Pekerjaan bergaji terbaik dalam amanah pelaburan harta tanah . Amanah pelaburan dalam harta tanah, sering dikenali sebagai amanah pelaburan harta tanah (REIT), mengurus, memiliki, atau membiayai perkhidmatan kewangan yang menjana pendapatan. REIT ini menggabungkan wang dari banyak pelabur, sama dengan dana bersama. Pelaburan harta tanah membolehkan individu memperoleh dividen tanpa perlu membeli, menyelenggara, atau membiayai sebarang aset . Beberapa REIT terlibat dalam kewangan harta tanah. Portofolio REIT mungkin mengandungi bangunan komersial, pusat runcit, garaj, dan penyimpanan diri.

Majoriti REIT memberi tumpuan kepada industri harta tanah tertentu. Walaupun REIT yang pelbagai dan khusus mungkin memiliki pelbagai jenis harta tanah di portfolio mereka, termasuk bangunan pejabat dan runcit, salah satu REIT ini mempunyai aset pejabat dan runcit sementara yang lain menumpukan pada jenis harta tanah ini. Pelabur boleh membeli dan menjual REIT seperti saham semasa sesi perdagangan kerana banyak dari mereka disenaraikan di bursa sekuriti utama.

Sebilangan besar REIT berdagang dalam jumlah besar dan sangat cair. REIT Ekuiti dan amanah Pelaburan Hartanah gadai janji adalah dua bentuk utama REIT (REIT). Berikut adalah jawapan yang jujur ​​bagi sesiapa sahaja yang ingin mengetahui bagaimana memulakan kerjaya dalam amanah pelaburan harta tanah. Kami akan mengajar anda bukan hanya di mana mencari dan memulakan kerjaya pelaburan harta tanah anda dan juga bagaimana melakukannya dengan betul.

Apa itu Amanah Pelaburan Hartanah (REIT's):

Amanah pelaburan harta tanah (REIT) adalah syarikat yang mengurus, menyelenggara, atau melabur dalam harta tanah hasil. Amanah pelaburan reiteratif (REIT), seperti dana bersama, menyediakan pilihan pelaburan yang membolehkan orang biasa — dan bukan hanya Wall Street, institusi kewangan, dan bank pelaburan — mendapat keuntungan dari harta tanah yang berharga untuk menjana pendapatan ekuiti dan keseluruhan pulangan sementara juga membantu organisasi dalam pembangunan, kemakmuran, dan pertumbuhan semula mereka.

REIT membolehkan sesiapa sahaja untuk mengambil bahagian dalam portfolio aset harta tanah dengan cara yang sama seperti yang mereka lakukan dalam industri lain: dengan membeli saham perniagaan individu atau dana bersama atau dana yang diperdagangkan pertukaran (ETF). Pelabur REIT menerima sebahagian daripada hasil yang dihasilkan tanpa perlu memperoleh, mengendalikan, atau membiayai harta itu sendiri. Kira-kira 145 juta orang di Amerika Syarikat mempunyai REIT dalam 401 (k), IRA, dana persaraan mereka, dan akaun pelaburan lain.

Setiap orang mahukan pekerjaan dengan gaji yang tinggi. Mungkin merupakan idea yang baik untuk memahami kemungkinan memperoleh pekerjaan yang anda minati sebelum memutuskan landasan kerjaya. Terdapat banyak profesi menarik dan berbayar yang berkaitan dengan perniagaan harta tanah. Oleh itu, pekerjaan dengan gaji tertinggi dalam amanah pelaburan harta tanah memberikan anda pilihan yang kukuh.

Seseorang yang ingin berkembang dan maju dalam jangka masa yang panjang dapat mencari pekerjaan di sektor harta tanah. Berita yang menggembirakan adalah bahawa ada pekerjaan yang tersedia untuk orang-orang dengan pendidikan sekolah menengah serta mereka yang telah menamatkan pengajian di universiti.

Jenis REIT:

Amanah pelaburan harta tanah secara konsisten merupakan salah satu jenis aset yang paling berjaya. Antara November 2017 dan November 2020, rata-rata tiga tahun untuk REIT adalah 11. S&P 500 dan Russell 2000, yang masing-masing mempunyai hasil 9.07 peratus dan 6.45 peratus, masing-masing berada di hadapan harta tanah.2 Dari segi sejarah, pelabur mencari hasil telah membuat pelaburan yang lebih baik dalam harta tanah daripada pendapatan terhad, kelas aset klasik untuk tujuan ini. Kedua-duanya harus dipertimbangkan dalam portfolio yang dibuat dengan baik .

1. REIT Runcit:

Kawasan membeli-belah dan runcit bebas merangkumi sekitar 24% pelaburan REIT di Amerika Syarikat.3 Ini adalah kategori pelaburan tunggal terbesar di negara ini. Mana-mana pusat membeli-belah yang anda kerap hampir pasti dimiliki oleh REIT. Semasa mempertimbangkan usaha harta tanah runcit, seseorang mesti terlebih dahulu menganalisis industri runcit. Adakah sekarang kukuh dari segi kewangan, dan apa prospek untuk masa depan?

Perlu diingat bahawa REIT runcit memperoleh wang dengan mengenakan sewa penyewa. Sekiranya kedai mengalami masalah aliran tunai akibat penjualan yang rendah, mereka mungkin akan muflis jika mereka gagal membuat pembayaran bulanan tepat waktu atau sama sekali.

Perlu diingat bahawa REIT runcit memperoleh wang tunai dari sewa yang dikenakan oleh penyewa. Apabila peniaga mengalami kesukaran dengan aliran tunai kerana penjualan yang lemah, mereka mungkin menangguhkan atau bahkan gagal dalam pembayaran bulanan, yang akhirnya dapat mengakibatkan kebangkrutan. Penyewa baru mesti dicari pada tahap ini, yang jarang sekali. Oleh itu, sangat penting bagi anda untuk melabur dalam REIT dengan penyewa utama yang paling berpotensi. Ini termasuk bahan makanan dan kedai pembaikan rumah.

Anda harus menumpukan perhatian pada REIT sendiri setelah anda melakukan penilaian industri anda. Seperti mana-mana usaha, pendapatan yang kukuh, kunci kira-kira yang kukuh, dan sekecil mungkin hutang, khususnya dalam jangka pendek, adalah mustahak. Dalam keadaan ekonomi yang buruk, REIT runcit dengan pegangan tunai yang luas berpeluang untuk membeli harta tanah yang sangat baik dengan harga yang menyedihkan. Ini akan digunakan oleh perniagaan yang dikendalikan terbaik.

Ini menyatakan, memandangkan proses pembelian berkembang dalam talian bertentangan dengan model mall, ada masalah jangka panjang untuk sektor REIT runcit. Pemilik ruang terus melakukan inovasi untuk memenuhi premis mereka dengan penyewa dan pejabat bukan runcit. Walau bagaimanapun, subsektor berada di bawah tekanan.

2. REIT Kediaman:

Ini adalah REIT yang memiliki rumah pelbagai keluarga untuk menyewa dan mengeluarkan perumahan. Sekiranya anda ingin melabur dalam REIT seperti ini, banyak perkara harus dipertimbangkan sebelum anda memulakannya. Sebagai contoh, apabila Kebolehcapaian rumah adalah rendah berbanding dengan lain negara, pasaran apartmen terbaik sering. Kos rumah tunggal yang tinggi di lokasi seperti New York dan Los Angeles memaksa lebih banyak orang disewa, yang meningkatkan perbelanjaan pemilik rumah setiap bulan. Akibatnya, kawasan metropolitan utama cenderung menjadi kawasan utama REIT kediaman.

Pelabur harus mencari pertumbuhan penduduk dan pekerjaan di mana-mana pasaran tertentu. Secara umum, ini kerana pekerjaan mudah diakses, dan ekonomi berkembang apabila terdapat kemasukan orang ke suatu tempat. Kadar kekosongan yang menurun dan sewa yang lebih tinggi adalah petunjuk peningkatan permintaan. Sehingga bekalan perumahan rendah di kawasan tertentu dan permintaan terus meningkat, REIT kediaman mesti berjaya. Seperti mana-mana perniagaan, mereka yang mempunyai kunci kira-kira tertinggi dan wang yang paling mudah dijangkau biasanya melakukan yang terbaik.

3. Penjagaan Kesihatan REITs

REIT akan menjadi subsektor penting untuk memantau kenaikan berterusan dalam perbelanjaan rawatan kesihatan bagi orang Amerika. REIT Penjagaan Kesihatan melabur di harta tanah hospital, hospital, pusat kesihatan, dan rumah persaraan. Kejayaan harta tanah ini berkait rapat dengan sistem kesihatan. Sebilangan besar pengendali institusi ini dikenakan tugas pekerjaan, pembayaran oleh Medicare dan Medicaid, serta pembayaran peribadi. Selagi pembiayaan penjagaan kesihatan tetap menjadi tanda tanya, REIT penjagaan kesihatan adalah sama.

Pelbagai jenis pelanggan dan pelaburan dalam sejumlah jenis harta benda adalah sesuatu yang harus anda cari dalam penjagaan kesihatan REIT. Berkonsentrasi indah, tetapi risiko anda juga merebak. Secara umum, peningkatan permintaan untuk perkhidmatan kesihatan bermanfaat untuk harta benda kesihatan (yang semestinya berlaku pada penduduk yang lebih tua). Sebagai sebahagian daripada ini, perniagaan yang kepakaran penjagaan kesihatannya cukup besar, yang baki kukuh, dan akses ke pembiayaan kos rendah tinggi juga dilihat di samping kepelbagaian jenis pelanggan dan harta tanah.

4. REIT Pejabat:

Bureau of REITs REITs melabur dalam pembinaan pejabat. Penyewa yang biasanya menandatangani kontrak jangka panjang akan dibayar wang sewa . Bagi sesiapa yang mempertimbangkan untuk melabur di pejabat REIT, terdapat empat soalan.

5. REIT gadai janji:

Berbeza dengan harta itu sendiri, kira-kira 10% pelaburan REIT adalah gadai janji. 3 Fannie Mae dan Freddie Mac, syarikat yang dibiayai oleh kerajaan , membeli gadai janji di pasaran sekunder, adalah pelaburan yang paling dikenali tetapi tidak selalu.

Tetapi itu tidak bermaksud bahawa ini bukan tanpa bahaya hanya kerana REIT seperti ini melabur dalam pinjaman dan bukannya saham. Kenaikan kadar faedah akan menyebabkan penurunan nilai buku REIT gadai janji, yang akan menyebabkan penurunan harga inventori. Di samping itu, REIT hipotesis mendapat wang tunai yang besar melalui terbitan pinjaman yang selamat dan tidak bercagar. Sekiranya kadar faedah meningkat, kewangan masa depan akan lebih mahal, dan nilai portfolio kredit akan dikurangkan. Sebilangan besar gadai janji REIT berurusan dengan pengurangan nilai aset bersih sesaham dalam lingkungan dengan kadar faedah rendah dengan kemungkinan kenaikan kadar. Caranya betul - muslihat.

JENIS REIT Peluang Pelaburan REIT Teratas
PUSAT DATA Kemudahan pusat data selamat Equinix (NASDAQ: EQIX), Digital Realty Trust (NYSE: DLR), Cyrusone (NYSE: CONE)
PENJAGAAN KESIHATAN Hospital, pejabat doktor, kemudahan perubatan, komuniti perumahan warga tua, dan kemudahan penjagaan / mahir yang dibantu National Health Investors, Inc. (NYSE: NHI); Ventas (NYSE: VTR); Menara Well (NYSE: BAIK)
HOSPITALITI Hotel dan tempat peranginan, serta restoran, kafe, dan kedai-kedai yang terdapat di lokasi CorePoint Lodging, Inc. (NYSE: CPLG); Hotel dan Resort Braemar (NYSE: BHR); MGM Growth Properties LLC (NYSE: MGP)
PERINDUSTRIAN Kilang, gudang, dan pusat pengedaran Eastgroup Properties, Inc. (NYSE: EGP); Prologis, Inc. (NYSE: PLD); Plymouth Industrial REIT (NYSE: PLYM)
INFRASTRUKTUR SBA Communications Corporation (NASDAQ: SBAC), Uniti Group Inc. (NASDAQ: UNIT), Landmark Infrastructure Partners LP (NASDAQ: LMRK)
Gadai janji Pinjaman harta tanah dan sekuriti yang disokong gadai janji Pengurusan Modal Annaly (NYSE: NLY); Pelaburan Two Harbour (NYSE: TWO), Starwood Property Trust (NYSE: STWD)
PEJABAT Bangunan pejabat dan taman pejabat Boston Properties (NYSE: BXP), SL Green Realty (NYSE: SLG), Mack-Cali Realty (NYSE: CLI)
KEDIAMAN Kompleks pangsapuri, harta tanah keluarga, dan perumahan pelajar; ada juga yang merangkumi harta keluarga tunggal Komuniti Kampus Amerika (NYSE: ACC), Avalon Bay (NYSE: AVB), Komuniti Sun (NYSE: SUI)
RUNCIT Pusat membeli-belah, pusat membeli-belah, dan harta sewa / berdiri bebas Simon Property Group (NYSE: SPG), Tanger Factory Outlet Centres (NYSE: SKT), STORE Capital (NYSE: STOR)
PENYIMPANAN DIRI Unit simpanan sendiri untuk individu atau syarikat Penyimpanan Awam (NYSE: PSA), Penyimpanan Ruang Tambahan (NYSE: EXR), Cubesmart (NYSE: CUBE)
TIMBERLAND Hutan dan tanah lain yang digunakan untuk pembuatan kayu, kayu, dan aset lain Weyerhaeuser (NYSE: WY), PotlatchDeltic Corp. (NASDAQ: PCH), dan Rayonier (NYSE: RYN)
BERBEZA WP Carey (NYSE: WPC), Lexington Realty Trust (NYSE: LXP), WashREIT (NYSE: WRE)

Cara membeli dan menjual REIT:

Dengan membeli saham melalui broker, anda mesti melabur dalam REIT yang diperdagangkan, yang merupakan bon utama.

Fee dan pemahaman cukai:

Anda boleh membeli REIT yang disenaraikan secara terbuka melalui broker. Secara amnya, anda mungkin membeli saham biasa, saham pilihan, atau instrumen hutang REIT yang disenaraikan secara terbuka . Akan ada kos pembrokeran.

Biasanya, REIT yang tidak diperdagangkan ditawarkan melalui broker atau perunding. Secara umum, REIT yang tidak diperdagangkan mempunyai caj pendahuluan yang ketara. Peruntukan untuk penjualan dan yuran awal selalunya berjumlah sekitar 9-10% dari jumlah dana yang lengkap. Perbelanjaan sedemikian mengurangkan standard dana.

Pertimbangan cukai khas:

Pemegang saham REIT bertanggungjawab bersama dengan pelaburan REIT untuk membayar cukai dividen serta keuntungan modal yang mereka perolehi. Dividen REIT biasanya dianggap sebagai pendapatan biasa dan tidak memenuhi syarat untuk kadar cukai yang lebih rendah daripada dividen perniagaan lain . Sebelum melabur dalam REIT, sila hubungi perunding cukai anda.

Cegah penipuan:

Sistem SEC EDGAR dapat mengesahkan pendaftaran kedua-dua REIT yang tersenarai dan tidak diperdagangkan. Anda juga boleh menyemak laporan tahunan dan suku tahunan REIT dan prospektus penawaran dengan menggunakan EDGAR. Sila kunjungi Syarikat Penyelidikan Awam untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penggunaan EDGAR. Broker atau penasihat kewangan yang menasihati membeli REIT juga harus diperiksa. Sila kunjungi Bekerja dengan broker dan penasihat pelaburan untuk mengetahui cara melakukannya.

Ringkasan:

Sistem SEC EDGAR dapat mengesahkan pendaftaran kedua-dua REIT yang tersenarai dan tidak diperdagangkan. Sebelum melabur dalam REIT, sila berjumpa dengan perunding cukai anda sebelum membeli REIT. Pemegang saham Reit bertanggungjawab bersama dengan pelaburan REIT untuk membayar cukai dividen dan keuntungan modal.

Manfaat Amanah Pelaburan Harta Tanah :

Adalah sangat penting bahawa, ketika kita mencari pekerjaan dengan gaji tertinggi, kita tahu apa kelebihan yang ditawarkan kepada kita sehingga kita dapat memilih pekerjaan terbaik untuk diri kita sendiri. Inilah kelebihan REIT atau amanah harta tanah,

1. Ketelusan

Sesuai dengan undang-undang dan peraturan tertentu , semua bon penting yang ditukarkan dalam amanah pelaburan dan REIT diperdagangkan. Ini tidak berlaku kerana, atas sebab yang disenaraikan dan dikawal selia, semua stok lain yang disenaraikan secara terbuka juga diikuti. Ini menjadikan keseluruhan prosedur telus.

Pearce Legal melaporkan bahawa di bawah peraturan dan undang-undang tertentu, semua bursa saham utama bertransaksi dalam amanah pelaburan atau REIT. Ini tidak berlaku, dan atas sebab tersenarai dan peraturan, semua sekuriti yang disenaraikan secara terbuka juga akan diikuti. Ini menjadikan keseluruhan prosedur telus.

2. Kecairan

Kecairan yang mereka berikan kepada pelabur mereka adalah salah satu perkara terbaik mengenai REIT atau amanah harta tanah. Mana-mana pelabur boleh membeli bahagian REIT. Setelah saham diambil, pemegang tindakan juga boleh menjual bahagiannya mengikut keperluan atau komoditi.

3. Kepelbagaian

Dalam kebanyakan keadaan, kepercayaan REIT umumnya dikaitkan dengan hasil aset yang berlawanan atau mempunyai hubungan yang sangat rendah. Oleh itu, sangat berfaedah untuk memiliki portfolio pelaburan amanah pelaburan sementara sekuriti atau ekuiti lain menurun.

4. Prestasi

Sekarang kita sampai pada kepercayaan imobilisasi atau prestasi REIT. Penghargaan umum terhadap semua aset komersial adalah jangka panjang. Amanah imobilisasi atau REIT mempunyai sejarah menjadi salah satu sektor terbaik. Oleh itu, anda tidak perlu bersusah payah memberi pulangan.

5. Dividen

Sudah tiba masanya untuk melihat dividen kepercayaan atau REIT untuk modal harta tanah. Pelabur dikembalikan sebahagian besar dari pendapatan. Peratusannya sekurang-kurangnya 90 peratus dan mungkin lebih tinggi. Oleh itu, ini boleh dianggap sebagai sumber pendapatan yang stabil.

Ringkasan:

REIT atau amanah harta tanah menawarkan kecairan, kepelbagaian dan dividen kepada pelabur. Pearce Legal menerangkan kelebihan melabur dalam REIT untuk pelaburan harta tanah. Amanah pekerjaan dengan gaji terbaik adalah yang mempunyai sejarah pulangan jangka panjang. Mereka juga menawarkan nilai wang yang baik.

Amanah pekerjaan dengan gaji terbaik untuk pelaburan harta tanah

Banyak kemungkinan terdapat dalam amanah harta tanah atau REIT untuk pekerjaan dengan gaji paling tinggi. Sesiapa yang mempunyai bakat atau gelar khusus tertentu boleh menghasilkan banyak wang dengan pelbagai profil yang boleh diakses di kawasan REIT. Anda mesti memastikan bahawa bahaya yang berkaitan dengannya sudah diketahui oleh anda.

Berapa banyak pekerjaan REIT yang ada :

REIT mempunyai potensi kerjaya yang luas. Anda harus mempunyai rasa pelbagai jenis pekerjaan pelaburan di pasaran semasa mencari pekerjaan yang paling dibayar dalam amanah hartanah.

1. Pengurus Harta

1Property management adalah kaedah yang paling berjaya ketika mencari pendapatan di dalam amanah pelaburan harta tanah atau REIT. Sejauh pengurusan harta tanah dan urusan, pengurus harta tanah mengawasi segala jenis aktiviti.

Mereka mempunyai kepakaran yang luas dalam bidang logistik. Salah satu profesi yang berpendapatan tinggi di sektor REIT adalah profil pekerjaan pengurus harta tanah. Jalan kerjaya di REIT tentunya satu kelebihan, tetapi tugasnya tidak kurang daripada pengurus harta tanah.

2. Pengurus aset

Pengurus aset menjaga semua aset yang ada dari semua pelabur. Sebilangan besar pengurus aset diperakui dengan ijazah kewangan. Tugas pengurus aset adalah untuk memantau aset presiden perniagaan.

Kakitangan jabatan mesti memantau keseluruhan prestasi operasi dan pembiayaan aset REIT. Secara umum, pihak berkuasa yang lebih tinggi tetap mengawasi pengurus yang diperuntukkan kepada aset tertentu. Pekerjaan ini adalah bersama dan bekerjasama dengan semua bahagian REIT lain, termasuk ekonomi perniagaan, untuk mencapai tujuan yang diharapkan. Ini semua dicapai dengan menggunakan peraturan SEC dan REIT.

Anda mesti mempunyai darjah dan kepakaran tertentu dalam pasaran untuk dicalonkan sebagai pihak berkuasa yang lebih tinggi. Pekerjaan ini menawarkan tahap tinggi dan upah maju sehingga $ 3,000 setahun.

3. Pembangunan Eksekutif

Adakah anda tahu bidang utama REIT atau kepercayaan pelaburan dalam harta tanah? Pembangunan adalah apa adanya. Ini adalah bidang pekerjaan dalam amanah atau REIT dalam pelaburan harta tanah. Dengan bekerja dengan kontraktor dan juga subkontraktor, pemaju melaksanakan fungsi penting pasukan pembangunan.

4. Pemerolehan Penganalisis.

Untuk mengenal pasti kemungkinan pelaburan baru, pasukan pemerolehan terlibat. Anda perlu mempunyai beberapa bakat khusus untuk perihal pekerjaan ini sebagai penganalisis kewangan. Sekiranya anda mempunyai banyak maklumat dan pelaburan dalam pemasaran modal, anda boleh mencuba profesion ini .

5. Perunding Perhubungan:

Sebilangan besar jawatan REIT menawarkan pekerja mereka gaji yang lumayan. Penasihat hubungan juga merupakan pilihan hebat bagi pekerja yang bersemangat untuk meningkatkan profesion mereka. Pekerja ini kebanyakannya bertanggungjawab untuk berkomunikasi dengan dan mencari pelabur baru . Penekanannya adalah bekerja dengan pemegang saham, menjaga laporan pelaburan tahunan, dan mengatur pertemuan dan seminar pasukan.

6. Analisis-

Bagi kebanyakan individu, amanah pelaburan harta tanah (REIT) bahkan tidak menjadi masalah. Di AS, pekerja dalam industri ini memperoleh sekitar $ 1,200. Saya yakin ini adalah salah satu pekerjaan dengan gaji tertinggi di sekitar. Tambahan pula, industri REIT tidak memerlukan pekerja yang berpendidikan tinggi tetapi hanya beberapa bakat khusus.

Untuk memberikan contoh lain, anggap anda merancang untuk melamar jawatan sebagai penganalisis REIT profesional. Anda perlu mengetahui pemodelan kewangan dan pemilikan dan IT untuk mendapatkan pekerjaan ini. Itulah penjelasan terakhir. Yang lain hanyalah usaha keras dan kesabaran.

7. Pembangunan:

Di bahagian industri harta tanah ini, pemaju harta tanah menghasilkan wang membina dan merancang bangunan. Sekiranya anda memutuskan untuk menyertai jabatan pembangunan, anda akan berpeluang bekerja secara langsung dengan jurutera dan pereka pembinaan , memulakan projek dengan segera dan mengawasi semua kerja rakan anda.

Anda bukan sahaja dapat belajar mengenai sistem bangunan, tetapi anda juga dapat menjamin tempat anda di pasaran pekerjaan. Pekerja yang sudah biasa dengan tugasnya lebih cenderung berada di pasukan pengembangan REIT, sementara mereka yang mempunyai kepakaran dengan masalah ekonomi yang sedang berjalan akan ditemui di pasukan operasi REIT.

Oleh kerana firma cenderung memilih pengurus kewangan untuk profesion ini, inilah sebabnya mengapa kebanyakan syarikat menggunakan pengurus kewangan. Sekiranya anda sudah mempunyai pengalaman kerja yang relevan atau ijazah perguruan, anda sudah maju separuh.

REIT gadai janji berbanding pendapatan ekuiti REIT ekuiti, sebagai perniagaan utamanya, adalah jenis syarikat harta tanah yang lebih konvensional. Jenis REIT ini akan menjadi pemilik tumpukan sepenuhnya dan akan menguruskan harta itu sendiri, melibatkan pihak ketiga untuk pengurusan aset atau menjadi gabungan kedua-duanya. Kami akan membincangkan pekerjaan syarikat bertumpuk penuh untuk karangan ini.

Sebaliknya, REIT gadai janji melabur, bukan bangunan sebenar, dalam aset berkaitan gadai janji. Berbeza dengan pekerjaan harta tanah secara langsung, ini adalah peranan kewangan yang jauh lebih banyak. Yang mengatakan, REIT Ekuiti penting untuk membiayai dan melabur; oleh itu, kami akan membincangkan tanggungjawab ini juga.

Ringkasan:

Pengurus harta tanah mengawasi semua jenis aktiviti dalam amanah pelaburan harta tanah atau sektor REIT. Penganalisis kewangan bertanggungjawab untuk mengenal pasti kemungkinan pelaburan baru. Perunding Perhubungan menawarkan upah maju sehingga $ 3,000 setahun. Pekerja Reit juga boleh bekerja sebagai penganalisis kewangan dan ahli ekonomi perniagaan. Industri REIT tidak memerlukan pekerja berpendidikan tinggi tetapi hanya beberapa bakat khusus.

Jenis aset

Di kelas aset, terdapat beberapa jenis REIT. Berikut adalah beberapa yang popular di mana anda mungkin bekerja:

 • REIT Kediaman: Kompleks pangsapuri atau kediaman satu keluarga biasanya ada.
 • REIT Pejabat: REIT sama ada khusus dalam jenis pejabat atau kawasan tertentu, sementara yang lain menghampiri kepelbagaian.
 • Industrial REIT : Jenis REIT ini cenderung mempunyai hab pengedaran, gudang, atau kilang dengan sendirinya. Kadang-kadang mereka disebut REIT untuk logistik.
 • REIT : Hospital, pusat kesihatan, bangunan kediaman, atau struktur lain kerana alasan kesihatan cenderung terletak di kawasan ini.
 • REIT untuk penyimpanan diri: REIT adalah loker simpanan sendiri dalam jenis ini di seluruh negara.
 • REIT Runcit : Secara amnya, REIT melabur sama ada di pusat runcit atau dalam pajakan bersih / aset inklusif.
 • Infrastruktur REIT: aset seperti saluran paip, rangkaian gentian, menara komunikasi, dll. Infrastruktur REIT
 • REIT: REIT ini memperoleh wang dari kayu yang dijual dari harta hutan mereka sendiri.
 • REIT Keramahan: Sebilangan besar hotel mereka sendiri memperoleh pendapatan dari bangunan mereka serta restoran, bar, dan kedai.
 • REIT: REIT ini mempunyai bangunan yang mengandungi pelayan dan teknologi perkakasan lain.

Fungsi untuk kerja REIT:

Seperti setiap perniagaan, REIT mempunyai pelbagai tanggungjawab tugas mulai dari pekerjaan runcit dan operasi hingga peranan dalaman pelanggan. Mari merangkumi banyak jabatan dan jawatan di dalamnya. Walau bagaimanapun, kami akan mengecualikan pekerjaan yang tidak unik untuk sektor ini untuk tujuan esei ini, misalnya, perundangan, HR, IT, atau perakaunan.

REIT sangat mudah pada penghujung hari apabila anda memecahnya. REIT mengumpulkan wang pelabur untuk membina atau membeli harta tanah dan berusaha untuk mengoptimumkan aliran tunai bagi pelabur dengan cara yang cekap dari cukai.

Pemerolehan:

Sekiranya anda melakukan pembelian, anda berada dalam pasukan yang mencipta kemungkinan baru untuk pelaburan dan melakukan transaksi. Ini adalah kedudukan kewangan yang cukup berat untuk sektor tidak bergerak , dan sangat penting untuk memiliki ijazah atau pengalaman dalam pasaran modal, kewangan, pemasaran, dan perniagaan am jika anda ingin memulakan kerjaya di bidang ini. Penganalisis memperoleh pampasan sekitar $ 80,000 pada awal kerjaya mereka.

Pendahuluan daripada penganalisis biasanya mencapai rakan sekutu, kemudian eksekutif, kemudian naib ketua. Anda akhirnya akan memperoleh $ 200,000 dalam pemerolehan, tetapi bergantung kepada syarikat. Pembangunan: Ini adalah pasukan yang membina inisiatif baru dari awal. Ini adalah peranan pengurusan projek berat yang secara fungsional menyokong pembangunan harta tanah semasa bekerja dengan kontraktor dan subkontraktor untuk menguruskan reka bentuk dan pembinaan projek.

Menurut REIT, anda akan berada dalam enam bab sebagai naib presiden pembangunan harta tanah. Ia sama dengan VIT bangunan REIT.

Pengurusan harta tanah:

Pengurus harta tanah mengendalikan operasi harta tanah tunggal dari penyewaan, pemeliharaan, dan pengumpulan. Pengurus harta tanah terkenal untuk melakukan sesuatu dan sering menjadi jaket untuk semua perniagaan. Oleh itu, tidak ada latar belakang latihan konvensional untuk menjadi pengurus harta tanah .

Dalam lingkungan $ 60,000- $ 80,000, pengurus harta tanah biasanya memperoleh wang. Bermula dengan itu adalah kedudukan yang luar biasa, membuka banyak pintu ke kawasan lain syarikat.

Pengurusan aset:

Jabatan pengurusan aset bertanggungjawab terhadap prestasi operasi dan kewangan portfolio aset REIT. Secara umum, pengurus aset, yang bertanggung jawab atas sebilangan kecil asetnya, adalah naib presiden atau naib presiden eksekutif . Ia membantu perakaunan, pemerolehan, pengembangan, dan kewangan korporat untuk menghasilkan hasil matlamat sambil mematuhi SEC, Sarbanes-Oxley, dan REIT.

Anda mungkin memerlukan ijazah BA dengan pengalaman industri sekitar sepuluh tahun jika anda ingin mendapatkan pekerjaan sebagai VP pengurusan aset. Anda akan mendapat upah sehingga $ 250,000 setiap tahun dalam pekerjaan seperti itu.

Ringkasan;

REIT mengumpulkan wang pelabur untuk membina atau membeli hartanah dan berusaha mengoptimumkan aliran tunai bagi pelabur dengan cara yang cekap dari cukai. Tidak ada latar belakang latihan konvensional untuk menjadi pengurus harta tanah. REIT sangat mudah pada penghujung hari apabila anda menguraikannya. Sekiranya anda ingin mendapatkan pekerjaan sebagai VP pengurusan aset, anda mungkin memerlukan ijazah BA dengan pengalaman industri sekitar sepuluh tahun dan gaji $ 250,000 setahun.

Adakah REITs jalan kerjaya yang baik?

Tanpa mengambil risiko, tidak ada yang percuma. Ini dapat dinyatakan kerana ada banyak kemungkinan, yang bersama dengan beberapa risiko memberikan potensi penghasilan yang luar biasa. Oleh itu, anda harus mengetahui beberapa faktor penting sambil mencari jalan keluar untuk "Adakah harta tanah melabur jalan kerjaya yang sesuai?" Hanya jika anda bersedia menghadapi semua bahaya itu kemungkinan besar menghasilkan wang yang besar.

Kriteria untuk menilai sebarang REIT:

Sentiasa ingat beberapa perkara penting semasa mengkaji REIT. Berikut adalah kesemuanya:

 • REIT adalah pelaburan pulangan lengkap, yang menjadikannya REIT asli. Mereka mempunyai kenaikan modal jangka panjang yang sederhana dan hasil dividen yang sederhana . Pastikan anda mencari syarikat yang secara tradisional mempunyai prestasi yang baik dalam menawarkan kedua-duanya.
 • Walaupun harta tanah konvensional biasanya dijual di pasaran sekunder, banyak REIT tersenarai di pasaran saham. Anda tidak perlu melabur jangka panjang untuk mendapatkan faedah kepelbagaian yang ditawarkan oleh harta tanah. Kecairan adalah penting.
 • Penurunan nilai harta tanah yang berlaku dari masa ke masa cenderung dilebih-lebihkan ketika menggunakan penyusutan sebagai ukuran. Daripada melihat nisbah pembayaran (yang dividen para pelabur gunakan), gunakan dana dari operasi (FFO) untuk menentukan keuntungan REIT.
 • Pendapatan bersih ditolak penjualan harta tanah pada tahun tertentu dikenali sebagai Pendapatan Operasi Bersih (NOI). Anda boleh mengira Dividen Per Saham / FFO Per Saham dengan mudah dengan membahagikan Dividen Per Saham dengan FFO Per Saham. Sekiranya hasilnya lebih baik, maka semakin besar hasilnya!
 • Pengurusan yang baik mempunyai peranan yang signifikan. Juga, berjaga-jaga untuk perniagaan yang telah lama beroperasi atau sekurang-kurangnya mempunyai pasukan pengurus dengan kepakaran industri yang besar.
 • Jangan memandang rendah kualiti. Jangan melabur dalam REIT melainkan harta dan penyewa luar biasa. Daripada cuba memilih pelaburan harta tanah individu, beli dana bersama atau ETF yang memegang REIT. Anda tidak perlu membuat kajian atau membuat pelaburan sendiri.

Kelebihan dan Kekurangan REIT:

Walaupun REIT mempunyai banyak faedah, mereka juga mempunyai kekurangan tertentu.

 • Mereka semua mempunyai kelebihan dan kekurangan, seperti pelaburan lain. Hasil dividen adalah salah satu kelebihan utama yang diberikan oleh REIT. Oleh kerana mereka mesti memberikan 90% daripada gaji mereka yang boleh dikenakan cukai sebagai hasil, REIT lebih cenderung mempunyai hasil dividen yang lebih tinggi daripada stok biasa pada S&P 500.

 • Tambahan pula, portfolio memberi peluang untuk kepelbagaian portfolio. Terdapat sebilangan kecil individu yang mempunyai keupayaan untuk membeli harta tanah komersial untuk tujuan menjana pendapatan pasif, namun REIT memberikan perkhidmatan kepada masyarakat luas . REIT juga cair - kebanyakannya boleh dibeli atau diperdagangkan dengan satu klik butang.

 • Satu kelemahan REIT ialah mereka mungkin memerlukan pelabur membayar cukai. Pembayaran REIT dikenakan cukai sebagai "dividen yang layak" oleh IRS, yang bukan merupakan sebilangan besar pengedaran lain. Semasa memegang REIT dalam akaun pembrokeran biasa, pemotongan lulus 20% berlaku, tetapi kebanyakan pelabur akan berakhir membayar sejumlah besar cukai atas pendapatan REIT.

 • Oleh kerana kerentanan mereka terhadap kadar faedah, kemungkinan juga REIT akan mengalami penurunan nilai. Apabila Federal Reserve cuba meningkatkan perbelanjaan, harga REIT sering menurun. Sebagai tambahan, setiap jenis REIT mempunyai risiko khusus harta tanah yang unik. REIT Hotel, seperti amanah pelaburan harta tanah yang lain, berprestasi buruk ketika ekonomi mengalami kemerosotan.

PROS :

 • Pembayaran dividen yang produktif
 • kepelbagaian portfolio seseorang
 • sangat cair

Keburukan

 • Sebilangan orang percaya bahawa dividen dikenakan cukai seperti pendapatan biasa.
 • mempunyai kepekaan yang tinggi terhadap kadar faedah
 • Risiko tertentu wujud dalam beberapa ciri.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

1. Apa yang dilakukan oleh REIT untuk mendapatkan wang?

Sebilangan besar REIT mengikuti model perniagaan yang sederhana dan mudah: Untuk menghasilkan pendapatan yang diberikan sebagai dividen, perniagaan menyewa ruang dan mengumpulkan sewa di harta tanahnya. Sekiranya REIT membayar sekurang-kurangnya 90% daripada yang boleh dicukai pendapatan kepada pemegang saham, maka ia secara amnya bertanggungjawab untuk pembayaran 100% daripada pendapatan itu. Sama, pemilik membayar cukai pendapatan atas dividen yang dibagikan kepada mereka.

MREIT (atau REIT gadai janji) berbeza dengan REIT biasa kerana ia tidak memiliki atau menguruskan harta fizikal. Sebaliknya, ia membiayai harta tanah dan menghasilkan wang dari faedah aset tersebut.

2. Apakah faedah melabur dalam REIT?

Dibantu oleh pembayaran dividen yang stabil dan peningkatan modal jangka panjang, REIT biasanya memberikan pulangan yang kompetitif. Kerana hubungan yang agak rendah dengan aset lain, mereka membentuk komponen portfolio yang sangat pelbagai, membantu menurunkan risiko portfolio sambil meningkatkan pulangan pelaburan. Amanah pelaburan harta tanah (REIT) dicirikan oleh kualiti ini.

3. Apakah pelbagai jenis amanah pelaburan harta tanah?

Terdapat pelbagai jenis REIT, seperti runcit, perubatan, perindustrian, perumahan pelajar, dll.

 • REIT ekuiti yang diperdagangkan secara terbuka adalah REIT ekuiti dengan majoriti saham yang dimiliki oleh pelabur. Harta tanah penghasilan yang dimiliki atau dikendalikan oleh Ekuiti REIT sering disebut sebagai REIT di pasaran dan di sumber Nareit.

 • MREIT terlibat dalam harta tanah dengan menghasilkan sekuriti yang disokong gadai janji, yang bermaksud mereka dibayar faedah daripada gadai janji dan sekuriti itu sendiri.

 • PNLRs, which are non-listed REITs scheduled with the SEC, are publicly traded without going via primary exchange.

 • A privately-held REIT does not have to register with the SEC since it's exempt and its shares do not trade on a national market.

4. How to purchase and sell REITs?

A step-by-step guide to investing in REITs A publicly traded REIT is purchased by placing a trading order on a major stock market, which will then purchase the shares for you. With a broker that participates in the non-traded REIT's offering, you may buy shares of a non- traded REIT. Shares in a REIT mutual fund or REIT exchange-traded fund may also be purchased.

5. What are the drawbacks of REITs?

REITs may have drawbacks.

 • Growth is modest because investors will only allow a small percentage of their profits to be reinvested in the company.
 • Dividends are taxed at the same rate as other forms of income. While property market variables, including property value, interest rates, debt, location, and tax regulations, all may influence investment risk, rigorous due diligence is still necessary.
 • Transaction and administrative costs - which are typical for many REITs - tend to lower the net payment to investors.
 • Little control for investors: they have no say in operational choices, such as property ownership and market trading tactics.

6. To what extent do you think REITs may benefit your personal finances?

Obviously, the more successful the REIT management and the better the market circumstances, the more you'll make. Often, a REIT may return about 5–10% or more.

7. How many job opportunities are accessible in REITs?

If you are eager enough to explore new topics and research, investment trusts as a career path may be quite rewarding. This industry is expanding rapidly and may lift you to the highest levels.

REITs are like the economic motor that drives a country's economy. You may discover great employment in real estate investment trusts if you are really committed, and you'll soon be at the forefront of the business.

 • Don't have less than 100 shareholders At most, 50% of the shares of a company should be owned by no more than five people.

8. Can real estate investment trusts (REITs) make you rich?

Being paid payments from a REIT is similar to paying cash from equities. Your payments come out of the company's earnings, and you may sell your shares when the market value rises.

Obviously, the more successful the REIT management and the better the market circumstances, the more you'll make. Often, a REIT may return about 5–10% or more.

Real estate equities don't have certain get-rich-quick routes. There are REITs that may increase by more than 100% in 2021, but that is far from certain.

9. What is the greatest real estate investment trust to purchase right now?

Here are five top REITs to buy in 2021, when the economy gets back on track."

 1. An American Tower company (NYSE: AMT)
 2. The United States Americold Realty Trust (NYSE: COLD)
 3. Innovative Industrial Properties (often referred to as “i2p”) (NYSE: IIPR)
 4. DIGITAL REALTY (NYSE: DLR)
 5. Stock symbol: STAG Industrial

10. Name the best-paying jobs in real estate with handsome salaries?

If you're interested in pursuing a career in real estate, here are several job routes you might follow. A few of these occupations, such as real estate broker licensing courses, and professional accreditation, do need a licensed broker or licensing. Others, such as home inspector positions, or just don't:

I. Home Inspector II. Real Estate Lawyer. III. Real Estate Broker IV. Commercial Real Estate Agent. V. Property Manager VI. Corporate Real Estate Manager.

Kesimpulan:

Often referred to as REITs, these companies manage and own real estate that generates revenue. While REITs possess different commercial properties such as apartments, office buildings, warehouses, shopping malls, commercial forests, and hotels, the main category of assets they own is a property with a retail component. In all, there are about $3.5 trillion in total assets invested in REITs in the United States. There are a lot of job opportunities in a real estate investment trust. Anyone can earn a good amount from these REITs jobs. You can apply for property manager, assets manager, development executive, acquirement analyst, relation consultant, real estate property appraiser, REIT broker, REIT developer leasing consultant, and whatnot.

ARTIKEL BERKAITAN:

Careers Of Real Estate Investments Trusts

Is a career in real estate investment trusts (REITs) a good fit for you? Are you on the lookout for one, as well? Here are some of the highest-paying real estate investment trust positions with a long-term career path. Opportunities to profit from REITs are increasing considerably as the real estate market grows. The opportunities are limitless, whether you wish to invest or work for a REIT company.

Purposes Of Real Estate Investment Trust Company

A REIT, or Real Estate Investment Trust, is a company formed solely for the purpose of investing in, operating, owning, or financing income-producing real estate. REITs are similar to mutual funds in that they provide investors with a highly liquid way to invest in real estate. It's a sort of security that gives all kinds of investors, big and small, a chance to make a profit.

A real estate investment trust (REIT) is a business that owns and, in most circumstances, operates income-producing properties. REITs own a variety of commercial properties, including office and residential buildings, as well as warehouses, hospitals, shopping malls, hotels, and commercial forests.

Some REITs are involved in real estate finance. The majority of countries' REIT legislation allow a real estate firm to pay dividends .REITs, or real estate investment trusts, are businesses that own or finance income-producing real estate in a variety of markets. To qualify as REITs, these real estate businesses must meet a variety of criteria. The majority of REITs are traded on major stock markets and provide a variety of incentives to investors. REIT-owned real estate, which may be found in every state, is a key portion of the real estate market.

Not only can you work as a real estate agent in real estate, but there are many more options. Real estate investors can make a good living as well, but you may not always want to invest in physical real estate. It entails a great deal of effort, responsibility, and inconvenience. Real estate investment trusts (REITs) may be a superior option for some investors.

Individuals Investments In Real Estate Investment Trusts

However, many individuals ask if REITs are a viable investment.

Most retired households value consistent income from investments, and dividends given by publicly traded equities or mutual funds that hold them are one source of such income. Real Estate Investment Trusts, or REITs, are one such investment that is gaining a lot of attention these days (pronounced Rets). This is partly owing to their higher dividends, but it is also because to the preferential tax treatment they receive.

A Real Estate Investment Trust (REIT) is a business that invests in or owns income-producing real estate. REITs are similar to mutual funds in that they invest in real estate. REITs offer consistent income streams, diversification, and long-term capital appreciation to all sorts of investors. Individuals can invest in real estate through REITs in the same way they can buy a stock in a corporation and own a share.

Real Estate Companies

A real estate investment trust (REIT) is a company that invests in real estate. Individual investors interested in real estate have always found real estate investment trusts (REITs) to be the best accessible alternative.

This investment concept has some appealing features, but it also has some significant drawbacks, which have limited REITs' accessibility and attractiveness. Today, we'll look at what REITs are, how they work, and how they integrate into the real estate market.

Real estate investment workshops that promise to help you “become rich quick” are advertised everywhere. A trust may be a safer alternative for those looking to invest in real estate. This course will introduce you to Real Estate Investment Trusts (REITs), describe the various varieties, and show you how to get started investing in REITs.

* Real Estate Investing:

Everyone has seen an advertising for a “get wealthy quick” scheme.

When the economy is in a slump, the government pays special attention to the development of the real estate market. As a result, investors might consider it a stable source of income. And whenever the phrase income is used in conjunction with anything, the issue of “Are real estate investment trusts a suitable career path?” REITs provide a simple option for investors of all sizes to add real estate to their portfolios, which has a long track record of success.

REIT shares are believed to be owned by about 87 million Americans today. REITs are a type of investment trust that invests in real estate. A REIT (real estate investment trust) is a corporation that invests in real estate that generates revenue. Investors that want to get into the real estate market can do so through this website.

REITs are regulated investment structures that allow investors to pool their cash and invest in a trust with the goal of profiting or receiving income from real estate as beneficiaries of the trust. REITs raise money to create or buy real estate assets, which they then sell or rent to earn money. The earnings are subsequently divided among the shareholders.

Important Assets

An important asset class in an investing portfolio is real estate or property. Prior to the introduction of REITs, an investor would typically invest in property equities and/or actual (landed) property to gain exposure to the real estate sector.

Investors Of Real Estate Investment

REITs now provide investors the opportunity to invest in real estate for a fraction of the cost. To put it another way, REITs are a method to invest in high-quality large-scale real estate. Real Estate Investment Trusts (REITs) are companies that create funds for investors to invest in and profit from. REITs provide a wonderful opportunity to invest in lucrative real estate. When the economy is thriving and the government places a higher emphasis on infrastructure and real estate development, real estate investment trusts play a significant role.

Significant Of Real Estate Investment

A Real Estate Investment Trust (REIT) is a stock that owns and, in most cases, operates income-producing real estate or associated assets and trades like a stock on major markets.

Many REITs are registered with the Securities and Exchange Commission (SEC) and are traded on a stock exchange. These are known as publicly traded real estate investment trusts (REITs). Others may be registered with the Securities and Exchange Commission (SEC), but they are not publicly traded.

Kesimpulannya

REITs are given special treatment. Real estate is the ultimate investment for many people. It has a long track record of good returns and can offer both passive income and appreciation. Over nearly 150 years, a collaborative study by the German central bank and several American colleges compared real estate returns to those of other asset classes such as equities and bonds, and found that real estate had the highest returns with the lowest volatility.

The country's first real estate investment trust (REIT) is on the verge of becoming a reality. Embassy Office Parks, a Bangalore-based real estate developer sponsored by Blackstone Group LP, a worldwide private equity firm, is holding its first REIT initial public offering (IPO) between March 18 and 20, 2019.

The Embassy Office Parks REIT intends to raise 4,570 crore through its initial public offering. You probably don't want to be a landlord if you've ever had one: It doesn't appear that taking calls about oversized bugs and overflowing toilets is the most exciting profession in the world.

However, if done correctly, real estate investing may be profitable, though not spectacular. It can assist diversify your current investment portfolio while also providing an additional source of income. Many of the best real estate investments don't even necessitate a showing. For both long-term and short-term traders, the real estate stock market is growing increasingly popular.

Investors Investment In Real Estate Trust Investment

Some investors consider real estate equities to be reasonably safe investments, despite the fact that share prices might decline during moments of economic uncertainty or market crashes. This could indicate that now is a good time to buy real estate equities and REITs (REITS).

Soalan Lazim

Q: How many homes, on average, do you sell each year?

Q: How do you use the internet and social media to sell homes?

Q: How do you stay organized to make sure you make every appointment and are always on time?

Q: Talk about a time where you had a hard time creating a relationship with a tenant, owner or investor. How would you have handled that differently?

Q: What's the hardest part of keeping your clients focused on home tours?

Q: What qualities make you a good real estate agent?

Q: What questions do you ask clients to make sure their needs are met?

You will almost certainly need to interview with your potential employer before applying for a real estate career. They may test your knowledge by asking you a variety of questions about the field. You will likely feel more secure during your interview if you investigate the possible questions they may ask and prepare your responses. In this article, we'll go over real estate interview questions and answers, as well as interview preparation advice.

Questions To Ask During A Real Estate Interview

Though your interview will most likely revolve around questions about your talents and expertise as a real estate broker, you may be asked more general inquiries.