Komuniti Bandar Membeli-belah Terbaik Di planet ini Untuk Peluang Hebat

Sekiranya anda adalah orang yang tidak siuman setiap kali anda pergi membeli - belah , pada ketika itu, kawasan bandar yang disebut dalam artikel ini akan membuat anda menjadi gila. Walaupun begitu, setiap bandar mempunyai tempat untuk menghargai belanja namun komuniti bandar ini terkenal kerana menawarkan banyak penentuan dan kos. Oleh itu, selidiki komuniti bandar yang mengagumkan ini dan memenuhi keperluan membeli-belah anda. Adakah anda ingin pergi ke sana dan membeli-belah? Kemudian nombor telefon tempahan American Airlines dihidupkan

New York

Objektif ini antara lain berkaitan dengan membeli-belah; hotel ini mempunyai pelbagai jenis kedai , kedai, dan kedai terkenal. Di sini seseorang boleh mendapatkan apa sahaja dari jam tangan top-the-line hingga seluar sambil berjalan-jalan di jalur Manhattan. Juga, julat nilai dapat disesuaikan dan di sini anda dapat menemui pakaian dan perhiasan yang berbeza dari semua pelosok dunia di satu tempat.

Paris

Ini adalah salah satu objektif yang terkenal dengan gaya, tarikan, dan kedai perancangnya. Di sini anda boleh memasuki mana-mana kedai dengan kualiti yang sangat baik dan boleh mendapatkan paparan permata mahal, pakaian pencipta, dan kasut. Anda juga dapat menghargai membeli-belah di mana-mana kedai terkenal di Montmartre. Kedai-kedai ini dibuka untuk jangka masa panjang dan merupakan tempat yang ideal untuk menghadapi sejarah dan gaya.

San Francisco

Bandar ini menawarkan gabungan pencipta percuma dan pusat membeli-belah yang besar. Westfield di San Francisco mungkin adalah yang terbaik di mana pelanggan harus membuat jalan keluar, kerana pusat membeli-belah ini menyoroti fesyen dari mana-mana tempat di dunia. Sekiranya anda perlu menemui kedai-kedai autonomi paling terkenal di San Francisco, pada ketika itu pergi berjalan-jalan di sekitar Fillmore yang terkenal . Selain itu, shopaholics boleh menggunakan jenis pakaian terkini.

London

Objektif ini dipenuhi dengan setiap kedai yang sebenarnya dapat anda bayangkan; dari kualiti yang sangat baik hingga yang rendah di sini para shopaholics boleh mendapatkan semuanya. Anda juga akan melihat pelosok London yang menempatkan gabungan kedai, pameran, dan pasar sosial yang menarik. Ingatlah untuk menyiasat Freedom Shopping center untuk mempunyai pengalaman membeli-belah yang penting. Untuk maklumat lebih lanjut hubungi di sini untuk berbincang dengan kami nombor tempahan Spirit Airlines.

Moscow

Sekiranya anda adalah orang yang suka membeli barang mewah, maka merancang untuk melarikan diri ke Moscow. Walau apa pun, disarankan agar pelanggan berjimat cermat menghindari kota ini. Bandar ini menempatkan jenama paling mahal yang boleh dibuka dengan berkesan. Selidiki GUM yang terkenal di dunia di Dataran Merah atau cari aroma terbaru di Tsum yang baru dibina semula. Dengan pelbagai jenama, Moscow adalah bandar yang sesuai untuk membeli-belah yang mahal.

Dubai

Bandar ini tidak memerlukan kenalan ketika menyertai belanja. Mungkin daya tarikan terbaik yang mempolarisasikan shopaholics dari mana-mana sahaja di dunia adalah Dubai Shopping center. Pusat membeli-belah ini dipenuhi dengan pelbagai kedai termasuk membeli-belah, senaman, dan kosmetik . Dengan tawaran yang mengagumkan dan tawaran luar biasa, pusat membeli-belah ini dapat memiliki pelanggan.

Barcelona

Barcelona adalah objektif lain yang luar biasa untuk membeli-belah. Terdapat pusat membeli-belah di Barcelona di dermaga menjelang akhir Las Ramblas yang menawarkan pakaian untuk hampir semua rancangan kewangan. Shopaholics dapat berjalan-jalan di Las Ramblas dan jalan-jalan sisinya untuk menemui pembuat kasut atau kedai yang bergaya. Di Barcelona membeli-belah, individu yang hangat juga dapat menemui banyak kedai runcit asas yang hilang.

Hong Kong

Di Hong Kong, pelanggan di seluruh dunia boleh mendapat nilai terbaik. Di pusat membeli-belah Hong Kong, anda boleh membeli barang dari jenama berhampiran seperti jenama terkenal. Selain itu, anda juga boleh membeli-belah dengan orang tempatan di hip Tooth Hong outlet .

Tokyo

Di sini, pada objektif ini, anda akan menemui pusat membeli-belah yang sesuai dengan keperluan anda hampir ke hujung setiap jalan yang menakjubkan. Walaupun begitu, membeli-belah di Tokyo agak mahal tetapi anda tidak akan kecewa dengan alasan Tokyo juga menawarkan bermacam-macam.

Berlin

Berlin adalah bandar lain yang menakjubkan yang mempunyai pilihan khas kedai percuma dan peruncit terkemuka juga. Kedai-kedai percuma di Berlin dipenuhi dengan baju, kasut, dan topi yang dirancang dengan menarik. Dengan kualiti yang sempurna dan barang yang baik dan nilai yang berpatutan, Berlin menjadikannya masuk dalam senarai 10 komuniti bandar teratas di planet ini untuk menghargai membeli-belah.

Membeli-belah adalah aktiviti, di zaman moden, orang berbelanja untuk kesenangan mereka. Orang yang mempunyai harga diri yang rendah kerana mereka berfikir bahawa mereka melakukan sesuatu dengan baik dalam hidup. Berbelanja mengalihkan perhatian seseorang daripada perasaan negatif. Sebilangan orang biasa membeli-belah kerana mereka suka berbelanja dan kebanyakannya ketagih.

Tempat membeli-belah terbaik di dunia:

Membeli-belah adalah seni tersendiri. Sekiranya anda gemar berbelanja dan serius, anda boleh memilih destinasi membeli-belah terbaik dari senarai yang diberikan di bawah. Anda mesti meneroka tempat-tempat ini dan mesti menggunakan kad kredit anda di sana.

Milan, Itali:

Orang Itali sangat sedar akan gaya dan fesyen mereka . Milan adalah sebuah bandar yang indah di Itali dan juga dikenal sebagai "ibu kota membeli-belah Itali". Milan terlalu bagus untuk membeli-belah dan anda boleh membeli pelbagai perkara di sini dengan harga yang berpatutan. Jalan membeli-belah Milan yang paling elegan dan terkenal The Quadrilatero della Moda (fesyen segi empat). Kawasan Milan ini mempunyai banyak butik dan jenama seperti Gucci, Moschino, Prada, Bulgar, Armani, Gabbana, dan Versace. Quadrilatero della Moda atau Quadrilatero d'Oro dianggap sebagai daerah fesyen terpenting di dunia. Milan juga terkenal dengan bazar Krismas yang indah.

Bangkok, Thailand:

Bangkok adalah salah satu bandar membeli-belah teratas di Asia . Bangkok diberkati dengan beberapa pusat membeli-belah yang elegan di dunia. Mahbookkrong, MBK, adalah salah satu pusat membeli-belah yang terkenal di Bangkok. Ia adalah salah satu pusat membeli-belah tertua di Bangkok. Ia dibuka pada tahun 1995 dan paling terkenal di Thailand. Ia mempunyai enam tingkat dan anda boleh menemui semuanya di sini. Chinatown juga merupakan pusat membeli-belah yang terkenal di Bangkok dan anda boleh membeli pakaian dan kasut tradisional dan barang-barang murah lain dari sini. Central World, Siam Paragon, dan pasar Chatuchak juga terkenal di Bangkok. Setelah berkunjung ke Bangkok, anda akan mengetahui mengapa Bangkok adalah hab runcit yang terkenal.

Los Angeles, California:

Los Angeles adalah sebuah bandar yang indah yang terletak di California Selatan. Ia adalah bandar terbaik untuk pencari fesyen. Ia direka bentuk untuk kelihatan seperti sebuah bandar kecil dan terkenal dengan kedai - kedai fesyen dan membeli - belahnya yang menakjubkan. Anda boleh menemui kedai-kedai kecil dan butik seksi di hampir semua sudut. Tidak syak lagi, ini adalah tempat kegemaran shopaholics untuk berbelanja. Semuanya sedap dan berkelas di Los Angeles dan anda akan dapati barang-barang terbaik untuk dibeli dari sini. Anda boleh mengunjungi Beverly Center, The Bloc, dan The Grove untuk membeli barang-barang terbaik. Terdapat banyak pusat membeli-belah di Los Angeles di mana anda dapat membeli-belah terbaik.

Buenos Aires, Argentina:

Ia adalah ibu kota Argentina. Ia adalah salah satu bandar paling maju di Amerika Selatan. Banyak pelancong datang dari pelbagai negara untuk membeli produk kulit berkualiti tinggi. Anda boleh membeli perhiasan dan wain terbaik dari sini. Pusat membeli-belah yang terbaik dan terkenal di Buenos Aires adalah Gallerias Pacifico. Ia memiliki banyak sukan barang kulit, toko anggur, toko perhiasan, dan medan selera di dalamnya. Ia adalah pusat membeli-belah yang paling mewah di Buenos Aires dan pusat membeli-belah ini mempunyai sesuatu untuk setiap bajet dan gaya. Pasar yang sibuk didirikan di plaza utama pada hujung minggu dan anda dapat menjumpai barang-barang murah di pasar ini.

Vienna, Austria:

Vienna terletak di sudut timur laut Austria. Vienna sangat sukar untuk membeli-belah. Di Eropah , Vienna mendapat nombor kedua dalam indeks untuk jumlah kos barang mewah. Ia mempunyai banyak jalan membeli-belah. Jalan beli-belah yang terkenal adalah Kaerntner Strasse. Jalan ini adalah jalan membeli-belah yang paling terkenal dan paling mulia. Anda boleh menemui pelbagai peluang membeli-belah yang menyenangkan. Jalan ini betul-betul di tengah-tengah Vienna. Ia bermula dari State Opera House dan berakhir di Katedral St. Stephans. Anda boleh menemui banyak perkara dalam anggaran anda antara kedai utama dan tempat membeli-belah di Vienna.

Seoul, Korea Selatan:

Seoul adalah ibu negara Korea Selatan. Pada tahun 2011, Korea Selatan mencatatkan lebih banyak transaksi kad kredit per orang daripada negara lain. Ini bermaksud bahawa ia mempunyai ketagihan serius untuk membeli-belah. Tidak syak lagi bahawa Seoul adalah syurga pembeli. Terdapat banyak tempat terbaik untuk berbelanja di Seoul yang terdapat di seluruh daerah di pusat bandar. Ia memiliki banyak pasar, jalan perbelanjaan fesyen, daerah fesyen , pasar loak, dan arked membeli-belah bawah tanah di seberang kota di mana anda boleh membeli pakaian, kasut, beg, aksesori, dan kosmetik. Pasar Folk Rakyat Seoul, dan Pasar Gyeongdong adalah yang paling terkenal di Seoul. Ia lebih murah daripada Tokyo tetapi lebih mahal daripada banyak bandar lain di China.

Chicago, Amerika Syarikat:

Chicago terletak di timur laut Illinois; US Chicago sangat terkenal dengan membeli-belah. Ia mempunyai banyak butik, pereka kelas atas, pusat membeli-belah dan ia mempunyai salah satu jalan membeli - belah yang paling terkenal di dunia. Jalan beli-belah yang paling terkenal adalah The Magnificent Mile. Anda boleh makan dan membeli-belah di sekitar The Magnificent Mile. Pusat membeli-belah dalamannya yang paling terkenal adalah Water Tower Place. Anda boleh membeli-belah di sini dan membeli jenama yang anda gemari. Namun, jika anda berkunjung ke Chicago, bandar ini akan memberikan anda pengalaman membeli-belah yang hebat.

Florence, Itali:

Ia terletak di Itali tengah dan ibu kota wilayah Tuscany. Ia adalah bandar paling padat penduduk di wilayah Tuscany. Ia paling terkenal dengan perhiasan emas, minyak wangi, dan barang-barang kulitnya. Jalan Florence yang paling terkenal adalah Via de 'Tornabuoni. Anda boleh menemui Gucci, Pucci, Prada, dan banyak jenama lain di sini. Jalan ini juga terkenal dengan belanja tingkap. Pasar utama Florence adalah Pasar San Lorenzo yang terletak di tengah-tengah bandar bersebelahan dengan Basilica di San Lorenzo. Marcato Delle Pulci dan Marcato Delle Cascine juga merupakan pasar terkenal di Florence yang terkenal dengan gerai makanan. The Mall juga paling terkenal di Florence. Anda boleh membeli koleksi pereka terkenal dan lama di The Mall of Florence. Barang boleh didapati dengan potongan harga 70 peratus di The Mall.

Semua tempat yang disebutkan di atas adalah tempat terbaik di dunia untuk membeli-belah. Sekiranya anda ketagih membeli-belah maka anda mesti mengunjungi tempat-tempat ini. Soalan Lazim.

1. Bandar manakah yang terkenal dengan tempat berbelanja?

Bandar New York terkenal dengan membeli-belah. Ia mempunyai banyak pusat membeli-belah yang indah di mana anda boleh membeli semuanya dengan harga yang berpatutan.

2. Apakah belanja tradisional?

Membeli-belah tradisional adalah satu di mana anda dapat melihat produk sebenar sebelum membayar wang.

3. Apakah belanja dalam talian?

Membeli -belah dalam talian adalah jenis membeli-belah di mana anda tidak dapat melihat produk sebenar sebelum membayar wang.

4. Bandar India mana yang terkenal dengan pakaian?

Mumbai sangat terkenal dengan pakaian dan barang fesyennya.

5. Yang merupakan pusat membeli-belah terbesar di Eropah?

Westfield Stratford City adalah pusat membeli-belah terbesar di Eropah.

SPOT BELIAN TERBAIK DI DUNIA

Sekiranya anda salah satu daripada mereka yang marah setiap kali anda bergerak untuk membeli - belah , maka bandar-bandar yang diperkenalkan dalam artikel ini pasti akan membuat anda marah. Walaupun, setiap kota memiliki tempat khusus di mana seseorang dapat suka membeli tetapi kota-kota ini terkenal dengan berbagai pilihan dan harga. Oleh itu, kaji bandar-bandar yang menakjubkan ini dan jamin keinginan membeli-belah anda.

Korea Selatan

Pelancong untuk meneroka warisan kecantikan terunggul di dunia harus merancang lawatan ke seoul, yang terkenal sebagai ibu kota kecantikan.

Hoi An, Vietnam

Bandar pelabuhan terawal ini terkenal dengan penjahit tradisi dan harga yang sangat berpatutan. Adalah tidak biasa untuk menemui pelancong di bandar hanya untuk membeli pakaian tradisi, gaun pengantin, dan pakaian lain.

Las Vegas, Nevada

Las Vegas bukan hanya untuk pertaruhan dan pelaksanaan terbaik. Kedai-kedai di sini cenderung ke hujung yang jelas, dengan lebih banyak kerengsaan berenda dan rakan sekerja. dan vuitton irisan vanila dalam jarak berjalan kaki.

Bangkok, Thailand

Bangkok mungkin terkenal dengan bazarnya yang terlalu rumit, yang menjual segala barang dari sutera Thailand hingga bunga berbau manis DAN haiwan peliharaan asing.

Los Angeles, California

Pelancong di Los Angeles boleh mencari jurutera kelas atas di Rodeo Drive, kedai diskaun mewah di tasik Silver, kedai permata yang berhimpun di Velley, dan setiap satu di antara keduanya.

Rome, Itali

Untuk produk kulit buatan tangan Itali yang terbaik, pembeli harus pergi ke Rom, yang juga merupakan rumah kedai utama Fendi.

Santa Fe, New Mexico

Ini bandar AS barat daya terkenal dengan tempatan buatan tangan yang American perhiasan khusus perak dan biru ciptaan

Charleston, Carolina Selatan

Pergi ke King Street untuk pembelian terhebat di Charleston, yang mempunyai kedai - kedai usang dan ateli khas yang mencukupi.

Aspen, Colorado

Tidak semua orang pergi ke Aspen untuk bermain ski menurut pelancong, ini juga merupakan salah satu tempat terbaik di Bumi untuk berbelanja.

Chicago, Illinois

Anda boleh membeli dengan harga apa sahaja di Chicago, namun kota yang berangin mempunyai koleksi kedai bukti groovy yang sangat mengagumkan.

London, England

Pencinta seni London mengetahui bazar bersejarah di Portobello Road dan peniaga butik di bazar Malty Street adalah beberapa bazar terhebat di bandar ini .

San Miguel de Allende, Mexico

Buatan tangan dan seni berada di tengah-tengah tempat membeli-belah kota penjajah ini. Tempatkan di dalam beg pakaian anda untuk menghiasi blaus, selendang anyaman dan kain timah.

Milan, Itali

Diakui sebagai salah satu ibu kota fesyen terkemuka di dunia, pasti tidak hairanlah jika penduduk tempatan di sini suka membeli sama seperti pelancong. Nikmati gabungan antara semua dan segalanya, berjuanglah Galleria Vittorio Emmanuelle, yang berasal dari salah satu pasar beli teratas.

Florence, Itali

Jangkauan di Milan dan Rom, bandar Itali ini terkenal dengan aroma keahliannya dan perhiasannya diraikan di sini.

Singapura, Singapura

Terdapat jauh lebih banyak untuk Singapura daripada makanan jalanan. Dalam pengetahuan pelancong telah mengetahui artis tempatan yang luar biasa dan butik yang tidak biasa.

Hong Kong, China

Skip Queen's Road Central sebagai persetujuan elektrik, sukar untuk mencari perabot. Untuk peringatan, pertimbangkan bazar Stanley dan bazar Ladies.

Paris, Perancis

Kaji semula tisu fait masa depan Perancis anda sebelum nilon menggunakan fesyen Paris yang abadi.

Dubai, Emiriah Arab Bersatu

Metropolis ini adalah rumah bagi pusat membeli-belah terbesar di seluruh dunia. 1200 kedai berkembang di empat tingkat

Tokyo, Jepun

Dari Pasar Ikan Tsukiji dan Yanaka Ginza pembelian jalan-jalan untuk bahagian pereka akhir label, belian dalam Tokyo seperti pelbagai sebagai seni bina.

New York

Pengembara pembaca pasti ada gunanya menukar beberapa stok dan menaja rumah anda untuk membeli-belah di sebelah timur atas. Bandaraya New York tidak pernah mengecewakan pelancong yang suka membeli, berkat gabungan label pereka, butik bebas, dan paparan tingkap penting dunia.

Soalan Lazim

Apakah modal membeli-belah dunia?

New York menetapkan kelebihan untuk bandar membeli-belah yang diimpikan begitu ketat dengan pilihan semua dana akan mencari cara untuk menggunakan sedikit wang yang terlalu banyak. Terdapat fesyen SOHo yang pantas; Prada dan Saluran Fifth Avenue. Anda boleh menghabiskan seharian menyelidiki Barneys atau Bergdorf Goodman, menghirup koktel dan menghendaki mereka menutup kedai dan mengabaikan anda berada di sana supaya anda dapat bermalam dengan beg

Apakah kedai paling popular di dunia?

Kedai paling terkenal di dunia, dengan hampir semua perkara yang anda mahukan. Membeli-belah adalah luar biasa dan jangan menganggapnya mahal, kerana tidak. jika anda menjumpai peluang menjelang Krismas yang mesti anda kunjungi, berbelanja dengan hebat dan bahagian Krismas indah dewan makanan adalah suatu keharusan, kerana semua makanannya indah

Negara mana yang terbaik untuk membeli-belah yang murah?

Pusat membeli-belah terbaik di dunia kadang-kadang tidak mesra saku. Itulah sebabnya untuk membantu pelanggan dengan anggaran. Jadi inilah destinasi termurah di dunia

Hong Kong

Pusat membeli-belah terhebat di Asia juga merupakan salah satu pusat membeli-belah kos rendah di dunia. Hong Kong memberikan perjanjian bertaraf dunia tidak seperti yang lain. Ramai pelancong yang datang membeli di Hong Kong meninggalkan beberapa produk

Jepun

Ibu negara Jepun mempunyai setiap tempat untuk setiap keperluan anda; pakaian, pakaian kaki, dan alat elektronik canggih tanpa perlu mahal. Oleh itu, jangan risau semasa membeli-belah di Jepun

.Madrid, Sepanyol

Tidak kurang dari 50,000 butik, Madrid pasti mempunyai pelbagai produk untuk memenuhi keinginan membeli-belah anda. Pusat membeli-belah gergasi, datang dan datang merancang butik, pasar kutu mingguan inilah yang menjadi tumpuan pasar raya Sepanyol.

Mexico

Dari seluruh dunia, pembeli mencari perjalanan dan penerbangan murah terbaik di mexico. Walaupun bukan gergasi penghasil seperti cina. Mexico adalah sama baiknya dengan tempat untuk mencari produk pereka yang dikeluarkan secara tempatan.

Prague

Tidak ada tempat untuk membeli-belah kos rendah di Eropah. Keliru. Kerana ibu negara Republik Czech, Prague di Eropah Timur menawarkan tawaran terbaik untuk produk import. 4-Bandar manakah yang mempunyai tempat membeli-belah terbaik? bandar membeli-belah terbaik di dunia adalah; Milan London Dubai Paris Rome 5-Negara mana yang paling banyak membeli-belah? China dan thailand mempunyai pusat membeli-belah yang paling banyak

1 Suka

Anda suka membeli-belah. Dan anda faham bahawa percutian membeli-belah bukan sekadar mencari tawaran yang bagus - walaupun itu penting juga. Tidak, membeli-belah adalah bentuk seni tersendiri, di mana perhatian untuk gaya khas memisahkan para peminat serius dari pembeli tingkap. Sekiranya anda serius membeli-belah, senarai ini sesuai untuk anda. Kami telah memilih destinasi membeli-belah terbaik di dunia - kini terserah kepada anda untuk menjelajahinya dan memanfaatkan kad kredit anda. New York City, Amerika Syarikat: New York City adalah destinasi membeli-belah terbaik di dunia. Anda boleh menemui setiap gerai fesyen dan runcit utama di NYC, bersama dengan ribuan kedai butik, vintaj dan sukar dicari yang tidak ada di tempat lain. Terdapat pusat membeli-belah seperti Time Warner Center, butik di SoHo, jenama mewah di Fifth Avenue, kedai pop timbul di Bryant Park dan Union Square, dan pasar lambak di Brooklyn. Anda hanya perlu ke sana dan mula membeli-belah! Paris, Perancis: Paris adalah ibu kota fesyen dunia, dengan alasan yang baik. Dengan fokus pada label pereka, kota ini menempatkan label fesyen mewah seperti Chanel, Louis Vuitton dan Yves Saint Laurent. Segitiga Emas Paris, yang merangkumi Champs-Elysees di 8th Arrondissement, menawarkan tempat membeli-belah Paris yang terbaik dan merupakan tempat Pasar Krismas yang indah beroperasi pada bulan Januari. Sekiranya anda ingin menjimatkan satu atau dua Euro, pergi ke Paris pada bulan Januari atau Ogos untuk penjualan dua tahun sekali dan anda pasti berjaya. Milan, Itali: Orang Itali serius dengan gaya dan ibu kota membeli-belah mereka, Milan, adalah salah satu bandar paling bergaya di dunia. Rumah untuk rumah fesyen mewah seperti Prada, Valentino, Armani, Versace, Dolce & Gabana dan banyak lagi, kawasan membeli-belah utama dikenali sebagai Fashion Quadrangle. Tetapi Milan bukan hanya mengenai tanda harga. Bandar ini juga menawarkan pasar Krismas, bazar dan penjualan yang sangat baik sepanjang Januari-Februari dan Julai-September. London, United Kingdom: Mari kita jujur. London adalah salah satu bandar terbaik di dunia dan, dengan itu, mempunyai beberapa tempat membeli-belah terbaik. Dari Oxford Street, dengan gedung membeli-belah terkenal seperti John Lewis dan fesyen tawar-menawar seperti Topshop; ke kedai fesyen berharga Regent Street yang elegan; ke Bond Street dan Mayfair, dengan nama besar seperti Burberry dan Tiffany & Co .; kepada jenama bebas Carnaby Street; ke set kedai fesyen alternatif Camden; dan Tidak termasuk persembahan antik dan antik Hill, London adalah syurga pembeli. Hong Kong, China: Pemburu murah dan pencinta fesyen mewah, Hong Kong adalah bandar anda. Berjuta-juta orang di seluruh Asia dan dunia berpusu-pusu ke pulau kecil ini setiap tahun untuk mengambil banyak barang atau mencari sesuatu yang unik. Pasar hebat seperti Jade Market, Temple Street Night Market dan Ladies Market terkenal, Kowloon's Nathan Road adalah jalur runcit utama dengan segalanya dari pusat membeli-belah besar hingga barang-barang tempatan, dan Times Square adalah tempat yang mesti dilihat. Banyak orang juga pergi ke Hong Kong untuk mendapatkan pakaian yang dibuat khas, dan terdapat banyak tukang jahit yang berkualiti di seluruh bandar. Bangkok, Thailand: Bangkok adalah bandar membeli-belah teratas di Asia. Selama bertahun-tahun, Bangkok telah menjadi rumah bagi banyak kompleks membeli-belah dan pasar yang berkeliaran, dan bandar Asia Tenggara yang meriah mempunyai semua yang anda mahukan. Pusat beli-belah terbesar dan terkenal, MBK, mempunyai lebih daripada 2,000 kedai dengan pelbagai jenis produk dan harga. Chinatown juga merupakan keharusan, dengan barang yang sangat murah dan rasa yang jauh lebih tradisional. Pusat membeli-belah terbesar keenam di dunia, tepat bernama Central World, adalah suatu keharusan untuk pakaian dan pakaian sukan berjenama antarabangsa dan Chatuchuck Market adalah salah satu pasar terbesar di dunia, dengan lebih daripada 15,000 gerai dibahagikan kepada 27 bahagian. Dan, seperti Hong Kong, terdapat banyak tukang jahit berkualiti untuk pembeli yang tahu apa yang mereka mahukan. Los Angeles, Amerika Syarikat: Dan terakhir, ada Los Angeles. Pergi ke The Grove untuk membeli-belah, semasa anda menjelajahi kompleks membeli-belah di luar bandar. Direka untuk kelihatan seperti sebuah bandar kecil, ini adalah tempat yang ramah untuk mencari beberapa kedai fesyen dan khusus yang menakjubkan. Rodeo Drive, tentu saja, adalah salah satu jalan paling terkenal di dunia dan, walaupun anda tidak terkenal, anda mungkin juga gemar membeli-belah fesyen mewah. Armani, Coco Chanel, Christian Dior dan lain-lain menghiasi jalan yang elegan ini. Sekiranya anda mencari suasana pasar yang lebih santai, Farmers 'Market adalah tempat yang luar biasa untuk memberi citarasa kepada selera anda, atau jika anda perlu mengurangkan rasa ingin tahu selebriti anda lebih jauh, cubalah jalur fesyen di Melrose Avenue. Tokyo: Kejiranan Shinjuku di Tokyo adalah salah satu kawasan membeli-belah yang terkenal di bandar ini. Pencakar langit, gedung membeli-belah, pusat membeli-belah dan kedai elektronik - ini adalah perbelanjaan dengan tenaga yang terbaik.

  • Gambar ini mungkin mengandungi Manusia Pejalan Kaki Bandar Bandar Urban Street Building Metropolis dan Downtown New York: New York menetapkan standard untuk bandar membeli-belah tujuan - begitu padat dengan pilihan, semua belanjawan akan mencari jalan untuk membelanjakan sedikit wang. Terdapat fesyen pantas (Zara, UNIQLO, H&M) SoHo; Prada dan Chanel dari Fifth Avenue. Anda boleh menghabiskan seharian menjelajahi Barneys atau Bergdorf Goodman, menghirup koktel dan berharap mereka menutup kedai dan melupakan anda berada di sana — agar anda dapat mengadakan Night With the Céline Bags.
  • Gambar mungkin mengandungi Human Person Lighting Indoors Room Lobby Airport Train Transportation Vehicle City and Urban Dubai: Dubai menuju ke no. 2 dalam senarai. Tidak mengejutkan di sini: Bandar UAE telah mentakrifkan semula pengalaman membeli-belah dengan Mall of the Emirates, "pusat membeli-belah pertama di dunia", lengkap dengan lereng ski dalaman. Fashion Avenue Dubai Mall memberikan sup abjad pereka besar: Chanel, Givenchy, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Valentino. Dan jumlah emas yang dipamerkan di Gold Souk, sebuah pasar tertutup yang merangkumi puluhan kedai perhiasan, sangat membingungkan. Ia sebenarnya sebuah oasis yang berkilauan di padang pasir.
  • Gambar ini mungkin mengandungi Bangunan dan Tanda Pejabat Bangunan Simbol Chicago: Sebilangan besar orang memikirkan Magnificent Mile ketika memikirkan Chicago, tetapi tempat membeli-belah di bandar ini jauh melampaui satu jalan raya. Terokai Wicker Park untuk hari yang kurang sesak yang dihabiskan dengan kad kredit anda: Anda akan mendapat segalanya dari hiasan rumah di Province, hingga pakaian berjenama di halaman. 45, untuk semua tajuk dalam senarai bacaan anda di Myopic Books.