Kit solek airbrush berfungsi berdasarkan prinsip menggunakan kekuatan udara termampat untuk menyemburkan asas pada kulit dengan halus. Kit ini terdiri daripada kartrij asas kecil yang dipasang pada peranti berus udara. Alat solek ini memberikan penampilan solek yang tahan lama dan tidak memerlukan sentuhan. Walau bagaimanapun, solek berus udara agak mahal, dan penyebarannya agak sukar.

Asas solek berus udara

:small_blue_diamond: Sebilangan besarnya, para artis solek dapat dilihat menggunakan alat solek berus udara seperti itu untuk pengantin atau selebriti untuk memberikan penampilan yang lebih halus dan elegan.

:small_blue_diamond: Apa-apa jenis asas boleh digunakan dalam kartrij solek berus udara. Walau bagaimanapun, konsistensi asas mestilah sesuai untuk disembur pada kulit dengan halus.

:small_blue_diamond: Ia mungkin tidak sesuai untuk kulit yang kering, kerana kulit kering di musim sejuk cenderung menjadi lembap kerana alat solek berus udara mempunyai sifat yang kurang berminyak.

:small_blue_diamond: Alat solek berus udara terdiri daripada aplikator jenis pen yang digunakan untuk menyemburkan asas nipis cecair dan memberikan penampilan yang lebih halus berbanding dengan alat solek biasa.

:small_blue_diamond: Walaupun alat solek Farmasi juga semakin popular kerana kualitinya yang sangat baik, namun alat solek airbrush adalah produk tahap lain.

Perbezaan dalam solek biasa dan berus udara

:small_blue_diamond: Alat solek berus udara berfungsi berdasarkan prinsip menggunakan kekuatan udara termampat untuk menyemburkan asas pada kulit dengan halus.

:small_blue_diamond: Penggunaan beberapa krim sejuk lebih baik untuk menjaga kulit agar tetap terhidrasi, namun tidak digalakkan untuk digunakan sebelum penggunaan alat solek berus udara.

:small_blue_diamond: Airbrush kit terdiri daripada kartrij berisi pondasi kecil yang dipasang pada peranti berus udara. Oleh itu, dengan solek seperti ini, anda tidak akan hairan bagaimana membersihkan sikat solek anda?

:small_blue_diamond: Biasa mempunyai nilai dan ruang, kemungkinan besar kerana ia menjimatkan kos dan dapat dimiliki oleh siapa saja mengikut jangkauannya.

:small_blue_diamond: Walau bagaimanapun, solek berus udara mungkin mahal tetapi mempunyai beberapa aspek yang menjadikannya lebih baik daripada solek tradisional. Semua faedah yang disediakan oleh solek berus udara telah disimpulkan:

 1. Mudah digunakan secara merata
 2. Menawarkan liputan kulit yang sempurna
 3. Tidak memerlukan touch-up
 4. Memberi penampilan semula jadi
 5. Menawarkan pakaian tahan lama

1. Mudah diaplikasikan

 1. Alat solek airbrush adalah penjimat masa dalam arti anda tidak perlu menggosoknya untuk mendapatkan warna kulit yang sekata. Ia digunakan oleh bekas penyembur dan oleh itu hanya memerlukan beberapa minit.

 2. Lapisan tunggal juga boleh mencukupi. Mudah digunakan kerana kering dalam beberapa saat dan anda tidak perlu menunggu kering.

2. Menawarkan liputan kulit yang sempurna

 1. Sekiranya anda mempunyai kulit yang berpori, mempunyai cela, atau bahkan solek berus udara bintik-bintik mempunyai keajaiban untuk menutupnya dan memberi anda penampilan yang halus dan segar.

 2. Kerana ringan dan tidak membuat anda merasa berat setelah permohonan, jadi anda boleh menggunakan lebih dari satu lapisan untuk menyelesaikannya.

3. Tidak memerlukan sentuhan

 1. Setelah anda membuat atau menyelesaikan solek anda, selalunya ia tidak mengekalkan penampilan aslinya setelah beberapa jam sehingga anda menyegarkannya.

 2. Mekap airbrush apabila digunakan sekali, memberi anda penampilan solek yang halus tanpa perlu menyentuh. Ia berasaskan silikon dan dengan itu bertindak sebagai solek kalis air.

 3. Sekiranya anda keluar dalam keadaan panas dan berpeluh atau makan dan minum, ia tidak akan dibasuh dan kekal dalam keadaan asalnya.

4. Memberi penampilan semula jadi

 1. Rias wajah yang sederhana sering kali tidak memberikan penampilan semula jadi kerana ia mula menjadi kulit yang lembab dan bersisik adalah hasilnya.

 2. Mekap airbrush berbeza kerana ia memberi anda wajah yang semula jadi dengan menyembunyikan bekas luka atau tanda lain yang tidak mahu ditunjukkan.

5. Menawarkan pakaian tahan lama

 1. Berasaskan silikon, solek berus udara kebanyakannya tersedia sebagai alat solek kalis air.

 2. Jadi, memeluk, mencium, makan, menangis atau berpeluh sama sekali tidak mempengaruhinya. Anda boleh menikmati majlis tersebut tanpa perlu risau barang solek anda akan musnah.

Semua kualiti ini menjadikannya berbeza dengan solek tradisional.

Kelebihan solek berus udara

:small_blue_diamond: Kit solek airbrush berfungsi berdasarkan prinsip menggunakan kekuatan udara termampat untuk menyemburkan asas pada kulit dengan halus.

:small_blue_diamond: Kit jenis ini terdiri daripada kartrij berisi pondasi kecil yang dipasang pada peranti berus udara. Foundation digunakan dalam bentuk semburan.

:small_blue_diamond: Kit solek Airbrush mempunyai kualiti yang membantu anda menjauhkan diri dari sentuhan solek terutama jika anda perkahwinan. Menggunakan asas biasa mempunyai kelemahan bahawa ia memerlukan sentuhan.

:small_blue_diamond: Berikut adalah kelebihan alat solek airbrush berikut yang menjadikannya popular di antara semua jenis solek sederhana lain:

1. Prestasi Lebih Baik

 1. Prestasi yang lebih baik daripada asas solek biasa adalah faedah utama menggunakan solek berus udara.

 2. Ia menjadikan kulit anda kelihatan lebih halus dan penampilan ini tetap utuh untuk jangka masa yang lebih lama daripada yang biasa.

 3. Alasan untuk bertahan lama di wajah adalah kerana kebanyakan solek berus udara berasaskan silikon.

 4. Silikon membantu mereka untuk terus berada di landasan lebih lama dengan kelebihan tambahan kalis air.

 5. Berpeluh, makan, berkeliaran, atau mencium tidak akan mempengaruhi ia sama seperti yang mempengaruhi solek biasa.

2. Memberi kulit yang hebat

 1. Solekan hanya boleh dianggap sebagai solek yang berkualiti jika ia memberikan kemasan yang baik dan halus pada wajah anda. Sekiranya yayasan gagal mencapai matlamat ini maka ia tidak boleh dianggap sebagai asas yang berkualiti.

 2. Kemasan yang baik adalah semua yang anda perlukan terutamanya jika anda akan menghadiri pesta atau jika anda bersiap sedia untuk perkahwinan anda. Solek yang tidak betul boleh merosakkan hari besar anda.

 3. Mengapa ia memberikan penampilan yang lebih baik? Oleh kerana ia digunakan dalam bentuk semburan halus, jadi penyebaran alas yang rata memberikan tampilan yang halus dibandingkan dengan yang biasa.

3. Ia bertahan lebih lama

 1. Alat solek airbrush mempunyai kualiti yang luar biasa yang walaupun anda tidak mahu lapisan asas yang berat kerana memberi anda rasa yang besar, anda boleh menggunakan sebilangan kecil foundation dengan penyembur airbrush.

 2. Satu semburan halus boleh bertahan lebih lama untuk memberi anda penampilan segar dan halus tanpa perlu menyentuh

4. Ia menawarkan banyak lapisan

 1. Tidak semua orang suka solek ringan dengan lapisan asas yang nipis.

 2. Sebilangan besar pencinta solek ingin mempunyai lapisan asas yang tebal, terutamanya jika mereka mempunyai kulit atau bekas jerawat yang bertekstur.

 3. Walaupun mencari kaedah bahawa cara menghilangkan parut jerawat atau cara menghilangkan kulit bertekstur juga dapat membantu anda menahan masalah solek seperti itu, namun alat solek berus udara juga merupakan pilihan yang bagus.

 4. Ia kering dalam beberapa saat apabila anda menyemburkan lapisan asas. Jadi, anda boleh menggunakan beberapa lapisan untuk mendapatkan warna dan jumlah solek yang diingini.

Kekurangan alat solek berus udara

Di mana ada pro, ada juga kekurangan. Begitu juga dengan solek berus udara. Beberapa kebiasaan solek jenis ini diberikan seperti:

1. Kulit bersisik

 1. Semasa anda menggunakan solek, anda pasti tidak mahu kulit yang gebu memberi anda penampilan yang ganjil.

 2. Penghidratan kulit adalah perkara asas yang membantu anda mempunyai kulit yang hebat dan terhidrat. Sekiranya anda tidak mengetahui faedah minyak Grapeseed untuk kulit , anda akan kagum mengetahui bagaimana ia meningkatkan warna kulit.

 3. Sekiranya anda mempunyai kulit yang bertekstur , solek berus udara tidak akan sesuai dengan anda seperti solek yang baik.

 4. Sebabnya ialah solek airbrush dibuat sebagai kosmetik kalis air, jadi ia mempunyai konsistensi kering dengan kekurangan tekstur berkrim.

2. Kos tinggi

 1. Alat solek airbrush boleh dikenakan biaya lebih tinggi daripada solek biasa.

 2. Ia boleh dianggap sebagai penipu dalam solek ini.

3. Pengadukan sukar

 1. Oleh kerana solek airbrush digunakan dalam bentuk semburan, lapisan yang digunakan pada semburan pertama cenderung kering dengan segera. Begitu juga dengan lapisan lain jika anda mahukan lebih daripada satu lapisan.

 2. Jadi, sukar untuk menyatu semula apabila kering sekali, dan menggosok dengan sukar boleh menyebabkan kemerahan kulit atau ruam jika anda mempunyai jenis kulit yang sensitif.

4. Lebih sedikit warna

 1. Solekan mesti mempunyai kualiti yang mesti ada dalam pelbagai warna dan warna.

 2. Salah satu kelebihan utama solek airbrush adalah kekurangan warna.

 3. Warna yang terhad boleh menyebabkan masalah kepada anda kerana mungkin tidak sesuai dengan warna kulit anda.

Ringkasan :pencil2:

Kit solek Airbrush boleh didapati dalam bentuk kartrij yang diisi dengan asas. Ia mempunyai kelebihan yang mudah digunakan, memberikan rupa halus dengan warna kulit yang sekata. Kekurangan melibatkan kos tinggi, penyebaran sukar, dan sedikit warna.

Harga alat solek airbrush

:small_blue_diamond: Alat solek berus udara direka untuk menggunakan prinsip menggunakan kekuatan udara termampat untuk menyemburkan asas cecair dengan halus ke atas kulit.

:small_blue_diamond: Kit jenis ini terdiri daripada kartrij berisi pondasi kecil yang dipasang pada peranti berus udara. Foundation kemudian digunakan dalam bentuk semburan halus.

:small_blue_diamond: Tidak kira apa jenis solek atau produk lain yang anda gunakan, ia mesti menjimatkan. Walau bagaimanapun, harga alat solek berus udara agak tinggi berbanding dengan alat solek biasa.

:small_blue_diamond: Harga untuk beberapa alat solek berus udara terbaik dari TEMPTU, Sephora, Dior, dan Mac telah dijadualkan di bawah:

Kit solek berus udara Harga
Kit starter kanvas sempurna Temptu air $ 195.0
Kit berus udara asas Temptu $ 241.0
Kit berus udara intro Temptu $ 321.0
Kit berus udara utama Temptu air $ 451.0
Kit barangan keperluan Isabelle De Vries $ 703.0
Kit berus udara mewah Temptu $ 837.0
Kit berus udara yang mudah $ 286.0
Asas airbrush kesempurnaan kabur Sephora $ 28.0 di Sephora
Alat solek berus udara prestasi HD $ 36.00
Pistol berus udara graviti $ 142.0
Sistem berus udara asas Luminess air $ 115.0 di eBay
Asas semburan kilat udara Dior $ 62.0 di Dior
Sistem solek kosmetik berus udara Belloccio $ 65.0 di eBay
Kit pemula udara udara mineral $ 150.0
Kit berus udara standard S-one $ 607.0

Kit solek Airbrush di UK

:small_blue_diamond: Kulit berpori bukanlah impian banyak gadis, terutamanya apabila ada beberapa majlis khas - seperti hari besar anda - anda ingin kelihatan cantik.

:small_blue_diamond: Oleh itu, jika anda mempunyai tanda wajah atau kulit berpori maka asas solek yang biasa ada tidak akan memberikan kemasan yang anda mahukan.

Produk solek

:small_blue_diamond: Alat solek jenis ini bahkan boleh disediakan di rumah dan anda boleh menggunakan bekas penyembur untuk mengisinya dengan alas cair dan semburan untuk penyebaran asas.

:small_blue_diamond: Alat solek airbrush - sebagai asas digunakan dalam bentuk kabus atau semburan - dapat memberikan warna kulit yang sekata. Berikut adalah beberapa alat solek berus udara terbaik di UK:

1. Sistem Makeup Kosmetik Airbrush Profesional

Ia dianggap sebagai keseluruhan terbaik

Ia terdiri daripada:

 • Berus udara
 • Sistem pemampatan
 • Enam warna asas
 • Mekap ke kontur
 • Lebih bersih setelah selesai

Harga: $ 100 di amazon

2. Asas airbrush kabut kesempurnaan

 • Produk oleh Sephora
 • Ringan ketika disapu
 • Menawarkan liputan tanpa penampilan caky
 • Harga: $ 28.0

3. Asas semburan kilat udara Dior

 • Produk oleh Dior
 • Terdapat dengan 25 warna asas
 • Sesuai untuk pelbagai warna kulit
 • Menyembunyikan pori-pori wajah, cela, dan parut dengan baik
 • Harga: $ 62.0

4. Set asas berus udara Deluxe

 • Produk oleh Magicminerals
 • Menyembunyikan garis wajah yang halus bersama dengan kedutan
 • Harga: $ 59.0

5. Sistem asas berus udara

 • Produk oleh Luminess
 • Tahan lebih lama setelah digunakan
 • Menawarkan liputan dan memberi anda penampilan yang sempurna
 • Harga: $ 148.7

6. Sistem Solek Airbrush Air Cordless Professional

 • Produk oleh TEMPTU
 • Ringan ketika disapu
 • Mengandungi foundation, blush on dan highlighter juga
 • Harga: $ 195.0

Pendek kata :writing_hand:

Airbrush makeup adalah alat solek inovatif yang berdasarkan prinsip aplikator semburan. Alat solek berus udara terbaik di UK melibatkan kit oleh Sephora, Luminess, Mac, dan TEMPTU. Alat solek ini memberi anda penampilan yang ringan dan bernilai dibelanjakan.

Alat solek berus udara untuk kegunaan seharian

:white_flower: Solek adalah perkara yang anda tidak hanya perlukan pada majlis perkahwinan atau semasa berjalan di jalan raya. Ini adalah keperluan harian terutamanya jika anda seorang wanita yang bekerja.

:white_flower: Semasa anda pergi ke pejabat, mungkin selama 7 hingga 8 jam, anda tidak mempunyai masa untuk memberikan sentuhan semula pada alat solek pagi anda.

:white_flower: Dalam kes-kes ini, anda akan mencari bagaimana untuk menjadi cantik atau bagaimana untuk bersembunyi dengan penampilan yang segar dengan satu perubahan solekan. Mekap airbrush adalah perkara yang hampir menyelesaikan masalah ini.

:white_flower: Airbrush juga tersedia untuk kegunaan harian; namun, kos anda mungkin sedikit lebih tinggi daripada solek biasa. Ini membantu anda mendapat liputan penuh dan anda boleh menggunakan lapisan sebanyak yang anda mahukan.

:white_flower: Kit solek udara mineral adalah alat solek terbaik untuk kegunaan harian. Ia sedikit berbeza dengan yang profesional, tetapi setelah anda membiasakannya, penggunaannya menjadi mudah bagi anda.

:white_flower: Ia terdiri daripada primer, concealer, solek cair, dan juga serum untuk menghidrat kulit. Penghidratan kulit adalah objek utama untuk kelihatan muda dan segar.

:white_flower: Sebaiknya, anda mesti mencari tahu berapa banyak air yang harus anda minum sehari untuk mendapatkan kulit segar, namun penggunaan serum dalam solek mineral dapat membantu anda dalam penghidratan kulit.

:dizzy: Lihat juga

Cara menumbuhkan bulu mata Scrub badan DIY lash semulajadi

Soalan lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang kebanyakan orang tanyakan mengenai solek berus udara. Sebilangan dari mereka telah dijawab secara ringkas dan tepat:

1. Apakah alat solek berus udara yang terbaik untuk dibeli?

Beberapa alat solek berus udara yang hebat perlu dibelanjakan. Walau bagaimanapun, alat solek oleh TEMPTU, SEPHORA, MAC, dan DIOR dianggap sebagai yang terbaik.

Sebilangan kit ini dinamakan di bawah:

 • Terbaik untuk pemula: Asas airbrush kesempurnaan Sephora foundation
 • Kit solek keseluruhan terbaik: Kit permulaan kanvas sempurna Temptu air
 • Kit pelbagai tugas terbaik: Sistem berus udara asas Luminess air

2. Bolehkah anda menggunakan solek di berus udara?

:white_check_mark: Ya!

 1. Sekiranya anda mempunyai asas dengan ketebalan yang kurang sesuai digunakan sebagai bentuk semburan, maka anda pasti boleh menggunakannya di dalam bekas solek berus udara anda.

 2. Namun, jika anda menggunakan alas dengan konsistensi tebal, ia mungkin tidak berfungsi kerana penyemburan sukar dilakukan dengan bahan yang lebih tebal berbanding dengan yang lebih nipis.

3. Adakah solek berus udara berfungsi pada kulit yang lebih tua?

 1. Kulit yang bertekstur dan kering bukanlah calon yang baik untuk solek berus udara. Sebabnya, alat solek berus udara kebanyakannya berasaskan silikon dan karenanya bertindak sebagai alat solek kalis air.

 2. Kerana sifat kalis air, asas solek berus udara kurang berminyak dan jika anda sudah kering atau matang kulit, ia mungkin memberi anda penampilan yang tidak stabil.

 3. Walau bagaimanapun, persekitaran yang lembap atau kerap berpeluh menjadikannya sesuai untuk anda.

Kesimpulannya

 1. Alat solek Airbrush adalah alat solek yang terdapat di dalam bekas penyembur. Ia digunakan dalam bentuk semburan halus atau kabut dan menyebarkan lapisan asas yang rata.

 2. Ia cenderung kering dengan segera dan oleh itu dapat digunakan dalam beberapa lapisan sesuai dengan penampilan yang anda inginkan. Alat solek airbrush memberikan anda liputan penuh kerana ia digunakan dalam bentuk kabus.

 3. Ia berasaskan silikon dan oleh itu terutamanya tersedia sebagai alat solek kalis air. Alat solek berus udara agak mahal berbanding dengan solek tradisional, pencampurannya sukar dan ia mempunyai pelbagai warna.

 4. Mac, Luminess, Dior, dan Sephora terkenal dengan alat solek berus udara yang jimat dan terbaik.

Artikel berkaitan

Flaxseed gel Minyak kastor untuk kening Apa yang dilakukan oleh krim mata? Bagaimana untuk mendapatkan mata berasap?