mencari kaedah untuk menghapus akaun Instagram anda . jangan risau, berikut adalah panduan langkah demi langkah yang mudah dan lengkap untuk menghapus akaun Instagram. Anda juga akan mencari jalan untuk menyahaktifkan akaun Instagram anda untuk jangka masa sementara.

Bagaimana cara menghapus akaun Instagram?

Sekiranya, atas sebab apa pun anda memutuskan untuk membuang akaun anda dan berhenti berkongsi kehidupan anda dengan seluruh Dunia, langkah-langkah berikut akan membantu anda melakukannya.

 • Buka Instagram di penyemak imbas mudah alih atau komputer anda.

 • Anda mesti memasukkan kata laluan dan alamat e-mel anda untuk log masuk sekiranya anda tidak log masuk. Sekiranya tidak ingat kata laluan anda, berikut adalah cara untuk mencarinya.

 • Klik pada pilihan "Padam akaun anda".

 • Anda akan ditanya alasan untuk menghapus akaun anda dan anda akan melihat beberapa pilihan untuk dipilih.

 • Anda akan diminta memasukkan kata laluan anda sekali lagi.

 • Sekarang anda akan melihat pilihan untuk menghapus akaun anda secara kekal, klik padanya.

 • Itu sahaja kerja anda selesai sekarang.

Penting untuk diketahui:

 • Anda tidak dapat menghapus akaun anda dari aplikasi Instagram.
 • Anda tidak akan dapat membuat akaun lain dengan nama pengguna yang sama.
 • Foto, video, suka dan pengikut anda semuanya akan dikeluarkan.
 • Perlu 90 hari untuk Instagram menghapus akaun anda secara kekal. Walau bagaimanapun, akaun anda tidak akan dapat dilihat oleh pengguna lain.

Bagaimana untuk menyahaktifkan akaun Instagram anda buat sementara waktu?

Instagram mempunyai pilihan lain untuk anda. Sekiranya anda tidak mahu memadamkan akaun anda maka anda akan kekal dan anda memerlukan rehat dari media sosial maka anda boleh menyahaktifkannya buat sementara waktu. Tiada siapa yang dapat melihat akaun anda. Sebaik sahaja anda log masuk, akaun anda akan diaktifkan dan foto, video, suka, komen dan pengikut anda akan sama. Oleh itu, dengan mengikuti langkah-langkah di bawah, akaun Instagram anda akan dinyahaktifkan untuk jangka masa yang anda inginkan.

 • Langkah pertama adalah sama. Buka Instagram dari penyemak imbas komputer atau mudah alih.

 • Sekiranya anda tidak log masuk masukkan kata laluan dan id e-mel anda untuk log masuk.

 • Pergi ke gambar profil anda yang akan kelihatan di sebelah kanan atas skrin anda.

 • Pilih pilihan "Profil".

 • Sekarang klik pada "Edit profil".

 • Setelah menatal ke bawah, Anda akan melihat pilihan "Nyahaktifkan sementara akaun saya" di sebelah kanan bawah skrin anda.

 • Anda akan ditanya alasan untuk menyahaktifkan akaun anda. Anda akan diberi beberapa pilihan untuk dipilih.

 • Masukkan semula kata laluan.

 • Sekarang anda akan melihat pilihan "Nonaktifkan sementara akaun saya". Ini akan menjadi klik terakhir anda dan akaun anda akan dilumpuhkan.

Penting untuk diketahui:

Anda tidak boleh menyahaktifkan akaun anda dari aplikasi.

Soalan Lazim:

1) Bagaimana cara menghapus akaun Instagram dan menyimpan foto?

Sekiranya anda ingin menyimpan foto dan video anda, kemudian simpan semuanya di tempat lain seperti di komputer atau komputer riba anda sebelum menghapus akaun anda. Kerana setelah menghapusnya, anda tidak akan dapat memulihkannya. Sekiranya anda melumpuhkannya buat sementara waktu maka anda tidak perlu risau. Seluruh data anda akan dipulihkan setelah anda mengaktifkannya semula dengan log masuk ke akaun anda.

2) Bagaimana saya boleh menjadikan akaun Instagram saya peribadi?

Sekiranya anda tidak mahu menunjukkan akaun anda kepada semua orang, anda boleh menjadikannya peribadi. Hanya rakan anda yang dapat melihat catatan anda.

 • Buka Instagram pada aplikasi.

 • Klik pada gambar profil anda.

 • Klik pada 3 garis mendatar di sudut kanan atas.

 • Pilih pilihan "Tetapan" di bahagian bawah layar.

 • Anda akan melihat pilihan 'Privasi' klik padanya.

 • Anda akan melihat pilihan untuk menswastakan akaun anda.

Kesimpulan:

Dalam artikel ini, anda telah melihat langkah demi langkah bagaimana anda boleh menghapus akaun Instagram anda secara kekal. Atau jika anda ingin melakukan detox media sosial, bagaimana anda boleh mematikan akaun anda buat sementara waktu.

Baca juga:

Siapa Yang Mempunyai Pengikut Instagram Paling Banyak 2020? Ketahui cara melakukan pemasaran viral di Idea Instagram 7 yang Akan Memberi Anda Strategi Pertumbuhan Instagram Meningkatkan Kreatif pada 2021 Rahsia Pemasaran Instagram

1 Suka

Instagram adalah salah satu perkhidmatan rangkaian sosial yang paling popular. Ini membolehkan pengguna berkomunikasi atau berhubung dengan orang di seluruh dunia. Kongsi gambar, detik kehidupan dalam cerita, video atau terokai atau ikuti selebriti kegemaran anda semasa mendaftar di Instagram. Oleh kerana ini adalah mudah untuk mendaftar di Instagram, anda juga boleh menghapus akaun anda apabila anda mahu mengambil cuti dari Instagram. Apabila anda menghapus akaun anda, profil, foto, video, komen, suka atau pengikut anda akan dihapus secara kekal.

Sekiranya anda ingin berehat sebentar, anda boleh memilih untuk mematikan akaun anda buat sementara waktu. Setelah akaun anda dipadamkan, anda tidak dapat mendaftar lagi dengan nama pengguna yang sama atau menambahkan nama pengguna ini ke akaun lain. Instagram tidak dapat memadamkan akaun untuk anda. Untuk menghapus akaun anda, anda perlu log masuk ke akaun anda atau menghapusnya. Oleh itu, ikuti arahan ini hapuskan akaun Instagram anda secara kekal.

Bagaimana cara menghapus akaun anda secara kekal?

Langkah 1: Buka Instagram dari penyemak imbas mudah alih atau komputer.

Langkah 2: Sekarang, log masuk ke akaun anda.

Langkah 3: Kemudian, pergi ke halaman 'hapus akaun anda'.

Harap maklum bahawa anda tidak dapat menghapus akaun anda dari dalam aplikasi Instagram.

Langkah 4: Pilih pilihan dari menu lungsur di sebelah 'mengapa anda menghapus akaun anda?

Langkah 5: Kemudian, masukkan semula kata laluan anda.

Pilihan untuk menghapus akaun anda secara kekal hanya akan muncul setelah anda memilih alasan dari menu.

Langkah 6: Ketik 'hapus akaun saya secara kekal'.

Sekiranya anda ingin menghapus akaun yang berbeza, maka:

Langkah 1: Ketik nama pengguna di bahagian kanan atas 'hapus halaman akaun anda'.

Langkah 2: Sekarang, klik 'tetapan' di sebelah nama pengguna.

Langkah 3: Tekan 'log keluar'.

Langkah 4: Kemudian, masuk semula sebagai akaun yang ingin anda hapus atau ikuti arahan yang disebutkan di atas.

Sekiranya anda mempunyai Instagram yang mencukupi, anda akan datang ke tempat yang betul. Kajian lama atau baru telah menghubungkan peningkatan kegelisahan atau kemurungan dengan dunia yang semakin tepu teknologi, dengan media sosial disebut sebagai pelaku utama dalam dinamika berbahaya.

Dengan kandungan yang melimpah di Instagram, dari orang banyak makanan bersih yang saleh, mengikuti diet mereka dari ubi jalar atau Face Tune, hingga iklan yang semakin meresap yang aplikasinya adalah touting, platform perkongsian gambar mungkin tempat beracun.

Kami juga bukan satu-satunya yang berpendapat demikian. Google baru sahaja melancarkan Tahun 2018 dalam Ulasan, atau di antara carian untuk Meghan Markle, Piala Dunia atau flos (tarian, bukan dari jenis gigi palsu) adalah pertanyaan mengenai cara menghapus Instagram.

Datang di tempat keempat dalam "Bagaimana?" kategori, "Bagaimana cara menghapus Instagram?" terjalin antara "Bagaimana cara mendapatkan Snapchat lama?" atau "Bagaimana memadam Facebook?" - tanda bahawa, ketika ini muncul di media sosial, arus berubah.

Sekiranya anda memerlukan detoks, anda mempunyai dua pilihan: anda boleh menghapus akaun Instagram anda secara kekal, yang akan menghapus semua foto yang dikongsi di laman web atau aplikasi, atau anda boleh mematikan Instagram buat sementara waktu.

Berhati-hatilah, apabila anda memilih untuk menghapus Instagram secara kekal, profil, foto, video, komen, Suka atau pengikut anda akan dihapus - tidak ada yang akan kembali. Anda harus benar-benar yakin bahawa anda sudah bersedia memasuki dunia bebas penapis.

Cara memadam Instagram

 1. Anda tidak boleh menghapus Instagram menggunakan aplikasi, jadi anda perlu menggunakan PC atau komputer.

 2. Buka halaman Padam akaun Instagram pada Soalan Lazim Instagram.

 3. Masukkan nama pengguna atau kata laluan anda, ketika Anda belum masuk. Ini akan membawa anda ke halaman dengan menu drop-down di sebelah pertanyaan "Mengapa anda menghapus akaun anda?"

 4. Pilih salah satu dari tujuh pilihan: "Masalah untuk memulakan," "Membuat akaun kedua," "Masalah privasi," "Ingin mengeluarkan sesuatu," "Terlalu sibuk / terlalu mengganggu," "Tidak dapat mencari orang mengikuti "atau" Terlalu Banyak Iklan "atau" Sesuatu yang lain ".

 5. Sebaik sahaja anda memilih alasannya, anda akan diminta memasukkan kata laluan anda untuk kali terakhir.

 6. Untuk memadam Instagram, klik "Padamkan akaun saya secara kekal" apabila ini muncul.

Sebagai alternatif, anda boleh menyahaktifkan akaun anda untuk masa yang terhad. Baca untuk mengetahui bagaimana:

Cara menyahaktifkan Instagram

Sekiranya anda tidak mahu memadamkan Instagram secara kekal, anda boleh mengambil cuti dari perkhidmatan. Anda boleh menyahaktifkan atau mengaktifkan semula akaun anda pada bila-bila masa di desktop, tetapi tidak melalui aplikasi.

 1. Log masuk ke dalam akaun anda di telefon bimbit atau desktop.

 2. Pilih gambar profil anda atau pergi ke "Edit Profil".

 3. Tatal ke bawah atau tekan "Lumpuhkan sementara akaun saya".

 4. Anda akan diminta memilih alasan mengapa sebelum diberi kesempatan untuk menekan butang "Nonaktifkan Akaun Sementara" ini muncul.

Pastikan untuk mengikuti setiap petunjuk yang akan saya jelaskan di bawah ini. Saya telah menguraikan keseluruhan proses mengenai cara menghapus akaun Instagram. Ini akan menjadi kepingan kek!

 • Perkara pertama yang harus anda lakukan ialah memasukkan halaman ini.

 • Sesampai di sana, bidang akan muncul di mana anda boleh memilih alasan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada akaun Instagram anda. Bergantung pada alasan yang anda nyatakan, Instagram akan berusaha mempertahankan anda sebagai pengguna dengan memberikan anda pilihan ini membolehkan anda pergi untuk sementara waktu tetapi dengan pilihan untuk kembali pada kemudian hari.

 • Kemudian, log masuk ke akaun yang ingin anda hapus atau masukkan nama pengguna anda semasa anda mahu meneruskannya.

 • Pada langkah seterusnya, masukkan semula kata laluan anda. Anda perlu mengesahkan ke platform bahawa ini sebenarnya anda.

 • Akhirnya, klik pada butang merah ini menunjukkan perkara berikut: 'Hapus akaun saya secara kekal'.

Foto, komen, pengikut atau data profil anda akan hilang selamanya. Anda tidak akan dapat memulihkannya. Kenapa? Oleh kerana Instagram memadamkan kandungan ini secara kekal sehingga ini tidak dapat digunakan secara curang.

Berhati-hati! Nama pengguna anda juga tidak lagi tersedia untuk digunakan. Ingatlah ini sebelum memilih untuk menutup akaun secara kekal dalam soalan.

Mengapa memadamkan akaun Instagram anda

Terdapat pelbagai alasan mengapa ingin menghilang dari rangkaian sosial ini adalah fokus unik pada gambar. Apa yang milik anda? Antara yang paling biasa kita dapati:

 • Menjadi mangsa troll atau pembenci ini terus mengganggu.

 • Memulakan Strategi Pemasaran Instagram yang baru. Gantikan yang sebelumnya anda gunakan dengan yang baru.

 • Keletihan dengan rangkaian sosial atau semua ini tersirat (meluangkan masa memantau interaksi, mengemas kini profil, memuat naik gambar, dan lain-lain).

 • Akaun itu berasal dari jenama, persatuan atau institusi yang telah berhenti atau akan tidak ada lagi.

 • Apa pun alasannya, itu adalah pilihan anda untuk terus maju dengan menghapus akaun anda!

Tetapi sebelum anda bergegas mengucapkan selamat tinggal, saya mengesyorkan agar anda menyimpan foto atau video anda yang telah diterbitkan. Setelah Instagram anda dipadamkan, anda akan kehilangan semua yang belum disandarkan.

Sekarang kita boleh meneruskan pemutusan dari rangkaian sosial ini:

Kami mula mengambil langkah pertama untuk mengakhiri akaun yang ingin anda hilangkan.

Sebelum menghapus akaun Instagram anda secara kekal, ingatlah untuk memuat turun semua foto atau video anda, jika tidak, anda akan kehilangannya selama-lamanya.

PASTIKAN ANDA MENGHAPUSKAN APLIKASI dari MOBILE milik anda

Sekiranya anda tidak mempunyai profil aktif lain di Instagram, anda juga mungkin mahu memadamkan aplikasi dari peranti mudah alih anda. apabila tidak digunakan, ini hanya memerlukan ruang berharga di telefon bimbit anda. Adakah anda tahu bagaimana melakukannya?

Ikut arahan ini! ini tidak akan membawa anda lebih dari satu minit.

Pada peranti Android:

 • Pilih 'Tetapan' pada telefon pintar anda.

 • Dalam 'Peranti' cari pilihan 'Aplikasi'. Masukkan atau pilih 'Instagram'.

 • Tekan 'Nyahpasang'. Sahkan penyahpasangan dengan menekan butang

 • Dan anda selesai!

 • Pada peranti Iphone:

 • Cari Aplikasi Instagram.

 • Tekan ikonnya selama beberapa saat. Anda akan melihat semua ikon mula bergerak. apabila anda melihat 'X' akan muncul di sebelah kiri setiap ikon.

 • Sentuh 'X' dengan jari anda atau ikon akan hilang.

 • Aplikasi anda dipadamkan.

 • Di sudut bawah skrin anda, di sebelah kanan, anda sekarang akan melihat pilihan 'sementara untuk mematikan akaun saya'.

 • Instagram ingin mengetahui sebab keberangkatan anda, pilih pilihan anda. ini juga akan berusaha meyakinkan anda agar tidak pergi. apabila anda telah menetapkan fikiran anda, teruskan. Perkenalkan kata laluan anda.

 • Yang sama ini anda gunakan untuk memulakan aplikasi. Sekarang anda perlu menekan butang merah dengan panggilan untuk tindakan 'Lumpuhkan sementara akaun'.

 • Sahkan ini yang anda mahu lumpuhkan.

 • Profil anda kini dilumpuhkan.

TIP

jika dalam masa yang akan datang anda ingin menjadi sebahagian daripada komuniti instagram dengan akaun yang sama, anda perlu masuk semula dengan kata laluan anda. Semua yang anda tinggalkan masih ada.

PROFIL INSTAGRAM ANDA TELAH DIHENTIKAN OLEH KESALAHAN

Semasa anda mencuba log masuk ke akaun Instagram anda, adakah anda sedar bahawa ini telah dilumpuhkan? Anda mungkin melanggar beberapa peraturan atau syarat rangkaian sosial ini. Instagram adalah sangat ketat apabila mereka merasakan pelanggaran dalam hal ini, mereka akan mematikan profil anda tanpa pemberitahuan terlebih dahulu!

Sekiranya anda yakin ini adalah kesalahan, anda boleh meminta pelanggaran ini dikaji semula. Bagaimana?

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Perkenalkan nama pengguna atau kata laluan anda.

 3. Ikuti arahan yang akan tertera di skrin.

Soalan Lazim

Bagaimana cara menghapus akaun Instagram saya langkah demi langkah?

Instagram ingin mengetahui sebab keberangkatan anda, pilih pilihan anda. ini juga akan berusaha meyakinkan anda agar tidak pergi. apabila anda mempunyai fikiran anda, teruskan. Perkenalkan kata laluan anda.

Bagaimana anda menghapus akaun Instagram di telefon?

Klik Menguruskan Akaun Anda di panel kiri.

Klik Padam Akaun Anda.

Klik Bagaimana saya memadamkan akaun Instagram saya ?.

Semak syarat dan klik Padam Akaun Anda.

Pilih sebab anda mahu menghapus akaun anda.

Masukkan semula kata laluan anda.

Klik Padamkan akaun saya secara kekal.

Klik OK.

Pada penyemak imbas web desktop atau mudah alih, pergi ke laman web Instagram dan log masuk ke akaun anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan anda.

Bagaimana saya memadam instagram saya dari akaun utama saya?

Anda kini boleh menambah hingga 5 akaun Instagram dan beralih di antara mereka dengan cepat tanpa perlu keluar dan log masuk semula.