902 Kod kawasan merangkumi dua wilayah Canad, Nova Scotia dan Pulau Prince Edward . Kod kawasan 902 telah dimulakan pada bulan Oktober 1947. Ini adalah salah satu daripada 3 kod kawasan yang melintasi garis negara atau wilayah . Kod kawasan 217 adalah salah satu kod kawasan asal untuk Amerika Utara .

:eight_pointed_black_star: Kod Kawasan 902

:small_red_triangle_down: Fakta Pantas

Negara Kanada
Bandar-bandar utama Halifax, Sydney, Charlottetown
Zon masa: Atlantik

:small_red_triangle_down: Mengenai Kod Kawasan 902

Mereka yang mempunyai nombor telefon kod kawasan 902 tinggal di Nova Scotia atau di Pulau Prince Edward. Banyak syarikat menggabungkan organisasi yang memerlukan kedatangan ramai pelanggan di bahagian dunia ini. Lebih-lebih lagi, untuk menjalankan perniagaan tersebut memerlukan nombor telefon Kanada yang mempertimbangkan peningkatan hubungan sulit antara perniagaan dengan pembeli. Terutama jika syarikat itu tidak berdekatan, jika anda memiliki atau bekerja untuk perniagaan yang memanggil individu yang tinggal di sini, anda mungkin mempunyai pilihan untuk memperoleh keuntungan dengan membeli kod kawasan 902 nombor telefon maya.

:eight_pointed_black_star: Mengenai Lokasi Kod Kawasan

Nova Scotia dan Pulau Prince Edward adalah wilayah Kanada. Oleh kerana kod kawasan ini merangkumi dua wilayah yang unik, kod ini berbeza dari kod kawasan di Amerika Syarikat. Tidak ada kod kawasan yang merangkumi dua negeri yang berbeza di AS, menjadikan kod kawasan 902 sangat istimewa. Komuniti bandar penting yang berkembang di kawasan kod kawasan ini merangkumi Halifax, Sydney, dan Charlottetown. Kawasan ini merupakan rumah bagi 1,06 juta penduduk, menjadikannya luas tanah yang berlainan dengan jumlah individu yang tinggal di sana.

:small_red_triangle_down: Peta Nova Scotia - Kod Kawasan 902

:small_red_triangle_down: Peta Pulau Prince Edwards - Kod Kawasan 902

:small_red_triangle_down: Sejarah Kod Kawasan 902

Kod kawasan 902 adalah salah satu daripada 86 kod kawasan pertama yang bermula pada tahun 1947 dalam Pelan Penomboran Amerika Utara. Pada mulanya, harapannya adalah untuk menyokong tiga kawasan laut di Kanada. Ini menggabungkan New Brunswick, Nova Scotia, dan Pulau Prince Edward. Setelah dua tahun, Newfoundland dijadikan wilayah keempat dari kod kawasan ini. Namun, pada ketika itu, pada tahun 1962, New Brunswick dan Newfoundland menerima kod kawasan mereka. Ini kerana jumlah penduduk di wilayah ini semakin bertambah. Pada tahun 2011, kod kawasan 902 akan kehabisan nombor telefon pada tahun 2015. Oleh itu, pembentukan kod kawasan 782 dicapai untuk menyokong semua orang di kawasan tersebut. Pada masa ini, kedua-dua 782 dan 902 berfungsi sebagai kod kawasan untuk daerah Kanada ini dan setiap penghuninya.

:small_red_triangle_down: Kehidupan di Kod Kawasan 902

Individu yang tinggal di Nova Scotia dan Pulau Prince Edward mempunyai banyak peluang untuk dieksploitasi kerana banyak bintang tinggal di sini. Contohnya, laut merangkumi mereka. Tidak diragukan lagi, anak-anak laut yang tinggal di sini tidak akan merasa bingung tinggal di dekat pantai — lebih-lebih lagi, mendapat keuntungan dari semua yang perlu dibawa oleh Lautan Atlantik ke meja. Selain itu, dengan komuniti bandar yang besar di daerah seperti Halifax (penduduk 410,816), individu tidak perlu menetap. Sebagai contoh, mereka memilih antara rutin harian pusat kota atau pengalaman laut. Akhirnya, kawasan ini menawarkan tempat pengajaran yang luar biasa dan berkualiti. Sejalan dengan itu, mereka yang perlu memulakan dan membesarkan keluarga, atau berpindah ke sini untuk tujuan ilmiah, dapat memperoleh keuntungan dengan kebebasan yang cemerlang.

Kod kawasan 902 merangkumi lokasi luas yang indah di kawasan tenggara Kanada yang dikenali sebagai Nova Scotia, di samping pulau bersebelahan, Pulau Prince Edward. Kod kawasan ini menawarkan lebih daripada 7 juta kebebasan berbeza untuk nombor telefon di sini. Oleh itu, ini menjadikannya satu nombor yang benar-benar dapat digunakan untuk tiba di penghuni di dunia ini. Juga, individu yang tinggal di segmen dunia ini berkongsi wilayah waktu Atlantik Siang. Ini menunjukkan bahawa ia mempunyai waktu yang serupa dengan negara-negara yang berlainan yang terletak di atau dekat dengan Lautan Atlantik. Ini merangkumi Puerto Rico, Kepulauan Virgin AS, Chile, Bolivia, dan itu hanyalah puncak gunung es .

:eight_pointed_black_star: Kod Kawasan Kanada

Kod kawasan 902 dan 782 adalah kod kawasan telefon dalam Rancangan Penomboran Amerika Utara (NANP) untuk wilayah Kanada di Nova Scotia dan Pulau Prince Edward. Kod kawasan 902 adalah salah satu kod kawasan Amerika Utara pertama yang dibentuk pada bulan Oktober 1947.

Kawasan rancangan penomboran (NPA) 902 pada awalnya terdiri dari tiga wilayah Maritim, dengan Newfoundland ditambahkan tidak lama setelah bergabung dengan Kanada pada tahun 1949. New Brunswick, bersama dengan Newfoundland, telah mengeluarkan kod kawasan 506 dari tahun 1955. Newfoundland (sekarang Newfoundland dan Labrador), seperti ini, mendapat kod kawasan tertentu, 709, pada pertengahan 1962.

Pada bulan Ogos 2014, kod kawasan 782 telah ditambahkan sebagai kod kawasan berikutnya untuk kawasan rancangan penomboran 902 untuk bantuan kod pejabat fokus untuk mencegah kekurangan nombor telefon , membuat kompleks overlay di wilayah tersebut, yang memerlukan panggilan sepuluh digit untuk setiap panggilan yang berdekatan.

Pengangkut perdagangan yang dihuni di kawasan rancangan penomboran adalah Bell Aliant, yang dihantar dari penyatuan yang merangkumi Island Telecom Inc. (di Pulau Telefon sebelumnya, namun kedua-duanya disingkat Island Tel), Maritime Telephone dan Telegraph (MT&T) , New Brunswick Tel (NBTel) dan NewTel Communications (NewTel).

:small_red_triangle_down: Hamparan

Di Kanada, aset penomboran telefon dibahagi kepada pengangkut pesaing dalam petak 10.000 nombor, yang berkaitan dengan awalan pejabat fokus tiga digit, di setiap komuniti kadar di mana pengangkut menawarkan pertolongan baru, dan setiap lingkungan saling menghubungkan tempat di mana ia merancang untuk mengangkut nombor yang ada. Walaupun kebanyakan tempat menilai tidak memerlukan jumlah yang hampir sama, namun penggabungan angka tidak digunakan sebagai ukuran pengurangan, dan angka tidak dapat diagihkan semula setelah diperuntukkan kepada pengangkut dan fokus kadar. Walaupun hanya 1.06 juta individu tinggal di kawasan rancangan penomboran 902, yang memberikan 7.8 juta potensi tujuh digit nombor telefon , kod kawasan diproyeksikan akan habis pada tahun 2015.

Pada bulan Oktober 2012, kod kawasan 782 diisytiharkan untuk pengurangan, yang menutup seluruh kawasan seluas 902. Panggilan sepuluh digit wajib dilakukan di Nova Scotia dan Pulau Prince Edward pada 30 November 2014. Pilihan untuk melakukan overlay dwi-biasa mungkin tidak biasa. Namun, ia dibuat untuk menyelamatkan penduduk di kawasan pedesaan di Nova Scotia dan Pulau Prince Edward dengan jumlah yang terus bertambah. Seterusnya, kod kawasan 782 disampaikan pada 23 Ogos 2014. Mesej yang dirakam yang mengingatkan para tetamu bahawa panggilan 10 angka akan diwajibkan pada 30 November telah dimulakan pada 23 Ogos. Perdagangan pada tahun 782 dapat diakses oleh pembekal utiliti telefon pada 30 Mei, 2014, dengan nombor yang dibenarkan untuk pelanggan setelah pendailan 10 digit diaktifkan.

:eight_pointed_black_star: Pembawa Telefon Terbesar

:small_red_triangle_down: Talian darat

Awalan Pembawa
43% Aliant Telecom (ns)
15% Bragg
7% Aliant Telecom (PEI)
5% Aliant Telecom (mobiliti)
2% Iristel
1% Mobiliti Telus
1% Seluruh aliran
1% Yang lain

:small_red_triangle_down: Tanpa Wayar

Awalan Pembawa
7% Aliant Telecom (mobiliti)
6% Mobiliti Telus
6% Perkongsian Rogers (tanpa wayar)
4% Bragg
2% Penyelesaian Fido
1% Yang lain

:eight_pointed_black_star: Pulau Prince Edwards

Pulau Prince Edward (PEI) adalah salah satu daripada tiga belas kawasan dan wilayah Kanada. Ini adalah wilayah terkecil sejauh wilayah darat dan penduduk, namun yang paling padat penduduknya. Pulau ini memiliki beberapa moniker: "Nursery of the Gulf", "Origin of Confederation", dan "Support of Confederation". Ibu kotanya dan bandar terbesar adalah Charlottetown. Ia adalah salah satu daripada tiga wilayah Maritim dan satu daripada empat wilayah Atlantik.

Sebahagian dari wilayah adat Miꞌkmaq, ia dijajah oleh Perancis pada tahun 1604 sebagai ciri negeri Acadia. Pulau ini diserahkan kepada British pada akhir Perang Perancis dan India pada tahun 1763 dan ternyata penting bagi wilayah Nova Scotia, dan pada tahun 1769 pulau itu berubah menjadi penempatan British. PEI memfasilitasi Persidangan Charlottetown pada tahun 1864 untuk membincangkan persatuan wilayah Maritim; namun demikian, perhimpunan itu berubah menjadi yang pertama dalam perkembangan pertemuan yang mendorong Konfederasi Kanada pada tahun 1867. PEI pada mulanya mengejek Konfederasi, bagaimanapun, menghadapi kebangkrutan dari Pertanyaan Tanah dan pengembangan landasan kereta api, bergabung sebagai ketujuh Kanada wilayah pada tahun 1873.

Seperti yang ditunjukkan oleh Statistics Canada, wilayah PEI memiliki 158,717 penduduk. Asas ekonomi pulau berkembang; ia menghasilkan 25% kentang Kanada. Perniagaan penting lain merangkumi perikanan, industri pelancongan, penerbangan, bio-sains, IT, dan kekuatan mesra alam. Oleh kerana PEI adalah salah satu penempatan yang lebih mapan di Kanada, penduduknya mencerminkan jemaah paling cepat, dengan nama keluarga Canadien, Scotland, Ireland, dan Inggeris.

PEI terletak di Teluk St. Lawrence, sekitar 200 kilometer (120 batu) utara Halifax, Nova Scotia dan 600 kilometer (370 batu) timur Kota Quebec, dan memiliki luas tanah 5.686.03 km2 (2.195.39 mil persegi). Pulau utama berukuran 5.620 km2 (2.170 batu persegi). Ia adalah pulau terbesar ke-104 di planet ini dan pulau terbesar ke-23 Kanada.

:eight_pointed_black_star: Sejarah Pulau Prince Edward

Sejak sebelum konvergensi orang Eropah, Mi'kmaq First Nations telah menjadikan Pulau Prince Edward sebagai komponen daerah Mi'kma'ki. Mereka menamakan Pulau Epekwitk, menandakan 'disokong pada ombak'; Orang Eropah menyebut artikulasi itu sebagai Abegweit. Nama lain ialah Minegoo.

:small_red_triangle_down: Wilayah Perancis

Pada tahun 1534, Jacques Cartier adalah orang Eropah utama yang melihat pulau ini. Pada tahun 1604, Kerajaan Perancis membuat kasus untuk wilayah Maritimes, termasuk Pulau Prince Edward, membangun penempatan Perancis Acadia. Pulau ini diberi nama Île Saint-Jean (Pulau St. John) oleh orang Perancis. Mi'kmaq tidak pernah menganggap kes itu namun mengundang orang Perancis untuk bertukar rakan dan rakan kongsi.

Selama abad kelapan belas, Perancis sibuk dengan kemajuan perjuangan dengan Great Britain dan wilayahnya . Beberapa pergaduhan antara kedua-dua pertempuran itu berlaku di Pulau Prince Edward dalam tempoh ini. Berikutan tangkapan British dari Louisbourg semasa Perang Penggantian Austria, New Englanders melakukan serangan ke atas Île Saint-Jean (Pulau Prince Edward); perpisahan Inggeris tiba di Port-la-Joye.

Ibu kota pulau itu memiliki 20 pahlawan Perancis di bawah perintah Joseph du Pont Duvivier. Para tentera melarikan diri dari pemukiman, dan New Englanders membakar pemukiman tersebut. Duvivier dan dua puluh orang itu mengundurkan Sungai Timur Laut (Sungai Hillsborough), yang dicari oleh orang New England sehingga tentera Perancis disokong dengan kemunculan tentera sukarelawan Acadian dan Mi'kmaq. Askar-askar Perancis dan rakan-rakan mereka mempunyai pilihan untuk membawa orang-orang New England ke kapal mereka. Sembilan orang New England dibunuh, cedera atau dijadikan tahanan. The New Englanders mengambil enam tahanan Acadian, yang mungkin akan dihukum mati jika Acadians atau Mi'kmaq menentang penguasaan New England. Pasukan New England berangkat ke Louisbourg. Duvivier dan 20 askarnya berangkat ke Quebec. Setelah kejatuhan Louisbourg, penduduk Perancis Île Royale yang diasingkan diekstradisi ke Perancis, dengan lebih banyak orang Akad dari Saintle Saint-Jean yang hidup di bawah bahaya penyingkiran untuk sisa konflik .

:small_red_triangle_down: Wilayah British

Pada mulanya, dinamakan Pulau St. John oleh Inggeris, pulau ini dikelola sebagai ciri penempatan Nova Scotia sehingga dibahagikan kepada wilayah yang berbeda pada tahun 1769. Pada tahun 1760-an, sebuah kumpulan kajian yang dipandu oleh Samuel Holland memisahkan Pulau menjadi 67 bungkusan. Pada 1 Julai 1767, harta tanah ini diagihkan kepada sekutu Raja George III melalui undian. Tanggungjawab untuk tanah tetap dimiliki oleh pemilik tanah di England, menggila perintis Pulau yang tidak dapat memperoleh gelaran untuk tiba di mana mereka bekerja dan hidup. Caj pajakan kritikal (kepada pengurus harta benda yang tidak hadir) menimbulkan kemarahan yang lebih jauh. Tanah tersebut telah diberikan kepada pemilik tanah yang tidak hadir dengan pelbagai syarat yang berkaitan dengan syarat pemeliharaan dan penyelesaian; sebilangan besar syarat ini tidak dipenuhi. Penduduk pulau telah bertahun-tahun berusaha meyakinkan Mahkota untuk mengambil bahagian; bagaimanapun, saudara-mara pemilik pertama pada umumnya berkaitan dengan kerajaan Inggeris dan tidak akan menyerahkan tanah itu.

Setelah pulau itu diasingkan dari Nova Scotia untuk berubah menjadi negeri yang berbeza, Walter Patterson dilantik sebagai pemimpin perundangan utama Inggeris di Pulau St. John pada tahun 1769. Menerima tempat kerja pada tahun 1770, dia mempunyai panggilan yang meragukan di mana persoalan hak milik tanah dan faksi perjuangan meredakan usaha yang mendasari untuk mendiami dan membina pulau di bawah kerangka abad pertengahan. Ketika berusaha menarik para pelopor dari Ireland, dalam salah satu demonstrasi pertamanya (1770), Patterson mendorong para peziarah pulau itu untuk berkumpul untuk menamakan semula pulau itu sebagai "New Ireland", namun Pemerintah Inggris langsung menolak ini karena melampaui posisi yang diberikan pemerintah wilayah.

:small_red_triangle_down: Gabungan

Pada bulan September 1864, Pulau Prince Edward memfasilitasi Persidangan Charlottetown, yang merupakan pertemuan utama dalam proses mendorong Resolusi Quebec dan pembentukan Kanada pada tahun 1867. Pulau Edward yang berdaulat tidak menemui butir-butir pergaulan yang baik dan enggan bergabung pada tahun 1867 , memutuskan untuk kekal sebagai wilayah di United Kingdom . Pada bagian terakhir tahun 1860-an, penyelesaian tersebut memeriksa berbagai alternatif, termasuk kemungkinan berubah menjadi domain diskrit untuk dirinya sendiri, sama seperti sebutan menarik dari Amerika Syarikat. Mereka berminat Pulau Prince Edward bergabung dengan Amerika Syarikat.

Pada tahun 1871, penyelesaian itu mulai mengembangkan Prince Edward Island Railway (PEIR) dan, yang dibingungkan oleh Pejabat Kolonial Britain, mula berurusan dengan Amerika Syarikat. Pada tahun 1873, Perdana Menteri Kanada Sir John A. Macdonald, gelisah untuk mengganggu ekspansi Amerika dan menghadapi gangguan Skandal Pasifik, menawar untuk Prince Edward Island untuk bergabung dengan Kanada. Kerajaan Dominion Kanada mengharapkan kewajiban jalur kereta api wilayah yang luas. Ia bersetuju untuk menyokong pembelian dari sisa pengurus harta tanah yang terselesaikan untuk membebaskan pulau tempat tinggal pemegangan dan dari mana-mana pekerja baru yang memasuki pulau itu (dicapai melalui kemasukan Akta Pembelian Tanah, 1875). Sovereign Edward Island memasuki Gabungan pada 1 Julai 1873.

:eight_pointed_black_star: Mengenai Nova Scotia

Nova Scotia (/ ˌnoʊvə ˈskoʊʃə / NOH-və SKOH-shə) (Scottish Gaelic: Alba Nuadh; Bahasa Perancis: Nouvelle-Écosse) adalah salah satu daripada tiga belas kawasan dan wilayah Kanada. Ia adalah salah satu daripada tiga wilayah Maritim dan satu daripada empat wilayah Atlantik. Nova Scotia adalah bahasa Latin untuk "New Scotland". Sebilangan besar penduduk adalah penutur bahasa Inggeris tempatan.

Dengan jumlah penduduk 923.598 mulai tahun 2016, ini adalah yang paling ramai di empat wilayah Atlantik Kanada. Ini adalah wilayah kedua paling padat penduduknya dan wilayah terkecil kedua menurut wilayah, keduanya terletak di sebelah Pulau Prince Edward. Luasnya seluas 55,284 kilometer persegi (21,345 mi persegi) menggabungkan Pulau Cape Breton dan 3,800 pulau tepi laut yang lain. Semenanjung yang membentuk wilayah Nova Scotia dikaitkan dengan wilayah utara Amerika oleh Isthmus of Chignecto. Kawasan hartanah dengan New Brunswick dijumpai. Wilayah ini bersempadan dengan Teluk Fundy ke arah barat dan Lautan Atlantik ke arah selatan dan timur. Ia diasingkan dari Pulau Prince Edward dan pulau Newfoundland oleh jalan air Northumberland dan Cabot, secara berasingan.

Individu Miꞌkmaq yang asli telah memiliki tanah yang melibatkan wilayah Nova Scotia selama ribuan tahun. Pada tahun 1605, Acadia, provinsi New France pertama di Perancis, ditubuhkan dengan ibu kota Acadia, Port Royal. England bertempur dengan Perancis dalam pelbagai acara selama lebih dari satu abad kemudian. Benteng Louisbourg adalah titik pusat utama dalam perjuangan untuk menguasai. Mengikuti Great Upheaval (1755-1763), di mana Inggeris mengusir orang Acadia sebagai dulunya massa besar, Penaklukan New France (1758-1760) oleh British, dan Perjanjian Paris (1763), Perancis perlu melepaskan Acadia ke Empayar Inggeris. Semasa Perang Revolusi Amerika (1775-1783), banyak Loyalis merasa selesa di Nova Scotia. Pada tahun 1848, Nova Scotia berubah menjadi negara utama Britain untuk mencapai pemerintahan yang penuh perhatian. Ia digabungkan pada bulan Julai 1867 dengan New Brunswick dan Provinsi Kanada (sekarang Ontario dan Quebec) untuk merangka apa yang sekarang merupakan negara Kanada.

:eight_pointed_black_star: Sejarah Nova Scotia

Wilayah ini menggabungkan wilayah negara Mi'kmaq Mi'kma'ki (mi'gama'gi). (Domain Bangsa Mi'kma'ki juga menggabungkan Maritimes, bahagian Maine, Newfoundland dan Semenanjung Gaspé.) Orang awam Mi'kmaq adalah antara keluarga berbahasa Algonquian dan menduduki Nova Scotia ketika jemaah utama Eropah muncul.

:small_red_triangle_down: Penyelesaian Eropah

Orang Eropah utama untuk merasa selesa dengan Nova Scotia adalah orang Perancis, yang muncul pada tahun 1604, dan Mi'kmaq Katolik dan Akadia membentuk sebahagian besar penduduk di wilayah itu selama 150 tahun berikutnya. Pada tahun 1605, perintis Perancis mendirikan penempatan utama Eropah yang berkekalan kemudian di Kanada (dan yang utama di utara Florida) di Port Royal, mewujudkan apa yang mungkin dikenali sebagai Acadia.

Pertempuran adalah unsur yang terkenal di Nova Scotia selama ratusan tahun ketujuh belas dan kelapan belas. Selama 80 tahun awal Perancis dan Acadians tinggal di Nova Scotia, sembilan konflik ketenteraan kritikal berlaku ketika Inggeris dan Scotland (kemudian Inggeris), Belanda dan Perancis berjuang untuk pemilikan kawasan tersebut. Pengalaman ini berlaku di Port Royal, Saint John, Cap de Sable (Port La Tour masa kini, Nova Scotia), Jemseg (1674 dan 1758) dan Baleine (1629). Acadian Perang Saudara berlaku dari 1640 untuk 1645. Bermula dengan Perang King William pada 1688, satu perkembangan enam konflik berlaku antara Inggeris / British dan Perancis, dengan Nova Scotia menjadi dipercayai prestasi pusat perbalahan antara dua pasukan.

:small_red_triangle_down: Sejarah Pasca Gabungan

Tidak lama selepas Perang Saudara Amerika, ketua Konfederasi Pro-Kanada Charles Tupper membawa Nova Scotia ke Gabungan Kanada pada 1 Julai 1867, di samping New Brunswick dan Wilayah Kanada. Joseph Howe mengetuai Parti Anti Gabungan. Kira-kira 90 hari selepas fakta, dalam pelantikan 18 September 1867, Parti Anti Gabungan memenangi 18 dari 19 kerusi kerajaan dan 36 dari 38 kerusi dalam dewan bersama.

Sepanjang abad kesembilan belas, pelbagai organisasi yang diciptakan di Nova Scotia kebetulan membawa kepentingan Kanada dan global: Syarikat Starr Manufacturing (pembuat skate pertama di Kanada), Bank of Nova Scotia, Cunard Line, Alexander Keith's Brewery, Morse's Tea Company ( organisasi teh pertama di Kanada), antara lain.

Nova Scotia berubah menjadi inovator dunia dalam kedua struktur dan menuntut kapal pelayaran kayu pada 50% kedua abad kesembilan belas. Nova Scotia mencipta pembuat kapal yang dirasakan secara global, Donald McKay dan William Dawson Lawrence. Pujian yang dicapai Nova Scotia dari pelaut dijamin ketika Joshua Slocum berubah menjadi orang utama untuk berlayar tanpa bantuan di seluruh planet ini (1895). Pertimbangan global berlanjutan ke abad berikutnya dengan banyak kemenangan kapal Bluenose. Nova Scotia juga merupakan tempat asal dan kediaman Samuel Cunard, seorang honcho kepala pengangkutan Inggeris (dibawa ke dunia di Halifax, Nova Scotia) yang menubuhkan Cunard Line. Pada bulan Disember 1917, sekitar 2.000 individu disembelih dalam Letupan Halifax. Pada bulan April 2020, pesta minum-minum membunuh berlaku di seluruh rantau ini dan bertukar menjadi kegilaan paling dahsyat dalam set Kanada daripada pengalaman .

:eight_pointed_black_star: Apakah kod kawasan di Kanada?

Berikut adalah ikhtisar semua kod kawasan dan lapisannya di Kanada. Kod kawasan ini dilampirkan ke nombor darat, nombor sel sama seperti nombor telefon maya.

Kawasan-kawasan Kod Kawasan
Alberta 403, 780, 587, 825
Inggeris Columbia 250, 604 236, 672, 778
Manitoba 204, 431
Brunswick baru 506
Newfoundland dan Labrador 709
Nova Scotia dan Pulau Prince Edward 902, 782
Ontario 416, 437, 519, 548, 613, 647, 705, 807, 905
Quebec 418, 450, 514, 819, 438, 579, 581, 873
Saskatchewan 306, 639
Yukon, Wilayah Barat Laut, dan Nunavut 867

:eight_pointed_black_star: Apa itu 8x8?

8x8, Inc. (NYSE: EGHT) adalah pembekal di seluruh dunia berasaskan awan yang selamat dan kukuh yang mengumpulkan pertukaran dan jawapan fokus hubungan untuk lebih daripada 50,000 organisasi, yang bekerja di lebih daripada 150 negara di enam daratan.

Pengaturan awan di luar peti 8x8 menggantikan peralatan di premis konvensional dan kerangka kerja berasaskan pengaturcaraan dengan Perisian yang boleh disesuaikan dan serba boleh sebagai Elektif Perkhidmatan (SaaS) elektif, melampirkan surat-menyurat dan peranti kerjasama kumpulan dan berusaha mengatur persiapan tempat hubungan yang selamat, pepejal menyatukan pentas pertukaran. Organisasi sedunia, kelas usaha niaga 8x8 yang memberdayakan memberi kuasa kepada mana-mana perniagaan untuk meletakkan surat-menyuratnya yang berterusan di awan dan menerima ganjaran dari satu peringkat gabungan untuk semua pertukaran perniagaan .

:small_red_triangle_down: Menggunakan 8x8 untuk panggilan perniagaan dari Amerika Syarikat ke Kanada

Pengaturan pertukaran awan usaha yang betul dapat membantu organisasi dengan perbelanjaan yang berkurang, mendorong peningkatan berguna penting dan mencapai objektif perniagaan utama .

Dengan 8x8, anda dapat mengurangkan kos yang diperlukan untuk menjaga, menyokong dan mengemas kini pengaturan di premis biasa. Organisasi dengan ukuran, susunan, atau wilayah geografis dapat memperoleh keuntungan dari perbelanjaan, pelaksanaan dan manfaat operasi dari pengaturan korespondensi berbasis cloud 8x8.

:white_square_button: Memanggil Kanada dari Amerika Syarikat jauh lebih mudah dan jauh lebih murah apabila menggunakan 8x8.

 • Satu tahap: Satu jawapan untuk suara, video, perjumpaan, perkongsian kandungan dan maklumat mengenai satu susunan komitmen yang memberi kekuatan kepada kumpulan anda untuk bekerjasama dari mana saja, di mana-mana alat.

 • Kualiti pada skala: Aksesibilitas terjamin dan kualiti panggilan di seluruh planet ini.

 • Selamat: Norma keselamatan yang paling tinggi dalam perniagaan dengan bantuan yang diluluskan dari jauh untuk panduan dan prinsip keselamatan, termasuk HIPAA, PCI-DSS, Privacy Shield dan FISMA.

:small_red_triangle_down: 8x8 dapat menjimatkan masa dan wang anda

8x8 organisasi pembantu dari semua ukuran menyelesaikan cabaran korespondensi asas. Sebilangan kelebihan menggunakan 8x8 adalah:

 • Meningkatkan kesetiaan dan kesetiaan pengguna

 • Bekerjasama dan berikan yang lebih selamat dan selamat

 • Lepaskan aset IT dengan sokongan, surat-menyurat percuma, dan organisasi cepat.

 • Himpunkan surat-menyurat ke seluruh persatuan.

 • Masukkan telefon bimbit, misalnya, telefon bimbit, tablet, dan stesen kerja, ke dalam teknik surat-menyurat anda

 • Lihat maklumat berterusan dan terperinci mengenai keupayaan perniagaan segera untuk pilihan yang lebih cepat dan lebih baik

 • Minimumkan perbelanjaan dan kegunaan yang tinggi, dengan satu kerangka kerja yang mudah digunakan

 • Selidiki kadar panggilan global kami

Mengenai panggilan di seluruh dunia, 8x8 memberikan pengaturan awan yang dapat diandalkan dan konsisten pada tahap permintaan sekali sekala dilihat oleh pembekal awan lain. Hubungi 1-844-538-7548 atau lengkapkan struktur di bawahnya untuk meminta sebut harga tanpa komitmen daripada Pakar Produk 8x8.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Bagaimana saya mendapatkan nombor kod kawasan 902 saya sendiri?

Sekiranya anda perlu mendapatkan kod kawasan 902 anda sendiri atau menukar ke nombor 902, anda harus berbincang dengan Bell Aliant untuk pentadbiran komunikasi media. Mereka adalah pengangkut perdagangan yang berdekatan di kawasan rancangan penomboran. Perhatikan bahawa kod kawasan 902 pastinya bukan nombor pelengkap. Bayaran dikenakan untuk 902 nombor oleh organisasi yang menjalankan talian.

:two: Apakah kod negara Kanada?

Kod negara Kanada adalah +1. Negara / wilayah yang berbeza yang mempunyai kod negara yang serupa adalah AS dan domainnya yang tidak diperbadankan seperti Puerto Rico, Samoa Amerika, Kepulauan Mariana Utara, dan Kepulauan Virgin Amerika Syarikat.

:three: Atas sebab apa Kanada dan AS mempunyai kod negara yang serupa?

Panggilan global tidak disiapkan ketika rangka telefon utama dan Rancangan Penomboran Amerika Utara disiapkan di Kanada dan AS. Oleh itu, semua negara dan wilayah di bawah NANP menyampaikan +1 sebagai kod negara mereka.

:four: Apakah kepingan nombor telefon Kanada?

Nombor telefon di Kanada terdiri daripada 11 digit - kod negara 1 digit, kod kawasan 3 digit, kod pejabat atau perdagangan 3 digit, dan nombor sokongan 4 digit.

:five: Apakah kod kawasan 910 di AS?

Kod kawasan 910 adalah kod kawasan yang melayani tenggara North Carolina, termasuk Wilmington, Jacksonville, Laurinburg, Lumberton dan Fayetteville.

:six: Kod kawasan apa 850 mempunyai tempat?

Kod kawasan 850 pada umumnya meliputi segmen utara Florida, yang dikenali sebagai beg, dan rangkaian seperti Pensacola, Panama City, dan Tallahassee. NPA 850 juga merupakan kediaman Pangkalan Tentera Udara Eglin dan Tyndall.

:seven: Apakah perbezaan antara kawasan dan wilayah di Kanada?

Terdapat perbezaan yang tidak dapat dilupakan antara kawasan dan wilayah. Walaupun kawasan mempraktikkan kekuatan yang ditubuhkan dengan tindakan mereka sendiri, domain mempraktikkan kekuatan yang diberikan di bawah kuasa Parlimen Kanada.

:eight: Apakah beberapa kod kawasan Kanada?

9 kod kawasan pertama Kanada merangkumi 204, 306, 403, 416, 418, 514, 604, 613, dan 902. Sebilangan besar yang ditambahkan pada akhir tahun adalah 367 daripada 2018 sebagai overlay ke 418. Berbeza dengan AS, kawasan Kanada kod boleh melintasi batas wilayah / negeri. Hanya tiga had kawasan rentas: 782, 867, dan 902.

:nine: Apakah tiga digit selepas kod kawasan dipanggil?

Awalan telefon, juga disebut kod perdagangan atau kod pejabat fokus, adalah kod tiga digit yang membezakan daerah yang jauh lebih sederhana di dalam kod kawasan. Awalan boleh merujuk kepada bandar tertentu atau segmen bandar.

:keycap_ten:Apa gunanya mendapatkan kod kawasan untuk perniagaan?

Terdapat banyak kelebihan yang mungkin ingin anda pertimbangkan dalam mendapatkan kod kawasan untuk perniagaan anda. Salah satu kelebihannya ialah anda dapat memperoleh keuntungan dengan memperluas jangkauan pembeli ke kawasan yang berlainan, paling luar biasa di negara-negara dunia yang berbeza. Ini juga dapat membantu memperluas penginapan dan kesetiaan pengguna di kawasan Nova Scotia dan Pulau Prince Edward.

:closed_book: Kesimpulannya

Perhatikan bahawa kod kawasan 902 secara pasti bukan nombor pelengkap. Banyak organisasi boleh mendapat keuntungan dengan memperluas jangkauan pembeli ke kawasan dunia yang berbeza, termasuk bahagian Kanada tertentu. Mendapatkan kod kawasan 902 untuk perniagaan anda dapat membantu meningkatkan kemungkinan menukar petunjuk di Nova Scotia dan Pulau Prince Edward kerana dapat membantu meningkatkan kesetiaan dan kepercayaan pengguna terhadap perniagaan anda. Anggap anda mempunyai perniagaan yang memerlukan untuk menjangkau lebih banyak pelanggan di bahagian dunia ini. Sekiranya demikian, anda boleh mendapatkan kod kawasan 902 dengan berkesan dengan membeli nombor telefon maya, serupa dengan yang kami tawarkan di Global Call Forwarding.

artikel berkaitan

1. Apakah kod kawasan 855? 2. 502 Kod Kawasan 3. 97 Kod Negara