Kitaran anavar sahaja berkesan dan merupakan protokol yang paling biasa bagi pemula dalam kitaran pertama steroid. Ini adalah pilihan yang bijak kerana ia memberikan sebatian yang kurang toksik kepada tubuh apabila badan kurang bertoleransi.

Salah satu steroid paling ringan adalah Anavar (Oxandrolone), tetapi itu tidak bermaksud ia adalah batu ketujuh yang paling kuat ketika datang ke pembinaan otot.

Kitaran Anavar Sahaja

Fakta bahawa Anavar adalah steroid ringan dan merupakan salah satu steroid yang jarang berlaku yang boleh disalahgunakan oleh banyak wanita. Tidak begitu sukar dan tidak sesuai dengan kebanyakan pertandingan di luar sana. Itulah sedikit sentuhan Anavar yang di beberapa kalangan telah dikenal sebagai "Girl Steroid." Tetapi jangan salah, Oxandrolone juga menjadi keajaiban bagi kita.

Apa itu Anavar (Oxandrolone)?

Anavar adalah salah satu steroid anabolik oral yang paling popular sepanjang masa terutamanya kerana sifatnya yang baik untuk lelaki dan wanita. Anavar sering dianggap sebagai steroid pemotong tetapi sangat berkesan dan boleh digunakan dengan berkesan dalam memotong, memulihkan dan meregenerasi kitaran.

Oxandrolone pertama kali dikembangkan oleh Raphael Pappo dan Christopher J. Jung semasa di Searle Laboratories pada tahun 1962. Searle Laboratories kini menjadi sebahagian daripada Pfizer. Apa yang menonjolkan minat mereka terhadap Anavar adalah bahawa ia mempunyai kesan androgenik yang lebih lemah dibandingkan dengan kesan anaboliknya. Ini bermaksud bahawa ia mempunyai kesan sampingan androgenik yang mendorong dan meningkatkan ciri lelaki pada pengguna. Anavar pertama kali diperkenalkan sebagai ubat farmasi di Amerika Syarikat pada tahun 1964.

Hari ini, preskripsi untuk penggunaan Anavar diperlukan dan tidak sah tanpanya. Ini bermaksud terdapat pasar bawah tanah yang sangat besar untuk Oxandrolone dan sayangnya merupakan salah satu ramuan dosis rendah dan paling banyak didapati kerana kos pengeluarannya sangat tinggi.

Apa itu Anavar (Oxandrolone)?

Apakah steroid Anavar undang-undang yang paling selamat?

Alternatif undang-undang lain untuk steroid Anabolic Anavar, Anvarol meningkatkan tenaga anda dengan merangsang sintesis phosphocreatine dalam tisu badan anda. Bersedia untuk memotong kitaran, anda akan mengurangkan lemak sambil mengekalkan otot-otot yang ramping, memberi tubuh anda penampilan yang cantik dan langsing. Sesuai untuk semua lelaki dan wanita.

Bentuk unik Anavar Oxandrolone ini meningkatkan tahap fosfokreatin anda, membantu membuat ATP lebih cepat dan memberi anda tenaga yang diperlukan untuk menekan dengan kuat dan lama semasa anda bersenam.

Anvarol memberi anda tenaga berterusan dan tenaga letupan yang anda perlukan untuk memampatkan penggunaan keras dan tahan lama anda sambil membakar lemak badan yang tajam dan tajam.

Kegunaan Perubatan Anavar

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Anavar telah diteliti dan diresepkan sebagai rawatan untuk pelbagai keadaan. FDA diluluskan dalam rawatan osteoporosis, peningkatan berat badan yang dibantu selepas pembedahan atau trauma fizikal, semasa jangkitan kronik, atau dalam konteks penurunan berat badan yang tidak dapat dijelaskan, berbanding dengan kesan katabolik terapi kortikosteroid jangka panjang.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sejak 2016, label luar sering ditawarkan untuk mempercepat pemulihan dari demam tinggi, untuk membantu mengembangkan gadis dengan sindrom Turner, dan untuk memerangi kehancuran yang disebabkan oleh HIV / AIDS.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Anavar meningkatkan kesan jangka pendek dan jangka panjang pada orang yang pulih dari demam tinggi dan terbukti sebagai rawatan yang selamat untuk gejala ini.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ia juga digunakan dalam rawatan sindrom idiopatik jangka pendek, anemia, angioedema keturunan, hepatitis alkoholik dan hipogonadisme.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Penyelidikan perubatan telah membuktikan keberkesanan Anavar dalam membantu pertumbuhan kanak-kanak perempuan dengan sindrom Turner. Walaupun Anavar telah lama digunakan untuk mempercepat pertumbuhan pada anak-anak dengan gejala idiopatik jangka pendek, tidak mungkin meningkatkan ketinggian orang dewasa, dan dalam beberapa kes bahkan dapat mengurangkannya.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Oleh itu, Anavar telah digantikan terutamanya oleh hormon pertumbuhan penggunaan ini. Kanak-kanak dengan sindrom idiopatik jangka pendek atau sindrom Turner diberi dos Anavar yang lebih rendah daripada yang diberikan kepada luka bakar untuk mengurangkan kemungkinan sembelit dan pematangan pramatang.

Kelebihan Mengambil Anavar Untuk Bina Badan

Berikut adalah beberapa faedah pengambilan Anavar untuk bina badan;

:one: Pertumbuhan Otot

Anavar sering dikaitkan dengan kitaran pemotongan tetapi boleh digunakan dengan berkesan dalam kitaran pukal. Anavar sahaja tidak akan menghasilkan keuntungan segera dalam jumlah besar tetapi masih boleh bermanfaat untuk program di luar musim.

Pengguna yang menggunakan Anavar akan melihat peningkatan kekuatan yang cepat kerana ia adalah sebatian berdasarkan dihidrotestosteron (DHT). Anavar tidak akan berbau (menukar kepada estrogen) yang bermaksud anda tidak akan mendapat berat air yang tidak perlu atau anda perlu bimbang tentang ginekomastia.

Walaupun lelaki mungkin tidak melihat peningkatan langsung dari segi kuantiti, wanita akan mendapat banyak manfaat daripada mengambil. Wanita lebih sensitif terhadap Anavar daripada lelaki, dan ia boleh menjadi kompleks luar musim yang paling berkesan.

Mereka yang melengkapkan dengan Oxandrolone akan mendapati bahawa mereka mendapat lebih sedikit lemak badan pada musim cuti daripada yang mereka alami.

:two: Membakar Lemak Semasa Memotong Kitaran

Salah satu masa terbaik untuk menambah Anavar adalah semasa kitaran pemotongan. Kerana sifat anabolik Anavars yang kuat, ia adalah salah satu steroid terbaik di pasaran untuk penyelenggaraan otot semasa kitaran pemotongan. Apabila anda mengalami kekurangan kalori badan anda akan beralih ke lemak dan otot sumber tenaga. Dengan mengambil Anavar, anda akan dapat mengekalkan jisim otot yang lebih ramping daripada yang anda miliki.

Pengguna yang mengambil Anavar juga akan membakar lemak pada kadar yang sangat berkesan. Semakin banyak pengguna memerah otot mereka, mereka akan kelihatan lebih berat. Mereka juga akan melihat peningkatan vaskulariti yang menambah penampilan yang lebih kuat.

:three: Peningkatan Prestasi Atletik

Kerana Oxandrolone adalah pengguna yang sangat anabolik, ia akan mendapat kekuatan tanpa banyak berat badan tambahan. Ini dapat membantu para atlet yang ingin menjadi kuat tetapi harus mengekalkan berat badan tertentu.

Kesan Sampingan Anavar

Walaupun Anavar dianggap sebagai steroid yang paling selamat, itu tidak bermakna ia tidak mempunyai kesan sampingan. Walau bagaimanapun, jika diambil tindakan bertanggungjawab pengguna dapat meminimumkan kesan sampingan ini dan mungkin tidak memilikinya sama sekali.

:one: Tiada kesan sampingan estrogenik

Anavar tidak menjadi aromatik yang bermaksud anda tidak perlu risau tentang peningkatan estrogen yang boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini seperti ginekomastia dan pengekalan cecair.

:two: Kesan Sampingan Sedikit hingga Tidak Androgenik

Anavar bukan steroid androgenik yang sangat kuat tetapi masih boleh merawat kesan sampingan androgenik. Kesan sampingan ini boleh berupa jerawat, pertumbuhan rambut yang berlebihan, dan keguguran rambut yang boleh berlaku jika anda terdedah kepada kebotakan corak lelaki.

:three: Kesihatan jantung

Kesan sampingan Anavar adalah berkaitan dengan kesannya pada Kolesterol anda. Mengambil Anavar dapat menurunkan HDL anda dan meningkatkan tahap LDL anda. Untuk mengurangkan kesan sampingan ini, anda harus mencuba makan kolesterol untuk diet yang mesra dan menambah minyak zaitun seperti Omega 3

:four: Hepatotoksisiti

Seperti kebanyakan steroid oral Anavar adalah steroid C17-alpha alkylated (C17-aa). Ini bermaksud bahawa ia dapat bertahan lebih dari sekadar hati yang menjadikannya lebih mudah diakses oleh tubuh tetapi dengan mengorbankan hati anda.

Anavar lebih lembut di hati berbanding dengan bahan kimia lain tetapi ia adalah sesuatu yang harus diberi perhatian serius. Sekiranya anda merancang untuk mengambil Anavar, anda harus selalu mengambil makanan tambahan kitaran yang betul seperti Tudca, NAC, dan Milk Thistle.

:five: Penindasan Testosteron Semula jadi

Semua steroid anabolik akan menyebabkan tahap penekanan testosteron tertentu semasa mengambilnya. Anavar biasanya menyebabkan penekanan lebih sedikit daripada bahan kimia lain tetapi ia adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan semasa mengambilnya. Tidak banyak yang dapat Anda lakukan untuk mengurangkan penindasan, selain mengambil testosteron androgenous. Selepas menghentikan Anavar, anda harus mempertimbangkan untuk membuat rejimen terapi pasca kitaran (PCT) yang akan membantu mengembalikan tahap testosteron semula jadi anda.

Panduan dan Butiran untuk Kitaran Anavar Sahaja

Setelah kita membincangkan apa itu Anavar, bagaimana ia berfungsi, kesan sampingan, yang boleh anda jangkakan dan kesan sampingan yang berpotensi, kita hanya boleh membincangkan apa yang diharapkan dalam kitaran Anavar sahaja.

Kebanyakan orang akan memberitahu anda bahawa melakukan kitaran hanya Anavar hanyalah idea yang buruk. Mereka akan memberitahu anda bahawa anda akan melakukan sedikit kebaikan dan bahawa anda akan menurunkan kadar testosteron semula jadi anda. Mereka akan mengatakan bahawa anda harus mengambil testosteron dengannya jika tidak, ia tidak akan membantu. Walaupun saya bersetuju dengan beberapa perkara ini, saya percaya terserah kepada setiap individu untuk memutuskan apa yang diharapkan untuk diperoleh dengan melakukan kitaran Anavar sahaja.

Kitaran hanya Anavar mungkin betul jika:

 • Anda ingin menjadikan steroid sebagai faedah untuk gimnasium tetapi anda tidak bersedia untuk jarum

 • Anda sudah hampir dengan had mengangkat semula jadi anda

 • Anda tahu bagaimana memanggil latihan dan pemakanan anda

 • Anda ingin mendapatkan penampilan yang sukar dan minimum dengan beberapa kesan sampingan

 • Anda mahu kelihatan cantik di pantai

 • Anda berada dalam keadaan sihat dan tidak mempunyai keadaan kesihatan yang tersembunyi

Kitaran Anavar sahaja mungkin tidak betul sekiranya:

 • Anda mempunyai keadaan kesihatan yang lebih rendah

 • Anda mahu memperoleh banyak jisim

 • Anda merancang untuk memasuki pertandingan membina badan

 • Anda tidak mempunyai akses kepada suplemen PCT yang sesuai

Sebilangan besar hasil yang anda dapat dari jenis kitaran ini akan banyak bergantung pada diet dan latihan anda. Sekiranya anda sangat kuat dalam diet anda dan mematuhi kedua-duanya, anda boleh mengharapkan penampilan yang lebih berat dan kurus yang tidak akan anda lakukan tanpa Anavar. Kitaran Anavar sahaja sesuai untuk orang yang berusaha memperbaiki imej badan mereka tanpa memperoleh ukuran terlalu banyak atau mengalami kesan sampingan yang tidak diingini daripada bahan kimia yang keras.

Satu-satunya kelemahan utama kitaran Anavar adalah ia memerlukan PCT kerana menekan tahap testosteron semula jadi anda. Tahap testosteron anda akan lebih rendah ketika anda mengambilnya dan boleh menyebabkan masalah dengan mood dan tahap tenaga anda. Ini adalah sesuatu yang mesti anda pertimbangkan semasa melakukan kitaran jenis ini.

Panjang Kitaran Anavar Sahaja

Oleh kerana Anavar ringan, anda boleh memakannya lebih lama daripada sebatian oral yang lain. Kitaran normal akan berlangsung 8 minggu. Adalah dinasihatkan bahawa setelah selesai anda harus membuang masa yang sama dengan yang anda miliki. Ini bermaksud bahawa jika anda mengambil Anavar selama lapan minggu, anda harus mengambil cuti lapan minggu sebelum mengambilnya lagi.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan oleh orang yang berkaitan dengan kitaran Anavar sahaja yang dijawab sebentar.

1. Berapakah kos Anavar?

Ia juga digunakan untuk merawat sakit tulang pada pesakit dengan osteoporosis. Harga GoodRx terendah untuk versi Anavar yang paling biasa adalah sekitar 266.76 dolar, dengan 74% memberi potongan harga runcit purata $ 1.059.17.

2. Mengapa doktor menetapkan Anavar?

Ubat ini digunakan untuk membantu orang mendapatkan kembali berat badan yang mereka turunkan kerana keadaan perubatan tertentu (seperti pembedahan, jangkitan kronik, trauma, penggunaan kortikosteroid jangka panjang seperti hidrokortison / prednison). Ia juga digunakan untuk melegakan sakit tulang akibat osteoporosis.

3. Bagaimana Anavar berfungsi di dalam badan?

Anavar tergolong dalam kelas ubat yang disebut hormon androgenik. Ia berfungsi dengan meningkatkan jumlah protein yang dihasilkan oleh badan. Protein ini digunakan untuk membina lebih banyak otot dan menambah berat badan.

4. Adakah Anavar sah di Australia?

Adalah sah untuk menggunakan steroid anabolik di Australia jika ditetapkan oleh doktor untuk alasan perubatan yang sesuai. Tidak sah menyimpan, membuat, menggunakan, menjual atau menderma, atau menyuntik steroid anabolik kepada orang lain.

Kesimpulannya

Selalu disarankan untuk mengambil testosteron sebagai asas bagi setiap kitaran anabolik untuk membantu mengurangkan penekanan semula jadi yang dialami oleh sebatian anabolik ini. Anda boleh mendapat hasil terbaik jika anda menggabungkan Anavar dengan testosteron.

Akhirnya terserah kepada anda untuk membuat kajian dan mempertimbangkan risiko dan ganjarannya. Sebaiknya tetapkan harapan yang realistik ketika melakukan kitaran lisan sahaja. Mengambil Anavar hanya dapat membantu anda meningkatkan badan tetapi ada kesan sampingan, anda harus sedar dan beberapa batasan untuk kitaran Anavar sahaja. Anda juga perlu canggih dengan diet dan latihan anda untuk memaksimumkan hasil anda.

Kitaran Anavar

Anavar (oxandrolone) adalah steroid anabolik oral yang dicipta pada tahun 1974 untuk mempromosikan jisim otot tanpa lemak pada orang yang menderita otot. Matlamat utama lain untuk menetapkan Anavar adalah membuat ubat ringan dengan sedikit kesan sampingan supaya wanita dan kanak-kanak dapat mengambilnya dengan selamat.

Pada tahun 1964, sebuah syarikat farmaseutikal Amerika bernama GD Searle & Co membawa anavar ke pasaran.

Ini telah berjaya sebagai rawatan yang berkesan bagi mereka yang pulih dari penyakit katabolik, luka bakar, jangkitan, dan pembedahan.

Kitaran Anavar sahaja tidak kerap berlaku di kalangan pembina badan tegar kerana sifat steroid yang ringan. Oleh itu, menyusun anavar dengan sebatian lain seperti testosteron akan menghasilkan hasil yang lebih baik. Namun, dengan kombinasi ini, pengguna juga akan mempunyai lebih banyak kesan sampingan.

Kitaran Anavar hanya berkesan dan merupakan protokol yang paling biasa bagi pemula dalam kitaran pertama steroid. Ini boleh menjadi pilihan yang bijak kerana ia memberikan sebatian toksik yang kurang kepada tubuh pada masa tubuh kurang bertoleransi.

Walau bagaimanapun, pemula yang ingin menambah banyak otot mungkin kecewa dengan kitaran Navarre sahaja. Tetapi mereka dapat memilih kitaran dianabol atau hanya testosteron.

Untuk lelaki

Kitaran Anavar sahaja

Lawatan ini sesuai untuk pemula. Apabila seseorang mengembangkan toleransi terhadap anavar, mereka mungkin ingin memulakannya dengan 20mg / hari pada kitaran seterusnya dan memanjangkan kitaran ini hingga 8 minggu.

Untuk para wanita

Kitaran Anavar untuk wanita sahaja

Lawatan ini sesuai untuk pemula. Mulakan dengan dos kecil untuk menambahkan sebatian secara beransur-ansur untuk mengurangkan risiko kesan sampingan. Kitaran wanita pertama boleh memakan masa 4 minggu.

Setelah seorang wanita bertolak ansur dengan anavar, dia boleh memilih untuk memulakan kitaran dengan 10mg sehari pada masa akan datang dan memperpanjang tempoh kitaran hingga 6 minggu (untuk hasil tambahan).

Kesan sampingan Anavar

Kesan sampingan anavar adalah:

Mual, muntah, sakit kepala, perubahan warna kulit, peningkatan / penurunan minat seksual, kulit berminyak, keguguran rambut dan jerawat mungkin berlaku. Sekiranya ada kesan berterusan atau bertambah buruk, beritahu doktor atau ahli farmasi anda dengan segera.

Apa itu anavar?

Ubat ini digunakan untuk membantu orang menurunkan berat badan kerana keadaan perubatan tertentu. Ia juga digunakan untuk menghilangkan sakit tulang yang disebabkan oleh kehilangan (misalnya pembedahan, jangkitan kronik, kecederaan, penggunaan ubat kortikosteroid jangka panjang seperti hidrokortison / prednison). Kehilangan tulang (Osteoporosis)

Apa yang dilakukan oleh anavar?

Ubat ini digunakan untuk membantu orang menurunkan berat badan kerana keadaan perubatan tertentu. Ia juga digunakan untuk menghilangkan sakit tulang yang disebabkan oleh kehilangan (misalnya pembedahan, jangkitan kronik, kecederaan, penggunaan ubat kortikosteroid jangka panjang seperti hidrokortison / prednison). Kehilangan tulang (Osteoporosis)

Bagaimana cara mengambil anavar?

Minum ubat ini dari mulut, biasanya dua hingga empat kali sehari atau seperti yang diarahkan oleh doktor anda. Sekiranya sakit perut berlaku, ia boleh diambil dengan makanan atau susu.

Dos bergantung pada keadaan perubatan anda dan tindak balas terhadap rawatan.

Gunakan ubat ini secara berkala untuk mendapatkan faedah yang maksimum. Gunakan masa yang sama setiap hari untuk membantu anda mengingati. Ubat ini biasanya hanya digunakan untuk rawatan jangka pendek.

Penyalahgunaan atau penyalahgunaan steroid boleh menyebabkan kesan sampingan yang serius seperti penyakit jantung. (Termasuk serangan jantung), strok, penyakit hati, masalah mental / mood, tingkah laku mencari ubat yang tidak biasa atau pertumbuhan tulang yang tidak sesuai (pada remaja) Jangan meningkatkan dos ubat ini atau menggunakannya lebih kerap atau lebih lama daripada yang ditetapkan. Apabila steroid disalahgunakan atau disalahgunakan, anda mungkin mengalami gejala penarikan. Apabila anda tiba-tiba berhenti minum ubat (seperti kemurungan, mudah marah, letih) Gejala-gejala ini boleh berlangsung selama beberapa minggu hingga berbulan-bulan.

Berapa banyak anavar yang perlu diambil?

Dos dewasa setiap hari adalah 2.5 mg hingga 20 mg dalam 2 hingga 4 dos terbahagi, tindak balas yang diinginkan boleh sampai 2.5 mg atau 20 mg sehari. 4 minggu sudah cukup. Ia dapat diulang pada selang waktu seperti yang ditentukan.

Kanak-kanak: Dos harian Oxandrin (oxandrolone) untuk kanak-kanak ialah 0.1 mg per kilogram berat badan atau ≤ 0.045 mg per kilogram berat badan.

Apakah faedah mengambil anavar?

Ubat ini digunakan untuk membantu orang menurunkan berat badan kerana keadaan perubatan tertentu. Ia juga digunakan untuk menghilangkan sakit tulang yang disebabkan oleh kehilangan (misalnya pembedahan, jangkitan kronik, kecederaan, penggunaan ubat kortikosteroid jangka panjang seperti hidrokortison / prednison). Kehilangan tulang (Osteoporosis)

Berapakah kos anavar?

Ia juga digunakan untuk merawat sakit tulang pada pesakit osteoporosis. Harga GoodRx terendah untuk versi generik Oxandrolone adalah sekitar $ 84.31, 74% lebih rendah daripada harga runcit purata $ 335.48.

Anavar hanya kesan sampingan kitaran

Mual, muntah, sakit kepala, perubahan warna kulit, kulit berminyak, rambut gugur dan jerawat mungkin berlaku. Sekiranya ada kesan berterusan atau bertambah buruk, beritahu doktor atau ahli farmasi anda dengan segera.

Ingat bahawa doktor anda menetapkan ubat ini kerana faedahnya lebih besar daripada risiko kesan sampingan. Ramai orang yang menggunakan ubat ini tidak mempunyai kesan sampingan yang serius.

Beritahu doktor anda sekiranya anda mempunyai kesan sampingan yang tidak dijangka. Tetapi perkara serius ini berlaku: perubahan mental / mood (seperti kegelisahan, kemurungan, kemarahan yang meningkat), masalah tidur / berdengkur.

Sekiranya anda seorang lelaki, beritahu doktor anda sekiranya ada kesan sampingan yang tidak dijangka ini, seperti kesukaran membuang air kecil, bengkak / nyeri, ereksi yang sangat kerap / berpanjangan.

Adalah tidak biasa bagi lelaki untuk mengalami ereksi yang menyakitkan atau berpanjangan yang berlangsung selama 4 jam atau lebih. Sekiranya ini berlaku, hentikan penggunaan ubat ini dan segera dapatkan bantuan perubatan, atau masalah kekal mungkin berlaku.

Ubat ini dapat mengurangkan pengeluaran sperma, kesan yang dapat mengurangkan kesuburan lelaki. Rujuk doktor anda untuk maklumat lebih lanjut.

Sekiranya anda seorang wanita, beritahu doktor anda sekiranya anda mempunyai kesan sampingan yang tidak dijangka. Walau bagaimanapun, masalah serius ini berlaku seperti pendalaman suara, suara serak, pertumbuhan rambut yang tidak normal di wajah / badan, kelentit membesar, pendarahan haid tidak teratur.

Ubat ini boleh menyebabkan badan anda menyimpan lebihan air di dalam badan. (Edema) Ini boleh meningkatkan risiko kegagalan jantung. Sekiranya anda mengalami tanda-tanda penahan air atau kegagalan jantung yang tidak mungkin, beritahu doktor anda dengan segera. Tetapi ini sangat serius: sesak nafas, pergelangan kaki / kaki yang bengkak, keletihan yang tidak biasa, kenaikan berat badan yang tidak biasa / tiba-tiba.

Reaksi alahan yang sangat serius terhadap ubat ini jarang berlaku. Walau bagaimanapun, dapatkan bantuan perubatan dengan segera sekiranya anda melihat tanda-tanda reaksi alergi yang teruk: ruam, gatal / bengkak (terutama pada muka / lidah / tekak), pening teruk, sesak nafas.

Ini bukan senarai lengkap kemungkinan kesan sampingan. Sekiranya anda melihat kesan lain yang tidak disenaraikan di atas, berjumpa dengan doktor atau ahli farmasi anda.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: Apa jenis steroid Anavar?

Anavar adalah nama dagang untuk steroid anabolik Oxandrolone, juga dikenali sebagai Oxandrin, Anavar adalah salah satu steroid oral yang paling biasa digunakan. Dalam bentuk tablet, kapsul atau cecair, Anavar dapat menghalang pengeluaran testosteron normal tubuh.

S: Berapa lama kitaran steroid pertama anda boleh bertahan?

Biasanya, pengguna mengambil dari enam minggu hingga 16 minggu steroid pada satu masa, kemudian mengambil beberapa minggu dos rendah atau tanpa steroid sama sekali. Sebagai contoh, atlet yang mengetahui bahawa mereka akan diuji semasa acara atau pertandingan tertentu akan menghabiskan masa kitaran mereka dengan harapan lulus ujian dadah.

S: Apa yang dilakukan oleh oxandrolone kepada badan anda?

Oxandrolone adalah steroid "anabolik" yang mendorong pertumbuhan tisu otot. Oxandrolone digunakan untuk membantu anda menurunkan berat badan setelah pembedahan, kecederaan serius, atau jangkitan kronik. Oxandrolone juga digunakan pada orang yang tidak dapat menambah atau pulih. Berat tanpa alasan perubatan yang diketahui sihat

S: Berapa lama masa yang diperlukan untuk melihat hasil daripada steroid?

Badan menyerap prednison dengan cepat. Tablet pelepas segera mencapai ujian puncak dalam masa 1 hingga 2 jam. Adalah mungkin untuk merasakan prednison dalam beberapa jam. Walau bagaimanapun, mungkin diperlukan beberapa hari untuk melihat hasil lengkap prednison pada keadaan anda.

S: Apa yang berlaku apabila anda berhenti mengambil steroid?

Pengambilan ubat secara tiba-tiba boleh menyebabkan penurunan tekanan darah yang cepat dan mempengaruhi kadar gula darah. 'Kurangkan' dos (kurangkan secara beransur-ansur) untuk memberi kelenjar adrenal masa untuk mula membuat steroid. Lagi-lagi android sendiri.

S: Berapa lama Anavar kekal di dalam badan?

Waktu hayat penghapusan dilaporkan sebagai 9.4 hingga 10.4 jam, tetapi dilanjutkan hingga 13.3 jam pada orang dewasa yang lebih tua. Kira-kira 28% oksandrolon oral dikeluarkan tidak berubah dalam air kencing dan 3% dikeluarkan dalam tinja.

Kesimpulannya

Anavar (oxandrolone) adalah steroid anabolik oral yang dibuat pada tahun 1974. 1962, untuk mempromosikan jisim otot tanpa lemak pada orang yang menderita otot. Matlamat utama lain untuk menetapkan Anavar adalah membuat ubat ringan dengan sedikit kesan sampingan supaya wanita dan kanak-kanak dapat mengambilnya dengan selamat.

Pada tahun 1964, sebuah syarikat farmaseutikal Amerika bernama GD Searle & Co membawa Anavar ke pasar.

Kitaran hanya Anavar adalah rawatan yang paling biasa bagi pemula. Ini adalah pilihan yang baik kerana menyediakan komponen yang kurang berbahaya bagi tubuh . Anavar (Oxandrolone) adalah salah satu steroid paling ringan, namun ia juga merupakan pembentuk otot keenam yang paling kuat.

:eight_pointed_black_star: Anavar (Oxandrolone) -Apa itu?

Anavar adalah steroid bertindak pendek yang dihasilkan dari DHT (dihydro testosteron ) dengan jangka hayat 8 hingga 10 jam. Telah lama digunakan sebagai steroid yang sangat banyak digunakan, dihormati, dan popular, dan merupakan salah satu dari sedikit yang boleh digunakan oleh wanita kerana sifat androgeniknya yang rendah.

Wanita lebih cenderung melakukan kitaran anavar sahaja, sedangkan lelaki yang sebelumnya menggunakan steroid lebih cenderung mencampurkannya dengan bahan tambahan.

Kitaran yang hanya terdiri daripada anavar adalah salah satu protokol yang ideal untuk pemula, kerana ia adalah steroid ringan yang tidak akan memberi kesan buruk yang signifikan pada pengguna yang tidak berpengalaman. Akibatnya, ia adalah bahan yang sesuai untuk digunakan semasa memperkenalkan steroid kepada badan.

Kadang-kadang, individu yang takut akan steroid (kerana kesan sampingan berbahaya) hanya akan menjalankan kitaran anavar kerana sifatnya yang jinak.

Terdapat banyak sebab untuk populariti Anavar:

 • Anavar adalah steroid oral, yang menjadikannya mudah untuk diberikan .

 • Ia sesuai untuk lelaki dan wanita.

 • Ia mempunyai risiko kesan negatif yang rendah jika dibandingkan dengan sebilangan besar steroid lain.

Anavar sahaja adalah kitaran yang sangat berkesan yang sering diambil oleh pemula dan perantaraan semasa fasa pemotongan. Apabila digabungkan dengan diet rendah kalori, kitaran Anavar sahaja akan meningkatkan pembakaran lemak sambil mengekalkan jisim otot .

:white_square_button: Ringkasan

Yang paling penting, Anavar memberikan faedah luar biasa bagi orang yang menggunakannya dengan betul; ini hampir selalu untuk tujuan meningkatkan fizikal melalui kehilangan lemak sambil mengekalkan jisim otot dan peningkatan prestasi.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana untuk memutuskan sama ada kitaran Anavar hanya sesuai untuk anda?

:small_red_triangle_down: Kitaran Anavar sahaja mungkin sesuai untuk anda sekiranya anda memenuhi kriteria berikut:

 • Anda mahukan peningkatan seperti steroid di gim tetapi tidak mahu menggunakan jarum.

 • Anda sudah hampir melampaui had mengangkat semula jadi anda.

 • Anda faham bagaimana menyesuaikan senaman dan pemakanan anda.

 • Anda ingin memperoleh penampilan yang lebih keras dan kurus dengan kesan buruk yang minimum.

 • Anda mahu kelihatan menarik di pantai.

 • Anda berada dalam keadaan sihat dan tidak menghadapi masalah perubatan.

:small_red_triangle_down: Kitaran Anavar sahaja TIDAK sesuai untuk anda sekiranya:

 • Anda mempunyai masalah kesihatan yang tidak didiagnosis.

 • Anda berharap dapat menumbuhkan sejumlah besar jisim otot.

 • Anda berhasrat untuk bertanding dalam pertandingan membina badan .

 • Anda kekurangan akses kepada suplemen PCT yang mencukupi.

:eight_pointed_black_star: Bina badan dengan Anavar

Anavar sangat popular dalam bina badan , dan secara meluas dianggap sebagai steroid yang paling banyak digunakan di pasaran sekarang.

Var mendapat permintaan tinggi kerana ia sama berkesan pada lelaki dan wanita (yang tidak dapat dinyatakan mengenai steroid lain). Selain itu, individu yang mengambil berat tentang kesan sampingan steroid lebih cenderung menggunakan anavar kerana bahaya yang kurang.

Walaupun kini sangat mudah bagi tikus gim biasa untuk mendapatkan anavar, ini tidak selalu berlaku.

Sebagai contoh, pada tahun-tahun sebelumnya, terutamanya dari tahun 1989 hingga tahun 1994, anavar sukar diperoleh. Ini dilakukan sebagai tindak balas kepada tekanan dari FDA (Pentadbiran Makanan dan Dadah) untuk memperkuat cengkamannya di pasaran steroid anabolik.

Ia popular di kalangan pembina badan kerana fakta bahawa anavar adalah bahan kimia sederhana. Walaupun terdapat beberapa kesan negatif, kerana ubatnya tidak terlalu kuat atau beracun, kebanyakan ubat tersebut dapat dielakkan.

Kerana anavar secara simultan dapat menumbuhkan otot dan mengurangkan lemak badan sambil memberi sedikit kesan negatif, mudah untuk melihat mengapa tikus gim muncul pil pil seperti gula-gula.

:white_square_button: Ringkasan

Walau bagaimanapun, harga anavar telah menurun dalam beberapa tahun kebelakangan ini kerana ubat telah menjadi lebih mudah. Kami kini hidup di zaman di mana, dengan sedikit penyelidikan , anda hanya boleh online dan mendapatkan beberapa anavar untuk dihantar terus ke rumah anda.

Akibatnya, anavar menjadi sangat sukar diperoleh dalam jangka waktu ini, dan seperti halnya dengan semua barang yang langka, harganya melambung tinggi (mengakibatkan lebih sedikit orang yang menggunakan ubat tersebut).

:eight_pointed_black_star: Anavar Cycle PCT sahaja

Minggu Selepas Kitaran Dadah dan Dos
Minggu 1 500iu HCG / M / W / F, Nolvadex 40 mg, Clomid 50 mg
Minggu ke-2 500iu HCG / M / W / F, Nolvadex 40 mg, Clomid 50 mg
Minggu ke-3 500iu HCG / M / W / F, Nolvadex 20 mg, Clomid 25 mg
Minggu ke-4 500iu HCG / M / W / F, Nolvadex 20 mg, Clomid 25 mg

:eight_pointed_black_star: Kesan Sampingan Kitaran Anavar-Only

Walaupun Oxandrolone dianggap steroid yang agak selamat, ia boleh membawa beberapa bahaya. Namun, jika digunakan dengan teliti, pengguna dapat meminimumkan atau bahkan menghindari kesan negatif ini.

1. Tiada Akibat Estrogenik

Anavar tidak aromatik, yang bermaksud anda tidak akan mengalami lonjakan estrogen , yang boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini seperti ginekomastia dan pengekalan air.

2. Kesan sampingan androgenik yang minimum hingga boleh diabaikan

Walaupun oxyandrolone bukan steroid androgenik, ia mempunyai beberapa kesan sampingan androgenik. Jerawat, pertumbuhan rambut badan yang berlebihan, dan kemungkinan keguguran rambut adalah kemungkinan kesan buruk sekiranya anda cenderung mengalami kebotakan pada lelaki.

3. Kesihatan Kardiovaskular

Satu kemungkinan kesan buruk Anavar adalah kesannya pada tahap kolesterol anda . Anavar boleh menyebabkan penurunan HDL dan kenaikan LDL. Untuk membantu mengurangkan kesan ini, anda harus mengambil diet mesra kolesterol dan menambah asid lemak Omega 3 seperti minyak ikan.

4. Kerosakan Hati (Hepatotoxicity)

Anavar, seperti kebanyakan steroid oral, adalah steroid C17-alpha alkylated (C17-aa). Ini bermaksud bahawa ia dapat melalui hati berulang kali, meningkatkan ketersediaan hayati ke tubuh tetapi dengan mengorbankan hati anda dengan tekanan yang lebih besar.

5. Penindasan Testosteron Melalui Kaedah Semula Jadi

Mengambil steroid anabolik akan mengakibatkan tahap penekanan testosteron. Walaupun Anavar secara amnya menghasilkan penekanan yang lebih sedikit daripada ubat - ubatan lain, ini adalah sesuatu yang perlu diingat semasa menggunakannya.

Selain mengambil testosteron androgen, ada sedikit yang dapat anda lakukan untuk memperbaiki penindasan. Selepas menghentikan Anavar, anda harus meneroka protokol rawatan pasca kitaran (PCT) yang akan membantu memulihkan tahap testosteron semula jadi anda.

:white_square_button: Ringkasan

Walaupun Anavar agak lembut pada hati dibandingkan dengan zat lain, ia masih boleh diambil dengan teliti. Sekiranya anda berhasrat untuk menggunakan Anavar, anda harus selalu mengambil suplemen sokongan kitaran yang sesuai seperti Tudca, NAC, dan Milk Thistle. Anda mungkin juga ingin mempertimbangkan suplemen sokongan kitaran all-in-one yang lebih mantap seperti N2 Guard atau Revive MD Liver.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai kitaran Anavar sahaja. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Bagaimana perasaan anda semasa mengambil anavar?

Mual, muntah, sakit kepala, perubahan warna kulit , peningkatan atau penurunan minat seksual, kulit berminyak, keguguran rambut, dan jerawat adalah kemungkinan kesan sampingan. Maklumkan kepada doktor atau ahli farmasi anda dengan segera sekiranya ada gejala ini berlanjutan atau bertambah buruk.

:two: Adakah anavar adalah pembina otot?

Anavar memberikan nitrogen pada otot, meningkatkan sintesis protein dan pembaikan otot. Selepas kitaran Anavar enam hingga lapan minggu, anda harus menyedari bahawa anda semakin kuat otot. Kesan ini harus diperoleh dengan pengambilan harian 60 hingga 80 mg.

:three: Sarm mana yang harus saya gabungkan dengan Anavar?

Selain itu, anda boleh menumpuk anavar dengan sepuluh miligram lgd dan dua puluh miligram cardarine. Ini semua direka untuk membantu anda mencapai pertumbuhan otot yang bersih dan juga kehilangan lemak, yang selalu menjadi tujuan saya ketika saya bermain di gim.

:four: Adakah Anavar menyebabkan bola anda berkontrak?

Anavar terbukti dapat menghalang pengeluaran testosteron semula jadi tubuh. Ini boleh merosakkan fungsi testis dan mengakibatkan atrofi testis (pengecutan testis).

:closed_book: Kesimpulan:

Anavar adalah nama jenama asal untuk Oxandrolone, steroid androgen dan anabolik. Ini adalah salah satu steroid yang paling terkenal di pasaran dan telah lama menjadi kegemaran ahli bina badan dan ahli sukan. Anavar mempunyai kesan buruk yang sangat sedikit.

Saya tidak cukup menekankan betapa pentingnya diet untuk menentukan seberapa baik prestasi anda dalam mana-mana program kecergasan, tidak kira sama ada anda menggunakan PED atau tidak. Dengan andaian bahawa majoriti pembaca catatan ini berminat untuk mengembangkan fizikal yang ramping dan berotot, saya menggesa agar anda menyiasat aktiviti mengayuh karbohidrat sebagai teknik yang sesuai.

artikel berkaitan