Telefon Android adalah telefon pintar berkuasa tinggi dan berteknologi tinggi berdasarkan jenis kernel Linux yang diubahsuai dan perisian sumber terbuka lain yang berjalan pada sistem Operasi Android (OS). Telefon pintar Android ditaja secara komersial oleh Google. Namun, ia tidak eksklusif untuk rangkaian telefon Nexus berjenama Google.

Sebenarnya, mereka menggunakan banyak telefon bimbit dan digunakan oleh pelbagai pengeluar telefon bimbit seperti HTC, Sony, Samsung, Motorola, dan LG, yang kebanyakannya menikmati kejayaan besar dengan telefon bimbit yang berjalan pada OS Android.

Harga: **

Beberapa Telefon Pintar yang murah adalah model tingkat tinggi yang lebih tua dengan potongan harga yang tinggi dan beberapa telefon menawarkan ciri yang cekap dengan nilai yang hebat. Harga boleh dipertimbangkan semasa memilih telefon Android murah. Setiap orang melihat telefon Android dalam anggarannya.

Tanda harga Samsung dan Apple mencapai harga melambung tinggi yang lebih tinggi daripada $ 1,000. Sebilangan orang mendapati telefon bimbit Android mereka di bawah 600 dolar dan sebilangan orang dengan anggaran yang lebih kecil mungkin dapat menjangkau kurang dari 200 dolar walaupun untuk telefon bimbit. Aplikasi hebat dan mengagumkan dengan pilihan rangkaian sosial yang sangat baik juga terdapat pada telefon Android yang lebih murah tetapi perbezaannya ialah mereka mempunyai kamera kelas rendah dan skrin beresolusi rendah seperti paparan QVGA tetapi telefon bimbit Android yang lebih murah biasanya akan mempunyai pemproses yang kurang berkuasa. Selain telefon Android dari Samsung, Sony, Motorola juga memiliki jangkauan Nexus.

Ciri-ciri:**

Ciri terbaik telefon pintar Android ialah saiz skrin, memori, dan kesambungan yang baik. Skrin asas Android OS menyediakan antara muka pengguna yang intuitif dan luar biasa. SQLite digunakan untuk penyimpanan data, SMS, MMS, multi-touch, dan multi-tasking seperti fitur asas Android. Widget mesti diubah ukurannya supaya pengguna dapat menambahkannya untuk menunjukkan lebih banyak kandungan dan mengecil untuk menjimatkan ruang.

Di sini kita telah membincangkan telefon pintar bajet terbaik tahun 2020 di bawah:

Kuasa Moto G: **

Telefon Pintar Android ini memberikan bateri jangka hayat mana-mana peranti mudah alih dengan harga yang berpatutan di bawah $ 300 yang menjadikannya telefon bajet pilihan paling tinggi. Tahun demi tahun, Motorola terkenal sebagai salah satu syarikat terbaik kerana kualiti dan prestasinya yang baik. Kuasa Moto G- masih mempunyai bateri 5.000 mAh dan tidak mengubah ciri utama ini. Spesifikasi telefon Android ini adalah seperti berikut, harganya, Android 10 (Os), resolusi, dan ukuran layar layarnya 6,4 inci dan (2300 x 1080) dengan penyimpanan memiliki 64 GB.

Piksel Google 4a: **

Android ini adalah pilihan terbaik untuk memilih telefon pintar yang pasti kelihatan lebih moden. Google tidak mengubah Pixel 4a berbanding pendahulunya Pixel 3a dalam bentuk dan reka bentuknya tetapi membawa perubahan yang luas dalam memori, RAM, dan paparan mereka. masalah keselamatan dikemas kini untuk menyelesaikan masalah kritikal. Harga Android ini adalah $ 349 di Amazon dan diumumkan pada 3 Ogos 2020. Ia tersedia dalam satu saiz, satu warna, dan satu konfigurasi penyimpanan tunggal. Dengan harga $ 349, ini adalah telefon yang luar biasa untuk pembeli dengan kamera berkualiti dan skrin yang cantik.

 Saiz: 5.8 inci

 Penyimpanan: 128 GB dengan bateri 3,180mAh Beberapa kerucut android ini kekurangan daya tahan air dan tidak mempunyai pengecasan tanpa wayar.

Samsung Galaxy A71: **

SAMSUNG memberikan android yang luar biasa dari tahun-tahun kebelakangan dan memberikan ciri dan aplikasi yang luar biasa dengan reka bentuk yang menakjubkan. Contoh terbaru ialah Galaxy A71. Ini adalah telefon bimbit android yang murah dengan hasil kamera yang hebat dan luar biasa yang mempunyai kamera utama 64 MP. Di luar kamera, Galaxy a71 sangat mengagumkan dan mengagumkan.  Paparan 6.4 inci  Pemproses 730  Bateri 4500mAh

Nokia 5.3: **

Ini adalah telefon pintar Android terbaik dengan harga $ 200. Ia terus mengekalkan kualitinya dengan perisian berasaskan satu. Ia mudah dipegang di satu tangan dan mudah digenggam. Ia mempunyai kekuatan yang serius yang mempunyai hayat bateri dua hari atau mempunyai sensor cap jari.

 • Pemproses Snapdragon 665

 • RAM 4GB

Samsung Galaxy A51: **

Ini adalah telefon pintar belanjawan terbaik dengan harga $ 389 di Amazon dengan perkakasan yang bagus dan mempunyai paparan AMOLED yang bertenaga. Mereka mempunyai empat kamera belakang dengan hasil yang sangat baik.

 • Bateri 4,000 mAh

 • Pemproses Exynos 9611.

ONE PLUS 8 PRO:

Terdapat banyak ciri One plus 8 pro adalah seperti berikut:

Paparan berukuran OLED 6,78 inci (3168x1440)

 • Versi Android: 10 dengan Oxygen OS
 • CPU: Snapdragon 865
 • RAM: 8GB, 12GB |
 • ** Storan / Boleh Diperluas: * 128GB, 256GB / Tidak
 • Kamera belakang: Lebar 48MP (ƒ / 1.78); 48MP ultrawide (ƒ / 2.2); Telefoto 8MP 3X (ƒ / 2.4); Mempunyai penapis warna 5MP |
 • Kamera depan mempunyai 16MP (ƒ / 2.5) |
 • Hayat bateri (Jam: Min): 11:05 Ia mempunyai paparan terang dan indah 120 Hz dengan jangka hayat bateri yang panjang dan mempunyai prestasi yang hebat. Ia termasuk kelajuan super cepat dan pengisian yang luar biasa dengan ciri wayar atau tanpa wayar.

OnePlus 8 Pro mungkin kelihatan seperti berlepas dari telefon bimbit OnePlus sebelumnya. Lagipun, pada harga $ 899, ini adalah salah satu telefon paling mahal yang pernah dibuat oleh OnePlus. Tetapi OnePlus 8 Pro adalah telefon Android unggulan terbaik kerana ia memuat seberapa banyak ciri mewah dengan persembahan hebat.

2. Samsung Galaxy Note 20 Ultra:

Ia juga mempunyai ciri-ciri hebat dengan persembahan yang luar biasa.

 • Paparan: AMOLED 6,9 inci
 • Versi Android: 10 dengan Samsung One UI 2.5 |
 • CPU: Snapdragon 865 Plus |
 • RAM: 12GB |
 • Storan / Boleh Diperluas: 128GB, 256GB, 512GB.
 • Kamera belakang: lebar 108MP (ƒ / 1.8); Telefoto 12MP dengan zoom optik 5x (ƒ / 3.0); Ultrawide 12MP (ƒ / 2.2) |
 • Kamera depan: ialah 10MP (ƒ / 2.2) |
 • ** Mempunyai jangka hayat Bateri yang hebat (Jam: Min): ** ialah 10:15 Ia adalah hayat bateri yang mahal tetapi sangat baik dan kamera zoom 50x dan autofokus laser yang kuat.

Soalan Lazim: **

### 1. Apakah perbezaan antara SMARTPHONE dan ANDROID PHONE? Android adalah sistem operasi yang digunakan pada telefon pintar. Telefon pintar adalah peranti dan android dipasang di dalamnya.

### 2. Siapa yang lebih baik iPhone atau telefon pintar? iPhone lebih baik dibina dan mempunyai integrasi perkakasan-perisian yang lebih baik daripada telefon pintar android.

### 3. Yang manakah versi terbaru Android di telefon bimbit? Versi Terbaru Android adalah 10.0 Versi awal ** Android ialah 10.0. ia dilancarkan pada 3 September 2019, pada peranti Pixel Google.

Kesimpulan: **

Terdapat teknologi hebat dan menakjubkan yang dilihat pada telefon pintar android. Dengan versi Android , ciri-cirinya meningkat dengan pantas. Oleh itu, kebanyakan pengguna menyukai telefon pintar Android , dan ini adalah OS yang luar biasa dan hebat di antara semua OS lain seperti windows, iOS. Artikel berkaitan: ### Telefon pintar Android terbaik. ** ### Teknologi komunikasi. ** ### ** Kernel Linus. * *

OS Android sememangnya merupakan perkara yang baik untuk teknologi telefon bimbit pengguna. Pada tahun 2007 Apple baru sahaja melancarkan telefon bimbit paling revolusioner untuk memasuki pasaran pada masa itu - iPhone. iPhone adalah salah satu telefon pertama yang menampilkan skrin sentuh penuh dengan sistem operasi yang tidak kekurangan. Ia memaparkan halaman web penuh dan bukannya telefon bimbit yang kikuk, sentuhan penuh, dan ketik keyboard qwerty, ram 128MB yang membuat semua telefon pesaingnya menjadi malu, dan penyimpanan sehingga 16 GB yang mungkin kelihatan sedikit sekarang tetapi sudah cukup ketika telefon pintar terbaik di pasaran hanya mempunyai Kamera 2MP. Ketika ini telefon pintar

telah dilancarkan, Google sudah lama memperoleh Android Inc. Android pada dasarnya dibentuk untuk membuat sistem Operasi untuk Kamera menurut Andy Rubin, Pengasas Bersama di Android Inc. Beberapa bulan selepas pelepasan iPhone asli, Google mengumumkan bahawa mereka sedang mengusahakan sesuatu yang akan menyainginya. Apabila Telefon Android pertama yang diluncurkan disebut HTC Dream yang menjalankan Android OS 1.0, ia mendapat tinjauan buruk, tetapi ia mempunyai elemen rancangan perniagaan google untuk memasukkan aplikasi seperti YouTube, dan lain-lain yang akan menghasilkan wang dalam jangka panjang.

Apa yang berjaya menjadikan Android berjaya?

Android dibina di atas kernel sumber terbuka yang disebut Linux . Sumber terbuka pada dasarnya bermaksud bahawa kod itu tersedia untuk seseorang menyalin, menggunakan, atau membuat perubahan. Ini menjadikan android tersedia untuk semua pengeluar telefon pintar secara percuma. Seiring berjalannya waktu, sistem operasi yang menakjubkan ini semakin dioptimumkan. Ini menjadikan OS android dapat dipasang dan digunakan dalam perkakasan bernilai $ 100 dan kurang. Telefon yang lebih rendah, harga dan berkualiti tinggi mengambil pasaran dari pengguna Nokia dan blackberry yang kikuk. Ini juga diterjemahkan kepada penjualan dalam jumlah tinggi di pasaran dunia ketiga seperti India, Pakistan, dan negara-negara Asia dan Afrika yang lain. Pada masa ini Android memegang pangsa pasar 87% hanya kerana dapat diakses oleh hampir semua kumpulan kekayaan.

Telefon Pintar Android

Apakah telefon pintar Android terbaik?

Android adalah sistem operasi, yang dikembangkan oleh Google. Banyak telefon pintar Android termasuk dalam senarai, tetapi kami akan membincangkan telefon pintar android terbaik dan ciri-cirinya. Mari mulakan tanpa basa-basi.

Senarai Telefon Pintar Android Terbaik:

 • OnePlus 8 Pro
 • Samsung Galaxy S20 +
 • Kuasa Moto G
 • Google Pixel 4a
 • Motorola Edge

OnePlus 8 Pro:

Dengan prestasi super cepat dan bateri jangka panjang, ini berada di bahagian atas senarai. Ia menawarkan perkakasan dan perisian yang sangat baik kepada pengguna. Ini adalah telefon android terbaik yang berdiri pertama. Ia dilengkapi dengan paparan 120Hz dan dengan kamera yang sempurna. Ia mempunyai 8GB RAM dan memori dalaman 128GB.

Samsung Galaxy S20 +:

Samsung Galaxy S20 + hadir dengan harga yang sangat besar, bukan untuk semua orang. Sekiranya anda dapat membelinya, anda boleh membelinya, dan kemudian anda terlalu bernasib baik. Ia dilengkapi dengan paparan industri dan beribu-ribu ciri perisian. Ini berisi kamera terbaik, dan juga memiliki sensor cap jari.

Kuasa Moto G:

Ia dilengkapi dengan tidak lebih banyak spesifikasi dan kualiti tetapi bagus untuk orang yang mempunyai anggaran yang ketat. Ia memberikan banyak ciri yang menyeronokkan kepada pengguna. Ia dilengkapi dengan jangka hayat bateri tiga hari, dan mempunyai perisian yang bersih dan intuitif. Tidak mempunyai NFC untuk Google. Anda boleh mendapatkan lebih banyak aplikasi dengan pantas di telefon pintar ini.

Google Pixel 4a:

Ia dilengkapi dengan kamera utama dan ciri tambahan. Ia dilengkapi dengan sokongan perisian selama tiga tahun. Ia dilengkapi dengan kamera yang menarik, dan kameranya mempunyai ciri-ciri menarik. Kamera depannya kelihatan tajam dan pantas untuk menguruskan perincian kecil.

Motorola Edge

Ia adalah telefon pintar bernilai 5G terbaik. Ia dilengkapi dengan keadaan yang luar biasa. Ia mempunyai jangka hayat bateri yang panjang dan prestasi terbaik. Ia mempunyai bicu fon kepala dan simpanan yang boleh dilanjutkan. Anda boleh menggunakannya untuk jangka masa yang panjang. Ia tidak mempunyai pengecasan tanpa wayar. Kualiti kameranya rendah berbanding yang lain.

Apakah Smartphone Android 2020 yang terbaik?

Adakah anda ingin mendapatkan telefon pintar Android baru? Atau adakah anda menghadapi masalah dengan telefon pintar lama? Kemudian, kami akan memberikan senarai telefon pintar android terbaru yang membawa inovasi dalam hidup anda. Mari bermula tanpa berlengah lagi.

Samsung Galaxy S20 dan S20 +:

Ia dilengkapi dengan skrin terbaik dan kamera fungsi tambahan. Ia mempunyai skrin terbesar 6,7 inci dan mempunyai banyak spesifikasi. Ia mempunyai sensor telefoto 64MP dan kualiti yang berbeza. Ia dilengkapi dengan skrin dan sensor cap jari yang sangat besar. Ia dilengkapi dengan skrin tahan air.

OnePlus 8 Pro:

Ia adalah telefon terbaru yang dilengkapi dengan teknologi terkini. Ia adalah telefon android paling mahal di internet. Ia dilengkapi dengan kadar penyegaran 120Hz dan resolusi tertinggi.

Oppo Cari X2 Pro:

Ia mempunyai paparan yang indah, dan anda senang memegangnya. Ia dilengkapi dengan kemudahan luar biasa. Yang terbaik adalah bermain permainan dengan kadar penyegaran yang tinggi. Permata ini dilengkapi dengan spesifikasi dan kualiti yang tinggi.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra:

Ia adalah telefon bersaiz ultra. Ia membantu anda mendapatkan teknologi terkini dalam hubungan. Ia adalah telefon pintar terbaru Samsung. Ia dilengkapi dengan skrin yang hebat dan ciri stylus S Pen. Sekiranya anda mempunyai bajet dan anda mampu, nikmati spesifikasinya.

Motorola Edge

Ia adalah telefon pintar bernilai 5G terbaik. Ia dilengkapi dengan keadaan yang luar biasa. Ia mempunyai jangka hayat bateri yang panjang dan prestasi terbaik. Ia mempunyai bicu fon kepala dan simpanan yang boleh dilanjutkan. Anda boleh menggunakannya untuk jangka masa yang panjang. Ia tidak mempunyai pengecasan tanpa wayar. Kualiti kameranya rendah berbanding yang lain.

Xiaomi Mi Note 10:

Ia hampir sempurna. Ia dilengkapi dengan kualiti yang luar biasa, tetapi ada juga beberapa kekurangan di dalamnya. Ia dilengkapi dengan kamera tanpa Penta yang memberikan anda sedikit butiran gambar. Ia dilengkapi dengan chipset yang lemah dan jangka hayat bateri tidak baik.

Samsung Galaxy S20:

Ia dilengkapi dengan skrin terbaik dan kamera fungsi tambahan. Ia mempunyai layar paling besar 6,9 inci dan mempunyai banyak spesifikasi. Ia mempunyai kamera depan 40MP. Ia dilengkapi dengan skrin dan sensor cap jari yang sangat besar. Ia dilengkapi dengan skrin tahan air.

OnePlus 8:

Ini adalah unggulan baru yang mampu dimiliki dengan kualiti luar biasa. Dengan prestasi super cepat dan bateri jangka panjang, ini berada di bahagian atas senarai. Ia menawarkan perkakasan dan perisian yang sangat baik kepada pengguna. Ia dilengkapi dengan paparan 90Hz dan dengan kamera yang sempurna. Ia mempunyai RAM 8 / 12GB dan memori dalaman 256GB.

Samsung Galaxy Note 10 Plus:

Ia adalah telefon bersaiz ultra. Ia membantu anda mendapatkan teknologi terkini dalam hubungan. Ia adalah telefon pintar terbaru Samsung. Ia dilengkapi dengan skrin yang hebat dan ciri stylus S Pen. Sekiranya anda mempunyai bajet dan anda mampu, nikmati spesifikasinya. Saiz skrinnya ialah 6.9 inci. Ia dilengkapi dengan RAM 12GB dan storan dalaman 256/512 GB; anda boleh menggunakannya dengan mudah untuk tujuan permainan.

Sony Xperia 1 II:

Ia adalah telefon pintar android yang baik untuk orang ramai. Ia dilengkapi dengan ukuran skrin 6.5 inci. Ia dilengkapi dengan RAM 8GB dan storan dalaman 256GB. Ia dilengkapi dengan paparan yang menakjubkan dan resolusi terbaik. Ia tidak mudah dipegang dan harganya tinggi. Sekiranya anda mampu membayarnya, anda boleh menikmati ciri-ciri terbarunya.

1 Suka