Laporan Tahunan,

Definisi laporan Tahunan:

 1. Pembentangan akaun tahunan Majlis Menteri yang diaudit pada tahun sebelumnya mengikut undang-undang korporat. Sebagai tambahan kepada laporan auditor, laporan tahunan biasanya meliputi (1) tinjauan pengurusan perniagaan dan prospek masa depan syarikat, (2) neraca, (3) penyata pendapatan (keuntungan), dan (4). Penyata aliran tunai dan dokumen sokongan lain. Ia juga disebut penyata kewangan tahunan.

 2. Laporan tahunan syarikat kepada pemegang saham syarikat yang mendokumentasikan aktiviti dan urusan kewangan tahun sebelumnya.

 3. Laporan tahunan adalah penerbitan yang mesti menyediakan syarikat terbuka kepada pemegang saham setiap tahun, yang menggariskan aktiviti dan keadaan kewangannya. Sampul laporan biasanya terdiri daripada gabungan grafik, gambar dan cerita yang memperincikan semua aktiviti syarikat pada tahun lalu. Bahagian belakang laporan mengandungi maklumat kewangan dan operasi terperinci.

 4. Laporan tahunan menjadi bahagian tidak terpisahkan dari pelaporan kewangan korporat hanya setelah undang-undang disahkan setelah kemalangan pasaran saham pada tahun 1929. Laporan tahunan wajib digunakan untuk mengumumkan kegiatan syarikat pada tahun lalu. Laporan ini umumnya tersedia untuk pemegang saham dan pihak berkepentingan lain yang menggunakannya untuk menilai prestasi kewangan syarikat. Laporan tahunan biasanya terdiri daripada bahagian berikut:.

Bagaimana menggunakan laporan Tahunan dalam ayat?

 1. Berdasarkan laporan tahunan syarikat, penjualan pada tahun 2013 mencapai 0,8 119,8 juta.
 2. Laporan tahunan adalah penerbitan yang mesti diberikan oleh syarikat awam setiap tahun kepada pemegang saham yang menerangkan aktiviti dan keadaan kewangan mereka.
 3. Ketika dia ditawarkan kesempatan untuk membeli sebuah perusahaan, termasuk bangunan dan bengkel, dia meminta laporan tahunan untuk membuat keputusan yang lebih baik.
 4. Laporan tahunan menjadi bahagian tidak terpisahkan dari pelaporan kewangan korporat hanya setelah undang-undang disahkan setelah kemalangan pasaran saham pada tahun 1929.
 5. Semua dana bersama yang berdaftar dengan SEC mesti memberikan laporan tahunan yang lengkap kepada semua pemegang saham setiap tahun.
 6. Anda harus menulis laporan tahunan terperinci supaya setiap orang yang melihat anda dapat memahami mengapa anda membuat keputusan ini.
 7. Anda harus cuba menganalisis laporan tahunan anda dan mengetahui di mana anda salah dan bagaimana anda boleh meningkatkan tahun depan.

Makna Laporan Tahunan & Definisi laporan Tahunan

Laporan Tahunan ,

Apa itu Laporan Tahunan?

 1. Definisi Laporan Tahunan: Laporan tahunan adalah dokumen yang memberikan perincian mengenai prestasi kewangan syarikat sepanjang tahun lalu. Laporan tahunan diedarkan kepada pemegang saham syarikat, biasanya pada mesyuarat pemegang saham tahunan. Dalam konteks insurans, syarikat insurans sering memberikan laporan tahunan kepada pemegang saham mereka. Membantu pemegang saham mengkaji kemajuan tahunan syarikat.

 2. Laporan tahunan adalah dokumen yang mesti ditunjukkan oleh syarikat awam kepada pemegang sahamnya setiap tahun, yang menggariskan keadaan perniagaan dan kewangannya. Bahagian sidang media acara ini adalah koleksi penyelidikan yang mengagumkan yang berkaitan dengan grafik, gambar dan aktiviti syarikat di mana kursus mudah digunakan dan amalan terbaik berlaku selama bertahun-tahun. Bahagian akhir laporan mengandungi maklumat kewangan dan operasi terperinci.

  • Laporan tahunan adalah dokumen syarikat yang dihantar kepada pemegang saham yang menentukan kedudukan kewangan dan operasi syarikat untuk tahun lalu.
  • Hanya setelah perundangan, setelah kejatuhan pasaran saham pada tahun 1929, laporan tahunan menjadi bahagian yang tidak terpisahkan dari penyata kewangan syarikat.
  • Reksa dana yang didaftarkan juga mesti memberikan laporan tahunan penuh kepada pemegang saham mereka setiap tahun.

 3. Rekod kesihatan dan prestasi tahunan syarikat yang diaudit atau dana bersama yang diedarkan di kalangan pemegang saham.

 4. Laporan tahunan atau rekod keadaan kewangan atau perniagaan pelaburan atau syarikat.

 5. Definisi ringkas Laporan Tahunan adalah: Laporan kepada pemegang saham syarikat termasuk kunci kira-kira tahunan syarikat yang diaudit dan akaun operasi yang berkaitan, ekuiti dan aliran tunai pemegang saham atau pemilik, dan maklumat kewangan dan perniagaan lain.

Makna Literal Laporan Tahunan

Tahunan:

Makna Tahunan:
 1. Buku atau majalah yang diterbitkan setahun sekali dengan tajuk yang sama tetapi dengan kandungan yang berbeza.

 2. Tumbuhan tahunan

Ayat Tahunan
 1. Jalan yang ditaja menjadi acara tahunan.

 2. Menyemai musim bunga tahunan

Sinonim Tahunan

setiap tahun, setahun sekali, setiap dua belas bulan

Laporkan:

Makna Laporan:
 1. Laporkan secara lisan atau bertulis apa sahaja yang anda lihat, dengar, lakukan atau pelajari.

 2. Hadirkan diri anda secara rasmi sebagai bersedia untuk sampai ke tempat tertentu atau melakukan sesuatu.

 3. Bertanggungjawab kepada (penyelia atau penyelia).

 4. Perincian kes, iaitu dalam bentuk dokumen rasmi, setelah pemeriksaan atau penyelidikan terperinci oleh orang atau institusi yang dinamakan.

 5. Maklumat yang tidak disokong oleh bukti kukuh.

 6. Kedengaran bunyi ■■■■ atau ■ ■

 7. Seorang pekerja yang bergantung kepada pekerja lain.

 8. Reputasi seseorang atau sesuatu.

Ayat Laporan
 1. Menteri melaporkan penurunan pengeluaran susu.

 2. Stewart akan dibebaskan secara bersyarat pada hari Isnin.

 3. Laporkan kepada Ketua Panitia

 4. Laporan Tahunan Presiden

 5. Berita beredar bahawa presiden akan mengundurkan diri.

 6. Semua kuda kami sangat lembut dan terbiasa dengan suara 0.22. saya dengar

 7. Apa sahaja yang cantik dan murah

Sinonim Laporan

mengeluarkan, menyampaikan, minit, membuat umum, transaksi, tiba, menggambarkan, mengisytiharkan, menggariskan, memberitahukan, mengungkapkan, adumbrate, prosiding, ■■■■, memberitahu, intimasi, menetapkan, eksposisi, pos, pukulan (waktu) jam, berita, keterangan, nasihat, reputasi, kedudukan, ulasan, letupan, pukulan masuk, gosip