Kemalangan kereta adalah sebahagian daripada kehidupan. Setiap minit terdapat lebih daripada 4 orang cedera dalam kemalangan kereta. Ada yang menghadapi kemusnahan kecil tetapi ada yang mengalami bencana yang teruk. Kemalangan kereta berlaku kerana banyak sebab seperti kelajuan pantas, menggunakan telefon bimbit, kurang tidur, penggunaan ubat-ubatan, dll.

Cara mengupah peguam kemalangan kenderaan

Kerosakan fizikal dan emosi boleh berlaku kepada pemandu dan pejalan kaki semasa kemalangan dalam sekelip mata. Dalam masa yang sukar ini dan pada saat-saat buruk ini, mangsa mesti tiba-tiba menangani kereta yang rosak, kecederaan, kematian, bil perubatan, kesakitan, kerosakan psikologi, dan banyak lagi. Untuk menangani semua perkara ini dan hendak mengetahui siapa yang salah atau benar dan salah siapa? Mangsa mengupah peguam kemalangan kenderaan . Ada peguam yang berpengalaman dalam talian boleh membantu anda melalui masa ini. Tidak semua peguam ikhlas tetapi memilih orang yang tepat dan tahu tugas dan tanggungjawab mereka dengan baik, berjuang untuk hak anda.

Anda harus mengambil peguam yang pakar dan terbaik dalam pekerjaan mereka.

Perkara reputasi:

Banyak peguam yang sangat terkenal dalam pekerjaan mereka tidak memerlukan iklan kerana mereka mempunyai reputasi yang baik. Mereka tersebar ke seluruh dunia melalui perkhidmatan mereka. Sekiranya anda tidak tahu mengenai mana-mana peguam di kawasan anda, masuk ke dalam talian dan cari.

Borang penilaian percuma:

Isi borang ini untuk berbicara dengan pengacara kecederaan diri di kawasan anda yang juga disebut peguam undang-undang kecederaan peribadi, peguam tuntutan kecederaan diri, atau undang-undang kecederaan diri. Matlamat mereka adalah untuk membuat pencarian peguam anda secepat mungkin dalam masa yang sukar dan membimbing anda tentang bagaimana untuk meneruskan, bagaimana menangani situasi ini, dan bagaimana untuk mengambil langkah maju. Mempunyai rangkaian pengacara undang-undang siasatan peribadi nasional dan dapat berhubung dengan peguam percubaan yang dapat membantu anda mengetahui bahawa cara mengambil tuntutan tuntutan kecederaan. Peguam akan menghubungi anda tanpa sebarang bayaran untuk melihat sama ada anda mungkin diberi kuasa atau berhak mendapat pampasan bagi kes kecederaan anda.

Sebilangan besar peguam kemalangan kereta tidak mengenakan bayaran:

Sebilangan besarnya tidak dikenakan biaya untuk perundingan, kecuali situasi anda memerlukan nasihat undang-undang segera, atur jadual perjumpaan dengan peguam untuk mencari mana yang sesuai untuk anda. Kes anda berjalan selama beberapa bulan, jadi pastikan peguam anda profesional.

Banyak peguam siasatan peribadi tidak mengenakan bayaran kecuali kes itu dimenangi:

Sebilangan peguam mungkin meminta anda membuat pembayaran sebelum kes itu dibuka dari kes kemalangan auto dan setelah menyelesaikannya, peguam anda kemudian akan mengumpulkan wang perkhidmatannya.

Pengambilan peguam

Sebelum mengupah pengacara, anda mesti menyelesaikan kesepakatan yang anda mahukan kepada mereka dan meminta kontrak perkhidmatan dan menyimpan salinan rekod peribadi anda, memberikan maklumat lengkap mengenai kemalangan kenderaan.

PERTANYAAN YANG BERTANYA: **

1. Apakah penyebab utama kemalangan jalan raya / kenderaan?

Penyebab utama kemalangan kenderaan adalah mengganggu pemanduan. Mereka berhenti memperhatikan jalan raya.

2. Apa yang menentukan kesalahan dalam kemalangan kereta? **

Polis pertama kali datang ke sukan ini dan secara bertanggungjawab membuat laporan kesalahan dalam kemalangan kereta, tetapi selalu ada pengecualian terhadap peraturan tersebut.

3. Bagaimana anda berjuang dalam kemalangan kereta? **

Sekiranya anda menghadapi kemalangan, keadaan insurans kereta berasaskan kesalahan dan syarikat insurans menolak tuntutan anda dan menganggap anda salah walaupun anda mungkin betul dalam situasi ini. Anda perlu segera memberitahu syarikat insurans melalui telefon dan bertulis.

Kesimpulan: **

Banyak orang bertanggungjawab untuk kemalangan kenderaan itu. Adalah sukar untuk mengimbangi semua kerugian setiap orang kerana syarikat insurans pemandu akan menunjukkan jari kepada orang lain. Anda perlu segera memberitahu syarikat insurans melalui telefon dan bertulis. Untuk menggunakan kereta [insurans] ( Apa itu insurans? ), Anda perlu mengemukakan tuntutan yang anda alami dalam kemalangan. Sekiranya pemandu lain menyebabkan kemalangan, insurans mereka membayar untuk pembaikan anda.

**Artikel berkaitan:

apa itu insurans kenderaan? **] ( Di mana untuk mendapatkan insurans auto liputan penuh murah )

Polisi insurans kenderaan.

Kemalangan Auto ,

Apa itu Kemalangan Auto?

 1. Auto Accident bermaksud, Acara dengan kereta anda yang tidak dan tidak seharusnya dirancang. Ini biasanya merangkumi kerosakan harta benda dan / atau kecederaan diri.

Makna Literal Kemalangan Auto

Auto:

Makna Auto:
 1. Sebuah bakul

 2. Singkatan automatik (nama bermaksud 3)

Sinonim Auto

mesin, kenderaan, motor

Kemalangan:

Maksud Kemalangan:
 1. Kejadian malang yang berlaku di luar jangkaan dan tidak sengaja biasanya mengakibatkan kehilangan atau kecederaan.

 2. Peristiwa yang berlaku secara kebetulan atau nampaknya atau sengaja.

 3. (Pada pandangan Aristotelian) memiliki sesuatu yang tidak perlu untuk sifatnya.

Hukuman Kemalangan
 1. Terdapat kemalangan di kilang

 2. Kehamilan adalah kemalangan

 3. Elemen baru adalah kewujudan, yang dilihat oleh Oceana sebagai kemalangan, kerana ia berkaitan dengan perkara-perkara.

Sinonim Kemalangan

liku-liku nasib, kejadian malang, malapetaka, kebetulan, kecelakaan, bencana, bahaya, malapetaka, kesukaran, musibah, masalah, kecederaan, kebetulan, ganjil, tragedi, peluang, mischance, contetemps, masalah, misadventure, pukulan

Kemalangan Auto ,

Definisi Kemalangan Auto:

Anda boleh menentukan Kemalangan Auto sebagai, Acara dengan kereta anda yang tidak dirancang dan tidak seharusnya berlaku. Biasanya melibatkan kerosakan bahan dan / atau persekitaran .

Makna Literal Kemalangan Auto

Auto:

Makna Auto:
 1. Singkatan untuk automatik (makna kata sifat 1).

 2. Singkatan automatik (bermaksud 3 dalam nama).

 3. Dirinya

 4. Dari segi kereta.

Kalimat Auto
 1. Industri automatik

 2. Anda perlu mengeluarkan kamera dari mod automatik dan manual.

 3. Kamera memerlukan banyak cahaya untuk mengambil gambar dan video yang baik di dalam kereta.

 4. Analisis kendiri.

 5. Salib automatik

Kemalangan:

Maksud Kemalangan:
 1. Kejadian malang yang berlaku di luar jangkaan dan tidak disengajakan, sering mengakibatkan kehilangan atau kecederaan.

 2. Kejadian yang berlaku secara rawak atau tidak mempunyai sebab yang jelas atau disengajakan.

 3. (Pada pandangan Aristoteles) ciri sesuatu yang tidak perlu untuk sifatnya.

Sinonim Kemalangan

pemeliharaan, peluang gembira, kebetulan, keberuntungan, kebetulan, keberuntungan (sedikit), kebetulan, nasib baik, (sedikit) nasib baik, korban

Podcast Keselamatan Global - Jalan Lebih Selamat

'Melintasi jalan tidak semestinya memerlukan keberanian.' Chris Boardman, pemenang gol Olimpik dalam sukan berbasikal, bercakap di Podcast Keselamatan Global Yayasan Lloyd's Register, yang dilancarkan untuk memperingati Minggu Keselamatan Jalan Raya Global.

Setiap hari, lebih daripada 3,700 orang mati dalam perlanggaran lalu lintas jalan raya di seluruh dunia. Sebilangan besar kematian ini, jika tidak semuanya, dapat dielakkan.

Mengapa malapetaka ini terus berlaku - dan apa yang boleh dilakukan untuk mencegahnya - adalah subjek laporan Lloyd's Register Foundation terbaru.

JENIS DAN PENYEBAB KEMALANGAN KERETA

Terdapat banyak jenis kemalangan kereta. Memahami lebih lanjut mengenai jenis kemalangan yang telah merosakkan anda atau orang yang anda sayangi mungkin bermanfaat. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang mungkin menyebabkan kemalangan itu, siapa yang harus dipertanggungjawabkan, dan berapa banyak yang mungkin dapat anda kumpulkan untuk kerugian anda.

Sila baca bahan dan pautan di kawasan ini sebelum menghubungi peguam pakar kemalangan kenderaan dari firma kami untuk membincangkan perincian kes anda.

PENYEBAB KESILAPAN KERETA

Kemalangan kereta disebabkan oleh pelbagai faktor, termasuk:

Memandu Semasa Terganggu

Pemandu yang terganggu oleh gangguan lebih cenderung mengalami kemalangan.

Sepuluh Petua Terbaik Untuk Mengelakkan Kemalangan

Apabila anda tahu apa yang harus dilakukan, mengelakkan kemalangan adalah mudah. Bukan selalu perkara yang jelas memberi kesan yang paling besar. Anda telah mempelajari statistik, mengikuti kelas, dan akhirnya bersedia untuk memandu. Tetapi bagaimana dengan statistik yang menunjukkan pemandu remaja kemungkinan besar terlibat dalam kemalangan?

Anda akan mengambil langkah paling penting untuk mengelakkan kemalangan sekiranya anda mengikuti langkah-langkah akal sehat ini.

Membangunkan pemikiran yang sesuai untuk memandu. Banyak kemalangan kereta remaja disebabkan oleh sikap dan kematangan mereka daripada bakat atau pengetahuan mereka. Buat komitmen pada diri anda untuk mempunyai sikap memandu yang bertanggungjawab. Anda bertanggungjawab untuk hampir 3,000 paun logam yang bergerak pantas, dan anda berhutang untuk memastikannya selamat.

Perspektif Kesihatan Awam Kemalangan Jalan Raya

Kemalangan jalan raya (RTA) telah timbul sebagai masalah kesihatan awam utama yang memerlukan strategi multidisiplin untuk ditangani.

Di negara-negara seperti India, kenaikan kecederaan dan kematian RTA amat menakutkan. Jumlah kemalangan jalan raya yang mematikan dan melumpuhkan meningkat setiap hari, menimbulkan masalah kesihatan awam yang serius bagi semua pihak berkuasa yang terlibat dalam pencegahannya. Pelaksanaan undang-undang dan peraturan yang berlaku untuk mencegah kemalangan jalan raya sering kali tidak efektif dan setengah hati.

Untuk mengelakkan bencana kesihatan awam ini, diperlukan lebih banyak kesedaran masyarakat, penguatkuasaan peraturan lalu lintas yang ketat, dan pendekatan teknik saintifik. Artikel ini bertujuan untuk memberi maklumat.

Kemungkinan Kemalangan Selepas Kemalangan Kereta 2019

Hampir semua bahagian badan mungkin cedera parah dalam kemalangan kenderaan. Berikut adalah beberapa kecederaan yang paling biasa dialami oleh mangsa kemalangan kenderaan bermotor, serta beberapa statistik kemalangan kenderaan untuk tahun 2019:

Pelbagai jenis kecederaan otak traumatik (TBI)

TBI berlaku apabila otak dicederakan oleh ■■■■ atau kecederaan menusuk di kepala. Kemalangan kereta adalah penyebab utama TBI. TBI meragut nyawa 50,000 individu setiap tahun, dengan 80,000 hingga 90,000 lagi menderita gangguan jangka panjang.

Lumpuh dan kerosakan pada saraf tunjang (quadriplegia, tetraplegia, dan paraplegia). Ketidakupayaan jangka panjang dari kecederaan saraf tunjang boleh berlaku akibat kesan kemalangan dan tork pada badan. Kerosakan pada saraf tunjang boleh berlaku akibat pelbagai faktor.

Soalan Lazim

Apa Yang Perlu Dilakukan Selepas Kemalangan Kereta?

Kemalangan kereta, terutama yang kecil, adalah bahagian kehidupan yang tidak dapat dielakkan. Walaupun terdapat 16 peratus lebih sedikit kenderaan di jalan raya semasa wabak ini, menurut Zen drive, vendor aplikasi analisis memandu berasaskan telefon pintar, pemandu mungkin lebih sibuk.

Menurut kajian Mei oleh Zen drive, penggunaan telefon semasa memandu meningkat sebanyak 38% setelah penguncian dilaksanakan. Tingkah laku memandu yang berisiko lain, seperti laju (naik 27 persen) dan pengereman keras, juga meningkat, menurut penyelidikan mereka (naik 25 persen).

Orang ramai semakin kerap melakukan perjumpaan Zoom semasa berada di jalan raya.

Sekiranya anda mengalami kemalangan kereta, sama ada anda menyebabkannya atau tidak, anda pasti bersedia. Persiapan akan membantu anda dalam melindungi kemampuan anda untuk mendapatkan insurans kenderaan.

Apa Perincian yang Perlu Diberikan Tentang Kemalangan Kereta Anda?

Kaedah terbaik untuk membincangkan kemalangan kenderaan, tidak kira dengan siapa anda bercakap, adalah dengan memberikan aspek paling asas dari apa yang berlaku, dengan tenang dan objektif mungkin. Anda juga boleh menyewa peguam kecederaan peribadi dari firma kami untuk menangani sebarang komunikasi dengan syarikat insurans bagi pihak anda supaya anda tidak perlu melakukannya.

Perincian apa yang perlu saya sertakan dalam laporan kemalangan kereta saya?

Jangan meneka apa-apa, terutamanya apa yang dilakukan pemandu lain pada masa kemalangan; berikan fakta semasa anda mengingatnya. Walaupun anda percaya bahawa anda menyebabkan atau menyumbang kepada kemalangan itu, jangan sekali-kali mengakui kesalahan.

Oleh itu, Anda Mengalami Kemalangan, Apa Seterusnya?

Memandu di jalan raya California boleh membahayakan. Terdapat kemungkinan terlibat dalam kemalangan jalan raya setiap kali anda berada di dalam kenderaan.

Mengetahui apa yang harus dilakukan terlebih dahulu dapat membantu anda mencegah kesalahan yang mahal, sama ada "fender kecil" ■■■■■■ "atau bencana kecederaan serius. Tutorial ini menerangkan apa yang harus dilakukan selepas kemalangan dan apa yang diharapkan daripada penyedia insurans anda semasa anda membuat tuntutan.

Senarai semak kemalangan disertakan untuk kemudahan anda dan boleh disimpan di dalam kenderaan anda untuk rujukan di masa hadapan.

Semasa membeli insurans, baca aplikasi dengan teliti sebelum menandatangani untuk memastikan bahawa perlindungan, had polisi, dan potongan yang sesuai untuk keperluan anda.

Kesimpulannya

Pengguna harus melambatkan musim panas ini ketika bergerak dengan kereta dan mengikuti sembilan petua ini untuk mengelakkan kemalangan, menurut AutoTrader.com .

Menurut kajian Majlis Keselamatan Nasional yang dikeluarkan bulan lalu (Mei 2001), penggunaan tali pinggang keledar sangat berbeza dari satu negeri ke satu negara, dan kegagalan untuk bertahan tetap menjadi penyebab utama kecederaan lalu lintas di seluruh Amerika Syarikat.

Pada tahun 1999, sekitar 9,500 orang mati secara tidak perlu akibat kegagalan mereka menggunakan tali pinggang keledar. Musim musim panas yang sibuk ini, apabila semakin banyak orang Amerika mengambil jalan, meningkatkan kesesakan jalan raya, AutoTrader.com menasihati pembeli untuk melambatkan dan mengikuti garis panduan ini untuk mengelakkan kemalangan:

Sekiranya anda terlibat dalam kemalangan kereta, definisi "kemalangan" dan "kemalangan" dapat membuat perbezaan besar dalam kes anda.

Istilah perlanggaran dan kemalangan mempunyai makna undang-undang yang berbeza. Sangat penting untuk memahami perbezaannya jika anda merancang untuk menuntut tuntutan kemalangan kereta anda ke mahkamah. Memahami perbezaan antara perlanggaran dan kemalangan dapat membantu anda memenangi kes anda. Merriam-Dictionary Webster mendefinisikan kemalangan sebagai berikut (sumber):

"Kejadian yang tidak dijangka yang mengakibatkan kehilangan atau cedera dan bukan disebabkan oleh kecuaian atau salah laku orang yang cedera, tetapi yang mungkin dapat diganti."