Buku Fiksyen Sejarah adalah buku yang menggambarkan kisah-kisah masa lalu yang mengandungi di dalamnya beberapa kisah yang perlu diingatkan kepada setiap orang pada masa sekarang dan masa depan. Jadi, adakah anda seorang cacing buku atau orang baru? Sekiranya anda seorang yang suka mencintai buku di sini, saya akan memberikan beberapa buku sejarah dan fiksyen terbaik yang akan membuat anda merasa seperti anda berada di dalam buku yang memainkan watak. Buku-buku sejarah kadang-kadang dianggap sebagai Buku yang Mengubah Kehidupan . Fiksyen bermaksud khayalan, jadi menggabungkan sejarah dan fiksyen bermaksud bahawa kisah itu mengandungi tempat pada masa lalu dan ia adalah semata-mata cerita berdasarkan imaginasi. Buku-buku sejarah adalah yang terbaik sebagai Cerita Waktu Tidur buku fiksyen sejarah terbaik

BAHAGIAN ASAS DALAM BUKU FIKSI SEJARAH :arrow_forward:

Pasti ada beberapa elemen penting yang disertakan dalam buku sejarah dan fiksyen yang dapat menjadikannya berbeza dengan buku sejarah yang lain. Biasanya, buku-buku sejarah mengandungi unsur-unsur yang berkisar pada kisah khayalan sebenar dan pengarang yang menjadi tujuan pengarangnya. Di sini dalam artikel berikut, saya akan memberitahu anda Bagaimana Menulis Buku Fiksyen Terlaris?

1- Perwatakan :writing_hand:

Watak-wataknya boleh jadi asli, anekdot, atau keduanya, namun semuanya harus kelihatan, bercakap, dan bertindak dengan cara yang betul-betul mencerminkan dan menceritakan dengan tepat tentang pelanggan pada zaman itu. Ini adalah bahagian terpenting dari mana-mana buku kerana tidak ada set watak yang betul bermakna buku itu akan gagal mencapai popularitinya.

Dialog :speech_balloon::speech_balloon: dan Tema: :dizzy::dizzy:

Ini adalah satu lagi perkara penting dalam menulis buku fiksyen dan sejarah kerana jika dialognya sempurna dan mengikut jalan cerita maka ia akan menambahkan keindahan pada buku-buku fiksyen sejarah. Dialog menunjukkan status watak yang sedang bercakap. Usaha khas dibayar oleh para penulis buku untuk menyampaikan dialog dengan cemerlang sesuai dengan watak-wataknya. Terdapat pelbagai tema dalam buku fiksyen sejarah termasuk survival, fantasi, kejahatan, kebahagiaan, sedih, sejarah, individu, prasangka, kebencian, persahabatan, cinta dan banyak lagi. Oleh itu, bekerja keras dan jadikan diri anda lebih baik dalam membuat tema estetik kemudian berfikir bahawa Berapa Banyak Tahap Yang Ada Di Candy Crush?:wink:

Petak :cd::dvd: dan Titik pusing :prayer_beads:

Plotnya adalah gabungan peristiwa-peristiwa asli, benar, dan anekdot yang termasuk dalam buku fiksyen sejarah. Ini merangkumi dan mengembangkan watak dan peristiwa. Selalu ada titik perubahan dalam buku kerana tanpa ini ketegangan tidak lagi ada di dalam buku, keberkesanan titik balik bergantung pada penyampaian dialog watak yang sangat baik.

Ringkasan : Menulis buku fiksyen sejarah pasti merupakan perkara yang sukar dilakukan, tetapi setelah anda memulakannya, anda akan mengetahui bagaimana ia akan menjadi salah satu hobi kegemaran anda. Ingatlah untuk menyimpan perenggan pendek dan panjang mengikut pemandangan.

BUKU FIKSI SEJARAH MASA PERCUMA

Sekiranya anda ingin anak anda meluangkan masa lapang dalam beberapa permainan senaman otak di samping membaca dan menulis cerita kreatif maka mereka boleh mula menulis buku sejarah pada usia muda. Sebagai ibu bapa anda akan memahami Cara meningkatkan ingatan anak anda dengan muslihat ini. Tulis idea anda berkonsepkan pemikiran. Sekiranya anda tidak tahu hendak memulakan dari mana perkara pertama yang pertama, adalah melakukan percambahan fikiran dan menuliskan setiap pemikiran anda di notepad atau buku nota. Mulakan dengan memilih topik dalam sejarah atau buat buku fiksyen anda sendiri yang dapat membantu anda menulis buku anda. Perhatikan perkara penting yang perlu anda sertakan dalam buku anda seperti plot, watak, dialog, tema, dan konflik. Luangkan sekurang-kurangnya 15 minit untuk melakukan percambahan fikiran dan menulis idea ini. Tulis setiap anggapan yang anda miliki mengenai tempoh, gambaran sosial, dan apa yang menarik minat anda secara jelas mengenai persimpangan ini.

Bagaimana cara menulis buku fiksyen sejarah? :pencil2:

  1. Baca buku yang berkaitan dengan sejarah dan fiksyen.

  2. Pilih jangka masa tertentu untuk buku anda (iaitu, 1938, bukan "pertengahan abad ke-20"; Paris, bukan Perancis).

  3. Lakukan kajian menyeluruh dan elakkan kesalahan tatabahasa bodoh. Buat perenggan yang betul dan anda akan memahami [Berapa Lama Sebuah Perenggan?] ( Https: // Berapa Panjangnya Perenggan?) Di mana-mana buku fiksyen.

BUKU FIKSI SEJARAH TERBAIK:books:

Berikut ini merangkumi beberapa buku sejarah dan fiksyen yang membantu anda meluangkan masa dengan cara yang paling kreatif dan akan menjadikan anda terlibat dalam buku ini. Setelah membaca buku-buku ini, anda akan merasa seperti berada di dalam buku ini dengan melakonkan salah satu watak.

1-MALAM:

Kisah ini berkisar pada dua gadis Perancis yang berjuang semasa perang dunia ke-11 dan membantu negara mereka, Perancis, untuk meninggalkan penjajahan Jerman. Menurut beberapa pengkritik, kisah ini agak sama dengan kisah wanita Belgia, Andrée de Jongh, yang membantu tenteranya membebaskan diri dari wilayah NAZI. Populariti buku ini semestinya disebabkan oleh fakta bahawa buku ini telah terjual lebih dari 2 juta salinannya dan jumlahnya meningkat pada tahun yang semakin meningkat. Ia juga diterbitkan dalam bahasa seperti Perancis, Parsi, Korea, Cina, dan lebih daripada 43 bahasa lain. Dengan bertambahnya masa, populariti buku meningkat, dan peminat meminta para pengarah untuk membuat filem di atasnya. Pengarah yang bersetuju untuk mengerjakan kisah ini ialah Michelle MacLaren yang merupakan pengarah Kanada. Filem ini percuma dan anda boleh Memuat turun Filem Percuma Secara Online buku ini dari youtube .

2- Semua Cahaya yang Kami Tidak Dapat Melihat :flashlight:

Ini adalah jenis buku potboiler lain yang memanjakan anda dan tidak akan membiarkan anda meninggalkan novel sebelum menyelesaikannya. Cerita ini merangkumi seorang gadis yang buta dan tinggal bersama satu-satunya bapa ahli keluarganya. Kisah ini berkisar mengenai perang dunia || . Ayahnya membina kawasan kejiranan yang membantunya dalam visualisasi. Buku ini memenangi anugerah Pulitzer Prize 2015 untuk fiksyen dan untuk fiksyen yang luar biasa dalam buku itu dianugerahkan 2015 Andrew Carnegie Medal

3-Isteri Kedua Puluh :dancing_women:

Buku ini melibatkan kisah mengenai seorang janda bernama Mehrunissa, seorang gadis buangan Parsi dan pasangan penguasa Afghanistan, yang menjadi Permaisuri Empayar Mughal dengan nama Nur Jahan. Nur Jahan dianggap sebagai salah seorang isteri maharaja yang paling kontroversi. Buku ini ditulis oleh Indu Sundaresan yang lahir di India tetapi kemudiannya berpindah ke Amerika Syarikat.

4- Gadis Boleyn yang lain, Philippa Gregory

Kisah ini berkisar tentang seorang putera yang melihat seorang gadis dengan nama Mary Boleyn. Dia dipanggil di ort ketika dia baru berusia 14 tahun. Dia langsung terpikat dengan keperibadian Pangeran Henry VIII yang mempesona, tetapi kemudian menemukan bahwa dia hanyalah boneka yang akan digunakan oleh keluarga putera.

Mantel Hilary hall 5-Wolf

Buku ini berkisar pada keberanian Raja Henry VIII yang menyatakan perkahwinannya dengan Ratu Katherine. Dia mahu mengahwini Anne Boleyn. Untuk mendapatkan apa yang dia mahukan dia menggunakan cara yang berbeda untuk menyelesaikan tantangan, dia juga menyeberangi jalan dengan Thomas Cromwell, yang merupakan pembuli. Buku ini merangkumi tahun 1500 hingga 1535. Novel ini telah memenangi pelbagai anugerah seperti Man Booker Prize dan National Book Critics Circle Award. . Anugerah ini adalah salah satu anugerah Tunai

5-Warna Ungu

Kisah ini merangkumi seorang wanita kulit hitam yang miskin, menjadikannya hidup yang sangat sukar untuk mendapatkan roti. Dia juga diperkosa oleh setiap lelaki lain. Dia mempunyai dua anak yang dilarikan oleh pihak berkuasa. Dia hanya mempunyai seorang adik perempuan yang juga dilarikan tetapi kemudian dia bertemu dengan seorang wanita yang mengubah hidupnya sepenuhnya.

6-Shōgun

Buku ini ditulis oleh James Clavell. Selama tahun 1185 hingga 1868, diktator Jepun disebut shogun. Kisah-kisah itu merangkumi seorang lelaki Inggeris yang dikalahkan di laut dan ketika bangun pada keesokan harinya maka dia melihat dirinya di tempat baru. Pengkritik telah membuat tinjauan positif terhadap buku ini dan mengatakan bahawa 'ketika anda membacanya, anda akan merasa seperti anda memainkan salah satu watak buku ini'. Buku ini juga merangkumi banyak Gadis Cina

7-Kunci Sarah :old_key:

Buku ini ditulis oleh Tatiana de Rosnay. Ini termasuk kisah seorang gadis yang mengurung abangnya selama bertahun-tahun. Adik lelaki miskin itu melarikan diri dari kandang buatan kakaknya ketika polis datang untuk menyelamatkannya. Buku ini juga memuatkan seorang wartawan, yang kerana ingin tahu mula mencari Sarah dan keluarganya. Pada akhir buku ini, saya pasti anda akan teruja untuk memilih kerjaya masa depan anda sebagai wartawan, jadi adakah anda berminat untuk menjadi Bagaimana Bekerja sebagai Wartawan Bebas?

8-Claudius

Ia menceritakan kisah maharaja Rom; kisah ini diceritakan oleh seorang empayar Rom yang lahir pada tahun 24 SM dan meninggal pada tahun 54 M. Buku ini membincangkan kisah ibu bapa yang mengalami kesukaran dalam memilih orang yang boleh menggantikan maharaja, bapa, maharaja, bersikeras untuk mencari pewaris baru sementara isterinya berusaha mencari jalan yang dapat menjadikan anaknya sendiri menjadi maharaja seterusnya ... Isteri maharaja, Livia, meyakinkan datuk anaknya untuk mengambil alih pemerintahan. Buku ini unik kerana ia ditulis dalam bentuk autobiografi, yang dapat membuat anda merasa seperti seseorang menceritakan sebuah kisah. Buku ini memenangi ** hadiah Memorial Black Hawthornden dan James Tait.

9-Kisah Dua Bandar :earth_asia:

Kisah ini menceritakan tentang seorang doktor yang menghabiskan 18 tahun penjara, tetapi setelah dia dibebaskan, dia bertemu dengan anak perempuannya yang tidak pernah dia temui. Buku fiksyen sejarah ini ditulis oleh Charles Dickens, pertama kali diterbitkan pada tahun 1859. Buku ini menceritakan tentang masalah yang berkaitan dengan revolusi, dan kebangkitan. Nama buku itu diberi 'dua kisah kerana ia berkisar di dua bandar, London dan Paris. Buku ini adalah salah satu buku Jenis Filem Berhantu Berdasarkan Cerita Sebenar .

10-Gadis dengan Anting-anting Mutiara :small_orange_diamond::small_blue_diamond:

Griet yang berusia enam belas tahun harus meninggalkan rumah keluarganya di Delft pada tahun 1664 setelah ayahnya kehilangan mata dalam kemalangan. Dia bekerja di keluarga kaya di mana pekerjaannya adalah pembantu rumah. Sebuah Tayangan Perdana juga dibuat pada buku ini dan ia merupakan filem drama 2003 yang diarahkan oleh Peter Webber.

11-Pencuri Buku :speaking_head:

Buku fiksyen sejarah ini berkisar pada kisah orang tua, Geoffrey Rush dan Rosa, yang merupakan ibu bapa angkat gadis Liesel. Kebaikan ibu bapa ditunjukkan oleh fakta bahawa mereka juga memberikan perlindungan kepada seorang budak lelaki Yahudi. Apabila ibu bapa Geoffrey Rush dan Rosa mendapati bahawa Liesel sukar membaca maka mereka cuba mengajar gadis itu kemahiran membaca. Dengan buku ini, anda akan mengetahui bagaimana cara memikat anak anda untuk membaca? buku fiksyen sejarah.

12-Burung Duri:bird:

Ia adalah buku fiksyen sejarah terlaris Colleen McCullough. Buku fiksyen sejarah ini adalah mengenai cinta yang mendalam antara menteri Katolik, Pastor Ralph de Bricassart, dan Meggie Cleary, keponakan pemilik stesen domba pada tahun 1920-an, iaitu Pedalaman Australia. Pemiliknya menggunakan biri-biri sebagai makanan kerana mempunyai Daging tanpa lemak

13- Huruf Merah :love_letter:

Buku fiksyen sejarah ini mengisahkan tentang Puritan New England. Roger Chillingworth, ketua lelaki menemui isterinya yang telah berkahwin yang terpaksa memakai surat bernama The Scarlet Letter pada gaunnya sebagai hukuman atas perbuatan orang dewasa itu. Buku fiksyen sejarah ini memenangi People's Choice Award.

14-Nama Mawar:rose:

Pada abad keempat belas, William dari Baskerville (Sean Connery), seorang imam Franciscan yang terkenal, dan muridnya, Adson dari Melk (Christian Slater), pergi ke sebuah biara di mana mereka menyaksikan kematian pasangan terdekat mereka tetapi kematian itu mencurigakan. Dengan menggunakan kemahiran deduktif mereka ke dalam kes tersebut, William mulai memeriksa kes tersebut dan mendapati bahawa kes itu ternyata merupakan kes pembunuhan. Buku ini pasti akan mengingatkan anda tentang Sterling Roses .

15-Ahli Sejarah :man_office_worker:

The Historian adalah buku fiksyen sejarah 2005 seorang Amerika bernama Elizabeth Kosovar. Plot ini merangkumi pemandangan pengalaman dan dongeng Vlad Țepeș, dan watak bernama Count Dracula. Ayah Kostova menceritakan segala sesuatu tentang anekdotnya kepada Dracula ketika dia masih kecil. Buku fiksyen sejarah ini memenangi Hadiah Buku Bancroft.

Bunga Salji dan Kipas Rahsia :sunflower:

Buku fiksyen sejarah ini menceritakan kisah wanita Cina dan saudara-mara mereka yang berjuang untuk menjaga hubungan antara satu sama lain pada pertengahan abad ke-21. Lily, seorang wanita Cina berusia 80 tahun, adalah wanita janda dan cukup dewasa. Keistimewaan watak ini ialah dia selalu membuat keputusan yang menyelesaikan masalah keluarga mereka. ** Buku fiksyen sejarah, Snow Flower and the Secret Fan, memenangi Southern California Booksellers Association Award untuk Novel Terbaik tahun 2005. Ini adalah salah satu Kisah Waktu Tidur terbaik

17-The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society :potato:

Pada tahun 1946 seorang esei yang berpusat di London mula berdagang surat dengan penduduk di pulau Guernsey, dan pada masa itu orang Jerman terlibat dalam Perang Dunia II. Karena merasa terpaksa mengunjungi pulau itu, dia mulai mendapat gambaran tentang apa yang akan menyerupai pulau itu selama pendudukan. Buku ini ditulis oleh Mary Ann Shaffer dan Annie Barrows dan diterbitkan pada tahun 2008. Buku fiksyen sejarah ini memenangi The Reading List. Anugerah tahun. Buku ini mengandungi beberapa tindakan pembunuhan yang sangat berbahaya dan penuh belas kasihan. Selepas membaca buku ini, anda pasti akan mengetahui CARA MENJADI VAMPIRE

18- Akar: Kisah Keluarga Amerika :mushroom:

Buku fiksyen sejarah ini merangkumi kisah seorang lelaki Afrika yang masih muda tetapi dijual atas nama perbudakan ke Afrika, tetapi hidupnya tidak berhenti kerana dia sekali lagi diangkut ke Amerika Utara dan kemudian ke Haley. Kisah ini juga merangkumi keluarga pandai besi yang mempunyai tom dan Irene dalam keluarga mereka. Buku bersejarah ini memenangi ** Pulitzer Prize. Buku ini juga terdapat dalam format pdf jadi jika anda seorang ibu bapa maka dengan buku ini anda akan mengetahui Bagaimana Mengajar Anak Membaca PDF?

Ringkasan: Ada banyak buku fiksyen sejarah yang akan membiarkan masa anda bebas dengan cara yang baik. Perkara yang lebih penting ialah anda akan memperoleh banyak pengetahuan menarik dari membaca buku ini.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA

Pada akhirnya saya tahu anda mesti mempunyai beberapa soalan yang berkeliaran di kepala anda, tetapi anda tidak tahu dari mana harus bermula. Sekiranya ya, maka soalan berikut boleh membantu anda.

1-Bolehkah buku sejarah fiksyen menjadi lucu?:rofl:

Ini adalah fakta yang terkenal bahawa buku sejarah mesti menjadi peristiwa masa lalu. Jadi, buku-buku fiksyen kadang-kadang mengandungi humor di dalamnya tetapi mereka tidak murni berdasarkan oh genre humor.

2- Jam berapa yang harus disebut dalam buku fiksyen sejarah? :timer_clock:

Biasanya, buku fiksyen bercerita tentang 30-50 tahun. Beberapa buku fiksyen sejarah adalah mengenai khayalan tetapi sangat sedikit peristiwa berdasarkan kehidupan nyata.

3- Bolehkah kanak-kanak membaca buku fiksyen sejarah?:green_book:

Walaupun ada sebilangan syarikat Ibu Bapa yang diperlukan dalam membuat anak-anak mereka membaca buku fiksyen dan kajian semula mendapati bahawa buku fiksyen meluangkan masa anak-anak anda dengan cara yang paling baik. Dengan ini anda sebagai ibu bapa juga akan tahu Bagaimana Mengajar Anak Anda Membaca? beberapa buku fiksyen.

KESIMPULAN:

Pembacaan buku termasuk dalam Permainan Latihan Otak sehingga ibu bapa harus menggunakan tipu daya ini untuk membuat minda anak-anak mereka tajam. Tetapi jika anda ingin mengetahui cara meningkatkan ingatan anak-anak anda, maka anda boleh menjadikan anak anda membaca buku fiksyen sejarah terbaik sebanyak yang anda mahukan.