Mencari insurans haiwan kesayangan? Satu perkara yang harus anda ketahui ialah jangan pernah berkompromi untuk mendapatkan insurans haiwan kesayangan terbaik untuk anjing anda kerana anda juga akan melakukan perkara yang sama untuk keluarga anda. Dan haiwan peliharaan adalah keluarga anda!

Anjing adalah haiwan peliharaan terbaik

Mengapa saya memerlukan Insurans Haiwan Peliharaan?

Insurans haiwan kesayangan adalah antara produk insurans terbaik di luar sana yang banyak membantu anda dengan tenang. Dengan memiliki insurans haiwan kesayangan, anda dapat dengan mudah mengurus haiwan kesayangan anda dan tidak terlalu risau akan pembedahan dan rawatan yang mahal dan juga bil haiwan.

Insurans Haiwan Peliharaan Terbaik untuk Anjing

Untuk memilih insurans haiwan peliharaan terbaik mungkin ada masalah. Terdapat sejumlah syarikat insurans di seluruh dunia yang berdiri di luar sana untuk membantu kesihatan anjing anda. Kesemuanya menawarkan ciri yang berbeza pada keadaan dan gaji yang berbeza, perbandingan akan menjadi kaedah terbaik untuk memilih yang terbaik. Mari lihat beberapa agensi terbaik.

1. Kaki Sihat

Insurans dan asas haiwan peliharaan yang sihat lebih berkaitan dengan haiwan kesayangan anda daripada insurans mereka kerana mereka menyumbangkan $ 0.25 pada setiap petikan yang mereka terima. Asas ini menyediakan perlindungan untuk perkara berikut:

 • Rawat inap dan ubat-ubatan yang ditetapkan
 • Penyakit dan kemalangan
 • Keadaan keturunan dan kongenital
 • Kanser dan keadaan kronik yang lain
 • Rawatan diagnostik termasuk sinar x, ujian darah, dan lain-lain dan rawatan alternatif seperti pembedahan.

Anjing anda boleh didaftarkan dari usia 8 minggu hingga 14 tahun kelahiran mereka. Insurans khusus ini diterima di semua 50 negeri AS .

Insurans dan Yayasan Haiwan Peliharaan Paws Sihat

Sebab untuk memilih: Ini adalah syarikat pelanggan nombor satu sejak 2013. Dan terkenal dengan nilai keseluruhan. Mereka juga membantu haiwan peliharaan tunawisma untuk mendapatkan rawatan perubatan dan penggunaannya.

Manfaat: Sekiranya syarikat ini berada dalam senarai yang terbaik maka ia pasti akan mempunyai banyak faedah dan liputan .

 • Yayasan Healthy paws memberikan penggantian 90% bil hospital kerana kecederaan atau penyakit yang tidak dijangka.

 • Ia menawarkan satu rancangan sahaja yang merangkumi semua perkara di dalamnya sehingga anda dapat memikirkan pilihan lain.

 • Tambahan utama adalah bahawa tidak ada batasan pembayaran iaitu jika anda telah mencapai jumlah bil anda tetap tidak akan ada wang tambahan yang perlu dibayar.

 • Premium bulanan umumnya lebih rendah berbanding yang lain.

 • Potongan tahunan ada dan bukannya setiap syarat yang membantu dengan cara apabila anda membayar potongan itu, kejadian lain yang berlaku pada tahun yang sama akan dibayar oleh syarikat insurans tanpa mengenakan apa-apa bayaran kepada anda.

 • Menurut mereka, mereka dapat membayar 99% tuntutan dalam masa dua hari. Selain itu, tidak ada lagi borang tuntutan untuk mengganggu anda, yang perlu anda lakukan ialah mengambil gambar bil doktor haiwan anda dan menyerahkannya secara dalam talian.

Apa yang tidak dilindungi? Terdapat perkara-perkara tertentu yang tidak diliputi dalam rencana liputan kaki sihat:

 • Keadaan sedia ada

 • Bayaran peperiksaan

 • Satu-satunya pengecualian dua hala dari insurans ini adalah bahawa jika haiwan kesayangan mengalami cedera ligamen satu kaki sebelum pendaftaran atau selama tempoh menunggu, maka ligamen kaki yang lain, jika cedera, tidak akan dilindungi.

 • Penjagaan pencegahan tidak termasuk seperti vaksinasi, pemalsuan neutering, penjagaan gigi, dll.

 • Latihan tingkah laku

Bagaimanakah ia berfungsi? Mendaftar anjing anda agak mudah kerana potongan tahunan adalah satu-satunya pilihan walaupun mereka terdiri daripada empat harga, $ 100, $ 250, $ 500 dan $ 750, pilih pilihan anda dan dapatkan anjing anda. Terdapat tempoh menunggu 15 hari untuk pelan kemalangan dan penyakit yang sederhana dan 12 bulan untuk keadaan kronik seperti displasia pinggul.

Premium Bulanan: Kos permulaan biasa untuk anjing hanya $ 20 sebulan tetapi rata-rata sekitar $ 30 untuk anjing. Premium ini bergantung pada jumlah potongan yang anda pilih, baka anjing anda, dan usia anjing anda. Mari kita ambil contoh anjing Russell Terrier yang dapat ditolak $ 250, kos bulanan akan menjadi $ 40.74 jika umurnya 1 tahun dan jika berusia 3 tahun maka $ 46.92.

Ulasan pelanggan: Kaki yang sihat dinilai 9,8 daripada 10 pada Oktober 2020. Seorang pelanggan bernama Maureen menulis ulasan pelanggannya sebagai:

" Pelaburan terbaik yang pernah saya buat. Healthy Paws memungkinkan kita untuk tenang kerana tidak perlu risau tentang kos rawatan hospital kecemasan anak perempuan kita dan memberi Dixie rawatan terbaik. Kami menerima pembayaran balik kami dalam masa 5 hari bekerja! Terima kasih Kaki Sihat! "

2. Haiwan peliharaan Terbaik

Agensi insurans ini juga terkenal kerana mereka membayar tuntutan secara langsung dan cepat kepada doktor haiwan. Mereka menawarkan dua jenis rancangan BestBenefit dan BestWellness, dengan ciri dan harga yang berbeza.

Sebab untuk memilih: Sebab terpenting untuk memilih insurans ini adalah rancangan kesihatan untuk anjing yang lebih tua kerana beberapa insurans haiwan kesayangan tidak membawa anjing yang lebih tua dalam perawatan mereka.

Liputan: Pelan perlindungan haiwan peliharaan paling baik merangkumi semua perkara biasa seperti kemalangan, penyakit, keturunan dan kongenital, barah dan keadaan kronik, dan lain-lain. Selain perkara-perkara yang membezakannya adalah liputan:

 • Bayaran pemeriksaan setiap kali anjing anda cedera atau sakit.

 • Ligamen cruciate

 • Diskaun 5% untuk tentera dan diskaun 5% untuk insurans dua atau lebih haiwan peliharaan.

 • Ini tidak memberi anda liputan yang telah direncanakan, tetapi ia memberi anda kos yang berbeza untuk pilihan yang anda inginkan untuk anjing anda, membuat rancangan liputan anda sendiri.

 • Haiwan peliharaan terbaik tidak mempunyai had umur.

 • Ia menawarkan rancangan kesihatan haiwan peliharaan yang merupakan tambahan untuk melindungi vaksinasi, keadaan tingkah laku dan pilihan rawatan pencegahan lain.

Pengecualian: Ini juga tidak sempurna, ia juga tidak termasuk beberapa perkara seperti:

 • Prosedur elektif dan pencegahan seperti pemotongan telinga, ekspresi kelenjar, penguraian, dan lain-lain tidak termasuk dalam ini, satu-satunya pilihan penjagaan pencegahan yang terhad adalah dengan rancangan kesihatan terbaik.
 • Ubat dan terapi herba.
 • Makanan, vitamin, makanan tambahan, cukai, yuran pentadbiran, semua jenis perkara bukan haiwan juga tidak termasuk.

Bagaimanakah ia berfungsi? Bekerja adalah mudah, potongan yang diberikan oleh syarikat ini adalah $ 50, $ 100, $ 200, $ 250, $ 500 dan $ 1000 bersama dengan perlindungan untuk penggantian 70, 80 dan 90 peratus. Setelah mendaftar tempoh menunggu adalah 3 hari untuk kemalangan sahaja, 14 hari untuk pelan komprehensif dan hingga 6 bulan untuk ligamen cruciate.

Kos bulanan: Kosnya tidak terlalu tinggi bermula dari hanya 9 dolar sebulan untuk rancangan kemalangan sahaja dan boleh menaikkan sehingga $ 35 atau $ 58 untuk rancangan komprehensif. Dan untuk rawatan pencegahan pilihan mungkin berharga sekitar $ 20 sebulan.

Tinjauan pelanggan: Ia dinilai sebagai 4,41 daripada 5. Pelanggan Haiwan Peliharaan yang berpuas hati dengan nama 'Debe b' menulis tinjauannya sebagai;

"Insurans Haiwan Peliharaan Terbaik Haiwan membayar tuntutan dengan cepat dan secara langsung mereka tidak membuat kami menunggu jika mereka mempunyai pertanyaan mengenai situasi yang mereka minta untuk meminta tuntutan itu dibayar."

3. Figo

Figo adalah antara insurans anjing terbaik yang memberikan perlindungan untuk penyakit dan kemalangan tetapi tidak ada rancangan kesihatan. Pelan yang disediakan mudah dan ringkas. Tidak ada had umur yang lebih tinggi untuk figo juga, anda boleh memiliki insurans dari sini selama anjing anda hidup.

Sebab untuk memilih: Sebab utama kemasyhurannya adalah pembayaran balik 100% dan penyerahan tuntutan yang mudah.

Apa yang diliputi? Figo menawarkan tiga rancangan sederhana Essential, Preferred dan Ultimate dengan faedah tahunan yang berbeza. Cukup mudah merangkumi semua perkara yang diperlukan termasuk kemalangan dan penyakit yang tidak dijangka, dan semua keadaan lain juga. Selain daripada beberapa kelebihan ini termasuk:

 • Keadaan lutut

 • Displasia pinggul

 • Bayaran doktor haiwan

 • Liputan kremasi

 • dua puluh empat tujuh sembang langsung dengan pakar

 • Tag haiwan kesayangan

Apa yang tidak diliputinya? Selain keadaan dan rawatan pencegahan yang ada sebelumnya, ada perkara-perkara tertentu yang perlu anda ketahui tidak dilindungi jika anda memerlukan insurans haiwan kesayangan Figo;

 • Prosedur pengklonan

 • Kehamilan atau protokol kelahiran

 • Pembiakan

 • Pembedahan kosmetik

 • Penjagaan rutin

 • Makanan preskripsi

Anak anjing adalah haiwan kesayangan

Kos purata: Mengambil contoh Russell Terrier yang berusia satu tahun, tiga rancangan itu disebut $ 35.57, $ 39.62 dan $ 41.14 sebulan.

Bagaimana ia berfungsi? Ini memberi anda pilihan untuk memilih antara tiga rancangan caj tahunan $ 5000 untuk keperluan asas, $ 10,000 untuk pilihan dan $ tanpa had untuk rancangan akhir. Apabila anjing anda mengalami beberapa penyakit atau kecederaan yang tidak dijangka, figo akan memberi anda penggantian sebanyak 70 hingga 100%.

Anda juga boleh memperibadikan faedah dengan memilih mana-mana yang boleh ditolak $ 100, $ 250, $ 500 atau $ 750. Juga terdapat tempoh menunggu tiga hari untuk kecederaan, empat belas hari untuk sakit dan enam bulan untuk keadaan lutut.

Penilaian pelanggan: Dengan penarafan 4.5 dari 5 figo telah menarik sejumlah besar pelanggan. Seorang pelanggan yang berpuas hati Nichola W, menulis ulasannya sebagai;

* "Mengasuransikan anjing saya melalui Figo adalah keputusan terbaik! Kami telah mengajukan beberapa tuntutan dan setiap kali ia merupakan proses yang paling mudah dan cepat. Saya sangat mengesyorkan untuk mengasuransikan anjing anda dengan Figo kerana anda boleh merasa selamat mengetahui bahawa anda akan selalu mampu tahap penjagaan tertinggi. "

4. Di seluruh negara

Di seluruh negara memberikan insurans seumur hidup kepada anjing sepanjang mereka didaftarkan sebelum usia 10 tahun.

Di seluruh negara- Syarikat Insurans Haiwan Peliharaan

Sebab untuk memilih: Ini mempunyai kelebihan utama menawarkan liputan seluas mana sahaja. Dan juga mempunyai ulasan pelanggan teratas.

Perkara yang termasuk dalam liputan: Ini adalah antara insurans haiwan kesayangan yang sangat sedikit yang merangkumi penjagaan rutin untuk haiwan peliharaan. Ia mempunyai tiga rancangan, satu adalah rancangan perubatan utama yang merangkumi semua preskripsi, pembedahan, diagnosis, rawatan, dan lain-lain, kedua dalam rancangan kesihatan yang menawarkan anda vaksinasi untuk anjing anda, penyemburan, pemutihan, penyingkiran, dan lain-lain. Ketiga adalah jenis yang komprehensif rancangan yang merangkumi kedua-duanya.

Perkara-perkara yang dikecualikan dari liputan: Oleh kerana liputannya yang luas, mungkin ada sedikit perkara yang dikecualikan dari rancangan seperti keadaan yang sudah ada, cukai, dandanan, dll. Perkara-perkara ini juga tidak dilindungi oleh insurans haiwan kesayangan yang lain.

Working of Nationwide: Pilih rancangan mengikut kewangan anda, dan pilih juga yang boleh ditolak dari pilihan $ 100, $ 200, $ 250 dan $ 500. Daftarkan anjing anda dan ajukan tuntutan apabila diperlukan. Tempoh menunggu adalah 24 jam untuk rancangan kesihatan manakala 14 hari untuk rancangan kesihatan dan keseluruhan haiwan kesayangan. Bayaran balik juga 90%.

Premium bulanan: Pelan termahal bermula dari $ 35 sebulan. Tetapi bergantung pada potongan yang anda pilih dan jenis liputan juga. Dengan faedah $ 250 yang boleh ditolak dan tidak terhad, Russell Terrier yang berusia satu tahun mungkin berharga $ 71.37 sebulan.

Penilaian pelanggan: Walaupun terdapat semua kelebihan, Nationwide mempunyai penilaian 3.8 daripada 5 yang jelas tidak bagus. Tetapi di antara pelanggan yang berpuas hati, Riley menulis;

"Terima kasih Nationwide Pet Insurance kerana begitu mudah bekerjasama. Saya telah mengemukakan beberapa tuntutan sekarang untuk Riley yang saya sayangi! Saya boleh yakin bahawa saya akan sentiasa dapat memberikan yang terbaik untuknya! ”

Ringkasan: Keempat-empat ini boleh dianggap antara agensi insurans terbaik tetapi insurans haiwan kesayangan tidak berhenti di sini, ada banyak lagi yang lain. Yang mesti anda buat adalah meneroka!

Insurans Anjing Terbaik di beberapa Negara lain

Pelan Haiwan Peliharaan di New Zealand dan UK

Pelan haiwan peliharaan adalah antara insurans haiwan kesayangan terbaik di New Zealand dan UK. Ia juga tidak termasuk keadaan kesihatan dan keadaan yang ada. Tetapi ia menawarkan tiga rancangan liputan, Essential yang merupakan pilihan yang lebih murah, Classic dan Ultimate lebih mahal untuk melindungi anjing anda seumur hidup. Ia merangkumi:

 • Bayaran doktor haiwan
 • Kemalangan, penyakit dan kecederaan
 • Rawatan alternatif
 • Keadaan keturunan dan kongenital juga.

Dengan jenis liputan standard, pemilik haiwan peliharaan dijangka membayar $ 30 hingga $ 50 sebulan dengan penggantian 90%. Tambahan lain adalah bahawa hampir tidak ada perlindungan jangka masa untuk penyakit bermula sebaik sahaja tuntutan diterima.

Trupanion di Kanada

Trupanion adalah yang terbaik di Kanada kerana mereka memilih keadaan keturunan. Ini juga merangkumi semua penyakit dan kecederaan, diagnosis, dan keadaan kongenital yang lebih banyak daripada yang lain.

Berfungsi: Tuntutan semasa dihantar disemak dalam masa 60 hari tetapi ada pilihan lain untuk segera membayar doktor haiwan di mana anda harus membayar potongan semasa pembayaran. Terdapat 30 hari masa menunggu penyakit dan 15 hari untuk kecederaan.

Kos bulanan: Dengan potongan $ 200 dan penggantian 90%, Russell Terrier yang berusia satu tahun akan berharga $ 104.24 sebulan untuk rancangan menyeluruh.

Jaminan Haiwan Peliharaan di China

Ini terbaik untuk baka anjing eksotik . Ia secara khusus adalah rancangan diskaun dan bukannya pelan insurans kerana memberikan diskaun untuk pelbagai haiwan peliharaan dan juga untuk dua atau lebih haiwan peliharaan. Ia juga memberikan diskaun 25% untuk bil doktor haiwan.

** Liputan: ** Hampir semua perkara diliputi di dalamnya termasuk penyakit, kecederaan, perawatan pencegahan, kesihatan, dan lain-lain. Kelebihan berbanding dengan yang lain termasuk:

 • Keadaan sedia ada
 • Pembersihan gigi dan banyak lagi.
 • Tiada masa menunggu
 • Tiada had umur
 • Tidak boleh ditolak

Kos purata: Untuk seekor anjing, kos purata antara $ 8.25 hingga $ 11.95 sebulan.

Ringkasan: Oleh kerana terdapat sebilangan besar negara di dunia dan hampir kesemuanya adalah haiwan kesayangan terutama pencinta anjing. Oleh itu terdapat beberapa syarikat insurans anjing yang memberikan perkhidmatan terbaik di mana sahaja mereka boleh.

Polisi dan Perlindungan Insurans Haiwan Peliharaan

Terma Insurans Penting

Bayaran Balik

Penggantian adalah tindakan membayar balik jumlah tersebut kepada pemilik polisi yang telah membelanjakan atau kehilangan wang tersebut. Jumlah ini dibayar oleh syarikat insurans.

Boleh ditolak

Dalam polisi insurans, potongan boleh ditakrifkan sebagai jumlah yang dibayar oleh pemilik polisi sebelum insurans mula berfungsi. Ia biasanya dibelanjakan dalam tempoh menunggu sekiranya berlaku kecemasan.

Cap insurans

Cap adalah jumlah wang yang diberikan oleh penanggung insurans untuk faedah pemegang polisi. Tetapi setelah anda mencapai jumlah had, faedah selanjutnya tidak dilindungi oleh polisi.

Premium

Ini pada dasarnya adalah nilai beli polisi insurans iaitu wang yang dibayar oleh kita untuk mendapatkan insurans. Ia adalah sumber pendapatan bagi syarikat insurans.

Keadaan sedia ada

Apa-apa keadaan perubatan yang dialami oleh haiwan kesayangan anda sebelum pendaftaran atau mungkin dikembangkan semasa tempoh menunggu akan dianggap sebagai keadaan yang sudah ada sebelumnya. Ia tidak dilindungi di mana-mana syarikat insurans haiwan kesayangan.

Soalan Lazim

Apakah insurans haiwan peliharaan terbaik untuk anjing di Australia?

Nama Faedah Tahunan Kadar Bayaran Balik
Haiwan peliharaan selamat $ 12,000 75 atau 85%
Anjing Pesty $ 25,000 100%
Medibank $ 15,000 80%
RSPCA $ 20,000 80%
Nyata $ 12,000 80%

Bagaimana saya memilih insurans anjing?

Sekiranya anda memutuskan untuk mendapatkan insurans haiwan kesayangan maka anda harus mempertimbangkan perkara berikut:

 • Mesti mendaftarkan anjing anda ketika masih muda kerana usia yang lebih tua mungkin menjadi masalah bagi sesetengah syarikat insurans.
 • Cari semua kemungkinan rancangan dan harga.
 • Pilih yang anda mahukan dengan semua kemungkinan liputan di dalamnya.
 • Semak sebelum mendaftar.
 • Anda juga boleh meminta nasihat doktor haiwan anda.

Adakah Apia mempunyai insurans haiwan kesayangan?

Tidak, insurans rumah dan kandungan Apia hanya melindungi kecederaan kucing dan anjing sekiranya berlaku kemalangan melalui kenderaan yang diinsuranskan.

Kesimpulannya

Ini menyimpulkan bahawa jika anda seorang pencinta anjing maka anda pasti akan melakukan semua yang baik untuknya termasuk insurans haiwan kesayangan yang terbaik juga. Dan tidak kira di mana anda tinggal, insurans haiwan kesayangan tersedia di seluruh dunia untuk kemudahan anda, anda hanya perlu mencarinya.

Baca Topik Berkaitan

Insurans Haiwan Peliharaan Pengenalan Lengkap Untuk Pemula 2021

Insurans Haiwan Peliharaan

Insurans haiwan kesayangan terbaik untuk anjing kecil

Kos purata insurans haiwan kesayangan

Insurans Haiwan Peliharaan Sihat

Berapa Banyak Insurans Kesihatan Anjing?

Kos Insurans Haiwan Peliharaan Banfield

Berapa Banyak Insurans Anjing?