Masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 pagi-10 pagi dan 7 malam-11 malam. Hari terbaik untuk menghantar di TikTok ialah Selasa, Khamis dan Jumaat. TikTok mungkin merupakan platform media sosial yang paling ketagihan dan digunakan untuk membuat pelbagai video jangka pendek. Ini adalah versi antarabangsa Douyin . Pada bulan September 2016 Douyin dibebaskan di China. Video TikTok memberikan kehairanan, kegembiraan, ketawa, dan kegembiraan. TikTok mempunyai lebih daripada 800 juta pengguna aktif dan pelbagai jenama juga dihubungkan dengan platform ini. Sekiranya anda ingin menjadi pengguna TikTok yang terkenal dan terkenal maka anda mesti tahu masa terbaik untuk membuat catatan di TikTok. Trend TikTok bergerak dengan kepantasan cahaya dan beberapa remaja telah menjadi bintang global dalam semalam. Sekiranya anda ingin menjadi bintang TikTok yang terkenal maka anda harus meningkatkan penglibatan dalam catatan anda.

Tik tok

TikTok adalah aplikasi perkongsian video dan dilancarkan pada bulan November 2017. Ia dimiliki oleh syarikat China ByteDance yang diasaskan oleh Zhang Yiming (pengusaha internet jutawan Cina) TikTok sangat popular di kalangan kanak-kanak dan remaja. Anda boleh membuat dan berkongsi video 15 saat mengenai sebarang topik di TikTok. Ia mempunyai banyak penapis dan beberapa ciri menarik. Anda boleh merakam, mengedit, dan menyiarkan video anda dari aplikasi tunggal ini. Terdapat pelbagai suara dan lagu di TikTok. Anda juga dapat mempercepat dan memperlahankan video anda dan juga mengubah latar belakang dengan bantuan beberapa penapis . Anda juga boleh merakam Duet (ciri yang membolehkan pengguna merakam dan menambahkan video baru pada video yang ada). Menurut laporan, pada Oktober 2020, lebih 2 bilion orang memuat turun TikTok (di seluruh dunia). Menurut Morning Consult, setelah "Zoom" dan "Peacock", TikTok adalah aplikasi ketiga yang paling cepat berkembang pada tahun 2020.

:pencil2: Evolusi:

TikTok berasal dari aplikasi "Musical.ly" yang pada awalnya dirilis pada bulan Ogos 2014. Pada 9 November 2017, ByteDance menghabiskan hingga US $ 1 bilion untuk membeli musical.ly. Ini adalah versi antarabangsa Douyin (aplikasi seperti TikTok yang dilancarkan pada asalnya di China pada bulan September 2016). TikTok boleh didapati dalam 75 bahasa dan 150 pasaran. Pada 23 Januari 2018, di antara muat turun aplikasi percuma di kedai aplikasi di Thailand dan negara lain, TikTok menduduki tempat nombor 1. Di Amerika Syarikat, TikTok telah dimuat turun oleh lebih daripada 130 juta orang. Banyak selebriti termasuk Jimmy Fallon dan Tony Hawk telah menggunakan TikTok sejak tahun 2018. Jennifer Lopez, Jessica Alba, Will Smith, dan Justin Bieber juga aktif di TikTok. Pada bulan Julai 2020, TikTok melaporkan hampir 800 juta pengguna aktif bulanan di seluruh dunia setelah kurang dari empat tahun keberadaannya.

:pencil2: Berlainan dengan aplikasi lain:

TikTok berbeza dengan aplikasi lain kerana ciri dan penapis penyuntingan video yang unik dan istimewa. Ia mempunyai pelbagai muzik, peralihan, animasi khas, grafik , dan banyak lagi. Oleh kerana setiap video berdurasi 15 saat, jadi orang menikmati videonya kerana semua video berbeza antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi, jika anda tidak menyukai video, anda boleh beralih ke video yang berikutnya dengan hanya satu sapu.

:pencil2: Syarat TikTok:

Terdapat beberapa syarat asas TikTok yang diberikan di bawah ini,

:arrow_right: Untuk halaman Anda:

For You adalah halaman utama atau tempat permulaan TikTok. Di halaman ini, anda dapat melihat video tren dan popular pengguna TikTok.

:arrow_right: Cari halaman:

Anda boleh menemui kandungan baru yang dikongsi ke TikTok di halaman Discover. Ini terletak di luar halaman Untuk Anda dan ia menawarkan kandungan berdasarkan tema , hashtag, video viral, dan banyak lagi.

:arrow_right: Suapan berikut:

Di sini anda dapat mencari video orang yang anda ikuti di aplikasi.

:arrow_right: Cabaran:

Cabaran adalah bahagian penting dalam TikTok dan memainkan peranan yang sangat penting dalam populariti pengguna.

:arrow_right: Duet:

Ini adalah ciri menarik di TikTok dan membolehkan pengguna merakam dan menambahkan video baru pada video yang ada.

:arrow_right: Hashtag:

Hashtag sangat penting untuk budaya dan algoritma TikTok.

:arrow_right: Pencipta Popular:

Pencipta TikTok yang popular adalah mereka yang memainkan peranan besar dalam memacu budaya aplikasi. Anda dapat melihat tanda biru :ballot_box_with_check: (tanda biru adalah tanda pencipta yang popular) dengan nama pengguna mereka.

:pencil2: Jenama di TikTok:

Jenama yang berbeza menggunakan TikTok untuk popularitinya. Jenama melakukan kolaborasi berbayar dengan pengguna TikTok terkenal untuk komersial produk mereka. Lebih-lebih lagi, syarikat antarabangsa yang berbeza telah bekerjasama dengan TikTok dan iklan mereka muncul ketika aplikasi dibuka. Anda juga dapat melihat iklan sebagai lensa berjenama, pelekat, dan kesan lain dari TikTok. Syarikat dan Jenama, yang bekerjasama dengan TikTok, membayar ByteDance (syarikat yang melancarkan TikTok) untuk kerjasama ini.

Ringkasan:

TikTok dianggap sebagai platform media sosial yang paling ketagihan pada masa ini dan ia adalah aplikasi perkongsian video pendek (15 saat) dan dilancarkan pada bulan November 2017. Ia dilancarkan oleh Syarikat ByteDance dan Ketua Pegawai Eksekutif ByteDance adalah Zhang Yiming. TikTok adalah versi antarabangsa Douyin yang serupa dengan TikTok. TikTok mempunyai banyak ciri dan penapis yang menarik. Terdapat istilah yang berbeza untuk TikTok. Pelbagai jenama dan syarikat menggunakan TikTok untuk komersial produk mereka.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Influencer Marketing Hub menganalisis lebih dari 100,000 video untuk mengetahui jawapan kepada soalan, "Apa waktu terbaik untuk menghantar di TikTok?" Mereka mendapat tahu masa terbaik untuk menghantar di TikTok untuk setiap hari dalam seminggu (dalam Waktu Standard Timur).

:arrow_right: Isnin:

6 pagi, 10 pagi dan 10 malam adalah waktu terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Isnin.

:arrow_right: Selasa:

2 pagi, 4 pagi dan * 9 pagi adalah waktu terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Selasa.

:arrow_right: Rabu:

Pada hari Rabu, 7 pagi, 8 pagi, dan 11 pagi adalah masa terbaik untuk menghantar di TikTok.

:arrow_right: Khamis:

9 pagi, * 12 malam, dan 7 malam adalah waktu terbaik untuk memuat naik di TikTok pada hari Khamis.

:arrow_right: Jumaat:

* 5 pagi, 1 petang dan 3 petang adalah waktu terbaik pada hari Jumaat untuk menghantar di TikTok.

:arrow_right: Sabtu:

11 pagi, 7 malam, 8 malam adalah waktu terbaik Sabtu untuk memuat naik di TikTok.

:arrow_right: Ahad:

Pada hari Ahad, 7 pagi, 8 pagi dan 4 petang adalah masa terbaik untuk menghantar di TikTok.

Catatan: Masa yang ditandai dengan tanda bintang (*) menawarkan tahap penglibatan yang tinggi.

Waktu penyebutan di atas adalah masa terbaik global untuk disiarkan di TikTok. Tetapi pada hakikatnya, masa terbaik untuk menyiarkan TikTok untuk setiap pencipta adalah berbeza.

:pencil2: Cari masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Anda boleh mendapatkan banyak maklumat mengenai kandungan dan pengikut anda dalam analisis TikTok. Analisis akaun TikTok anda dapat memberitahu anda tentang masa terbaik untuk mengeposkan di TikTok dan juga memberi anda maklumat mengenai kapan khalayak anda paling aktif. Anda mesti mempunyai akaun Pro di TikTok untuk mengakses analisis TikTok anda.

:arrow_right: Langkah pertama, akaun Pro untuk melihat analisis TikTok

Anda harus menaik taraf akaun TikTok anda dan ini hanya akan memakan masa sebentar. Akaun pro diperlukan untuk melihat analisis TikTok anda. Metrik profil dan pandangan data dibuka dengan beralih ke akaun Pro dan ini adalah kunci untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok.

Arahan untuk beralih ke akaun profesional:

:sparkles: Pertama, ketik tiga titik di sudut kanan atas halaman profil anda. Ketiga-tiga titik ini menunjukkan pilihan menu.

:sparkles: Sekarang pergi ke "Urus akaun saya"

:sparkles: Sekarang pilih "Tukar ke akaun Pro" untuk memulakan proses.

:sparkles: Pilih industri perniagaan anda dari senarai.

Selepas ini, anda akan menghantarnya kembali ke menu akaun anda dan anda akan menerima pemberitahuan bahawa anda telah beralih ke akaun pro. Apabila akaun TikTok anda memuat semula akaun Pro maka anda akan dapat melihat item menu baru, "Analitis".

:arrow_right: Langkah kedua, analisis TikTok:

Sebelum melangkah lebih jauh, kita harus mengetahui tentang alat analisis. Anda akan menemui tiga tab di bahagian analitik akaun Pro.

:sparkles: Gambaran keseluruhan:

Anda dapat melihat paparan video, paparan profil, dan pengikut anda dari tab ini.

:sparkles: Kandungan:

Anda dapat melihat metrik (paparan, suka, komen dan purata masa tonton) di sini pada siaran anda.

:sparkles: Pengikut:

Tab ini memberi anda maklumat mengenai pertumbuhan pengikut anda, wilayah teratas, kandungan yang telah mereka libatkan, dan aktiviti mereka.

:arrow_right: Langkah ketiga, kenal pasti lokasi khalayak anda:

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok bergantung pada lokasi penonton anda. Pilihan Wilayah Teratas (di tab pengikut analitik) memudahkan anda mengetahui di mana khalayak anda berada dan ini akan membantu anda untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menyiarkan di TikTok. Berikut adalah contoh halaman pakar TikTok Teratas Wilayah Rachel Pederson. Anda dapat melihat bahawa sebahagian besar penontonnya berada di AS. Dia juga mempunyai penonton yang besar di Iraq.

Apabila anda mengetahui tentang lokasi pengikut anda, anda boleh menggunakan masa terbaik (global) untuk menyiarkan di TikTok yang disebutkan di atas meramalkan kapan khalayak anda kemungkinan besar berada dalam talian.

:arrow_right: Langkah keempat, apabila pengikut anda paling aktif:

Untuk mencari masa terbaik untuk menghantar di TikTok, anda harus mengetahui bila pengikut anda paling ramai. Untuk tujuan ini, anda harus memilih "Follower Activity" di bawah tab pengikut analisis TikTok anda. Di sini anda dapat mengetahui maklumat mengenai kapan pengikut anda paling aktif dalam sehari. Sekarang anda harus menukar jam di mana pengikut anda paling aktif ke zon waktu lokasi pengikut anda.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Contohnya, jika pengikut anda paling aktif antara pukul 16:00 dan 18:00 UTC dan jika majoriti pengikut anda berpusat di Itali, maka masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok ialah 6 petang hingga 9 malam.

:arrow_right: Langkah kelima, pantau prestasi kandungan anda:

Ini adalah langkah terakhir untuk mengetahui masa terbaik anda untuk membuat catatan di TikTok. Untuk ini, anda mesti melihat kandungan berprestasi tertinggi.

Buka tab "kandungan" dalam analisis dan di sini anda dapat melihat prestasi siaran anda selama tujuh hari terakhir.

Dengan mengklik video, anda akan mendapat maklumat mengenai video seperti jumlah tontonan, waktu tonton rata-rata, masa sumber lalu lintas , dan juga dari mana datangnya pandangan anda.

Sekarang ketahui berapa banyak suka, komen dan perkongsian yang diterima oleh video anda.

Dan lihat, apakah ada hubungan antara ketika video TikTok disiarkan dan prestasi video?

Anda harus membuat lembaran Microsoft Excel atau Google untuk mencatat data semua video anda, proses ini sedikit ilmiah dan memakan masa tetapi sangat penting untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok. Lembaran anda dapat memberikan idea yang bernas tentang masa terbaik anda untuk menyiarkan di TikTok.

Ringkasan:

Sekiranya anda ingin menjadi terkenal di TikTok, anda mesti tahu mengenai masa terbaik untuk membuat catatan di TikTok. Influencer Marketing Hub memberitahu kami mengenai masa terbaik global untuk mengeposkan di TikTok tetapi masa terbaik untuk menghantar di TikTok adalah berbeza bagi setiap orang. Untuk mengetahui mengenai masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok, anda perlu beralih ke akaun Pro untuk melihat analisis TikTok. Dari analisis TikTok, anda boleh mendapatkan maklumat mengenai lokasi pengikut anda dan masa mereka paling aktif di TikTok.

:pencil2: Kaedah untuk meningkatkan pengikut anda

Terdapat lima kaedah untuk meningkatkan pengikut anda.

:arrow_right: Cari faktor X anda:

Sekiranya anda ingin menarik sebilangan besar orang maka anda harus menjadikan diri anda istimewa. X-factor adalah kemahiran atau ciri fizikal dan X-factor adalah sifat atau kumpulan sifat yang menjadikan penampilan anda lebih menarik.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Contohnya, Logan Paul dan Liza Koshy terkenal dengan video lucu dan gila mereka. Dengan rasa humor dan personaliti komedi yang kuat, mereka bersinar di media sosial. Sekiranya anda tidak pasti mengenai faktor X anda, tanyakan kepada keluarga dan rakan, mereka pasti akan membantu anda dalam mencari faktor X anda.

:arrow_right: Muat naik video maksimum:

Muat naik video TikTok maksimum dalam seminggu dan ini memerlukan lebih banyak kreativiti . Tetapi anda harus melakukannya untuk menarik penonton yang besar terhadap diri anda.

:arrow_right: Kerjasama:

Anda akan mendapat lebih banyak pengikut dengan bekerjasama dengan pengguna TikTok yang lain. Anda juga boleh berkolaborasi dengan jenama untuk menjadi popular dan melalui kolaborasi, orang akan memperhatikan anda dan video anda.

:arrow_right: Ikuti cabaran:

Cabaran adalah kaedah terbaik untuk menarik pengikut dan cabaran masih disukai di TikTok. Cabaran adalah cara mudah untuk menghadap penonton. Anda harus menghadapi cabaran yang sedang tren kerana orang memperhatikannya. Dengan cara ini, pandangan dan suka anda akan bertambah.

:arrow_right: Gunakan Hashtag (#):

Hashtag adalah elemen media sosial yang sangat penting. Gunakan Hashtag yang berkaitan dengan video dan elemen dalam video anda. Untuk mengetahui Hashtag, tampal kata kunci pertama anda di menu carian anda dan ketuk pada tab “HashTags”. Sekarang ambil hashtag yang mempunyai lebih banyak paparan. Dengan cara ini, lebih banyak orang akan mendekati video anda.

Ringkasan:

Terdapat kaedah yang berbeza untuk menjadi terkenal di TikTok. Anda harus tahu mengenai faktor X anda. Anda mesti memuat naik video maksimum dan harus berkolaborasi dengan pengguna TikTok yang lain. Ikuti cabaran dan gunakan Hashtag untuk menjadi terkenal di TikTok.

:arrow_right: 10 negara teratas dengan bilangan pengguna TikTok yang lebih besar

:sparkles: India:

India mempunyai sekitar 119.3 juta pengguna TikTok.

:sparkles: Amerika Syarikat:

Amerika Syarikat mempunyai sekitar 39.6 juta pengguna TikTok.

:sparkles: Turki:

Kira-kira 38.4 juta orang menggunakan TikTok di Turki.

:sparkles: Rusia:

Kira-kira 24.3 juta orang di Rusia menggunakan TikTok.

:sparkles: Mexico:

Di Mexico , kira-kira 19.7 juta orang aktif di TikTok.

:sparkles: Brazil:

Kira-kira 18.4 juta orang aktif di TikTok di Brazil.

:sparkles: Pakistan:

11.8 juta orang menggunakan TikTok di Pakistan.

:sparkles: Arab Saudi:

Di Arab Saudi, 9.7 juta orang aktif di TikTok.

:sparkles: Perancis:

Kira-kira 9.1 juta orang menggunakan TikTok di Prance.

:sparkles: Jerman:

Kira-kira 8.8 juta orang di Jerman menggunakan TikTok.

:pencil2: 8 TikTokers paling terkenal di dunia:

Di sini kita akan membincangkan mengenai 8 personaliti TikTok paling popular di dunia.

:arrow_right: Charli D'Amelio:

Dia adalah orang yang paling terkenal di TikTok. Dia tinggal di United State. Dia diikuti oleh 101.9 juta orang dan mempunyai 8 bilion suka di akaun TikToknya. Nama pengguna akaun TikToknya adalah "charlidamelio" . Dia adalah personaliti media sosial Amerika. Dia juga seorang penari dan aktif di platform media sosial lain, Instagram , YouTube, Twitter, dan Facebook. Dia mengambil bahagian dalam banyak pertandingan tarian dan berlatih tarian selama kira-kira sepuluh tahun. Charli D'Amelio adalah bintang TikTok dengan penghasilan tertinggi kedua. Menurut Forbes, nilai bersih Charli D'Amelio adalah $ 4 juta. Dia mempunyai 40 juta pengikut di akaun Instagramnya.

:arrow_right: Addison Rae Easterling:

Addison Rae Easterling adalah orang kedua paling terkenal di TikTok. Dia mempunyai 70.7 juta pengikut 4.5 bilion suka. "addisonre" adalah nama pengguna di TikTok. Dia adalah bintang TikTok yang berpendapatan tertinggi. Menurut Forbes, kekayaan bersihnya adalah $ 5 juta. Dia mempunyai akaun di platform media sosial lain seperti Instagram, YouTube , Twitter, dan Facebook. Dia adalah sangat terkenal di YouTube.Dia mempunyai 37.2 juta pengikut di akaun Instagramnya.

:arrow_right: Raja Zach:

Zachary Michael King adalah nama sebenarnya Zach King. Dia adalah personaliti internet Amerika. Zach King adalah orang ketiga yang paling banyak diikuti di TikTok dan mempunyai 53.1 juta pengikut. Dia mempunyai 633.7 juta suka di akaun TikToknya. Nama pengguna akaun TikToknya adalah "zachking" . Nilai bersih Zach King adalah $ 3 juta. Zach King mempunyai 405.4k pengikut di akaun Instagramnya.

:arrow_right: Loren Gray:

Loren Gray adalah penyanyi Amerika yang bergaya dan cantik dan merupakan orang keempat yang paling banyak diikuti di TikTok. "Lorengray" adalah nama pengguna akaun TikToknya. Dia mempunyai 50 juta pengikut dan 2.7 bilion suka di akaun TikToknya. Dia berumur 18 tahun dan salah satu selebriti paling berjaya di dunia pada tahun 2021. Dia memperoleh $ 197,500 dari setiap video TikTok.

:arrow_right: Ksatria Spencer Polanco:

Spencer Polanco Knight mempunyai 49.5 juta pengikut di TikTok dan 1.2 bilion suka pada videonya. Dia terkenal dengan video beatboxing. Dia tidak mempunyai banyak pengikut di akaun Instagramnya (hanya 969k). nilai bersihnya adalah $ 1.2 juta.

:arrow_right: Dixie D'Amelio:

Dixie D'Amelio mempunyai 45.6 juta pengikut dan 1.6 bilion suka di akaun TikToknya. Nama pengguna akaun TikToknya adalah "dixiedamelio" . Dia adalah kakak sebenar Charli D'Amelio yang merupakan bintang TikTok yang paling terkenal dan paling diikuti. Dia lebih tua daripada Cahrli D'Amelio. Nilai bersihnya adalah $ 1 juta. Dia terkenal dengan video tariannya. Dia mempunyai 21.6 juta pengikut di akaun Instagramnya .

:arrow_right: Bella Poarch:

Bella Poarch mempunyai 45.3 juta pengikut dan 821.7 juta suka di akaun TikToknya. Dia berumur 23 tahun dan berasal dari USA. Nilai bersih Bella Poarch adalah 200k hingga 300k. dia mempunyai 197 ribu pelanggan di akaun YouTubenya dan 8.4 juta pengikut di akaun Instagramnya . Bio Instagramnya memberitahu bahawa dia masih berada di Tentera Laut AS.

:arrow_right: Akan smith

Will Caroll Smith adalah pelakon Amerika, pelawak, penulis lagu, penerbit filem, dan rapper. Dia tinggal di USA. Will Caroll Smith menyertai TikTok pada Oktober 2019. Akaun TikToknya adalah " @willsmith ". Dia mempunyai 270 juta hati dan 47 juta pengikut di akaun TikToknya. Dia juga personaliti Instagram yang sangat terkenal. Nama pengguna akaun Instagramnya adalah "willsmith". Dia telah menyiarkan 1126 catatan dan mempunyai 52.6 juta pengikut di Instagram. Menurut Wealthy Gorilla, nilai bersih Will Smith adalah $ 350 juta.

:pencil2: 8 TikTokers paling terkenal di Pakistan:

TikTok sangat terkenal di Pakistan. Di sini kita akan membincangkan orang TikTok yang terkenal di Pakistan.

:arrow_right: Jannat Mirza:

Dia adalah bakat Pakistan yang muncul dan orang paling popular di TikTok. Jannat Mirza mempunyai 12.6 juta pengikut dan 327.3 juta menyukai akaun TikToknya. Dia berumur 22 tahun dan tergolong dalam keluarga Punjab di Punjab. Dia belajar Fesyen dan Kesenian di Government College University of Faisalabad (GCUF).

:arrow_right: Kanwal Aftab:

Kanwal Aftab mendapat populariti dari YouTube dan sekarang dia adalah orang TikTok kedua yang paling banyak diikuti di Pakistan. Dia mempunyai 10. 9 juta pengikut dan 372.3 juta hati di akaun TikToknya. Dia berumur 22 tahun dan belajar Bs Mass Communication dari University of Central Punjab. Dia tergolong dalam keluarga Punjabi di Lahore.

:arrow_right: Zulqarnain Sikandar:

Zulqarnain Sikandar mempunyai 10.7 juta pengikut di TikTok dan 563.9 juta hati di videonya. Dia berumur 22 tahun. Zulqarnain tergolong dalam Gujrat. Dia baru-baru ini bergabung dengan industri tayangan Pakistan dan bekerja di drama bersiri TV Ekspres "Masters".

:arrow_right: Alishba Anjum:

Dia adalah salah satu bintang TikTok yang paling cantik dan berbakat di Pakistan. Alishba mempunyai 10.7 juta pengikut dan 266.4 juta suka di akaun TikToknya. Dia berumur 20 tahun. Dia adalah saudara perempuan Jannat Mirza yang sebenar yang merupakan bintang TikTok Pakistan yang paling terkenal.

:arrow_right: Malik Usman Asim:

Malik Usman adalah bintang TikTok Pakistan yang terkenal dan dia mempunyai 9.7 Juta pengikut dan 370.2 Juta di akaun Tiktoknya. Dia terkenal dengan video lucu. Dia adalah pencipta video Pakistan yang unik dan berbeza.

:arrow_right: Ali Khan:

Ali Khan mempunyai 9.1 juta pengikut di TikTok dan 699.6 juta suka di akaunnya. Dia terkenal dengan jalan Salomo yang bergaya dengan kaca merah. Dia berumur 23 tahun dan dilahirkan dan dibesarkan di Hyderabad, Sindh. Dia dikenali sebagai Ali Khan Hyderabadi. Pada masa ini, Ali khan mempunyai 9.1 Juta pengikut dan 689.6 Juta suka di akaun TikToknya.

:arrow_right: Nadeem Mubarak:

Nadeem Mubarak mempunyai 8.1 juta pengikut dan 385.8 juta hati di akaun TikToknya. Dia berumur 25 tahun. Dia dilahirkan dan dibesarkan di Lahore dan dikenali sebagai Nadeem Nani wala (dia menjadi terkenal kerana neneknya). Sekarang, dia tinggal di London.

:arrow_right: Dolly (Nousheen Saeed)

Dolly Leo juga merupakan bintang TikTok yang sangat popular. Dia mempunyai 7.8 juta pengikut di TikTok dan 211.5 juta suka di videonya. Dia tergolong dalam keluarga Punjabi. Dia dilahirkan di Lahore dan tinggal di Lahore. Dia juga seorang model . Dia telah menjalankan kecantikan selama 10 tahun.

Soalan Lazim (Soalan Lazim).

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya mengenai masa terbaik untuk menghantar di TikTok.

1. Adakah masa menjadi popular di TikTok?

Ya, masa penting untuk menjadi popular di TikTok. Masa terbaik untuk menghantar di TikTok adalah berbeza di TikTok. Terdapat dua faktor utama untuk mencari masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok.

:sparkles: Lokasi khalayak anda.

:sparkles: Masa penonton anda aktif.

2. Bagaimana mendapatkan lebih banyak pandangan mengenai TikTok?

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan lebih banyak tontonan mengenai video TikTok.

:sparkles: Ikuti trend.

:sparkles: Ikuti cabaran.

:sparkles: Ingatlah untuk terlibat.

:sparkles: Buat video yang lebih pendek.

:sparkles: Tambahkan muzik ke video anda.

:sparkles: Buat kandungan berkualiti tinggi.

3. Bolehkah anda membeli pengikut TikTok?

Ya, anda boleh membeli pengikut TikTok. Terdapat pakej berbeza untuk membeli pengikut TikTok. Pakej ini bermula dari $ 6.99 untuk 250 pengikut hingga $ 79.99 untuk 5000 pengikut TikTok.

4. Bagaimana anda dapat mengetahui pengikut palsu?

Anda boleh mengetahui pengikut palsu dengan menyedari bahawa,

:sparkles: Nama pengguna pengikut palsu mempunyai puluhan nombor dan gabungan huruf secara rawak.

:sparkles: Mereka tidak mempunyai foto profil.

Mereka mengikuti ribuan akaun tetapi tidak mempunyai pengikut atau hanya beberapa pengikut.

:sparkles: Mereka mempunyai beberapa catatan dan tidak ada catatan di akaun mereka.

:sparkles: Sekiranya mereka menyiarkan, pos mereka adalah mengenai gambar stok .

5. Bagaimana saya boleh sampai di halaman Untuk Anda di TikTok?

Terdapat 6 petua untuk masuk ke halaman Untuk Anda,

:sparkles: Gunakan Hashtag (mempunyai jumlah paparan yang banyak)

:sparkles: Buat video yang lebih pendek.

:sparkles: Siarkan video apabila penonton anda paling berminat.

:sparkles: Tambahkan bunyi tren pada video anda.

6. Bolehkah anda menjadi kaya dari TikTok?

Setelah anda terkenal di TikTok, syarikat dan jenama yang berbeza ingin bekerjasama dengan anda untuk komersial produk mereka. Kerjasama ini selalu dibayar dan anda menjadi kaya dengan cara ini.

7. Adakah baik untuk membeli pengikut TikTok?

Tidak, ini tidak bagus untuk membeli pengikut TikTok kerana akaun pengikut palsu selalu tidak aktif. Pengikut palsu akan merosakkan pertunangan anda.

8. Siapakah ratu TikTok?

Charli D'Amelio adalah permaisuri TikTok. Dia adalah personaliti media sosial Amerika dan orang yang paling banyak diikuti di TikTok dan bintang kedua tertinggi dengan TikTok. Menurut Forbes, nilai bersih Charli D'Amelio adalah $ 4 juta.

9. Siapakah bintang TikTok yang berpendapatan tertinggi?

Addison Rae Easterling adalah bintang tertinggi TikTok dan orang kedua paling diikuti di TikTok. Dia adalah personaliti media sosial Amerika, penari, dan YouTuber. Menurut Forbes, nilai bersih Addison Rae Easterling adalah $ 5 juta.

Kesimpulan:

TikTok adalah platform media sosial yang digunakan untuk membuat dan memuat naik video pendek sekitar 15 saat sahaja. TikTok berasal dari musical.ly. Ia berbeza dengan aplikasi media sosial yang lain kerana ciri dan penapisnya yang menarik dan unik. Anda boleh merakam, mengedit, dan memuat naik video anda dari aplikasi ini. Untuk menjadi popular di TikTok, anda mesti tahu masa yang paling sesuai untuk membuat catatan di TikTok. Menurut Influencer Marketing Hub, waktu terbaik untuk menghantar di TikTok adalah 6 pagi hingga 10 pagi dan 7 malam hingga 11 malam dan hari terbaik untuk menghantar di TikTok adalah hari Selasa, Khamis, dan Jumaat. Walau bagaimanapun, masa terbaik untuk menghantar di TikTok untuk semua orang adalah berbeza dan anda semestinya mempunyai akaun Pro di TikTok untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok. Terdapat kaedah yang berbeza untuk menjadi terkenal di TikTok. TikTok juga sangat terkenal di kalangan remaja Pakistan.

Artikel berkaitan

Masa terbaik untuk menghantar di Tik Tok berubah dari hari ke hari. Sepanjang minggu waktu untuk menyiarkan video Tik Tok adalah berbeza yang akan membawa lalu lintas kepada yang menyiarkannya. Menurut Waktu Standard Eartern setelah analisis 10000 catatan di Tik Tok oleh Influencer Marketing Hub.

Isnin 10 malam, 10 pagi, 6 pagi
Selasa 9 pagi, 4 pagi, 2 pagi
Hari Rabu 11 malam, 8 pagi, 7 pagi
Khamis 7 malam, 12 pagi, 9 pagi
Jumaat 3 petang, 1 petang, 5 pagi
Sabtu 8 malam, 7 malam, 11 pagi
Ahad 4 petang, 8 pagi, 7 pagi

Tik Tok adalah untuk menarik penonton ke platform anda dan melakukan ini menjadi sangat mudah jika anda tahu bagaimana meningkatkan jumlah penonton. Mempunyai idea bahawa bilakah kebanyakan orang dapat menonton siaran anda akan membantu meningkatkan jumlah tontonan dan menjadikan anda bintang Tik Tok terunggul. Jumlah pengikut yang akan meningkat sangat bergantung pada kandungan yang anda hasilkan. Mengetahui masa terbaik untuk menghantar adalah satu peretasan tetapi ia tidak akan memberikan hasil yang sama setiap hari kerana tren media sosial terus berubah setiap hari. Sekiranya menyiarkan video pada waktu tertentu telah membuat anda pengikut tetapi kali kedua tidak ada jaminan untuk mendapatkan penonton yang sama.

Tahu khalayak anda?

Anda harus tahu siapa kandungannya. Sekiranya anda ingin menarik orang ke kandungan anda dari seluruh dunia, anda harus tahu negara mana yang mempunyai akaun paling banyak dimuat turun di Tik Tok. Contohnya di Thailand 1 antara 7 mempunyai akaun di Tik Tok. India mempunyai 20 juta pengguna, Amercia mempunyai 14 juta dan China mempunyai 150 juta akaun. Gunakan lebih banyak statistik dari internet untuk mengetahui bahagian dunia mana yang anda sasarkan dan jumlah penonton yang dapat anda tarik

Pastikan anda mengetahui zon waktu mereka dan kemudian anda mencari masa terbaik untuk menyiarkan video di Tik Tok

Menyasarkan penonton

Tik Tok kini hadir dengan ciri akaun Pro di mana anda dapat mengenali khalayak yang anda sasarkan dan berapa jumlah mereka dan berapa bahagian lelaki dan wanita di dalamnya dan juga wilayah tempat mereka berada. Anda boleh beralih ke akaun Pro dengan mudah.

 • · Buka aplikasi Tik Tok
 • · Pergi ke profil anda
 • · Tiga titik di sebelah kanan akan membuka Tetapan dan Privasi
 • · Ketik pada Tukar ke Pro
 • · Ikuti langkah selepas itu.
 • · Sekarang akaun telah dialihkan ke Pro dan anda dapat dengan mudah mengakses analisis audiens sasaran anda.

Untuk mengetahui perincian penonton

 • · Pergi ke kawasan Privasi dan Tetapan
 • · Pergi ke bahagian Akaun dan ketuk Analitis
 • · Ketuk Pengikut dan ketahui mengenai penonton yang anda mahukan

Masa terbaik untuk menghantar

Setelah memutuskan khalayak mana yang paling sesuai untuk kandungan dan cita-cita anda untuk mendapatkan lebih banyak pengikut, anda perlu tahu masa yang paling sesuai untuk menyiarkan video. Sekiranya berada di luar zon waktu anda, ketahui dengan teliti perbezaan antara zon waktu. Contohnya seseorang yang membuat catatan di Thailand kerana mendapat penonton dari India perlu mempunyai perbezaan masa hanya 30 minit. Dan jika penonton kita di Kanada atau AS, itu adalah perbezaan besar 8 jam.

Inilah yang perlu anda uruskan sendiri kerana Tik Tok atau tidak ada aplikasi lain yang dapat membantu menjadualkan kandungan yang disiarkan.

Setiap penulis, otoritas, dan karya TikTok mempunyai selera makan yang terdapat dalam sektor yang khas. Yang penting ialah anda mencari ** masa terbaik untuk menyiarkan ** mengenai dasar yang terdapat pada penonton anda. Tidak ada tujuan duel. Apabila pergerakan dan tindakan pelanggan berubah di TikTok, penonton anda akan mengawal masa utama untuk menghantar. Anda mesti merancang jadual waktu untuk menyesuaikan penonton istimewa anda.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Connoisseur Marketing Pivot melakukan kajian untuk mengenali persimpangan dunia terkemuka untuk mempertaruhkan TikTok. Dalam catatan tersebut, mereka memeriksa ratusan ribu saham TikTok untuk mencari jalan utama yang akan dipertaruhkan setiap hari dalam seminggu.

Terdapat tindak balas rekod mereka di Eastward Time (ET):

HARI 1 Isnin: Enam pagi, sepuluh pagi, sepuluh malam HARI 2 Selasa: dua pagi, empat pagi, * sembilan pagi HARI 3 Rabu: tujuh pagi, lapan pagi, sebelas pagi HARI 4 Jam: sembilan pagi, * dua belas malam, tujuh malam HARI 5 Jumaat: * lima pagi, satu petang, tiga petang HARI 6 Sabtu: sebelas pagi, tujuh malam, lapan malam HARI 7 Matahari: tujuh pagi, lapan pagi, empat petang

Rakam: Tempoh watak berbentuk bintang (*) adalah ketika TikTokers kebanyakan terdapat di rostrum.

Dari catatan ini, kita dapat menyimpulkan bahawa titik utama untuk mempertaruhkan TikTok adalah; enam pagi hingga tujuh pagi tujuh malam hingga sebelas malam. Walaupun zaman dengan kardinal yang menjulang tinggi adalah; 1. Selasa selewat-lewatnya jam 9 pagi 2. Khamis selewat-lewatnya jam 12 malam 3. Hari Jumaat jam 5 pagi.

TikTok: privasi & keselamatan 'keutamaan'

Seorang pengantara TikTok menyatakan: "Privasi dan keselamatan adalah hierarki utama untuk TikTok dan kami memiliki panduan, panggilan, dan teknologi yang kuat di sektor ini untuk menyokong pemeliharaan. semua pengguna, dan pengguna remaja kita secara khusus. Kami percaya pada asas yang tidak berasas. dan melihat dengan penuh minat. menerangkan langkah-langkahnya. "

Adakah ini merumitkan jangka masa anda mempertaruhkan TikTok?

Sekiranya anda menginginkan tempoh anda di TikTok dengan tulus, anda membuat satu keinginan untuk memastikan bahawa anda mempertaruhkan video anda pada masa-masa utama untuk mendapatkan janji maksimum. Kami telah melindungi tempoh utama untuk ini dalam jawapan ini.

Dua objek utama yang menunjukkan ini adalah:

Di mana penonton anda dapati? dan Berapa tempoh penonton anda? selain itu, jika anda menggunakan penerangan TikTok untuk runcit, anda ingin mempertaruhkan video ketika penonton tempat anda bersemangat.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mempertaruhkan TikTok?

** empat puluh lapan jam **

Jam ini mungkin 48 jam kemudian berturut-turut atau hingga tujuh hari kemudian, sepertinya tidak ada irama atau penyebabnya! Pada masa ini, kami dapat memastikan bahawa Walaupun video sedikit demi sedikit meningkatkan suka, pandangan dan komen, kesimpulan TikTok dapat mendorong video anda disertakan dengan halaman Untuk Anda, lancar jika bukan video baru yang memukau.

ringkasan

Tempoh utama sejagat untuk mempertaruhkan TikTok adalah zon yang luar biasa untuk dibuka. Tetapi dalam fantasi, setiap penulis, otoritas, atau pukulan akan mempunyai sedikit masa utama untuk mempertaruhkan TikTok. Tidak ada hasil dua tujuan.

Apakah masa terbaik untuk menghantar di TikTok di UK?

Sesuai dengan rekod, tempoh utama untuk mempertaruhkan TikTok di UK adalah: Isnin: sebelas pagi, tiga petang, & tiga pagi Sel: tujuh pagi, sembilan pagi, & dua petang Rabu: dua belas malam, satu petang, & empat petang Khamis: 2:00, 17:00, & 00:00 Jum: am sepuluh, 6:00, & 8:00 Satur: 4:00, 00:00, & satu am Sun: 12:00, 01:00, dan 9 tahap pm penglibatan secara khusus luas pada; Selasa pukul 2 petang & Jumaat pada 10 pagi.

Waktu utama untuk mempertaruhkan TikTok Video adalah berbeza bagi Setiap Orang.

Kenapa? Setiap pencipta dan pengikutnya berbeza! Kedudukan, perhatian, usia, dan identiti penonton yang anda inginkan akan mengambil bahagian dalam drama ini. Oleh itu, jika anda ingin mendapatkan bantuan mengenai daya saing dan anda serius untuk mencari masa terbaik untuk menyiarkan di TikTok, ada beberapa cara yang boleh anda lakukan lakukannya.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok:

TikTok meletup! Lebih-lebih lagi, sekiranya anda sekarang menjadi TikToker atau memikirkan untuk mendapatkannya, kemungkinan besar anda telah mempertimbangkan bagaimana menumbuhkan ramai orang. Anda juga pernah bertanya pada diri sendiri, "bilakah peluang terbaik untuk membuat catatan di TikTok?"

Lebih-lebih lagi, anda berada dalam hubungan baik dalam mencari jawapan untuk dua masalah tersebut. Sejujurnya, mencari peluang yang sesuai untuk menghantar bahan melalui media dalam talian tidak mudah. Memang, terdapat banyak perincian dan pemikiran di luar sana untuk pelbagai peringkat. Walau bagaimanapun, ia bergerak struktur dan berubah secara praktikal dari hari ke hari. Begitu juga, kerana anda menghasilkan banyak pilihan dan mengikuti jenis bahan tertentu pada waktu tertentu, itu tidak memastikan bahawa apa yang anda hantar seterusnya akan melayang.

Secara keseluruhan, bagaimana anda dapat melacak peluang terbaik untuk menyiarkan di TikTok? Juga, bagaimana anda dapat meningkatkan penciptaan zat anda untuk menghasilkan yang lebih besar setelahnya? Dalam siaran ini, kami akan memberikan kedua-dua pertanyaan penting yang perlu anda buat untuk mengesan peluang terbaik untuk disiarkan di TikTok untuk orang ramai. Setiap kali anda menjawab pertanyaan ini, anda perlu memikirkan cara mengembangkan kumpulan anda.

Walaupun memilih peluang ideal terbaik untuk menyiarkan di TikTok boleh menjadi tidak menentu, berikut adalah hasil dari lebih daripada 100,000 hadiah yang kami kaji untuk mengetahui kadar komisen terbaik. (semua dikomunikasikan di EST dan mengabaikan kawasan):

 • Isnin: 6 pagi, 10 pagi, 10 malam
 • Selasa: 2 pagi, 4 pagi, * 9 pagi
 • Rabu: 7 pagi, 8 pagi, 11 malam
 • Khamis: 9 pagi, * 12 pagi, 7 malam
 • Jumaat: * 5 pagi, 1 petang, 3 petang
 • Sabtu: 11 pagi, 7 malam, 8 malam
 • Ahad: 7 pagi, 8 pagi, 4 petang

Media dalam talian telah membuat keperluan yang konsisten untuk penggunaan bahan. Tidak kira sama ada video, GIF, atau sambungan ke artikel, individu suka melihat melalui suapan mereka untuk menemui sesuatu untuk berehat. Dan perlu diingat bahawa mencipta bahan haruslah menjadi objektif anda secara konsisten (sesuatu yang akan kami bahas lebih jauh di bawahnya), anda juga perlu sedar bila harus bergaul dengan orang ramai.

Berikut adalah dua pertanyaan yang perlu diajukan kepada diri sendiri untuk mengetahui peluang terbaik untuk menghantar bahan di TikTok:

Di manakah Penonton Anda Ditetapkan?

TikTok, serupa dengan semua peringkat media berasaskan web, mempunyai pangkalan pelanggan di seluruh dunia. Sebagai contoh, 1 daripada setiap tujuh individu di Thailand telah memuat turun aplikasi tersebut. Terdapat lebih daripada 20 juta pelanggan di India, sementara China masuk 150 juta dan lebih dari 14 juta di AS.

Sebab apa nombor ini penting?

Sekiranya anda mempunyai banyak orang di seluruh dunia, ini akan memberi kesan kepada seberapa banyak bahan yang anda hasilkan. Hal ini juga mempengaruhi ketika anda harus memberikan makna. Oleh itu, anda akan melihat kawasan waktu mengarahkan jumlah bahan anda pada waktu paling sibuk di dalam topografi tertentu.

Bagaimana anda menggunakan data ini untuk mengetahui peluang ideal terbaik untuk menghantar di TikTok?

Sebagai permulaan, bangunlah di mana para penyembah anda berada. TikTok pada masa ini menawarkan peluang untuk mengubah akaun pelanggan biasa anda menjadi rekod Pro. Rekod pakar menyertakan banyak sorotan baru, salah satunya merangkumi penyelidikan.

Penyelidikan akan menunjukkan jumlah pengikut yang anda miliki, orientasi seksual mereka terbelah, dan domain teratas dari mana pemuja anda berasal. Sekiranya anda belum berubah menjadi rekod Pro, inilah tiketnya:

Buka aplikasi dan lawati profil anda. Kemudian, akses wilayah keselamatan dan tetapan anda dengan mengetuk tiga tempat di sebelah kanan atas skrin telefon bimbit anda. Pada ketika itu, pergi ke Tukar ke Akaun Pro.

Ikuti cara (ini mungkin termasuk mengesahkan nombor telefon bimbit anda sekiranya anda belum melakukannya). Apabila rekod anda ditukar menjadi rekod Pro, anda mempunyai pilihan untuk menjalani peperiksaan.

Pada Masa Yang Dimana Penonton Anda Bangun?

Anda telah mengetahui tempat orang ramai anda dijumpai.

Pada masa ini, ini adalah peluang yang tepat untuk menyelesaikannya ketika mereka berjaga-jaga.

Bahagian ini mungkin kelihatan sedikit penipu. Walau bagaimanapun, ini adalah perkara yang mudah untuk memahami wilayah masa. Contohnya, jika anda berada di Thailand dan mempunyai banyak penyokong di India dan Thailand, hanya ada satu jam 30 minit dalam masa yang berbeza untuk dipertimbangkan. Dengan perbezaan jangka masa yang sedikit, rancangan pengeposan anda tidak akan terganggu.

Sekiranya sekali lagi, anda mempunyai banyak orang di Amerika Utara dan UK, itu unik. Anda akan mempunyai rancangan dan jadual waktu dengan kontras masa lapan jam.

Malangnya, TikTok tidak menolong kegunaan tempahan. Begitu juga, tidak ada media berasaskan web aplikasi eksekutif (belum) yang membolehkan anda menyambungkan rekod TikTok anda ke catatan atau jadual waktu.

Anda perlu mengumpulkan jadual waktu untuk merangkumi kawasan paling penting dari mana peminat anda.

Mungkin tidak cantik. Selain itu, akan sangat sukar untuk terus berpeluang mengikuti banyak peluang di negara-negara dengan kontras waktu yang sangat besar, namun ini memberikan kesan sebagai cara terbaik untuk membuat liputan menyiarkan kandungan untuk kumpulan anda (buat masa ini).

Masa paling sesuai untuk menghantar di TikTok pada tahun 2021:

Sekiranya anda cuba menjadi TikTok anda, anda mungkin berfikir, "Apa peluang terbaik untuk menghantar di TikTok?"

Bagaimanapun, ini adalah pertanyaan yang menyusahkan untuk dibalas - terutamanya ketika TikTok bergerak dengan cepat.

Panggung pada masa ini mempunyai 800 juta pelanggan dinamik yang luar biasa di seluruh dunia - dan sedang berkembang. Anak-anak muda yang menggunakan latar belakang telah menjadi bintang di seluruh dunia buat masa ini. Juga, drift pada TikTok bergerak pada kelajuan cahaya.

Selepas itu, strategi pengembangan TikTok secara konsisten berubah dan maju.

Prosedur kecil lebih baik daripada tidak ada teknik, betul? Terutama apabila anda dapat membantu menyokong komitmen dan mengembangkan pengikut anda dengan berkongsi isi apabila sebahagian besar orang anda berada di web.

Peperiksaan paling terkini di dunia terbaik untuk ditayangkan di TikTok. Anda akan mengetahui peperiksaan TikTok untuk mencari peluang terbaik dan sesuai untuk menghantar di TikTok untuk orang ramai anda.

Untuk Semua Orang, Waktu Terbaik adalah berbeza untuk menghantar di TikTok.

Peluang terbaik di dunia untuk menghantar di TikTok adalah tempat yang luar biasa untuk bermula. Sekiranya, sebagai peraturan umum, setiap influencer, pembuat, atau jenama akan mempunyai kesempatan terbaik yang sangat unik untuk disiarkan di TikTok. Tidak ada pengaturan yang sesuai untuk semua.

Kenapa? Setiap pembuat dan pengikutnya luar biasa! Kawasan, minat, usia, dan orientasi seksual kumpulan minat anda akan memberi kesan.

Sekiranya anda perlu mendapatkan kelebihan yang signifikan daripada pembangkang dan anda tidak bercanda untuk mencari peluang terbaik untuk memposting.

Kaedah yang paling berkesan untuk Mencari Masa Terbaik untuk Menghantar di TikTok untuk Khalayak Anda:

TikTok memberikan pendekatan untuk menemui banyak data mengenai bahan dan penyokong anda - di manakah maklumat ini? Dalam peperiksaan TikTok.

Walaupun bukan sains yang tepat, semua yang anda perlukan untuk menyusun peluang ideal terbaik untuk menyiarkan video TikTok ditunjukkan dalam pemeriksaan rekod anda - mengingat data sebenar ketika orang anda umumnya dinamik.

Untuk Mengakses Analisis TikTok, Dapatkan Akaun Pro:

 • Sebelum siasatan, anda perlu beralih ke rekod TikTok Pro - ini memerlukan sedikit masa.
 • Kemudian, ketik "Uruskan rekod saya."
 • Dari sini, ketuk "Ubah ke Akaun Pro" untuk memulakan kitaran.
 • Pilih jenis rekod anda dan ikuti galas untuk menyelesaikan interaksi.
 • Apabila anda selesai, anda akan dihantar kembali ke menu rakaman anda, dan anda harus mendapat peringatan yang menjelaskan bahawa anda telah beralih ke catatan pakar TikTok.
 • Sekarang, anda mempunyai pilihan untuk melihat perkara menu lain: Analitis!

Biasakan diri anda dengan TikTok Analytics

Sebelum meneruskan, kita harus berhenti sebentar untuk merasa selesa dengan instrumen peperiksaan.

Di kawasan peperiksaan, anda akan menemui tiga tab:

Garis Besar: Tab ini memberikan sudut pandang 10,000 kaki dari perspektif video, penyokong, dan tontonan profil anda.

Kandungan: Di sini, anda dapat menemui pengukuran pada siaran anda, seperti perspektif, suka, komen, dan purata waktu tonton.

Pengikut: Tab ini membolehkan anda mencari data mengenai perkembangan penyokong anda, bahan apa yang mereka gunakan, dan di mana mereka berada.

Soalan Lazim:

Adakah mengerikan untuk menghantar Tiktoks lewat sekitar waktu petang?

Tidak, menyiarkan TikToks lewat waktu petang tidak mengerikan. Terlepas dari apakah anda harus menyelesaikannya bergantung pada kumpulan minat yang anda inginkan.

Sebagai contoh, seperti yang ditunjukkan oleh penyiasatan kandungan TikTok, peluang terbaik di dunia untuk disiarkan di TikTok merangkumi jam 7 malam, 8 malam, dan 10 malam Waktu Piawai Timur (EST). Sekiranya anda berada di UK, ini adalah 12 pagi, 1 pagi dan 3 pagi.

Adakah ini bermaksud semasa anda membuat catatan di TikTok?

Memang, masa anda menyiarkan di TikTok sangat penting kerana ia menentukan jumlah pelanggan yang melihat kandungan anda.

Anda harus menyiarkan di TikTok apabila banyak orang masuk ke pentas dan membaca isi kandungannya. Dengan berbuat demikian, anda menjamin bahan anda dapat dilihat dengan lebih banyak mata, dan siaran TikTok anda mendapat komitmen yang paling melampau.

Apakah peluang ideal terbaik untuk menghantar di TikTok di UK?

Seperti yang ditunjukkan oleh peperiksaan, peluang terbaik untuk menghantar TikTok di UK adalah

Isnin: 11 pagi, 3 petang dan 3 pagi

Selasa: 7 pagi, 2 petang dan 9 pagi

Rabu: 1 petang, 4 petang dan 12 malam

Khamis: 5 petang, 2 petang, dan 12 pagi

Jumaat: 10 pagi, 6 petang, dan 8 malam

Sabtu: 4 petang, 12 pagi, dan 1 pagi

Ahad: 12 malam, 1 tengah hari dan 9 malam

Tahap pertunangan sangat tinggi pada hari Selasa jam 2 petang dan Jumaat pada 10 pagi.

Kesimpulan:

Pada ketika ini, anda semestinya mempunyai pemikiran bijak tentang bagaimana memanfaatkan penyiasatan TikTok untuk memutuskan peluang terbaik dan ideal untuk menghantar TikTok. Kemajuan terakhir mungkin sedikit mengecewakan, tetapi sangat bagus jika anda tidak bergurau untuk mempromosikan gambar anda di TikTok.

Pengiraan TikTok memberi ganjaran kepada jawatan dengan tahap komitmen yang signifikan. Semakin tinggi komitmen yang anda dapat, semakin baik kemungkinan rakaman anda disertakan di halaman "Untuk Anda". Untuk membuat kemajuan TikTok, anda perlu membuat catatan ketika orang ramai anda mungkin akan datang dengan rakaman anda. Artikel ini akan membantu anda memulakan.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Waktu terbaik untuk menyiarkan di Tiktok ialah 10 malam, 10 pagi, dan 6 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Isnin. 9 pagi, 4 pagi dan 2 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Selasa. 11 malam, 8 pagi dan 7 pagi adalah yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Rabu. 7 malam, 12 pagi, dan 9 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Khamis. 3 petang, 1 pagi dan 5 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Jumaat. 8 malam, 7 malam dan 11 adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Sabtu. 4 petang, 7 pagi dan 8 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad. Menurut pemerhatian dan cadangan baru-baru ini yang diberikan oleh penyelidik, masa terbaik untuk menyiarkan video di TikTok ialah 6 pagi hingga 10 pagi dan 7 malam hingga 10 malam. Kali ini adalah waktu terbaik global untuk menyiarkan video di TikTok. Masa harus mengikut waktu standard Timur . Adakah sebilangan orang bertanya bahawa waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video atau tidak? Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari terbaik bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

Apa itu TikTok?

Tiktok membuat kemajuan hari demi hari. Tiktok adalah aplikasi serba boleh yang terdiri daripada pelbagai aliran. Pengeluar TikTok berminat untuk mengetahui formula bagaimana menumbuhkan pengikut dalam masa yang singkat. Pengeluar yang baik berminat untuk mengetahui masa terbaik untuk menyiarkan video pada aplikasi yang diinginkan.

Soalan mengenai penyiaran video

Banyak soalan bertanya tentang mendapatkan lebih banyak pengikut dan masa terbaik untuk menyiarkan video mereka di TikTok . Di sini saya memberikan jawapan kepada dua soalan penting.

Di manakah penonton berada?

Media sosial adalah tempat yang serba boleh untuk menggunakan internet . Sejuta orang menggunakan internet di dunia. Satu orang daripada 7 orang menggunakan media sosial di Thailand. Dua puluh juta orang menggunakan media sosial di India. Seratus lima puluh juta orang menggunakan media sosial di China, dan 14 juta orang menggunakan media sosial di kerajaan Amerika Syarikat. Penonton ini penting bagi pengeluar kandungan.

Faktor yang mempengaruhi masa pengeposan

Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Zon waktu adalah mustahak bagi para pelakon untuk mencapai lebih banyak kemajuan. Pengeluar TikTok perlu melihat masa yang sesuai untuk menyiarkan video mereka. Masa berikut adalah wajar untuk menghantar kandungan pada aplikasi.

Masa di mana sebahagian besar Penonton bebas dari pekerjaan rutin harian. Jangan hantarkan video semasa Penonton sibuk dengan tugas rutin harian. Pagi adalah waktu di mana Penonton menjalankan tugas dan menyelesaikan tugas yang disyorkan. Mereka tidak mempunyai masa untuk menggunakan aplikasi mudah alih dan menonton video pengeluar TikTok. Pada waktu malam, kebanyakan Penonton merasa senang untuk menghilangkan perasaan bosan dan menghabiskan masa yang berkualiti. Sebilangan besar Penonton gemar menonton video lucu atau jenis lain pada waktu petang dan malam .

Bagaimana anda akan menggunakan maklumat untuk menyiarkan video pada waktu tertentu?

Pertama sekali, cari di mana Khalayak anda? Kedua, ubah tetapan akaun TikTok anda. Ubah suai akaun TikTok anda pada akaun pro perniagaan. Akaun Pro terdiri daripada pelbagai ciri, analisis data adalah salah satu daripadanya. Analitis memberikan halaman maklum balas anda di mana anda dapat mengakses berapa banyak pengikut yang anda miliki untuk akaun TikTok anda. Lebih-lebih lagi, ini memisahkan pengikut lelaki dan wanita dan membolehkan anda mendapatkan peratusan pengikut lelaki dan wanita di akaun anda. Akaun Pro juga menerangkan wilayah teratas dari mana pengikut anda mengikuti akaun anda.

Bilakah Penonton anda terjaga?

Setelah mengetahui lokasi pengikut anda, langkah kedua adalah mencari waktu menonton video anda. Contohnya, anda mempunyai lebih banyak pengikut dari Amerika Syarikat dan India, kemudian cuba mengira perbezaan masa antara negara-negara ini. Terdapat kira-kira perbezaan 5-6 Jam antara India dan Amerika Syarikat. Apabila zon waktu besar, jadual anda akan mengganggu. Sekiranya anda mempunyai pengikut dari India dan Thailand, maka zon waktu akan menjadi kecil. Zon waktu antara India dan Thailand sekitar 30 minit. Perbezaan ini tidak akan mengganggu jadual anda. Anda boleh menjalankan akaun TikTok anda dengan cepat.

Tragedi untuk dilaksanakan

Tiktok tidak memberi anda kemudahan untuk menjadualkan masa anda untuk masa yang berbeza. Tidak ada jadual yang tepat untuk menguruskan video. Tiktok tidak memberi anda kemudahan menjadualkan video anda untuk negara yang berbeza. Anda mesti mencari jalan keluar sendiri. Bina rancangan jadual mengikut sifat pengikut. Anda mesti membuat rancangan untuk memuat naik video anda. Ketahui masa yang paling sesuai untuk anda memuat naik video anda di TikTok. Masa yang manakah dapat memberikan lebih banyak pandangan, pengikut, dan suka anda? Kaedah ini tidak akan sesuai untuk kebanyakan pelanggan untuk menanganinya. Sebilangan orang akan merasa sukar merancang jadual untuk perbezaan zon waktu yang ketara. Cara kerja ini adalah kaedah yang kompleks, tetapi ini adalah satu-satunya cara untuk menilai masa terbaik untuk menyiarkan kandungan anda di TikTok.

Waktu penyiaran terbaik di TikTok adalah berbeza bagi setiap orang

Faktor berbeza mempengaruhi akaun TikTok anda. Faktor usia, minat, dan jantina pengikut juga memainkan peranan penting dalam mencapai kemajuan. Trend dan masa yang berbeza saling berkaitan. Anda mesti membuat video dengan segera pada kandungan tertentu jika terdapat beberapa video yang sedang tren pada masa itu. Terdapat juga banyak cara lain untuk mendapatkan masa yang tepat untuk menyiarkan kandungan di TikTok. Di sini saya akan mengemukakan beberapa petua untuk mendapatkan maklumat mengenai masa. Petua ini akan membantu anda mencari masa terbaik untuk membuat catatan di TikTok.

:arrow_right: Langkah pertama

Langkah pertama adalah mengubah akaun anda menjadi akaun pro. Ya, perkara ini tersedia pada tetapan akaun TikTok anda. Anda harus pergi ke pengaturan dan mengubah akaun menjadi akaun pro, akaun perniagaan untuk analisis data.

:arrow_right: Langkah kedua

Langkah kedua adalah mendapatkan gambaran keseluruhan halaman depan anda. Terdapat pelbagai pilihan seperti gambaran keseluruhan, kandungan, dan pengikut yang tersedia dalam satu halaman. Halaman utama memberikan pelbagai maklumat kepada anda. Gambaran keseluruhan memberikan maklumat mengenai mata burung anda mengenai kemajuan video anda. Tontonan dan suka video anda dapat dinyatakan secara keseluruhan. Kandungan akan memberi anda maklumat mengenai waktu menonton, suka, dan pandangan mengenai akaun anda secara purata. Tab pengikut memberi anda sebarang maklumat mengenai perkembangan kemajuan anda. Berapa cepat akaun anda berkembang di Tiktok? Tab pengikut membolehkan menonton jumlah pengikut. Anda akan terbiasa dengan jenis kandungan yang menarik lebih banyak pengikut. Tab pengikut juga memberitahu anda mengenai lokasi pengikut anda.

:arrow_right: Langkah ketiga

Langkah ketiga ialah cuba mencari lokasi pengikut anda. Langkah ini akan membantu anda mencari perbezaan zon waktu antara pengikut anda.

:arrow_right: Langkah keempat

Langkah keempat adalah mencari masa ketika pengikut anda bertunang? Langkah ini sangat membantu dalam mendekati masa terbaik untuk menyiarkan video anda. Untuk itu, anda harus menyentuh tab pengikut dan menatal halaman ke bawah. Di sini anda dapat melihat aktiviti Penonton anda. Uruskan jadual anda mengikut maklumat ini.

:arrow_right: Langkah kelima

Langkah kelima adalah mengubah waktu yang ditunjukkan mengikut zon waktu anda. Semua maklumat analisis pada akaun TikTok anda adalah mengikut waktu sejagat yang diselaraskan. Anda harus mengubah masa mengikut zon waktu pengikut anda. Contohnya, masa pengeposan terbaik anda sebenarnya ialah jam 4 pagi hingga 6 petang, tetapi pengikut anda yang paling aktif adalah dari Itali. Anda boleh menggunakan pilihan "Savy time." Pengubahsuaian ini akan memberi anda masa yang sesuai untuk menyiarkan video mengikut negara yang berbeza. Sekarang, masa pengeposan yang terbaik adalah lebih baik, 6 petang hingga 9 malam.

:arrow_right: Langkah keenam

Langkah keenam adalah belajar dari kandungan akaun anda yang tinggi dan luar biasa. Carilah perkara yang menjadi sumber kemasyhuran anda. Anda mesti pergi ke tab kandungan. Tab kandungan akan memberi anda Sejarah tujuh hari terakhir. Anda akan dapat menonton video berprestasi tinggi dari tab ini. Tatal ke bawah halaman tab ini dan lihat aktiviti. Anda akan menemui video paling viral di bahagian atas. Klik pada siaran dan dapatkan maklumat yang dikehendaki. Anda boleh mengumpulkan maklumat yang lebih diperlukan untuk kemajuan lain yang akan datang. Anda dapat melihat purata masa tontonan video akaun anda. Anda juga akan mendapat maklumat mengenai tontonan video anda.

Sekarang persoalannya ialah bagaimana anda boleh menggunakan maklumat ini untuk mengemas kini akaun anda? Semasa anda memeriksa video viral akaun anda, periksa waktu dan hari penyiaran video tersebut. Maklumat ini memberi anda maklumat yang tepat ketika menyiarkan video di TikTok. Perkara seterusnya adalah membuat tujuan untuk mendapatkan kemasyhuran lagi. Tujuan ini dapat dicapai dengan membuat hubungan antara waktu dan hari. Sekiranya semua video anda menjadi viral pada hari Jumaat malam, ketahui bahawa waktu terbaik untuk membuat posting anda adalah pada malam Jumaat. Malam Jumaat adalah masa bertuah untuk anda menyiarkan video. Perhatikan bahawa keseluruhan data TikTok mematuhi masa universal yang diselaraskan. Anda harus menetapkan zon waktu anda mengikut wilayah teratas pengikut.

:arrow_right: Langkah ketujuh

Langkah ketujuh adalah mengesan prestasi kandungan anda sepanjang masa yang terbaik. Ya, melihat coraknya memang mencabar bagi setiap pengeluar TikTok. Kerja keras anda yang berkaitan dengan corak tertentu dapat berfungsi dengan baik tetapi tidak selalu. Anda harus menjadikan diri anda mencabar setiap masa. Perkara lain ialah TikTok hanya membenarkan melihat aktiviti tujuh hari terakhir anda. Seluruh sejarah dihapuskan setelah sebulan. Oleh itu, anda tidak dapat menyemak aktiviti video masa lalu anda. Adalah lebih baik jika anda bersikap ilmiah dalam hal ini. Memeriksa dan menyimpan sejarah di TikTok adalah mustahil. Untuk itu, anda harus menyimpan data anda. Pasang excel dan simpan keseluruhan data di atasnya.

Penyimpanan maklumat ini mungkin kelihatan tidak berguna untuk anda, tetapi maklumat ini hanya membolehkan anda mengetahui masa sebenar penyiaran video. Contohnya, video komedi anda menjadi viral dalam sebulan, dan video tarian anda akan menjadi viral untuk bulan berikutnya. Sekarang, anda mempunyai maklumat lengkap mengenai video ini. Anda akan mengira dan memutuskan kemahiran berbakat mana yang dapat menentukan anda.

:arrow_right: Langkah kelapan

Langkah kelapan adalah memeriksa platform lain. Katakan anda menggunakan lebih daripada satu platform. Seperti anda mempunyai pengikut yang baik di Instagram dan YouTube, dan sekarang anda mengusahakan TikTok. Anda ingin menambah pengikut anda, maka anda boleh menambahkan pautan akaun anda di Instagram dan YouTube supaya pengikut anda juga menyokong anda di TikTok.

Masa terbaik untuk menghantar pada hari Isnin

Masa terbaik untuk menghantar pada hari Isnin ialah

 • Ya, masa ini sedang mempertimbangkan masa yang tepat untuk menyiarkan kandungan anda.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 11 malam, 3 pagi dan 3 pagi

Waktu pengeposan terbaik pada hari Selasa

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Selasa ialah 2 pagi, 4 pagi dan 9 pagi EST.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 7 pagi, 9 pagi dan 2 pagi.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Rabu

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Rabu ialah 7 pagi, 8 pagi dan 11:00 pagi.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 12 pm, 1 pm, dan 4 pm.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Khamis

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Khamis ialah 9 pagi, 12 malam dan 7 malam.
 • Masa terbaik untuk kediaman UK pada hari Khamis adalah 2 pagi, 5 pagi, dan 12 malam.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Jumaat

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Jumaat ialah 5 pagi, 3 petang dan 1 petang.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 10 pagi, 6 petang dan 8 malam.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Sabtu

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Sabtu ialah 11 pagi, 7 malam dan 8 malam.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 11 malam, 12 malam, dan 1 pagi.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Ahad

 • Yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad ialah 7 pagi, 8 pagi

Kesimpulannya

Media adalah tempat yang serba boleh untuk menggunakan internet. Sejuta orang menggunakan internet di dunia. Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Zon waktu adalah mustahak bagi para pelakon untuk mencapai lebih banyak kemajuan. Pengeluar TikTok perlu melihat masa yang sesuai untuk menyiarkan video mereka. Masa berikut adalah wajar untuk menghantar kandungan pada aplikasi. Tiktok tidak memberi anda kemudahan untuk menjadualkan masa anda untuk masa yang berbeza. Tidak ada jadual yang tepat untuk menguruskan video. Tiktok tidak memberi anda kemudahan menjadualkan video anda untuk negara yang berbeza. Anda mesti mencari jalan keluar sendiri. Bina rancangan jadual mengikut sifat pengikut. Anda mesti membuat rancangan untuk memuat naik kandungan anda. Ketahui masa yang paling sesuai untuk anda memuat naik video anda di TikTok.

Soalan lazim

:one: Pukul berapa sesuai untuk menghantar di TikTok?

Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari paling sibuk bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

:two: Adakah wajar untuk menghantar TikTok pada waktu malam?

Masa harus mengikut waktu standard Timur. Adakah sebilangan orang bertanya bahawa waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video atau tidak? Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari paling sibuk bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

:three:Berapa banyak pandangan yang mengagumkan di TikTok?

Terdapat kira-kira 1000 hingga 3000 pandangan yang bagus di TikTok. Tiktok membuat kemajuan hari demi hari. Tiktok adalah aplikasi serba boleh yang terdiri daripada pelbagai aliran. Pengeluar TikTok berminat untuk mengetahui formula bagaimana menumbuhkan pengikut dalam masa yang singkat. Pengeluar yang baik berminat untuk mengetahui masa terbaik untuk menyiarkan video pada aplikasi yang diinginkan. Adakah wajar menghantar dua kali TikTok sehari? Masa harus mengikut waktu standard Timur. Adakah sebilangan orang bertanya bahawa waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video atau tidak? Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari paling sibuk bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

:four:Perlukah saya hantar di TikTok sekarang?

10 malam, 10 pagi dan 6 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Isnin. 9 pagi, 4 pagi dan 2 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Selasa. 11 malam, 8 pagi dan 7 pagi adalah yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Rabu. 7 malam, 12 pagi dan 9 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Khamis. 3 petang, 1 pagi dan 5 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Jumaat. 8 malam, 7 malam dan 11 adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Sabtu. 4 petang, 7 pagi dan 8 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad.

:five: Apakah masa terbaik untuk menghantar di TikTok 2021 Ahad?

Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad ialah 7 pagi, 8 pagi dan 4 petang. Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 12 pm, 1 pm, dan 9 pm.

:six: Apakah masa terbaik untuk menghantar TikTok 2021 Sabtu?

Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Waktu pengeposan terbaik pada hari Sabtu ialah 11 pagi, 7 malam dan 8 malam. Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 11 malam, 12 malam, dan 1 pagi.

artikel berkaitan

Seperti semua platform media sosial, TikTok mempunyai pangkalan pengguna global. Contohnya, 1 dari 7 orang di Thailand telah memuat turun aplikasinya. Terdapat lebih daripada 20 juta pengguna di India sementara China mencapai 150 juta dan lebih dari 14 juta di AS.

Mengapa nombor ini penting?

Apabila anda mempunyai khalayak global, secara automatik mempengaruhi jumlah kandungan yang anda hasilkan. Ini juga mempengaruhi bila anda harus mengeposkan kandungan. Zon waktu secara automatik menentukan bahawa sebahagian besar kandungan anda dipaparkan pada waktu paling sibuk di kawasan tertentu.

Bagaimana anda menggunakan maklumat ini untuk menentukan masa terbaik untuk menghantar di TikTok?

Pertama, tentukan di mana treler anda. TikTok kini menawarkan pilihan untuk menukar akaun pengguna biasa anda menjadi akaun Pro. Akaun Pro mempunyai sejumlah ciri baru, salah satunya merangkumi analisis.

Analitis menunjukkan berapa banyak pengikut yang anda miliki, betapa berbeza jantina dan wilayah teratas yang berasal dari pengikut anda. Sekiranya anda belum beralih ke akaun Pro, lakukan perkara berikut:

Buka aplikasi dan lawati profil anda. Seterusnya, akses kawasan privasi dan tetapan anda dengan mengetuk tiga titik di sudut kanan atas skrin telefon bimbit anda. Kemudian pergi ke Tukar ke Akaun Pro.

Ikuti langkah-langkahnya (ini termasuk memeriksa nombor telefon bimbit anda jika anda belum melakukannya). Setelah akaun anda dialihkan ke akaun Pro, anda akan dapat mengakses analisis anda.

Di bahagian "Akaun", ketuk "Analitis" semasa anda masih berada di kawasan privasi dan tetapan anda. Ketik tab Pengikut untuk perincian mengenai khalayak sasaran anda.

Bilakah khalayak anda terjaga?

Anda mengetahui di mana penonton anda berada. Sekarang adalah masa untuk mengetahui bila anda terjaga.

Bahagian ini mungkin kelihatan agak rumit, tetapi memahami zon waktu adalah perkara yang mudah. Sebagai contoh, jika anda berada di Thailand dan mempunyai banyak pengikut di India dan Thailand, yang perlu anda perhatikan adalah perbezaan masa sekitar satu jam 30 minit. Dengan perbezaan masa yang sedikit, jadual tempahan anda tidak akan terganggu.

Sebaliknya, jika anda mempunyai khalayak ramai di Amerika Utara dan UK, ia akan berbeza. Anda merancang dan merancang kandungan dengan perbezaan masa sekitar lapan jam.

Malangnya, TikTok tidak mempunyai fungsi penjadualan. Juga, belum ada aplikasi pengurusan media sosial yang boleh anda pautkan akaun TikTok anda untuk menghantar atau menjadualkan kandungan.

Penyelesaian?

Anda perlu membuat jadual kandungan untuk merangkumi bidang terbesar dari mana peminat anda.

Tidak boleh cantik. Ia juga sukar untuk dijaga jika anda mempunyai penonton di negara-negara dengan perbezaan waktu yang besar, tetapi sepertinya satu-satunya cara (buat masa ini) untuk menutup penyiaran kandungan untuk khalayak anda.

Beberapa fakta sebenar dari TikTok tentang bagaimana halaman "Untuk Anda" mencerminkan pilihan pengguna individu.

Menurut TikTok, "Sistem mengesyorkan kandungan dengan memberi peringkat video berdasarkan kombinasi faktor - dari apa yang menarik minat anda sebagai pengguna baru hingga menyesuaikan apa yang tidak anda minati." Faktor-faktor ini merangkumi perkara seperti:

Interaksi pengguna: seperti video yang anda suka atau kongsi, akaun yang anda ikuti, komen yang anda hantar, dan kandungan yang anda buat. Maklumat video: Ini boleh merangkumi perincian seperti sari kata, suara, dan hashtag. Tetapan peranti dan akaun: seperti tetapan bahasa, tetapan negara dan jenis peranti anda. Dan ia tidak berakhir di sana.

Setiap faktor ini ditimbang secara individu mengikut sistem cadangan TikTok's For You. Ini bermaksud setiap halaman Untuk Anda benar-benar unik bagi pengguna dan minat mereka.

Sebagai contoh, TikTok menjelaskan bahawa penunjuk kuat mungkin menarik apabila pengguna menonton video yang panjang dari awal hingga akhir.

Ini akan lebih berat daripada penunjuk yang lemah, misalnya jika penonton dan pencipta video berada di negara yang sama.

Dari "metrik minat" ini, video diberi peringkat di halaman "Untuk Anda" berdasarkan kemungkinan minat pengguna terhadap kandungan.

Tetapi bagaimana dengan pertanyaan lama, "Adakah saya memerlukan ribuan pengikut untuk menjadi viral?" Ringkasnya, jawapannya adalah tidak.

TikTok menyatakan bahawa video cenderung mendapat lebih banyak tontonan apabila diposkan dari akaun dengan lebih banyak pelanggan (kerana jumlah pelanggan yang lebih tinggi). "Baik jumlah pelanggan atau fakta bahawa akaun tersebut sudah memiliki video berkinerja tinggi bukanlah faktor langsung. dalam sistem cadangan. ""

Walaupun anda tidak mempunyai pelanggan dan tidak pernah menghantar ke TikTok sebelumnya, masih ada kemungkinan video anda akan dipaparkan di halaman "Untuk Anda" orang lain.

1 Suka

Masa yang sesuai untuk menyiarkan di instagram

Waktu yang sesuai untuk menyiarkan di instagram Rata-rata, masa terbaik untuk menghantar ke Instagram adalah antara 10:00 dan 3:00 CST. Walau bagaimanapun, bergantung pada hari dalam seminggu yang anda hantar, tahap penglibatan yang anda dapat berbeza-beza. Hari terbaik untuk menghantar ke Instagram adalah hari Rabu sepanjang hari, terutamanya sekitar jam 11 pagi dan Jumaat dari 10 pagi hingga 11 pagi.

jadualkan catatan tiktok

Jadualkan siaran TikTok

:point_right: Kemudian di web, pilih video dari perpustakaan sampingan dan buat siaran.

:point_right: Tulis kapsyen.

:point_right: Gunakan Edit untuk memotong dan memotong video sesuai keperluan.

:point_right: Pilih tarikh dan waktu pemberitahuan akan dihantar.

:point_right: Klik Simpan.

cara hantar di tiktok

Menyiarkan video TikTok pertama anda

: Setelah anda menyelesaikan asasnya, anda boleh menambahkan video pertama anda.

Anda boleh menyiarkan video hingga 60 saat, tetapi sebaiknya mulakan dengan video pendek. 15 saat popular.

Tidak ada yang lebih mudah! Anda dapat menambahkan video dari telefon bimbit menggunakan butang “+” di bahagian bawah layar.

Sekiranya anda ingin merakam sesuatu dengan segera, anda perlu membenarkan aplikasi mengakses kamera dan mikrofon.

Atau anda mempunyai pilihan untuk memuat naik dari telefon bimbit anda.

Ini berguna jika anda ingin menambahkan sesuatu yang disediakan oleh aplikasi lain seperti Canva ke TikTok.

Selepas memuat naik atau merakam video, anda boleh menambahkan pelekat dan kesan. Anda juga dapat menambahkan teks ke video dan suara anda.

tangkapan skrin muat naik video tiktok

Anda kemudian boleh menandai kapsyen, hashtag, dan rakan.

Anda juga mempunyai pilihan untuk mengatur penutup dari gambar pegun video.

Anda juga boleh menetapkan penonton untuk video, membenarkan komen, dan menambahkan ciri seperti duet dan jahitan.

Anda juga mempunyai pilihan untuk berkongsi secara automatik dengan profil lain yang terhubung, seperti Instagram.

apakah masa terbaik untuk menghantar di tiktok

Isnin: 6 pagi, 10 pagi, 10 malam.

Selasa: 2 pagi, 4 pagi, * 9 pagi.

Rabu: 7 pagi, 8 pagi, 11 malam.

Khamis: 9 pagi, * 12 pagi, 7 malam.

Jumaat: * 5 pagi, 1 petang, 3 petang.

Sabtu: 11:00 pagi, 7:00 malam, 8:00 malam.

Ahad: 7 pagi, 8 pagi, 4 petang

masa tiktok post

Secara amnya, waktu terbaik untuk menghantar ke TikTok adalah 6 pagi hingga 10 pagi Waktu Piawai Timur (EST) dan 7 pagi hingga 11 malam pada waktu malam.

masa terbaik untuk menghantar di aplikasi instagram

Secara amnya, masa terbaik untuk menghantar ke Instagram adalah waktu makan tengah hari (11 pagi hingga 1 petang) dan petang (7 malam hingga 9 malam). Jadualkan catatan Instagramnya pada hari bekerja dan bukannya membuat catatan ketika anda berada di meja anda sehingga anda tidak perlu risau tentang perkara tersebut pada masa lapang.

bagaimana untuk memeriksa analisis anda di tiktok

Pergi ke profil TikTok anda. Ketik tiga titik menegak di sudut kanan atas. Bahagian Analitis muncul di akhir senarai tetapan akaun anda. Ketik untuk mengakses analisis dan statistik.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Apakah masa terbaik untuk menghantar ke TikTok di Australia?

Sekiranya penonton TikTok utama anda berpusat di Australia, orang biasanya akan menguji pelbagai masa penting pada waktu siang ketika mereka bebas. 8:00 pagi (berulang-alik), 12:15 malam (rehat makan tengah hari), 5:30 petang (pulang) 9:00 malam berehat di rumah.

S: Quel est le meilleur moment tuangkan penerbit sur TikTok UK?

\ Ce fil Reddit révèle que l'un des utilisateurs de TikTok a publéées plus plus de vidéos penerbitan 13h et 15h. 8h30.

S: Bagaimana cara meningkatkan catatan TikTok saya?

5 cara untuk mendapatkan lebih banyak tontonan mengenai video Tiktok

 1. Menambah hashtag pada video anda. Hashtags membantu meneroka banyak penonton yang belum anda ketahui atau ketahui sebelumnya.
 2. Membuat video berkualiti tinggi dan kreatif.
 3. Bekerjasama dengan penggiat dan pembuat video TikTok yang lain. …
 4. Gunakan TikFuel untuk membeli suka dan pengikut TikTok .
 5. Berkongsi siaran di platform lain.

S: Tidak bagus untuk menghantar terlalu banyak di TikTok?

Dia mengesyorkan menghantar ke TikTok sekurang-kurangnya sekali atau dua kali sehari, tetapi mungkin tiga atau empat kali. Tetapi jangan terlalu banyak menghantar. Kami mengesyorkan agar anda tidak menghantar ke TikTok lebih dari 5 kali sehari.

S: 24jam

Sebaik-baiknya, tunggu 24-32 jam untuk masuk ke dalam viral post. Walaupun bergantung pada apa yang anda anggap viral. Viral: Lebih 500k tontonan dipaparkan dalam masa 24 jam dari pengeposan. Tidak, hanya menyiarkan video menyebarkannya dari mulut ke mulut.

S: Bagaimana Charlie Damerio menjadi terkenal?

Charlie mendapat populariti setelah memuat naik video tarian untuk video "Lottery (Renegade)" dan juga turut serta dalam Hype House Collective di TikTok di Los Angeles. ... dia juga pernah muncul di iklan Sabra Hummus, dan dia adalah bintang Tik Tok pertamanya yang bermain di Super Bowl. Di sana dia berpeluang menari dengan Jennifer Lopez.

S: Berapa banyak suka yang dianggap viral di TikTok?

300 mata

Di TikTok, tujuan kami adalah meraih 300 mata daripada 300 orang pertama yang menonton video anda, yang dianggap TikTok sebagai video viral. Ini adalah anggaran skor pengagihan, tetapi ini adalah kaedah yang baik untuk menggambarkan jumlah mata: jika video 90-100% ditonton sepenuhnya olehnya - 1 mata.

S: Apa yang paling banyak dikongsi di TikTok?

Video terbesar di TikTok adalah dari akaun TikTok miliknya @ JustMaiko. Dia tampil di eskalator umum menari lagu Shakira "Hips Don't Lie". Tetapi pada akhir video, dia melakukan gurauan yang menarik. Video ini mempunyai 25.2 juta suka dan dia mempunyai 247 juta tontonan.

S: Jana wang dengan TikTok

Setelah anda mempunyai beribu-ribu pengikut, anda boleh mula mengewangkan TikTok. Syarikat diketahui membayar 200 hingga 20,000 untuk setiap video berjenama yang diiklankan oleh influencer, bergantung pada tahap pengaruh peribadi.

S: Berapa banyak pengikut yang dimiliki TikTok Charlie Damerio?

 1. Charli D'Amelio - 116.5 juta pengikut TikToknya.

Q: 60 saat

Pada mulanya, video TikTok hanya boleh berdurasi 15 saat, tetapi syarikat baru-baru ini memperpanjang had hingga 60 saat apabila anda mengikat 4 segmen 15 saat. Namun, ini hanya berlaku untuk video yang dirakam secara asli di aplikasi. Sekiranya anda memuat naik video yang dibuat di tempat lain, mungkin lebih lama daripada 60 saat.

Kesimpulannya

Tiktok adalah aplikasi terkenal dengan mana anda boleh membuat video dan memuat naik. Ia sangat popular di kalangan masyarakat. Pada masa kini, semua orang sibuk membuat tiktok terutamanya remaja. Anda juga boleh menjana pendapatan dengan tiktok.

1 Suka

Masa Terbaik untuk Menghantar Di Tiktok ? Waktu pos TikTok terbaik pada jam 6:00 pagi hingga 10:00 pagi dan pada waktu petang dari 7:00 pagi hingga 11:00 pagi. Oleh kerana masa adalah bahagian penting dalam tiket, kami tahu bahawa masa terbaik untuk menghantar di TikTok membantu pengguna untuk terkenal di platform ini.

Mula-mula TikTok mengirimkan video muat naik anda kepada sekelompok kecil pengguna yang lain dan memeriksa reaksi mereka terhadap kandungan tersebut, setelah menemui hasilnya, mereka memutuskan apakah patut ditingkatkan?

Di sini timbul pertanyaan di dalam benak kita bahawa apa yang mendorong dan bagaimana kita dapat meningkatkan posting TikTok kita?

Apa yang meningkatkan catatan masa TikTok?

Di sini, saya menerangkan bahawa apa kerja jawatan TikTok yang di- boot . Meningkatkan video TikTok meningkatkan catatan anda sebelum menjangkau khalayak dengan menggunakan anggaran iklan anda untuk 'meningkatkan' video. Apabila anda ingin meningkatkan jawatan, maka anda memerlukan iklan.

Ini adalah kaedah terbaik untuk mengiklankan dan meningkatkan populariti anda di platform TikTok. Tidak kira, jenis akaun mana yang anda gemari di TikTok sama ada peribadi atau perniagaan. Kini tiba masanya untuk memberitahu tentang bagaimana anda dapat meningkatkan catatan TikTok anda?

Bagaimana Anda Meningkatkan Pos TikTok?

Sekiranya anda ingin meningkatkan masa posting TikTok anda, maka anda mengikuti beberapa langkah untuk meningkatkan catatan TikTok anda .

Pertama ketika anda menerbitkan catatan atau video anda kemudian klik pada tiga titik (kotak dialog terbuka yang mempunyai banyak pilihan). Kemudian pilih dan klik "Promosikan".

Pilih tujuan anda seperti tontonan video, lebih banyak lawatan laman web, atau lebih banyak pengikut. TikTok akan menghasilkan strategi promosi berdasarkan tujuan yang anda pilih.

Pilih khalayak anda

 • Kemudian, pilih elaun harian anda dan panjang tema anda.

 • Mengetahui semua butiran mengenai kaedah pembayaran anda dan mula mempromosikan.

Ringkasan :blue_book:

Waktu penghantaran Tiktok adalah 6 hingga 10Am10 Amin pagi dan 7 hingga 11 malam. Sekiranya anda ingin meningkatkan populariti catatan anda, maka anda mesti meningkatkan jawatan TikTok anda. Saya juga menerangkan beberapa kaedah meningkatkan posting TikTok

Langkah untuk Masa Terbaik untuk Dihantar di TikTok

Sekiranya anda ingin mencapai populariti dalam bentuk TikTok maka ada yang beranggapan anda baru mengetahui mengenai Waktu Terbaik untuk Mengeposkan di TikTok.

 1. Pertama sekali, anda harus tahu di mana nisbah khalayak?

 2. Kedua, anda mesti dianggap sebagai masa penonton bangun.

 3. Catatan anda mesti berkaitan seperti yang dikehendaki oleh khalayak.

 4. Anda mesti meningkatkan produktiviti kandungan anda

 5. Masa lalu anda adalah yang terbaik berbanding dengan catatan lain.

 6. Terdapat cabaran yang semakin meningkat

Sekarang di sini, saya memberitahu anda mengenai TikTok bahawa apa itu TikTok? apa tujuan TikTok? yang membuat TikTok, dan juga beberapa maklumat yang berkaitan dengan TikTok.

Gambaran ringkas mengenai TikTok

Walau bagaimanapun, Tiktok adalah aplikasi perkongsian video dan dilancarkan pada bulan November 2017. Ia diterbitkan oleh syarikat China ByteDance yang diasaskan oleh Zhang Yiming (seorang usahawan internet jutawan Cina). Walau bagaimanapun, kanak-kanak dan remaja menyebabkan peningkatan populariti mereka.

Platform ini kini mempunyai 800 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan berkembang. Remaja menggunakan platform dan meningkatkan popularitinya. Dan tren di TikTok bergerak pada kelajuan tinggi. Tiktok adalah versi antarabangsa Douyin.

Douyin dilancarkan di China pada bulan September 2016 TikTok tersedia dalam banyak jenis video yang memberikan penonton kehairanan, kegembiraan, tawa, dan kegembiraan.

Manakah Masa Terbaik untuk Menghantar di TikTok?

Walau apa pun anda menyebarkan jawatan lain, kesejahteraannya bergantung sebahagiannya pada jumlah individu yang berada di TikTok pada waktu tersebut.

Pelanggan yang lebih dinamik, semakin tinggi kemungkinan individu akan melihat dan mengaitkan dengan siaran anda, membantu pengiraan mendorongnya untuk lebih banyak penonton.

Walau bagaimanapun, dengan mengambil kira bahawa TikTok adalah pentas di seluruh dunia dan pelanggannya tinggal di semua pelosok dunia dan di pelbagai wilayah waktu, sukar untuk menghantar pada waktu yang optimum untuk semua orang. Juga, apa yang sesuai untuk satu pelanggan mungkin tidak berfungsi untuk yang lain, jadi buatlah rancangan pengeposan yang disesuaikan untuk anda dan orang ramai.

Beberapa persoalan muncul di fikiran saya Sebelum Memutuskan TikTok Post Times

Di Mana Penonton Anda Berada?

Pergi ke pemeriksaan TikTok anda untuk melihat di mana majoriti orang anda tinggal. Perhatikan kawasan waktu mereka sama dengan yang anda miliki atau adakah anda perlu mengubah jadual waktu anda untuk mengimbangi kontras waktu?

Pilih khalayak yang paling cenderung berada di TikTok?

Umumnya, orang melaburkan tenaga yang besar di TikTok pada waktu pagi dan malam, namun, ini boleh berubah dengan luar biasa. Sebagai contoh, banyak individu memutuskan untuk mengelakkan media dalam talian sebelum waktu tidur untuk meningkatkan rehat. Ingatlah ketika pagi dan malam ditujukan untuk orang ramai jika mereka tinggal di seberang dunia, anda mungkin akan tidur lena.

Nasib baik, TikTok akhir-akhir ini menunjukkan sorotan tempahan, jadi anda boleh merancang catatan anda lebih awal dan terus tidur dengan sedar bahawa ia akan diposkan untuk anda.

Bilakah Pengikut Anda Paling Aktif?

Pagi dan malam adalah tempat yang baik untuk dimulakan, namun anda juga dapat memperoleh gambaran yang lebih tepat tentang kapan penyokong anda secara amnya dinamik dengan melihat-lihat siasatan TikTok anda. Angka-angka ini akan berubah semasa anda memperoleh pengikut, jadi sangat penting untuk memeriksanya secara normal dan mengubah jadual waktu anda dengan tepat.

Ingat bahawa peluang terbaik untuk membuat catatan yang tercatat dalam peperiksaan TikTok adalah di UTC (Waktu Universal yang Diselaraskan), jadi anda harus mengubahnya ke wilayah waktu anda semasa membuat rancangan pengeposan anda.

 • Gunakan pemeriksaan TikTok untuk melihat di mana pengikut anda berada dan kapan mereka umumnya dinamik, dan kapan merupakan peluang ideal terbaik untuk menghantar di TikTok.

 • Gunakan pemeriksaan TikTok untuk melihat di mana pengikut anda berada dan kapan mereka umumnya dinamik.

Manakah dari Pos Terakhir Anda yang Mempunyai Pertunangan yang Baik?

Lihatlah catatan sedia ada anda yang telah berjalan dengan baik dan lihat apakah anda melihat ada corak . Sudah tentu, kejayaan video TikTok bergantung pada banyak faktor selain ketika ia disiarkan. Walau bagaimanapun, jika anda dapat melihat corak yang jelas, ada peluang bahawa slot masa ini akan berfungsi dengan baik pada masa akan datang.

Contoh Kalendar Kandungan TikTok dan Waktu Pengeposan

Menjejaki peluang terbaik anda untuk menghantar akan memerlukan banyak eksperimen, namun, tempat yang tepat untuk memulai adalah jadual waktu ini yang dibuat oleh Influencer Marketing Hub. Mereka membedah lebih daripada 100,000 pos dan mengetahui bahawa catatan dengan komitmen paling banyak diedarkan pada kesempatan ini (di EST):

Isnin 6 pagi, 10 pagi, 10 malam
Selasa 2 pagi, 4 pagi, 9 pagi
Hari Rabu 7 PG, 8 PAGI, 11
Khamis 9 pagi, 12 malam, 7 malam
Jumaat 5 pagi, 1 petang, 3 petang
Sabtu 11 pagi, 7 malam, 8 malam
Ahad 7 pagi, 8 pagi, 4 petang

Ingatlah bahawa peperiksaan ini telah dilakukan pada akhir tahun 2019, dan banyak perubahan telah berubah dari masa ke depan. Pilihan paling bijak anda adalah menggunakan jadual waktu ini sebagai tahap permulaan, maka, pada masa itu perubahan bergantung pada keadaan bergantung pada orang ramai anda.

Ringkasan

Anda boleh mengikuti carta kalendar ini jika anda mahu popular secepat mungkin. Anda boleh menggunakan metodologi baru atau muslihat baru untuk mengembangkan diri.

Negara terbaik terbaik untuk menggunakan TikTok dengan sebilangan besar

1. India 119.3 juta
2. Amerika Syarikat (AS) 39.6 juta
3. Turki 38.4 juta
4. Rusia 24.3 juta
5. Mexico 19.7 juta
6. Brazil 18.4 juta
7. Pakistan 11.8 juta
8. Arab Saudi 9.7 juta
9. Jerman 8.8 juta

Adakah masa posting penting TikTok?

Oleh kerana corak dan tingkah laku pelanggan berubah di TikTok, orang ramai anda akan memutuskan peluang terbaik dan sesuai untuk menghantar. Anda harus membuat rancangan persembahan agar sesuai dengan keramaian istimewa anda. Memajukan masa pengeposan anda akan membantu mengerjakan penyampaian bahan anda. Anda juga akan mendapat komitmen yang lebih besar pada catatan anda dan mencapai lebih banyak pengikut

 • Mengubah Kapsyen TikTok selepas Membuat Pengeposan

 • Ketik simbol "Saya" di sebelah kiri bawah skrin anda.

 • Ketik "elips genap" (dab tiga tingkat) di sebelah kanan.

 • Pilih "Simpan Video."

 • Setelah simpanan selesai, hantar semula video yang sama dengan prasasti baru.

Soalan Lazim

S1. Apakah Masa Terbaik untuk Menghantar TikTok pada tahun 2021?

Sebagai peraturan umum, di seluruh dunia terbaik majlis-majlis untuk siaran di tiktok 6 hingga 10 pagi, dan 7 hingga 11 malam, dalam Masa Standard Timur (EST).

S2. Apakah maksud faktor X?

Dengan andaian anda perlu menarik ramai orang, anda mesti menemui apa yang menjadikan anda unik. Sebilangan besar orang merasakan bahawa faktor X anda adalah kemampuan atau komponen sebenar, namun tidak. Ini adalah ciri atau pelbagai kualiti yang berbeza daripada penampilan anda.

S3. Apa yang boleh kita gunakan Hashtag?

Hashtag adalah komponen media dalam talian yang luar biasa. Tanpa mereka, menemui kandungan boleh menjadi ujian. Lebih-lebih lagi kerana individu bergantung dan mengikuti hashtag, didapati lebih mudah. Walau bagaimanapun, hashtag akan membantu rakaman anda muncul dalam carian. Anda mesti membuat sedikit kajian dengan bantuan hashtag. Bezakan hashtag yang dikenal pasti dengan video anda dan komponen yang digunakan dalam video anda.

4. Siapa yang membuat catatan TikTok yang panjang?

Pada mulanya, video TikTok hanya berdurasi hingga 15 saat, tetapi pemilik TikTok baru-baru ini menaikkan had menjadi 60 saat. Anda merangkumi video maksimum 1 minit.

5. Adakah TikTok selamat untuk kanak-kanak?

Tidak, media sosial seperti apa , itu tidak bagus untuk kanak-kanak. Tiktik sangat berbahaya, terutamanya untuk kanak-kanak. Walau bagaimanapun, Bagi kanak-kanak, usia 13 hingga 15 tahun menjadikan akaun sebagai peribadi secara lalai. Dalam akaun ini, hanya rakan yang boleh memberi komen pada video.

Kesimpulannya :blue_book:

Menurut semua penyelidikan, waktu terbaik untuk pos TikTok adalah 6 hingga 10 pada waktu pagi dan 7 hingga 11 pada waktu malam. Dalam artikel ini, saya menerangkan semua perincian yang berkaitan dengan catatan masa TikTok. Saya yakin artikel ini akan membantu anda.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok berbeza dari hari ke hari. Walau bagaimanapun, secara amnya, masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 am-10 am dan 7 pm-11 pm. TikTok adalah platform rangkaian sosial untuk pembuatan, perkongsian, dan penemuan video pendek. Orang muda menggunakan aplikasi untuk mengekspresikan diri melalui nyanyian, tarian, komedi, dan penyesuaian bibir, dan ini membolehkan mereka membuat video dan membagikannya kepada orang lain.

:round_pushpin: Tik tok

TikTok adalah perisian perkongsian video selama 15 saat yang membolehkan pengguna membuat dan berkongsi filem mengenai subjek apa pun. TikTok menyerupai aplikasi kedua bernama Duyin untuk pasaran China , dengan lebih dari 300 juta pengguna aktif bulanan. Lambang Musical.ly dan Duyin digabungkan dalam logo TikTok .

:pencil2: Statistik TikTok

 • Pangkalan pengguna TikTok telah melampaui 800 juta pada akhir 2019. Menjelang tahun 2020, diharapkan dapat memiliki lebih dari satu miliar pengguna.
 • Remaja memperoleh 32% daripada akaun pengguna aktif TikTok pada bulan Jun 2020.
 • Hampir separuh daripada jumlah tontonan TikTok di seluruh dunia berumur di bawah 34 tahun. Antara usia 18 dan 24, 26% pengguna TikTok adalah 18 dan 24.
 • TikTok telah dimuat turun lebih daripada 1.5 bilion kali di seluruh dunia.
 • Aplikasi TikTok mempunyai 466 juta pengguna di India, 173 juta di China, dan 123 juta di Amerika Syarikat .
 • Rata-rata, pengguna TikTok menghabiskan 52 minit setiap hari di aplikasi.
 • Ibubapa tiktok ini perniagaan , Bytedance, adalah bernilai $ 75 juta, menjadikannya permulaan yang paling berharga di dunia.
 • Di Amerika Syarikat, TikTok mendakwa mempunyai lebih daripada 80 juta pengguna aktif bulanan. 60% populasi adalah wanita, sedangkan 40% adalah lelaki.

:writing_hand: Ringkasan

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 am-10 am dan 7 pm-11pm. TikTok sangat mirip dengan aplikasi Chines yang dipanggil Duyin. TikTok mempunyai lebih daripada satu bilion pengguna.

:round_pushpin: Perkara yang perlu diberi perhatian sebelum memutuskan masa terbaik untuk menghantar di TikTok

:pencil2: Mengapa masa pengeposan penting?

TikTok adalah salah satu platform media sosial yang paling popular. Ia mempunyai 800 juta pengguna aktif, dengan lebih banyak penyertaan setiap hari. Ia sangat digemari oleh remaja, tetapi kumpulan usia lain mula muncul. Ini bermaksud menentukan masa terbaik untuk memuat naik adalah penting jika anda mahu video TikTok anda dilihat. Jika tidak, bahan anda mungkin hilang di lautan remaja yang menari dan meme lucu.

:pencil2: Lokasi penonton

Lihat statistik TikTok anda untuk mengetahui di mana majoriti pengikut anda tinggal. Buat catatan mental mengenai zon waktu mereka; tidak mengapa jika ia sama dengan milik anda; jika tidak, anda perlu mengubah jadual anda untuk mengimbangi perbezaan masa.

:pencil2: Bilakah penonton paling aktif di TikTok?

Masa yang paling biasa bagi individu untuk menggunakan TikTok adalah pada waktu pagi dan petang . Walau bagaimanapun, ini berbeza dengan ketara (sebagai contoh, banyak orang memilih untuk menjauhkan diri dari media sosial sebelum tidur untuk mendapatkan tidur yang lebih baik).

Nasib baik, TikTok baru saja menambah pilihan penjadualan , jadi anda boleh merancang lebih awal dan tidur dengan mengetahui bahawa catatan anda akan diposkan secara automatik.

:pencil2: Periksa keterlibatan pada catatan anda yang lalu.

Kaji catatan anda sebelum ini yang berkinerja baik untuk melihat apakah ada trend yang muncul. Sudah tentu, populariti video TikTok ditentukan oleh pelbagai pemboleh ubah selain ketika ia disiarkan. Sekiranya anda dapat melihat tren, ada kemungkinan besar slot masa ini akan berguna lagi pada masa akan datang.

:writing_hand: Ringkasan

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 am-10 am dan 7 pm- 11pm . TikTok adalah platform rangkaian sosial di mana orang berhubung dengan bantuan video 15 saat. Lokasi penonton mesti diketahui untuk menentukan masa terbaik untuk menghantar di TikTok.

:round_pushpin: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Mencari masa yang sesuai untuk diterbitkan memerlukan banyak percubaan dan kesilapan, tetapi jadual waktu yang dibuat oleh Influencer Marketing Hub ini adalah tempat yang baik untuk memulakan. Mereka melihat lebih dari 100,000 posting dan mendapati bahawa yang paling popular diterbitkan pada masa ini (di EST).

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Isnin

Pada hari Isnin , masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 pagi, 10 pagi dan 10 malam.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Selasa

Pada hari Selasa, masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 2 pagi, 4 pagi dan 9 pagi.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Rabu

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Rabu ialah 7 pagi, 8 pagi dan 11 pagi.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Khamis

Pada hari Khamis , waktu yang sesuai untuk memuat naik di TikTok ialah 9 pagi, 12 malam dan 7 malam.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Jumaat

Waktu yang sesuai untuk menghantar di TikTok pada hari Jumaat ialah 5 pagi, 1 petang dan 3 petang.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Sabtu

Waktu muat naik terbaik pada hari Sabtu ialah 11 pagi, 7 malam dan 8 malam.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Ahad

Waktu terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Ahad ialah 7 pagi, 8 pagi dan 4 petang.

:round_pushpin: Apakah kesan peristiwa 2020 pada masa yang sesuai untuk diposkan?

Pengaruh wabak semasa terhadap kehidupan kerja orang - dan oleh itu masa mereka dihabiskan di media sosial - adalah faktor lain yang perlu dipertimbangkan. Menjelang tahun 2020, lebih daripada 40% tenaga kerja AS akan bekerja dari rumah, sesuatu yang biasanya tidak mereka lakukan. Di negara-negara tertentu, angka itu jauh lebih signifikan.

Ini bermaksud individu boleh mengintip TikTok atau laman media sosial lain setiap kali mereka merasakannya. Namun, menjelang 2021 , lebih banyak individu kembali ke hobi pra- wabak mereka. Ya, wabak ini telah mempengaruhi kehidupan kerja orang, tetapi kecintaan mereka terhadap media sosial tidak akan hilang.

Masa yang sesuai untuk menghantar di TikTok pada tahun 2020 mungkin jauh lebih luas dan lebih pelbagai. Namun, menjelang 2021, kami menjangkakan keadaan akan kembali ke keadaan yang lebih "normal" . Hasilnya, memukul slot masa yang optimum dan memperbaikinya menggunakan analisis anda sama pentingnya seperti sebelumnya.

:writing_hand: Ringkasan

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok berbeza dari hari ke hari. Waktu terbaik untuk menyiarkan di TikTok adalah lebih berbeza pada tahun 2020 kerana wabak.

:round_pushpin: Soalan Lazim (Soalan Lazim)

:one: Apa yang mengerikan mengenai TikTok?

Terdapat banyak kesan sampingan TikTok, yang diberikan di bawah:

:sparkles:Ketagihan

Sebilangan besar pengunjung menavigasi halaman untuk anda, mencari filem yang tepat disesuaikan dengan pilihan mereka mengikut algoritma TikTok . Perisian ini bertujuan untuk membuat ketagihan, dengan aliran filem tanpa henti yang berlangsung sekitar 30 saat, sehingga sukar untuk bosan. Semuanya terlalu mudah untuk masuk ke lubang arnab TikTok dan muncul beberapa jam kemudian, setelah membuang masa seharian.

:sparkles:Buli

Menurut Pengasas Sosial Pintar Josh Ochs , pelajar diganggu di TikTok , menurut pentadbir sekolah menengah di New York . Sebilangan pelajar mengejek filem lain, sementara yang lain membuat video semata-mata untuk mengejek rakan sekelas mereka.

:sparkles:Kesihatan mental

Menurut beberapa pakar, mudah untuk mencari maklumat yang mengganggu di aplikasi yang mungkin mendorong bahaya diri atau makan.

:two: Bolehkah anda menggunakan TikTok tanpa aplikasi?

Aplikasi TikTok adalah kaedah terbaik untuk mencari dan menikmati TikTok terbaik di internet, tetapi anda tidak memerlukannya untuk melihat video di laman web TikTok. Ribuan lagi video boleh didapati dengan melayari TikTok.com .

:three: Adakah TikTok adalah aplikasi percuma?

TikTok adalah platform membuat video , menyunting, dan berkongsi media sosial percuma . Walaupun ByteDance dicipta pada tahun 2016 untuk pasaran China pada Android dan iOS, perlahan-lahan ia semakin popular di seluruh dunia. Dengan memuat turun program dan memasangnya pada emulator mudah alih, anda juga boleh menggunakan aplikasinya di PC .

:four: Bagaimana TikTok memperoleh wang?

TikTok, seperti YouTube , membolehkan syarikat membayar untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka melalui iklan tajaan . TikTok for Business menawarkan ciri termasuk video dalam suapan, pengambilalihan jenama, cabaran hashtag, dan kesan berjenama untuk membantu perniagaan meningkatkan strategi pemasaran mereka.

:writing_hand: Kesimpulannya

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 am-10 am dan 7 pm- 11pm . Ia juga berbeza dari hari ini. TikTok adalah aplikasi rangkaian sosial yang digunakan untuk membuat video selama 15 saat. Lokasi penonton adalah yang paling penting dalam mencari masa terbaik untuk menghantar di TikTok. Ia dimuat turun secara percuma. TikTok juga mempunyai banyak kekurangan.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 pagi-10 pagi dan 8 malam-11 malam. Hari terhebat untuk disiarkan di TikTok adalah hari Selasa, Khamis dan Jumaat. TikTok mungkin adalah laman media sosial yang paling ketagihan untuk membuat pelbagai video jangka pendek. Ini adalah varian Douyin di seluruh dunia. Douyin diterbitkan di China pada bulan September 2016. Video dari TikTok menawarkan kehairanan, kesenangan, ketawa, dan kegembiraan.

Tik tok

TikTok adalah aplikasi perkongsian video yang bermula pada bulan November 2017. Ia dimiliki oleh ByteDance, sebuah perniagaan Cina yang ditubuhkan oleh Zhang Yiming (seorang usahawan internet jutawan Cina). TikTok sangat popular di kalangan kanak - kanak dan remaja. Pada topik TikTok mana pun, anda boleh menghasilkan dan berkongsi video 15 saat.

Ia merangkumi banyak penapis dan ciri menarik. Dari satu aplikasi, anda boleh membuat filem, menyunting, dan menyiarkan filem anda . TikTok mempunyai sejumlah suara dan suara. Anda juga boleh mempercepat dan memperlahankan video anda dan menggunakan beberapa penapis untuk mengubah suai latar.

Anda juga boleh menembak duet (ciri yang membolehkan pengguna merakam dan menambahkan video baru ke video yang ada). Menurut laporan, lebih 2 bilion individu memuat turun TikTok pada Oktober 2020. (di seluruh dunia). Menurut Morning Consult, TikTok adalah aplikasi ketiga yang paling cepat berkembang pada tahun 2020 setelah "Zoom" dan "Peacock."

Apa masa yang sesuai untuk menghantar di TikTok?

Sukar untuk mendakwa bahawa untuk pelbagai perniagaan, berdasarkan maklumat dari pelbagai syarikat di kawasan lain di dunia , rata-rata waktu optimum untuk mengeposkan juga akan berlaku untuk perniagaan anda. Walau bagaimanapun, jika anda baru menggunakan TikTok, maka masa terbaik untuk menghantar adalah sangat berguna untuk memulakan perkongsian video anda.

Sebaliknya, jika anda telah menggunakan TikTok untuk sementara waktu, sudah tiba masanya untuk meneroka kawasan analisis untuk mengenal pasti masa yang sesuai untuk diposkan, terutama untuk profil TikTok anda. Mari ambil pendekatan langkah demi langkah untuk mengetahui masa paling optimum untuk menghantar di TikTok, jadi anda tidak akan melepaskan peluang untuk turut serta.

1 - Tukar ke akaun dengan TikTok Pro

Anda perlu menukar akaun asas anda ke akaun Tiktok pro. Analisis profil lengkap yang penting untuk mengukur masa optimum anda untuk mengepos di akaun TikTok Pro hanya dapat dijumpai.

1 - Klik "Urus akaun saya" di sudut kanan atas halaman profil anda, kemudian tekan tiga titik.

2 - Selanjutnya, pilih jenis syarikat anda dan klik "Selesai."

Langkah seterusnya adalah menggali bidang analisis anda. Kawasan analisis TikTok terdiri daripada tiga tab: Gambaran Keseluruhan, Kandungan, dan Pengikut. Mula-mula anda perlu mengetahui di mana penonton anda berada untuk mengetahui kapan masa paling sesuai untuk menghantar di TikTok.

2 - Lihat sama ada penyokong anda lebih berminat

Tambahan lain yang menarik ialah statistik aktiviti pengikut di kawasan analisis TikTok. Ini membolehkan anda mengetahui jam dan hari yang paling menarik perhatian khalayak anda. Untuk mencari gambaran "Aktiviti Pengikut", pergi ke tab Pengikut.

Di sini anda dapat memeriksa berapa banyak orang pada hari tertentu dalam seminggu yang aktif. Dapat dilihat bahawa aktiviti pengikut berterusan sepanjang minggu. Di samping itu, untuk memperjelas gambar, anda dapat melihat jumlah orang yang aktif pada setiap waktu tertentu sepanjang hari sepanjang minggu itu.

Dalam grafik di bawah, anda dapat melihat peningkatan aktiviti secara progresif antara 11 pagi dan 7 malam. Begitu juga, dengan memeriksa statistik akaun mingguan dan setiap jam, anda boleh mengehadkan masa yang paling sesuai untuk menghantar ke TikTok untuk meningkatkan komitmen anda.

3 - Gunakan data kandungan berprestasi tinggi anda

Strategi terakhir untuk mendekati masa ideal anda untuk mengeposkan di TikTok adalah mengesan prestasi kandungan sebelumnya. Lihat sama ada anda dapat mengesan hubungan antara kandungan berprestasi tinggi anda dan waktu.

Halaman "Bahan" analisis TikTok memberikan maklumat terperinci untuk mengukur prestasi kandungan yang anda berikan dalam 7 hari sebelumnya. Anda akan melihat banyak petunjuk prestasi untuk setiap siaran, seperti jumlah suka, komen, perkongsian, jangkauan dan purata masa pemantauan yang diterima.

Sebagai contoh, apabila semua data kecekapan tinggi anda dimuat dalam jangka masa tertentu pada hari Selasa dan Jumaat , presto, anda telah mengenal pasti salah satu masa terbaik anda untuk membuat siaran di platform.

:large_blue_diamond: Ringkasan

TikTok pada masa ini dianggap sebagai platform media sosial yang paling ketagihan. Ia ditubuhkan pada November 2017 dan merupakan aplikasi perkongsian video ringkas (15 saat). Ia dilancarkan oleh Syarikat ByteDance dan Zhang Yiming adalah Ketua Pegawai Eksekutif ByteDance. TikTok adalah versi antarabangsa dari Douyin yang mirip TikTok. TikTok menawarkan banyak ciri dan penapis menarik.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai masa terbaik untuk tiktok. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Berapa ramai orang di TikTok yang dianggap viral?

Di TikTok, kami mensasarkan untuk menjangkau 300 dari 300 orang pertama yang menonton video anda, yang dianggap sebagai video viral oleh TikTok. Ini adalah anggaran skor pengagihan, tetapi ini adalah kaedah yang bagus untuk menggambarkan skor keseluruhan: jika video ditonton 90-100% - 1 mata.

:two: Perlukah saya hantar sekarang di TikTok?

10 malam, 10 pagi dan 6 pagi adalah waktu paling hebat Isnin untuk menyiarkan video. 9 pagi, 4 pagi, dan 2 pagi, waktu paling besar pada hari Selasa untuk menyiarkan video. 11 malam, 8 pagi dan 7 pagi adalah video terbaik Rabu untuk disiarkan. Waktu yang sesuai untuk menyiarkan video pada hari Jumaat ialah jam 3 petang, 1 pagi dan 5 pagi. 8 malam, 7 malam dan 11 adalah waktu terbaik Sabtu untuk menyiarkan video. Waktu yang sesuai untuk menyiarkan video pada hari Ahad ialah jam 4 petang, 7 pagi dan 8 pagi.

:three: Apa masa yang sesuai untuk menghantar pada hari Minggu TikTok 2021?

Jumlah kandungan dan masa penerbitan adalah mustahak jika pengeluar mempunyai banyak khalayak di seluruh dunia . Siaran video terbaik pada hari minggu adalah pada pukul 7 pagi, 8 pagi dan 4 petang. Waktu yang paling optimum untuk rumah di UK ialah 12 malam, 13:00 dan 21:00. Pencipta TikTok mesti tahu bila masa yang sesuai untuk menerbitkan video mereka. Pada masa berikutnya adalah wajar untuk menghantar maklumat mengenai aplikasi.

:four: Apakah waktu yang sesuai untuk menghantar TikTok 2021 pada hari Sabtu?

Pencipta TikTok mesti tahu bila masa yang sesuai untuk menerbitkan video mereka. Waktu terbaik Sabtu ialah 11 pagi, 7 malam dan 8 malam Waktu yang sesuai untuk penduduk di UK ialah 11:00, 12:00 dan 1:00.

:five: Adakah sesuai pada waktu malam untuk menghantar TikTok?

Masa haruslah Waktu Piawai Timur. Adakah individu tertentu bertanya adakah larut malam adalah waktu yang sesuai untuk menyiarkan filem atau tidak? Waktu yang sesuai untuk menghantar pada hari Sabtu malam adalah larut malam kerana orang tidak tidur pada hari Sabtu malam kerana cuti Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari paling sibuk bagi kebanyakan orang. Waktu optimum untuk menyiarkan video adalah antara jam 6 pagi hingga 10 pagi.

:large_blue_diamond: Kesimpulannya

Media adalah lokasi pengguna dalam talian yang fleksibel. Berbilion orang di seluruh dunia menggunakan internet. Semua kajian menunjukkan bahawa waktu optimum untuk pos TikTok adalah 6-10 pagi dan 7-11 pagi. Dalam artikel ini, saya memperincikan semua butiran catatan waktu TikTok. Saya yakin anda akan membantu dengan artikel ini. TikTok adalah aplikasi rangkaian sosial 15 saat untuk membuat video.

Lokasi penonton adalah tempat yang paling penting untuk mengetahui masa yang sesuai untuk menghantar di TikTok. Ia boleh dimuat turun secara percuma. TikTok juga mempunyai beberapa kekurangan.

artikel berkaitan

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok. Secara amnya, waktu puncak TikTok adalah 6-10 pagi dan 7-11 malam Waktu Timur. Para penyelidik mendapati minat yang paling besar dalam pertemuan pada hari Selasa pagi pada pukul 9, pagi Khamis pada jam 12, dan pagi Jumaat pada jam 5. Dan jangan lupa satu perkara besar yang paling penting. Sekiranya anda gagal memberikan bahan yang sangat baik, maka tidak ada masa yang sesuai untuk anda. Untuk membuat video TikTok yang berjaya, buat kandungan berhenti tatal yang menggunakan hashtag, kesan, muzik, dan kolaborator yang popular.

Apa maksud Tik Tok?

TikTok adalah perisian perkongsian video selama 15 saat yang membolehkan pengguna menghasilkan dan berkongsi kandungan video dalam beberapa saat hanya dalam beberapa saat. Duyin, aplikasi TikTok versi berbahasa Cina, mempunyai lebih daripada 300 juta pengguna bulanan. Logo aplikasi baru adalah gabungan simbol Musical.ly dan Duyin.

Sehingga bulan lalu, Musical.ly adalah perkhidmatan video 15 saat yang terkenal (namun popular) dengan lebih daripada 800 juta pengguna aktif. Pengguna boleh membuat filem lucu kerana semua perkara menyeronokkan yang dapat mereka lakukan dalam aplikasi, termasuk pilihan muzik dan pertuturan yang membolehkan mereka menyegerakkan bibir. Beberapa pengeluar kandungan terkenal telah mendapat tempat di Hall of Fame Musical.ly kerana bahan yang sangat baik di aplikasi. Musical.ly mendapat banyak perhatian peminat kerana video yang disiarkan di media sosial, seperti Instagram . Walaupun ByteDance mengambil alih perkhidmatan pada bulan Ogos 2018, pengguna dipindahkan ke Tik Tok. Segala-galanya dari Musical.ly langsung dipindahkan ke aplikasi Tik Tok baru.

Apa Perbezaan Antara TikTok dan Musical.ly?

 • TikTok adalah platform media sosial yang dibina berdasarkan idea video pendek yang sama, tetapi jauh lebih luas daripada Musikal. Selain daripada menyegerakkan bibir ke muzik, Ly tidak menumpukan perhatian pada perkara lain.

 • TikTok memberi orang banyak klip muzik dan kesan bunyi yang boleh dipilih, bersama dengan kemampuan untuk menerapkan kesan dan penapis tambahan . Di samping itu, anda boleh segera menghantar filem yang dibuat di telefon anda.

 • Syarikat itu membuat video reaksi lebih baik dengan memperkenalkan reaksi pada bulan September, membiarkan orang menyimpan dan berkongsi klip video yang menunjukkan respons mereka. Fungsi ini juga memungkinkan pengguna mengetahui apakah mereka telah menghabiskan lebih dari 2 jam pada aplikasi tersebut.

 • Video promosi perisian baru menjelaskan bahawa ia adalah laman rangkaian perkongsian video. Pengguna TikTok boleh membuat video, seperti tarian, trik sulap, dan filem bodoh, antara lain. Pembezaan terbesar Musical.ly dari Tik Tok adalah skopnya untuk pengeluaran video, yang lebih luas.

Bagaimana saya dapat mengoptimumkan kandungan TikTok saya pada tahun 2021?

Selalunya, pengguna TikTok menghantar antara 6:00 PG dan 7:00 EST (EST). Mari selami mendalaminya. Influencer Marketing Hub menganalisis lebih daripada 100,000 siaran TikTok untuk menentukan masa paling optimum untuk menerbitkan kandungan.

Mereka menemui slot masa yang paling berkesan untuk digunakan untuk membuat pengeposan pada setiap hari Hasilnya di (EST adalah seperti berikut:

 • Isnin: pagi , tengah hari, dan malam

 • Selasa malam, akan larut malam pada pukul 2 pagi 2 pagi, kemudian pada waktu pagi pada pukul 4 pagi 4 pagi, kemudian pada lewat pagi pada pukul 09:00 pagi.

 • pada hari Rabu, kami bangun awal untuk temujanji pukul tujuh pagi, 8 pagi, 8 pagi dan 11 pagi

 • Jam: 9 pagi9 pagi, 12 malam 12 malam, dan tujuh malam 7 malam.

 • Khamis petang

 • Sabtu : 11 pagi, 7 malam, dan 8 malam

 • Matahari: pada waktu pagi pada pukul 7 pagi, 8 pagi, dan pada sebelah petang pada jam 4 petang

Para penyelidik mendapati minat yang paling besar dalam pertemuan pada hari Selasa pagi pada pukul 9, pagi Khamis pada jam 12, dan pagi Jumaat pada jam 5. Bantuan grafik mungkin menjadikannya lebih mudah untuk memahami masa pengeposan TikTok 2021 di seluruh dunia, seperti berikut:

Ingat, Waktu Piawai Timur digunakan untuk tarikh-tarikh ini (EST). Untuk memastikan anda menjadualkan muat naik TikTok dengan tepat untuk khalayak anda, anda perlu menggunakan alat penukaran. Anda boleh menggunakan Kalkulator Zon Waktu dan aplikasi yang serupa, seperti Savvy Time, untuk membantu prosesnya .

TikTok kompleks kerana masa yang tepat untuk menyiarkan video bergantung pada demografi anda. Mulakan dengan saat-saat terbaik di dunia untuk menghantar di TikTok, yang merupakan titik permulaan yang baik. Walau bagaimanapun, walaupun ada "waktu terbaik" yang diterima secara meluas untuk diposkan di TikTok, penting untuk diingat bahawa setiap artis, influencer, atau perniagaan akan mempunyai jadual pengeposan pilihannya.

Tidak ada jawapan sejagat. Semua pencipta dan peminatnya unik! Umur, jantina, lokasi, hobi, dan banyak lagi yang menjadi sasaran khalayak anda. Sekiranya anda ingin memberi kelebihan kepada pesaing anda, TikTok, dan anda sedang mencari masa yang sesuai untuk mengepos, maka jangan cari lagi kerana jawatan ini akan mengajar anda bagaimana untuk memulakan.

Ringkasan :

Selalunya, pengguna TikTok menghantar antara 6:00 PG dan 7:00 EST (EST). Influencer Marketing Hub menganalisis lebih daripada 100,000 siaran TikTok untuk menentukan masa paling optimum untuk menerbitkan kandungan di platform perkongsian video. Para penyelidik mendapati slot masa yang paling berkesan untuk digunakan setiap hari

.

Petua untuk Mencari Selang Pengeposan yang Optimum di TikTok untuk Pelanggan Anda

Bagaimana anda dapat mencari maklumat berharga mengenai pekerjaan dan pengikut anda? TikTok menutupnya. Dari data analisis TikTok. Anda tidak perlu tahu apa yang anda lakukan kerana data yang ada di TikTok memberi anda apa sahaja yang perlu anda tentukan bila pengikut anda aktif.

Langkah 1: Akses Analisis TikTok dengan Akaun Pro.

Pertama, anda mesti mendaftar dalam akaun TikTok Premium - yang cepat dan mudah - sebelum anda dapat melihat statistik anda. Mari kita lihat bagaimana cara membuat akaun TikTok Pro. Pertama, pergi ke profil anda, dan kemudian sentuh tiga titik di kanan atas. Berikut ini adalah mengetuk "Pertahankan akaun saya."

Pilih akaun anda dan kemudian selesaikan prosesnya dengan mengikuti arahan yang akan anda lihat di bawah. Setelah perkhidmatan anda selesai, anda akan diarahkan kembali ke halaman akaun anda, dan pemberitahuan akan muncul yang menyatakan bahawa anda telah beralih ke akaun TikTok Pro. Anda seharusnya dapat melihat pilihan menu Analitis sekarang. Mulakan prosedur dengan pergi ke "Tukar ke Akaun Pro."

Langkah 2: Biasakan diri anda dengan TikTok Analytics

Mari luangkan masa untuk mengenali alat analisis sebelum kita pergi. Anda akan menemui tiga tab di kawasan analisis, masing-masing memaparkan set data yang berbeza. Untuk melihat pengguna, pelanggan, dan paparan profil anda yang unik dari jauh, lihat tab ini.

Metrik: Anda mungkin melihat perincian mengenai kandungan yang anda terbitkan, termasuk berapa banyak orang yang melihat, menyukai, memberi komen dan menontonnya. Melalui halaman ini, anda akan mengetahui berapa banyak orang yang mengikuti anda, berapa banyak daripada mereka yang berinteraksi dengan bahan anda, dan di mana mereka berada.

 • Catatan TikTok yang baik terutama berdasarkan pada tempat yang anda ikuti . Pertama, kami akan mengesahkannya.

 • Lawati halaman Pengikut, kemudian tatal ke bawah untuk melihat kawasan yang paling banyak diikuti. Ciri ini mempermudah proses mencari khalayak anda.

 • Dan terakhir, Rachel Pederson, yang dapat anda lihat adalah popular di AS dan Iraq, juga menunjukkan berapa banyak basis peminatnya di AS

Langkah 3: Kenali Lokasi Penonton Anda:

Setelah anda mengenal pasti di mana kebanyakan khalayak anda berada, anda boleh merancang waktu untuk menerbitkan ke TikTok dengan menggunakan masa terbaik di seluruh dunia untuk mempertimbangkan seberapa sibuk kemungkinan pengikut anda. Jangan lupa menukar catatan masa dunia ke zon waktu Wilayah Teratas anda! Berita baiknya adalah bahawa TikTok memberikan negara tempat penonton anda berada, tetapi berita buruknya adalah bahawa ia tidak memberikan anda maklumat demografi yang lain. Anda akan mengalami masa yang sukar kerana penonton anda tinggal di pelbagai zon waktu dan tertumpu di AS

Contohnya, anda mungkin menganggap penonton yang anda inginkan berada di pantai timur Amerika Utara, seperti New York, jika anda tinggal di sana. Tetapi anda mungkin mempunyai banyak penyokong yang tinggal di California. Dengan maklumat ini, anda harus tahu bahawa catatan anda mungkin mempunyai lebih banyak pertunangan sekiranya anda membuatnya pada waktu pagi di sini kerana ramai orang California akan bekerja ketika itu. Namun, jangan risau. Sekiranya khalayak sasaran anda terutama di AS, terus membaca untuk mengetahui banyak cara untuk mengatasi cabaran ini.

Langkah 4: Ketahui bila peminat anda paling berminat.

Tingkah laku penonton anda di TikTok mungkin memberitahu anda masa yang sesuai untuk menerbitkan. Lawati bahagian Pengikut untuk memeriksa prestasi pengikut anda, dan pastikan anda menyemak aktiviti di bawah halaman Pengikut. Selain itu, untuk menunjukkan keteraturan pertunangan peminat Rachel Pedersen, Pedersen memberikan contoh berikut:

Selain itu, anda dapat melihat pada gambar di bawah bahawa pengikut Pederson paling aktif pada waktu petang 11 pagi 11 pagi hingga 7 malam 7 malam, seperti yang dilihat pada gambar di bawah. Anda akan tahu bila paling berkesan memuat naik video TikTok jika anda tahu bagaimana algoritma TikTok berfungsi.

Langkah 5: Setelah diterjemahkan ke zon waktu anda, inilah masanya untuk terus maju dan meneruskannya.

Pencatatan masa analisis TikTok mengukur semua maklumat yang direkodkan UTC. Dengan kata lain, jika anda ingin meningkatkan keberkesanan siaran anda, anda perlu menerjemahkan jam yang dihabiskan pengikut anda dalam talian ke zon waktu khalayak anda.

Tunjukkan cara menyelesaikannya menggunakan contoh. Aktiviti pengikut anda meningkat antara 4 pm4 pm dan 6 pm6 pm UTC di TikTok. Anda mungkin dapati bahawa mengeposkan di TikTok di Itali sepanjang malam lebih baik antara jam 18:00 hingga 21:00 malam jika kebanyakan penonton anda berada di sana.

Langkah 6: Manfaat Dari Kandungan Yang Beringkat Paling Tinggi

Seterusnya, anda akan melihat apa bahan paling luar biasa anda sehingga anda dapat terus menyempurnakan masa anda untuk menerbitkan di TikTok. Pada skrin analisis TikTok, klik "Kandungan" di bahagian atas. Dengan menggunakan alat ini, anda akan dapat memantau prestasi anda pada minggu lalu, yang sangat berguna apabila keadaan menjadi sibuk. Setelah menatal ke bawah halaman, sentuh siaran untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.

Setiap siaran mempunyai jumlah paparan, suka, komen, dan bahagian yang ditunjukkan di sebelahnya. Anda juga dapat mengetahui purata masa tontonan siaran, dan juga sumber penayangannya. Anda mungkin ingat Lachlan Kirkwood dari video TikTok.

Ringkasan:

 • TikTok Analytics memberi anda akses ke semua data yang anda perlukan untuk menentukan bila pengikut anda aktif.

 • Gunakan alat ini untuk menentukan berapa banyak orang yang mengikuti anda dan di mana mereka melihat kandungan anda. Pencatatan masa analisis TikTok mengukur semua maklumat yang direkodkan UTC.

 • Anda akan tahu bila paling berkesan memuat naik video TikTok jika anda tahu bagaimana algoritma TikTok berfungsi. Tingkah laku penonton anda di TikTok mungkin memberitahu anda masa yang sesuai untuk menerbitkan.

Bagaimana anda dapat memanfaatkan pelbagai catatan masa untuk menerbitkan di TikTok?

Anda akan cepat mengetahui bahawa tidak ada hari atau waktu yang tepat untuk diterbitkan di TikTok kerana ia berubah dari semasa ke semasa. TikTok menawarkan beberapa peluang bagi mana-mana perniagaan untuk mendapatkan pendedahan besar-besaran untuk basis peminat mereka.

Sangat gembira kerana anda tidak mahu bertahan di bandar di mana organisasi anda hanya berpeluang untuk berinteraksi dengan penonton setiap hari atau mingguan.

Pengurus media sosial yang menangani banyak pelanggan, bagaimanapun, sering kali kurus, berusaha untuk menerbitkan kandungan di pelbagai platform media sosial. Penjadualan media sosial sangat penting untuk projek seperti ini. SocialPilot adalah sumber untuk menjadualkan banyak catatan ke pelbagai akaun TikTok dalam jangka masa yang panjang.

Apakah Faedah TikTok untuk Jenama?

TikTok tidak termasuk iklan paparan konvensional. Oleh itu ia tidak boleh digunakan untuk pemasaran. Dengan kata lain, TikTok hanya benar-benar bersaing dengan laman-laman rangkaian sosial yang lain berdasarkan platform-demi-platform, bukan melalui saluran-demi-saluran. Walaupun begitu, banyak syarikat menemui nilai TikTok sebagai alat promosi kerana pengembangannya yang cepat dan minat yang meningkat.

Untuk memberi inspirasi kepada penggunanya untuk menghasilkan kandungan mengenai jenama tersebut, banyak syarikat telah menggunakan kaedah seperti tugas dan pertandingan TikTok. Jenama menggunakan hashtag di TikTok sama dengan cara mereka menggunakannya di laman rangkaian sosial lain, yang membantu pengguna TikTok menemui kempen iklan mereka dengan lebih baik.

Contohnya, lihat kempen #InMyDenim Guess. TikTok, aplikasi video bentuk pendek yang popular, diperoleh oleh Guess pada 1 September 2018, dan Guess menyambut peminat TikTok yang berpangkalan di AS untuk cabaran tag #InMyDenim mereka. Pertandingan diadakan dengan syarat para peserta menghasilkan video yang menggunakan denim dengan menggunakan hashtag. Hubungan jenama TikTok di Amerika Syarikat bermula dengan perjanjian ini.

Jenama mungkin memanfaatkan TikTok dengan bekerjasama dengan selebriti TikTok untuk menghasilkan bahan promosi yang unik untuk syarikat. Ia seperti perkongsian influencer lain tetapi menggunakan format video 15 saat yang terdapat di TikTok.

Soalan Lazim:

Soalan berikut sering diajukan mengenai masa pengiklanan Tik Tok:

1. Adakah masa TikTok menyiarkan kandungan penting?

Pengaruh di TikTok cenderung menghantar dua kali sehari. TikTok lebih mementingkan kualiti daripada kuantiti. Video mesti memikat dan menghiburkan. Anda akan mendapat banyak pengikut jika anda menerbitkan setiap hari, simpan pada hari Ahad.

2. Berapa kerapkah anda memuat naik ke TikTok?

Anda mungkin memulakan dengan membuat catatan di TikTok setiap hari, tetapi anda harus melakukan lebih banyak lagi jika anda ingin meningkatkan khalayak anda. Sebaiknya hantar satu hingga tiga kali sehari. Sekiranya anda ingin berjaya, pastikan anda menghasilkan bahan yang menarik secara berkala.

3. Bagaimana anda boleh mengambil TikTok dan membuatnya meletup?

Jadikan Video TikTok Anda Menjadi Viral

 • Buka dengan smash .

 • Jauhkan jangka masa video anda sesingkat yang boleh dilaksanakan.

 • Buat rakaman audio anda.

 • Cari lagu atau suara yang popular.

 • Beri struktur temubual.

 • Sampaikan antara satu sama lain cara terbaik untuk menggunakan produk, trik, petua dan perkara yang anda suka.

 • Pastikan bahawa anda sentiasa mempunyai CTA yang menonjol .

 • Pastikan untuk memasukkan sesuatu yang tidak dijangka yang boleh dibincangkan oleh orang lain.

4. Bagaimana saya boleh memuat turun Fyp di TikTok?

6 Petua untuk Mempromosikan Kandungan Anda di TikTok (FYP)

 • Ikuti etika hashtag.

 • Jadikan video anda lebih pendek.

 • Tulis kapsyen yang menarik.

 • Penting untuk membuat video yang sangat baik.

 • Siarkan kandungan baru semasa penonton anda paling aktif.

 • Tambahkan Muzik dan Bunyi yang Popular di Video Anda.

Kesimpulannya

Penting untuk menggunakan pelbagai pendekatan untuk memperluas pengikut anda di TikTok. Keberadaan khalayak sasaran anda mesti ditentukan sebelum anda dapat mencapai kemajuan yang besar. Berdasarkan variasi zon waktu, waktu optimum untuk menerbitkan di TikTok harus ditetapkan (milik anda dan waktu mereka). Dengan menggunakan semua kaedah ini, anda dapat mengetahui bila pembaca anda kemungkinan besar dalam talian dan mencari bahan anda.

Namun, jika anda ingin membina khalayak anda, hanya memposting bahan anda pada waktu yang sesuai tidak mencukupi. Kenal pasti dan serlahkan aset terhebat anda, sediakan kandungan tambahan, dan galakkan perkongsian, dan gunakan hashtag. Anda boleh meningkatkan pengikut anda dengan menggunakan cadangan ini dalam strategi media sosial anda.