Apa itu wain tanpa alkohol? Adakah setaraf wain tanpa alkohol atau penguraian? Ia adalah. Ketiga-tiga istilah ini boleh digunakan secara acuh tak acuh ketika mengenai arak atau minuman yang mempunyai alkohol jauh. Walaupun istilah itu boleh mempunyai beberapa makna yang berbeza bergantung pada apa kaitannya dengan dan di negara mana anda berada, wain tanpa alkohol, bebas alkohol, dan alkohol semua berpendapat bahawa ada sedikit alkohol dalam alkohol.

Wain tanpa alkohol terbaik:

Suatu ketika dahulu, mereka yang memilih untuk tidak minum wajib membuat jus lama dan minuman ringan, tetapi dengan peningkatan pergerakan "sederhana aneh" dan pengambilan yang disengajakan juga datang ke segelas wain bebas alkohol, semangat , dan bir yang mengeluarkan alkohol (melalui proses yang dikenali sebagai alkohol) tetapi tidak kehilangan rasa.

1. Ariel Cabernet Sauvignon Dijual Beralkohol-

Wain bebas alkohol ini dibuat di kebun anggur yang tahan lama di Paso Robles, California. Setelah fermentasi dalam baja yang tidak disenyawakan, umurnya di tong kayu oak, dan sebelum membungkus, alkohol itu "ringan diterangi oleh filtrat sejuk."

2. Sputling Brut yang Bebas Alkohol di Rumah

Teetotalers dapat menggembirakan gelembung. Botol ini mempunyai bau buah epal hijau, buah persik, dan buah batu dengan epal dan buah merah mengikut citarasa. Ini adalah pilihan yang cemerlang dan menyejukkan apabila keadaan memerlukan wain berkilauan, tetapi wain bebas alkohol.

3. Apple Cider Martin yang Berkilau-

Berkilau Martinelli Satu lagi pilihan berkilau, sari berkilau Martinelli, telah menjadi roti bakar kegemaran alkohol selama lebih dari 150 tahun.

4. Regis Chardonnay Wain Tanpa Alkohol-

Chardonnay memberikan rasa pir dan epal yang lebih ringan sama dengan hujung kayu oak. Penutupnya yang sederhana membolehkannya berpasangan dengan pasta dan makanan laut, sama seperti alkoholnya.

5.Le Petit Chavin Rose Wain Mawar Bukan Alkohol-

Pierre Chavin, bertempat di daerah Languedoc-Roussillon di Perancis, menambah barisan wain bebas alkohol Zéro dalam barisannya beberapa tahun yang lalu. Rosé dimaksudkan untuk berpasangan dengan gigitan yang lebih ringan seperti salad dan pencuci mulut kerana tidak minum alkohol tidak semestinya kekurangan selera musim panas pilihan semua orang.

6. Campuran Koktel Bibir Tanpa Alkohol Trio-

Walaupun bukan secara teknikal anggur, botol ini memerlukan banyak pertimbangan — terutama bagi penggemar koktel. Belinda Chang, yang telah bekerjasama sebagai sommelier selama dua dekad di beberapa restoran terkemuka di negara ini dan memenangi Anugerah Yayasan James Beard pada tahun 2011, menyatakan bahawa aroma minuman keras bukan alkohol ini sangat mengagumkan. Dia melanjutkan bahawa mereka "melaksanakan bentuk soda yang indah yang bukan hanya soda kelab dengan liming."

7. Chardonnay yang Alkohol Bebas dari Rumah Tinggal

Sekiranya anda elegan Chardonnay yang baru dan segar dengan sedikit rasa, epal, sitrus, dan rasa segar yang segar, Percuma menawarkan alternatif yang hebat. Ia berpasangan dengan ikan, betis, pasta sos putih, dan keju lembut.

8. Ladang Buah Belvoir Elderflower dan Rose Lemonade-

Sekiranya anda mencari lebih sedikit wain dan lebih banyak minuman berkilau, campuran elderflower dan rose bubble ini pasti lembut.

9.TÖST Wain Bebas Alkohol, Berkilau-

Tst kelihatan seperti sampanye tetapi agak campuran teh putih, blueberry putih, dan halia. Rendam pada waktu koktel atau dengan mudah menggunakan dua hidangan.

10.Tautila Tinto Wain Bebas Alkohol-

Tautila Tinto Wain Bebas Alkohol

Sesuai untuk percutian, cubalah memadankan makanan ringan musim sejuk anda dengan wain tanpa alkohol merah ini.

11.BrewDog Nanny State-

Negeri Pengasuh BrewDogWalaupun bir ini tidak sepenuhnya mengandungi alkohol, ia memerlukan sekitar 12 tin untuk membuat anda mabuk dengan lembut. Sekiranya anda menyukai IPA, ini adalah bir untuk anda.

12. Heineken 0.0% Bir Tanpa Alkohol-

.Hineine 0.0% Bir Tanpa Alkohol Kenaikan pasaran dalam beberapa tahun kebelakangan telah mengarahkan beberapa penambah bir yang signifikan untuk mendapatkan wain tanpa alkohol. Hadiah Heineken, yang bermula pada tahun 2019, dikatakan oleh peminat tidak dapat dilihat dari varian ABV penuh.

13. Wain Bebas Alkohol Clausthaler Dry Hopped-

Wain Bebas Alkohol Clausthaler Dry Hopped Clausthaler adalah satu-satunya wain tanpa alkohol di Jerman. Pilihannya dilancarkan kering dengan lompatan Cascade, yang memberikan anggur sebagai bentuk rasa sitrus. Warnanya pekat dan diakhiri dengan nada karamel. Sekiranya anda bukan peminat hop, Clausthaler menawarkan beberapa jenis seperti segar dan lemon.

14.Mikkeller Energibajer-

Mikkeller Energibajer Wain bebas alkohol dari kilang Denmark Mikkeller mempunyai laporan mengenai buah persik, limau gedang, dan aprikot. Tambahan, ia boleh menjadi pilihan yang menyenangkan setelah bersenam. Bir mempunyai fenol, yang diberikan untuk mengurangkan rasa sakit. Lebih-lebih lagi, gula dan elektrolit pelbagai jenis bantuan dalam pemulihan selepas bersenam.

15. Pemacu Bitburger-

.Bitburger Drive Dinamakan dengan betul berdasarkan apa yang akan anda siapkan jika anda meminumnya, variasi Drive Bitburger tidak mempunyai bukti alkohol. Ini adalah Pilsner Jerman dengan rasa ringan dan segar. Sama ada anda bersantai di tepi kolam renang atau berkelah keluarga, ini adalah wain bebas alkohol yang mudah diminum.

16Brooklyn Brewery.-

Pembuatan Bir Brooklyn

Dari kilang kerajinan New York yang indah, Brooklyn Brewery mendapat pilihan tanpa alkohol ini, yang menonjolkan pertimbangan roti, seperti roti dan kelembutan yang seimbang yang akan menarik minat mereka yang suka bir dengan sedikit rasa.

17. Pembuatan Bir Atletik Menjalankan IPA Bukan Alkohol Liar-

Athletic Brewing Co. Telah mencipta nama untuk diri mereka sendiri untuk siri bentuk wain bebas alkohol, reka bentuk mod tin, dan idea mereka yang dipengaruhi oleh kesihatan. Run Wild gaya IPA mereka adalah peminat khas yang sesuai dengan rasa dan baunya yang memberi anda kebijaksanaan minuman.

18. Wain Bebas Alkohol Beck-

Alkohol Beck

Wain bebas alkohol dari Pilsner tradisional Jerman Beck mempunyai rasa yang segar dan bernuansa segar dengan kehangatan malty dan rasa masam.

19. Bir Halia Premium Fever-Tree-

Pengisar koktel NA kontemporari ini juga mempunyai rasa autonomi yang hebat. Bir halia masam, seperti bir biasa, tetapi tidak termasuk hop atau laktosa. Halia yang kuat memberikan lebih dari sekadar bau - ia ditunjukkan untuk memperbaiki perut yang masam dan memudahkan penyalaan.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

Adakah wain bebas alkohol bebas alkohol?

Walaupun standardnya boleh mempunyai sedikit makna bergantung kepada apa yang menjadi perhatian mereka dan di negara mana anda berada, wain tanpa alkohol , bebas alkohol dan alkohol yang beredar semuanya bermakna ada sedikit alkohol dalam wain. Untuk meletakkannya dengan kata-kata murni, wain bebas alkohol dibuat dengan penyingkiran alkohol dari anggur biasa.

Adakah wain bebas alkohol sihat?

Walaupun wain bebas alkohol dan alkohol merah termasuk jumlah antioksidan yang sihat untuk jantung, alkohol mungkin menghalang polifenol daripada melakukan kerja pelindungnya. Wain merah tanpa alkohol mungkin lebih cekap melindungi jantung.

Adakah arak bebas alkohol seperti wain?

Wain bebas alkohol mempunyai kira-kira sepertiga dari gula dan kalori sebagai item biasa tetapi mengekalkan kelebihannya yang sihat, menurut penyelidikan. V / NO merangkumi analisis, termasuk oak dan tanin, untuk memberikan barangnya lebih banyak wain - seperti rasa dan rasa mulut.

Adakah rasa bukan alkohol serupa?

Orang yang berminat untuk minum wain tanpa alkohol sering mempersoalkan sama ada rasanya sama dengan wain dengan alkohol di dalamnya. Jawapannya tidak , tetapi orang yang meminum arak akan merasakan kesan lain.

Adakah wain tanpa alkohol berbahaya bagi hati anda?

Oleh kerana alkohol maksimum diproses melalui hati, jumlah alkohol terkecil dalam wain bebas alkohol boleh menyebabkan lebih banyak kerosakan pada mereka yang sebelumnya mengalami masalah dengan hati mereka. Ini melibatkan sirosis hati dan keadaan yang dikenali sebagai hati berlemak.

KESIMPULAN:

Walaupun wain bebas alkohol dan alkohol merah mengandungi jumlah antioksidan yang sihat untuk jantung, alkohol mungkin membentuk polifenol daripada melakukan kerja pelindungnya. Oleh itu, wain tanpa alkohol mungkin lebih kuat melindungi hati.