Warna pendakap terbaik . Warna seperti gula - gula epal merah hingga merah tua, biru kerajaan, atau warna teal yang cantik, anda mempunyai lebih banyak pilihan daripada sebelumnya ketika menggunakan pendakap berwarna. Pilihannya hampir tidak berkesudahan dan ortodontik mempunyai warna yang anda mahukan. Tidak ada panduan gaya rasmi untuk pendakap, tetapi cadangan ini dapat membantu anda mempersempit pilihan anda.

Sebilangan orang memakai pendakap selama berbulan-bulan bahkan bertahun-tahun, oleh itu anda mahu memilih warna pendakap yang anda pasti gembira. Tidak seperti pendakap awal, pemakai pendakap moden mempunyai pilihan yang lebih besar daripada sebelumnya. Anda secara harfiah dapat memilih roda warna pendakap yang merangkumi pelbagai warna setiap warna pelangi. Sekarang musim panas dan ini adalah masa yang menakjubkan untuk menukar warna baju kurung anda.

Apa yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Memilih Warna Pendakap Anda

Memilih warna pendakap anda mungkin tidak semudah yang didengar, terutamanya dengan begitu banyak pilihan yang ada. Terdapat beberapa perkara yang mungkin anda ingin pertimbangkan sebelum memilih warna pendakap terbaik untuk anda, walaupun hanya warna sementara!

 1. Fikirkan tentang diet anda . Sekiranya anda minum banyak kopi atau makan buah beri mereka boleh mengotorkan warna band anda.

 2. Pertimbangkan warna gigi anda (mereka mungkin tidak putih bersih). Beberapa warna boleh menjadikan gigi anda kelihatan tidak berwarna. Petunjuk: Warna yang lebih gelap menjadikan gigi anda kelihatan lebih putih.

 3. Kulit anda penting dengan pendakap anda sama seperti pakaian yang anda pakai . Sekiranya anda tidak menyukai penampilan anda dengan warna tertentu, anda mungkin juga tidak mahu memakai gigi anda.

Warna yang berbeza mengikut warna kulit anda:

• Pilih warna emas , biru tua, merah jambu, oren, pirus, hijau, atau ungu untuk melengkapkan warna kulit yang lebih gelap. • Pilih warna merah muda, merah jambu , ungu tua, atau merah jambu dan merah jambu yang lembut untuk melengkapkan warna kulit yang lebih ringan. • Pilih warna yang lebih gelap untuk menjadikan gigi anda kelihatan lebih putih. • Perhatikan warna yang lebih ringan yang boleh menjadikan gigi anda kelihatan lebih kuning. • Pertimbangkan warna yang sesuai atau sesuai dengan mata anda. • Fikirkan warna yang melengkapkan warna pakaian yang paling kerap anda pakai. • Cubalah warna sekolah anda atau warna pasukan sukan kegemaran anda. • Pilih warna merah , putih, dan biru untuk Hari Peringatan dan 4 Julai. • Rasa meriah semasa percutian dengan merah dan hijau untuk Krismas atau biru dan merah jambu sekitar Paskah . • Jalur glow-in-the-dark menyeronokkan untuk Halloween .

Idea Warna Pendakap Terbaik untuk Nada Kulit Gelap

Anda harus melihat roda warna pendakap sebelum memilih warna. Berikut adalah warna pendakap yang boleh memilih warna kulit gelap dengan kepentingannya.

1. Biru tua Bercakap warna gelap, biru tua atau biru laut boleh menjadi pilihan terbaik untuk warna kulit gelap atau coklat . Warna ini menjadikan gigi anda kelihatan lebih putih dan lebih cerah. Sebilangan besar orang menyukai warna ini untuk pendakap gigi. Sekiranya anda tidak dapat menentukan warna mana yang paling sesuai, anda boleh memilih warna biru, kerana ia adalah pilihan paling selamat. Lebih-lebih lagi, anda boleh memilih warna biru gelap dengan senang hati jika anda mengetahui maksudnya. Warna ini melambangkan pengetahuan , integriti, kesungguhan, dan kekuatan.

2. Emas Emas dan emas gelap boleh menjadi warna pendakap yang baik untuk kulit gelap kerana ia melengkapkan warna kulit. Sekiranya anda suka warna kuning, anda boleh menggunakan emas kerana mereka sangat dekat satu sama lain. Warna ini mewakili semangat, cinta, belas kasihan, kebijaksanaan , keberanian, penerangan, dan sihir.

3. Pink Pink adalah warna yang paling digemari oleh kanak-kanak perempuan. Ia juga merupakan pilihan yang baik untuk warna kulit yang lebih gelap. Pink mewakili kelembutan, ketenangan, penerimaan, kemanisan, percintaan dan cinta .

4. Gadis Turquoise menyukai warna ini. Anak lelaki juga boleh mendapatkannya kerana ia disesuaikan dengan kulit gelap dan gigi putih. Ini mewakili menenangkan, menyegarkan, kesabaran , ketenangan, ketenangan, kreativiti, tenaga, dan kebijaksanaan.

5. Violet Ini tidak begitu popular, tetapi anda boleh memilihnya kerana ia sesuai dengan warna gigi dan kulit anda.

6. Emerald Ia dikaitkan dengan makna royalti, penyempurnaan, dan kekayaan . Nada yang lebih gelap sesuai dengan warna yang pelbagai warna hijau.

7. Fuchsia Warna ini terletak di antara merah jambu dan ungu. Ia juga boleh kelihatan baik dengan nada gelap. Ia juga warna feminin tetapi memberikan penampilan yang lebih matang. Warna ini melambangkan kepastian, keyakinan , dan kematangan.

8. Jeruk Jingga boleh menjadi pilihan terbaik untuk nada yang lebih gelap. Ia melambangkan tenaga, semangat, keseimbangan, kehangatan, luas, kekuatan dalaman, pengembaraan, semangat, kesegaran, awet muda, dan kreativiti.

9. Pastel Anda boleh memilih warna pastel seperti biru muda atau merah muda muda. Warna-warna ini mewakili kenetralan, kelembutan, dan kedamaian. Oleh kerana orang dewasa menyukai warna yang lebih terang, mereka boleh mempertimbangkannya.

Gabungan warna pendakap untuk warna kulit gelap

Mari lihat kombo warna pendakap untuk kulit gelap:

1. Merah, putih, biru Warganegara Amerika boleh memakainya untuk menghormati bangsa dan bendera lain , terutama pada Hari Kemerdekaan.

2. Biru dan merah Anda juga boleh menghilangkan warna putih dan memilih 2 warna ini. Ini juga kelihatan hebat.

3. Kanak-kanak lelaki oren dan hitam suka kombo ini. Anda juga boleh memakai ini di Halloween .

Idea warna pendakap terbaik untuk warna kulit yang cerah

Sekiranya anda mempunyai warna kulit yang cerah, pilih warna yang sejuk atau lebih terang untuk pendakap gigi. Berikut adalah warna pendakap terbaik yang boleh dianggap terbaik untuk warna kulit yang cerah. • Gadis dengan warna kulit yang cerah boleh memilih warna merah jambu, merah jambu muda, biru muda, merah, perak, atau ungu tua. • Anak lelaki dengan warna kulit yang cerah boleh memilih warna biru muda, merah tua, gangsa, perak, atau oren. • Elakkan tali berwarna kuning, putih, coklat , atau lut untuk mengelakkan gigi kelihatan jelek.

1. Pink Pink popular di kalangan gadis dan sesuai dengan warna kulit yang terang. Warna ini adalah simbol kepedulian , kelembutan, ketenangan, cinta , percintaan, dan kemanisan.

2. Biru adalah warna yang paling popular untuk pendakap gigi , terutamanya kanak-kanak lelaki menyukai warna ini. Sekiranya anda mempunyai warna kulit yang lebih ringan, anda boleh memilih biru langit, biru kelabu, biru laut, atau biru kerajaan. Sekiranya anda keliru dengan keputusan anda, anda harus memilih warna-warna ini. Warna ini dianggap tenang, sejuk, dan damai. Ini juga melambangkan kebenaran, ketenangan, kestabilan, ketenangan, kebolehpercayaan, inspirasi, keyakinan , dan kebersihan. Orang-orang, yang mencintai alam, juga menyukai warna biru kerana ini adalah warna langit dan lautan .

3. Gadis ungu muda / plum suka warna ungu. Untuk nada yang lembut, lebih baik memilih ungu muda . Warna ini melambangkan tenaga feminin, kelazatan, nostalgia, dan perasaan romantis. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan warna ungu muda atau warna pulpa untuk musim sejuk .

4. Warna Violet Violet melambangkan penyucian, bangsawan, bangsawan, ketenangan, kerohanian, misteri, pencerahan, kelembutan, imaginasi, kreativiti, kemewahan, kebijaksanaan, dan kesombongan . Ia kelihatan bagus dengan warna kulit yang cerah. Anak lelaki dan perempuan, kedua-duanya boleh memilih warna ini. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya semasa musim bunga .

5. Warna Merah Merah mewakili cinta, semangat, kekuatan, darah, api, bahaya, tindakan , keyakinan, kekuatan, tenaga, rangsangan, tekad, dan kegembiraan. Walaupun warna ini popular di kalangan kanak-kanak lelaki, kanak-kanak perempuan juga menyukainya. Anda boleh menggunakan warna ini untuk majlis khas. Anda mesti membuat gabungan.

Contohnya ialah - merah dan hijau untuk Krismas atau putih dan merah untuk Hari Valentine . Anda boleh memilih ini untuk Hari Kemerdekaan dengan warna biru dan putih. Anda boleh memakai pendakap warna ini untuk musim bunga dan musim luruh. Variasi warna merah yang lain ialah warna vermilion. Warna ini, yang melambangkan warna kehidupan, kelihatan sangat hebat dengan kulit yang cerah.

6. Raspberry Raspberry warna melambangkan tenaga, semangat, kesihatan , penciptaan, dan kekuatan. Gadis boleh menggunakan warna ini untuk senyuman yang indah. Ia melengkapkan bibir merah jambu dengan baik.

7. Salmon Warna ini membuktikan bahawa anda lebih menyukai penampilan semula jadi. Apabila anda menggunakan ini sebagai warna pendakap, ia juga kelihatan hebat. Sesiapa sahaja boleh menggunakannya. Nada kulit yang cerah dan bibir berwarna merah jambu sesuai dengan yang terbaik.

8. Hijau / hijau tua Hijau dalam tidak bagus seperti warna pendakap . Nampaknya makanan terkumpul pada pendakap atau gigi anda . Tetapi, warna kulit yang cerah mungkin kadang-kadang menggunakannya.

Warna Pendakap yang Membuat Gigi Anda Lebih Putih

Sekiranya anda benar-benar berharap agar gigi anda kelihatan lebih putih daripada mereka, memilih warna pendakap yang betul adalah permulaan yang baik. Warna yang lebih gelap seperti hitam, ungu gelap , dan biru tua menjadikan gigi anda kelihatan lebih putih. Sekiranya tidak ada yang menarik, cubalah merah atau biru muda agar gigi anda kelihatan lebih cerah.

Kadang-kadang bermanfaat untuk menggunakan warna neutral. Jalur berwarna perak, kelabu, dan jernih tidak akan membuat gigi anda kelihatan lebih putih, tetapi juga tidak menarik perhatian pada perubahan warna pada gigi anda. Seperti biasa, yang terbaik adalah mengelakkan kopi, teh , dan soda gelap untuk mengelakkan kesan noda pada gigi anda dan berpotensi mengubah warna jalur anda.

Warna Pendakap Terbaik untuk Lelaki Lelaki cenderung kelihatan paling baik dengan warna pendakap gelap (ini berlaku bagi sesiapa yang mencari persembahan yang lebih maskulin). Palet yang lebih gelap adalah padanan yang sesuai untuk beberapa pakaian lelaki yang lebih gelap, termasuk pakaian biru atau hitam .

Pertimbangkan gelang getah hijau , ungu gelap, atau karet biru laut untuk melengkapkan pendakap anda untuk persembahan yang lebih maskulin. Bagi lelaki yang mempunyai warna kulit yang lebih terang, warna yang lebih gelap mungkin memuji anda, termasuk gangsa, merah tua, atau bahkan perak. Lelaki dengan kulit lebih gelap boleh memilih warna yang lebih cerah, seperti hijau tua atau pirus . Sebaiknya elakkan warna yang paling gelap, seperti hitam dan coklat, kerana gigi anda boleh kelihatan bernoda - dan kuning , putih, dan jernih akan berubah warna dengan mudah, jadi elakkan juga.

Ingat - keperibadian setiap orang adalah unik, jadi skema warna yang anda pilih harus menggambarkan diri anda yang unik!

Warna Braces Terbaik untuk Gadis Gadis atau sesiapa sahaja yang berminat dengan penampilan yang lebih feminin boleh memilih nada yang lebih ringan dan lebih terang untuk tali getah pendakap mereka. Biru muda, ungu, atau hijau sesuai dengan getaran yang lebih lembut dan feminin. Pastel boleh menjadi cara yang baik untuk meningkatkan senyuman anda dengan penampilan feminin.

Untuk penampilan feminin yang lebih berani, cubalah warna seperti emas atau magenta terang - ini pasti akan muncul dan akan menjadi pilihan yang menyeronokkan bagi sesiapa sahaja yang mencari penampilan yang lebih feminin. Bersenang- senang dan jangan takut untuk bereksperimen dengan warna pendakap anda: bagaimanapun, anda boleh menukarnya setiap bulan .

Semua pemakai pendakap harus menghindari warna yang sangat gelap seperti hitam dan coklat, kerana ini boleh menjadikan gigi anda kelihatan bernoda atau berubah warna. Hal yang sama berlaku untuk warna putih dan kuning, serta gelang getah jernih, yang cenderung mengambil warna dari minuman gelap seperti kopi, teh, dan anggur merah.

Warna Braces untuk Dewasa Orang dewasa , tidak seperti kanak-kanak dan remaja, perlu memikirkan tanggungjawab profesional mereka ketika memilih warna pendakap. Pertimbangkan sama ada kerjaya anda akan membolehkan anda memakai warna terang - profesional seperti peguam atau akauntan mungkin tidak mempunyai banyak kelonggaran untuk menunjukkan keperibadian mereka dengan warna pendakap, dan sebaliknya harus memilih palet yang lebih senyap seperti hijau gelap atau hitam.

Walau bagaimanapun, orang dewasa kelihatan hebat dalam pelbagai pilihan warna, jadi jika anda mempunyai karier yang membolehkan anda memamerkan gaya anda, pilihlah sesuatu yang lebih ekspresif, seperti emas, biru terang, atau bahkan merah jambu! Rakan sekerja anda pasti akan kagum dengan gaya berani anda.

Orang dewasa mungkin lebih suka menggunakan hanya satu warna, dan bukannya warna bergantian, yang boleh kelihatan lebih suka bermain dan kurang profesional. Sekiranya anda menemui warna yang sesuai untuk anda dan sesuai dengan pakaian kerja anda, jangan takut untuk menggunakannya!

Untuk mengelakkan penampilan gigi berubah warna, elakkan warna seperti putih atau kuning pucat, yang akan muncul pada gigi dengan nada yang tidak rata.

Warna yang Harus Dielakkan

Walaupun tali getah pendakap berwarna-warni adalah peluang hebat untuk berkongsi keperibadian dan gaya unik anda , ada beberapa warna yang paling baik untuk dielakkan. Anda tidak boleh memilih warna apa pun yang akan menjadikan gigi anda kelihatan bernoda atau berubah warna, atau yang akan menyebabkan kesan makanan terlekat pada gigi anda.

Perkara penting yang perlu diingat ialah pendakap anda dilekatkan pada gigi anda, dan anda mahu gigi anda kelihatan seputih dan bersih. Warna yang dapat membuat gigi anda kelihatan bernoda adalah warna yang sangat gelap, seperti hitam dan coklat gelap, serta warna yang sangat terang seperti kuning dan putih.

Gelang getah yang jelas kelihatan seperti pilihan yang baik sehingga anda menganggapnya mudah noda: gelang getah yang jernih akan memilih warna dalam makanan dan minuman gelap seperti kopi, teh, atau kari berwarna-warni. Sekiranya anda mahukan penampilan halus yang tidak akan bernoda, pilihlah gelang getah perak atau kelabu, yang akan menyatu dengan pendakap logam, atau sesuatu yang neutral seperti tentera laut atau ungu .

Senantiasa bereksperimen dengan warna getah - anda boleh mencuba warna baru dan penampilan baru yang berani, dan jika anda tidak menyukainya, anda boleh berubah fikiran pada lawatan ortodontik anda yang seterusnya.

Anda mungkin mahu mengelakkan warna berikut:
Hitam boleh kelihatan seperti gigi anda reput atau kelihatan seolah-olah anda mempunyai makanan yang tersekat di gigi anda
Putih boleh menjadikan gigi anda kelihatan lebih kuning dan elastik putih cenderung mengotorkan dengan lebih mudah
Kuning cenderung memperhebatkan penampilan gigi berwarna kuning
Hijau atau coklat boleh disalah anggap sebagai makanan di gigi anda

Idea Warna Pendakap

Bergegas untuk memilih warna sebelum janji temu anda yang seterusnya? Jangan risau, kami mempunyai beberapa idea untuk membantu anda membuat pilihan terbaik sebelum anda meletakkan kerusi itu.

Warna kegemaran: Pilihan yang jelas adalah memilih warna yang sudah anda sukai! Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu warna kegemaran, anda boleh memilih keduanya untuk senyuman yang membuat pernyataan!

Padankan pakaian anda: Lihat warna apa yang paling biasa di almari anda dan kemudian pilih warna pendakap yang meningkatkan gaya anda! Pesakit dewasa sering memilih warna neutral yang hampir sama dengan enamelnya, melengkapkan pakaian atau majlis apa pun .

Cuti dan Acara: Banyak percutian mempunyai warna khas - dan cara apa yang lebih baik untuk meraikan percutian daripada memakai warna musiman pada baju kurung anda! Untuk cuti solstis musim sejuk, pergi untuk hijau dan merah (Krismas), biru dan emas (Hanukkah), atau merah, hijau, dan hitam (Kwanzaa). Untuk meraikan musim bunga, Paskah , atau solstis, cari pastel seperti biru pucat dan merah jambu. Lihat panduan lengkap untuk warna pendakap Krismas di bawah.

Dan bagi mereka yang ingin bersantai untuk Halloween, pertimbangkan oren dan hitam pada bulan Oktober - atau untuk lebih menyeronokkan, bersinar dalam gelap.

Pasukan sukan kegemaran anda: Tunjukkan semangat berpasukan anda dengan menampilkan warna pasukan kegemaran anda dengan pendakap anda!

Warna yang melengkapkan mata anda : Cara terbaik dan sederhana untuk kelihatan hebat di pendakap anda adalah dengan memadankan warna mata anda. Bagi mereka yang mempunyai mata berwarna terang, seperti biru atau hijau, pilihan terbaik adalah memilih warna yang sama, dalam warna yang lebih gelap. Ini akan meningkatkan warna mata anda.

Bagi mereka yang mempunyai mata hazel atau coklat , warna pelengkap akan berfungsi paling baik: pilih biru atau hijau terang atau pekat, atau bahkan perak atau emas, untuk mengimbangi mata anda dan mewujudkan kontras yang menarik.

Sekiranya anda tidak pasti warna apa yang paling sesuai, cuba angkat baju berwarna yang berbeza ke mata anda dan lihat apakah anda menemui warna yang anda suka. Apa sahaja warna t-shirt yang anda suka adalah warna gelang getah pendakap yang harus anda pilih. Jalur hijau adalah pelengkap mata coklat. Biru, merah jambu, dan ungu melengkapkan mata biru; sementara ungu, merah , hijau, dan oren memperhebatkan mata hijau.

Raikan perubahan musim dengan pastel untuk musim bunga, warna terang dan neon untuk musim panas, jeruk, dan merah untuk musim gugur, dan biru gelap dan ungu untuk musim sejuk . Tunjukkan sokongan anda untuk tujuan dengan memilih warna yang sesuai (seperti merah jambu untuk bulan Oktober, yang merupakan bulan Kesedaran Kanser Payudara).

Gabungan & Idea Warna Terbaik

Selalu senang menggabungkan warna, terutamanya untuk meraikan musim dan pasukan sukan kegemaran.

Gabungkan 2-3 warna dalam corak bergantian. Selalunya lebih baik berpegang pada 1-3 warna, kerana 4 warna kelihatan sibuk.

Pengecualian, tentu saja, adalah corak pelangi , yang kelihatan hebat untuk semua orang! Untuk penampilan pelangi yang hebat, mulakan pelangi di salah satu taring anda daripada geraham belakang, sehingga anda dapat melihat pelangi yang penuh. Kemudian mulakan pelangi untuk menutupi kurungan yang tinggal.

Kombinasi bermusim yang luar biasa untuk tali getah pendakap termasuk: • Hijau dan merah untuk Krismas • Biru dan emas untuk Hanukkah • Hitam, merah, dan hijau untuk Kwanzaa • Biru muda dan hijau untuk musim bunga • Merah, putih, dan biru untuk keempat Julai dan Hari Peringatan • Hitam dan oren atau bersinar dalam gelap untuk Halloween • Merah dan oren untuk musim luruh • Emas dan perak untuk musim sejuk • Warna pasukan sukan

Bagaimana anda tahu pendakap warna apa yang akan diperolehi? Sekiranya anda tidak pasti warna pendakap apa yang akan diperoleh, tidak mengapa - anda mempunyai banyak pilihan, dan anda sentiasa boleh beralih pada lawatan ortodontik anda yang seterusnya.

Terdapat pilihan tertentu yang sesuai untuk hampir semua orang: biru laut atau hijau pemburu adalah nada neutral, sejuk yang akan mencerahkan gigi anda dan tidak terlalu menarik perhatian pada pendakap anda. Ini adalah pilihan yang tepat untuk sesiapa sahaja yang tidak mahu membuat terlalu banyak keputusan mengenai pendakap mereka.

Apabila anda menggunakan pendakap anda, pakar ortodontik dan pembantu mungkin juga mempunyai idea hebat. Bagaimanapun, mereka banyak membantu memilih warna getah dan mempunyai banyak pengalaman . Jangan takut untuk meminta pertolongan. Rakan dan keluarga anda mungkin mempunyai nasihat yang bagus untuk warna yang tepat untuk anda juga.

Pendakap & Penjagaan Yang Betul

Apa sahaja jalur getah warna yang anda pilih, anda perlu menukarnya dengan kerap, pada setiap perjalanan ke ortodontis. Gelang getah elastik dan secara beransur-ansur menjadi kurang berkesan, sebab itulah pakar ortodontik anda akan menukarnya ketika anda datang berkunjung. Anda boleh mengekalkan warna yang sama sepanjang masa, atau mencuba sesuatu yang baru.

Pastikan anda mengikuti arahan pakar ortodontik anda tepat ketika merawat pendakap anda di rumah, kerana ini adalah bahagian penting dalam rawatan. Tidak kira apa elastik warna yang anda pilih, pewarnaan dan penjagaan pendakap rumah yang buruk akan mempengaruhi penampilan tali.

Menyikat dan flos secara berkala akan memastikan pendakap dan kabel anda tetap bersih, gigi anda segar dan sihat, dan rawatan anda berjalan lancar! Ingatlah bahawa diet anda penting dan anda harus mengelakkan makanan bergula dan melekit. Sekiranya anda memakai pendakap seramik, ada baiknya menghindari makanan yang bernoda, seperti blueberry, teh, dan soda. Sekiranya anda memutuskan untuk mengambil salah satu makanan ini, jangan lupa bilas mulut anda selepas makan.

Anda mungkin bimbang bahawa pendakap akan menyekat gaya anda, tetapi ini sama sekali tidak berlaku! Pendakap anda boleh menjadi tambahan gaya anda. Dan dengan sedikit penjagaan, anda dapat memastikan pendakap anda tetap bersih dan warnanya cerah agar anda tetap yakin.

Soalan Lazim :pencil2:

1- Apa warna paling teruk untuk pendakap gigi?

Semua pemakai pendakap harus menghindari warna yang sangat gelap seperti hitam dan coklat, kerana ini boleh menjadikan gigi anda kelihatan bernoda atau berubah warna. Perkara yang sama berlaku untuk warna putih dan kuning, serta gelang getah jernih, yang cenderung mengambil warna dari minuman gelap seperti kopi , teh, dan anggur merah.

2- Pendakap warna apa yang harus saya dapatkan agar gigi kelihatan lebih putih?

Pendakap berwarna gelap, kecuali warna hitam , adalah cara yang tepat jika anda mahu gigi anda kelihatan lebih putih. Yang dikatakan, tali putih, jernih, kuning, dan emas boleh menyebabkan gigi kelihatan berubah warna dan menyerlahkan warna kuning muda.

3- Pendakap warna apa yang kelihatan paling baik pada seorang gadis?

Umumnya, kanak - kanak perempuan suka memakai pendakap warna merah jambu muda, biru muda, atau merah. Anda juga boleh memilih warna seperti hijau neon atau ungu. Tetapi, anda harus menjauhi warna putih, kuning, dan coklat, kerana gigi kelihatan kekuningan.

4- Bagaimana saya boleh kelihatan comel dengan pendakap gigi?

 1. Anda Tidak Mendapat Gambar Hebat tanpa Senyum.
 2. Berlatih Senyum Anda dengan Pendakap Baru Anda.
 3. Kerjakan Fleksibiliti dan Kawalan Anda.
 4. Elakkan mengambil gambar menggunakan denyar.
 5. Pakai gincu yang betul.
 6. Pastikan anda menggosok gigi dan pendakap terlebih dahulu.
 7. Jangan Lupa Bersihkan Gusi Anda Terlalu.
 8. Amalkan Postur Anda.

5- Adakah pendakap menjadikan bibir anda lebih besar?

Ya, pendakap boleh mengubah kedudukan bibir anda , tetapi hanya gigi yang berada di belakangnya. Nota sampingan: Sekiranya anda memakai pendakap tradisional menggunakan sistem pendakap dan wayar, anda mungkin akan melihat bahawa bibir anda kelihatan lebih besar buat sementara waktu. Ini disebabkan oleh lebar tambahan yang dihasilkan di antara gigi dan bibir anda.

6- Adakah warna pendakap pudar?

Apabila memilih warna elastik, semakin gelap warnanya, semakin kecil kemungkinannya berubah / pudar. Sekiranya anda memilih elastik berwarna putih atau putih, selalunya warna menjadi kuning bergantung pada makanan yang anda makan dan minuman yang anda minum. Contohnya, sos pasta merah akan menukar elastik putih menjadi sedikit oren.

7- Berus gigi apa yang terbaik untuk pendakap gigi?

Gunakan berus gigi elektrik Oral-B® dengan kepala berus Ortho® atau Power Tip yang direka khas untuk membersihkan dengan berkesan dan lembut di sekitar pendakap. Bersedia untuk menghabiskan tiga kali lebih lama untuk rawatan mulut semasa anda menggunakan gigi palsu.

8- Pendakap warna apa yang terbaik untuk gigi kuning?

Bagi orang yang mempunyai gigi yang mempunyai warna kuning, lebih baik memilih jalur yang jelas atau perak sementara orang yang mempunyai warna putih semula jadi harus memilih warna hitam agar gigi mereka kelihatan lebih putih.

9- Adakah saya kelihatan buruk dengan pendakap gigi?

Walaupun hasil akhir pendakap gigi akan menjadi senyuman yang indah dan sihat, dan gigi yang diselaraskan dengan betul, sampai ke tahap itu mungkin tidak terlalu menyenangkan. Walaupun pendakap adalah kejadian yang agak biasa, walaupun di kalangan orang dewasa, itu tidak bermaksud mereka yang memakai pendakap ingin mereka kelihatan jelas dan ketara.

10- Adakah pendakap membuatkan nafas anda berbau?

Sebab nafas berbau lebih biasa dengan pendakap gigi adalah kerana perkakasan pendakap memudahkan zarah makanan kecil terperangkap di bawah pendakap dan wayar. Makanan ini dipecah oleh bakteria , dan produk sampingan dari proses itu adalah bau yang tidak menyenangkan: halitosis, atau bau mulut.

11- Apakah usia yang baik untuk mendapatkan pendakap gigi?

Sebilangan kanak-kanak memulakan rawatan ortodontik mereka seawal usia enam tahun. Walau bagaimanapun, kebanyakan bersetuju bahawa usia terbaik untuk mendapatkan pendakap atau bentuk rawatan lain adalah antara usia 8 dan 14, iaitu ketika kepala dan mulut paling kondusif untuk meluruskan.

12- Bolehkah pendakap merosakkan gigi?

Pendakap gigi tidak akan merosakkan gigi anda. Kebersihan mulut yang buruk semasa memakai pendakap gigi, sebaliknya, akan merosakkan enamel pada gigi anda. Sekiranya anda tidak menjaga gigi dengan betul ketika anda mempunyai pendakap, kerosakan dan perubahan warna boleh berlaku.

13- Pendakap warna apa yang harus dimiliki oleh gadis kulit hitam?

Pilih emas, biru tua, merah jambu, oren, pirus, hijau, atau ungu untuk melengkapkan warna kulit yang lebih gelap. Pilih warna biru muda, gangsa, ungu tua, atau merah jambu dan merah jambu yang lembut untuk melengkapkan warna kulit yang lebih ringan. Pilih warna yang lebih gelap untuk menjadikan gigi anda kelihatan lebih putih.

14- Mengapa pendakap biru saya menjadi hijau?

Pembaca ArchWired mengatakan bahawa ligatur berwarna asap tidak bernoda. Ligatur biru muda berubah menjadi hijau terang segera dari kari, tetapi setelah beberapa kali menyikat dengan pasta gigi biasa (tidak memutihkan), mereka berubah menjadi warna cahaya muda yang menyenangkan. Atau berani. Warna yang lebih berani tidak mudah noda.

15- Mengapa gigi saya kelihatan buruk selepas pendakap gigi?

Pendakap memakai banyak gigi pada set gigi semula jadi untuk menjadikannya set yang lebih selaras. Oleh kerana itu, ada kemungkinan gigi tidak hanya dapat bergerak bersama ketika memakai pendakap gigi tetapi juga bergerak ke arah luar. Inilah yang menyebabkan penampilan itu berkobar, tetapi jauh lebih mudah untuk dijaga daripada yang anda fikirkan.

KESIMPULAN:

Sebilangan orang memakai pendakap selama berbulan-bulan bahkan bertahun-tahun, oleh itu anda mahu memilih warna pendakap yang anda pasti gembira. Tidak seperti pendakap awal, pemakai pendakap moden mempunyai pilihan yang lebih besar daripada sebelumnya. Anda secara harfiah dapat memilih dari roda warna pendakap yang merangkumi pelbagai warna setiap warna pelangi sesuai dengan warna kulit anda dan juga keadaan.

artikel berkaitan

Berapa banyak gigi yang ada pada manusia untuk Memutihkan Gigi Memutihkan Gigi Berapa Banyak Gigi Tanpa Insurans Adakah Insurans Gigi Menutupi Kawat Gigi? Doktor Gigi Pemutih Gigi