Nombor HR HR ialah (888) 829-7180 . Nama Naib Presiden HR HR adalah Beth Galetti. Anda boleh mengakses Amazon HR melalui alamat e-mel yang [dilindungi e-mel] . Anda boleh menghubungi nombor HR Amazon dari 09:30 hingga 05:30.

:eight_pointed_black_star: Tentang Beth Galetti - Ketua Sumber Manusia Amazon

Beth Galetti adalah Naib Presiden Kanan sumber manusia di Amazon. Pengalamannya merangkumi pelbagai peranan pentadbiran kanan di empat daratan, dengan gabungan merancang , aktiviti lembaga, inovasi data, dan disiplin sumber manusia. Dia bersemangat untuk mendorong usaha bersama di seluruh dunia, mencipta kemampuan dan membuat pengaturan.

Sebagai raksasa runcit utama di seluruh dunia, Amazon menawarkan pembukaan perniagaan yang mencukupi dalam pelbagai bidang praktikal dan operasi. Orang yang mencari pekerjaan menghubungi Amazon . Tugas untuk diperiksa untuk membuka akses dalam Pengurusan Projek, Sokongan Pentadbiran, Sumber Manusia, Kejuruteraan Sokongan, dan itu baru permulaan. Juga, Amazon dapat dijangkau dengan berkesan mengenai HR dan soalan lain yang berkaitan. Untuk menghubungi kumpulan atau ejen HR HR, individu yang dilaburkan mungkin menyinggung nombor telefon yang diberikan untuk mendapatkan faedah untuk membantu.

:small_red_triangle_down: Nombor HR HR - HR, Kenalan, Pekerjaan, Pengesahan Pekerja

Jabatan Sumber Manusia Amazon Cara Menghubungi
Nombor HR Amazon Nombor Perkhidmatan Pelanggan: 1-800-372-8066
Nombor HR HR: (888) 892-7180
Waktu Panggilan: 09:30 pagi hingga 05:30 petang
Untuk Memohon Pekerjaan di Amazon: [dilindungi e-mel]
Pembantu Sumber Manusia: [dilindungi e-mel]
Alamat E-mel Amazon HR: [dilindungi e-mel] / [dilindungi e-mel]
Nombor Telefon Pejabat Korporat Amazon: (206) 266-1000
E-mel Jabatan Sumber Manusia Amazon: [dilindungi e-mel]
E-mel Pekerjaan Perkhidmatan Web Amazon: [dilindungi e-mel]
Kerjaya pakar kewangan: [dilindungi e-mel]

:eight_pointed_black_star: Bagaimana pembahagian sumber manusia amazon berfungsi?

Bahagian sumber manusia adalah bahagian utama perniagaan. Adalah boleh dipercayai untuk mengendalikan organisasi, secara umum, semua prosedur aktiviti dan segera mempengaruhi hasil organisasi.

:white_square_button: Pejabat sumber manusia Amazon bekerja serupa, kapasiti penting termasuk.

 • Penentuan dan pendaftaran

 • Penyediaan dan penambahbaikan

 • Bayar papan

 • Sokongan hubungan baik di kalangan pekerja

 • Menjaga ketetapan yang sah dan bermoral

Peranan asas Amazon HR adalah untuk membina tempat kerja dan hubungan yang berguna di antara pekerja dan pekerja organisasi. Beri dan padat dan iklim pembelajaran dapat memimpin organisasi ke arah kemajuan. Bahagian HR langsung berhubung dengan pengambilan wakil dan, secara amnya, masalah mengenai pekerja.

:eight_pointed_black_star: Kebaikan pekerja Amazon.

Kelebihan Amazon boleh berbeza mengikut kawasan, jumlah jam kerja yang anda tempah secara konsisten, tempoh perniagaan, dan status pekerjaan seperti kerja sesekali atau sementara.

:small_red_triangle_down: Kesihatan

Pilihan pengaturan Perubatan Amazon memberi anda kemampuan untuk memilih perkhidmatan perubatan yang tepat untuk anda dan saudara yang berkelayakan. Lihat beberapa rancangan, termasuk Akaun Simpanan Kesihatan (dengan komitmen pekerja dan perniagaan) dan banyak pembekal organisasi untuk pertimbangan terbaik di ruang anda. Anda juga boleh menggunakan reka bentuk Pergigian dan Penglihatan, sama seperti Akaun Perbelanjaan Fleksibel untuk kesihatan dan penjagaan wad .

:small_red_triangle_down: Keselamatan Kewangan

Pelan Amazon 401 (k) memberi anda peluang untuk mengakui pembayaran dana simpanan yang ditarik keluar dan menggabungkan pertandingan organisasi. Di samping itu, pengaturan ini menawarkan pelbagai pilihan spekulasi untuk membantu anda mencapai objektif kewangan anda. Organisasi ini membayar Insurans Kehidupan dan Kematian yang Tidak Disengajakan dan Insurans Penghentian dengan pilihan untuk mengambil peluang tambahan untuk anda dan wad anda. Organisasi ini membayar Cacat Jangka Pendek dan Jangka Panjang.

:small_red_triangle_down: Unit Stok Terhad (RSU)

Di Amazon, kebanyakan pekerja boleh menjadi pemilik organisasi melalui pemberian izin dan hak milik Unit Saham Terhad. Amazon secara konsisten menilai pendekatan yang lebih baik untuk memberi pelbagai bukaan pemilikan untuk semua pekerja .

:small_red_triangle_down: Sokongan Organisasi

 • Amazon sering memikirkan kesihatan dan kesejahteraan anda , baik di dalam maupun di luar tempat kerja. Kelebihan yang disertakan dapat diakses tanpa sebarang perbelanjaan untuk menjadikan hidup lebih sederhana.

 • Program Bantuan Pekerja percuma Amazon memberikan bantuan, sumber, dan rujukan harian rahsia untuk setiap bahagian pekerjaan dan kehidupan individu.

 • Amazon menawarkan sumber dalam talian untuk penjaga yang anak-anaknya bertarung dengan ketidakupayaan formatif untuk membantu mencari rujukan pertimbangan kanak-kanak dan senior.

 • Pekerja mendekati panduan kewangan, pengaturan rumah dan jabatan yang berlainan sekiranya berlaku penyakit atau kematian yang berbahaya.

:small_red_triangle_down: Bantuan Peruntukan

Amazon menawarkan bantuan peruntukan untuk kos penerimaan di rumah dan di seluruh dunia yang memenuhi syarat , termasuk caj peguam, perbelanjaan mahkamah, dan perjalanan.

:small_red_triangle_down: Cuti Bersalin dan Ibu Bapa

Amazon menawarkan skop pilihan Cuti Bersalin dan Ibu Bapa yang dibayar sepenuhnya untuk penjaga sebelum dan selepas kelahiran atau pemilihan anak muda. Ini menggabungkan industri kami salah satu pilihan "Leave Share" dan lawatan semula program kerja yang dapat disesuaikan yang dikenali sebagai "Incline Back." Walau bagaimanapun, pilihan ibu bapa memerlukan pertolongan berterusan selama satu tahun pada tarikh pengenalan anak muda ke dunia atau kedudukan pekerjaan.

:small_red_triangle_down: Waktu Henti

Waktu biasa dari bekerja adalah asas bagi pekerja untuk memberi tenaga dan mengisi semula. Oleh itu, pekerja memperoleh mengurus masa walaupun organisasi dibayar.

:small_red_triangle_down: Potongan Pekerja laman web Amazon

Pekerja mendapat potongan harga setiap tahun untuk barang yang dijual dan dihantar oleh laman Amazon .

:small_red_triangle_down: Pilihan Tempat

Program Pilihan Kerjaya Amazon adalah program kreatif yang ditawarkan kepada pekerja setiap jam. Program ini membayar lebih awal 95% daripada perbelanjaan kos pendidikan, bacaan kursus, dan caj yang berkaitan sehingga perwakilan dapat menduduki peperiksaan mereka dan bukan biaya. Sebagai tambahan, Pilihan panggilan membolehkan pekerja mencipta kemampuan yang dicari untuk panggilan perkara yang akan datang, termasuk pakar klinikal, paralegal, jurutera mekanik maju dan pakar penubuhan papan berdasarkan matahari.

:eight_pointed_black_star: Atas sebab apa Orang Memanggil Nombor Perkhidmatan Pelanggan Amazon?

Amazon telah terkenal kerana memberikan jabatan pelanggan yang berkualiti. Walau bagaimanapun, beberapa kumpulan merasakan bahawa tahap bantuan semakin lemah sejak kebelakangan ini. Sebahagian besar, pakar berusaha untuk membezakan masalah, memperbaikinya, dan memberikan beberapa jenis gaji, biasanya sebagai kredit item , apabila sesuai. Amazon secara berkala menyampaikan permintaan untuk pemeriksaan panggilan dan lawatan jabatan pelanggan tidak lama selepas mesyuarat ditutup. Sekiranya anda menunjukkan kekecewaan anda, Amazon mungkin menyerahkan semula kes anda kepada ejen peringkat lebih tinggi.

:white_square_button: Individu memanggil nombor perkhidmatan pelanggan Amazon dengan alasan, termasuk:

 • Pertanyaan mengenai keadaan dengan permintaan

 • Permintaan untuk diskaun atau perdagangan

 • Bantu dengan data rekod yang menyegarkan .

 • Pertanyaan mengenai caj yang dikenakan, kredit atau baucar hadiah

 • Pertolongan khas

 • Membantu pendaftaran atau jabatan Perdana.

 • Cenderung terjadinya penipuan atau pemerasan data

 • Bantu dengan baucar hadiah Amazon.

:eight_pointed_black_star: Amalan Terbaik untuk Memanggil Nombor Perkhidmatan Pelanggan Amazon

Walaupun layak bagi pelanggan untuk menghubungi jabatan pelanggan Amazon secara langsung, organisasi itu menolongnya jika anda memulakan pertanyaan melalui kerangka dalam taliannya. Setelah mengunjungi halaman "Jangkau Kami", anda dapat meminta panggilan balik. Seterusnya, anda akan dibawa ke halaman lain di mana anda akan disiarkan perkembangan pertanyaan mengenai kegelisahan anda. Kemudian, ejen Amazon akan menghubungi anda untuk menyelesaikan masalah anda.

Sekiranya anda memilih untuk menghubungi Amazon secara langsung, ketahui bahawa Amazon akan menghantar teks cek kepada anda untuk bertindak balas sebelum anda dapat berbincang dengan perwakilan. Pastikan anda mempunyai pandangan mengenai kegelisahan anda sebelum anda menghubungi. Kemudian, jika anda mengemukakan permintaan, minta nombor permintaan itu berguna, bersama dengan ikhtisar item dalam urutan tertentu. Bersiap untuk mencatat semasa panggilan. Ini boleh berguna jika anda perlu membangkitkan kes anda.

:eight_pointed_black_star: Masalah apa yang tidak dapat diselesaikan melalui telefon dengan Amazon?

Walaupun kebanyakan masalah dapat diselesaikan melalui telefon dengan Amazon , ada beberapa keadaan yang memerlukan metodologi alternatif:

 • Perwakilan nombor telefon Amazon dapat menyokong pengembalian dan mengirimkan nama pengangkutan berbayar yang dapat anda gunakan untuk mengembalikan barang. Walau apa pun, anda perlu mengemas barang dan mengatur pengambilan atau membawa apa-apa kecuali berhenti atau perniagaan yang akan mengembalikannya ke Amazon. Di tempat-tempat tertentu, Amazon bersekutu dengan lokasi runcit lain yang dapat mengakui anda membawa kembali pakej tersebut.

 • Dalam kes tertentu, Amazon mungkin mengalami masalah menyampaikan bungkusan terus ke rumah anda. Alasan yang paling terkenal untuk ini adalah bahawa anda dan keluarga anda tiada di siang hari dan tidak dapat menyelesaikan kertas kerja untuk bungkusan. Sekiranya demikian, anda mungkin mempunyai pilihan untuk mengatur agar pakej anda dihantar ke storan Amazon di perniagaan berdekatan.

 • Amazon menggunakan beberapa pengangkut orang luar untuk menyampaikan pakej. Sekiranya pakej anda adalah oleh semua akaun dalam keadaan di antara, Amazon boleh berusaha untuk memberi syafaat namun tidak memiliki kewenangan yang serupa atas keadaan daripada yang dilakukannya terhadap orang yang dikontrak.

 • Penjual luar menggunakan pentas Amazon untuk menawarkan barang kepada pelanggan. Contohnya, andaikan anda membuat pembelian melalui vendor luar. Sekiranya demikian, anda mungkin mengalami kelewatan kerana jabatan pelanggan Amazon akan meminta anda untuk menyelesaikan masalah dengan pedagang, hanya bermeditasi setelah masa tertentu berlalu.

:eight_pointed_black_star: Apa yang Boleh Saya Lakukan Sekiranya Saya Tidak Puas Dengan Panggilan Saya ke Amazon?

Sekiranya panggilan anda ke Amazon ternyata buruk, jangan menyerah. Anda mungkin mempunyai pilihan untuk mencapai matlamat yang sesuai untuk anda. Lihat e-mel anda selepas panggilan anda. Anda mungkin menemui e-mel dari Amazon yang mendapat beberapa maklumat mengenai pengalaman jabatan pelanggan anda. Menunjukkan kekecewaan anda secara berkala akan mencetuskan reaksi dari Amazon dan mempercepat kes anda yang diprogramkan.

Sekiranya anda tidak mencatat semasa membuat panggilan, tuliskan apa yang anda ingat. Kehalusan ini dapat membantu ketika kembali ke Amazon. Hubungi Amazon sekali lagi. Ejen ganti mungkin mempunyai apa yang diperlukan dan maklumat untuk memahami dan menyelesaikan kes anda. Selamat menjelajah Amazon menggunakan lawatan langsung. Anda mungkin berpendapat bahawa lebih mudah untuk menyampaikan rakaman sebagai salinan cetak. Anda akan diberi peluang untuk menyimpan pendua lawatan. Lakukan ini: Rekod akan sangat berguna semasa anda berusaha menyelesaikan masalah anda dengan Amazon.

:eight_pointed_black_star: Protes Pekerja Amazon Semasa COVID-19.

Semasa wabak itu, terdapat protes oleh pekerja Amazon di pusat-pusat pengedaran di AS, Perancis, dan Itali. BBC mengumumkan bahawa terdapat kes Covid yang disahkan di lebih dari 50 kawasan. Pembenaran untuk protes adalah strategi organisasi untuk "menjalankan gerakan biasa", walaupun terdapat banyak kejadian positif. Seperti yang ditunjukkan oleh Kesatuan Global UNI, "Amazon tidak boleh bersikap seperti ini adalah perkara lama yang sama. Kami menghadapi jangkitan yang merosakkan yang secara efektif telah mengakhiri kewujudan ribuan individu dan melumpuhkan ekonomi dunia . Jika berlaku penyebaran masyarakat tidak dapat diandalkan untuk buruh pada masa ini, mereka harus ditutup segera. "Di Sepanyol, organisasi tersebut telah menghadapi keberatan yang sah mengenai strateginya. Tanpa mengira pekerja di 19 pusat pengedaran di AS telah mencuba positif untuk COVID-19, Amazon tidak menutup bilik stok, mungkin melakukannya ketika dikekang oleh pihak berkuasa awam atau kerana tunjuk perasaan. Himpunan Senator AS menyusun surat terbuka kepada Bezos pada bulan Mac 2020, yang menyampaikan kebimbangan mengenai keselamatan pekerja.

Pada 30 Mac 2020, protes bilik stok Amazon di Pulau Staten mendorong penyelarasnya, Christian Smalls, diberhentikan. Amazon melindungi pilihannya dengan mengatakan bahawa Smalls harus terputus pada ketika itu, dan mendorong perbezaan pendapat itu membahayakan pekerja yang berbeza. Smalls menyebut reaksi ini "tidak masuk akal". Pegawai perundangan utama New York, Letitia James, sedang memikirkan pembalasan yang sah terhadap penghentian tersebut, yang disebutnya "tidak senonoh dan tidak berperikemanusiaan." Dia juga meminta Lembaga Perhubungan Buruh Nasional untuk meneroka penamatan Smalls. Smalls sendiri menyalahkan organisasi itu kerana membantahnya kerana telah menyelesaikan perselisihan. Di bilik stok Staten Island, satu contoh COVID-19 telah disahkan oleh Amazon; pekerja menerima lebih banyak dan mengatakan bahawa organisasi itu tidak membersihkan struktur, memberikan keselamatan yang sesuai, atau mendidik mereka mengenai kes-kes yang berpotensi.

Smalls menambahkan secara jelas bahawa terdapat banyak pakar di kelas bahaya, dan perbezaan pendapat hanya meminta agar struktur itu dibasmi kuman, dan pekerja terus dibayar semasa interaksi itu. Derrick Palmer, seorang lagi buruh di pejabat Pulau Staten, mengungkapkan kepada The Verge bahawa Amazon menyampaikan dengan pantas melalui teks dan e-mel apabila mereka memerlukan kakitangan untuk menyelesaikan masa tambahan. Namun, mereka tidak menggunakan ini untuk memberitahu individu ketika pasangannya menderita penyakit, lebih lama menunggu dan mengirim pengarah untuk menangani pekerja secara langsung. Amazon menjamin bahawa protes Pulau Staten hanya menarik 15 dari 5.000 pakar di pejabat, sementara sumber yang berbeza menggambarkan kumpulan yang jauh lebih besar.

Pada 14 April 2020, dua pekerja Amazon diberhentikan kerana "berulang kali menyalahgunakan pengaturan di dalam" setelah mereka mengemukakan rayuan mengenai peluang kesihatan untuk pakar pusat pengedaran di dalamnya. Pada 4 Mei, Amazon VP Tim Bray menyerah "dengan kekhawatiran" atas pemberhentian pekerja informan yang bertentangan dengan ketiadaan insurans COVID-19, termasuk kekurangan penutup muka dan ketidakmampuan untuk melakukan pemeriksaan suhu yang luas yang dijamin oleh organisasi. Dia mengatakan bahawa penembakan itu " chickenshit " dan "bertujuan untuk mewujudkan persekitaran yang menakutkan" di pusat-pusat pengedaran Amazon.

:white_square_button: Dalam laporan kewangan Q1 2020, Jeff Bezos menyatakan bahawa Amazon berharap dapat menjana sekurang-kurangnya $ 4 bilion (jangkaan faedah bekerja untuk Q2) dalam isu berkaitan COVID-19:

 • Perkakasan pertahanan individu

 • Upah yang lebih tinggi untuk kumpulan setiap jam

 • Pembersihan pejabat

 • Meningkatkan kemampuan ujian COVID-19 Amazon

Tindakan ini merancang untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan sebilangan besar pekerja organisasi. Dari awal tahun 2020 hingga September tahun itu, organisasi tersebut menyatakan bahawa mereka semua melebihi pekerja yang mendapat penyakit 19,816.

:eight_pointed_black_star: Nombor Perkhidmatan Pelanggan Amazon

Pertanyaan Mengenai Perkhidmatan Pelanggan Penjelasan :small_red_triangle_down:
Nombor Perkhidmatan Pelanggan 888-280-4331
Nombor telefon untuk didail 888-280-4331
Panggilan itu diterima oleh orang yang sebenar YA
Pejabat yang anda panggil. Khidmat Pelanggan
Waktu fokus panggilan 24 jam, tujuh hari
Terbaik masa yang sesuai untuk mendail 8:30 pagi
Kedudukan (antara nombor telefon) 1
Kedudukan (pada umumnya) 1
Kaedah pengganti telefon, e-mel, lawatan, laman web, Facebook , Twitter
Sifat surat-menyurat 52%
Sifat pertolongan 51%
Undian pelanggan 74,381

:eight_pointed_black_star: Perkhidmatan nombor HR Amazon di seluruh dunia

Negara Nombor HR Amazon
Amerika Syarikat: (888) 892-7180
Inggeris: 0800 496 1081
Australia : 1-206-266-2992
India: 1800 3000 9009
Perancis: 0238215925
Jepun : 1-206-266-2992
Ireland: 1-206-266-2992

:eight_pointed_black_star: Menambah Pekerja ke Amazon HR

Amazon telah menambah tepat 2500 sepenuh masa dan sementara staf kepada kumpulan sumber manusia yang membantu sekumpulan penyelarasan sejak permulaan tahun ini, katanya. Pandemi itu mungkin merupakan ujian terbaik dalam sejarah 25 tahun Amazon. Walaupun organisasi telah mendapat keuntungan dengan banyaknya pesanan dalam talian dari pelanggan dari rumah, Covid-19 telah melemahkan lebih daripada 1,100 pekerja dan membunuh sembilan orang, bersamaan laporan media dan data dalaman yang dikumpulkan oleh pekerja. Walaupun begitu, Amazon, yang menurun untuk mengungkap jumlah pekerja yang dijangkiti jangkitan, terus menjalankan kegiatannya tanpa penghentian yang jauh dan luas. Terima kasih kepada tahap pengambilan anggota kesihatan yang baru dan langkah-langkah kesihatan baru yang bertujuan untuk menyesuaikan kemampuan organisasi yang dikira dengan peraturan kesihatan umum.

Di latar belakang, jurang pemakai dan kecemasan kesihatan telah menekan aktiviti sumber manusia yang pada ketika itu berjuang untuk terus mengetahui perkembangan Amazon. Organisasi ini, dalam setengah dekad terakhir, telah menambah 130,000 pakar setiap tahun. Kemudian, pada ketika itu, dalam jangka waktu enam minggu bermula pada bulan Mac, Amazon mendaftarkan 175.000 orang yang luar biasa untuk membantunya terus mengetahui permintaan banjir dan bukaan ruang penyimpanan yang ditinggalkan oleh pekerja yang terlalu ragu-ragu untuk mempertimbangkan untuk muncul. Amazon telah bekerja sekian lama untuk mengehadkan usaha manusia di sebalik kerja pengawalseliaan. Ini adalah perintah meluas untuk menghantar mekanisasi dan pengaturcaraan yang maju, pertaruhan bahawa Amazon dapat merancang kerangka kerja yang akan datang dan melindungi kos secara serentak. Langkah-langkah yang diprogramkan adalah kebutuhan untuk bahagian SDM yang diatur dengan banyak perwakilan dalam setahun. Walau bagaimana pun, sistem tersebut dapat menjadi bantuan junior kepada anggota kakitangan yang terlalu kuat yang memerlukan peluang yang ideal untuk menapis strategi Amazon dan undang-undang cuti pemerintah demi kepentingan perwakilan.

:eight_pointed_black_star: In-House Amazon HR

Amazon mula menggerakkan kerja itu semula pada akhir tahun lalu, menyelesaikan pertukaran pada 2 Mac, empat belas hari sebelum kes utama Covid-19 disahkan di kalangan pekerja AS organisasi itu. Sejumlah pekerja berhenti muncul atau memotong bergerak, bergerak Amazon ditegakkan dengan cadangan waktu henti yang diabaikan tanpa bahaya akhirnya. Andre Goodin, yang bekerja di pusat pengedaran Amazon di luar Baltimore, jatuh sakit pada bulan April dan diminta untuk mengasingkan diri ketika dia menduduki ujian Covid-19 yang akhirnya menjadi negatif. Setelah sibuk bekerja, dia mengalami panik seterusnya. Pasangan yang dia bekerjasama dengan positif, beberapa hari selepas kenduri kumpulan di mana kumpulan kecil makan pizza bersama. Godin, yang dinasihatkan oleh HR di lokasi untuk mempercayai bahawa Amazon akan menghubungi dia jika mereka memutuskan dia berada dalam bahaya keterbukaan, dipilih untuk mengasingkannya.

Amazon mengatakan individu mengalami Covid-19. Mereka yang bersendirian dan individu yang memerlukan peluang untuk menumpukan perhatian kepada rakan dan keluarga atau rumah selamat dalam keluarga yang berbahaya akan layak mendapat cuti. Tetapi, sekerap yang mungkin, hujan permintaan mengatasi keupayaan Amazon untuk bertindak balas.

Amazon mengatakan ia tidak mempunyai rekod Godin bersentuhan dengan seseorang yang mencuba positif untuk Covid-19. Organisasi mengatakan ia menggunakan filem video untuk membuat keputusan keterbukaan itu dan menyifatkan hubungan untuk sebab-sebab untuk kenalan-berikut yang projek , kerana lebih 15 minit keterbukaan dalam enam kaki individu. Pada masa itu, pada ketika itu, tawaran Amazon untuk cuti yang diabaikan telah ditamatkan. Organisasi itu mengatakan bahawa orang-orang mengalami Covid-19, mereka yang terpisah dan individu yang memerlukan peluang untuk menumpukan perhatian kepada rakan dan keluarga atau tempat perlindungan dalam keluarga yang berbahaya akan layak mendapat cuti. Walau apa pun yang berlaku, hujan lebat mengatasi keupayaan Amazon untuk bertindak balas.

:eight_pointed_black_star: Nombor HR HR untuk Pekerja

 1. Untuk Amerika Syarikat dan Kanada: Organisasi perniagaan dalam talian utama memberikan kedudukan terbuka untuk bekerja dengan harapan. Hubungi di 1-800-372-8066 untuk mencari data mengenai pembukaan kerja, kelayakan, ukuran permohonan, dan sebagainya. Waktu panggilan adalah Ahad - Sabtu dari 5 pagi hingga 7 malam waktu Pasifik

 2. Di seluruh dunia : Tetamu global boleh menghubungi 1-206-922-0880 untuk mengumpulkan data mengenai pelbagai masalah. Maklumat Perhubungan Sumber Manusia Amazon

 3. Nombor Telefon Pengesahan Pekerjaan: Hubungi 1-800-372-8066 untuk mendapatkan bantuan mengenai langkah-langkah pemeriksaan kerja. Kakitangan penjagaan akan memberikan semua bantuan yang anda perlukan.

 4. Mendaftarkan Nombor Pejabat: 1-800-372-8066 Nombor bantuan yang dirujuk bertujuan untuk menangani panggilan yang berkaitan dengan masalah pendaftaran dan syarat rakan kongsi yang lain.

 5. Pekerjaan Amazon: Hubungi di 1-800-372-8066 untuk mengumpulkan data mengenai kebolehcapaian pekerjaan di Amazon

:eight_pointed_black_star: Keadaan kerja Pekerja Amazon

Pekerja sebelumnya, pekerja semasa, media, dan penggubal undang-undang telah mengkritik Amazon kerana keadaan kerja yang tidak berdaya di organisasi tersebut. Pada tahun 2011, diiklankan bahawa pakar perlu melakukan usaha pada suhu 100 ° F (38 ° C) di pusat pengedaran Breinigsville, Pennsylvania. Kerana keadaan tidak berperikemanusiaan ini, para pekerja ternyata sangat janggal dan mengalami kegatalan dan kehancuran. Pintu masuk dermaga penghantaran tidak dibuka untuk membenarkan udara luar, kerana dikhuatiri akan berlaku pencurian. Reaksi yang mendasari Amazon adalah membayar kenderaan penyelamat untuk duduk di luar yang tersedia untuk bekerja untuk mengangkut pekerja yang terlalu panas. Organisasi akhirnya memperkenalkan penyejukan di bilik stok. Beberapa pakar, "pemetik", yang menjelajah ke setiap bahagian struktur dengan kereta jalan dan pengimbas genggam "memilih" pesanan pelanggan, dapat menghampiri 15 batu (24 km) selama hari kerja mereka. Sekiranya mereka ketinggalan pada objektifnya, mereka boleh dikritik. Pengimbas pegang tangan memberikan data berterusan kepada perwakilan mengenai seberapa cepat atau beransur mereka berfungsi; pengimbas juga membenarkan Ketua Pasukan dan Pengurus Kawasan mengikuti bidang pekerja tertentu dan berapa banyak "masa tidak aktif" yang mereka peroleh ketika tidak bekerja.

Dalam laporan tv Jerman yang disiarkan pada Februari 2013, penulis Diana Löbl dan Peter Onneken mengetuai pemeriksaan rahsia di pusat penyebaran Amazon di bandar Bad Hersfeld di wilayah Hessen, Jerman . Laporan itu memperlihatkan tingkah laku sebahagian pegawai keselamatan, yang dimanfaatkan oleh organisasi luar, yang jelasnya mempunyai yayasan neo-Nazi atau sengaja memakai pakaian neo-Nazi dan yang menakutkan pakar wanita yang tidak dikenali dan singkat di habitatnya . Organisasi keselamatan orang luar yang disertakan telah dihapuskan oleh Amazon sebagai hubungan perniagaan tidak lama selepas laporan itu.

Dengan tujuan akhir untuk menyokong tekad pekerja, pada 2 November 2015, Amazon melaporkan bahawa ia akan memperluas cuti setengah bulan gaji untuk ibu dan ayah baru . Perubahan ini merangkumi penjaga kelahiran dan ibu bapa baru dan boleh digunakan untuk cuti bersalin dan cuti klinikal untuk ibu baru. Pada pertengahan 2018, pemeriksaan oleh kolumnis dan sumber berita, misalnya, The Guardian, mengumumkan keadaan kerja yang tidak berdaya di komuniti kepuasan Amazon. Kemudian pada tahun 2018, artikel lain menemui keadaan kerja yang tidak berdaya untuk pemandu kenderaan Amazon. Kerana analisis bahawa Amazon tidak membayar apa-apa kecuali gaji yang layak, Jeff Bezos melaporkan mulai 1 November 2018, semua pekerja Amazon AS dan UK akan memperoleh gaji minimum $ 15 sejam. Amazon akan memberikan jalan masuk juga untuk menjadikan $ 15 per jam sebagai gaji terendah pemerintah yang dibenarkan oleh undang-undang. Pada masa yang sama, Amazon juga memberikan penghargaan dan penghargaan saham untuk pekerja setiap jam.

Pada Hari Jumaat Hitam 2018, pekerja stok Amazon di beberapa negara Eropah , termasuk Itali, Jerman, Sepanyol dan Inggeris, turun ke jalan untuk memprotes keadaan kerja yang tidak berperikemanusiaan dan pampasan yang rendah. Daily Beast memperincikan pada bulan Mac 2019 bahawa jabatan krisis bertindak balas terhadap 189 panggilan dari 46 bilik simpanan Amazon di 17 negeri antara tahun 2013 dan 2018, semuanya dikenali dengan pekerja yang merosakkan diri sendiri. Pakar tersebut mengaitkan episod psikologi mereka dengan pemisahan sosial yang dipaksa oleh perniagaan, tinjauan kuat, dan keadaan kerja yang tergesa-gesa dan berbahaya di habitat kepuasan ini. Seorang perwakilan sebelumnya mengungkapkan kepada The Daily Beast, "Ini adalah penderitaan yang memisahkan di mana individu yang mengalami kerosakan adalah kejadian biasa."

Pada 15 Julai 2019, semasa permulaan perjanjian Perdana Perdana Amazon, pekerja Amazon yang bekerja di Amerika Syarikat dan Jerman turun ke jalan dengan perbezaan gaji dan keadaan kerja yang tidak berdaya. Pada bulan Mac 2020, semasa Covid meletus ketika pihak berkuasa awam mendidik organisasi untuk membatasi hubungan sosial, kakitangan Amazon di Britain harus tetap bekerja lebih lama daripada yang diperlukan untuk memenuhi keperluan yang disebabkan oleh jangkitan tersebut. Seorang perwakilan GMB mengatakan bahawa organisasi telah meletakkan "manfaat sebelum kesihatan". Namun, GMB terus meningkatkan keprihatinan tentang "keadaan sukar, sasaran kegunaan yang tidak masuk akal, pemerhatian, pekerjaan bebas palsu dan penolakan untuk melihat atau menarik dengan persatuan kecuali jika dibatasi", yang menuntut pemerintah UK dan pengawal kesihatan untuk bergerak untuk menyelesaikannya isu-isu ini. Pada bulan Ogos 2019, BBC menyiasat utusan Twitter Amazon. Bantuan dan perlindungan Amazon mereka yang berterusan dan amalannya telah mendorong banyak pelanggan Twitter untuk membuat spekulasi bahawa mereka, benar-benar diberitahu bot, digunakan untuk alasan masalah yang mempengaruhi pekerja Amazon.

Pada 6 Januari 2021, Amazon mengatakan bahawa ia ingin membuat 20,000 rumah yang berpatutan dengan membakar $ 2 bilion di daerah-daerah di mana terdapat banyak panggilan . Pada 24 Januari 2021, Amazon mengatakan bahawa pihaknya ingin membuka kemudahan musim bunga yang difasilitasi bersama dengan Virginia Mason Franciscan Health di Seattle untuk mengimunisasi 2,000 orang terhadap COVID-19 sejak awal. Akhirnya, pada bulan Februari 2021, Amazon mengatakan bahawa ia ingin meletakkan kamera di dalam kenderaan pengangkut. Walaupun banyak pemandu terganggu dengan pilihan ini, Amazon mengatakan bahawa rakaman itu hanya dihantar dalam keadaan tertentu.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Apa itu HR di Amazon?

Individu adalah perkara yang membuat perkara di sini di Amazon. Kumpulan HR kami bekerja sama dan memberi kesan kepada ketua perniagaan kami menggunakan maklumat untuk mendorong pilihan yang penting. Dengan menggunakan kedua-dua metodologi dan strategi , pakar SDM menemui dan memupuk individu yang mahir yang sesuai dengan cara kerja dan cara "ingin tahu" kami.

:two: Siapa ketua HR di Amazon?

Beth Galetti, Naib Presiden Kanan Sumber Manusia Seluruh Dunia untuk Amazon sejak 2016, mendorong kumpulan yang menguruskan pendaftaran, pembangunan, peningkatan dan menyokong lebih daripada 560,000 pekerja di 50 negara. Matlamat utamanya adalah untuk membina persekitaran kerja agar warga Amazon dapat dikembangkan untuk pelanggan.

:three: Bagaimana tindak balas tangan kanan Amazon HR?

Pembantu Sumber Manusia Musim (HRA) adalah tugas utama dan terlibat yang memberikan Sumber Manusia sebagai habitat kepuasan kami. Tugasnya adalah asas dalam melaksanakan pemacu keluarga kita, memberikan sokongan pelanggan yang luar biasa, dan mendorong kehebatan praktikal dan peningkatan interaksi HR.

:four: Adakah Amazon mempunyai bahagian HR yang baik?

Rekod Amazon tidak begitu penting sejauh HR dewan. Ia dikenali sebagai persatuan lelaki putih yang diperintah. Tanpa mempedulikan usaha yang jujur, organisasi tersebut tidak mempunyai pilihan untuk mengawal kadar perolehan yang tinggi. Terdapat masalah yang berbeza juga yang timbul dari HR yang tidak berdaya di dewan.

:five: Apakah Tahap 5 di Amazon?

Pentadbir program atau penyelia item adalah Tahap 5. Pentadbir item kanan adalah Tahap 6 dan menjalankan satu item atau sorotan tertentu

:six: Adakah anda dapat bekerja di Amazon jika berhenti?

Mereka tidak memberikan cadangan kepada pengurus masa depan untuk anda. Walau bagaimanapun, jika anda menarik diri, mereka akan mengembalikan anda, Sekiranya anda perlu kembali pada akhirnya, selama anda berada di luar organisasi dalam jangka masa yang lama (180 hari, saya terima).

:seven: Berapakah gaji CEO Amazon?

Pampasan mutlak CEO Amazon, Jeff Bezos 2020 kekal pada $ 1.7 juta, dengan kebanyakan menguruskan kos keselamatan. Ketua Eksekutif Amazon (AMZN) Pampasan asas Jeff Bezos untuk tahun 2020 kekal pada $ 81,840, bersamaan dengan 2019 dan sedikit lebih banyak daripada dua kali ganda pertengahan yang membayar pekerja sepenuh masa AS $ 37,930

:eight: Adakah Amazon hr persekitaran kerja yang baik?

Bekerja di Amazon sangat terpikat dengan acara perekrutan, perkenalan , dan arahan sepanjang hari. Persekitaran kerja yang sangat pantas, menyeronokkan, dan memberi tenaga. Para eksekutif pada umumnya sangat baik terhadap pekerjanya, dan kami secara keseluruhan menunjukkan banyak pertolongan antara satu sama lain. Tidak banyak kemampuan menyesuaikan diri dengan pekerja.

:nine: Adakah Amazon akan meminta saya jika saya menggunakan dadah?

Amazon meminta agar para pendatang baru menjalani ujian ubat sebelum bekerja sebelum mengesahkan pengambilan pekerja. Tetapi, sayangnya, goliath perniagaan dalam talian menggunakan ujian sapuan mulut dan secara berkala tidak memberi amaran kepada orang, jadi mereka tidak boleh bertahan sehingga ubat hilang dari air liur mereka.

:keycap_ten:Berapakah jumlah pembantu HR di Amazon?

Pembantu HR Amazon biasa memperoleh $ 215,629 setiap tahun, termasuk pampasan asas $ 117,296 dengan ganjaran $ 98,333. Imbuhan mutlak ini adalah $ 114,122 lebih banyak daripada AS biasa untuk Pembantu Sumber Manusia .

:orange_book:Kesimpulannya

Dihubungi di nombor HR HR, dail nombor Amazon HR (888) 829-7180 ​​untuk sampai ke bahagian sumber manusia Amazon, atau anda boleh mendapatkannya melalui alamat e-mel Amazon [dilindungi e-mel] . Ini adalah nombor HR Amazon yang terbaik untuk membincangkan pekerjaan, kedudukan terbuka, masalah berkaitan pekerja, dan beberapa lagi. Beth Galetti, yang merupakan VP kanan sumber manusia Amazon. Anda boleh bercakap secara langsung dengan sokongan sembang Amazon dari pejabat HR melalui nombor HR Amazon. Amazon juga menawarkan kemasukan ke bahagian pelanggan HR. Untuk sebarang pertanyaan, hubungi 1-800-372-8066. Amazon menilai semula sebahagian kerja untuk jangka masa - menghantar pekerja mencari cuti keluarga atau klinik, pembekal yang difikirkan semula meninggalkan jabatan dewan.

artikel berkaitan

1. Nombor Telefon ERC Amazon 2. Bolehkah Anda Menggunakan PayPal di Amazon? 3. Latar Belakang Amazon