Tindik telinga bar adalah istilah luas yang umumnya digunakan untuk menggambarkan dua tindikan yang dihubungkan oleh satu bar. Juga disebut tindikan barbell atau perancah, tindikan telinga bar diletakkan di telinga dan melewati langsung tulang rawan pada dua titik yang terpisah, biasanya jaraknya sekitar 1 inci.

:ear: Kaedah menindik telinga bar

Terdapat beberapa kaedah. Biasanya, penusuk pertama kali menusuk satu sisi dengan jarum sekali pakai sekali pakai, kemudian memasukkan barang kemas yang cukup lama untuk menopang kedua tindikan. Jarum kedua kemudian akan digunakan untuk membuat tindik yang lain, dan kelebihan ruang dalam perhiasan akan dipindahkan ke tindik kedua yang menghubungkannya.

:hourglass_flowing_sand: Kaedah tradisional menindik telinga

Versi tradisional tindik bar telinga terdiri daripada heliks (atau telinga luar atas) yang disambungkan ke heliks frontal (atau telinga dalam atas) yang dicucuk oleh bar. Walau bagaimanapun, terdapat begitu banyak variasi tindik sehingga anda dapat menyesuaikannya sepenuhnya untuk penampilan anda; semua yang anda perlukan adalah dua titik berasingan di telinga dan bar.

:memo: Prosedur menindik telinga bar

Mengetahui prosedur adalah bahagian asas untuk mendapatkan perforasi industri. Anda bukan sahaja dapat mempersiapkan diri dari segi mental dan fizikal tetapi juga mengetahui apakah ada sesuatu yang tidak kena. Sebagai contoh, tuan menindik anda tidak mensterilkan jarum atau palang. Anda mempunyai pilihan untuk memanggil mereka atau pergi dan memilih profesional lain untuk membantu anda.

Dengan itu, inilah yang seharusnya berlaku:

:one: Tuan menindik mesti mensterilkan segala barang, barang kemas, alat, dan lokasi menusuk. Anda juga harus memakai sarung tangan baru untuk memastikan anda tidak dijangkiti.

:two: Tapak berlubang akan ditandai dengan pen pembedahan. Biasanya pintu masuk dan keluar akan dihubungkan oleh garis sehingga anda mendapat idea bagaimana rupa. Pada ketika ini, anda boleh mengubah keputusan anda jika anda tidak menyukai lokasinya.

:three: Setelah menerima penempatan, anda akan menggunakan jarum 14-gauge atau jarum berongga untuk memulakan dengan lubang pertama. Biasanya, anda akan diminta menarik nafas dalam-dalam untuk menghilangkan rasa sakit dan saraf. Kemudian lubang kedua akan digerudi.

:four: Selanjutnya datang permata itu, ia akan dimasukkan melalui dua lubang dan ditutup dengan bola di satu hujungnya.

:five: Master piercing anda akan melakukan pembasmian kuman akhir untuk memastikannya bebas dari risiko jangkitan.

:six: Keseluruhan prosedur biasanya memakan masa beberapa minit.

:fireworks: Fakta menindik telinga

:round_pushpin: PENEMPATAN: Di telinga atas

:round_pushpin: HARGA: $ 30-100

:round_pushpin: TINGKAT LUKISAN: 5-7 / 10, tetapi sangat berbeza dari orang ke orang

:round_pushpin: MASA PENYEMBUHAN: Biasanya antara empat hingga enam bulan

:round_pushpin: SELEPAS MENCUCI: Basuh tempat menindik dengan larutan garam steril dua kali sehari dan biarkan kering sehingga sembuh sepenuhnya.

:syringe: Kesakitan dan masa penyembuhan

:small_orange_diamond: Sekiranya anda prihatin tentang betapa sakitnya tindikan telinga, ingatlah bahawa itu adalah secubit, sehingga rasa sakit akan cepat muncul dan hilang dengan cara yang sama. Ingat bahawa tindikan telinga mempunyai dua lubang, jadi anda harus mengatasi kesakitan dua kali. Bergantung pada toleransi anda, anda mungkin mengalami apa-apa dari sedikit hingga banyak kesakitan.

:small_orange_diamond: Setelah jarum dikeluarkan dari tempat menindik, anda mungkin merasa sakit, tetapi tidak akan terasa sakit atau menusuk apa pun, dan ini adalah tanda bahawa tindik baru anda sudah mulai sembuh. Walau bagaimanapun, tindikan tidak mempunyai masa penyembuhan yang ditentukan. Sebaliknya, jangka masa sebenar proses bergantung kepada setiap orang secara individu.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Masa untuk Penyembuhan

:small_orange_diamond: Anggaran masa penyembuhan adalah sekitar 4-6 bulan; namun, kadang-kadang mereka memerlukan masa sehingga satu tahun untuk sembuh, bergantung pada pemantauan dan sistem kekebalan tubuh klien.

:small_orange_diamond: Sekiranya anda pernah dicucuk sebelumnya, anda boleh merasa selesa dengan proses penyembuhan. Walau bagaimanapun, lubang di palang mempunyai elemen khas yang menjadikan proses penyembuhannya unik: dua lubang yang terpisah.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Faktor yang memanjangkan proses penyembuhan

Terdapat beberapa perkara yang dapat memanjangkan proses penyembuhan.

:small_orange_diamond: Sekiranya tindikan tersekat pada pakaian atau rambut, ia boleh tersekat dan menyebabkan kerengsaan.

:small_orange_diamond: Penting untuk menjauhkan rambut dari wajah dan bersikap lembut ketika berpakaian untuk mengelakkan masalah yang meningkatkan masa penyembuhan.

:small_orange_diamond: Mengikuti rawatan selepas bersalin yang betul, prosedur adalah cara terbaik untuk mengelakkan berlanjutannya proses penyembuhan dengan cara apa pun, kerana anda pasti dapat memastikan bahawa anda akan sembuh dengan betul dan secepat sistem kekebalan anda mengizinkan apabila semuanya dilakukan dengan betul.

:dollar: Kos Menindik Telinga Bar

:small_blue_diamond: Kos menindik telinga, seperti pengubahsuaian orang lain, berbeza mengikut lokasi dan kedai geografi. Pencucian juga akan dibahagikan kepada dua caj berbeza: kos sebenar menindik dan kos perhiasan.

:o: Kelebihan dan Kekurangan Penindasan Telinga Bar

Sebelum melakukan tindik telinga, lebih baik mengetahui kebaikan dan keburukannya.

:white_check_mark: Kelebihan

1. tindikan industri sangat mencolok kerana ia adalah sesuatu yang tidak dilihat oleh semua orang. Ia cantik, terutamanya dengan perhiasan yang betul.

2. Ini adalah tindik serbaguna yang sesuai untuk lelaki dan wanita. Anda bukan sahaja dapat memilih dari ribuan bar, tetapi anda juga dapat memilih dari beberapa pilihan pengeboran seperti yang disebutkan di atas. Tindikan industri mendatar dan menegak sama baiknya untuk lelaki dan wanita.

3. Terdapat banyak variasi untuk dipilih. Anda boleh mendapatkan tindikan tiga atau empat mata sekiranya anda mempunyai telinga. Ini pasti akan membuat anda menonjol dari orang ramai.

:negative_squared_cross_mark: Kekurangan

1. Pertama, tindikan tulang rawan sukar didapat. Ini lebih sukar daripada menindik lobus, bukan hanya untuk anda tetapi juga untuk tuan menindik. Anda perlu memastikan anda mencari kedai terbaik dan orang terbaik untuk melakukan pekerjaan itu.

2. Penjagaan selepas waktu jauh lebih rumit kerana anda menjaga dua tindikan pada masa yang sama. Anda semestinya mesti mengikuti nasihat yang telah diberikan oleh tuan menindik anda.

3. Anda mempunyai dua lubang pada masa yang sama. Sakit itu dua kali ganda, dua kali ketidakselesaan, dan dua kali penderitaan. Ini mungkin menakutkan, terutamanya jika anda baru mengenal perniagaan menindik.

:pill: Penjagaan selepas menindik telinga

:blue_square: Menghubungkan dua tindik dengan satu barang kemas bukanlah perkara paling mudah untuk disesuaikan dengan tubuh anda, jadi sangat penting untuk rajin dengan penjagaan selepas ini. Mencucuk telinga adalah tanggungjawab besar dan memerlukan banyak perawatan dan perhatian untuk sembuh dengan baik.

:blue_square: Mereka mesti dibersihkan setiap hari dengan garam fisiologi, tekanan pada mereka mesti dielakkan dan yang paling sukar ialah mereka tidak dapat tidur semasa proses penyembuhan. Mereka memerlukan banyak masa dan kesabaran.

:maple_leaf: Beberapa Petua untuk Penjagaan Selepas

  • Larutan garam steril pertama kali digunakan ke tempat menindik dan dibiarkan kering.

  • Seperti menindik, penting untuk membersihkan kawasan ini dua kali sehari untuk mengelakkan jangkitan.

  • Penting untuk diingat untuk mencuci tangan sebelum membersihkan tindikan untuk memastikannya - tidak memindahkan bakteria ke luka terbuka.

  • Sebenarnya, yang terbaik adalah tidak menyentuh tindikan baru anda.

  • Melepaskan perhiasan terlalu cepat boleh menyebabkan penusukan pada penutupan atau jangkitan.

  • Cuba jangan mendorong, menyentuh, atau bermain dengan tindikan baru anda; ini boleh memanjangkan proses (dan menyakitkan).

:no_entry: Kesan Sampingan Penindasan Telinga Bar

:dna: Benjolan Kerengsaan:

Benjolan kecil di sekitar tapak menindik adalah perkara biasa apabila tindikan baru anda terganggu dengan cara tertentu, sama ada anda menyentuhnya atau alah pada perhiasan anda. Pastikan anda memberi perhatian lebih kepada penjagaan selepas anda, berhenti bermain dengan tindikan anda, dan / atau memakai barbel baru jika anda mengesyaki alergi.

:dna: Penolakan:

Penolakan adalah apabila badan anda menganggap tindikan baru anda sebagai ancaman dan menolaknya dari kulit anda. Apabila tindikan ditolak, tubuh anda dengan cepat menyembuhkan kulit di bawahnya sehingga tidak dapat didorong masuk. Satu-satunya cara untuk menangani penolakan adalah pergi ke profesional untuk membuangnya agar tidak memperpanjang prosesnya.

:dna: Jangkitan:

Jangkitan menindik adalah lebih biasa daripada yang anda fikirkan, tetapi mereka juga dapat dicegah dengan mudah hanya dengan mengikuti prosedur pasca rawatan yang tepat. Gejala khas jangkitan termasuk kemerahan yang berpanjangan, pembengkakan, pelepasan kuning atau hijau, kelembutan, pembakaran, gatal-gatal, dan kesakitan yang teruk. Adalah normal untuk melihat kemerahan, merasakan sakit, atau merasakan kudis di tempat menindik ketika mereka sembuh, tetapi apa-apa selain ketidakselesaan ringan boleh menjadi tanda masalah yang lebih serius.

:dna: Keloid:

Mencucuk telinga bar dengan mudah menyebabkan parut keloid. Ini adalah bekas luka yang terbentuk sebagai tindak balas terhadap trauma pada kulit dan cenderung jauh lebih besar daripada tapak tusukan awal. Selain gatal, keloid boleh menyakitkan. Mereka memerlukan penjagaan yang besar dalam bentuk suntikan kortison atau penyingkiran parut laser atau pembedahan.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):bulb:

1. Bagaimana menukar tindik telinga telinga?

:point_right: Sekiranya anda ingin menukar tindik telinga bar, adalah mustahak untuk menunggu sehingga sembuh sepenuhnya dan berpotensi sedikit lebih lama, hanya untuk selamat, di antara 5-9 bulan. Sekiranya anda cuba membuangnya sebelum itu, anda menghadapi risiko bahawa tindikan itu akan sembuh dan anda harus melakukannya lagi. Melepaskan tindikan telinga bar cukup mudah untuk anda di rumah, tetapi Cox, Faris, dan Green bersetuju bahawa yang terbaik adalah membuangnya dari profesional.

2. Jenis perhiasan apa yang digunakan untuk Bar Ear Piercing?

:point_right: Bar adalah sekeping perhiasan yang terdiri daripada bar logam dengan manik kecil di kedua hujungnya, yang satu tetap dan yang lain boleh ditanggalkan. Palang dimasukkan ke dalam industri menindik dengan membuat dua lubang dengan jarum dan melewatinya. Oleh kerana semua penggerudian industri memerlukan dua lubang dan batang penghubung, batang boleh dibengkokkan, dipintal, dan disesuaikan dengan pelbagai cara lain agar sesuai dengan estetika anda. Di samping itu, setelah tindikan telinga bar sembuh sepenuhnya, adalah mungkin untuk menukar bar, walaupun disarankan agar dilakukan oleh profesional.

3. Bahan Perhiasan Apa Yang Digunakan Untuk Mencucuk Telinga Bar?

:point_right: 1. Baja Pembedahan - Keluli bedah adalah jenis logam yang paling biasa untuk tindik kerana ia agak sederhana dan terdapat dalam pelbagai warna. Walau bagaimanapun, jika anda alah kepada nikel, baja pembedahan akan merengsakan kulit anda.

:point_right: 2. Titanium - Titanium biasanya digunakan untuk menindik kerana fakta bahawa ia bebas nikel, yang bermaksud bahawa ia paling mungkin menyebabkan kerengsaan semua logam. Ini juga ringan, tidak akan mengotorkan atau menghakis, dan terdapat dalam pelbagai warna.

:point_right: 3. Emas - Sekiranya anda memilih barang kemas emas, berwarna kuning, merah jambu atau putih, pastikan sekurang-kurangnya 14k atau lebih tinggi, kerana emas 18k sangat lembut dan akan membentuk rongga yang boleh mengandungi bakteria.

Kesimpulan: :pencil2:

Tindik telinga bar terdapat di telinga dan secara khusus adalah tindik tulang rawan. Tetapi, tidak seperti kebanyakan, ini merangkumi dua tindikan, tetapi satu perhiasan. Pada dasarnya, bar menghubungkan dua lubang. Ia juga boleh dipanggil bar atau perancah. Lubang pada umumnya berjarak kira-kira 1.5 inci. Namun, ia juga bergantung pada telinga dan lokasi yang diinginkan. Tindikan telinga bar tradisional terdiri daripada dua tindik heliks dengan bar. Walau bagaimanapun, hari ini terdapat banyak cara untuk mencapainya.

Bacaan Berkaitan :books:

:pushpin:Menindik Industri:pushpin: Tindik Badan?:pushpin: Menusuk buruj:pushpin: Tebukan Menindik:pushpin: Muka Menindik Dermal