Terbaik negara untuk melawat. Tempat percutian sering dihubungkan dengan keluarga yang ditekan ke kenderaan dan rakan sekolah bergerak dari penginapan ke penginapan. Namun, secara progresif, lebih banyak individu membuang banyak usaha untuk menceburkan diri ke setiap bahagian dunia secara solo. Kuantiti individu yang melancong sendiri berlipat ganda di suatu tempat pada tahun 2012 dan 2014, seperti yang ditunjukkan oleh Visa Travel Intentions Study.

Kedudukan Negara-Negara Terbaik 2020 untuk Melancong Sendiri diambil dari gambaran keseluruhan berdasarkan pengiktirafan di seluruh dunia dan meletakkan negara bergantung kepada skor dari perhimpunan tujuh negara: sosial terbuka, menyeronokkan, mengundang, suasana yang indah, terlindung, megah dan menyendiri.

Negara terbaik untuk dilawati

Negara terbaik untuk dilawati 2020:

1- Sepanyol :

Berbagai wilayah autonomi bergabung pada tahun 1491 untuk membentuk Kerajaan Sepanyol, sebuah jalinan sosial yang terus membentuk karakter dinamis negara maju. Sepanyol merangkumi sebahagian besar Semenanjung Iberia, yang disebarkannya ke Portugal di pinggir barat daya Eropah. Ia juga mengingat Kepulauan Balear untuk Laut Mediterranean, Kepulauan Canary di Lautan Atlantik dan dua kawasan di Afrika Utara.

Kualiti lautan dan kelimpahan jemaah mengatur keadaan Sepanyol sebagai perintis di seluruh dunia selama beratus-ratus tahun keenam belas dan ketujuh belas tahun, sebuah kedudukan yang merosot ketika negara itu berada di belakang perkembangan dunia yang luar biasa, misalnya, kemunculan moden. Perang yang sama menjadikan Franco Franco berkuasa pada tahun 1938, dan setelah kematiannya pada tahun 1975, Sepanyol dapat memperoleh kemajuan dengan kemajuan di seluruh dunia.

Melangkah ke Kesatuan Eropah pada tahun 1986 adalah permulaan untuk pemodenan pendekatan asas, industri dan kewangan Sepanyol. Pertukaran yang lebih terbuka menarik minat untuk mengatur pelbagai tambang, termasuk bahan, kasut, perkakasan, zaitun dan anggur.

Diteruskan dengan pembangunan, industri pelancongan, penginapan dan perniagaan negara berkembang menjadi gelembung yang dalam jangka panjang meletus semasa kecemasan berkaitan wang di seluruh dunia, menjadikan Sepanyol mengalami kemerosotan monetari yang melampau pada tahun 2009. Walau bagaimanapun, pasaran tambang serba boleh, sama seperti usaha membina semula subsidi Union Union pada tahun 2014, telah membantu Sepanyol dalam pendekatannya untuk pemulihan. Usaha telah dilakukan untuk melaksanakan kerja, anuiti, kesejahteraan, penilaian dan perubahan arahan, namun pengangguran terus menyerang sekitar seperempat penduduk.

Sepanyol adalah pemerintah pemerintahan majoriti parlimen, dengan majlis yang terkenal yang dipilih oleh ketua pentadbir dan penguasa sebagai ketua negara. Walaupun demikian, setiap satu dari 17 daerah yang berkuasa sendiri di dalam Sepanyol mempunyai kedudukannya sendiri dan banyak yang memiliki bahasa mereka sendiri. Perkembangan pemberontak yang sedang berkembang, khususnya di daerah Basque di sebelah utara dan Catalonia di timur atas, yang menggabungkan Barcelona, ​​mencabar perpaduan masyarakat dan cerdas akan Kesatuan Eropah yang tidak dapat dinafikan.

Pencapaian sosial, dari dominasi kreatif Velazquez, Goya dan Picasso hingga novel terkenal di dunia "Wear Quixote" oleh Cervantes, dan adat istiadat seperti muzik dan tarian flamenco adalah sumber solidariti dan kebanggaan masyarakat. Sepanyol terlibat dengan Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara, dan seorang individu dari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Pertubuhan Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi, Majlis Kerjasama Euro-Atlantik dan Pertubuhan Perdagangan Dunia, antara lain.

2- Greece :

Terletak di Eropah tenggara, Yunani sebagai negara bebas masih muda, wujud sejak abad kesembilan belas. Kemajuan manusia, sesedikit mungkin, adalah salah satu sejarah yang paling berpengalaman dan umumnya menarik, dikreditkan dengan menjadikan idea pemerintahan popular seperti Sukan Olimpik kuno, dan mewujudkan kerangka kerja Barat dalam sains, ekspresi manusia dan penaakulan.

Yunani melibatkan bahagian paling selatan di Semenanjung Balkan Eropah , sama seperti kepulauan yang terdapat di lautan Aegean, Ionia dan Mediterranean. Pemandangan gunung, lereng dan garis pantai serta warisan sosialnya yang kaya menjadikannya salah satu negara yang paling banyak dikunjungi di planet ini.

Yunani berpisah dari Kerajaan Uthmaniyyah dan mengumumkan kebebasan pada pertengahan abad kesembilan belas. Pengajuan pada tahun 1974 membatalkan pemerintah dan menjadikan republik parlimen yang ada sekarang. Negara ini mempunyai ekonomi yang tidak terhad dengan beberapa persatuan pentadbiran. Bertenaga oleh industri pelancongan, pentadbiran melibatkan bidang kewangan terbesar di negara ini, baik untuk pekerjaan dan komitmen terhadap PDB Yunani. Penyampaian, penciptaan mekanikal dan agribisnis adalah bidang kritikal lain dalam ekonomi.

Berikutan keadaan darurat monetari di seluruh dunia, Greece mengalami kemerosotan pada tahun 2008. Kemerosotan kewangan di seluruh dunia menemui jangka masa panjang perbelanjaan kekurangan kerajaan di negara ini, dan Dana Kewangan Antarabangsa dan kerajaan zon euro telah memberikan kumpulan panduan yang dilampirkan pada program kegelisahan yang tajam bagi orang Yunani kerajaan.

Darurat kewajipan Yunani yang berterusan menimbulkan masalah mengenai nasib zon Euro , Kesatuan Eropah dan masyarakat Yunani, yang menghadapi kehidupan yang panjang di bawah tindakan kejam. Di dalam Kesatuan Eropah, Yunani mempunyai salah satu kadar pengangguran yang paling terkenal - terutama bagi orang dewasa yang muda - sama seperti bahaya kemiskinan bagi penduduknya. Negara ini juga menjadi persimpangan yang signifikan bagi pelancong, namun banyak yang menghadapi penamatan dan keadaan hancur di kem.

Budaya Yunani telah menghasilkan keperibadian yang tidak dapat dibezakan dalam sains, ungkapan pengalaman manusia, sosiologi dan makanan. Yunani memunculkan drama dan teater, seperti kawalan, misalnya, teori politik. Ortodoksi Yunani adalah agama yang berlaku, namun tentangan keras dikodkan dalam perlembagaan negara. Yunani adalah individu dari persatuan global dan wilayah yang penting, termasuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Kesatuan Eropah, NATO, Pertubuhan Perdagangan Dunia dan Dana Kewangan Antarabangsa.

3- Vietnam:

Melarikan diri memberi jalan masuk untuk melepaskan diri dari tekanan dan melepaskan diri dari cara hidup yang monotonik itu dan terutama ketika anda bercuti di negara surga seperti Vietnam yang pasti anda alami untuk pengalaman yang sangat luar biasa. Vietnam adalah negara yang mempesona dan menjadi tempat tinggal pantai laut, jalan air, dan pulau yang paling biru.

Vietnam adalah negara yang sangat terlindung untuk masuk. Polisi menyimpan permintaan sosial yang sopan dan tidak banyak laporan mengenai penyelewengan, rompakan, atau serangan seksual. Trik dan gangguan memang bertahan, terutama di Hanoi, HCMC, dan Nha Trang.

Vietnam adalah tanah Asia Tenggara yang dianggap sebagai pantai laut, sungai, pagoda Buddha, dan kota-kota yang mengasyikkan. Hanoi, ibu kota, memberikan pengiktirafan kepada perintis terkenal di negara itu, Ho Chi Minh, melalui mercu tanda marmar yang luar biasa. Bandar Ho Chi Minh (sebelumnya Saigon) mempunyai majlis perbatasan Perancis, selain pertubuhan rekod Perang Vietnam dan tabung Củ Chi, yang berkaitan dengan pesaing Viet Cong.

4- New Zealand:

Bahasa Inggeris dan Polinesia memberi kesan melalui New Zealand yang indah, sebuah negara pulau di Lautan Pasifik di tenggara Australia. Jemaah haji Maori awal menyerah kepada penceroboh Britain dengan Perjanjian Waitangi pada tahun 1840, dan perintis Eropah meluap masuk. Hari ini, 70% orang Kiwi, istilah khas untuk orang-orang New Zealand setelah orang tempatan tanpa penerbangan, jatuh dari Eropah. Perasaan bangga telah meluap di kalangan Maori, jemaah haji pertama negara yang sekarang mewakili sekitar 14 persen, ketika keluhan negara menjadi lebih transparan. Terlepas dari kenyataan bahawa penguasa Britain tetap menjadi ketua negara, New Zealand telah bekerja di bawah pemerintahan popular parlimen bebas yang dipimpin oleh seorang PM sejak otonomi pada tahun 1907. Pada tahun 2017, Perdana Menteri Jacinda Ardern mendorong perhimpunan Buruh reformis untuk menang dan berubah menjadi perintis wanita paling muda di planet ini. Sebilangan besar penduduk New Zealand dipenuhi di pulau utara, dengan hampir 33% tinggal di Auckland sahaja. Walau bagaimanapun, ketebalan rendah dan penduduk yang hilang membuat penyelidikan yang tenang terhadap pergunungan terkenal di negara ini dan pantai yang rapi dari "Ruler of the Rings" yang terkenal dengan tiga filem terkenal. New Zealand menyaksikan perkembangan dan perubahan yang luar biasa dalam beberapa tahun berikutan autonomi. Pasar tambang, yang dipenuhi susu, domba, hamburger, unggas, produk organik, sayur-sayuran dan wain, dibuka setelah UK, dan pemasangan dan industri pelancongan diperluas. Bayaran per kapita tetap tinggi dan penggunaan arahan sebagai peratusan daripada jumlah pengeluaran negara mungkin yang paling tinggi di planet ini.

5- Portugal:

Melekat ke Lautan Atlantik di pinggir Semenanjung Iberia dan diapit oleh Sepanyol ke arah timur, Portugal adalah sebuah negara dengan pandangannya ke luar. Pengalamannya dipenuhi dengan pengungkapan dan penyelidikan, dimulai dengan perintis awal yang, setelah menyingkirkan jemaah Celtic dan Moor pada abad kedua belas, memusatkan perhatian untuk membangun wilayah mereka melewati pinggiran daratan.

Negara paling barat di daratan Eropah menggunakan perpaduan lautnya untuk menjajah dan menghasilkan jalur penghantaran ke India, China, Jepun dan tebing Afrika. Pelopor yang luar biasa seperti Bartholomeus Dias, Vasco da Gama, Christopher Columbus dan Ferdinand Magellan melayari tiang Portugis sepanjang ratusan tahun ke lima belas dan keenam belas, lawatan mereka disukai oleh penguasa yang didorong. Sebilangan besar penduduk Portugal sekarang adalah Katolik Roma.

The Discovery Age goliath dilemparkan ke dalam masalah kewangan setelah gegaran menyerang ibu kota, Lisbon, pada tahun 1755, kejatuhan yang tidak pernah disembuhkan sepenuhnya oleh Portugal. Umumnya tunduk pada pencapaian negaranya, ekonomi yang tertekan di negara itu mengalami kemerosotan yang lebih ekstrem dengan otonomi Brazil, penyelesaian terkaya, pada tahun 1823 dan lonjakan pelancong kembali ketika provinsi-provinsi Afrika dan Asia lain diserah pada abad berikutnya .

Kesusahan kewangan terus dikunjungi Portugal. Kekurangan perbelanjaan negara, sementara semakin berkurang, jauh melebihi kadar yang diakui oleh Kesatuan Eropah, dan bantuan belanjawan yang diperoleh dari Suruhanjaya Eropah dan Tabung Kewangan Antarabangsa pada tahun 2011 belum dibayar. Penilaian menunjukkan kewajiban awam Portugal akan turun menjadi 122 peratus daripada keseluruhan keluaran nasionalnya pada 2019, turun dari 130 peratus menjelang akhir 2016.

KDNK per kapita negara adalah yang paling minimum di antara negara-negara kaya, dan kadar pengangguran tinggi dalam ekonomi berasaskan pentadbiran yang kuat ini. Panjang pantai yang ketara, suasana yang tenang dan 15 Tapak Warisan UNESCO menjadikan Portugal sebagai tempat yang tidak dapat dinafikan untuk dikunjungi

Negara terbaik untuk dilawati di Asia:

• Maldives. • Tokyo. • Phuket. • Bali. • Taman Negara Sagarmatha. • Hong Kong. • Chiang Mai. • Kyoto.

Soalan Lazim:

1- Negara mana yang paling kerap dilawati:

• Sri Lanka. • Belanda • Mexico • Myanmar • Perancis • India • Israel • Maghribi

2- Negara mana yang menjadi destinasi pelancongan No 1?

Indonesia adalah destinasi pelancongan nombor satu yang merangkumi semua faktor yang diperlukan oleh pelancong dan merangkumi semua aspek dan inilah sebab mengapa Indonesia kekal sebagai keutamaan bagi pelancong. Seiring dengan itu terdapat sebuah daerah di Asia yang disebut sebagai Pakistan yang mengembangkan pelancongannya dan akan menjadi negara pelancongan teratas hingga tahun 2030.

3- Apakah negara paling murah di dunia untuk dikunjungi?

  1. Negara Skandinavia Termurah: Denmark
  2. Negara Eropah Timur Termurah untuk Dilawati: Bulgaria
  3. Negara Asia Tenggara Termurah untuk Dilawati: Kemboja
  4. Negara Termurah di Asia: Nepal
  5. Negara Afrika Utara Termurah untuk Dilawati: Maghribi
  6. Negara Eropah Barat Termurah: Portugal
  7. Negara Amerika Selatan Termurah: Bolivia.

Kesimpulan:

Dari Mesir ke Ekuador, Maghribi ke Madagaskar, kami sangat senang membantu anda melihat dunia dengan cara anda, membuka pemandangan dan pertemuan terbaik yang harus dihadapi dunia. Tidak kira sama ada anda menginginkan budaya, pengalaman, atau hanya perlu bersantai dan bersantai, pembantu kami yang sangat dekat membawa anda ke inti objektif anda dan menyampaikan pertemuan yang benar-benar sah.

Dengan tahun 2020, kita dan semua orang di sekitar kita merapikan rekod kontena tersebut untuk mengetahui tempat untuk menjelajah tahun ini, kita benar-benar menumpukan perhatian untuk menyusun bantahan utama yang kita anggap mesti anda kunjungi pada tahun 2020. https: //www.usnews. com / berita / negara-negara terbaik / perjalanan-solo-terbaik

Negara mana yang paling sesuai dikunjungi? Syarikat Pelancongan Dunia PBB menyusun peringkat Pelancongan Dunia sebagai sebahagian daripada penerbitan World Tourism Barometer mereka, yang dikeluarkan enam kali setahun. Kedudukan negara pelancongan terkemuka di dunia berdasarkan tinjauan mengenai pandangan dunia. Ini menghitung negara berdasarkan skor dari gabungan tujuh simbol kebangsaan: ketersediaan budaya, keseronokan, persahabatan, iklim yang menyenangkan, selamat, indah, dan tidak dapat diakses.

Lima Negara Pelawat Teratas

Pada tahun 2021, negara-negara yang paling banyak dikunjungi di dunia adalah:

• Perancis • Sepanyol • Amerika Syarikat • China • Itali

Perancis

Perancis

Menawan lebih daripada 89 juta pelancong setiap tahun, Perancis adalah negara yang paling banyak dikunjungi di dunia. Paris, ibu negara Perancis, menarik sekitar 17 juta pelancong setahun; 7 juta dari mereka mengunjungi Menara Eiffel.

Pelancongan Perancis mewakili 9.65% daripada jumlah KDNK dan menyediakan 2.8 juta pekerjaan. Sebilangan besar pelancong Perancis berasal dari negara-negara Eropah yang lain, dan lebih daripada 11.5 juta berasal dari United Kingdom.

Disneyland , Louvre, dan Notre Dame Cathedral adalah beberapa tempat yang paling kerap dikunjungi di Perancis.

10 Tempat Teratas yang mesti dilawati di Perancis

Perancis telah menjadi destinasi pelancongan paling popular di dunia selama lebih dari dua dekad, menerima 82 juta pelawat setahun. Pelancong dari seluruh dunia terpesona dengan budaya canggih Perancis, makanan lazat, wain, chateaux romantis, dan kawasan desa yang indah.

Ramai orang segera beralih ke Paris ketika memikirkan Perancis. Walaupun ibukota negara ini adalah sebuah kota yang indah yang penuh dengan bangunan neoklasik dan beberapa monumen yang paling tidak dapat dilupakan di dunia (fikirkan Menara Eiffel), terdapat banyak lagi yang dapat dilihat di seluruh dunia daripada hanya satu bandar.

Ini adalah sepuluh kawasan terbaik untuk dikunjungi di Perancis.

1. Menara Eiffel

Menara Eiffel

Jenama Paris, Menara Eiffel, adalah permainan kepintaran kerana ia adalah jenama terkenal. Gustave Eiffel merancang struktur keluli 8,000 keping sebagai pameran sementara Pesta Dunia 1889. Pada awalnya dibenci oleh pengkritik, menara setinggi 200 kaki [320 m] kini merupakan struktur indah yang tidak dapat dipulihkan ke kawasan Paris.

Pengunjung boleh makan dengan pemandangan ke tingkat pertama atau menikmati restoran Le Jules Verne dengan bintang Microsoft di tingkat dua. Pada ketinggian 276 meter yang mengagumkan, titik tinggi menawarkan pemandangan bandar Paris dan sekitarnya yang jelas. Vistas sejauh 70 batu pada hari yang cerah.

Keindahan Menara Eiffel membuatnya mendapat julukan "Iron Lady." Pengunjung terpikat dengan angin menara yang sejuk walaupun saiznya sangat besar dan panorama yang indah dari ketiga-tiga tingkat.

2. Muzium Louvre

muzium Louvre Di sebuah istana yang megah yang pernah menjadi istana, Louvre adalah antara koleksi seni rupa Eropah tertinggi. Banyak karya peradaban Barat yang paling terkenal terdapat di sini, termasuk Mona Lisa milik Leonardo DaVinci, kenduri perkahwinan di Khana dengan Veronese, dan patung Venus de Milo abad ke-1-SM-SM.

Koleksinya berhutang dengan anugerah dari berbagai raja yang tinggal di jendela. Menambah pecahan lain kerana perjanjian Perancis dengan Vatikan dan Republik Venice dan harta benda Napoli I.

3. Istana Versailles

Istana Versailles Selain kediaman kerajaan, Versailles dirancang untuk mencerminkan kemegahan monarki Perancis. "Raja Matahari" Louis XIV mengubah tempat perburuan kecil ayahnya menjadi istana megah dengan pemandangan Baroque yang indah. Monarki menjadi simbol kuasa mutlak Louis XIV dan menetapkan standard untuk mahkamah Eropah.

Arkitek Jules Hardouin-Mansart mencipta bahagian dalaman Baroque yang indah dan Château de Versailles yang indah, yang ditetapkan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO.

Ruang yang paling ikonik di istana adalah Hall of Mirrors, di mana para pegawai menanti para hadirin bersama dengan Seri Paduka. Dewan yang cemerlang ini bersinar dengan cahaya matahari yang masuk melalui tingkap dan diterangi oleh cermin hiasan yang besar.

4. Côte d'Azur

Pantai d'Azur Tempat pesisir yang paling mudah diakses di Perancis, Côte d'Azur, terbentang dari Saint-Tropez hingga Menton berhampiran sempadan Itali.

Côte d'Azur diterjemahkan sebagai "Pantai Biru," nama yang tepat untuk menggambarkan perairan Mediterania, yang tenggelam. Bagi orang yang berbahasa Inggeris, resort tepi pantai yang indah ini dikenali sebagai French Riviera, nama cincin matahari.

5. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Mendaki pulau berbatu di pesisir Normandia, Mont Saint-Michel yang tersenarai di UNESCO adalah salah satu mercu tanda paling mengagumkan di Perancis. "Piramid Laut" ini adalah pemandangan misterius, 80 meter di atas permukaan laut dan dikelilingi oleh dinding dan pertahanan yang kukuh.

Tarikan pelancongan yang penting, Abbaye de Saint-Michel adalah keajaiban seni bina kuno dengan menara Gothik yang semakin meningkat. Pengunjung mengagumi keindahan Gereja Abbey yang tenang, dengan maharaja Rom dan koirnya yang rumit.

6. Loire Valley Châteaux

Lembah Loire Châteaux

Berjalan melalui Lembah Loire terdengar seperti membuka halaman buku cerita kanak-kanak. Di semua perkampungan hutan dan lembah sungai yang indah, menara istana dipenuhi dengan terusan dan menara.

Beberapa istana Loire adalah kubu purba yang dibina di atas panggung dan dikelilingi oleh tembok. Walau bagaimanapun, Laire châteaux terkenal dengan istana Renaissance yang mengagumkan yang direka untuk menghiburkan dan menghiburkan, memanjangkan usia istana di luar Paris.

7. Cathédrale Notre-Dame de Chartres

Cathédrale Notre-Dame de Chartres

Selama lebih dari lapan abad, kemegahan Katedral Chartres telah mendorong umat beriman, dan ada yang mengatakan bahawa tempat yang megah ini mengembalikan kepercayaan skeptikal. Katedral yang disenaraikan oleh UNESCO mencerminkan kegemilangan seni bina Gothic kuno.

Katedral Chartres terkenal dengan tingkap kaca yang megah, yang kebanyakannya berasal dari abad ke-13.

Seluruh Lembah Loire, sebuah kawasan makmur, yang dikenali sebagai "Taman Perancis," disenaraikan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO.

Beberapa istana Loire adalah kubu purba yang dibina di atas panggung dan dikelilingi oleh tembok. Walau bagaimanapun, Laire châteaux terkenal dengan istana Renaissance yang mengagumkan yang direka untuk menghiburkan dan menghiburkan, memanjangkan usia istana di luar Paris.

8. Provence

Provence Provence adalah tanah perkebunan zaitun, bukit-bukit yang berjemur, dan ladang lavender yang berwarna merah tua, dengan desa-desa kecil yang terletak di lembah dan bertengger di singkapan berbatu. Tarikan ini menarik banyak artis terkenal, termasuk Cézanne, Matisse, Chagall, dan Picasso.

Keindahan semula jadi pedesaan dan daya tarikan yang terbukti dari negara Provence mengasyikkan pengunjung di kawasan di mana seni de Vivre adalah cara hidup. Cuaca panas mendorong berjalan-jalan di laluan kumis dan waktu petang menghabiskan waktu di kafe-kafe luaran yang cerah. Provence juga merupakan daerah yang terkenal dengan masakannya yang lezat, berdasarkan minyak zaitun, sayur-sayuran, dan ramuan aromatik.

9. Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix adalah tempat yang sangat baik untuk bermain ski, mendaki, panjat tebing, pengembaraan luar, atau hanya bersantai. Desa yang menggembirakan ini adalah salah satu tempat paling indah untuk dikunjungi di Perancis dengan mempromosikan keindahan semula jadi dan penginapan berkualiti tinggi. Pondok bukit mewah dan chalet yang selesa menyambut tetamu dengan gaya.

Pemandangan Mont Blanc yang menakjubkan di Pegunungan Alpen Perancis adalah pemandangan yang tidak dapat dilupakan. Puncak gunung tertinggi di Eropah, Mont Blanc, mencapai ketinggian 9.000 kaki [4.810 m]. Kerana ketinggiannya yang tinggi, Mont Blanc ("Gunung Putih") selalu diliputi salji.

Di bawah puncak langitnya terdapat sebuah desa di puncak bukit tradisional bernama Chamonix, yang terletak di kaki bukit dataran tinggi. Bandar kecil yang indah ini penuh dengan gereja-gereja bersejarah, restoran chalet yang selesa, dan kawasan yang indah.

10. Perkampungan Alsace

Perkampungan Alsace

Beberapa kampung yang paling indah di Perancis terletak di bukit hijau yang subur, Alsace, di mana jajaran Vosges bersempadan dengan Sungai Rhine Jerman. Lanskap Alsatian yang indah ini mempunyai rumah-rumah yang dilukis pastel, rumah-rumah kayu yang bersebelahan dengan gereja-gereja kecil di wilayah ini. Balkon bunga yang indah dan trotoar berturap batu menambah tarikan.

Ringkasan Perancis adalah destinasi terbaik untuk pelancong antarabangsa. Hampir 89 juta orang mengunjungi negara itu pada tahun 2018. Sepanyol tidak ketinggalan, dengan lebih dari 83 juta pengunjung. Amerika Syarikat, China, dan Itali melengkapkan lima teratas

Sepanyol

Sepanyol Di seluruh dunia, negara kedua yang paling banyak dikunjungi ialah Sepanyol. Pelancongan merangkumi 12% ekonomi Sepanyol dan menawarkan 13% pekerjaan. Sebilangan besar pelancong yang berkunjung ke negara ini berasal dari Eropah; ini adalah iklim yang hangat, pantai yang bersih dan bandar-bandar yang ramai menarik berjuta-juta pelancong. Beberapa mercu tanda terkenal di Sepanyol termasuk La Sagrada Familia. Taman Güell dan Alhambra.

Tempat yang berbeza untuk dilawati di Sepanyol

• Taman Negara Monfragüe. • Lawatan Jalan Taman Alam Cazorla. • Besalú dan Peralada - Sepanyol abad pertengahan. • Canfranc Éstacion - Titanic Pergunungan. • Castroveijo Rocks - Castile y León. • Mata Air Panas Montanejos - Valencia. • Alpujarras - artis Sierra Nevada. • Taman Negara El Rocío dan Doñana - Cowboys and Flamingo

Amerika Syarikat

A.S.

AS adalah rumah bagi beberapa mercu tanda terindah di dunia dan beberapa mercu tanda paling ikonik di dunia. Banyak tarikan di Amerika Syarikat adalah kawasan baldi, menarik pelancong dari seluruh dunia.

Menyusun senarai tempat yang akan anda lihat adalah langkah pertama. Tetapi ingat, memandangkan ukuran Amerika Syarikat, kebanyakan orang merancang perjalanan mereka ke wilayah tertentu, baik di Pantai Timur, Barat Daya, pantai Florida atau California, atau negara terpencil seperti Hawaii dan Alaska. Anda mungkin ingin melihat tempat bandar atau pergi ke taman dan cagar alam. Dalam beberapa kes, anda boleh menggabungkan kedua-dua item ini dengan mudah jika anda merancang satu atau dua hari.

Banyak pilihan menanti anda, dengan perkara baik tersebar di seluruh negara. Ini adalah tarikan utama untuk ditambahkan pada perjalanan anda bagi sesiapa sahaja yang berhasrat untuk masa dan sumber yang tidak terhad.

Pelancongan adalah salah satu penyumbang KDNK negara yang paling terkenal di Amerika Syarikat. Industri ini menyokong lebih daripada 7 juta pekerjaan, dan pada tahun 2017, pelancongan menjana ekonomi AS $ 1.6 trilion. Bandar seperti New York, Las Vegas, dan Los Angeles memenuhi jumlah pelancong yang tinggi sepanjang tahun, New York menjadi bandar yang paling banyak dikunjungi di negara ini. Kanada, Mexico, United Kingdom, Jepun, dan China adalah lima negara teratas yang merupakan sebahagian besar pelancongan di AS

10 Bandar Pelawat Terbaik di Amerika Syarikat

Tidak. Bandar Amerika Syarikat Pelancong
1. Di New York 66.6 juta
2. Chicago 55 juta
3. Los Angeles 50 juta
4. San Francisco 25.8 juta
5. Pelawat ke Washington, DC 24.6 juta
6. Miami 23.3 juta
7. Walt Disney World Resort 20.4 juta.
8. Boston 19 juta
9. Nashville 16.2 juta
10. las vegas 2.9 juta

China

China China, negara ketiga terbesar di dunia, mempunyai salah satu destinasi pelancongan teratas berkat ladang semula jadi, sejarah yang kaya, dan makanan yang enak. Industri pelancongan China adalah industri yang sedang berkembang yang menjadi bahagian penting dalam ekonomi negara . Pada tahun 2018, pelancongan menyumbang 11.04% daripada jumlah KDNK China, meningkat daripada 1.2% lagi pada tahun 2019.

Tidak. Destinasi Pelancong
1. Tembok Besar China 20.7 juta
2. Istana Bandar & Negeri Terlarang, Beijing 19.3 juta
3. Istana Musim Panas, Beijing 16 juta
4. Sungai Yangtze tiga juta
5. Tentera Darat Terakota, Xian 35 ribu

Itali

Itali:black_small_square: Di dunia, negara kelima paling banyak dikunjungi adalah Itali, dengan 52.3 juta pendatang tiba di seluruh dunia pada tahun 2019. Jumlah sumbangan pelancongan dan pelancongan kepada KDNK (termasuk hasil yang luas dari pelaburan , perolehan , dan kesan pendapatan) adalah EUR162.7bn pada tahun 2014 ( 10.1% daripada KDNK) dan menjana 1,082,000 pekerjaan secara langsung pada tahun 2014 (4,8% daripada jumlah pekerjaan).

:black_small_square: Itali terkenal dengan laluan pelancongan budaya dan semula jadi dan merupakan rumah bagi 58 Tapak Warisan Dunia UNESCO. Bandar ketiga yang paling banyak dikunjungi di Eropah ialah Rom, dan ke-12 di dunia, dengan populasi 9.4 juta pada tahun 2017, dan Milan adalah yang ke-27 di dunia dengan 6.8 juta pelawat. Selain itu, Venice dan Florence adalah antara 100 tempat teratas di dunia.

:black_small_square: Itali adalah sebuah republik dengan lebih daripada 60 juta orang. Ibu kotanya, Rom, adalah bandar terbesar di dunia. Kira-kira 80 peratus orang Itali beragama Kristian, yang kebanyakannya mengenali diri mereka sebagai Katolik Roma. Tetapi 20 peratus orang mengatakan bahawa mereka tidak percaya kepada Tuhan atau bahawa Tuhan tidak diketahui - walaupun mereka tinggal di halaman Paus.

:black_small_square: Dalam satu cara, ekonomi Itali, keempat terbesar di zon euro , adalah dua ekonomi: ekonomi pertumbuhan tinggi di utara perindustrian maju dan malas di selatan yang kurang maju. Eksport utama ke Itali adalah mesin dan peralatan, bahan kimia, pakaian, dan wain.

Dari lukisan Leonardo da Vinci hingga rumah fesyen Milan, pengaruh budaya Itali selalu tertanam. Sisa tamadun Yunani, Etruscan, dan Rom mempunyai akarnya. Resipi negara memberi inspirasi kepada koki di seluruh dunia

Ringkasan Pelancongan adalah perjalanan untuk kesenangan atau perniagaan; juga teori dan praktik lawatan, perniagaan menarik, menampung, dan menghiburkan pelancong, dan menguruskan lawatan.

Soalan Lazim

Orang biasanya bertanya banyak soalan mengenai negara Terbaik yang mesti dikunjungi. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

Negara mana yang No.1 dalam bidang pelancongan?

Perancis adalah tempat nombor satu di dunia untuk pelancong antarabangsa, angka terbaru dari rancangan UNWTO. Hampir 90 juta orang mengunjungi negara ini pada tahun 2019.

Negara manakah yang paling teruk di dunia?

Terdapat lapan negara dengan kualiti hidup terburuk di dunia. :small_orange_diamond: Liberia - 45.07. :small_orange_diamond: Madagascar - 45.91. :small_orange_diamond: Mauritania - 46.08. :small_orange_diamond: Mali - 46.24. :small_orange_diamond: Nigeria - 46.49. :small_orange_diamond: Kamerun - 47.22. :small_orange_diamond: Mozambik - 47.96. :small_orange_diamond: Pantai Gading - 48.97.

Apakah negara yang paling berbahaya di dunia?

Negara paling berbahaya di dunia adalah:

:small_orange_diamond: Afghanistan. :small_orange_diamond: Republik Afrika Tengah. :small_orange_diamond: Iraq. :small_orange_diamond: Libya. :small_orange_diamond: Mali. :small_orange_diamond: Somalia. :small_orange_diamond: Selatan Sudan. :small_orange_diamond: Syria.

Bagaimana saya boleh mengembara ke dunia secara percuma?

Petua Perjalanan untuk Melihat Dunia secara Percuma

:small_orange_diamond: Bekerja di Luar Negara di Industri Mesra Ekspatriat. :small_orange_diamond: Cari Pertukaran Kerja. :small_orange_diamond: Sukarelawan Jangka Panjang Dengan Pasukan Perdamaian. :small_orange_diamond: Sukarelawan Dengan Organisasi Sukarelawan Jangka Pendek. :small_orange_diamond: Aturkan Perjalanan Sukarelawan Anda. :small_orange_diamond: House-Sit atau Pet-Sit. :small_orange_diamond: Tukar Rumah. :small_orange_diamond: Perjalanan ke 'The Old Country' secara percuma.

Adakah negara yang paling indah di Asia?

5 Negara Tercantik Di Asia 1. Filipina. 2. Jepun. 3. Rusia. 4. Thailand. 5. Korea Selatan.

Kesimpulan Kami menjelaskan secara terperinci negara-negara yang paling banyak dilawati dalam artikel ini. Salah satu negara terbaik di dunia untuk dikunjungi adalah Perancis yang mempunyai banyak taman hiburan dan tempat hiburan untuk hiburan