Adakah anda tahu bahawa terdapat pelbagai kelebihan memiliki anjing? Sebilangan besar orang ingin mengetahui faedah memiliki Anjing semasa memilih haiwan kesayangan untuk mereka.

Kelebihan haiwan peliharaan

Mereka ingin tahu bahawa sama ada membeli anjing akan bermanfaat atau tidak. Nasib baik, ada senarai lengkap faedahnya, dari segi emosi dan juga fizikal.

Anda akan melihat pemilik anjing sentiasa dalam mood segar dan aktif. Mereka sangat sosial dan bersikap baik terhadap haiwan lain. Selain itu, mereka selalu merasa selamat kerana anjing mereka ada bersama mereka, pengawal terbaik yang pernah ada. Sebilangan faedah disenaraikan di sini jadi tanpa membuang masa mari kita melihatnya. Ketahui mengenai faedah memiliki anjing sebelum berpindah ke kedai haiwan kesayangan. Semua faedahnya meyakinkan anda untuk membawa anjing sebagai haiwan kesayangan anda.

Manfaat anjing

Anjing Tingkatkan Mood Anda Tidak boleh dipercayai, Anjing adalah cara terbaik untuk meningkatkan mood dan juga perangai anda. Menurut penyelidikan, orang yang menderita beberapa penyakit mempunyai peluang minimum untuk mengalami kemurungan jika mereka memiliki Anjing. Lebih-lebih lagi, kemungkinan mendapat penyakit juga berkurang dengan menjadikan anjing sebagai haiwan kesayangan dan rakan anda. Oleh itu, teruskan rancangan anda untuk mendapatkan anjing kerana faedah lain juga ada di jalan anda.

  • Anjing Membantu Mengawal Tekanan Darah Anjing bukan sahaja berperanan sebagai haiwan kesayangan tetapi juga sebagai rawatan masalah perubatan.

  • Sebilangan besar pakar kesihatan mengatakan bahawa kelebihan memiliki anjing termasuk tekanan darah dan penyakit jantung yang kurang. Cuba luangkan lebih banyak masa dengan anjing anda daripada minum ubat. Ketahui bahawa memiliki anjing juga mengurangkan tahap kolesterol dan trigliserida kerana mereka tetap aktif.

  • Anjing menjadi sumber Latihan Kita semua sedar bahawa anjing suka bermain dengan pemiliknya dan suka berjalan-jalan pagi. Kecintaan Anjing untuk bermain di taman atau di rumah menghasilkan pemilik yang sihat.

  • Anjing adalah teman baik yang mendorong pemiliknya untuk berjalan-jalan setiap hari, yang menyihatkan anjing dan pemiliknya. Oleh itu, gaya hidup sihat juga merangkumi kelebihan memiliki anjing. Makan, mandi, dan juga, bermain dengan anjing membuat anda tetap aktif dan merupakan sumber senaman yang baik.

Penawar untuk kesunyian

Tidak kira sama ada anda tinggal bersama keluarga atau bersendirian, Anjing sentiasa ada untuk anda. Mencurah hati anda dan berkongsi emosi anda dengan mereka adalah terapi mental yang baik.

  • Selain itu, orang merasa selamat untuk berkongsi rahsia mereka dengan anjing mereka dengan mempercayai bahawa haiwan peliharaan memahaminya. Yang terpenting, haiwan peliharaan terutamanya Anjing memberikan cinta tanpa syarat dan setia kepada Pemiliknya.
  • Oleh itu, semasa meneroka faedah memiliki Anjing, penawar untuk kesunyian akan selalu ada.

Kurangkan Tekanan

Berjalan setiap hari, bermain dengan anjing anda, dan selalu memilikinya di sisi anda adalah alasan besar untuk mengurangkan tekanan. Penyelidikan mengatakan bahawa antara faedah memiliki anjing, mengurangkan tekanan adalah yang terbesar.

  • Orang yang mempunyai anjing menghilangkan tekanan lebih cepat berbanding dengan orang yang tidak mempunyai anjing.

Panjang umur

Manfaat di atas memiliki anjing menghasilkan kehidupan yang panjang. Seperti yang telah kami nyatakan di atas, anjing membantu anda mendapatkan gaya hidup yang sihat dan aktif, kerana seseorang dapat hidup lebih lama. Telah terbukti dari penyelidikan bahawa orang dengan ketiadaan anjing dalam hidup mereka lebih cenderung menjalani hidup pendek. Sebaliknya, orang yang mempunyai anjing cenderung hidup sihat dan panjang umur.

Kemahiran Sosial yang Lebih Baik

Sekiranya anda bergelut dengan diri sendiri untuk meningkatkan kemahiran sosial anda, maka minta Anjing. Banyak Orang meningkatkan kemahiran sosial mereka dengan memiliki Anjing. Oleh itu, mari kita katakan bahawa memiliki kemahiran sosial yang meningkat merangkumi kelebihan memiliki Anjing. Selain itu, anak-anak yang tumbuh dengan anjing di rumah mereka selalu menunjukkan tingkah laku hormat terhadap makhluk hidup yang lain.

Keselamatan

Tidak perlu risau keselamatan ketika anda memiliki haiwan peliharaan anjing. Anjing terkenal kerana sifatnya yang menjaga. Mereka bukan sahaja membuat anda selamat tetapi juga mengesan bahaya sebelum ia berlaku. Dengan cara ini, pemilik anjing merasa selamat, dan juga yakin dengan kehadiran anjing mereka.

Jantung Lebih Sihat

Perasaan selamat yang berterusan, menjalani rutin sihat termasuk berjalan dan berlari setiap hari, menjaga kesihatan jantung. Orang yang aktif jauh dari penyakit jantung. Seperti disebutkan di atas, anjing memainkan peranan penting dalam menjaga seseorang tetap aktif. Ini bermaksud bahawa anjing bertanggungjawab untuk jantung pemiliknya yang sihat. Bagaimana cara mengajar anjing anda bermain mati?

Mengajar haiwan kesayangan anda beberapa muslihat seperti duduk, berguling, dan mengambil lebih mudah tetapi mengajar anjing anda bermain mati dan trik seperti itu sukar. Ini kerana bagi kita helah ini mudah kerana kita bukan sahaja memahami bahasa tetapi juga isyarat yang kita gunakan, bahagian yang sukar adalah membuat anjing anda memahami apa yang anda katakan melalui isyarat ini atau isyarat atau suara anda. Oleh itu, jika anda ingin mengajar anjing anda ini cara bermain mati, anda perlu ingat bahawa ini tidak akan berlaku dalam satu hari atau satu langkah.

Untuk mengajar anjing anda cara bermain mati, anda perlu mengikuti langkah tertentu, agar anjing anda tidak hanya mempelajarinya tetapi juga menyimpannya dalam ingatannya. Ini hanya dapat dicapai dengan bantuan latihan berulang. Jadikan anjing anda berlatih langkah-langkah yang diberikan di bawah ini agar anjing anda belajar "bagaimana bermain mati?" apabila diberi arahan. Berikut adalah beberapa langkah yang boleh anda ikuti untuk mengajar anjing anda bagaimana bermain mati?

Langkah-langkah untuk diikuti:

Ikut langkah-langkah ini:

Ajar anjing anda untuk mengikuti arahan asas:

Sekiranya anda mahu anjing anda bermain dan mengetahui muslihat yang anda mahukan, anda mesti mengajar anjing anda untuk mengikuti arahan asas anda. Sekiranya anjing anda tidak dapat mengikuti arahan asas anda, anda harus terlebih dahulu mengatasinya sebelum mula mengajar anda trik rumit ini untuk bermain mati. Mulakan dengan arahan asas bahawa anjing anda sesuai dengan perintah anda, berbaring berdasarkan perintah anda.

Beberapa perintah asas lain juga. Pastikan anjing anda tahu apa yang anda cuba sampaikan. Contohnya, apabila anda mengatakan pergi, anjing anda harus mengetahui apa yang anda mahu lakukan, ketika anda mengatakan pengambilan, anjing anda bukan sahaja harus tahu tetapi juga harus mengikut perintah anda.

Arahkan untuk duduk dan berbaring:

Ini adalah langkah pertama silap mata ini, anda harus terlebih dahulu mengajar anjing anda untuk duduk dan berbaring. Arahkan dan berlatih dengan anjing anda bahawa apabila anda mengatakan duduk, anjing itu harus duduk dan ketika anda mengatakan berbaring, anjing anda harus berbaring. Kedua-duanya adalah langkah pertama untuk mengajar trik bermain mati, anjing anda terlebih dahulu perlu duduk dan berbaring. Setelah anjing anda mengikuti perintah ini, anda boleh melangkah ke langkah seterusnya.

Arahkan untuk menggulung:

Ini adalah arahan kedua dalam mengajar anjing anda bermain mati. Setelah anjing anda berada di lantai, anda harus meletakkan tangan anda di belakang anjing anda dan menggosok belakang anjing anda dengan lembut dan mengajarnya untuk menggulung. Juga, tambahkan isyarat atau isyarat pada arahan ini selain daripada menggosok. Ini akan membantu anda mengarahkan anjing anda bermain mati walaupun tidak menyentuhnya.

Arahkan untuk bertenang dan tenang:

Setelah anjing anda belajar duduk, berbaring, dan berguling, sudah tiba masanya anda mengajar anjing anda bermain dengan tenang dan tenang. Ini adalah langkah terakhir untuk mengajar anjing anda trik bermain mati. Setelah anjing anda digulung, gosokkan dadanya untuk membuatnya terasa dan biarkan anjing anda merasa bahawa anda gembira dengan apa yang sedang dilakukan oleh anjing anda. Inilah yang membuat anjing anda merasa gembira dan puas.

Tambahkan isyarat dan isyarat:

Setelah mengajar semua langkah di atas dengan hanya membuat anjing anda melakukan satu demi satu, sudah tiba masanya untuk menggabungkan semua ini menjadi satu muslihat dan menambahkan isyarat dan isyarat. Isyarat dan isyarat ini akan membantu anjing anda mengenal pasti apa yang anda mahu anjing anda lakukan. Contohnya, anda boleh menambahkan arahan bahasa, seperti duduk, berbaring, dan berguling atau perkataan "play dead". Selain daripada ini, anda juga boleh menambahkan isyarat tangan untuk mengarahkan anjing anda duduk dan berbaring atau berguling-guling dan bermain mati.

Pastikan arahan ini berdasarkan pada kata tunggal dan bukan pada ayat yang lengkap. Panggil anjing anda dengan nama dan juga beri arahan melalui kata-kata anda. Ini akan menjadikan anjing anda mengikut arahan dengan cepat dan akan membantu anda meningkatkan kelajuan trik mengajar juga.

Ganjaran anjing anda:

Semasa anda mengajar anjing anda apa-apa muslihat, termasuk bermain tipu muslihat, sangat penting anda membiarkan anjing anda merasa bahawa anda gembira dengan apa yang telah dilakukannya. Ini mendorong anjing anda melakukan lebih banyak helah yang sama dan membuat anda lebih bahagia.

Anda juga mesti memberi ganjaran kepada anjing anda apabila berjaya mengetahui langkah silap mata yang lengkap. Anjing anjing anda yang bermanfaat ini akan meningkatkan kelajuan trik belajar dan anjing anda akan dapat menguasai muslihat dengan cepat dan melaksanakannya dengan satu arahan.

Ulangi langkah berikut:

Mengajar anjing anda untuk bermain muslihat adalah seperti bermain dengannya. Anda harus terus mengulangi langkah-langkah ini agar anjing anda tidak pernah melupakan muslihat ini yang telah anda ajarkan. Sekiranya anda tidak membuatnya mengulangi langkah-langkah ini, ada kemungkinan ia tidak lagi mengingat arahan anda dan tidak akan dapat melakukan muslihat tersebut. Itulah sebabnya latihan dan mengulangi langkah-langkah muslihat bermain mati adalah penting. Kesimpulan Untuk membungkusnya, anjing sangat bermanfaat bagi pemiliknya dan juga masyarakat. Mereka menjaga pemiliknya dan juga rumah yang merupakan faedah utama untuk memiliki anjing. Senarai faedah memiliki anjing mengandungi tubuh pemiliknya yang sihat. Anjing bukan sahaja menjaga orang itu aktif secara fizikal tetapi juga, berfungsi untuk mereka pada tahap mental. Berjalan dan bermain setiap hari di taman membantu perubahan yang lebih positif dalam kesihatan seseorang. Semua faedah memiliki anjing memberikan jantung yang sihat dan juga, meningkatkan peredaran darah. Pengurangan tekanan adalah satu lagi perkara penting dalam faedah memiliki anjing. Sebilangan besar penyelidikan menunjukkan bahawa orang yang mempunyai anjing di rumah mereka cenderung menjalani kehidupan yang sihat dan panjang. Oleh itu, jika anda merancang untuk memiliki haiwan peliharaan, anjing itu harus menjadi keutamaan anda. Anjing menjadi kawan baik pemiliknya dan merasakan tenaganya. Mereka selalu mendengarkan anda dan membawa perubahan segar dan gembira dalam mood buruk anda. Akhirnya, anjing membuat hidup anda menghiburkan dan menghilangkan semua kebosanan anda.