Beberapa aplikasi hebat lain seperti aplikasi tunai adalah:

1. PayPal 2. Venmo 3. Aplikasi Tunai 4. Zelle 5. Google pay

walaupun begitu, aplikasi tunai adalah yang paling selamat dan menawarkan perdagangan untuk saham dan bitcoin tetapi ini adalah beberapa aplikasi pembayaran terbaik yang boleh anda gunakan sebagai aplikasi tunai

PayPal

PayPal adalah aplikasi yang sangat dipercayai , ramah , dan selamat, anda hanya perlu menyediakan akaun PayPal percuma anda sekali dan anda sudah bersedia untuk perbankan dalam talian. Ia tidak mengenakan bayaran tambahan untuk mengirim uang, juga digunakan di hampir setiap negara, jadi jika anda seorang freelancer, ini adalah kaedah pembayaran terbaik untuk anda kerana anda boleh melakukan transaksi dengan pelanggan antarabangsa anda. Ia juga menggunakan teknologi enkripsi yang kuat yang menjaga keselamatan data pengguna.

Paypal Tidak ada dana pemindahan wang tetapi mengenakan sedikit bayaran dari pemilik perniagaan. PayPal juga dapat membekukan akaun anda sekiranya terjadi pelanggaran, tetapi menyediakan kemudahan lengkap untuk melakukan transaksi wang ke dan dari mana-mana akaun bank AS dan banyak akaun asing.

PayPal adalah salah satu syarikat pembayaran terbesar , bermula pada tahun 1998. Ia adalah sistem pembayaran digital yang paling disukai untuk usahawan , freelancer, dan syarikat permulaan Antarabangsa dan telah berkembang di seluruh dunia, tersedia di lebih dari 200 negara.

PayPal menawarkan kemampuan untuk memindahkan wang ke dan dari mana-mana akaun bank yang berpangkalan di AS dan banyak akaun asing. Tidak ada bayaran untuk memindahkan dana kepada keluarga atau rakan dari baki PayPal atau baki akaun bank, tetapi PayPal mengenakan bayaran untuk menghantar dari kad kredit atau menukar mata wang.

 • Ini memberi anda keselamatan kad kredit.
 • PayPal disatukan dengan laman lelong dalam talian, anda boleh menetapkan tawaran dan membuat pembelian dengan selamat.
 • Hantar wang tanpa sebarang bayaran.
 • Menawarkan diskaun istimewa.

:arrow_right: Baca juga : Bagaimana PayPal berfungsi?

Tempat pizza yang menerima Paypal

Paypal menyekat laman web yang membantu mengumpulkan dana untuk orang di belakang Capitol Violence

Venmo

Venmo adalah salah satu aplikasi seperti aplikasi tunai juga Venmo adalah aplikasi yang direka untuk beroperasi dari telefon pintar anda dan mempunyai lebih daripada 60 juta pengguna aktif pada masa ini. Ia juga menyediakan perbankan digital dalam talian yang selamat di mana anda dapat menghantar wang kepada keluarga dan rakan anda dengan segera.

Tetapi, anda hanya dapat menggunakan aplikasi mudah alihnya yang tersedia untuk android dan iOS , juga mengenakan yuran 3% jika anda melakukan transaksi menggunakan kad kredit Venmo. Ia juga menggunakan teknologi enkripsi yang kuat untuk memastikan maklumat penggunanya selamat dan mengelakkan akses tanpa izin.

Walau bagaimanapun, Venmo dimiliki secara rasmi oleh PayPal tetapi ia sama sekali berbeza dengan PayPal kerana ia direka untuk pengguna mudah alih dan sebagai aplikasi mudah alih, anda boleh melakukan transaksi dalam rangkaian sosial anda, dan dapat mengakses akaun Venmo anda dari penyemak imbas internet jika anda boleh ' t menggunakan aplikasinya.

 • Anda juga boleh menggunakan Venmo untuk perniagaan kecil anda dan mendapat bayaran melaluinya.
 • Anda boleh memautkan kad debit akaun bank anda dan melakukan transaksi.
 • Anda boleh menggunakan kadnya di mana-mana ATM atau kedai seperti Walmart yang menerima Mastercard kerana beroperasi di rangkaian Mastercard.

Aplikasi Tunai

Wang tunai juga menjadi dompet digital pilihan hari ini. Anda hanya perlu menyediakan akaun anda dan kemudian melakukan transaksi dengan keluarga dan rakan anda dengan mudah. Ciri-ciri utamanya adalah bahawa ia membolehkan anda perbankan mudah, pelaburan, Stok, dan Bitcoin dalam satu platform.

Aplikasi tunai adalah aplikasi seperti Venmo - sistem pembayaran P2P dengan teknologi penyulitan yang kuat untuk mengamankan data anda. Anda boleh menghantar wang kepada sesiapa sahaja atau membuat permintaan wang kepada orang yang e-mel atau nombor telefon anda tahu.

 • Mudah untuk memautkan akaun bank anda melalui kad debit .
 • Anda boleh menjual dan membeli Bitcoin melalui aplikasi.
 • Had pemindahan maksimumnya ialah $ 7.500.
 • Ini adalah dompet digital seperti PayPal .
 • Anda boleh melabur dalam saham, melakukan perbankan, atau dapat berdagang bitcoin.
 • Gunakan kad aplikasi tunai di mana-mana kedai semasa membeli-belah.
 • Ia juga menawarkan penggalak tunai .
 • Wang cashout dari mana-mana ATM dengan kad app tunai yang berfungsi seperti kredit akaun bank biasa atau kad debit.
 • Walau bagaimanapun, ia tidak berfungsi di peringkat antarabangsa , hanya terdapat di Amerika Syarikat dan UK .

:arrow_right: Baca juga:

Bagaimana memuatkan kad aplikasi tunai?

Bagaimana mendapatkan wang secara rawak pada aplikasi tunai?

Zelle

Zelle juga merupakan kaedah yang selamat dan selamat untuk menghantar dan menerima wang dari keluarga dan rakan anda. Setelah membuat akaun di Zelle , anda boleh menggunakannya di telefon bimbit atau komputer riba untuk melakukan transaksi. Ia tidak mengenakan sebarang bayaran untuk mengirim dan menerima wang, banyak bank seperti Wells Fargo , Bank of America , Citi , US Bank , dan Chase menawarkan Zelle . Ia berkembang dengan sangat pantas.

Ia membolehkan melakukan transaksi kepada rakan dan keluarga anda dengan cara yang unik, seperti jika anda mempunyai akaun di bank yang menawarkan Zelle, anda dapat melakukan transfer pada hari yang sama, anda juga tidak perlu menunggu 2-3 hari kerja, juga menggunakan kaedah penyulitan untuk mengamankan data pengguna.

Tetapi, sebelum membuat transaksi, pastikan bahawa anda dan penerima menggunakan Zelle dan melakukan pemindahan melaluinya. Anda juga boleh menghantar wang ke akaun Zelle anda dari akaun bank yang menawarkan Zelle.

 • Anda boleh memasang aplikasi Zelle .
 • Hanya boleh menghubungkan satu akaun bank dengannya.
 • Ia adalah percuma untuk menghantar dan menerima wang.
 • Tidak berfungsi di peringkat antarabangsa , hanya terdapat di Amerika Syarikat .

Google bayar

Oleh kerana google menawarkan semuanya, anda juga boleh membayarnya . Gunakan secara percuma untuk menghantar wang kepada rakan dan keluarga anda. Ia bergabung dengan aplikasi Google Play Store , produk, seperti Gmail, dll. Anda boleh menggunakannya dari mana-mana peranti pintar.

Tetapi, ia tidak digunakan secara meluas dan memerlukan lebih dari 24 jam untuk menerima pembayaran.

 • anda boleh memindahkan wang kepada seseorang melalui e-mel menggunakan Google Pay dan Gmail.
 • Sekiranya anda mempunyai akaun Google , anda sudah mendaftar untuk perkhidmatan Google Pay.
 • Tidak ada caj untuk menggunakan Google Pay.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

1. Apakah aplikasi lain seperti Aplikasi Tunai?

Pilihan terbaik selain aplikasi tunai adalah PayPal . Namun, ia tidak percuma, tetapi ini adalah alternatif terbaik kerana ia terdapat di lebih dari 200 negara. Anda juga boleh menggunakan Venmo, Zelle, atau google pay sebagai alternatif untuk aplikasi tunai. Semua kaedah yang sangat selamat dan selamat untuk menghantar dan menerima wang dari rakan dan keluarga anda.

2. Aplikasi bayar mana yang terbaik?

PayPal adalah aplikasi yang sangat ramah, cepat, dan selamat, anda hanya perlu membuat akaun PayPal percuma sekali dan anda sudah bersedia untuk menghantar dan menerima wang tersebut kepada orang yang anda kenal. Ia tidak mengenakan sebarang biaya tambahan untuk mengirim uang, juga digunakan di hampir setiap negara, jadi jika anda seorang freelancer, ini adalah pilihan terbaik untuk melakukan transaksi dengan pelanggan antarabangsa anda.

Tetapi ia mengenakan sejumlah bayaran dari pemilik perniagaan. PayPal juga dapat membekukan akaun anda, tetapi memberikan kemudahan yang lengkap untuk melakukan pemindahan wang ke dan dari mana-mana akaun bank AS dan banyak akaun asing .

3. Mana yang lebih baik PayPal atau Cashapp ?

Untuk kegunaan peribadi dan jika anda berpangkalan di Amerika Syarikat, anda boleh mengatakan Aplikasi Tunai lebih baik kerana hanya tersedia di UK dan AS, tetapi untuk akaun perniagaan besar yang berfungsi di peringkat antarabangsa atau untuk freelancer individu, PayPal adalah pilihan terbaik kerana memberikan lebih banyak ciri keselamatan seperti perlindungan pembayaran.

Tetapi sebaliknya, aplikasi Tunai membolehkan anda melabur wang dan memperdagangkan stok dan bitcoin selain perbankan dalam talian.

4. Aplikasi apa yang dibayar pada hari yang sama?

Beberapa aplikasi yang membayar pada hari yang sama adalah:

 • Uber
 • Lyft
 • Earnin
 • Amazon MTurk
 • Gigwalk
 • InstaGC
 • Pintu Pintu
 • Qmee
 • Venmo

Ini adalah aplikasi yang membayar anda pada hari yang sama.

5. Mana aplikasi Venmo atau Cash yang lebih baik?

Saya akan mengatakan Aplikasi Tunai adalah pilihan yang lebih baik daripada Venmo kerana pada aplikasi tunai anda mempunyai pilihan untuk memperdagangkan saham dan Bitcoin tetapi Venmo tidak menyediakan kemudahan ini. Venmo juga memfokuskan untuk memindahkan wang dan melakukan ini dengan cekap, tetapi orang yang memerlukan ciri stok dan bitcoin yang sedang tren boleh menggunakan aplikasi tunai tetapi ini hanya untuk penduduk AS dan UK kerana aplikasi tunai tidak tersedia di seluruh dunia.

Walau bagaimanapun, Venmo memberi anda kemudahan untuk berniaga dan berhubung dengan pelanggan, serta mendapat bayaran dengan mudah.

6. Adakah Aplikasi Tunai dan Venmo selamat?

Ya, sama ada anda menggunakan aplikasi tunai atau Venmo kedua-dua aplikasi tersebut adalah aplikasi pembayaran Peer-to-Peer dan sama-sama selamat, pantas dan boleh dipercayai untuk digunakan. Kedua-duanya membolehkan anda memindahkan dan dibayar oleh akaun mereka, tetapi aplikasi tunai juga menawarkan kemudahan perdagangan bitcoin dan saham dan pelaburan dan bukan hanya perbankan, jadi jika anda mencari peluang bitcoin maka aplikasi tunai pasti lebih baik pilihan, kerana bitcoin sedang tren, dan masa depan.

7. Adakah anda memerlukan akaun bank untuk Venmo?

Ya, anda perlu menyambungkan akaun bank, kredit, atau kad debit AS untuk melakukan transaksi. Seolah-olah anda tidak mempunyai akses ke baki Venmo, anda akan diminta untuk memautkan akaun bank, debit, atau kad kredit AS, Oleh itu, jika anda ingin membuat jumlah transaksi lebih besar daripada wang yang terdapat dalam baki Venmo .

8. Apakah kelemahan Aplikasi tunai?

 • Dengan Aplikasi Tunai, anda dilarang menghantar dan menerima sehingga $ 1,000 dalam 30 hari pertama di aplikasi.
 • Tidak boleh digunakan di peringkat antarabangsa.
 • Aplikasi Tunai tidak membenarkan liputan FDIC. Seperti liputan FDIC, anda diinsuranskan sehingga $ 250,000.

9. Adakah berpadu lebih baik daripada Aplikasi tunai?

Chime menawarkan anda akaun simpanan dan bukannya aplikasi Tunai yang membolehkan melabur dalam stok dan Bitcoin selain perbankan dalam talian. Chime mempunyai akaun perbelanjaan yang diinsuranskan FDIC dan seperti FDIC, anda diinsuranskan hingga $ 250,000 sementara aplikasi Tunai tidak membenarkan liputan FDIC.

10. Bolehkah seseorang menggodam akaun Aplikasi Tunai anda?

Tidak ada kemungkinan seseorang dapat menggodam akaun Aplikasi Tunai anda tanpa mengetahui nama pengguna dan kata laluan aplikasi Tunai. Tetapi jika seseorang telah menggodam aplikasi tunai anda maka anda pasti telah melakukan kesalahan, seperti anda mungkin memberitahu kata laluan anda kepada rakan atau ahli keluarga anda atau mungkin seseorang mempunyai akses ke akaun e-mel anda yang dihubungkan atau dihubungkan dengan akaun aplikasi tunai anda. Tetapi tidak ada yang dapat menggodam akaun aplikasi tunai anda dengan mudah. Juga, buat urus niaga dengan orang yang sudah anda kenal.

11. Apa yang berlaku sekiranya anda ditipu di Aplikasi Tunai?

Sekiranya anda ditipu di aplikasi Tunai, hubungi perkhidmatan pelanggan aplikasi tunai atau sokongan aplikasi tunai atau anda boleh melaporkan orang itu dengan segera dan jika ada orang tanpa nama yang menghantar wang kepada anda dan meminta anda untuk mengembalikan wang itu, maka jangan segera melakukannya kerana itu adalah sejenis penipuan dan jumlah tersebut akan ditolak dari baki wang anda yang tidak pernah ada dalam baki anda.

Kesimpulannya

Semua aplikasi di atas adalah aplikasi seperti aplikasi tunai dan sama selamat dan selamat. Tetapi dompet digital yang paling disukai adalah PayPal kerana ia terdapat di lebih dari 200 negara, cara terbaik untuk transaksi wang di peringkat antarabangsa terutama jika anda seorang freelancer dan bekerja di seluruh dunia. Juga, google pay digunakan di mana sahaja produk dan aplikasi google digunakan tetapi tidak meluas. Walau bagaimanapun, aplikasi pembayaran lain seperti aplikasi Zelle , Venmo , dan Cash digunakan oleh kebanyakan orang pada masa ini tetapi aplikasi ini hanya tersedia di Amerika Syarikat Tetapi, tidak kira aplikasi mana yang anda gunakan semua aplikasi sangat selamat dan mudah digunakan dan menawarkan kepada pengguna mereka pengalaman terbaik. Anda juga boleh menggunakan kad tunai aplikasi ini di kedai semasa membeli-belah atau untuk pengeluaran ATM. Juga, berhati-hati setiap kali anda menggunakan beberapa aplikasi dalam talian terutamanya dompet digital dan hantarkan wang kepada orang yang sudah anda kenal.

Carian Berkaitan