Ucapan terima kasih,

Definisi Pengakuan:

 1. Perdagangan: Komunikasi bertulis (atau elektronik) kepada pembeli bahawa penjual telah menerima pesanan pembelian pembeli. Pengakuan ini mewujudkan kontrak yang mengikat pada kedua-dua belah pihak.

 2. Pengiktirafan mengenai kepentingan atau kualiti sesuatu.

 3. Pernyataan yang dicetak pada awal buku yang mengucapkan terima kasih kepada penulis atau penerbit kepada orang lain.

 4. Insurans laut: Dokumen yang dikeluarkan untuk mengesahkan bahawa penghantaran tertentu dilindungi di bawah polisi insurans.

 5. Penerimaan kebenaran atau kewujudan sesuatu.

 6. Undang-undang: (1) Deklarasi formal dibuat di bawah sumpah, atau di hadapan notaris atau pihak berwenang lainnya. (2) Penerimaan hutang setelah itu hak tindakan untuk mendapatkan hutang dikenakan kepada penghutang (dan tidak sebelumnya).

 7. Pengkomputeran: Mesej (seperti yang digunakan dalam proses berjabat tangan antara dua modem) yang menunjukkan status komunikasi yang diterima. Lazim ditulis sebagai ACK.

 8. Umum: Pernyataan yang menyatakan sesuatu menjadi kenyataan atau benar (atau mengesahkan sesuatu itu asli) dan disahkan oleh pihak berkuasa yang berwibawa. Juga disebut pengesahan.

Sinonim Pengakuan

Penerimaan, Penerimaan, Pemberian, Memungkinkan, Konsesi, Pengakuan, Penghargaan, Pengiktirafan, Realisasi, Kesedaran, Pengetahuan, Pengetahuan

Bagaimana menggunakan Pengakuan dalam ayat?

 1. Peneguhan, pengakuan, dan pengiktirafan adalah penting, tetapi persoalan dan cabaran itulah yang timbul dari perbezaan yang penting.
 2. Penceramah berharap agar pendengar menunjukkan tanda pengakuan memberi tanda bahawa dia memahami maklumat yang diberikan untuk ditafsirkan.
 3. Pengeluaran semula di halaman 50 tidak disebutkan dalam pengakuan.
 4. Syarikat itu membuat pengakuan rasmi bahawa ubat mereka telah dikaitkan dengan sejumlah besar kecacatan kelahiran dalam ujian klinikal.
 5. Pengakuan pihak penerima sangat penting untuk mengurangkan kerisauan kami mengenai proses dari hari ke hari yang terlibat dalam perjanjian kami.
 6. Tidak ada pengakuan mengenai trauma keluarga.

Makna Pengakuan & Definisi Pengakuan