Umur persetujuan di jepun adalah 13, yang minimum seperti berkhemah ke negara asing yang lain. Persetujuan umur dinyatakan pada tahun 1907, dan masih sama.

Jepun adalah salah satu negara yang bekerja keras, ekonomi yang berkembang pesat dari tahun 1960-an hingga 1980-an, membantu Jepun menjadi negara maju. Jepun sangat terkenal dalam kerjanya ke arah teknologi, seperti robotik, kereta dan alat terpakai harian yang lain.

Umur persetujuan di Jepun rendah, tetapi mengapa ?. Adakah anda pernah terfikir mengapa jepun memberikan persetujuan lebih awal kepada seorang kanak-kanak ?, Jika anda ingin tahu membaca semua artikel dan membuat rasa ingin tahu anda menghargai anda.

Usia dewasa?

Persetujuan bermaksud mempunyai persetujuan untuk melakukan apa sahaja yang memikul tanggungjawab akibatnya. Tidak ada yang dapat membuat anak berusia 13 tahun di jepun untuk melakukan apa sahaja yang dia tidak mahu lakukan, kerana dia setuju.

Sekarang, usia persetujuan bermaksud persetujuan untuk melakukan apa yang anda suka setelah usia tertentu. Walaupun ini juga bermaksud anda akan berdikari pada usia 13 tahun.

Saya tahu ini mungkin tidak benar bagi sebilangan daripada anda, bahawa bagaimana sebuah negara seperti jepang dapat menawarkan persetujuan usia pada tahap usia yang sangat tidak matang.

Walaupun ramai di antara anda mungkin bersetuju untuk memanfaatkan usia persetujuan pada usia 13 tahun. Kerana mendapat persetujuan lebih awal bermaksud melepaskan diri dari tahanan orang-orang yang memaksa anda melakukan perkara yang tidak anda sukai.

Umur persetujuan di jepun

Umur persetujuan Jepun adalah 13 sejak 1907, dan tidak berubah. Ya, Kanun Keseksaan Jepun menetapkan usia persetujuan 13 dan masih sama. Seperti berkhemah ke negara lain, Jepun adalah yang ketiga untuk menetapkan persetujuan umur minimum. Filipina adalah yang kedua yang menawarkan usia persetujuan pada usia 12. Sementara yang pertama adalah Nigeria. Warganegara Nigeria diberi persetujuan pada usia 11 tahun.

Umur persetujuan di Filipina dulu adalah 12 tahun, namun berikutan keberatan yang jauh dan meluas, suatu cadangan telah dikeluarkan setahun yang lalu untuk menaikkan masa untuk menyetujui 16.

Pada masa ini, setelah saya mendapat 101 undang-undang Jepun yang cepat, lebih jelas bahawa usia persetujuan Jepun dibiarkan dengan pasti. Di bawah Akta Remaja Juvenil, yang diluluskan pada tahun 1947, tidak ada seorang pun yang berusia lebih dari 14 13 14 tahun dengan seks jangka panjang. Hukuman dasar untuk seks dengan mana-mana wanita yang berusia di bawah 13 tahun adalah lima tahun.

Walaupun begitu, kanak-kanak berumur 13 dan 14 tahun dibenarkan untuk menawarkan persetujuan antara satu sama lain. Oleh itu, usia persetujuan begitu membingungkan di Jepun sehingga rajah ini bahkan mengemukakan banyak pertanyaan:

Seorang penulis esei terkenal mengenai Quora, yang tinggal di Jepun cukup lama, menduga bahawa undang-undang dijaga dengan sengaja tidak cukup untuk membolehkan orang-orang yang mempunyai pengaruh besar untuk mengeluarkan undang-undang persetujuan.

Walau apa pun, ia membingungkan. Jepun mungkin mempunyai salah satu peratusan jenayah paling minimum di planet ini, namun ada juga yang menganggapnya sebagai sekatan sosial mereka terhadap pelanggaran seks yang tersebar luas.

Baru-baru ini, Jepun memperingati Hari Akan Datang, mengadakan upacara perayaan untuk individu yang pada akhir tahun atau akan berusia 20 tahun, usia dewasa yang sah. Walau bagaimanapun, momen penentu matematik akan berubah satu tahun dari sekarang.

Pada tahun 2018, pemerintah Jepun mengesahkan pembetulan terhadap kod penghormatan negara yang akan menjatuhkan usia dewasa yang sah sebanyak dua tahun, hingga 18, pada 1 April 2022. Walau apa pun, itu hanyalah perubahan besar, walaupun selepas pertukaran sebahagian daripada hak dan kelebihan yang sekarang dinafikan kepada kanak-kanak di bawah umur akan tetap tidak dapat diakses oleh individu yang berumur kurang dari 20 tahun.

Dengan perubahan yang akan datang lebih dari satu tahun, Line Research mempelajari pelajar sekolah menengah Jepun untuk mengetahui bagaimana perasaan mereka tentang itu, dan lebih jauh lagi seberapa baik mereka mendapatkannya.

Pertama dan terpenting, wanita muda agak terpisah dalam penilaian mengenai apakah mereka setuju dengan masa dewasa dijatuhkan, dengan 32% bersamaan dengan kemungkinan dewasa yang sah bermula pada 18 hanya sedikit lebih tinggi daripada 27% yang menentangnya. .

Lelaki muda, sekali lagi, lebih bersemangat untuk mencapai had maskulin lebih cepat, dengan 48% menyokong dan hanya 15% menentang (reaksi dari 393 wanita muda dan 406 lelaki muda).

▼ Hasil untuk wanita muda (atas) dan lelaki muda (pangkalan), dengan darjah teduhan dari kiri ke kanan menunjukkan angka dengan tegas menyokong, memihak, apatis, menentang, dengan tegas menentang, dan tidak pasti.

Kajian pada ketika itu menanyakan apakah remaja memikirkan cara-cara tertentu hak istimewa anak-anak berusia 18 tahun akan berubah (dengan reaksi 514 wanita muda dan 498 lelaki muda). Yang lebih dari apa yang diketahui adalah bahawa usia di mana wanita dibenarkan menikah akan meningkat, dari 16 hingga 18 tahun, yang merupakan 69% wanita muda dan 59 peratus lelaki muda mengatakan bahawa mereka tahu (usia perkahwinan yang muda untuk muda lelaki akan berterusan seperti sebelumnya, pada usia 18 tahun).

Alasan penting untuk menurunkan usia dewasa adalah memberi pilihan kepada remaja berusia 18 dan 19 tahun untuk berubah menjadi bebas wang dan budaya. Pelajar sekolah menengah Jepun lulus pada usia 17 tahun atau 18 tahun, namun individu yang mula bekerja berbanding dengan melanjutkan pelajaran sehingga sekarang tinggal di bawah umur yang sah, yang bermaksud mereka memerlukan kebenaran orang mereka untuk sesuatu, misalnya, mendapatkan kondo mereka sendiri dan memohon Visa sehingga mereka berusia 20 tahun. Bagi anak-anak dalam keluarga yang menindas atau pahit, ini dapat membuat mereka tetap terikat dengan iklim hidup yang malang atau berbahaya, tidak kira sama ada mereka bekerja dan sesuai untuk menampung diri mereka sendiri.

Ulasan ini juga mendapat beberapa maklumat mengenai beberapa hak baru yang eksplisit untuk kanak-kanak berusia 18 tahun.

Adakah anda sedar bahawa kanak-kanak berumur 18 tahun sebenarnya mahu…?

● Memohon kad caj mereka sendiri (48% wanita muda tahu, 49% lelaki muda)

● Membuat kontrak telefon bimbit mereka sendiri (wanita muda 36%, lelaki muda 45%)

● Hidup tanpa pertolongan daripada orang lain / menandatangani pajakan loteng mereka sendiri (wanita muda 37%, lelaki muda 41%)

● Tukar status rumah atau perniagaan mereka tanpa persetujuan orang mereka (wanita muda 30%, lelaki muda 35%)

● Memohon pendahuluan bank (wanita muda 25%, lelaki muda 30%)

● Menjalani rawatan perubahan jantina (wanita muda 12%, lelaki muda 15%)

Sekali lagi, beberapa kebimbangan yang berpotensi tidak akan dapat disentuh sehinggalah orang dewasa berusia 18 tahun berusia 20 tahun.

Adakah anda sedar bahawa anda akan berumur 20 tahun hingga…?

● Mengambil atau membeli minuman keras (wanita muda 89%, lelaki muda 79%)

● Gunakan atau beli barang tembakau (wanita muda 88%, lelaki muda 78%)

● Berjudi pada kesempatan, misalnya, berlari kuda (wanita muda 39%, lelaki muda 47%)

Dengan sebahagian besar masa kanak-kanak Jepun menjalani jenis latihan pasca sekolah menengah dan pada masa yang sama mendapat bayaran daripada bantuan wang dari orang-orang mereka, perubahan itu tidak akan memberi kesan yang dapat dikesan kepada semua orang.

Zaman persetujuan di Jepun

Walaupun demikian, dalam menutup klausa pelarian yang mungkin manipulatif yang membolehkan wanita terpasang dua tahun lebih muda daripada orang kaya, dan memberi jalan kepada anak-anak berusia 18 tahun untuk berpisah dari hubungan keluarga yang bertentangan, perbezaan itu mungkin pengubah hidup yang diperakui .

Saya berada di Google Trends satu atau dua hari yang lalu melihat apa yang berlaku di planet ini dan menemui sesuatu yang ganjil berlaku di Jepun. "Masa persetujuan" bergerak.

Banyak peringatan muncul di fikiran saya.

Saya perlu mengetahui mengapa, namun jawapan yang sesuai tidak sukar untuk diproses. Artikel utama yang saya baca adalah permintaan 2020 yang meminta Jepun menaikkan usia persetujuan. Lebih dari 50,000 individu menandakannya memerlukan usia sah Jepun untuk dipersetujui dari 13 hingga 16 tahun.

Ini meneliti:

"Masa persetujuan di Jepun adalah 13 tahun. Masa kesepakatan menyinggung usia asas di mana seorang individu dianggap sesuai kerana menawarkan persetujuan terhadap demonstrasi seksual. '

'Adakah anda fikir remaja berusia 13 tahun sesuai untuk mengetahui hasil latihan seksual dan mengatakan ya atau tidak? Permohonan banding diteruskan: "Jepun telah mendapat nasihat untuk menaikkan usia dari masyarakat global karena sangat rendah kontrasnya dengan negara-negara yang berbeda, walau bagaimanapun, usia yang diizinkan lebih dari 100 tahun sebelumnya masih ada bagian seperti sebelumnya."

"Kami meminta Kementerian Kehakiman untuk memberikan masa persetujuan di Jepun. Sekiranya tidak terlalu banyak masalah, bantu kami dengan daya tarikan untuk memastikan usia muda dewasa. '

kerana sudah cukup persetujuan, Apa seterusnya?

Sebagai pencipta Britain Douglas Murray sejak akhir-akhir ini menarik perhatian dalam pertemuan dengan Jordan Peterson mengenai isu mengenai usia persetujuan di Jepun, katanya, setiap negara mempunyai misteri membosankan yang mereka tutupi di luar gudang mereka. Semakin anda menjauhkan diri dari bangsal ini, semakin baik kedudukan bangsa anda. Juga, semakin dekat anda membukanya, semakin tinggi kemungkinan untuk berlaku kegusaran dan kekacauan.

Misteri membosankan Amerika sudah keluar. Kami dengan penuh semangat membenci siapa yang kami anggap "yang lain", tidak kira sama ada anda memihak kepada masalah pemerintahan kanan atau kiri. Bagaimanapun, misteri membosankan Jepun sedang dilindungi. Sebagai orang luar, kita melihat bahawa semuanya luar biasa di sana. Ekonomi, budaya, dan makanan mereka tidak dapat dikalahkan.

Tragisnya, ia memberi kuasa kepada isu seksualisasi anak-anak kecil ini untuk melepaskan radar.

Walaupun saya umumnya tertarik dengan cara hidup, makanan, dan permainan komputer negara ini, saya secara amnya mengetahui tentang misteri membosankan ini yang nampaknya tersembunyi di gudang.

Semasa menyiasat artikel ini, sebilangan besar naratif yang saya alami memberi saya perasaan bahawa kebenaran sebenarnya sudah terbuka; dan perubahan tulen itu dirancang untuk berlaku di Jepun sekarang.

Tidak. Perkara masih belum berubah. Nampaknya lebih mengerikan kerana kes serangan seksual yang ditetapkan secara sah telah berkembang sejak akhir-akhir ini.

Saya rasa dengan Olimpik Jepun tidak terlalu jauh, ini adalah peluang yang sesuai untuk memaparkan isu ini. Ini adalah sesuatu yang tidak dapat didedahkan sepenuhnya oleh permintaan viral dan beberapa wartawan luar biasa, namun satu jadual yang sangat mendesak untuk Olimpik dapat dilakukan. Perubahan perlu berlaku. Banyak wanita muda memerlukan bantuan.

Kesedaran yang diperluas dan memberi nasihat kepada diri sendiri mengenai masalah ini adalah langkah awal. Menyokong perhimpunan seperti Feminisme di Jepun - perhimpunan di sebalik tarikan - dan Pusat Kegiatan Pencegahan Groping adalah yang berikut.

Terlepas dari apa yang anda katakan mengenai misteri Jepun yang redup, dengan alasan bahawa menurut kenyataan saya, usia persetujuan Jepun adalah motivasi untuk memahat serangan dan seksualisasi di kalangan orang muda.

Soalan lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya berkaitan dengan usia persetujuan artikel di Jepun:

Bolehkah berusia 16 tahun berumur 21 tahun?

Ya, hanya jika negara anda mempunyai bidang kuasa persetujuan pada usia 16 tahun ke bawah. Contohnya umur persetujuan di jepun adalah 13, jadi di Jepun tidak menjadi masalah untuk berkencan dengan 21 tahun atau untuk 21 tahun hingga berusia 16 tahun. Walaupun, jika anda tinggal di pakistan dan anda berpacaran dengan seseorang yang berumur di bawah 18 tahun, tidak hairanlah anda berada di bawah bidang kuasa undang-undang, di bawah kes rogol patung.

Adakah usia persetujuan di Jepun benar-benar 13 tahun?

Di Jepun, usia persetujuan adalah rendah pada 13 tahun, walaupun beberapa bandar seperti Tokyo melarang aktiviti seksual di bawah 18 tahun dalam kebanyakan keadaan. Di Jordan, kanak-kanak berusia 16 tahun boleh memberikan persetujuan untuk melakukan hubungan seks, sementara di Iraq mereka mesti berumur 18 tahun. Sebaliknya, Bahrain mempunyai usia persetujuan tertinggi di dunia, pada usia 21 tahun.

Adakah umur persetujuan di Jepun baik?

Sepatutnya, umur minimum persetujuan di Jepun mempunyai kesan baik dan buruk tetapi kebanyakannya menjadi baik. Kerana berdikari pada usia 13 tahun membantu anda berjaya di masa depan baik dari segi kewangan dan emosi. Kerana banyak orang di negara lain tidak dapat melakukan apa-apa sehingga mereka berusia 18 tahun.

Memperoleh usia persetujuan lebih awal bermaksud membebaskan diri dari tawanan, ibu bapa atau orang tua anda.

Adakah bermain dengan kanak-kanak di bawah umur tidak sah?

Menjadi penggoda - hanya menjadi penggoda, yang abstrak juga - tidak haram di mana-mana peringkat. Apa yang saya maksudkan dengan hanya menggoda, adalah bahawa Anda tidak boleh "menjadi penggoda" hingga tahap orang yang tidak bertanggungjawab secara terang-terangan dari semua usia. Tahap "menjadi penggoda" dari POV emosi seseorang, adalah tidak memperhatikan usia.

Berapakah umur yang tidak sah?

California - Tempoh persetujuan di California adalah 18. Adalah tidak sah bagi seseorang untuk mengambil bahagian dalam hubungan seks dengan anak di bawah umur (seseorang yang berumur di bawah 18 tahun), kecuali jika mereka adalah pasangan hidup individu tersebut. California menggunakan kerangka berlapis di mana semakin ketara perbezaan usia, semakin jelas hukumannya.

Atas sebab apa persetujuan Jepun 13?

Artikel 177 undang-undang ini memberikan tiga tahun penahanan bagi individu yang melakukan hubungan seks dengan seorang wanita di bawah 13 tahun. Undang-undang ini menjelaskan bahawa seks di bawah tiga belas tahun adalah salah, jadi tempoh persetujuan menjadi 13.

Berapakah tempoh persetujuan di Rusia?

Berumur 16 tahun

Tempoh persetujuan di Rusia adalah 16 tahun. Orang yang berumur 15 tahun atau lebih muda tidak boleh menyetujui tindakan seksual secara sah. Ketidakmampuan untuk diikuti boleh menyebabkan penyerangan terhadap serangan seksual yang ditentukan secara sah atau yang serupa.

Kesimpulannya

Umur persetujuan di jepun adalah 13 sejak 1907 dan masih tidak berubah walau berapa banyak seksisasi di negara ini meningkat sejak masa itu. Walaupun, sebilangan orang dari Jepun tidak mahu meningkatkan usia persetujuan kerana semua perkara di dunia mempunyai kesan baik atau buruk.

Walaupun begitu, usia awal persetujuan banyak menangani keadaan anda sesuai dengan peraturan anda, walaupun kadangkala menjadi berisiko. Tetapi, apa yang penting di sini adalah apa yang kita suka dan mahu lakukan.

Jadi pada pendapat saya usia persetujuan di jepun harus dipuji dan disesuaikan oleh orang lain, kerana rogol dan rompakan berlaku di mana-mana sahaja di dunia. Daripada menjadikannya alasan dan mempromosikan penggunaan masa depan anak, kita harus memuja mereka.

Artikel Berkaitan

Meluruskan Rambut Jepun

Umur Bts

Persetujuan

Adakah Haram Memandu Tanpa Insurans?

Umur sah