Makna pengacara-undang-undang adalah seorang pakar di ruang pengadilan resmi yang secara sah dapat mengadili dan mengamankan latihan di pengadilan tersebut pada penahan pelanggan.

Tugas peguam negara:

Peguam di sisi undang-undang bermaksud seorang pegawai mahkamah yang diluluskan untuk hadir di hadapannya sebagai ejen yang terlibat dengan pertikaian yang sah. Seorang profesional di sebuah mahkamah undang-undang secara sah dapat mendakwa dan melindungi kegiatan di mahkamah tersebut ke atas penahan pelindung. Dia adalah penasihat undang-undang yang berkelayakan untuk dibicarakan di mahkamah yang terlibat dengan aktiviti yang sah.

5 Tanggungjawab Utama Peguam - at - Undang-undang:

Berikut adalah ketua utama tanggungjawab peguam.

  1. Memberi kaunseling dan mewakili klien di mahkamah, badan pemerintah, dan amalan swasta.

  2. Hubungi pelanggan, bos, hakim, dan mereka yang berminat dalam proses tersebut

  3. Jalankan kajian dan semakan masalah undang-undang & Kemukakan bukti kepada pelanggan anda atau mereka secara bertulis secara lisan dan tuntut bagi pihak pelanggan anda.

  4. Mentafsirkan peraturan, pertimbangan, dan peraturan individu dan syarikat.

  5. Menyiapkan dan mengajukan kertas undang-undang, termasuk pendakwaan, rayuan, wasiat, kontrak dan tindakan.

Tanggungjawab Peguam Negara yang dilantik oleh Mahkamah:

Suspek memiliki hak untuk peguam dalam perbicaraan jenayah, dan pengadilan dapat memilikinya jika mereka tidak dapat menjamin diri mereka sendiri. Pendakwa yang dilantik mahkamah atau peguam bela awam pada dasarnya membela mangsa itu. Pelantikan Negara untuk mewakili defendan dalam kes jenayah dilakukan oleh peguam atau peguam bela awam.

Ringkasan : Peguam-di-Undang diluluskan untuk memberikan nasihat undang-undang setelah berlaku angin melalui pemeriksaan maklumat undang-undang negeri. Adalah peguam yang boleh menggunakan gelaran esquire selepas nama mereka. Perkara di atas biasanya dilakukan oleh peguam: menasihati dan membela klien dalam perbicaraan, badan awam, dan undang-undang persendirian. Hubungi pelanggan, bos, hakim, dan pihak lain yang berminat dalam kes anda. Menjalankan kajian dan kajian semula masalah undang-undang.

Mengapa kita mengatakan peguam negara:

Istilah pengacara adalah warisan yang dicatat di UK di mana, hingga tahun 1873, pengacara hukum yang diizinkan untuk berlatih di pengadilan hukum adat dianggap sebagai "pengacara." Undang-undang membatalkan kata "peguam" dan menggantinya dengan "pengacara" tahun itu.

Peguam bermaksud peguam yang secara sah boleh melakukan tindakan di bawah pengawasan mahkamah awam. Mereka telah menjalankan pemeriksaan bar dan telah dilesenkan untuk urusan hukum oleh Negara.

** Ringkasan **: Peguam undang-undang adalah seseorang yang boleh ditunjuk untuk menyelesaikan sesuatu untuk orang lain dalam prosedur yang sah atau pertukaran. Oleh itu, peguam dengan kepentingan undang-undang adalah ejen undang-undang.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Berikut adalah beberapa permintaan yang diajukan secara konsisten mengenai makna pengacara.

Apakah asal pengacara undang-undang?

Dalam kumpulan undang-undang keseluruhan Britain, istilah Attorney at law mempunyai permulaan tersendiri. Seorang peguam swasta direkrut untuk membayar dalam suatu urusan atau masalah yang sah sementara seorang Pengacara adalah seorang pakar sah yang berkelayakan di pengadilan hukum adat.

Apakah cara yang tepat untuk menangani peguam?

Anda boleh menggunakan "Mr", "Ms." atau "Puan" untuk memberi salam kepada pengacara yang realistik, diikuti dengan nama keluarga mereka, sebagai "Esquire" dan / atau "Peguam Negara" untuk memberi salam.

Mengapa peguam dipanggil Esquire? **

Gelaran Esquire adalah seorang lelaki di bawah ruang bawah tanah tetapi di atas seorang lelaki menurut Kamus Undang-undang Black. Selama bertahun-tahun, tajuk esquire telah tersebar luas dalam profesion undang-undang, termasuk sheriff, hakim perdamaian, dan peguam.

Untuk apa pengacara digunakan?

Seorang peguam juga memanggil penasihat undang-undang, meminta pelanggan, dan berbicara kepada mereka dan hak mereka yang sah dalam kedua-dua kes penipu dan biasa. Ini dapat dimulakan dengan memberikan nasihat, pada saat itu terus dengan merancang laporan dan permohonan dan kadang-kadang, akhirnya, muncul di mahkamah untuk mengadvokasi kepentingan pelanggan.

Apakah perbezaan antara peguam dan peguam di undang-undang?

Sebagai peraturan, seorang peguam atau pengacara adalah individu yang merupakan individu dari panggilan yang sah. Peguam berkelayakan dan diberi kuasa untuk berbicara dengan pelanggan di mahkamah. Penasihat undang-undang, menurut definisi, adalah seseorang yang bersedia dalam bidang undang-undang dan memberi bimbingan dan pertolongan mengenai masalah yang sah.

Kesimpulannya

Makna pengacara adalah seseorang yang berada di bawah izin dari mahkamah untuk memberikan penasihat undang-undang dan penugasan menyimpulkan bahawa mereka berbicara dengan pelanggan sebagai orang luar. Terdapat pengacara undang-undang yang sah, penasihat undang-undang. Kita juga boleh mendefinisikan makna Peguam Negara sebagai

untuk memberi gambaran yang sah kepada seseorang.

Topik-topik yang berkaitan;

Peguam at

Peguam Negara Harvey Birdman

Peguam juga dipanggil peguam . Peguam di undang-undang membantu pelanggan dan mewakili mereka di mahkamah . Peguam undang-undang mewakili hak undang-undang pelanggannya di mahkamah sivil dan jenayah. Mereka hadir di mahkamah atas nama pelanggan mereka. Mereka memberi nasihat dan kemudian menyiapkan dokumen untuk mengemukakannya di mahkamah.

Peguam di Undang:

1: Pendidikan dan Amalan:

Kerjaya ini memerlukan tahun pengajian sepenuh masa yang berbeza-beza di negeri yang berbeza. Selepas ijazah sarjana muda, seorang peguam mesti mendapatkan ijazah Juris Doctor dari sekolah undang-undang. Kemasukan ke banyak sekolah undang-undang di negeri yang berbeza memerlukan lulus ujian kemasukan di sekolah undang-undang yang tujuan utamanya adalah untuk mengukur kemampuan calon . Selama pengajian, pelajar undang-undang juga mungkin mendapat pengalaman dengan bekerja dengan firma undang-undang yang berbeza dan dapat berpartisipasi dalam pertandingan dan percubaan yang berlainan dan mungkin melakukan pekerjaan sambilan di firma undang-undang. Semasa belajar, pelajar undang-undang juga boleh menulis jurnal mengenai undang-undang. Seorang peguam mesti dimasukkan ke sebuah persatuan bar di mana dia mahu berlatih. Untuk masuk ke bar, pertama, pengacara harus lulus peperiksaan bertulis yang disebut 'lulus pemeriksaan bar. Banyak bar di negeri-negeri yang berlainan menghendaki para anggota untuk meneruskan pendidikan undang-undang mereka kadang-kadang setiap tiga tahun untuk mengekalkan keahlian mereka.

2: Kemahiran:

Peguam undang-undang mesti mempunyai kemahiran berikut untuk menjadi penyayang dalam bidangnya. Seorang pengacara mesti mempunyai kemahiran komunikasi yang berkesan dan dia harus menjadi pendengar yang baik. Peguam undang-undang mesti mempunyai keberanian untuk mengawal perkara-perkara apabila keadaan menjadi salah atau di hadapan khalayak yang kritikal. Peguam undang-undang mesti mempunyai pemikiran kritis dan mesti mempunyai kemampuan untuk mengenal pasti masalah dan menyelesaikannya dengan cara yang terbaik. Peguam undang-undang mesti mempunyai kemahiran meneliti untuk mengenal pasti maklumat yang berkaitan. Semua kemahiran ini sangat diperlukan agar seorang pengacara berjaya dalam bidang masing-masing. Kemahiran ini lebih penting dalam bidang seperti undang-undang keluarga untuk menjalin hubungan sokongan dengan pelanggan.

3: Tugas Peguam Negara:

Peguam di bidang undang-undang mempunyai beberapa tugas dan tanggungjawab bergantung pada bidang undang-undang di mana mereka bekerja. Seorang peguam menasihati pelanggan dan menjelaskan masalah undang-undang yang mungkin mereka hadapi di masa depan. Peguam undang-undang mengumpulkan perincian dan bukti yang terlibat dalam kes seperti laporan seperti laporan polis atau laporan kemalangan. Dia menafsirkan undang-undang dan keputusan yang diberikan oleh pengadilan lain yang berlaku. Dia membantu dalam pengembangan strategi kes dan berusaha menyelesaikan kes lebih awal. Peguam di undang-undang juga menyiapkan kontrak, akta, dan wasiat. Peguam di mahkamah hadir di mahkamah di hadapan hakim atau juri untuk mempertahankan hak pelanggan dengan cara yang terbaik. Peguam undang-undang mungkin seorang pengamal am atau dia mungkin pakar dalam bidang tertentu seperti undang - undang jenayah , undang - undang sivil atau undang - undang keluarga, dll.

4: Gaji:

Gaji pengacara undang-undang bergantung kepada syarat bahawa sama ada dia bertindak sebagai solo atau bekerja dengan mana-mana firma undang-undang. Banyak dari mereka mengenakan bayaran ratusan dolar sejam.

5: Kerja:

Banyak peguam bekerja dalam amalan swasta atau korporat. Sebilangan besar mereka diambil bekerja oleh syarikat. Banyak peguam bekerja sendiri. Sebilangan besar pekerjaan pengacara dihabiskan di pejabat. Seorang peguam kadang-kadang melakukan perjalanan untuk bertemu dengan pelanggan dan juga menghadiri mesyuarat dan persidangan. Kerja peguam melibatkan perjumpaan berterusan dengan tarikh akhir yang sangat sukar bagi peguam tunggal yang tidak mempunyai rakan sekerja. Majoriti dari mereka bekerja sepenuh masa kerana mereka bersekutu dengan firma undang-undang yang besar.

Soalan Lazim:

1: Apa maksud pengacara undang-undang?

Pengacara undang-undang bermaksud seorang pengamal di mahkamah undang-undang yang mempunyai kelayakan undang-undang untuk mempertahankan hak undang-undang klien.

2: Adakah pengacara undang-undang atau pengacara undang-undang?

Kedua-duanya adalah sama dan biasanya disingkat menjadi peguam dan merupakan bentuk yang disukai untuk pengacara yang berlatih.

3: Mengapa peguam dipanggil pengacara undang-undang?

Sehingga tahun 1873, para pengacara yang berlatih di mahkamah Inggeris disebut sebagai peguam undang-undang. Kemudian, peguam itu digantikan dengan peguam cara.

4: Apakah perbezaan antara pengacara dan pengacara di undang-undang?

Peguam adalah nama rasmi untuk peguam di Amerika Syarikat. Peguam diluluskan untuk mempraktikkan undang-undang di wilayahnya. Peguam adalah peguam tetapi tidak perlu peguam mesti menjadi peguam.

5: Apa tugas pengacara?

Tugas utama peguam ialah peguam boleh memberi nasihat kepada pegawai undang-undang lain. Peguam Negara juga boleh memberi nasihat kepada kerajaan persekutuan mengenai masalah undang-undang.