Adakah Cukai Premium Insurans Kesihatan Dikurangkan?

Bolehkah premium insurans hayat anda ditolak cukai? Penyelesaiannya adalah: ya begitu juga tidak. Ya, kosnya mungkin ditolak cukai jika anda adalah syarikat dan juga membelanjakan untuk semua atau sebahagian dari harga perlindungan kakitangan anda. Walau bagaimanapun secara amnya, jawapannya adalah tidak; tidak seperti beberapa jenis polisi insurans klinikal, premium polisi insurans hayat individu tidak boleh ditolak cukai.

Namun, di sisi positifnya, Anda secara amnya tidak perlu membayar kewajipan cukai penjualan pada rancangan insurans yang anda beli. Seperti juga beberapa jenis liputan - misalnya, insurans hayat berjangka - adalah salah satu cara yang paling mesra bajet untuk melindungi masa depan ekonomi rumah tangga anda. Pelan berjangka boleh mengubah pendapatan anda jika anda meninggal dunia. Itulah pendapatan yang diperlukan oleh keluarga anda untuk membayar gadai janji di kediaman anda, membayar wang keluarga anda, kos sara hidup harian, dana pendidikan universiti anak-anak anda ... juga perbelanjaan perubatan, pengkebumian, dan pengebumian anda yang menjadi tanggungjawab ahli keluarga anda setelah kematian anda.

Bagi mereka yang akhirnya bekerja sendiri

Selepas itu, anda mempunyai kelebihan kerana dapat mengurangkan kos insurans perubatan anda dari tanggungjawab cukai anda. Ini terdiri daripada orang-orang yang bekerjasama di samping pekerja yang mempunyai stok 2% atau lebih dalam syarikat S. Jumlah tertentu yang anda dapat ambil adalah berdasarkan pendapatan anda. Akibatnya, jika anda melaporkan kerugian dari pekerjaan sendiri maka anda tidak dapat mengambil potongan tersebut. Namun, jika anda memenuhi syarat setelah itu, berbincanglah dengan profesional mengenai formula yang tepat untuk digunakan untuk menentukan kuantiti yang boleh anda tolak dari cukai anda.

Sekiranya anda dimanfaatkan oleh syarikat yang menyediakan pelan insurans jenis kafeteria yang merangkumi akaun faedah faedah kesihatan dan kesejahteraan (HSA), maka sumbangan yang anda buat ke akaun tersebut mungkin ditolak insurans cukai. Terdapat sekatan, $ 5,950 untuk isi rumah dan $ 3,000 untuk yang tertentu, dan anda juga perlu bercakap dengan pengurus kakitangan anda untuk memastikannya. Ini kerana sebahagian besar akaun HSA ini dijana dengan wang pretax dan, sebagai hasilnya, telah dibuat. Perkara terakhir yang ingin anda lakukan adalah memendam audit kewajipan cukai kerana terdapat kesalahan sederhana mengenai kos insurans perubatan anda.

Begitu juga, dari segi bonus, insurans hayat berjangka sangat mudah diperoleh

Selalunya, anda juga tidak memerlukan pemeriksaan perubatan. Perlindungan insurans tanpa pemeriksaan perubatan! Itu menjimatkan masa, wang, dan kerumitan membuat konsultasi dengan doktor, mendapatkan ujian makmal, menunggu hasil, dan lain-lain. Sebaliknya, anda dapat membezakan kadar di internet, memperoleh polisi anda, membelanjakannya, bahkan memuat turun dan memasang dan mencetak pendua untuk dokumen anda ... semuanya dalam masalah min. Biasanya, ejen perlindungan insurans ditawarkan untuk membantu anda melalui telefon, jika diperlukan. Namun anda pasti akan terkejut betapa mudahnya melakukannya sendiri di laman web! Dan ini adalah perlindungan insurans yang berkualiti. Tiada gimik. Tiada kos kejutan. Tidak risau.

Dan yang paling penting, tiada harga yang tinggi. Sebenarnya, anda mungkin mendapati bahawa liputan yang anda perlukan memerlukan perbelanjaan kurang dari secawan kopi setiap hari. Anggap saja… kerana dengan pengurangan sebanyak satu dolar atau lebih setiap hari, anda mendapat keselesaan yang berharga. Keselesaan itu hanya datang dari pemahaman bahawa anda sebenarnya telah mengambil langkah terbaik untuk melindungi orang yang anda sayangi. Itu jauh lebih baik untuk kesihatan anda daripada secawan kopi! (Dan jangan lupa bahawa anda membayar kewajipan cukai untuk setiap kopi juga.