Semua Bendera Amerika Hitam. Semasa Perang Saudara di Amerika, dari tahun 1861 hingga 1865, mode bendera hitam pada mulanya digunakan. Ketika mereka terpaksa menaiki kapal menuju pelabuhan Alliance, mereka menaikkan bendera hitam dan enggan menyerah daripada mati atau memberikan seperempat.

Semua bendera hitam Amerika bermaksud dari sudut sejarah

 • Bendera setiap negara adalah sumber kebanggaan, tetapi rona gelap di bendera Amerika mempunyai makna tertentu. Biasanya, ia berbeza dengan warna merah, biru, dan putih, tetapi melihatnya dalam warna hitam semestinya membuat anda percaya bahawa pergerakan besar berlaku di negara ini.

 • Ini boleh menjadi apa-apa, dari kesetaraan gender hingga menyokong angkatan bersenjata tentera atau mengkritik perintah politik yang keras, tetapi bendera selalu mewakili kebersamaan negara.

 • Di Washington, DC, amalan menukar warna bendera menjadi hitam pertama kali dilihat pada tahun 2015. Alasan menukar warna bendera menjadi hitam adalah untuk memperingati ulang tahun ke-20 Million Man March, demonstrasi besar.

 • Akibatnya, berjuta-juta orang kulit hitam yang telah dinafikan hak asasi sosial dan individu di negara mereka sendiri keluar untuk memprotes dengan bendera hitam. Oleh itu, pada 16 Oktober 1995, orang ramai berkumpul di sekitar monumen ikonik , pusat membeli-belah nasional, yang diarahkan dan diatur oleh Louis Farrakhan.

 • Orang Afrika Amerika telah menunjukkan solidariti dan kepentingan keluarga. Sekitar 400,000 hingga 1,1 juta orang berkumpul di satu lokasi, menjadikannya salah satu perhimpunan terbesar di Amerika dalam sejarah .

 • Pada masa itu, bangsa Amerika memperhatikan buat pertama kalinya apa maksud bendera Amerika yang serba hitam?

Apakah perspektif semasa mengenai penggunaan bendera Amerika yang serba hitam?

 • Di dunia sekarang, memaparkan bendera hitam lengkap di Amerika Syarikat mempunyai banyak tafsiran.

 • Yang paling penting, ia digunakan sebagai simbol oleh militan yang enggan menyerah tetapi cukup berani mati daripada pergi ke penjara atau bersedia untuk 'tidak memberi suku'.

 • Sebaliknya, bendera putih memaparkan motivasi yang bertentangan sepenuhnya, yang menunjukkan bahawa mereka menyerah.

 • Anda pasti memerhatikan bendera Amerika tanpa warna yang sesuai kecuali warna hitam dalam pelbagai pergerakan sejarah dan bertanya-tanya apa maksud bendera Amerika yang serba hitam. Jadi penjelasannya adalah bahawa pakaian tentera mengorbankan penggambaran mereka yang menonjol di bendera pada kesempatan tertentu kerana mereka menunjukkan kehormatan luar biasa kepada negara.

 • Pegawai penegak undang-undang juga mengibarkan bendera Amerika yang serba hitam untuk menunjukkan komitmen terhadap keselamatan awam dengan menjejaskan potensi dan pengiktirafan pihak berkuasa dari bendera tersebut dalam beberapa situasi penting.

Ringkasan

Bendera Amerika hitam sangat penting dalam menyebarkan kesedaran sosial dan politik dalam masyarakat. Namun, trend ini pada awalnya diciptakan semasa perang WW2, ketika militan menunjukkan bendera hitam untuk melambangkan ketidaksetujuan mereka untuk menyerah. Hari ini, isyarat bendera hitam mempunyai banyak makna. Jadi persoalannya mungkin mengenai bendera hitam sosial, perkauman, keagamaan, dan politik menyoroti motif penunjuk perasaan yang ditentukan dengan baik.

Beberapa demonstrasi terkenal dengan bendera Amerika serba hitam

Banyak penunjuk perasaan di Amerika Syarikat membawa bendera serba hitam untuk menunjukkan pandangan ekstrem mereka. Sebilangan kecil perkara ini dibincangkan di sini untuk menekankan kepentingannya.

1. Pergerakan Blue Lives Matter / Black Lives Matter

Pada 4 Jun 2017, sebuah gerakan meletus di Portland , dengan tujuan untuk mendiskreditkan gerakan masalah kehidupan hitam dan melancarkan kempen masalah kehidupan biru baru. Pada kedua momen itu bendera hitam telah digunakan tetapi dalam pergerakan warna kehidupan biru, biru tipis ditambahkan di tengah bendera.

2. Menentang keadaan lockdown

Penyokong Penguatkuasaan Undang-Undang Amerika mempunyai peluang untuk secara tidak langsung mensasarkan pergerakan bendera biru tipis semasa krisis covid19 yang paling baru ketika penguncian ketat dikenakan kepada rakyat.

3. Presiden Amerika Syarikat mengundurkan diri.

Bendera Amerika serba hitam bahkan digunakan untuk Presiden Joe Biden pada 20 Januari 2021. Sebab penggunaan bendera hitam adalah penerangan peralihan kuasa, yang kemudian menjadi trend media sosial.

Dalam bendera Amerika hitam, jalur biru tipis telah menimbulkan kontroversi.

 • Bendera Amerika hitam biasanya merujuk kepada tujuan pertempuran tentera, menekankan bahawa lawan tidak akan diberikan suku.

 • Sebaliknya, garis biru nipis adalah petunjuk tambahan pada bendera hitam Amerika yang mempunyai nilai tersendiri.

 • Garis ini menunjukkan isyarat yang menggembirakan kepada pasukan polisi, yang bekerja dalam situasi berbahaya untuk memastikan orang awam selamat.

 • Garis mendatar di tengah bendera hitam juga mengucapkan terima kasih yang mendalam kepada pegawai penguatkuasa yang telah memberikan nyawa untuk melayani pembelaan negara mereka.

 • Pengkritik juga mendakwa bahawa garis biru tipis di bendera ditambahkan setelah insiden Black Lives Matter, yang meletus untuk menuntut keadilan kaum dalam masyarakat kulit putih.

 • Kemudian, perbahasan beralih kepada pentingnya pegawai polis dan anggota lain yang setia dalam menyediakan persekitaran yang selamat untuk kita tinggali, dengan slogan "masalah kehidupan biru" sebagai reaksi terhadap "masalah kehidupan hitam."

JADUAL

Ringkasan

Dari segi kronologi, kepentingan bendera Amerika hitam tidak dapat dilebih-lebihkan. Walaupun beberapa acara masih boleh diperdebatkan, ia telah digunakan berulang kali. Berbanding dengan pergerakan jirim hidup hitam, jirim hidup biru mendapat perhatian lebih besar. Akibatnya, bendera hitam dengan garis biru tipis menjadi kontroversi dalam semua perbahasan.

Senarai bendera hitam yang digunakan di seluruh dunia.

 • Bendera hitam memiliki nilai yang signifikan sebelum demonstrasi politik atau agama, dan penggunaan warna simbolik ini pada bendera nasional memiliki reputasi internasional.

 • Tinjau ke bawah tingkap dan perhatikan bagaimana pengenalan bendera hitam sangat penting untuk mempengaruhi pandangan orang ramai dan membawa revolusi geografi.

1. Perang Dunia I di Jerman

Bendera merah jambu, hitam, dan putih dikibarkan sekali dalam sejarah Perang Petani Jerman , yang dilancarkan petani pada abad ke-16 untuk menunjukkan semangat mereka.

2. Bendera hitam Afghanistan adalah nombor dua.

Afghanistan mengibarkan bendera hitam gelap dari 1709 hingga 1738 dan sekali lagi dari 1880 hingga 1901.

3. Perang Saudara Sepanyol

Anda mesti mengetahui pertempuran penggantian Sepanyol yang terkenal, di mana bendera hitam dikibarkan dengan moto "Kebebasan!" (Kita akan hidup bebas atau akan mati). Apabila tentera Catalan dan kor tentera menghampiri menutup peringkat perjuangan, mereka menyerahkan bendera hitam.

4. Ketertiban adalah Anarki

Bendera hitam Anarkis adalah salah satu bendera hitam yang paling terkenal, dan telah menjadi simbol Anarkisme sejak tahun 1880-an. Walau bagaimanapun, bendera mereka tidak hanya berwarna hitam; nampaknya berbeza dengan huruf A dan O. Huruf 'A' dan 'O' dari 'Proudhon' diambil untuk menjelaskan " Anarki adalah Ketertiban Tanpa Kuasa."

5. Semasa Perang Dunia II

Sejarah mengingat hari-hari ketika Nazi Jerman berlutut di hadapan musuh-musuhnya, menyerah. Kapal U berlayar ke pelabuhan Sekutu untuk menyerah di bawah bendera hitam.

6. Bendera hitam Ahmadiyah

Kekhalifahan kedua menciptakan bendera Ahmadiyah pada tahun 1930. Bendera itu berwarna hitam, yang dimaksudkan untuk menyerap cahaya rohani di dalamnya.

7. Pergerakan Chetnik

Bendera hitam Di Yugoslavia, yang kini dikenali sebagai Serbia, sebuah gerakan yang dikenali sebagai gerakan Chetnik muncul pada abad kedua puluh . Motif pusat gerakan itu adalah "kebebasan atau kematian," dilambangkan dengan bendera hitam dengan tengkorak di tengahnya.

Ringkasan

Kecuali orang Amerika, banyak negara lain juga menggunakan nilai bendera hitam ketika mereka berani memperjuangkan hak dan keadilan mereka.

Soalan lazim

S1. Apa yang anda tahu mengenai bendera Amerika yang dikaburkan?

Bendera Amerika yang dihitamkan menandakan dalam sejarah dunia kedua untuk pertama kalinya, untuk mengatakan bahawa mereka enggan menyerah dan memberikan seperempat kepada lawan mereka, pertempuran tentera mengibarkan bendera Amerika hitam.

S2. Seberapa penting penggunaan warna hitam pada bendera?

Hitam adalah satu-satunya warna yang menyerap setiap rona atmosfer yang menyenangkan atau tidak menyenangkan. Oleh itu, apabila sebuah masyarakat bertemu dengan suatu peristiwa di mana ia harus mewakili tekad, semangat, nasionalisme atau kekalahan penggunaan bendera hitam oleh musuh membantu menekankan unsur-unsur ini.

S3. Apakah maksud bendera serba hitam dalam f1?

Dalam permainan f1, bendera hitam dengan nombor pemandu dikibarkan untuk mendiskualifikasi pemandu dari perlumbaan f1 jika dia terus berkelakuan tidak seperti sukan. Sebelum hilang kelayakan, dengan menunjukkan bendera putih, dia sudah diberi peringatan.

S4. Apakah yang dimaksudkan dengan bendera hitam dengan garis biru nipis?

Sebenarnya, garis biru nipis di tengah bendera hitam menunjukkan kebanggaan pihak polis dan polis. Mereka bekerja dalam keadaan berisiko dan membiarkan orang ramai hidup dengan selamat. Sebilangan daripada mereka kehilangan nyawa, tetapi mereka tidak pernah membahayakan nyawa orang awam.

S5. Mengapakah bendera AS hitam sering terdapat dalam berita?

Ini benar-benar menarik banyak media yang menarik, karena secara khusus, ini merujuk kepada persekitaran yang sangat kacau atau semangat penunjuk perasaan. Pergerakan seperti ini menuntut perhatian media, dan media suka mendorong kempen seperti itu; dengan demikian, minat itu sebaliknya.

S6. Adakah bendera hitam Amerika itu menunjukkan rasa tidak hormat?

Amerika Syarikat Mengubah warna bendera adalah tidak sah. Dalam Seksyen 700 Kanun AS, Perlembagaan sebelumnya telah menyatakan apa bentuk dan warna bendera negara.

Q7 Adakah bendera hitam Amerika masih mempunyai kepentingan?

Setiap bendera Amerika kulit hitam dirancang untuk memberi musuh 'tidak ada suku akan diberikan', dan sekarang kekukuhan deklarasi ini menjadi kurang pantas. Tunjuk perasaan setiap hari sering dilakukan di khalayak ramai kerana pengaruh politik yang besar.

S8. Apa yang melambangkan bendera Amerika hitam?

Bendera AS telah melambangkan penghormatan besar nasionalisme, norma masyarakat, dan peranan pentadbiran mereka. Semua bendera menunjukkan kebanggaan dan pengorbanan nenek moyang untuk bangsa dan negara.

Penjelasan ringkas mengenai bendera hitam merujuk pada era ini, interaksi antara peranan agensi penguatkuasaan undang-undang dan entiti jenayah yang selalu bersedia untuk merosakkan keamanan sosial.

S9. Adakah makna bendera Amerika hitam penuh serupa dengan bendera Amerika hitam yang lain?

Sudah tentu tidak; maksudnya berbeza dari situasi ke keadaan. Beberapa peristiwa bersejarah merenungkan keberanian angkatan bersenjata ketika mereka menolak untuk menyerah atau memberikan petak kepada musuh. Dalam gerakan soal kehidupan hitam, masalahnya adalah untuk mendapatkan keadilan sosial dan kaum.

Juga, budaya bendera hitam di Amerika cenderung mewakili pentadbir, martir nasional, dan bahkan isu seksual dan aseksual untuk dibincangkan dalam masyarakat.

S10. Apa yang anda faham dengan melihat bendera Amerika daripada biasa dalam pelbagai warna?

Terdapat beberapa warna pada bendera Amerika klasik; namun, ia dianggap dilarang berdasarkan undang-undang negara. Orang menggunakan teknik menukar warna ini untuk menarik perhatian pihak berkuasa yang lebih tinggi.

Berikut adalah senarai warna dan maksudnya dari perspektif penunjuk perasaan.

 1. Hitam: tidak menyerah kalah.

 2. Putih: revolusi sejarah

 3. Biru: Agensi penguatkuasaan undang-undang

 4. Merah: Wira nasional dan ahli bomba

 5. Ungu: Pekerja dalam keselamatan peribadi

 6. Hijau dan Putih: Kempen Alam Sekitar

Kesimpulannya

Seperti negara lain, bendera AS juga melambangkan kebanggaan dan kehormatan mereka. Tetapi warnanya berbeza dalam beberapa peristiwa, dan penunjuk perasaan biasanya menggunakan taktik ini untuk mendapatkan sambutan besar dari penyokong mereka.

Namun, praktik ini telah terkenal di banyak wilayah, secara bertahap mendapat sokongan rasmi yang telah meningkatkan kesahihannya.

artikel berkaitan