Manfaat,

Definisi Manfaat:

 1. Umum: Faedah, faedah, hak atau pampasan kewangan (contohnya, di bawah polisi insurans, rancangan insurans kesihatan atau rancangan pencen).

 2. Pembayaran atau hadiah dari majikan, negeri atau syarikat insurans.

 3. Kewangan: Hasil atau hasil yang diinginkan dan diukur dari proses, pelaburan, projek, sumber atau teknologi.

 4. Kebaikan atau kelebihan sesuatu.

 5. Pemasaran: Ciri-ciri barang atau perkhidmatan yang diinginkan yang diterima oleh pelanggan melalui pembelian. Walaupun penjual menjual sumber (bit karbida cepat), pembeli mencari keuntungan (lubang).

 6. Persembahan awam atau hiburan lain yang pendapatannya diperuntukkan untuk tujuan amal tertentu

 7. Manfaatkan prestasi.

Sinonim Manfaat

Keuntungan, Hiburan, Simpan, Penyelesaian ketat, Baik, Bayar, Teruskan, Sesuai dengan kesempatan, Penyelesaian, Membantu, Berteman, Beri tangan, Kemudahan, Minat, Pejabat yang baik, Tindakan rahmat, Prestasi, Tajuk, Kelebihan, Penggunaan, Penyampaian , Minta pertolongan, Keseronokan, Persembahan pentas, Tuntutan semula, Pengeluaran, Minat mutlak, Akaun, Manfaat, Kemudahan, Tidak membahayakan, Pejabat, Befit, Giliran baik, Cukup, Pejabat yang baik, Rahmat, Isi tagihan, Kerja, Keuntungan, Negeri manfaat, Bangkit semula, Penyelamat, Manfaat kerajaan, Bail out, Godsend, Improve, Wellness, Do the trick, Break no bone, Show, Right, Vested interest, Give help, Equity, World of good, Relieve, Work for, Estate , Behoof, Fit, Advance, Good, Be berguna, Memberi faedah, Elaun, Kesejahteraan, Melayani tujuan, Perbuatan baik, Wang insurans, Pulihkan, Biasa, Faedah, Dapatkan ganjaran kewangan, Kenyamanan, Memberi bantuan, Bantuan, Memperbaiki, Jawapan, Beri Sumbangan, Pejabat, Tayangan Perdana, Perbuatan Baik, Peratusan, Manfaat, Benignity, Manfaat pengangguran, Sake, Promosikan, Tidak datang salah, Kebaikan, Minat, Tuntutan, Perlindungan, Pinjamkan satu pertolongan, Tebus, Kebajikan, Pembayaran jaminan sosial, Berguna, Sesuai, Pameran, Succor, Do good, Bill, Memberi dorongan, Tindakan kebaikan, Elaun bantuan awam, Lakukan , Persembahan, Jaminan sosial, Siapkan, Resusitasi, Bantuan proffer, Kesopanan, Stake, Protect, Blessing, Right of entry, Comfort, Memberi pulangan yang baik, Memegang, Bantuan, Kemudahan, Persembahan perpisahan, Melayani, Menjana wang, Bayar, Point, Tenaga cinta, Bangun, Beri pengangkat, Kesejahteraan, Persembahan teater, Mitzvah, Bestead, Nilai, Hasil keuntungan, Kemudahan, Perilaku baik, Kemakmuran, Pertunjukan daging, Lakukan kebaikan, Debut, Sedia, Terapi, Kebajikan, Percubaan , Boon, Lebih Baik, Bayaran faedah, Benison, Giliran, Gain, Doktor, Lebih jauh, Memberi perkhidmatan, Bunga yang setara, Kepentingan luar jangka, Kepuasan, Kelebihan, Sebelah, Bagian, lagu Angsa, Bantuan, Kementerian, Mercy, Sakit payah, Pameran, Batasan, Beri Tangan, Keperluan, Kepercayaan, Keberanian, Kepentingan, Pelayanan, Manna, Pencen, Keuntungan, Kemudahan , Ikut Diri, Bernilai, Bantuan, Kesejahteraan, Nikmat, Sokongan, Beri tangan, Bersetubuh, Rali, Kewajiban, Penyembuhan, Menuai faedah, Betul, Servis

Bagaimana menggunakan Faedah dalam ayat?

 1. Faedah sosial.
 2. Kawasan ini akan mendapat manfaat daripada penciptaan semula.
 3. Nikmati faedah keahlian.
 4. Elliott adalah orang pertama yang mengakui bahawa telekomunikasi mempunyai kekurangannya, tetapi dalam situasi barunya, tidak ada perjalanan sehari adalah kelebihan yang pasti.
 5. Saya mengambil bahagian dalam tarian penggalangan dana pada 12 Mac, yang mengumpulkan lebih dari 1 juta untuk penyelidikan fibrosis sista.
 6. Kami mendapat banyak faedah daripada polisi insurans kami ketika rumah kami dinaiki air semasa banjir besar tahun lalu.
 7. Buat pertama kalinya, musim sosial dirayakan melalui bola dan badan amal.

Makna Definisi Manfaat & Manfaat

Manfaat ,

Definisi Manfaat:

 • Istilah umum yang merujuk kepada perkhidmatan yang termasuk dalam projek (seperti lawatan pejabat, ujian makmal, pembedahan, dll.) Atau barang yang digunakan (seperti ubat preskripsi, bekalan perubatan tetap, dll.). Insurans kesihatan untuk rawatan pesakit biasa

 • Definisi sederhana Manfaat adalah: Manfaat adalah pembayaran atau pampasan atau bentuk pembayaran lain yang ditanggung oleh syarikat insurans sekiranya berlaku kerugian yang diinsuranskan. Sama ada kerugian dijamin ditentukan oleh peruntukan polisi tertentu yang dibeli oleh syarikat insurans dari syarikat insurans.

Manfaat ,

Apakah Makna Manfaat?

 • Definisi faedah adalah: Pembayaran dibuat oleh syarikat insurans setelah menerima tuntutan.

 • Manfaat merujuk kepada Produk atau pembayaran untuk insurans hayat, insurans kesihatan tambahan atau pencen. Biasanya dibayar kepada yang diinsuranskan atau penerima.

 • Makna Manfaat: Syarikat insurans akan membayar balik perbelanjaan untuk menginsuranskan haiwan kesayangan anda.

 • Perbendaharaan kata biasa perkataan ini bertentangan dengan maknanya dalam insurans. Sebilangan besar kamus mendefinisikan utiliti sebagai faedah, kelebihan atau konsesi. Dalam insurans, faedah seperti pampasan atau perlindungan insurans peribadi (pelan bukan kesalahan) atau pampasan pekerja tidak menawarkan apa-apa pendapatan, tetapi memberikan pampasan separa untuk gaji yang hilang atau tidak betul. Alasan untuk insurans adalah bahawa seseorang tidak dapat berada dalam keadaan kewangan atau fizikal yang lebih baik (termasuk harta benda) daripada sebelumnya kerana tuntutan.

 • Definisi faedah adalah: Jumlah yang dibayar oleh penanggung insurans kepada pihak menuntut, benefisiari atau benefisiari ketika diinsuranskan mengalami kerugian.

 • Anda akan menerimanya dari syarikat insurans anda apabila pesanan anda diterima dan diproses. Mereka boleh memperbaiki kerosakan harta benda anda atau syarikat insurans boleh membayar anda. Ini sering disebut pengebilan atau pembayaran.

Manfaat ,

Bagaimana Anda Menentukan Manfaat?

 • Jumlah yang dibayar pada masa kelulusan tuntutan juga dipanggil faedah insurans.