Adakah Cds Fdic Diinsuranskan, juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat. Adakah anda mendapat wang anda kembali pada akhirnya?

Sekiranya anda ingin membuat sebahagian besar pencen di institusi kewangan kejiranan anda, berapa banyak pembelaan yang anda miliki sekiranya bank kekurangan wang? Tujuan posting ini adalah untuk menentukan FDIC, apa yang sebenarnya dijamin, kesalahan dengan FDIC , dan juga pilihan untuk pelaburan kewangan persaraan yang selamat.

Apa itu FDIC?

Perbadanan Insurans Deposit Persekutuan (FDIC) dikembangkan sebagai akibat daripada banyak kegagalan bank sepanjang Kemelesetan Besar . FDIC adalah sebuah syarikat pemerintah AS yang dihasilkan oleh tindakan Glass-Steagall tahun 1933. Ia memberikan pembelaan bagi pembayaran muka bank dari bank anggota.

Apa yang perlu dilakukan, jika anda mempunyai deposit melebihi $ 250,000 ??

Perkara yang jelas perlu dilakukan ialah menyimpan akaun di bawah had $ 250,000 FDIC di institusi kewangan yang berasingan. Pilihan yang mudah untuk ini adalah membuka akaun yang berbeza di institusi yang sama. Ini adalah pilihan terhad , namun dapat ditentukan dengan cara berikut:

Masalah

Kekhuatiran kebanyakan orang Amerika ialah sama ada FDIC mempunyai wang tunai yang mencukupi untuk membayar semua orang sekiranya malapetaka yang menimpa berlaku. Walaupun kerajaan persekutuan kita tidak keberatan untuk mencetak wang tunai ketika diperlukan, mungkin memerlukan waktu bertahun-tahun untuk mendapatkan wang anda sekiranya bank gagal.

Mengenai pencen, anda dijamin kira-kira $ 250,000 untuk IRA anda. Untuk melindungi anda sendiri, disarankan agar anda mempunyai beberapa IRA di institusi kewangan yang berbeza yang tidak melebihi $ 250,000. Namun, bukankah indikasi memperluas akaun IRA anda seluas mungkin untuk memanfaatkan kadar faedah?

Sejak musim panas 2010, pulangan khas IRA yang digunakan oleh bank adalah antara 1.5-3%. Juga dengan semangat 3%, anda tidak akan segera meningkatkan pencen anda. Memandangkan kurangnya perlindungan dan penurunan kadar faedah, menggunakan bank untuk memperluas akaun IRA anda bukanlah kaedah pintar untuk meningkatkan pencen anda.

Penyelesaian

Pilihannya adalah untuk menghabiskan akaun persaraan anda dalam Sistem Catatan Berpelbagai Potongan yang menawarkan anda kadar faedah yang ditetapkan. DDNS adalah gadai janji yang boleh anda beli dengan kadar diskaun yang membayar kadar faedah yang tinggi yang menyerupai CD bank atau Anuiti kerana anda menghabiskan wang tunai dengan kadar faedah tetap yang dijamin. Ia jauh lebih baik daripada CD atau Anuiti kerana perjanjian DDNS mempunyai kadar faedah yang lebih tinggi daripada CD, T-bill, atau Reksa Dana tanpa semua caj menelan tunai. Walaupun bank memberi anda polisi insurans dalam bentuk pensijilan FDIC untuk mendapatkan wang pendahuluan anda, akaun DDNS memberi anda jaminan dalam bentuk harta tanah sebenar, iaitu harta tanah. Tidak seperti pasaran saham, anda dapat dengan tepat menjangkakan apa yang pasti layak dimiliki oleh akaun persaraan anda dalam sepuluh tahun!

Kebijaksanaan Konvensional Vs. Akal

Kaedah paling selamat untuk menyediakan persaraan anda adalah dengan mengawal wang tunai anda sendiri dan juga melabur dalam program dengan kadar faedah yang ditetapkan. Tanpa dapat menentukan nilai masa depan anda dengan tepat, bagaimana mungkin seseorang dapat mempersiapkan hidup mereka yang telah bersara?