Pengesahan pekerjaan Amazon , Semua pegawai dan pegawai baru di amazon dari Amerika perlu mengisi borang pengesahan 1-9, itu adalah syarat asas. 1-9 membentuk bahagian menjadi tiga bahagian, maklumat pekerja dan pengesahan, tinjauan dan pengesahan majikan, dan pengecualian proses COVID-19.

Maklumat hubungan pengesahan pekerjaan Amazon:

Alamat Peti Surat 81226 Seattle, WA 98108 AS
No telefon. 1-800-367-5690
Alamat emel [dilindungi e-mel]
Laman web www.amazon.jobs

Borang ini adalah syarat mustahak untuk mendapatkan pekerjaan di Amerika Syarikat , memenuhi syarat kedua majikan .

 • Pengesahan identiti
 • Pengesahan pekerjaan

Terdapat syarikat seperti itu yang mengambil kuasa untuk mengesahkan pekerja untuk syarikat pengambilan di Amerika Syarikat dan negara lain. Anda perlu menghubungi syarikat itu kerana negeri yang berbeza mempunyai syarat yang berbeza.

Apakah soalan yang biasanya meminta pengesahan dari pekerja?

Berikut adalah senarai soalan yang biasanya diminta untuk mengesahkan pekerja oleh syarikat.

Q 1. Adakah anda bekerja di syarikat ini? Q 2. Apakah tajuk anda? Q 3. Apakah tarikh mula dan akhir anda? Q 4. Adakah anda layak untuk menjalani latihan semula? Q 5. Adakah anda lulus dari kolej yang anda katakan berjaya? Q 6. Tahun berapa anda menghadiri? Q 7. Ijazah apa yang anda perolehi? Q 8. Apakah IPK anda?

Sekiranya pekerja berjaya mengesahkan semua syarat ini maka dia akan mendapat pekerjaan.

Pekerja yang diambil bekerja untuk amazon perlu melengkapkan pengesahan pekerjaan dalam masa 3 hari selepas hari pengambilan pekerja. Sekiranya mereka tidak mengisi tepat waktu, mereka tidak dapat melepaskan pembayaran mereka.

Sebab untuk mengesahkan pekerjaan amazon:

Amazon adalah laman web e-dagang amazon terbesar di dunia. Bermula dengan kedai buku dalam talian, berkembang pesat menjadi muzik, saluran streaming video dan sekarang anda menemui semua perkara di Amazon. Ia adalah kedai runcit terbesar di dunia.

Untuk mendapatkan pekerjaan dalam organisasi yang begitu besar, seseorang perlu mengesahkan identiti dan kebenaran pekerjaan mereka. Selain itu akan ada sebab lain yang perlu mengesahkan pekerjaan.

Sekiranya seseorang ingin mengambil gadai janji dari syarikat atau bank maka syarikat itu mahu pengesahan pekerjaan sebelum meluluskan pinjaman.

Mereka akan menghubungi jabatan HR syarikat untuk mengambil maklumat mengenai orang itu. Perinciannya mungkin merangkumi

 • Tarikh penyertaan dan akhir pekerjaan
 • Sedang bekerja atau tidak
 • Gaji tempoh tertentu (kebanyakannya bertanya mengenai tahun semasa)
 • Jawatan dan sebagainya.

Setelah mengetahui semua maklumat ini mereka meluluskan gadai janji.

Apakah bentuk 1-9?

Borang 1-9 adalah dokumen wajib untuk mendapatkan pekerjaan di mana sahaja di Amerika Syarikat. Bentuknya mengandungi tiga bahagian.

 1. Maklumat dan pengesahan pekerja
 2. Ulasan dan pengesahan majikan
 3. Pengecualian proses COVID-19

Setiap bahagian terdiri daripada soalan yang berbeza. Pekerja perlu mengisi borang ini dan menghantarnya dalam masa tiga hari selepas tarikh penyertaan.

Bahagian # 1: Maklumat dan pengesahan pekerja:

Bahagian ini berkaitan dengan pekerja sehingga mereka bertindak balas untuk mengisi bahagian ini. Bahagian ini memerlukan semua maklumat yang berkaitan dengan pekerja. Sekarang kita membincangkan cara mengisi bahagian ini langkah demi langkah.

 • Langkah # 1: Setelah melamar pekerjaan, anda mendapat e-mel dari ejen afiliasi Amazon di mana anda dapat melihat pautan dan pin unik. Klik pada pautan di bawah dan masukkan pin yang akan mengarahkan anda ke bahagian 1 borang 1-9. anda mendapat e-mel dari alamat: [dilindungi e-mel] dengan baris subjek Perhatian diperlukan, Kelayakan pengambilan pekerja jauh

 • Langkah # 2: Setelah klik pada pautan, tetingkap terbuka yang memerlukan nama belakang dan kod PIN anda, isi kedua syarat tersebut dan klik pada pilihan log masuk.

 • Langkah # 3: Setelah log masuk, tetingkap terbuka yang mengandungi ruang kosong dengan beberapa soalan. Isi semua maklumat dan klik teruskan.

 • Langkah # 4: Kaji semua maklumat yang telah anda tulis dan klik ya teruskan

 • Langkah # 5: Anda perlu mengisi sama ada anda menggunakan penyedia atau penterjemah untuk mengisi borang ini atau tidak. Sekiranya anda menggunakan, maka sebutkan pensijilan penyedia atau penterjemah.

 • Langkah # 6: Untuk mengisi langkah ini, anda harus memberikan semua dokumen kepada ejen anda maka anda boleh memuat naik salinan dokumen tersebut. Anda boleh melangkau langkah ini atau menahannya sebentar untuk mengisi maklumat selebihnya.

 • Langkah # 7: Berikan salinan dokumen yang belum tamat tempoh kepada ejen anda untuk proses selanjutnya. Anda mesti melakukan langkah ini sama ada anda sudah memuat naiknya.

 • Langkah # 8: Setelah memberikan semua maklumat, sekarang anda perlu mengisi maklumat ejen gabungan di bahagian 1-9 borang 1.

Sekarang, bahagian 1 dari borang 1-9 sudah selesai, anda akan mendapat e-mel pengesahan bahagian satu sekarang menuju ke bahagian 2.

Bahagian # 2: Ulasan dan pengesahan Majikan:

Bahagian ini akan diisi oleh ejen gabungan. Ini adalah langkah-langkah untuk mengisi bahagian 1-9 borang 2.

 • Langkah # 1: Anda akan melalui proses yang sama seperti yang diikuti di bahagian 1. Anda akan mendapat e-mel dari alamat e-mel yang sama seperti yang disebutkan di bahagian 1 dari ejen anda, periksa e-mel itu dan klik pada pautan yang disediakan di mel dengan PIN yang unik. baris subjek bahagian ini adalah: Bantuan AMAZON.COM Diminta: Kelayakan Pekerjaan Sewa Jauh.

 • Langkah # 2: Ejen anda akan mengisi nama belakang anda, nama belakang ejen yang diberi kuasa, dan kod PIN unik.

 • Langkah # 3: Ejen yang diberi kuasa mengisi semula semua maklumatnya yang telah diisi di bahagian 1. Semua maklumat yang diperlukan diserlahkan dengan warna merah dengan tanda bintang .

 • Langkah # 4: Pada langkah ini ejen yang diberi kuasa untuk memeriksa semua dokumen asal anda di hadapan anda.

 • Langkah # 5: Ejen akan memasukkan semua maklumat yang diperlukan dari dokumen anda, pastikan ejaan harus betul dan maklumat harus tepat.

 • Langkah # 6: Ejen akan menyemak borang, pengesahan dan menandatanganinya secara elektronik.

 • Langkah # 7: Langkah terakhir bahagian 2 adalah mengisi semua maklumat yang diperlukan dari dokumen pekerja. Maklumat mesti tepat dan tidak boleh diubah pada masa akan datang.

 • Langkah # 8: Sekarang bahagian 2 sudah lengkap dan ejen akan menerima e-mel pengesahan.

Pengecualian proses COVID 19:

Oleh kerana syarikat pandemik ini, keperluan SSN (nombor keselamatan sosial) dan menambah bahagian yang disebut pengecualian proses COVID-19 . Ini adalah perubahan sementara dalam kebenaran pekerjaan Amerika di mana pekerja boleh memberikan SSN dalam masa 365 hari (1 tahun).

Sama ada pekerja memohon nombor jaminan sosial atau tidak, mereka mesti mengisi yang diminta di tempat yang diperlukan SSN. Sekiranya pekerja sudah mempunyai nombor keselamatan sosial maka mereka harus mengisi tempat kosong.

Ringkasan: Pengesahan pekerjaan Amazon diperlukan untuk mengisi borang 1-9 jika pekerja itu milik Amerika. Borang 1-9 terdiri daripada 3 bahagian, pekerja perlu mengisi semua bahagian ini di bawah pengawasan ejen yang diberi kuasa. Sekiranya pekerja milik negara lain maka mereka perlu menghubungi nombor ini 1-800-367-5690 atau alamat e-mel: [dilindungi e-mel] .

Topik-topik yang berkaitan:

Bagaimana Saya Bercakap dengan Orang Langsung di Amazon?

Maklumat hubungan sumber manusia Amazon

Log masuk tenaga kerja Amazon

Soalan Lazim:

Soalan yang sering diajukan mengenai topik pengesahan pekerjaan amazon diberikan di bawah:

1. Apa yang perlu dilakukan sekiranya PIN anda tidak berfungsi?

Sekiranya anda tidak dapat log masuk ke mana-mana bahagian borang 1-9 atau jika PIN anda tidak berfungsi, anda mesti menyemak perkara berikut:

 • Periksa ejaan nama belakang anda, ejaannya harus sama seperti yang ditulis dalam e-mel. Sekiranya ejaan nama anda tidak betul maka anda boleh mengubahnya pada masa akan datang.
 • Periksa PIN anda, masukkan kode PIN yang tepat seperti yang disebutkan. Pastikan untuk memeriksa capslock.
 • Sekiranya anda masih tidak dapat log masuk, minta menghantar semula e-mel.

2. Apa yang harus dilakukan sekiranya pekerja tidak mempunyai alamat tetap AS?

Semasa mengisi borang 1-9, anda mesti memasukkan alamat kediaman anda, jika anda mempunyai alamat tetap dengan baik dan bagus tetapi jika tidak ada maka anda boleh memasukkan alamat kediaman anda sekarang bersama dengan nama jalan, kota, negeri, dan kod pos. anda tidak perlu menukar alamat anda semasa berpindah ke lokasi baru.

3. Berapa lama masa yang diperlukan Amazon untuk menjawab permohonan pekerjaan?

Secara amnya, ia bergantung pada kedudukan yang diterapkan. Perlu 3 minggu hingga 3 bulan untuk menjawab permohonan pekerjaan. Lebih tinggi kedudukan semakin lama kerana banyak jadual temu ramah.

4. Bagaimana saya mengesahkan pekerjaan?

Untuk mengesahkan pekerjaan, anda bertindak mengikut langkah-langkah ini.

 • Tentukan maklumat syarikat dan hubungan
 • Hubungi jabatan HR.
 • Soalan untuk ditanyakan melalui telefon
 • Mengemukakan permintaan bertulis
 • Contoh borang pengesahan pekerjaan

5. Adakah mendapat pekerjaan di amazon itu mudah?

Sekiranya anda layak mendapat jawatan yang diperlukan maka senang mendapatkan pekerjaan di Amazon. Anda perlu memenuhi beberapa syarat yang merangkumi latar belakang perubatan dan pekerja.

Kesimpulan:

Untuk tepat artikel di atas "Pengesahan pekerjaan Amazon", Amazon adalah laman web e-dagang terbesar di dunia di mana para pembeli dapat mencari berjuta-juta produk, jenama antarabangsa dan tempatan dari seluruh dunia. Its menjadi impian hampir setiap orang untuk mendapatkan pekerjaan yang berwibawa di Amazon kerana ia adalah pembayar baik syarikat . Untuk pengesahan pekerjaan di amazon hubungi 1-800-367-5690 atau e-mel [dilindungi e-mel] . Sekiranya anda membuat permohonan dari Amerika, anda mesti mengisi borang 1-9. Terdapat syarikat di Amerika yang bekerja sebagai pihak ketiga tujuan mereka adalah untuk menggaji pekerja untuk syarikat tersebut dan mereka memenuhi semua syarat termasuk dari 1-9. Borang ini terdiri daripada tiga bahagian Bahagian pertama disebut maklumat pekerjaan dan pengesahan yang diisi oleh pekerja, bahagian kedua kajian dan pengesahan majikan yang diisi oleh ejen yang diberi kuasa dan bahagian ketiga adalah pengecualian proses COVID-19, bahagian penambahan sementara kerana wabak ini. Setiap bahagian terdiri daripada pelbagai soalan.

Artikel berkaitan:

Bolehkah Anda Menggunakan PayPal di Amazon?

Latar Belakang Amazon

Bagaimanakah Tongkat TV Api Amazon berfungsi?

Pengesahan pekerjaan Amazon disediakan oleh Untuk mula bekerja di Amazon, semua pegawai dan pekerja baru dari Amerika Syarikat mesti melengkapkan borang pengesahan 1-9. Bahagian borang 1-9 dibahagikan kepada tiga bahagian : maklumat pekerja dan pengesahan, tinjauan dan pengesahan majikan , dan pengecualian proses COVID-19 .

Mengenai Amazon

Mengenai permodalan dan pendapatan pasaran, Amazon adalah peruncit dalam talian terbesar di dunia. Amazon mempunyai 566,000 pekerja pada akhir 2017, tersebar di seluruh dunia , dengan sekurang-kurangnya 180,000 daripadanya berpusat di Amerika Syarikat, menurut statistik syarikat.

Amazon mempunyai ratusan peluang pekerjaan yang tersedia pada waktu tertentu, dengan pengambilan pekerjaan berbeza-beza berdasarkan waktu tahun. Pembangunan perisian, pemenuhan pesanan, sumber daya manusia, pemasaran, teknologi maklumat dan pekerjaan teknologi, dan penjualan adalah beberapa kategori pekerjaan yang paling lazim. Negeri Washington adalah rumah ibu pejabat syarikat mereka.

Diasaskan oleh Jeff Bezos pada 5 Julai 1994, Amazon adalah peruncit dalam talian yang paling popular di dunia. Walaupun Amazon bermula sebagai kedai buku dalam talian, syarikat itu dengan cepat mengembangkan penawarannya untuk merangkumi streaming video, muat turun MP3, produk buku audio , dan perisian; hari ini, anda boleh menemui hampir semua perkara di laman web Amazon, termasuk produk fizikal dan digital di kedai sebenar dan maya.

Selain sebagai ibu pejabatnya di Amerika Syarikat, Amazon beroperasi di enam belas negara lain, dengan pekerja di setiap lokasi tersebut. Laman web runcit mereka sendiri, yang bebas dari yang berpangkalan di AS, tersedia untuk mereka.

Terdapat 208.1 bilion dolar di bank pada akhir suku kedua, yang berakhir pada 29 Jun 2018. Amazon berhasrat untuk membuka markas baru, yang dikenali sebagai HQ2, yang akan mengakibatkan penambahan lebih dari 50,000 orang tambahan untuk tenaga kerja Amazon secara keseluruhan.

Ringkasan

Semasa menghilangkan pembelian yang dilakukan di restoran dan bar, dinyatakan pada tahun 2018 bahawa Amazon telah dapat memperoleh sekitar 5% pasaran runcit di Amerika Syarikat, tidak termasuk semua yang berkaitan dengan kenderaan. Sebanyak 43 peratus perbelanjaan internet di Amerika Syarikat diambil kira oleh syarikat China pada tahun 2018.

Amazon baru saja membeli Whole Foods Market, sebuah perniagaan pasar raya dengan lebih dari 400 lokasi di seluruh negara. Banyak penganalisis industri percaya bahawa pembelian ini akan menjadi asas di mana Amazon akan mula bersaing dengan kedai tradisional seperti Walmart dan kedai kotak besar lainnya.

Bukan Hanya Amazon Menghadapi Kritikan

Banyak persoalan telah diajukan mengenai sama ada pemberi maklumat yang diberhentikan oleh Amazon atau tidak yang menyatakan kebimbangan mengenai kekurangan sokongan syarikat terhadap pekerja berikutan dakwaan keadaan kerja yang tidak selamat di gudangnya.

 • Sixty Minutes, sebuah rancangan televisyen nasional yang popular, melakukan pemeriksaan menyeluruh mengenai perkara ini akhir-akhir ini.

 • Menurut CNN, satu video mengenai isu ini dilihat lebih daripada 300,000 kali di YouTube dan menghasilkan hampir 1.600 komen .

 • Dalam surat terbuka kepada CEO Jeff Bezos, sekelompok bipartisan sembilan anggota parlimen , termasuk lima bekas calon presiden, telah meminta maklumat lebih lanjut mengenai pemecatan pekerja Amazon.com baru-baru ini.

 • Tim Bray, mantan naib presiden dan jurutera terkemuka di Amazon Web Services, menyiarkan catatan blog yang menjelaskan mengapa dia meninggalkan perniagaan itu "dalam keadaan kecewa" atas pemecatan tersebut. Karya ini mendapat liputan berita dan perhatian media sosial yang cukup besar.

Syarikat itu menggariskan langkah-langkah yang telah diambil untuk memastikan keselamatan di tempat kerja dan menyokong pekerjanya sepanjang tindak balas terhadap arus penyalahgunaan, termasuk pelaksanaan lebih dari 150 perubahan proses yang signifikan, penubuhan stesen pengujian dan pembersihan rutin kemudahannya, dan peningkatan gaji pekerja .

Ringkasan

Selain itu, perniagaan itu mengumumkan bahawa ia akan membiayai sekurang-kurangnya $ 4 bilion dalam kos yang berkaitan dengan Covid-19, yang akan merangkumi keselamatan pekerja masa depan. Pada masa ini tidak diketahui berapa banyak wang yang dibelanjakan untuk kesejahteraan pekerja berbanding perkhidmatan pelanggan dan inisiatif pertumbuhan perniagaan seperti membangunkan alat ujian virus yang mesra pengguna, mengoptimumkan rantaian bekalan untuk persediaan dan rawatan wabak global, dan melabur dalam penyelidikan untuk mengembangkan vaksin koronavirus. dan terapi.

Jabatan Pengesahan Pekerjaan Amazon

Untuk sebarang pertanyaan, cadangan, atau kritikan yang mungkin anda miliki, anda boleh menghubungi jabatan pengesahan pekerjaan Amazon menggunakan maklumat yang diberikan di bawah. Hubungi bantuan pelanggan Amazon untuk mendapatkan bantuan sekiranya anda menghadapi masalah dengan maklumat yang diberikan di bawah.

Maklumat mengenai cara mendapatkan perkhidmatan pengesahan pekerjaan.

Mata Jawapan
Telefon: 1-800-367-5690
Laman web: amazon.jobs.
E-mel: [dilindungi e-mel]
Alamat: Peti Surat 81226 Seattle, WA 98108 AS

Penglibatan Pekerja Kritikal bagi Kejayaan Semua Pihak Berkepentingan

Oleh kerana penglibatan pekerja mempengaruhi persepsi pelanggan dan keputusan pembelian, kritikan terhadap Amazon adalah penting.

Menurut tinjauan yang dilakukan oleh firma perhubungan awam Weber Shandwick, salah satu dari lima kebimbangan utama orang ketika membincangkan perniagaan adalah bagaimana syarikat memperlakukan kakitangan mereka (atau kekurangannya). Edelman Intelligence , sebuah firma penyelidikan global, mendapati bahawa tidak ada tindakan yang dibuat oleh syarikat yang mempunyai kaitan yang lebih tinggi dengan kemampuan syarikat untuk mengembangkan kepercayaan dengan masyarakat umum daripada "memperlakukan pekerja dengan betul."

Akibat daripada Covid-19 wabak , pelanggan meletakkan premium yang lebih tinggi ke atas pekerja kesejahteraan. Menurut tinjauan Morning Consult pada bulan Mac 2020 terhadap 2.200 orang dewasa Amerika, 67 peratus percaya bahawa sangat penting bagi syarikat untuk "menjaga pekerjanya dan memperlakukan mereka dengan sewajarnya, walaupun pada masa-masa sukar."

"Saya cenderung membeli dari perniagaan yang memperlakukan staf mereka dengan fleksibiliti dan pemahaman," kata 53% responden.

Walaupun Amazon telah mengupah dengan cepat semasa pandemi di seluruh dunia, menambah 175,000 pekerja dalam dua bulan terakhir sahaja, langkah ini tidak dapat dikekalkan secara kekal, dan perniagaan akhirnya akan kembali ke perjuangan mencari bakat yang disertai oleh banyak majikan sebelum kejayaan dari Covid.

Tanpa keraguan, liputan media yang luas mengenai masalah ini akan memberi kesan kepada calon pekerja masa depan. Selain daripada itu, laman web kajian majikan seperti Glassdoor dan Indeed, serta laman sosial dalam talian seperti LinkedIn, telah menawarkan forum kritikal untuk pekerja untuk mempengaruhi persepsi pekerja masa depan mengenai firma mereka.

Ringkasan

Selain itu, bagaimana Amazon memperlakukan pekerjanya mempunyai kesan terhadap kemampuan syarikat untuk mengekalkan dan merekrut kakitangan baru. Sebaliknya, pemergian Bray dari perniagaan, adalah contoh yang dipublikasikan dengan baik mengenai pengaruh buruk yang mungkin berlaku terhadap penderaan pekerja terhadap pekerja lain, dan tidak mungkin hasil utama episod ini. Sebilangan pekerja yang kini bekerja dari rumah tanpa imbuhan boleh memilih untuk keluar sepenuhnya sekiranya keadaan berterusan.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai pengesahan pekerjaan Amazon. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1 - Bagaimana cara mendapatkan pengesahan pekerjaan?

Mereka yang mencari pekerjaan atau pengesahan pendapatan boleh melakukannya secara dalam talian di Bagaimana Ia Berfungsi | Nombor Kerja dan masukkan kod Jabatan Tenaga Kerja: 10915. Hubungi perkhidmatan terus di 1-800-367-5690 jika anda ingin bercakap dengan seseorang melalui telefon.

2 - Bagaimana saya mengesahkan pekerjaan melalui nombor kerja?

Laporan pengesahan pekerjaan dari The Work Number® dapat diperoleh oleh agensi perkhidmatan sosial untuk digunakan dalam penyelidikannya. Sila rujuk pekerja kerja anda ke Pengesahan Perkhidmatan Sosial | Nombor Kerja atau hubungi 1-800-660-3399 untuk maklumat lebih lanjut .

3 - Adakah Amazon akan mengambil anda jika anda gagal dalam ujian dadah?

Untuk mematuhi polisi pemeriksaan dadah syarikat, Amazon tidak lagi menyaring kebanyakan pemohon pekerjaan untuk penggunaan ganja, termasuk mereka yang mencari pekerjaan di pusat pemenuhan pelanggan dan penghantaran.

4 - Status pekerjaan dapat disahkan oleh HR.

Pada Januari 2018, negara California meluluskan undang-undang yang melarang syarikat memeriksa sejarah gaji pekerja berpotensi. Majikan di California diberi kuasa untuk memeriksa maklumat gaji sebelumnya yang diberikan oleh bakal pekerja sekiranya calon pekerja memberikannya secara sukarela.

5 - Apa yang berlaku semasa pengesahan pekerjaan?

Adalah perlu untuk memanggil setiap majikan yang tertera pada CV calon untuk mengesahkan bahawa pemohon benar-benar bekerja di sana, dan juga untuk menentukan tajuk pekerjaan apa yang dimiliki pemohon sepanjang tempoh kerja mereka dan tarikh pekerjaan pemohon di sana.

Kesimpulannya

"Pengesahan pekerjaan Amazon," menjelaskan bahawa Amazon adalah laman web e-dagang 1 terbesar di dunia, di mana pembeli dapat menemui berjuta-juta barang dari seluruh dunia dan perniagaan tempatan dari seluruh dunia. Kedudukan berprestij di Amazon, yang merupakan syarikat dengan gaji yang baik, telah lama menjadi impian hampir semua orang yang ingin bekerja di sana. Hubungi 1-800-367-5690 atau hantarkan e-mel ke [dilindungi e-mel] jika anda perlu mengesahkan pekerjaan anda di Amazon.

Sekiranya terdapat permohonan dari Amerika Syarikat, anda mesti melengkapkan Borang 1 hingga 9. Tujuan agensi pekerjaan pihak ketiga di Amerika adalah untuk mengambil pekerja untuk keperluan syarikat, dan mereka mesti memenuhi semua piawaian syarikat, termasuk yang disenaraikan dalam nombor 1 hingga 9. Terdapat tiga komponen dalam borang ini. Kerana wabak itu, bahagian pertama disebut maklumat pekerjaan dan pengesahan yang diisi oleh pekerja.

artikel berkaitan

Semasa mempertimbangkan pekerjaan di Amazon, pekerja Amazon yang baru di Amerika mesti melengkapkan borang pengesahan 1-9, ini adalah syarat asas.

1-9 terdiri daripada tiga bahagian, maklumat, dan perakuan pekerja, pemeriksaan, dan perakuan majikan, dan pengecualian dari proses COVID-19.

Sekiranya anda perlu menghubungi perkhidmatan pengesahan pekerjaan Amazon, ada pertanyaan, cadangan, atau komen, lihat butirannya di bawah. Sekiranya anda mempunyai masalah dengan maklumat di bawah, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan Amazon di sini.

Maklumat hubungan untuk pengesahan pekerjaan

Pekerja Amazon serba baru di Amerika mesti mengikuti maklumat hubungan di bawah ini untuk berhubung dengan syarikat mereka

Alamat

BP Box 81226 Seattle, WA 98108 Amerika Syarikat

Telefon

1-800-367-5690

E-mel

[dilindungi e-mel]

Laman web

amazon.jobs.

Nombor Kerja

Amazon menggunakan syarikat pengesahan pekerjaan pihak ketiga bernama The Work Number.

Mereka boleh didapati di 1-800-367-5690 atau di laman web mereka di www.theworknumber.com

Kod majikan Amazon adalah 70129 dan mengesahkan setiap pekerja berkaitan dengan nombor pendaftaran awam mereka.

Ikuti langkah-langkah ini untuk mengesahkan pekerjaan.

 • Tukar maklumat dan komunikasi syarikat.

 • Hubungi jabatan sumber manusia.

 • Soalan telefon.

 • Buat permintaan secara bertulis.

 • Contoh borang pengisytiharan pekerjaan.

Bolehkah anda menulis sendiri penyata pendapatan bebas? Jawapannya adalah ya. Tulis sepucuk surat untuk membuktikan pendapatan anda dan gunakan dokumen-dokumen yang berkaitan berikut untuk membuktikan pendapatan anda: Borang Pendapatan Pelbagai IRS 1099 - Digunakan oleh pekerja bebas untuk melakukan kerja yang membayar $ 600 atau lebih untuk mendaftar.

Soalan lazim

Bagaimana syarikat meneliti sejarah pekerjaan?

Memeriksa sejarah pekerjaan melibatkan menghubungi semua pekerjaan yang disenaraikan dalam resume pemohon untuk mengesahkan bahawa pemohon diambil, untuk mengetahui pemohon mana yang bekerja pada waktu kerja mereka, dan kemudian tarikh pekerjaan pemohon.

Apakah kontrak pekerjaan bersyarat?

Surat bukti pekerjaan, juga dikenal sebagai "surat pekerjaan," adalah bentuk yang mengesahkan pendapatan atau gaji seseorang. Jenis surat pengesahan ini sering digunakan ketika seseorang mencari pangsapuri atau memohon gadai janji.

Apakah kod pengesahan Amazon?

Pengesahan dua langkah adalah ciri yang menambahkan lapisan keselamatan tambahan pada akaun anda. Apabila anda cuba log masuk, pengesahan dua langkah akan menghantar kod keselamatan unik kepada anda. Apabila anda mendaftar untuk Pengesahan 2 Langkah, anda boleh memilih untuk menerima kod keselamatan melalui SMS, panggilan suara, atau program pengesahan.

Mengapa Amazon menghantar OTP kepada saya?

Oleh kerana nilai beberapa item, beberapa perintah memerlukan kata laluan satu kali (OTP) pada masa penghantaran. OTP menambahkan lapisan keselamatan tambahan pada pakej anda. Sekiranya OTP diperlukan, kami akan menghantar OTP berangka enam digit ke alamat e-mel berdaftar anda setelah penghantaran item.

Adakah semua syarikat menjalankan audit?

Walaupun beberapa majikan memilih untuk tidak memeriksa sejarah pekerjaan pemohon, kebanyakan syarikat mengambil langkah kritikal ini dalam proses pra-pekerjaan.

Mengapa saya terus menerima mesej OTP?

Pertama sekali, telefon anda mungkin dijangkiti malware yang dapat digunakan untuk mengakses mesej anda yang mengandungi OTP. Anda juga boleh mendapatkan pautan yang akan digunakan untuk merosakkan telefon anda. Mengklik pada pautan ini akan membolehkan penipu mendapatkan akses tanpa kebenaran dan memudahkan mereka mengakses OTP anda.