahal yang merangkumi sebilangan besar panggilan masuk yang masuk dari "kumpulan" satu atau beberapa negeri AS atau kawasan Kanada. Panggilan awal InWATS 800 tidak mempunyai sorotan kemudi kompleks yang ditawarkan dengan bantuan pelengkap masa kini. Setelah pengangkut yang serius diizinkan untuk bersaing dengan AT&T dalam mengatur bantuan pelengkap, perdagangan tiga digit yang mengikuti awalan 800 dihubungkan dengan pengangkut objektif dan kod kawasan tertentu; nombor sebenar yang berkaitan dengan tempat kerja pertukaran telefon secara eksplisit dan perhimpunan batang. Semua panggilan menuju ke satu objektif fokus; tidak ada cara untuk membuat panggilan pelengkap ke negara lain.

Walaupun terdapat sekatan (dan perbelanjaan jarak jauh yang cukup besar di sekitar sana), kerangka kerja itu cukup untuk keperluan pelanggan dengan jumlah besar, misalnya, jaringan penginapan, pembawa dan merekrut firma kenderaan yang menggunakannya untuk mengumpulkan kehadiran umum yang benar-benar .

Bagi organisasi wilayah kecil yang tidak mendapat banyak panggilan jarak jauh, InWATS pertama adalah mahal. Sebagai bantuan besar-besaran dengan kadar tetap yang memerlukan batang yang luar biasa, ia sesuai untuk pelanggan dengan jumlah besar.

:eight::eight::eight: Rangka kerja dail langsung moden

Bantuan pelengkap semasa menjadi tidak dapat difahami ketika organisasi telefon mengganti rangka pertukaran elektro-mekanik mereka dengan kerangka pertukaran mekanis. Ini membenarkan panggilan pelengkap dikemudikan bergantung pada arah yang terletak di kumpulan data fokus.

Di Amerika Syarikat, jurutera AT&T Roy P. Weber dari Bridgewater, New Jersey melesenkan 'Kaedah Pemprosesan Panggilan Komunikasi Pangkalan Maklumat' yang dihantar oleh AT&T pada tahun 1982. Nombor yang dipanggil adalah fail ke dalam pangkalan maklumat, yang memungkinkan 'Panggilan Pelengkap 'atau' 800 Panggilan 'untuk diselaraskan di mana sahaja. Komponen ini dan kemajuan yang berbeda yang membuatnya dapat dibayangkan adalah yang mendorong AT&T mempromosikan pemeriksa Dodge Cepeda dari Bedminster, New Jersey untuk mengusulkan penyampaian menawarkan 800 Sambungan Bebas Tol kepada pelanggan perniagaan kecil dan sederhana di premis merentas desa. Semasa bantuan ini dilaksanakan, tugas perniagaan yang paling kecil dapat dilakukan agar pelanggan berpotensi dapat menghubungi mereka tanpa sebarang masalah ketika panggilan jarak jauh yang mahal. Sehingga masa ini, 800 Perkhidmatan hanya dapat diakses oleh organisasi Fortune 500 yang signifikan.

Di United Kingdom, BT mempersembahkan "Linkline" pada 12 November 1985. Tidak perlu lagi menelefon pentadbir secara fizikal, dua awalan baru 0800 (bantuan komplementer berkomputer yang menjadi "Freefone") dan 0345 (pentadbiran perbelanjaan biasa dipromosikan sebagai "Lo -Panggilan ”dengan alasan bahawa pada mulanya harganya diambil setelah panggilan kejiranan) dapat dihubungi dengan panggilan terus. Link dan Wireless menggunakan 0500 dan 0645, sama, hanya beberapa tahun selepas fakta.

:eight::eight::eight: Tugas FCC

FCC menetapkan standard untuk mendapatkan dan menggunakan nombor pelengkap. FCC mewajibkan nombor pelengkap serba boleh, yang menyiratkan bahawa penyokong dapat "port," atau memindahkan, nombor mereka ke RespOrg lain ketika menukar koperasi pakar.

Bagaimanapun, FCC tidak dikaitkan dengan tugas sebenar nombor pelengkap dan tidak dapat mencapai set data nombor. FCC juga tidak dapat memberikan data mengenai keadaan dengan nombor.

:mag_right: Apakah nombor sia-sia?

Nombor "kesombongan" adalah nombor telefon pelengkap yang mengeja nama, kata atau singkatan yang dipilih oleh penyokong, seperti 1-800-BUNGA atau 1-888-BARU-KERETA.

:mag_right: # 'Pergudangan,' 'terkumpul' dan 'mempercepat' nombor pelengkap

Peraturan FCC menolak RespOrg dari nombor pelengkap "pergudangan". RespOrg tidak boleh menyimpan nombor pelengkap secara sah tanpa mempunyai penyokong pelengkap yang sebenarnya nombor tersebut disimpan. RespOrg yang nombor pusat pengedaran bergantung kepada hukuman.

"Pengumpulan" oleh pendukung secara relatifnya dihalang oleh peraturan FCC. Seorang penyokong mungkin tidak mendapat nombor pelengkap lebih banyak daripada yang disokong oleh penyokong. Menyimpan juga menggabungkan tindakan "mempercepat bilangan" yang tidak sah - penjualan atau tawaran untuk menjual nombor pelengkap.

FCC telah memberikan kes khusus untuk piawaian yang melarang pergudangan, pengumpulan, dan jumlah yang memfasilitasi untuk nombor yang diperuntukkan melalui penawaran yang serius, misalnya, angka yang diturunkan dalam Lelang 833.

:eight::eight::eight: Pencarian Kod Kawasan: Bandar dan Nombor Telefon

Awalan paling terkenal pada tahun 888

• 769

• 298

• 406

• 407

• 242

• 828

• 688

• 999

• 988

• 214

• 220

• 310

• 288

• 663

• 488

• 777

• 561

• 673

• 878

• 270

:mag_right: Nombor telefon dalam kod kawasan 888

• 888-688-0709

• 888-219-5593

• 888-999-2321

• 888-676-2269

• 888-682-0070

• 888-489-4779

• 888-960-3125

• 888-673-9589

• 888-978-6424

• 888-655-9657

• 888-939-9773

• 888-769-2598

• 888-288-2106

• 888-272-2232

• 888-273-3004

• 888-571-7208

• 888-376-4554

• 888-395-1147

• 888-845-4741

• 888-296-6894

• 888-774-4382

• 888-383-6944

• 888-495-9301

• 888-339-4732

• 888-280-5520

• 888-955-5553

• 888-312-5053

• 888-556-5148

• 888-988-3965

• 888-270-4632

• 888-690-4827

• 888-558-3442

• 888-872-2422

• 888-503-4048

• 888-850-1518

• 888-996-3227

• 888-506-6333

• 888-811-2500

• 888-214-2841

• 888-310-4157

• 888-288-2988

• 888-384-5524

• 888-480-4920

• 888-382-1222

• 888-840-0146

• 888-741-1115

• 888-236-6894

• 888-408-4728

• 888-833-4434

• 888-663-6006

• 888-636-7606

• 888-627-8025

• 888-214-7896

• 888-828-7288

• 888-328-0468

• 888-844-3514

• 888-771-4527

• 888-725-9898

• 888-681-1766

• 888-764-3471

• 888-857-0796

• 888-212-0147

• 888-519-8729

• 888-610-4939

• 888-850-5888

• 888-807-0933

• 888-579-5519

• 888-612-7508

• 888-968-8684

• 888-326-1101

• 888-575-9138

• 888-271-1757

• 888-598-3693

• 888-723-8881

• 888-520-9090

• 888-930-3471

• 888-317-5906

• 888-347-3261

• 888-408-8161

• 888-377-1513

• 888-575-8146

• 888-368-3518

• 888-833-3019

• 888-870-1923

• 888-405-8912

• 888-553-1355

• 888-407-0407

• 888-619-3773

• 888-764-1542

• 888-488-4912

• 888-895-0222

• 888-401-9084

• 888-468-9966

• 888-488-3567

• 888-459-3333

• 888-472-3170

• 888-722-3747

• 888-553-8149

• 888-727-7478

• 888-537-9999

:eight::eight::eight: Kod kawasan

AreaCode.org adalah pencari kod kawasan dengan data terperinci pada kod kawasan 888 termasuk peta kod kawasan 888.

Kawasan bandar yang penting seperti Perkhidmatan Bebas Tol di dalam kod kawasan 888 juga direkodkan di halaman ini. Lebih banyak kod kawasan, termasuk yang berada di luar Bukan Geografi, terdapat di halaman arahan AreaCode.org .

Beberapa kod kawasan telefon bertindih, memerlukan pendailan 10 digit. AreaCode.org adalah laman sehenti anda untuk pertanyaan kod kawasan, carian kod kawasan, dan pencari kod kawasan.

:mag_right: Perincian Kod Kawasan 888

Kod kawasan 888 adalah salah satu kod kawasan yang disimpan untuk pelengkap yang mana pihak yang menelefon tidak dikenakan bayaran. Semua perkara yang dipertimbangkan, pengangkut telefon membebankan perbelanjaan panggilan kepada pihak yang dipanggil. Nombor pelengkap, seperti nombor 888, mempunyai aplikasi seperti bantuan khusus, penjagaan pelanggan, dan penggunaan individu.

Di AreaCode.org , anda akan menemui data sokongan pada kod kawasan 888, termasuk kod kawasan 888. Kod kawasan telefon lain mungkin ditemui menggunakan pencari kod kawasan AreaCode.org . Gunakan kerja pencarian untuk kod kawasan ke atas. Kunjungi kami untuk mendapatkan Call Forwarding dengan layanan pelanggan yang luar biasa. Panggil Penerusan dengan banyak sorotan luar biasa, dari TollFreeForwarding.com .

:mag_right: # Kod Kawasan

AreaCode.org adalah pendaftaran kod kawasan dengan data sokongan mengenai kod kawasan Amerika Syarikat yang berbeza, pengeposan kod kawasan, dan kehalusan telefon kod kawasan yang lain. AreaCode.org juga menyenaraikan kod kawasan global di dalam Pelan Penomboran Amerika Utara. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak data mengenai 800 nombor global, lihatlah 800 nombor di seluruh dunia.

:mag_right: # Pencari Kod Kawasan

Cari kod kawasan dengan menggunakan pencari kod kawasan AreaCode.org . AreaCode.org memberikan panduan kod kawasan kod kawasan Amerika Syarikat. Daerah pos daerah adalah unik berkaitan dengan kod kawasan untuk panggilan.

:mag_right: # Pencarian Kod Kawasan

AreaCode.org adalah aset yang luar biasa untuk pertanyaan kod kawasan dan data telefon kod kawasan. Di sini anda akan menemui kod kawasan yang merangkumi kod kawasan di Amerika Syarikat, selain kod kawasan Kanada.

:mag_right: # Peta Kod Kawasan

Untuk mengetahui kod kawasan yang lengkap, lawati AreaCode.org . Ia memberikan kod kawasan USA dan peta kod kawasan. Kod kawasan Mexico tidak termasuk dalam Pelan Penomboran Amerika Utara.

:mag_right: # Kod Kawasan Telefon

AreaCode.org adalah aset kod kawasan telefon Amerika Utara. Posting kod kawasan yang lalu, data yang relevan tentang setiap kod kawasan adalah sangat menarik. Anda juga boleh melihat kod kawasan mengikut negeri, dan di dalam NANP, menemui kod kawasan negara.

:mag_right: Pencari Kod Kawasan

Pencari kod kawasan menunjukkan kawasan kemasukan untuk setiap kod kawasan nombor telefon. Kawasan kod kawasan juga dicatat oleh bandar berhampiran peta kod kawasan di halaman ini.

:mag_right: # Pencarian Kod Kawasan

Cari kod kawasan menggunakan kerja carian kod kawasan di AreaCode.org . Dengan carian kod kawasan, anda dapat menemui kod kawasan bandar di Amerika Syarikat, Kanada dan di tempat lain.

:mag_right: # Lokasi Kod Kawasan

AreaCode.org menunjukkan kepada anda kawasan kod kawasan yang diliputi oleh setiap kod kawasan; sebagai contoh, kawasan penyertaan kod kawasan LA di Los Angeles. Kod kawasan negeri mungkin ditemui menggunakan AreaCode.org , namun kod kawasan Mexico dikecualikan.

:mag_right: # Kod Kawasan Telefon

Kod kawasan telefon didail sebelum nombor kejiranan. Untuk kod kawasan mengikut bandar, cari AreaCode.org . Telefon kod kawasan berbeza dari satu daerah ke daerah lain, dan di tempat-tempat tertentu kod kawasan harus didail dalam keadaan apa pun, ketika memanggil secara lokal di dalam kawasan itu. Ketahui lebih lanjut dengan penyahkod kod kawasan. Tidak mencari data kod kawasan Perkhidmatan Bebas Tol? Kami juga mempunyai data kod kawasan Perkhidmatan Bebas Tol 882 untuk Kod Kawasan 882 dan Data Kod Kawasan 710 Kegunaan Resmi Pemerintah Nasional AS untuk Kod Kawasan 710.

:eight::eight::eight: nombor terus memanggil

Sepatutnya 888-673-8490 dan kali ini adalah pesanan berkomputer dari "Partner Financial" yang meminta nombor rekod saya (yang saya tidak ada). Semasa menggunakan misi yang terputus (seperti promosi di majalah, buletin, TV, radio, dan sebagainya. Panggilan * 69 juga dapat memberi anda pilihan untuk mendapatkan kembali nombor pada saat itu, jadi sekiranya anda perlu berdiri sehingga ada tipu muslihat atau spam, anda boleh. Untuk mengesampingkan garis panduan FTC, jurujual telefon akan menghubungi dari luar AS dan menetapkan nombor yang berpangkalan di AS dengan asasnya mana-mana kod kawasan. Apa-apa dugaan mengenai identiti itu? Seniman penipu boleh membuat sebarang nama atau nombor tertera pada ID tetamu anda. Anda mungkin perlu melaporkan dengan sangat mengejutkan dan memastikan tidak ada perkara yang tidak anda fikirkan dengan baik. Saya tidak meletakkan nombor sel saya untuk bekerja, atau Mastercard , atau kemajuan kenderaan yang pernah ada. Anda boleh mendapatkan sesuatu yang banyak disebut sebagai TeleZapper ™ yang merupakan penyekat ID tetamu yang akan menghalang jenis panggilan ini sehingga anda tidak perlu lagi menjawabnya. 0. Spammer perlindungan +1 (937 582-7317. Sertailah Yahoo Answers dan dapatkan 100 fokus hari ini. Panggilan f rom 888-293-6822. Ini jelas merupakan pendekatan paling ideal untuk membuat pertanyaan melalui telefon

:eight::eight::eight: Penipuan dan Penipuan

:mag_right: Apakah muslihatnya?

:black_small_square: Dalam bentuk tipu daya utama, penjahat memberi tumpuan kepada kematian mereka pada dasarnya dengan memanggil mereka (biasanya dari autodialer robocall yang membekalkan data ID tetamu yang tidak akan diketahui oleh mangsa) - - dan menutup telefon sebelum ada yang menjawab, akibatnya merangsang panggilan penerima panggilan minat ciri. Hoodlums sekali-sekala melakukan ini berulang kali - jadi mangsa melihat ada panggilan yang datang dari beberapa nombor yang tidak mereka rasakan, seterusnya mengembangkan kemungkinan minat mereka akan membuat mereka kembali.

:black_small_square: Dalam variasi muslihat lain, penjahat itu tidak berhenti dengan cepat, tetapi percaya bahawa mangsa yang dijangkakan akan menjawab panggilan itu, jadi, semua robotocaller memainkan akaun seseorang yang menangis meminta pertolongan atau petunjuk seseorang yang memerlukan klinik pertimbangan atau bertahan dalam serangan - dan selepas itu menutup. Jelas, beberapa individu yang berhati baik mungkin akan kembali dalam keadaan seperti itu. Beberapa penjahat mungkin melakukan hal yang sama, mengaku sebagai pejabat pelbagai, pegawai pelaksanaan undang-undang, atau pakar yang merawat ahli keluarga terdekat.

:black_small_square: Dalam bentuk muslihat ketiga, seorang penjahat menghantar mesej segera seperti rakaman suara dalam variasi 2- - menjelaskan bahawa individu yang bersangkutan berisiko serius dan memerlukan bantuan - sering menyebabkannya muncul seolah-olah mesej itu dihantar secara tidak sengaja kepada beberapa benefisiari yang tidak dapat diterima. Penjenayah boleh meminta anda untuk kembali ke atau menghantar mesej.

Dalam kes ini, penjenayah memerlukan anda untuk menghubungi atau menghantar teks.

Panggilan ini mungkin mustahak untuk apa yang biasanya dikenali sebagai "473 Scam", "Ring and Run Scam", atau "One Ring Scam", dan nombor yang tertera pada ID tetamu anda atau yang dihantar dalam mesej segera adalah nombor kedudukan tertinggi . Anda akan dikenakan bayaran - - kadangkala pek penting - untuk sebarang panggilan yang anda buat, atau mesej segera yang anda hantar, kepada mereka.

:mag_right: Apa idea yang baik untuk anda lakukan?

Sangat mudah untuk memastikan diri anda: Jangan kembali ke atau teks.

:mag_right: Bagaimana saya boleh mengatakan sama ada ini adalah panggilan atau teks helah?

Nama "473 tipu daya" berasal dari cara penjahat diketahui menggunakan ID tetamu dengan kod kawasan 473- - yang mempunyai semua ciri khas untuk pulang ke rumah, namun sebenarnya adalah kod kawasan untuk pulau Grenada dan beberapa yang berbeza pulau-pulau di luar Amerika Syarikat yang, sama seperti AS, menggunakan kod negara +1. Panggilan ke 473 nombor adalah panggilan di seluruh dunia, biasanya tidak diingat untuk rancangan panggilan, dan dapat menambah tagihan yang serius. Selain itu, penjahat yang melaksanakan 473 muslihat secara berkala membina nombor premium- - apa yang dapat dibandingkan dengan angka 900 yang menjadi arus perdana di Amerika Syarikat pada masa pra-web. Panggilan ke nombor sedemikian boleh berlaku di sana sini dengan harga lebih dari $ 20 untuk saat utama! (Kebenaran diberitahu, bertahun-tahun, muslihat yang serupa dapat dijalankan dari dalam Amerika Syarikat- - penjahat akan menghantar mesej kepada alat pager individu (mengingatnya?) Membelinya dari nombor premium dengan harapan bahawa penerima akan kembali ke dan dikenakan bayaran untuk panggilan.)

Jelasnya, helah 473 dijalankan dari kod kawasan selain 473- - di bahagian bawah cerita ini adalah ikhtisar kod kawasan yang kelihatan rumit (dengan alasan bahawa mereka menggunakan kod negara +1), bagaimanapun, memang global .

:mag_right: Adakah terdapat nombor berbeza yang perlu saya tekankan?

Walaupun jumlah nombor global yang "kelihatan Amerika", ingat bahawa Kanada dan domain AS yang berbeza juga penting untuk kod negara + 1- - dan ingat bahawa penipu tidak biasanya menjalankan 473 trik dari domain Kanada atau AS, beberapa homegrown rancangan telefon tidak mempercayai panggilan ke kawasan-kawasan ini sebagai panggilan tempatan atau percuma. Oleh itu, saya telah memasukkan susunan domain AS dan kod kawasan Kanada di bawahnya juga.

:mag_right: Adakah terdapat latihan untuk mendapatkan keuntungan dari muslihat ini?

Latar belakang sejarah helah 473 menemui titik penting yang perlu anda ketahui untuk tetap selamat.

Setelah kebanyakan orang Amerika menyedari bahawa 900 nombor adalah nombor kedudukan tertinggi, penjahat mula menggunakan kod kawasan yang berlainan- - selalunya 809 (kepulauan Caribbean) - - yang mendorong muslihat ini dalam apa jua keadaan, yang dikenali sebagai tipuan 809. Setelah kemasukan media yang mencukupi mengajar orang yang mencukupi untuk tidak membalas panggilan ke kod kawasan 809, penjahat berpindah ke kod kawasan yang berbeza- - dibantu oleh pelaksanaan banyak kod kawasan baru sepanjang dua puluh tahun terakhir - menjadikannya tidak dapat dinafikan lebih sukar bagi individu untuk merasakan yang mana nombor adalah homegrown dan yang pasti tidak. Jelas, cara telefon yang ada sekarang membolehkan individu bertindak pantas terhadap mesej segera dan terlepas menganggap bahawa individu lebih tidak yakin daripada pada masa pager untuk memikirkan semula sama ada pemikiran pintar untuk bertindak balas sebelum mereka kembali ke atau teks. Begitu juga, secara mental, orang pasti akan ketakutan ketika mendengar suara manusia lain yang menangis meminta pertolongan daripada ketika melihat pesanan segera - memberi penipu kepada para artis sekarang lebih dari dua puluh tahun sebelumnya. Penipu menyesuaikan strategi mereka ketika kemajuan dan tahap kesadaran berubah.

Sejauh mana latihan, berikut adalah perhatian utama:

Sekiranya anda terlepas panggilan, sesiapa yang dipanggil dapat menghantar mesej segera kepada anda (atau meninggalkan pesanan suara). Sekiranya mereka tidak satu atau yang lain, dan anda tidak mempunyai idea foggiest yang memanggil, jangan tertekan. Selain itu, ingat bahawa adalah salah akal bahawa seseorang yang anda tidak mempunyai idea foggiest yang menghadapi masalah di kawasan yang anda tidak selesa akan menghubungi nombor sewenang-wenangnya di negara lain dan meminta agar anda menolong mereka- - mereka akan menghubungi polis.

:eight::eight::eight: : Kod kawasan Pelan Penomboran Amerika Utara seperti 888

Rancangan Penomboran Amerika Utara (NANP) memisahkan daerah-daerah di negara-negara bahagiannya menjadi kawasan rancangan penomboran geografi (NPA). Setiap kawasan diturunkan kod kawasan tiga digit yang diawali dengan setiap nombor telefon yang diberikan di kawasan pentadbirannya. Beberapa kawasan diperuntukkan banyak kod dalam rancangan overlay.

Piawaian untuk penomboran NPA tidak membenarkan angka 0 dan 1 sebagai digit utama, yang juga berlaku untuk kod pejabat fokus. 0 telah digunakan secara biasa untuk panggilan yang ditolong pentadbir, dan angka 1 pada umumnya diabaikan dalam pertukaran gear sebagai digit utama, kerana ia tidak dapat dikenali secara pasti dari pemisahan lingkaran yang tidak teratur. NPA dengan 9 sebagai digit berikutnya disimpan untuk peluasan organisasi masa depan. Kod kawasan dengan dua digit berikut yang tidak dapat dibezakan, seperti 322 dan 800, dipandang sebagai kod yang jelas jelas (ERC), di mana sebahagian besar susunan 8xx digunakan untuk pentadbiran pelengkap.

:eight::eight::eight: : Soalan Lazim

:point_right: 1. Adakah 888 nombor sahih?

800, 888, 877, 866 dan 855 adalah satu-satunya nombor pelengkap yang ada. Cubalah untuk tidak membiarkan seseorang menipu anda untuk memanggil nombor bunyi perbandingan hanya mengantongi wang anda. Ini adalah penghindaran cukai yang tidak sah dan tidak sah. Laporkan apa sahaja yang meragukan kepada FCC.

:point_right: 2. Mengapa nombor 888 memanggil saya?

Oleh kerana seseorang memanggil anda dari nombor tersebut, atau memalsukan id tetamu untuk membuatnya seolah-olah mereka memanggil anda dari nombor tersebut. Kod kawasan 888 adalah untuk nombor pelengkap (seperti 800, 877, dan seterusnya) Penipu dan spammer biasanya melumpuhkan id tetamu, menjadikannya menyusahkan atau sukar untuk mengikuti permulaan panggilan mereka.

:point_right: 3. Bagaimana saya dapat mengetahui siapa yang mempunyai nombor 888?

Pergi ke Internettollfree. com / carian nombor 800-terbalik.html. Di titik fokus halaman, di kotak "Discover a Business", masukkan nomor telepon, tekan tangkapan "Cari", dan kaji hasilnya. Sekiranya nombor pelengkap ada dalam set data, data mengenainya akan ditunjukkan.

:point_right: 4. Apakah nombor telefon yang bermula dengan 888?

Nombor pelengkap adalah nombor yang bermula dengan salah satu kod tiga digit yang menyertainya: 800, 888, 877, 866, 855, 844 atau 833. Walaupun 800, 888, 877, 866, 855, 844 dan 833 adalah sebahagian besarnya kod pelengkap, ia tidak serasi.

:point_right: 5. Adakah 888 nombor percuma di seluruh dunia?

Seperti yang kemungkinan besar anda ketahui, nombor pelengkap 800/888/877/866 secara berkala tidak berfungsi di luar AS (ada yang bekerja di Kanada).

:point_right: 6. Apakah kontras di suatu tempat dalam lingkungan 800 dan 888 nombor?

Dalam setiap cara yang sangat penting, tidak ada perbezaan antara 888 nombor dan "Sah" 800 nombor. 800 nombor pelengkap pertama kali dihantar pada tahun 1963. Oleh kerana kebolehcapaian untuk nombor tersebut berkurang, FCC menyampaikan lebih banyak kod kawasan pelengkap (888, 877, 866, 855, 844 dan 833) untuk terus mengetahui minat.

:point_right: 7. Apa yang berlaku jika anda mendapat kembali nombor spam?

Sekiranya anda menelefonnya, spammer dapat melihat sama ada nombor telefon itu dituntut oleh individu sebenar. Spammer juga boleh memalsukan kod kawasan yang serupa dengan anda, dan membuat aksi merancang sosial yang bijak yang mungkin merangkumi anda berfikir dengan kepala yang tidak dapat diterima.

:point_right: 8. Bagaimana saya menghubungi nombor 1 888 dari luar negara?

Pendekatan lain untuk mendail nombor pelengkap Amerika Utara dari luar negara adalah dengan memasukkan kod pelengkap 3 digit dengan kod yang berbeza yang ditunjukkan tahun sebelumnya:

1. 880 menggantikan 800 - jadi model panggilan UK ke AS di atas akan menjadi: 00 1 880 000 0000.

2. 881 menggantikan 888 - sekali lagi, model panggilan AS ke Kanada di atas adalah: 1 881 000 0000.

:point_right: 9. Perlukah saya menjawab nombor pelengkap?

Nombor pelengkap adalah kaedah luar biasa untuk membantu pelanggan menghubungi anda dari jarak yang jauh. Ini mengetepikan wang tunai pelanggan dan dapat meningkatkan tawaran anda. Dari nombor kesombongan hingga nombor dengan reka bentuk yang tidak sukar untuk diingat, nombor pelengkap perniagaan anda boleh menjadi kaedah luar biasa untuk memasarkan kepada bakal pelanggan.

:point_right: 10. Berapa kos nombor 888?

Perkara yang luar biasa di sekitar 888 nombor adalah bahawa mereka saling melengkapi dan dirasakan dari satu sisi negara ke yang lain. Pelanggan anda boleh memanggil (dan menghantar teks!) 888 nombor tanpa sebarang perbelanjaan kepada mereka.

:eight::eight::eight: : Kesimpulannya

888 adalah nombor pelengkap tunggal yang ada. Cuba jangan biarkan seseorang menipu anda untuk memanggil nombor yang sebanding dengan hanya mengantongi wang anda. Ini adalah pengelakan cukai dan tidak sah. Laporkan apa sahaja yang meragukan kepada FCC.

Kod Kawasan 888 digunakan. Untuk Panggilan Bebas Tol

Walaupun kod kawasan 888 dilantik ke kawasan geologi Amerika utara atau wilayah waktu, panggilan ke nombor pelengkap mungkin dibatasi oleh pelanggan. Kod kawasan 888 berada di bawah Amerika Utara. Kod kawasan pelengkap lain adalah 800, 833, 844, 855, 866, dan 877.

:eight::eight::eight: artikel berkaitan