Kemalangan,

Definisi Kemalangan:

 1. (Pada pandangan Aristotelian) hak milik sesuatu yang tidak perlu untuk sifatnya.

 2. Secara umum, kejadian yang tidak dijangka, tidak dijangka dan tidak diumumkan (tidak disengajakan) yang berlaku secara tiba-tiba dan menyebabkan (1) kecederaan atau kehilangan, (2) kehilangan nilai banding atau (3) tanggungjawab meningkat Secara teknikal, kemalangan tidak mempunyai makna hukum yang jelas. Dari segi insurans, kemalangan adalah kemalangan yang tidak dapat dielakkan. Sebagai contoh, jika pemandu (yang melindungi kerosakan dan kerugian akibat pengabaian insurans kereta persendirian) dengan sengaja mendorong keretanya ke sebatang pokok, kerosakan yang berlaku atau Tidak akan ada insurans kerugian. Begitu juga, polisi insurans tidak mengimbangi kehausan, kerana ia tidak dapat dicegah dalam keadaan biasa. Lihat juga acara.

 3. Kejadian malang yang berlaku di luar jangkaan dan tidak disengajakan dan biasanya mengakibatkan kehilangan atau kecederaan.

 4. Peristiwa yang berlaku secara tidak sengaja atau tanpa tujuan yang jelas dan bermakna.

Sinonim Kemalangan

Perlanggaran, Crack-up, Freak, Hit peluang, Tidak Penting, Kecelakaan, Kesalahan, Kesukaran, Superaddition, Kemungkinan besar, Penambahan, Kismet, Tragedi, Nasib, Tidak Inti, Bencana, Pukulan, Kejadian, Tragedi, Kesedihan, Kejadian, Kecelakaan, Bencana, Addendum, Pileup, Contretemps, Fortune, Serendipity, Insident luck, Mishap, Accessary, Contingent, Fortuity, Catastrophe, Lucky shot, Trouble, Contretemps, Problem, Mischance, Long shot, Collateral, Auxiliary, Misadventure, Chance, Mere موقع, Smashup, Tidak sengaja, Realisasi, Terjadi, Kapal karam, Aksesori, Kemalangan aneh, Takdir, Bahaya, Kebetulan, Kesalahan, Anak Syarikat, Kontingensi, Kejadian, Pengembaraan, Kesalahan, Kejadian, Peluang, Lain-lain, Kesalahan, Smash, Nasib, Pukulan jahat, Peluang panjang, Ekstra , Malapetaka, Nasib, Bencana, Malapetaka, Tambahan, Bencana alam, Bangkai kapal, Tidak Perlu, Bahaya, Akan Datang, Peristiwa, Pemeliharaan, Kebetulan, Merealisasikan, Bencana, Kejutan, Kejadian, Bukan Diri, Sekunder, Adjunct, Luck, Blunder, Kecederaan, Tiupan, Happeni ng, Pukulan mengejutkan, Putar nasib, Lampiran

Bagaimana menggunakan Kemalangan dalam ayat?

 1. Kemalangan berlaku di kem kerana pekerja baru tidak mendapat latihan yang sewajarnya dalam dua minggu pertama.
 2. Kadang-kadang kemalangan tidak dapat dielakkan dan anda harus mengharapkan pasukan anda memperbaikinya secepat mungkin.
 3. Dia mengalami kemalangan di kilang.
 4. Elemen baru adalah kewujudan, yang dilihat oleh Oceana sebagai kemalangan, kerana ia berkaitan dengan perkara-perkara.
 5. Kehamilan adalah kemalangan.
 6. Walaupun dia cedera parah, saya memaafkan pemandu kereta kerana saya tahu dia tidak mahu menyebabkan kemalangan.

Makna Definisi Kemalangan & Kemalangan

Kemalangan ,

Apakah Definisi Kemalangan?

Anda boleh menentukan Kemalangan sebagai,

(1) Sering digunakan: kejadian atau situasi yang tidak dijangka dan tidak dijangka, atau peristiwa yang tidak menyenangkan, terutamanya disebabkan oleh kecuaian atau kejahilan (Kamus Webster).

Dalam istilah insurans, istilah yang terdapat dalam banyak jenis kontrak insurans. Dalam beberapa kes, kata kemalangan adalah istilah yang ditentukan dalam arahan. Namun, dalam kebanyakan kes, undang-undang umum akan menentukan apakah itu kecelakaan untuk membolehkan perlindungan.

(2) Dalam Boiler and Machinery Insurance (BM), polis mendefinisikan kecelakaan sebagai kerosakan tiba-tiba dan tidak sengaja pada peralatan yang menyebabkan kerosakan pada peralatan yang perlu diperbaiki atau diganti. BM dilindungi daripada kerosakan atau kerugian akibat kemalangan pada peralatan keselamatan.

()) Dalam insurans liabiliti sivil, terutama dalam bentuknya yang paling lama, kontrak insurans biasanya meliputi kecederaan atau kerosakan yang disebabkan oleh kemalangan yang tidak mengakibatkan sengaja (sama ada tindakan Sengaja (hasil yang tidak dijangka). Istilah kemalangan tidak ditentukan dalam perlembagaan ini Liabiliti dalam Kontrak Insurans Pemacu perlindungan insurans yang inovatif, seperti Insurans Liabiliti Umum (CGL) dalam kontrak insurans, berlaku untuk peristiwa yang digambarkan sebagai kemalangan, yang melibatkan pendedahan berterusan atau berulang. Pada dasarnya situasi bahaya umum yang sama.

Tidak seperti insurans liabiliti moden yang lain, insurans liabiliti automatik masih merangkumi kecederaan atau kerosakan yang disebabkan oleh kemalangan. Dalam kes ini, arahan memberikan definisi istilah kemalangan, yang bermaksud kecelakaan di mana seseorang sentiasa atau berulang kali terdedah kepada keadaan yang sama, yang mengakibatkan kecederaan badan atau kerosakan harta benda.

Perjanjian Insurans Liabiliti Auto Polisi Peribadi (PAP) menyatakan bahawa syarikat insurans akan membayar ganti rugi atas kerosakan peribadi atau harta benda yang diinsuranskan mungkin bertanggungjawab secara sah akibat kemalangan kereta. Dalam jenis polisi ini, istilah kemalangan digunakan secara umum, tanpa ada definisi.

Kemalangan, kemalangan adalah kejadian yang tidak dijangka, tidak dijangka dan tidak menentu yang boleh menyebabkan kecederaan diri.

Kejadian yang menyebabkan kerosakan yang tidak dirancang atau tidak dirancang, biasanya pada waktu dan tempat.

Anda boleh menentukan Kemalangan sebagai, Kejadian atau kejadian yang tidak dijangka atau tidak dijangka yang sering menyebabkan kerosakan atau kecederaan, seperti: B kemalangan lalu lintas.

Definisi ringkas mengenai Kemalangan adalah: Kejadian yang tidak dijangka, selalunya membawa kesan negatif.

Makna Kemalangan

 1. Kejadian malang yang berlaku di luar jangkaan dan tidak disengajakan dan biasanya melibatkan kehilangan atau kecederaan.

 2. Kejadian yang berlaku secara kebetulan atau tanpa alasan yang jelas atau sengaja.

 3. (Dalam pemikiran Aristoteles) Memiliki sesuatu yang tidak perlu untuk sifatnya.

Hukuman Kemalangan

 1. Terdapat kemalangan di kilang

 2. Kehamilan adalah kemalangan

 3. Elemen baru adalah kewujudan, yang dilihat oleh Oceana sebagai kemalangan, kerana ia berkaitan dengan perkara-perkara.

Kemalangan ,

Definisi Kemalangan:

 • Kemalangan bermaksud: Kejadian atau keadaan yang tidak dijangka yang boleh mengakibatkan kerosakan atau kecederaan.

 • Anda boleh menentukan Kejadian sebagai, Kejadian yang tiba-tiba dan tidak dijangka yang berlaku pada suatu masa dan tempat dikenali sebagai peristiwa berlawanan dengan kejadian perlahan, beransur-ansur dan berulang. Insurans harta tanah biasanya merangkumi kemalangan, tetapi bukan insiden (ini adalah konsep insurans harta tanah, bukan konsep insurans liabiliti).

 • Kejadian secara tiba-tiba, tidak disengajakan atau tidak dijangka, di luar kawalan syarikat insurans dan mengakibatkan kerugian, sering digunakan untuk mengenal pasti tuntutan insurans atau insiden.

Kemalangan ,

Definisi Kemalangan:

 • Definisi kemalangan adalah: Kebetulan - Tidak disangka, tidak dijangka dan tidak dijangka, mengakibatkan kecederaan diri dan / atau kerosakan material.

 • Kemalangan merujuk kepada kejadian yang tidak dijangka dan tidak diingini.

 • Kejadian atau kejadian yang tidak dijangka dan tidak diingini. Kemalangan adalah faktor risiko utama bagi penanggung insurans. Semakin kecil kemungkinan berlakunya kemalangan, semakin murah insuransnya.

 • Makna Kemalangan: Kejadian yang tidak dijangka, tidak dijangka dan tidak diingini.

Kemalangan ,

Bagaimana Anda Menentukan Kemalangan?

Kejadian yang tidak dijangka yang mengakibatkan kecederaan yang tidak disengajakan kepada orang yang diinsuranskan dan kesalahan dalam kawalannya.

Kejadian atau situasi yang tidak dijangka tanpa niat.

Kejadian tidak dijangka yang berlaku secara rawak dan tidak dijangka dalam kejadian biasa.

Peristiwa atau peristiwa yang tidak dijangka atau tidak diingini

Makna Kemalangan: Dalam kes polisi insurans komersial, kata kemalangan mempunyai makna khusus di mana terdapat kemalangan atau kerugian tidak sengaja. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa polisi ini merangkumi insiden yang berlaku secara tidak sengaja melalui syarikat insurans dan tidak dapat dielakkan. Memukul kereta secara tidak sengaja ke dinding bukanlah kemalangan yang sakit. Sekiranya anda melompat dari bangunan tinggi, kecederaan yang tidak dapat dielakkan yang anda hadapi tidak boleh dianggap tidak sengaja dan anda tidak akan dapat menggunakan polisi insurans komersial anda.

Biasanya kejadian yang tidak dijangka, tidak dijangka atau tidak disengajakan (tidak disengajakan) yang berlaku secara tiba-tiba dan (1) menyebabkan kecederaan atau kehilangan, (2) kehilangan sumber daya atau (3) tanggungjawab meningkat Secara teknikal, kemalangan tidak mempunyai makna undang-undang yang jelas. Dari segi insurans, kemalangan adalah kemalangan yang tidak dapat dielakkan. Sebagai contoh, jika pemandu (yang telah diinsuranskan terhadap kerosakan dan kerugian akibat kecuaian melalui insurans kereta persendirian) dengan sengaja mendorong keretanya ke sebatang pokok, kerosakan yang timbul Atau tidak ada insurans kerugian. Begitu juga, polisi insurans tidak mengimbangi kehausan, kerana ia tidak dapat dicegah dalam keadaan biasa.