Pengurusan aset,

Definisi pengurusan Aset:

 1. Pengurusan aset yang aktif untuk mengoptimumkan pulangan pelaburan.

 2. Pentadbiran aset yang boleh dilaburkan (cair) secara berhemah, bertujuan untuk mencapai nisbah risiko-ganjaran yang optimum.

Bagaimana menggunakan pengurusan Aset dalam ayat?

 1. Pengurusan aset sangat penting untuk kejayaan perniagaan kami, jadi kami mengupah penganalisis tambahan untuk memastikan prestasi yang optimum bagi kami.
 2. Saya bertanggungjawab dalam pengurusan aset, yang sangat penting bagi pengurus saya, tetapi juga untuk kesejahteraan perniagaan kami.
 3. Anda mesti sentiasa pandai mengurus aset sehingga anda mempunyai wang di tempat yang betul dan dapat keluar ketika waktunya tepat.

Makna Pengurusan Aset & Definisi pengurusan Aset

Pengurusan Aset ,

Pengurusan Aset: Apakah Makna Pengurusan Aset?

 • Pengurusan Aset bermaksud: Pengurusan aset adalah pengurusan semua atau sebahagian portfolio pelanggan oleh syarikat perkhidmatan kewangan, biasanya bank pelaburan atau individu. Institusi menawarkan pelbagai perkhidmatan pelaburan serta penawaran produk tradisional dan alternatif yang mungkin tidak tersedia untuk rata-rata pelabur .

  • Pengurusan aset merujuk kepada pengurusan pelaburan oleh pihak ketiga.
  • Tujuannya adalah untuk meningkatkan asas pelanggan dari masa ke masa sambil mengurangkan risiko.
  • Pengurusan aset adalah perkhidmatan institusi kewangan yang bertujuan untuk individu bernilai tinggi, agensi kerajaan, syarikat dan perantara kewangan.

Makna literal Pengurusan Aset

Aset:

Makna Aset:
 1. Perkara yang berguna atau berharga, seseorang atau kualiti.

Hukuman Aset
 1. Refleks segera adalah aset terbesar anda

Sinonim Aset

merit, kelebihan, sut kuat, baju panjang, tarikan, bonus, kebajikan, ciri menarik, sumber daya, berkat, hadiah, pertolongan, kekuatan, pertolongan, keindahan, keindahan, nilai, titik penjualan, titik kuat, anugerah, titik baik, bakat, cadangan, faedah

Pengurusan:

Maksud Pengurusan:
 1. Proses merawat atau mengawal orang lain.

 2. Penipuan palsu.

Kalimat Pengurusan
 1. Pengurusan kawanan rusa

Sinonim Pengurusan

arahan, pengawasan, kepalsuan, pengurusan, menjalankan, penipuan, penipuan, pembohongan, kawalan, kepalsuan, kepalsuan, kepalsuan, pentadbiran, pemerintahan, tidak benar