Bagaimana anda tahu yang mana penghilang bintik hitam terbaik?

Jawapannya luas, walaupun kita dapat meringkaskannya dalam beberapa pemboleh ubah asas seperti tahap penyedut, bahan mesra kulit, dan bahawa alat itu selamat.

Penghilang blackhead telah mendapat banyak ketenaran dalam beberapa bulan terakhir dan tidak hairanlah mengapa. Mereka adalah alat yang luar biasa untuk menjaga kulit wajah bersih dari komedo.

Sudah tentu, selagi ia digunakan dengan betul, kerana jika kita tidak menghadapi risiko meninggalkan tanda pada kulit yang dapat bertahan selama beberapa hari.

Apakah penghilang blackhead terbaik?

Pembersih vakum blackhead yang baik adalah yang membersihkan liang pori dengan mendalam, menghilangkan semua kesan kotoran, dan pada masa yang sama lembut pada kulit. Sehubungan dengan itu, penting untuk diperhatikan bahawa jenis produk ini tidak boleh digunakan untuk tujuan lain, kerana ia dapat menghasilkan beberapa lebam atau tanda, semuanya bergantung, tentu saja, pada tahap penyedutnya .

Keberkesanan aspirator blackhead terbukti; selagi anda memilih jenama yang serius. Ini membawa kita untuk menentukan bahawa pembersih vakum yang baik mesti selamat, mempunyai beberapa tahap penyedut, termasuk aksesori percuma untuk rawatan lain, dan semakin kecil, semakin tepat, kuat, dan berkesan.

8 penghilang blackhead terbaik

Berikut adalah pembersih vakum komedo terbaik:

1. Terbaik untuk penyedut yang kuat dan tidak menyakitkan: Yasorn Electric Facial Cleanser

Pembersih Pori, Pengekstraksi Blackhead ...

Pembersih muka elektrik Yasorn memberikan hasil yang sangat baik baik untuk menghilangkan komedo , dan juga jerawat pada umumnya dan membersihkan kulit mati. Salah satu ciri yang paling menarik ialah ia mempunyai daya penghisap yang hebat tanpa merosakkan kulit. Mereka telah menyempurnakan teknologi vakum untuk mengelakkan meninggalkan tanda.

Salah satu faedah yang paling menarik dari pembersih ini ialah ia mempunyai pelbagai aspek. Termasuk empat petua penyedut untuk hasil terbaik. Contohnya, jika anda ingin membersihkan zon-T yang terkenal di mana sebum berlebihan biasanya terkumpul, yang ideal adalah menggunakan hujung bulat yang besar.

Hujung kristal mikro, sebaliknya, sangat sesuai untuk membuang sel mati . Pekeliling kecil dikembangkan khas untuk kawasan kecil seperti mulut dan hidung, dan lubang elips sangat sesuai untuk mengencangkan kulit. Semua petua lembut dan selamat untuk kulit; Sebenarnya, kelebihan besar adalah bahawa peranti ini diluluskan oleh FDA.

2. Terbaik untuk wajah penuh: Ocean Heart Electric Blackhead Extractor

Pore ​​Cleaner - Pengekstraksi Blackhead ...

Ocean Heart Blackhead Extractor sangat sesuai untuk wajah penuh yang tidak hanya membersihkan pori-pori anda. Peranti yang hebat ini mempunyai lima tahap penyedut dan empat kepala yang boleh diganti supaya anda dapat menggunakannya dalam kombinasi di kawasan muka yang berbeza dengan selamat dan berkesan.

Kekuatan pengekstrakan peranti ini sangat kuat dan pada masa yang sama lembut pada kulit. Selain menghilangkan komedo dengan berkesan, ia juga membantu menghilangkan kekotoran dari alat solek, sebum, jerawat, dan semua sel mati yang terkumpul di lapisan epidermis yang paling dangkal.

Pengekstrak ini juga membantu meningkatkan penampilan garis-garis halus yang sering muncul di sekitar mata. Ia disyorkan untuk semua jenis kulit . Ia juga mempunyai persetujuan FDA, jadi anda dapat menggunakannya dengan tenang.

3. Terbaik untuk pembersihan yang cepat dan berkesan: Mosen Rechargeable Pore Cleaner

Mosen Spot Suction Pore Cleaner ...

Sekiranya anda mencari alat pengekstrak yang berkesan, direka dengan cantik, dan mudah digunakan, anda tidak boleh mempertimbangkan pilihan Mosen. Ia mempunyai beberapa tahap kekuatan, serta lima kepala yang sesuai dengan keperluan kulit yang berbeza .

Ia memiliki layar LED yang memudahkan penggunaan perangkat, jadi sangat mudah untuk memilih tahap intensitas yang paling sesuai bergantung pada kawasan wajah yang akan dirawat. Salah satu faedah utama adalah bahawa bukan sahaja memilih tahap daya yang terbaik tetapi juga model yang paling sesuai bergantung pada jenis kulit: kering, berminyak atau normal.

Ketahanan bateri juga merupakan kelebihan yang besar. Ia mempunyai 150 minit kerja berterusan dan masa pengisian semula adalah sekitar dua jam. Bintik hitam dan bintik hitam remover juga membantu untuk mengurangkan masalah kulit yang lain, seperti penyingkiran kulit mati, sisa solek, dan minyak yang berlebihan.

4. Yang terbaik untuk membuang lebihan minyak: Xpreen Blackhead Extractor dengan paparan LED

Pore ​​Cleaner, Xpreen Spot Extractor ...

Pengekstrak Xpreen menawarkan pembersihan yang mendalam melalui penyedut yang lebih kuat. Ia sangat sesuai untuk membersihkan pori-pori, juga untuk membuang lebihan minyak dan memperbaiki penampilan kulit dengan ketara. Dengan penggunaannya yang teratur, adalah mungkin untuk merangsang peredaran darah dan juga penghasilan kolagen. Akibatnya, kulit menjadi, sedikit demi sedikit, lebih kencang dan kencang.

Ia mempunyai tiga mod operasi dan empat kepala yang sesuai dengan keperluan khusus setiap jenis kulit. Ia sangat berkesan pada saat mengekstrak semua jenis kekotoran dari liang pori , ya, adalah mustahak bahawa semasa menggunakan peranti, anda tidak tinggal di tempat tertentu pada wajah, tetapi anda memutarnya dengan cepat. Itulah cara yang betul untuk menggunakannya agar tidak meninggalkan kesan atau lebam.

5. Terbaik untuk rawatan pelbagai fungsi: Pembersih pori AiBast 2-dalam-1

AiBast 2 in 1 Pore Cleaner Extractor ...

The AiBast 2-in-1 liang penyedut mempunyai teknologi terkini untuk sedutan yang lebih kuat dan sudah tentu berkesan. Sekiranya anda mencari peranti yang sangat lengkap dan pelbagai fungsi, ini adalah pilihan yang baik.

Selain menghilangkan bintik hitam dengan cepat, ia juga membantu membersihkan jerawat secara umum, mengelupas kulit dengan lembut, menghilangkan sebum berlebihan, dan memperbaiki cela serta penampilan keseluruhan kulit. Hasilnya adalah kulit yang lebih halus dan lebih cerah.

Ini menggabungkan enam kepala yang berbeza, ada yang lebih sesuai, misalnya, untuk pipi dan dahi, yang lain untuk hidung, dagu, dan mulut dan ada juga pilihan khusus untuk keliling mata. Selain itu, ia juga mempunyai lima tahap penyedut yang boleh disesuaikan . Anda hanya perlu menyebarkan peranti ke wajah anda dan membiarkannya bertindak pada setiap titik selama tiga saat sebelum meneruskan ke kawasan lain.

6. Terbaik untuk menegangkan kulit: Penghilang bintik hitam Voyor

VOYOR 6-In-1 Pore Cleaner BR410 Pembersih ...

Penghilang elektrik Voyor juga merupakan pilihan yang bagus kerana selain menghilangkan jerawat dan bintik hitam secara berkesan, ia juga meningkatkan peredaran darah ke seluruh wajah dan meningkatkan keanjalan dan ketegasan kulit dengan ketara.

Ia menggabungkan enam kepala, tiga daripadanya direka untuk menangani tahap penghisap yang paling ideal. Kepala yang lain adalah untuk menghilangkan sel-sel mati yang terkumpul di epidermis , mengurangkan garis - garis halus , dan sampai ke kawasan wajah yang paling rumit.

Kita mesti mengatakan bahawa daya penghisapnya sangat kuat, jadi anda mesti berhati-hati agar tidak mencederakan kulit. Rahsianya adalah dengan menggosok lembut ke wajah dan dengan tahap penghisap yang boleh ditoleransi. Sebaliknya, ia mempunyai reka bentuk yang ringkas, padat, dan mudah digunakan. Ia tanpa wayar, bateri akan dicas semula dalam beberapa jam, dan mempunyai autonomi yang sangat baik.

7. Terbaik untuk pembersihan yang teliti dan teliti: Larction blackhead hisap kit

Pore ​​Cleaner, LARALA Blackhead Extractor ...

Alat penyedut ini sangat sesuai untuk pembersihan dermis yang mendalam kerana ia menghilangkan semua kekotoran yang tersembunyi di liang pori dan akhirnya menyumbatnya. Pengekstrak automatik merangkumi empat kepala dan tiga tahap penyedut. Juga merangkumi jarum nipis sebagai hadiah.

Dengan pengekstrak ini, dapat menghilangkan jerawat, komedo, dan jerawat secara umum. Salah satu kepala disyorkan untuk mengelupas kulit. Ia membuat urutan lembut yang, selain menyenangkan dan santai, merangsang peredaran dan penghasilan kolagen . Akibatnya, kulit menjadi lebih kencang dan garis-garis halus mulai pudar dengan penggunaan alat secara berkala.

Sekiranya anda mahukan hasil yang lebih baik, yang paling disyorkan adalah membuka liang dengan tuala suam sebelum memulakan rawatan pengekstrakan. Setelah selesai, sapukan kompres sejuk ke wajah atau topeng muka yang menghidratkan.

8. Terbaik untuk kulit sensitif: Pembersih liang elektrik Voyor

Pembersih liang elektrik VOYOR 4-In-1 ...

Sebilangan besar pengekstrak disyorkan untuk kulit yang seimbang atau normal, jadi melegakan untuk mencari pilihan seperti pembersih Voyor ini di pasaran, sesuai untuk kulit sensitif , walaupun anda juga boleh menggunakannya tanpa kesulitan jika kulit anda berminyak, kombinasi atau normal . Bagaimanapun, yang penting adalah menetapkan tahap penyedut terendah untuk mengelakkan kerengsaan pada kulit dan tidak menggunakannya seperti biasa.

Ia mempunyai lima tahap penyedut dan empat kepala yang boleh ditukar ganti. Masing-masing mempunyai objektif khusus dan dikembangkan khusus untuk kawasan wajah. Salah satu kepala juga boleh digunakan untuk mengurut kulit agar dapat mengurangkan kedutan dan memperbaiki ketegangan kulit.

Perlu diperhatikan bahawa model Voyor ini juga boleh dicas semula dan mudah alih, jadi anda boleh membawanya ke mana sahaja diperlukan, walaupun dalam semua perjalanan anda, dan dengan itu selalu mempunyai kulit yang halus , bersih dari kekotoran dan berseri.

Petua untuk membeli vakum komedo

Sebelum memilih pembersih vakum komedo, penting untuk anda mengkaji aspek seperti fleksibiliti, kualiti produk, tahap kuasa, dan mudah alih . Bersama-sama, semua faktor ini penting untuk memastikan bahawa anda membuat pilihan terbaik untuk diri sendiri.

1.1 Keseragaman

Sebilangan besar pembersih vakum menggabungkan fungsi yang lebih dari sekadar menghilangkan komedo. Mereka juga memperbaiki jerawat umum, mengelupas wajah dan bahkan, dalam beberapa kes, mengurangkan kedutan yang paling awal yang terdapat di sekitar mata dan dahi. Pastikan anda membeli model yang serba boleh atau pelbagai fungsi dan anda akan mendapat lebih banyak faedah dalam satu peranti.

1.2 Tahap intensiti

Pengekstrak bintik hitam yang baik harus mempunyai beberapa tahap intensiti kerana tidak semua kawasan wajah dapat diperlakukan dengan cara yang sama. Untuk ini ditambahkan jenis kulit, semakin banyak tahap intensitasnya, lebih sesuai untuk kulit sensitif, kerana dapat digunakan dengan kekuatan minimum tanpa menimbulkan kerengsaan. Dapatkan yang mempunyai beberapa tahap penyedut dan dengan itu anda akan mendapat rawatan yang lebih diperibadikan.

1.3 Kemudahalihan

Pam mudah alih sangat selesa, kerana anda boleh membawanya ke mana sahaja anda memerlukannya. Pastikan anda membeli vakum komedo yang ringan, padat, dan berkuasa bateri. Dengan cara ini, anda dapat memastikan kulit anda bersih dari kekotoran dan berseri di mana sahaja anda berada.

1.4 Mudah digunakan

Sebilangan besar pembersih vakum blackhead biasanya mempunyai pelbagai fungsi tetapi tidak berguna jika sukar digunakan. Oleh itu, penting untuk anda memperhatikan fungsi peranti. Ini mesti mudah dikonfigurasi dalam fungsinya yang berbeza dan juga ergonomik. Semakin selesa dan sederhana, semakin banyak anda menggunakannya dan kesannya akan lebih ketara.

Adakah vakum blackhead berkesan dan selamat digunakan?

Pengekstrak blackhead, sebahagian besarnya selamat digunakan. Walau bagaimanapun, penting untuk menggunakannya secara bertanggungjawab dan memahami bahawa mereka tidak ajaib. Walaupun mereka adalah alat yang sangat berguna untuk menghilangkan komedo dan komedo yang dangkal, ia mungkin tidak berfungsi dengan yang lebih dalam dan dalam kes tersebut, yang paling disyorkan adalah pergi ke profesional untuk mendapatkan rawatan yang jauh lebih berkesan.

Penting juga untuk diperhatikan bahawa untuk mengelakkan tanda dan kerengsaan, pembersih vakum mesti digunakan dengan betul. Sebagai peraturan umum, tidak boleh dibiarkan di satu tempat di wajah selama lebih dari dua atau tiga saat, bergantung pada tahap intensiti. Ia harus dilalui dengan lancar dengan kepala dan intensiti yang mencukupi. Sebaiknya pilih jenama yang mempunyai kelulusan FDA dan pastikan anda membeli produk yang selamat dan berkualiti.

Apakah faedah utama menggunakan pembersih pori?

Terdapat banyak faedah yang dapat dirasakan oleh kulit anda setelah penggunaan pembersih vakum pori yang baik dan betul. Penampilan dermis akan bertambah baik, kerana jenis alat ini meningkatkan peredaran darah, merangsang pengeluaran kolagen , membuang sel-sel mati, dan tentu saja, menjaga pori-pori bersih dari kekotoran. Hasilnya adalah kulit yang lebih halus, licin, dan lebih berseri.

1.1 Membuang kulit mati

Antara kelebihan peranti jenis ini adalah mengelupas kulit dengan lembut, menghilangkan semua sel mati yang terkumpul di lapisan paling dangkal. Akibatnya, penampilan kulit bertambah hampir secara automatik, kerana ini adalah proses yang meningkatkan peredaran dan menghidupkan semula seluruh kawasan yang dirawat.

1.2 Meningkatkan peredaran darah

Proses pengelupasan dan urut merangsang peredaran darah, aspek penting untuk memperbaiki penampilan kulit. Urutan jenis ini, jika dilakukan secara berkala, mengurangkan, sedikit demi sedikit, kedutan yang paling dangkal dan melambatkan penampilan yang baru.

Ia juga membantu mengurangkan pengekalan cairan, kerana lebih senang membuang air besar , sehingga wajah kelihatan lebih bengkak, terutama di sekitar mata. Beg terkenal yang terbentuk di bawah mata dikurangkan dengan ketara.

1.3 Lebih banyak elastin

Proses urut lembut yang sama ini bukan sahaja menyokong saliran limfa dan peredaran darah tetapi juga merangsang pengeluaran elastin atau kolagen yang dihasilkan oleh badan kita secara semula jadi. Aspek ini sangat penting untuk mengurangkan penampilan kedutan, kerana kulit kita lebih kencang dan anjal, tanda-tanda penuaan tidak akan begitu jelas.

1.4 Ia tidak menyakitkan

Aspirator blackhead tidak menyakitkan selagi ia digunakan dengan betul. Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, kuncinya adalah tidak membiarkan peranti lama dalam satu bahagian muka .

Juga penting untuk menggunakan kepala dan tahap penyedut yang betul sesuai dengan jenis kulit anda. Walaupun mungkin menjadi sedikit merah, ia akan kembali normal setelah 30 minit. Walau apa pun, baca arahan pada produk dengan teliti dan ikuti arahan untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Anda harus ingat bahawa penggunaan pembersih vakum tidak menyakitkan, jadi jika anda merasa tidak selesa, tangguhkan penggunaannya.

1.5 Menjimatkan wang dan juga masa

Dengan penggunaan aspirator blackhead, kulit wajah lebih sihat. Hasilnya adalah penjimatan wang yang besar kerana tidak perlu sering berjumpa pakar. Ia juga menjimatkan masa kerana kita dapat menjalani rawatan yang sangat lengkap dalam keselesaan rumah kita, tanpa memerlukan pindahan, janji temu, dan banyak lagi. Selain itu, penggunaan peranti ini biasanya sangat mudah dan pantas.

Apakah kelemahan utama penggunaan pembersih vakum pori?

Walaupun penggunaan pengekstrak komedo dianggap selamat, itu juga benar bahawa jika digunakan secara berlebihan, mereka boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan . Inilah sebabnya mengapa sangat penting agar anda mengikuti arahan pada produk dan jangan terlalu berlebihan, walaupun kelihatan menggoda.

Masalah besar yang boleh timbul jika jenis peranti ini digunakan terlalu kerap atau tidak betul adalah kemunculan lebam yang boleh bertahan beberapa hari. Sekiranya daya sedutan sangat kuat dan lebih dari yang disarankan dibiarkan di kawasan tertentu pada wajah, lebam akan muncul dan ini tidak bermakna kesan pengekstrakan komedo yang lebih baik akan dicapai.

Sekiranya kulit sentiasa mengalami tekanan yang berlebihan akibat penyedutan, keadaan yang dikenali sebagai telangiectasia dapat berkembang. Dalam kes ini, kapilari darah yang paling dangkal menjadi terlalu melebar dan menjadi sangat menonjol. Wajah menjadi radang dan boleh menjadi sangat menyakitkan, selain memerlukan beberapa minggu untuk sembuh.

Soalan Lazim

1. Adakah disarankan untuk menyemburkan komedo?

Anda tidak digalakkan menggunakan tangan atau alat rumah tangga lain untuk menghilangkan komedo. Anda hampir tidak dapat menghilangkan titik hitam sepenuhnya, tetapi kemungkinan besar kawasan sekitarnya akan meradang dan ditandakan.

Yang terbaik adalah memilih rawatan yang kurang invasif seperti penggunaan pengekstraksi bintik hitam dan dalam kes yang paling serius, berjumpa dengan profesional untuk mendapatkan rawatan yang lengkap dan berkesan yang dapat memperbaiki penampilan kulit anda .

2. Apa yang berlaku jika komedo tidak dapat dikeluarkan?

Komedo boleh menjadi agak sukar untuk dihilangkan, terutama jika terdapat pada kulit yang dalam . Hasil daripada tidak dapat membuangnya sepenuhnya ialah bakteria dan kekotoran terus terkumpul di tempat dan kista atau nodul dapat berkembang. Itulah sebabnya penting untuk melakukan segala yang mungkin untuk mengelakkan penampilan noda yang menjengkelkan ini dan menjaga kebersihan pori-pori anda adalah cara yang baik untuk mencapainya.

Membersihkan wajah dengan losyen khas mengikut jenis kulit. Melembapkan dan menggunakan krim yang melindungi dari cahaya matahari dan bahan pencemar lain juga merupakan kunci untuk menjaga wajah anda bersih. Kaedah terbaik untuk mencegah jerawat, dalam kebanyakan kes, adalah dengan kebersihan dan penjagaan kulit yang baik.

3. Berapa kerap vakum komedo mesti digunakan?

Pembersih vakum atau pengekstrak komedo harus digunakan paling banyak dua atau tiga kali seminggu. Menggunakannya setiap hari, selain membosankan, boleh menyebabkan kerengsaan dan lebam pada kulit. Sekiranya, di samping itu, kulit anda sensitif atau kering, lebih baik anda menggunakannya sekali seminggu dan pada tahap penghisap yang paling rendah, walaupun selalu disarankan untuk mengikuti arahan produk dan jangan sekali-kali berlebihan untuk mengelakkan menganiaya kulit.

Kesimpulannya

Sekiranya anda prihatin terhadap penampilan kulit anda dan mengalami jerawat dan bintik hitam, anda tidak perlu lagi terus menderita. Pembersih liang elektrik yang baik dapat menjadikan kulit anda kelihatan segar, segar dan sihat hanya dalam beberapa minggu penggunaan.

Alat berguna ini direka untuk menghilangkan kotoran dari setiap liang pori anda, membuang minyak, mengelupas kulit dan memperbaiki peredaran ; semua ini untuk menjadikan anda kelihatan baru dan berseri.