Masa terbaik untuk menghantar di TikTok ialah 6 pagi-10 pagi dan 7 malam-11 malam. Hari terbaik untuk menghantar di TikTok ialah Selasa, Khamis dan Jumaat. TikTok mungkin merupakan platform media sosial yang paling ketagihan dan digunakan untuk membuat pelbagai video jangka pendek. Ini adalah versi antarabangsa Douyin . Pada bulan September 2016 Douyin dibebaskan di China. Video TikTok memberikan kehairanan, kegembiraan, ketawa, dan kegembiraan. TikTok mempunyai lebih daripada 800 juta pengguna aktif dan pelbagai jenama juga dihubungkan dengan platform ini. Sekiranya anda ingin menjadi pengguna TikTok yang terkenal dan terkenal maka anda mesti tahu masa terbaik untuk membuat catatan di TikTok. Trend TikTok bergerak dengan kepantasan cahaya dan beberapa remaja telah menjadi bintang global dalam semalam. Sekiranya anda ingin menjadi bintang TikTok yang terkenal maka anda harus meningkatkan penglibatan dalam catatan anda.

Tik tok

TikTok adalah aplikasi perkongsian video dan dilancarkan pada bulan November 2017. Ia dimiliki oleh syarikat China ByteDance yang diasaskan oleh Zhang Yiming (pengusaha internet jutawan Cina) TikTok sangat popular di kalangan kanak-kanak dan remaja. Anda boleh membuat dan berkongsi video 15 saat mengenai sebarang topik di TikTok. Ia mempunyai banyak penapis dan beberapa ciri menarik. Anda boleh merakam, mengedit, dan menyiarkan video anda dari aplikasi tunggal ini. Terdapat pelbagai suara dan lagu di TikTok. Anda juga dapat mempercepat dan memperlahankan video anda dan juga mengubah latar belakang dengan bantuan beberapa penapis . Anda juga boleh merakam Duet (ciri yang membolehkan pengguna merakam dan menambahkan video baru pada video yang ada). Menurut laporan, pada Oktober 2020, lebih 2 bilion orang memuat turun TikTok (di seluruh dunia). Menurut Morning Consult, setelah "Zoom" dan "Peacock", TikTok adalah aplikasi ketiga yang paling cepat berkembang pada tahun 2020.

:pencil2: Evolusi:

TikTok berasal dari aplikasi "Musical.ly" yang pada awalnya dirilis pada bulan Ogos 2014. Pada 9 November 2017, ByteDance menghabiskan hingga US $ 1 bilion untuk membeli musical.ly. Ini adalah versi antarabangsa Douyin (aplikasi seperti TikTok yang dilancarkan pada asalnya di China pada bulan September 2016). TikTok boleh didapati dalam 75 bahasa dan 150 pasaran. Pada 23 Januari 2018, di antara muat turun aplikasi percuma di kedai aplikasi di Thailand dan negara lain, TikTok menduduki tempat nombor 1. Di Amerika Syarikat, TikTok telah dimuat turun oleh lebih daripada 130 juta orang. Banyak selebriti termasuk Jimmy Fallon dan Tony Hawk telah menggunakan TikTok sejak tahun 2018. Jennifer Lopez, Jessica Alba, Will Smith, dan Justin Bieber juga aktif di TikTok. Pada bulan Julai 2020, TikTok melaporkan hampir 800 juta pengguna aktif bulanan di seluruh dunia setelah kurang dari empat tahun keberadaannya.

:pencil2: Berlainan dengan aplikasi lain:

TikTok berbeza dengan aplikasi lain kerana ciri dan penapis penyuntingan video yang unik dan istimewa. Ia mempunyai pelbagai muzik, peralihan, animasi khas, grafik , dan banyak lagi. Oleh kerana setiap video berdurasi 15 saat, jadi orang menikmati videonya kerana semua video berbeza antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi, jika anda tidak menyukai video, anda boleh beralih ke video yang berikutnya dengan hanya satu sapu.

:pencil2: Syarat TikTok:

Terdapat beberapa syarat asas TikTok yang diberikan di bawah ini,

:arrow_right: Untuk halaman Anda:

For You adalah halaman utama atau tempat permulaan TikTok. Di halaman ini, anda dapat melihat video tren dan popular pengguna TikTok.

:arrow_right: Cari halaman:

Anda boleh menemui kandungan baru yang dikongsi ke TikTok di halaman Discover. Ini terletak di luar halaman Untuk Anda dan ia menawarkan kandungan berdasarkan tema , hashtag, video viral, dan banyak lagi.

:arrow_right: Suapan berikut:

Di sini anda dapat mencari video orang yang anda ikuti di aplikasi.

:arrow_right: Cabaran:

Cabaran adalah bahagian penting dalam TikTok dan memainkan peranan yang sangat penting dalam populariti pengguna.

:arrow_right: Duet:

Ini adalah ciri menarik di TikTok dan membolehkan pengguna merakam dan menambahkan video baru pada video yang ada.

:arrow_right: Hashtag:

Hashtag sangat penting untuk budaya dan algoritma TikTok.

:arrow_right: Pencipta Popular:

Pencipta TikTok yang popular adalah mereka yang memainkan peranan besar dalam memacu budaya aplikasi. Anda dapat melihat tanda biru :ballot_box_with_check: (tanda biru adalah tanda pencipta yang popular) dengan nama pengguna mereka.

:pencil2: Jenama di TikTok:

Jenama yang berbeza menggunakan TikTok untuk popularitinya. Jenama melakukan kolaborasi berbayar dengan pengguna TikTok terkenal untuk komersial produk mereka. Lebih-lebih lagi, syarikat antarabangsa yang berbeza telah bekerjasama dengan TikTok dan iklan mereka muncul ketika aplikasi dibuka. Anda juga dapat melihat iklan sebagai lensa berjenama, pelekat, dan kesan lain dari TikTok. Syarikat dan Jenama, yang bekerjasama dengan TikTok, membayar ByteDance (syarikat yang melancarkan TikTok) untuk kerjasama ini.

Ringkasan:

TikTok dianggap sebagai platform media sosial yang paling ketagihan pada masa ini dan ia adalah aplikasi perkongsian video pendek (15 saat) dan dilancarkan pada bulan November 2017. Ia dilancarkan oleh Syarikat ByteDance dan Ketua Pegawai Eksekutif ByteDance adalah Zhang Yiming. TikTok adalah versi antarabangsa Douyin yang serupa dengan TikTok. TikTok mempunyai banyak ciri dan penapis yang menarik. Terdapat istilah yang berbeza untuk TikTok. Pelbagai jenama dan syarikat menggunakan TikTok untuk komersial produk mereka.

:pencil2: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Influencer Marketing Hub menganalisis lebih dari 100,000 video untuk mengetahui jawapan kepada soalan, "Apa waktu terbaik untuk menghantar di TikTok?" Mereka mendapat tahu masa terbaik untuk menghantar di TikTok untuk setiap hari dalam seminggu (dalam Waktu Standard Timur).

:arrow_right: Isnin:

6 pagi, 10 pagi dan 10 malam adalah waktu terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Isnin.

:arrow_right: Selasa:

2 pagi, 4 pagi dan * 9 pagi adalah waktu terbaik untuk menghantar di TikTok pada hari Selasa.

:arrow_right: Rabu:

Pada hari Rabu, 7 pagi, 8 pagi, dan 11 pagi adalah masa terbaik untuk menghantar di TikTok.

:arrow_right: Khamis:

9 pagi, * 12 malam, dan 7 malam adalah waktu terbaik untuk memuat naik di TikTok pada hari Khamis.

:arrow_right: Jumaat:

* 5 pagi, 1 petang dan 3 petang adalah waktu terbaik pada hari Jumaat untuk menghantar di TikTok.

:arrow_right: Sabtu:

11 pagi, 7 malam, 8 malam adalah waktu terbaik Sabtu untuk memuat naik di TikTok.

:arrow_right: Ahad:

Pada hari Ahad, 7 pagi, 8 pagi dan 4 petang adalah masa terbaik untuk menghantar di TikTok.

Catatan: Masa yang ditandai dengan tanda bintang (*) menawarkan tahap penglibatan yang tinggi.

Waktu penyebutan di atas adalah masa terbaik global untuk disiarkan di TikTok. Tetapi pada hakikatnya, masa terbaik untuk menyiarkan TikTok untuk setiap pencipta adalah berbeza.

:pencil2: Cari masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Anda boleh mendapatkan banyak maklumat mengenai kandungan dan pengikut anda dalam analisis TikTok. Analisis akaun TikTok anda dapat memberitahu anda tentang masa terbaik untuk mengeposkan di TikTok dan juga memberi anda maklumat mengenai kapan khalayak anda paling aktif. Anda mesti mempunyai akaun Pro di TikTok untuk mengakses analisis TikTok anda.

:arrow_right: Langkah pertama, akaun Pro untuk melihat analisis TikTok

Anda harus menaik taraf akaun TikTok anda dan ini hanya akan memakan masa sebentar. Akaun pro diperlukan untuk melihat analisis TikTok anda. Metrik profil dan pandangan data dibuka dengan beralih ke akaun Pro dan ini adalah kunci untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok.

Arahan untuk beralih ke akaun profesional:

:sparkles: Pertama, ketik tiga titik di sudut kanan atas halaman profil anda. Ketiga-tiga titik ini menunjukkan pilihan menu.

:sparkles: Sekarang pergi ke "Urus akaun saya"

:sparkles: Sekarang pilih "Tukar ke akaun Pro" untuk memulakan proses.

:sparkles: Pilih industri perniagaan anda dari senarai.

Selepas ini, anda akan menghantarnya kembali ke menu akaun anda dan anda akan menerima pemberitahuan bahawa anda telah beralih ke akaun pro. Apabila akaun TikTok anda memuat semula akaun Pro maka anda akan dapat melihat item menu baru, "Analitis".

:arrow_right: Langkah kedua, analisis TikTok:

Sebelum melangkah lebih jauh, kita harus mengetahui tentang alat analisis. Anda akan menemui tiga tab di bahagian analitik akaun Pro.

:sparkles: Gambaran keseluruhan:

Anda dapat melihat paparan video, paparan profil, dan pengikut anda dari tab ini.

:sparkles: Kandungan:

Anda dapat melihat metrik (paparan, suka, komen dan purata masa tonton) di sini pada siaran anda.

:sparkles: Pengikut:

Tab ini memberi anda maklumat mengenai pertumbuhan pengikut anda, wilayah teratas, kandungan yang telah mereka libatkan, dan aktiviti mereka.

:arrow_right: Langkah ketiga, kenal pasti lokasi khalayak anda:

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok bergantung pada lokasi penonton anda. Pilihan Wilayah Teratas (di tab pengikut analitik) memudahkan anda mengetahui di mana khalayak anda berada dan ini akan membantu anda untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menyiarkan di TikTok. Berikut adalah contoh halaman pakar TikTok Teratas Wilayah Rachel Pederson. Anda dapat melihat bahawa sebahagian besar penontonnya berada di AS. Dia juga mempunyai penonton yang besar di Iraq.

Apabila anda mengetahui tentang lokasi pengikut anda, anda boleh menggunakan masa terbaik (global) untuk menyiarkan di TikTok yang disebutkan di atas meramalkan kapan khalayak anda kemungkinan besar berada dalam talian.

:arrow_right: Langkah keempat, apabila pengikut anda paling aktif:

Untuk mencari masa terbaik untuk menghantar di TikTok, anda harus mengetahui bila pengikut anda paling ramai. Untuk tujuan ini, anda harus memilih "Follower Activity" di bawah tab pengikut analisis TikTok anda. Di sini anda dapat mengetahui maklumat mengenai kapan pengikut anda paling aktif dalam sehari. Sekarang anda harus menukar jam di mana pengikut anda paling aktif ke zon waktu lokasi pengikut anda.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Contohnya, jika pengikut anda paling aktif antara pukul 16:00 dan 18:00 UTC dan jika majoriti pengikut anda berpusat di Itali, maka masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok ialah 6 petang hingga 9 malam.

:arrow_right: Langkah kelima, pantau prestasi kandungan anda:

Ini adalah langkah terakhir untuk mengetahui masa terbaik anda untuk membuat catatan di TikTok. Untuk ini, anda mesti melihat kandungan berprestasi tertinggi.

Buka tab "kandungan" dalam analisis dan di sini anda dapat melihat prestasi siaran anda selama tujuh hari terakhir.

Dengan mengklik video, anda akan mendapat maklumat mengenai video seperti jumlah tontonan, waktu tonton rata-rata, masa sumber lalu lintas , dan juga dari mana datangnya pandangan anda.

Sekarang ketahui berapa banyak suka, komen dan perkongsian yang diterima oleh video anda.

Dan lihat, apakah ada hubungan antara ketika video TikTok disiarkan dan prestasi video?

Anda harus membuat lembaran Microsoft Excel atau Google untuk mencatat data semua video anda, proses ini sedikit ilmiah dan memakan masa tetapi sangat penting untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok. Lembaran anda dapat memberikan idea yang bernas tentang masa terbaik anda untuk menyiarkan di TikTok.

Ringkasan:

Sekiranya anda ingin menjadi terkenal di TikTok, anda mesti tahu mengenai masa terbaik untuk membuat catatan di TikTok. Influencer Marketing Hub memberitahu kami mengenai masa terbaik global untuk mengeposkan di TikTok tetapi masa terbaik untuk menghantar di TikTok adalah berbeza bagi setiap orang. Untuk mengetahui mengenai masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok, anda perlu beralih ke akaun Pro untuk melihat analisis TikTok. Dari analisis TikTok, anda boleh mendapatkan maklumat mengenai lokasi pengikut anda dan masa mereka paling aktif di TikTok.

:pencil2: Kaedah untuk meningkatkan pengikut anda

Terdapat lima kaedah untuk meningkatkan pengikut anda.

:arrow_right: Cari faktor X anda:

Sekiranya anda ingin menarik sebilangan besar orang maka anda harus menjadikan diri anda istimewa. X-factor adalah kemahiran atau ciri fizikal dan X-factor adalah sifat atau kumpulan sifat yang menjadikan penampilan anda lebih menarik.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Contohnya, Logan Paul dan Liza Koshy terkenal dengan video lucu dan gila mereka. Dengan rasa humor dan personaliti komedi yang kuat, mereka bersinar di media sosial. Sekiranya anda tidak pasti mengenai faktor X anda, tanyakan kepada keluarga dan rakan, mereka pasti akan membantu anda dalam mencari faktor X anda.

:arrow_right: Muat naik video maksimum:

Muat naik video TikTok maksimum dalam seminggu dan ini memerlukan lebih banyak kreativiti . Tetapi anda harus melakukannya untuk menarik penonton yang besar terhadap diri anda.

:arrow_right: Kerjasama:

Anda akan mendapat lebih banyak pengikut dengan bekerjasama dengan pengguna TikTok yang lain. Anda juga boleh berkolaborasi dengan jenama untuk menjadi popular dan melalui kolaborasi, orang akan memperhatikan anda dan video anda.

:arrow_right: Ikuti cabaran:

Cabaran adalah kaedah terbaik untuk menarik pengikut dan cabaran masih disukai di TikTok. Cabaran adalah cara mudah untuk menghadap penonton. Anda harus menghadapi cabaran yang sedang tren kerana orang memperhatikannya. Dengan cara ini, pandangan dan suka anda akan bertambah.

:arrow_right: Gunakan Hashtag (#):

Hashtag adalah elemen media sosial yang sangat penting. Gunakan Hashtag yang berkaitan dengan video dan elemen dalam video anda. Untuk mengetahui Hashtag, tampal kata kunci pertama anda di menu carian anda dan ketuk pada tab “HashTags”. Sekarang ambil hashtag yang mempunyai lebih banyak paparan. Dengan cara ini, lebih banyak orang akan mendekati video anda.

Ringkasan:

Terdapat kaedah yang berbeza untuk menjadi terkenal di TikTok. Anda harus tahu mengenai faktor X anda. Anda mesti memuat naik video maksimum dan harus berkolaborasi dengan pengguna TikTok yang lain. Ikuti cabaran dan gunakan Hashtag untuk menjadi terkenal di TikTok.

:arrow_right: 10 negara teratas dengan bilangan pengguna TikTok yang lebih besar

:sparkles: India:

India mempunyai sekitar 119.3 juta pengguna TikTok.

:sparkles: Amerika Syarikat:

Amerika Syarikat mempunyai sekitar 39.6 juta pengguna TikTok.

:sparkles: Turki:

Kira-kira 38.4 juta orang menggunakan TikTok di Turki.

:sparkles: Rusia:

Kira-kira 24.3 juta orang di Rusia menggunakan TikTok.

:sparkles: Mexico:

Di Mexico , kira-kira 19.7 juta orang aktif di TikTok.

:sparkles: Brazil:

Kira-kira 18.4 juta orang aktif di TikTok di Brazil.

:sparkles: Pakistan:

11.8 juta orang menggunakan TikTok di Pakistan.

:sparkles: Arab Saudi:

Di Arab Saudi, 9.7 juta orang aktif di TikTok.

:sparkles: Perancis:

Kira-kira 9.1 juta orang menggunakan TikTok di Prance.

:sparkles: Jerman:

Kira-kira 8.8 juta orang di Jerman menggunakan TikTok.

:pencil2: 8 TikTokers paling terkenal di dunia:

Di sini kita akan membincangkan mengenai 8 personaliti TikTok paling popular di dunia.

:arrow_right: Charli D'Amelio:

Dia adalah orang yang paling terkenal di TikTok. Dia tinggal di United State. Dia diikuti oleh 101.9 juta orang dan mempunyai 8 bilion suka di akaun TikToknya. Nama pengguna akaun TikToknya adalah "charlidamelio" . Dia adalah personaliti media sosial Amerika. Dia juga seorang penari dan aktif di platform media sosial lain, Instagram , YouTube, Twitter, dan Facebook. Dia mengambil bahagian dalam banyak pertandingan tarian dan berlatih tarian selama kira-kira sepuluh tahun. Charli D'Amelio adalah bintang TikTok dengan penghasilan tertinggi kedua. Menurut Forbes, nilai bersih Charli D'Amelio adalah $ 4 juta. Dia mempunyai 40 juta pengikut di akaun Instagramnya.

:arrow_right: Addison Rae Easterling:

Addison Rae Easterling adalah orang kedua paling terkenal di TikTok. Dia mempunyai 70.7 juta pengikut 4.5 bilion suka. "addisonre" adalah nama pengguna di TikTok. Dia adalah bintang TikTok yang berpendapatan tertinggi. Menurut Forbes, kekayaan bersihnya adalah $ 5 juta. Dia mempunyai akaun di platform media sosial lain seperti Instagram, YouTube , Twitter, dan Facebook. Dia adalah sangat terkenal di YouTube.Dia mempunyai 37.2 juta pengikut di akaun Instagramnya.

:arrow_right: Raja Zach:

Zachary Michael King adalah nama sebenarnya Zach King. Dia adalah personaliti internet Amerika. Zach King adalah orang ketiga yang paling banyak diikuti di TikTok dan mempunyai 53.1 juta pengikut. Dia mempunyai 633.7 juta suka di akaun TikToknya. Nama pengguna akaun TikToknya adalah "zachking" . Nilai bersih Zach King adalah $ 3 juta. Zach King mempunyai 405.4k pengikut di akaun Instagramnya.

:arrow_right: Loren Gray:

Loren Gray adalah penyanyi Amerika yang bergaya dan cantik dan merupakan orang keempat yang paling banyak diikuti di TikTok. "Lorengray" adalah nama pengguna akaun TikToknya. Dia mempunyai 50 juta pengikut dan 2.7 bilion suka di akaun TikToknya. Dia berumur 18 tahun dan salah satu selebriti paling berjaya di dunia pada tahun 2021. Dia memperoleh $ 197,500 dari setiap video TikTok.

:arrow_right: Ksatria Spencer Polanco:

Spencer Polanco Knight mempunyai 49.5 juta pengikut di TikTok dan 1.2 bilion suka pada videonya. Dia terkenal dengan video beatboxing. Dia tidak mempunyai banyak pengikut di akaun Instagramnya (hanya 969k). nilai bersihnya adalah $ 1.2 juta.

:arrow_right: Dixie D'Amelio:

Dixie D'Amelio mempunyai 45.6 juta pengikut dan 1.6 bilion suka di akaun TikToknya. Nama pengguna akaun TikToknya adalah "dixiedamelio" . Dia adalah kakak sebenar Charli D'Amelio yang merupakan bintang TikTok yang paling terkenal dan paling diikuti. Dia lebih tua daripada Cahrli D'Amelio. Nilai bersihnya adalah $ 1 juta. Dia terkenal dengan video tariannya. Dia mempunyai 21.6 juta pengikut di akaun Instagramnya .

:arrow_right: Bella Poarch:

Bella Poarch mempunyai 45.3 juta pengikut dan 821.7 juta suka di akaun TikToknya. Dia berumur 23 tahun dan berasal dari USA. Nilai bersih Bella Poarch adalah 200k hingga 300k. dia mempunyai 197 ribu pelanggan di akaun YouTubenya dan 8.4 juta pengikut di akaun Instagramnya . Bio Instagramnya memberitahu bahawa dia masih berada di Tentera Laut AS.

:arrow_right: Akan smith

Will Caroll Smith adalah pelakon Amerika, pelawak, penulis lagu, penerbit filem, dan rapper. Dia tinggal di USA. Will Caroll Smith menyertai TikTok pada Oktober 2019. Akaun TikToknya adalah " @willsmith ". Dia mempunyai 270 juta hati dan 47 juta pengikut di akaun TikToknya. Dia juga personaliti Instagram yang sangat terkenal. Nama pengguna akaun Instagramnya adalah "willsmith". Dia telah menyiarkan 1126 catatan dan mempunyai 52.6 juta pengikut di Instagram. Menurut Wealthy Gorilla, nilai bersih Will Smith adalah $ 350 juta.

:pencil2: 8 TikTokers paling terkenal di Pakistan:

TikTok sangat terkenal di Pakistan. Di sini kita akan membincangkan orang TikTok yang terkenal di Pakistan.

:arrow_right: Jannat Mirza:

Dia adalah bakat Pakistan yang muncul dan orang paling popular di TikTok. Jannat Mirza mempunyai 12.6 juta pengikut dan 327.3 juta menyukai akaun TikToknya. Dia berumur 22 tahun dan tergolong dalam keluarga Punjab di Punjab. Dia belajar Fesyen dan Kesenian di Government College University of Faisalabad (GCUF).

:arrow_right: Kanwal Aftab:

Kanwal Aftab mendapat populariti dari YouTube dan sekarang dia adalah orang TikTok kedua yang paling banyak diikuti di Pakistan. Dia mempunyai 10. 9 juta pengikut dan 372.3 juta hati di akaun TikToknya. Dia berumur 22 tahun dan belajar Bs Mass Communication dari University of Central Punjab. Dia tergolong dalam keluarga Punjabi di Lahore.

:arrow_right: Zulqarnain Sikandar:

Zulqarnain Sikandar mempunyai 10.7 juta pengikut di TikTok dan 563.9 juta hati di videonya. Dia berumur 22 tahun. Zulqarnain tergolong dalam Gujrat. Dia baru-baru ini bergabung dengan industri tayangan Pakistan dan bekerja di drama bersiri TV Ekspres "Masters".

:arrow_right: Alishba Anjum:

Dia adalah salah satu bintang TikTok yang paling cantik dan berbakat di Pakistan. Alishba mempunyai 10.7 juta pengikut dan 266.4 juta suka di akaun TikToknya. Dia berumur 20 tahun. Dia adalah saudara perempuan Jannat Mirza yang sebenar yang merupakan bintang TikTok Pakistan yang paling terkenal.

:arrow_right: Malik Usman Asim:

Malik Usman adalah bintang TikTok Pakistan yang terkenal dan dia mempunyai 9.7 Juta pengikut dan 370.2 Juta di akaun Tiktoknya. Dia terkenal dengan video lucu. Dia adalah pencipta video Pakistan yang unik dan berbeza.

:arrow_right: Ali Khan:

Ali Khan mempunyai 9.1 juta pengikut di TikTok dan 699.6 juta suka di akaunnya. Dia terkenal dengan jalan Salomo yang bergaya dengan kaca merah. Dia berumur 23 tahun dan dilahirkan dan dibesarkan di Hyderabad, Sindh. Dia dikenali sebagai Ali Khan Hyderabadi. Pada masa ini, Ali khan mempunyai 9.1 Juta pengikut dan 689.6 Juta suka di akaun TikToknya.

:arrow_right: Nadeem Mubarak:

Nadeem Mubarak mempunyai 8.1 juta pengikut dan 385.8 juta hati di akaun TikToknya. Dia berumur 25 tahun. Dia dilahirkan dan dibesarkan di Lahore dan dikenali sebagai Nadeem Nani wala (dia menjadi terkenal kerana neneknya). Sekarang, dia tinggal di London.

:arrow_right: Dolly (Nousheen Saeed)

Dolly Leo juga merupakan bintang TikTok yang sangat popular. Dia mempunyai 7.8 juta pengikut di TikTok dan 211.5 juta suka di videonya. Dia tergolong dalam keluarga Punjabi. Dia dilahirkan di Lahore dan tinggal di Lahore. Dia juga seorang model . Dia telah menjalankan kecantikan selama 10 tahun.

Soalan Lazim (Soalan Lazim).

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya mengenai masa terbaik untuk menghantar di TikTok.

1. Adakah masa menjadi popular di TikTok?

Ya, masa penting untuk menjadi popular di TikTok. Masa terbaik untuk menghantar di TikTok adalah berbeza di TikTok. Terdapat dua faktor utama untuk mencari masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok.

:sparkles: Lokasi khalayak anda.

:sparkles: Masa penonton anda aktif.

2. Bagaimana mendapatkan lebih banyak pandangan mengenai TikTok?

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan lebih banyak tontonan mengenai video TikTok.

:sparkles: Ikuti trend.

:sparkles: Ikuti cabaran.

:sparkles: Ingatlah untuk terlibat.

:sparkles: Buat video yang lebih pendek.

:sparkles: Tambahkan muzik ke video anda.

:sparkles: Buat kandungan berkualiti tinggi.

3. Bolehkah anda membeli pengikut TikTok?

Ya, anda boleh membeli pengikut TikTok. Terdapat pakej berbeza untuk membeli pengikut TikTok. Pakej ini bermula dari $ 6.99 untuk 250 pengikut hingga $ 79.99 untuk 5000 pengikut TikTok.

4. Bagaimana anda dapat mengetahui pengikut palsu?

Anda boleh mengetahui pengikut palsu dengan menyedari bahawa,

:sparkles: Nama pengguna pengikut palsu mempunyai puluhan nombor dan gabungan huruf secara rawak.

:sparkles: Mereka tidak mempunyai foto profil.

Mereka mengikuti ribuan akaun tetapi tidak mempunyai pengikut atau hanya beberapa pengikut.

:sparkles: Mereka mempunyai beberapa catatan dan tidak ada catatan di akaun mereka.

:sparkles: Sekiranya mereka menyiarkan, pos mereka adalah mengenai gambar stok .

5. Bagaimana saya boleh sampai di halaman Untuk Anda di TikTok?

Terdapat 6 petua untuk masuk ke halaman Untuk Anda,

:sparkles: Gunakan Hashtag (mempunyai jumlah paparan yang banyak)

:sparkles: Buat video yang lebih pendek.

:sparkles: Siarkan video apabila penonton anda paling berminat.

:sparkles: Tambahkan bunyi tren pada video anda.

6. Bolehkah anda menjadi kaya dari TikTok?

Setelah anda terkenal di TikTok, syarikat dan jenama yang berbeza ingin bekerjasama dengan anda untuk komersial produk mereka. Kerjasama ini selalu dibayar dan anda menjadi kaya dengan cara ini.

7. Adakah baik untuk membeli pengikut TikTok?

Tidak, ini tidak bagus untuk membeli pengikut TikTok kerana akaun pengikut palsu selalu tidak aktif. Pengikut palsu akan merosakkan pertunangan anda.

8. Siapakah ratu TikTok?

Charli D'Amelio adalah permaisuri TikTok. Dia adalah personaliti media sosial Amerika dan orang yang paling banyak diikuti di TikTok dan bintang kedua tertinggi dengan TikTok. Menurut Forbes, nilai bersih Charli D'Amelio adalah $ 4 juta.

9. Siapakah bintang TikTok yang berpendapatan tertinggi?

Addison Rae Easterling adalah bintang tertinggi TikTok dan orang kedua paling diikuti di TikTok. Dia adalah personaliti media sosial Amerika, penari, dan YouTuber. Menurut Forbes, nilai bersih Addison Rae Easterling adalah $ 5 juta.

Kesimpulan:

TikTok adalah platform media sosial yang digunakan untuk membuat dan memuat naik video pendek sekitar 15 saat sahaja. TikTok berasal dari musical.ly. Ia berbeza dengan aplikasi media sosial yang lain kerana ciri dan penapisnya yang menarik dan unik. Anda boleh merakam, mengedit, dan memuat naik video anda dari aplikasi ini. Untuk menjadi popular di TikTok, anda mesti tahu masa yang paling sesuai untuk membuat catatan di TikTok. Menurut Influencer Marketing Hub, waktu terbaik untuk menghantar di TikTok adalah 6 pagi hingga 10 pagi dan 7 malam hingga 11 malam dan hari terbaik untuk menghantar di TikTok adalah hari Selasa, Khamis, dan Jumaat. Walau bagaimanapun, masa terbaik untuk menghantar di TikTok untuk semua orang adalah berbeza dan anda semestinya mempunyai akaun Pro di TikTok untuk mengetahui masa terbaik anda untuk menghantar di TikTok. Terdapat kaedah yang berbeza untuk menjadi terkenal di TikTok. TikTok juga sangat terkenal di kalangan remaja Pakistan.

Artikel berkaitan

Masa terbaik untuk menghantar di Tik Tok berubah dari hari ke hari. Sepanjang minggu waktu untuk menyiarkan video Tik Tok adalah berbeza yang akan membawa lalu lintas kepada yang menyiarkannya. Menurut Waktu Standard Eartern setelah analisis 10000 catatan di Tik Tok oleh Influencer Marketing Hub.

Isnin 10 malam, 10 pagi, 6 pagi
Selasa 9 pagi, 4 pagi, 2 pagi
Hari Rabu 11 malam, 8 pagi, 7 pagi
Khamis 7 malam, 12 pagi, 9 pagi
Jumaat 3 petang, 1 petang, 5 pagi
Sabtu 8 malam, 7 malam, 11 pagi
Ahad 4 petang, 8 pagi, 7 pagi

Tik Tok adalah untuk menarik penonton ke platform anda dan melakukan ini menjadi sangat mudah jika anda tahu bagaimana meningkatkan jumlah penonton. Mempunyai idea bahawa bilakah kebanyakan orang dapat menonton siaran anda akan membantu meningkatkan jumlah tontonan dan menjadikan anda bintang Tik Tok terunggul. Jumlah pengikut yang akan meningkat sangat bergantung pada kandungan yang anda hasilkan. Mengetahui masa terbaik untuk menghantar adalah satu peretasan tetapi ia tidak akan memberikan hasil yang sama setiap hari kerana tren media sosial terus berubah setiap hari. Sekiranya menyiarkan video pada waktu tertentu telah membuat anda pengikut tetapi kali kedua tidak ada jaminan untuk mendapatkan penonton yang sama.

Tahu khalayak anda?

Anda harus tahu siapa kandungannya. Sekiranya anda ingin menarik orang ke kandungan anda dari seluruh dunia, anda harus tahu negara mana yang mempunyai akaun paling banyak dimuat turun di Tik Tok. Contohnya di Thailand 1 antara 7 mempunyai akaun di Tik Tok. India mempunyai 20 juta pengguna, Amercia mempunyai 14 juta dan China mempunyai 150 juta akaun. Gunakan lebih banyak statistik dari internet untuk mengetahui bahagian dunia mana yang anda sasarkan dan jumlah penonton yang dapat anda tarik

Pastikan anda mengetahui zon waktu mereka dan kemudian anda mencari masa terbaik untuk menyiarkan video di Tik Tok

Menyasarkan penonton

Tik Tok kini hadir dengan ciri akaun Pro di mana anda dapat mengenali khalayak yang anda sasarkan dan berapa jumlah mereka dan berapa bahagian lelaki dan wanita di dalamnya dan juga wilayah tempat mereka berada. Anda boleh beralih ke akaun Pro dengan mudah.

 • · Buka aplikasi Tik Tok
 • · Pergi ke profil anda
 • · Tiga titik di sebelah kanan akan membuka Tetapan dan Privasi
 • · Ketik pada Tukar ke Pro
 • · Ikuti langkah selepas itu.
 • · Sekarang akaun telah dialihkan ke Pro dan anda dapat dengan mudah mengakses analisis audiens sasaran anda.

Untuk mengetahui perincian penonton

 • · Pergi ke kawasan Privasi dan Tetapan
 • · Pergi ke bahagian Akaun dan ketuk Analitis
 • · Ketuk Pengikut dan ketahui mengenai penonton yang anda mahukan

Masa terbaik untuk menghantar

Setelah memutuskan khalayak mana yang paling sesuai untuk kandungan dan cita-cita anda untuk mendapatkan lebih banyak pengikut, anda perlu tahu masa yang paling sesuai untuk menyiarkan video. Sekiranya berada di luar zon waktu anda, ketahui dengan teliti perbezaan antara zon waktu. Contohnya seseorang yang membuat catatan di Thailand kerana mendapat penonton dari India perlu mempunyai perbezaan masa hanya 30 minit. Dan jika penonton kita di Kanada atau AS, itu adalah perbezaan besar 8 jam.

Inilah yang perlu anda uruskan sendiri kerana Tik Tok atau tidak ada aplikasi lain yang dapat membantu menjadualkan kandungan yang disiarkan.

Setiap penulis, otoritas, dan karya TikTok mempunyai selera makan yang terdapat dalam sektor yang khas. Yang penting ialah anda mencari ** masa terbaik untuk menyiarkan ** mengenai dasar yang terdapat pada penonton anda. Tidak ada tujuan duel. Apabila pergerakan dan tindakan pelanggan berubah di TikTok, penonton anda akan mengawal masa utama untuk menghantar. Anda mesti merancang jadual waktu untuk menyesuaikan penonton istimewa anda.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Connoisseur Marketing Pivot melakukan kajian untuk mengenali persimpangan dunia terkemuka untuk mempertaruhkan TikTok. Dalam catatan tersebut, mereka memeriksa ratusan ribu saham TikTok untuk mencari jalan utama yang akan dipertaruhkan setiap hari dalam seminggu.

Terdapat tindak balas rekod mereka di Eastward Time (ET):

HARI 1 Isnin: Enam pagi, sepuluh pagi, sepuluh malam HARI 2 Selasa: dua pagi, empat pagi, * sembilan pagi HARI 3 Rabu: tujuh pagi, lapan pagi, sebelas pagi HARI 4 Jam: sembilan pagi, * dua belas malam, tujuh malam HARI 5 Jumaat: * lima pagi, satu petang, tiga petang HARI 6 Sabtu: sebelas pagi, tujuh malam, lapan malam HARI 7 Matahari: tujuh pagi, lapan pagi, empat petang

Rakam: Tempoh watak berbentuk bintang (*) adalah ketika TikTokers kebanyakan terdapat di rostrum.

Dari catatan ini, kita dapat menyimpulkan bahawa titik utama untuk mempertaruhkan TikTok adalah; enam pagi hingga tujuh pagi tujuh malam hingga sebelas malam. Walaupun zaman dengan kardinal yang menjulang tinggi adalah; 1. Selasa selewat-lewatnya jam 9 pagi 2. Khamis selewat-lewatnya jam 12 malam 3. Hari Jumaat jam 5 pagi.

TikTok: privasi & keselamatan 'keutamaan'

Seorang pengantara TikTok menyatakan: "Privasi dan keselamatan adalah hierarki utama untuk TikTok dan kami memiliki panduan, panggilan, dan teknologi yang kuat di sektor ini untuk menyokong pemeliharaan. semua pengguna, dan pengguna remaja kita secara khusus. Kami percaya pada asas yang tidak berasas. dan melihat dengan penuh minat. menerangkan langkah-langkahnya. "

Adakah ini merumitkan jangka masa anda mempertaruhkan TikTok?

Sekiranya anda menginginkan tempoh anda di TikTok dengan tulus, anda membuat satu keinginan untuk memastikan bahawa anda mempertaruhkan video anda pada masa-masa utama untuk mendapatkan janji maksimum. Kami telah melindungi tempoh utama untuk ini dalam jawapan ini.

Dua objek utama yang menunjukkan ini adalah:

Di mana penonton anda dapati? dan Berapa tempoh penonton anda? selain itu, jika anda menggunakan penerangan TikTok untuk runcit, anda ingin mempertaruhkan video ketika penonton tempat anda bersemangat.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mempertaruhkan TikTok?

** empat puluh lapan jam **

Jam ini mungkin 48 jam kemudian berturut-turut atau hingga tujuh hari kemudian, sepertinya tidak ada irama atau penyebabnya! Pada masa ini, kami dapat memastikan bahawa Walaupun video sedikit demi sedikit meningkatkan suka, pandangan dan komen, kesimpulan TikTok dapat mendorong video anda disertakan dengan halaman Untuk Anda, lancar jika bukan video baru yang memukau.

ringkasan

Tempoh utama sejagat untuk mempertaruhkan TikTok adalah zon yang luar biasa untuk dibuka. Tetapi dalam fantasi, setiap penulis, otoritas, atau pukulan akan mempunyai sedikit masa utama untuk mempertaruhkan TikTok. Tidak ada hasil dua tujuan.

Apakah masa terbaik untuk menghantar di TikTok di UK?

Sesuai dengan rekod, tempoh utama untuk mempertaruhkan TikTok di UK adalah: Isnin: sebelas pagi, tiga petang, & tiga pagi Sel: tujuh pagi, sembilan pagi, & dua petang Rabu: dua belas malam, satu petang, & empat petang Khamis: 2:00, 17:00, & 00:00 Jum: am sepuluh, 6:00, & 8:00 Satur: 4:00, 00:00, & satu am Sun: 12:00, 01:00, dan 9 tahap pm penglibatan secara khusus luas pada; Selasa pukul 2 petang & Jumaat pada 10 pagi.

Waktu utama untuk mempertaruhkan TikTok Video adalah berbeza bagi Setiap Orang.

Kenapa? Setiap pencipta dan pengikutnya berbeza! Kedudukan, perhatian, usia, dan identiti penonton yang anda inginkan akan mengambil bahagian dalam drama ini. Oleh itu, jika anda ingin mendapatkan bantuan mengenai daya saing dan anda serius untuk mencari masa terbaik untuk menyiarkan di TikTok, ada beberapa cara yang boleh anda lakukan lakukannya.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok:

TikTok meletup! Lebih-lebih lagi, sekiranya anda sekarang menjadi TikToker atau memikirkan untuk mendapatkannya, kemungkinan besar anda telah mempertimbangkan bagaimana menumbuhkan ramai orang. Anda juga pernah bertanya pada diri sendiri, "bilakah peluang terbaik untuk membuat catatan di TikTok?"

Lebih-lebih lagi, anda berada dalam hubungan baik dalam mencari jawapan untuk dua masalah tersebut. Sejujurnya, mencari peluang yang sesuai untuk menghantar bahan melalui media dalam talian tidak mudah. Memang, terdapat banyak perincian dan pemikiran di luar sana untuk pelbagai peringkat. Walau bagaimanapun, ia bergerak struktur dan berubah secara praktikal dari hari ke hari. Begitu juga, kerana anda menghasilkan banyak pilihan dan mengikuti jenis bahan tertentu pada waktu tertentu, itu tidak memastikan bahawa apa yang anda hantar seterusnya akan melayang.

Secara keseluruhan, bagaimana anda dapat melacak peluang terbaik untuk menyiarkan di TikTok? Juga, bagaimana anda dapat meningkatkan penciptaan zat anda untuk menghasilkan yang lebih besar setelahnya? Dalam siaran ini, kami akan memberikan kedua-dua pertanyaan penting yang perlu anda buat untuk mengesan peluang terbaik untuk disiarkan di TikTok untuk orang ramai. Setiap kali anda menjawab pertanyaan ini, anda perlu memikirkan cara mengembangkan kumpulan anda.

Walaupun memilih peluang ideal terbaik untuk menyiarkan di TikTok boleh menjadi tidak menentu, berikut adalah hasil dari lebih daripada 100,000 hadiah yang kami kaji untuk mengetahui kadar komisen terbaik. (semua dikomunikasikan di EST dan mengabaikan kawasan):

 • Isnin: 6 pagi, 10 pagi, 10 malam
 • Selasa: 2 pagi, 4 pagi, * 9 pagi
 • Rabu: 7 pagi, 8 pagi, 11 malam
 • Khamis: 9 pagi, * 12 pagi, 7 malam
 • Jumaat: * 5 pagi, 1 petang, 3 petang
 • Sabtu: 11 pagi, 7 malam, 8 malam
 • Ahad: 7 pagi, 8 pagi, 4 petang

Media dalam talian telah membuat keperluan yang konsisten untuk penggunaan bahan. Tidak kira sama ada video, GIF, atau sambungan ke artikel, individu suka melihat melalui suapan mereka untuk menemui sesuatu untuk berehat. Dan perlu diingat bahawa mencipta bahan haruslah menjadi objektif anda secara konsisten (sesuatu yang akan kami bahas lebih jauh di bawahnya), anda juga perlu sedar bila harus bergaul dengan orang ramai.

Berikut adalah dua pertanyaan yang perlu diajukan kepada diri sendiri untuk mengetahui peluang terbaik untuk menghantar bahan di TikTok:

Di manakah Penonton Anda Ditetapkan?

TikTok, serupa dengan semua peringkat media berasaskan web, mempunyai pangkalan pelanggan di seluruh dunia. Sebagai contoh, 1 daripada setiap tujuh individu di Thailand telah memuat turun aplikasi tersebut. Terdapat lebih daripada 20 juta pelanggan di India, sementara China masuk 150 juta dan lebih dari 14 juta di AS.

Sebab apa nombor ini penting?

Sekiranya anda mempunyai banyak orang di seluruh dunia, ini akan memberi kesan kepada seberapa banyak bahan yang anda hasilkan. Hal ini juga mempengaruhi ketika anda harus memberikan makna. Oleh itu, anda akan melihat kawasan waktu mengarahkan jumlah bahan anda pada waktu paling sibuk di dalam topografi tertentu.

Bagaimana anda menggunakan data ini untuk mengetahui peluang ideal terbaik untuk menghantar di TikTok?

Sebagai permulaan, bangunlah di mana para penyembah anda berada. TikTok pada masa ini menawarkan peluang untuk mengubah akaun pelanggan biasa anda menjadi rekod Pro. Rekod pakar menyertakan banyak sorotan baru, salah satunya merangkumi penyelidikan.

Penyelidikan akan menunjukkan jumlah pengikut yang anda miliki, orientasi seksual mereka terbelah, dan domain teratas dari mana pemuja anda berasal. Sekiranya anda belum berubah menjadi rekod Pro, inilah tiketnya:

Buka aplikasi dan lawati profil anda. Kemudian, akses wilayah keselamatan dan tetapan anda dengan mengetuk tiga tempat di sebelah kanan atas skrin telefon bimbit anda. Pada ketika itu, pergi ke Tukar ke Akaun Pro.

Ikuti cara (ini mungkin termasuk mengesahkan nombor telefon bimbit anda sekiranya anda belum melakukannya). Apabila rekod anda ditukar menjadi rekod Pro, anda mempunyai pilihan untuk menjalani peperiksaan.

Pada Masa Yang Dimana Penonton Anda Bangun?

Anda telah mengetahui tempat orang ramai anda dijumpai.

Pada masa ini, ini adalah peluang yang tepat untuk menyelesaikannya ketika mereka berjaga-jaga.

Bahagian ini mungkin kelihatan sedikit penipu. Walau bagaimanapun, ini adalah perkara yang mudah untuk memahami wilayah masa. Contohnya, jika anda berada di Thailand dan mempunyai banyak penyokong di India dan Thailand, hanya ada satu jam 30 minit dalam masa yang berbeza untuk dipertimbangkan. Dengan perbezaan jangka masa yang sedikit, rancangan pengeposan anda tidak akan terganggu.

Sekiranya sekali lagi, anda mempunyai banyak orang di Amerika Utara dan UK, itu unik. Anda akan mempunyai rancangan dan jadual waktu dengan kontras masa lapan jam.

Malangnya, TikTok tidak menolong kegunaan tempahan. Begitu juga, tidak ada media berasaskan web aplikasi eksekutif (belum) yang membolehkan anda menyambungkan rekod TikTok anda ke catatan atau jadual waktu.

Anda perlu mengumpulkan jadual waktu untuk merangkumi kawasan paling penting dari mana peminat anda.

Mungkin tidak cantik. Selain itu, akan sangat sukar untuk terus berpeluang mengikuti banyak peluang di negara-negara dengan kontras waktu yang sangat besar, namun ini memberikan kesan sebagai cara terbaik untuk membuat liputan menyiarkan kandungan untuk kumpulan anda (buat masa ini).

Masa paling sesuai untuk menghantar di TikTok pada tahun 2021:

Sekiranya anda cuba menjadi TikTok anda, anda mungkin berfikir, "Apa peluang terbaik untuk menghantar di TikTok?"

Bagaimanapun, ini adalah pertanyaan yang menyusahkan untuk dibalas - terutamanya ketika TikTok bergerak dengan cepat.

Panggung pada masa ini mempunyai 800 juta pelanggan dinamik yang luar biasa di seluruh dunia - dan sedang berkembang. Anak-anak muda yang menggunakan latar belakang telah menjadi bintang di seluruh dunia buat masa ini. Juga, drift pada TikTok bergerak pada kelajuan cahaya.

Selepas itu, strategi pengembangan TikTok secara konsisten berubah dan maju.

Prosedur kecil lebih baik daripada tidak ada teknik, betul? Terutama apabila anda dapat membantu menyokong komitmen dan mengembangkan pengikut anda dengan berkongsi isi apabila sebahagian besar orang anda berada di web.

Peperiksaan paling terkini di dunia terbaik untuk ditayangkan di TikTok. Anda akan mengetahui peperiksaan TikTok untuk mencari peluang terbaik dan sesuai untuk menghantar di TikTok untuk orang ramai anda.

Untuk Semua Orang, Waktu Terbaik adalah berbeza untuk menghantar di TikTok.

Peluang terbaik di dunia untuk menghantar di TikTok adalah tempat yang luar biasa untuk bermula. Sekiranya, sebagai peraturan umum, setiap influencer, pembuat, atau jenama akan mempunyai kesempatan terbaik yang sangat unik untuk disiarkan di TikTok. Tidak ada pengaturan yang sesuai untuk semua.

Kenapa? Setiap pembuat dan pengikutnya luar biasa! Kawasan, minat, usia, dan orientasi seksual kumpulan minat anda akan memberi kesan.

Sekiranya anda perlu mendapatkan kelebihan yang signifikan daripada pembangkang dan anda tidak bercanda untuk mencari peluang terbaik untuk memposting.

Kaedah yang paling berkesan untuk Mencari Masa Terbaik untuk Menghantar di TikTok untuk Khalayak Anda:

TikTok memberikan pendekatan untuk menemui banyak data mengenai bahan dan penyokong anda - di manakah maklumat ini? Dalam peperiksaan TikTok.

Walaupun bukan sains yang tepat, semua yang anda perlukan untuk menyusun peluang ideal terbaik untuk menyiarkan video TikTok ditunjukkan dalam pemeriksaan rekod anda - mengingat data sebenar ketika orang anda umumnya dinamik.

Untuk Mengakses Analisis TikTok, Dapatkan Akaun Pro:

 • Sebelum siasatan, anda perlu beralih ke rekod TikTok Pro - ini memerlukan sedikit masa.
 • Kemudian, ketik "Uruskan rekod saya."
 • Dari sini, ketuk "Ubah ke Akaun Pro" untuk memulakan kitaran.
 • Pilih jenis rekod anda dan ikuti galas untuk menyelesaikan interaksi.
 • Apabila anda selesai, anda akan dihantar kembali ke menu rakaman anda, dan anda harus mendapat peringatan yang menjelaskan bahawa anda telah beralih ke catatan pakar TikTok.
 • Sekarang, anda mempunyai pilihan untuk melihat perkara menu lain: Analitis!

Biasakan diri anda dengan TikTok Analytics

Sebelum meneruskan, kita harus berhenti sebentar untuk merasa selesa dengan instrumen peperiksaan.

Di kawasan peperiksaan, anda akan menemui tiga tab:

Garis Besar: Tab ini memberikan sudut pandang 10,000 kaki dari perspektif video, penyokong, dan tontonan profil anda.

Kandungan: Di sini, anda dapat menemui pengukuran pada siaran anda, seperti perspektif, suka, komen, dan purata waktu tonton.

Pengikut: Tab ini membolehkan anda mencari data mengenai perkembangan penyokong anda, bahan apa yang mereka gunakan, dan di mana mereka berada.

Soalan Lazim:

Adakah mengerikan untuk menghantar Tiktoks lewat sekitar waktu petang?

Tidak, menyiarkan TikToks lewat waktu petang tidak mengerikan. Terlepas dari apakah anda harus menyelesaikannya bergantung pada kumpulan minat yang anda inginkan.

Sebagai contoh, seperti yang ditunjukkan oleh penyiasatan kandungan TikTok, peluang terbaik di dunia untuk disiarkan di TikTok merangkumi jam 7 malam, 8 malam, dan 10 malam Waktu Piawai Timur (EST). Sekiranya anda berada di UK, ini adalah 12 pagi, 1 pagi dan 3 pagi.

Adakah ini bermaksud semasa anda membuat catatan di TikTok?

Memang, masa anda menyiarkan di TikTok sangat penting kerana ia menentukan jumlah pelanggan yang melihat kandungan anda.

Anda harus menyiarkan di TikTok apabila banyak orang masuk ke pentas dan membaca isi kandungannya. Dengan berbuat demikian, anda menjamin bahan anda dapat dilihat dengan lebih banyak mata, dan siaran TikTok anda mendapat komitmen yang paling melampau.

Apakah peluang ideal terbaik untuk menghantar di TikTok di UK?

Seperti yang ditunjukkan oleh peperiksaan, peluang terbaik untuk menghantar TikTok di UK adalah

Isnin: 11 pagi, 3 petang dan 3 pagi

Selasa: 7 pagi, 2 petang dan 9 pagi

Rabu: 1 petang, 4 petang dan 12 malam

Khamis: 5 petang, 2 petang, dan 12 pagi

Jumaat: 10 pagi, 6 petang, dan 8 malam

Sabtu: 4 petang, 12 pagi, dan 1 pagi

Ahad: 12 malam, 1 tengah hari dan 9 malam

Tahap pertunangan sangat tinggi pada hari Selasa jam 2 petang dan Jumaat pada 10 pagi.

Kesimpulan:

Pada ketika ini, anda semestinya mempunyai pemikiran bijak tentang bagaimana memanfaatkan penyiasatan TikTok untuk memutuskan peluang terbaik dan ideal untuk menghantar TikTok. Kemajuan terakhir mungkin sedikit mengecewakan, tetapi sangat bagus jika anda tidak bergurau untuk mempromosikan gambar anda di TikTok.

Pengiraan TikTok memberi ganjaran kepada jawatan dengan tahap komitmen yang signifikan. Semakin tinggi komitmen yang anda dapat, semakin baik kemungkinan rakaman anda disertakan di halaman "Untuk Anda". Untuk membuat kemajuan TikTok, anda perlu membuat catatan ketika orang ramai anda mungkin akan datang dengan rakaman anda. Artikel ini akan membantu anda memulakan.

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Waktu terbaik untuk menyiarkan di Tiktok ialah 10 malam, 10 pagi, dan 6 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Isnin. 9 pagi, 4 pagi dan 2 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Selasa. 11 malam, 8 pagi dan 7 pagi adalah yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Rabu. 7 malam, 12 pagi, dan 9 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Khamis. 3 petang, 1 pagi dan 5 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Jumaat. 8 malam, 7 malam dan 11 adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Sabtu. 4 petang, 7 pagi dan 8 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad. Menurut pemerhatian dan cadangan baru-baru ini yang diberikan oleh penyelidik, masa terbaik untuk menyiarkan video di TikTok ialah 6 pagi hingga 10 pagi dan 7 malam hingga 10 malam. Kali ini adalah waktu terbaik global untuk menyiarkan video di TikTok. Masa harus mengikut waktu standard Timur . Adakah sebilangan orang bertanya bahawa waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video atau tidak? Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari terbaik bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

Apa itu TikTok?

Tiktok membuat kemajuan hari demi hari. Tiktok adalah aplikasi serba boleh yang terdiri daripada pelbagai aliran. Pengeluar TikTok berminat untuk mengetahui formula bagaimana menumbuhkan pengikut dalam masa yang singkat. Pengeluar yang baik berminat untuk mengetahui masa terbaik untuk menyiarkan video pada aplikasi yang diinginkan.

Soalan mengenai penyiaran video

Banyak soalan bertanya tentang mendapatkan lebih banyak pengikut dan masa terbaik untuk menyiarkan video mereka di TikTok . Di sini saya memberikan jawapan kepada dua soalan penting.

Di manakah penonton berada?

Media sosial adalah tempat yang serba boleh untuk menggunakan internet . Sejuta orang menggunakan internet di dunia. Satu orang daripada 7 orang menggunakan media sosial di Thailand. Dua puluh juta orang menggunakan media sosial di India. Seratus lima puluh juta orang menggunakan media sosial di China, dan 14 juta orang menggunakan media sosial di kerajaan Amerika Syarikat. Penonton ini penting bagi pengeluar kandungan.

Faktor yang mempengaruhi masa pengeposan

Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Zon waktu sangat penting bagi para pelakon untuk mencapai kemajuan yang lebih tinggi. Pengeluar TikTok perlu melihat masa yang sesuai untuk menyiarkan video mereka. Masa berikut adalah wajar untuk menghantar kandungan pada aplikasi.

Masa di mana sebahagian besar Penonton bebas dari pekerjaan rutin harian. Jangan hantarkan video semasa Penonton sibuk dengan tugas rutin harian. Pagi adalah waktu di mana Penonton menjalankan tugas dan menyelesaikan tugas yang disyorkan. Mereka tidak mempunyai masa untuk menggunakan aplikasi mudah alih dan menonton video pengeluar TikTok. Pada waktu malam, kebanyakan Penonton merasa senang untuk menghilangkan perasaan bosan dan menghabiskan masa yang berkualiti. Sebilangan besar Penonton gemar menonton video lucu atau jenis lain pada waktu petang dan malam .

Bagaimana anda akan menggunakan maklumat untuk menyiarkan video pada waktu tertentu?

Pertama sekali, cari di mana Khalayak anda? Kedua, ubah tetapan akaun TikTok anda. Ubah suai akaun TikTok anda pada akaun pro perniagaan. Akaun Pro terdiri daripada pelbagai ciri, analisis data adalah salah satu daripadanya. Analitis memberikan halaman maklum balas anda di mana anda dapat mengakses berapa banyak pengikut yang anda miliki untuk akaun TikTok anda. Lebih-lebih lagi, ini memisahkan pengikut lelaki dan wanita dan membolehkan anda mendapatkan peratusan pengikut lelaki dan wanita di akaun anda. Akaun Pro juga menerangkan wilayah teratas dari mana pengikut anda mengikuti akaun anda.

Bilakah Penonton anda terjaga?

Setelah mengetahui lokasi pengikut anda, langkah kedua adalah mencari waktu menonton video anda. Contohnya, anda mempunyai lebih banyak pengikut dari Amerika Syarikat dan India, kemudian cuba mengira perbezaan masa antara negara-negara ini. Terdapat kira-kira perbezaan 5-6 Jam antara India dan Amerika Syarikat. Apabila zon waktu besar, jadual anda akan mengganggu. Sekiranya anda mempunyai pengikut dari India dan Thailand, maka zon waktu akan menjadi kecil. Zon waktu antara India dan Thailand sekitar 30 minit. Perbezaan ini tidak akan mengganggu jadual anda. Anda boleh menjalankan akaun TikTok anda dengan cepat.

Tragedi untuk dilaksanakan

Tiktok tidak memberi anda kemudahan untuk menjadualkan masa anda untuk masa yang berbeza. Tidak ada jadual yang tepat untuk menguruskan video. Tiktok tidak memberi anda kemudahan menjadualkan video anda untuk negara yang berbeza. Anda mesti mencari jalan keluar sendiri. Bina rancangan jadual mengikut sifat pengikut. Anda mesti membuat rancangan untuk memuat naik video anda. Ketahui masa yang paling sesuai untuk anda memuat naik video anda di TikTok. Masa yang manakah dapat memberikan lebih banyak pandangan, pengikut, dan suka anda? Kaedah ini tidak akan sesuai untuk kebanyakan pelanggan untuk menanganinya. Sebilangan orang akan merasa sukar merancang jadual untuk perbezaan zon waktu yang ketara. Cara kerja ini adalah kaedah yang kompleks, tetapi ini adalah satu-satunya cara untuk menilai masa terbaik untuk menyiarkan kandungan anda di TikTok.

Waktu penyiaran terbaik di TikTok adalah berbeza bagi setiap orang

Faktor berbeza mempengaruhi akaun TikTok anda. Faktor usia, minat, dan jantina pengikut juga memainkan peranan penting dalam mencapai kemajuan. Trend dan masa yang berbeza saling berkaitan. Anda mesti membuat video dengan segera pada kandungan tertentu jika terdapat beberapa video yang sedang tren pada masa itu. Terdapat juga banyak cara lain untuk mendapatkan masa yang tepat untuk menyiarkan kandungan di TikTok. Di sini saya akan mengemukakan beberapa petua untuk mendapatkan maklumat mengenai masa. Petua ini akan membantu anda mencari masa terbaik untuk membuat catatan di TikTok.

:arrow_right: Langkah pertama

Langkah pertama adalah mengubah akaun anda menjadi akaun pro. Ya, perkara ini tersedia pada tetapan akaun TikTok anda. Anda harus pergi ke pengaturan dan mengubah akaun menjadi akaun pro, akaun perniagaan untuk analisis data.

:arrow_right: Langkah kedua

Langkah kedua adalah mendapatkan gambaran keseluruhan halaman depan anda. Terdapat pelbagai pilihan seperti gambaran keseluruhan, kandungan, dan pengikut yang tersedia dalam satu halaman. Halaman utama memberikan pelbagai maklumat kepada anda. Gambaran keseluruhan memberikan maklumat mengenai mata burung anda mengenai kemajuan video anda. Tontonan dan suka video anda dapat dinyatakan secara keseluruhan. Kandungan akan memberi anda maklumat mengenai waktu menonton, suka, dan pandangan mengenai akaun anda secara purata. Tab pengikut memberi anda sebarang maklumat mengenai perkembangan kemajuan anda. Berapa cepat akaun anda berkembang di Tiktok? Tab pengikut membolehkan menonton jumlah pengikut. Anda akan terbiasa dengan jenis kandungan yang menarik lebih banyak pengikut. Tab pengikut juga memberitahu anda mengenai lokasi pengikut anda.

:arrow_right: Langkah ketiga

Langkah ketiga ialah cuba mencari lokasi pengikut anda. Langkah ini akan membantu anda mencari perbezaan zon waktu antara pengikut anda.

:arrow_right: Langkah keempat

Langkah keempat adalah mencari masa ketika pengikut anda bertunang? Langkah ini sangat membantu dalam mendekati masa terbaik untuk menyiarkan video anda. Untuk itu, anda harus menyentuh tab pengikut dan menatal halaman ke bawah. Di sini anda dapat melihat aktiviti Penonton anda. Uruskan jadual anda mengikut maklumat ini.

:arrow_right: Langkah kelima

Langkah kelima adalah mengubah waktu yang ditunjukkan mengikut zon waktu anda. Semua maklumat analisis pada akaun TikTok anda adalah mengikut waktu sejagat yang diselaraskan. Anda harus mengubah masa mengikut zon waktu pengikut anda. Contohnya, masa pengeposan terbaik anda sebenarnya ialah jam 4 pagi hingga 6 petang, tetapi pengikut anda yang paling aktif adalah dari Itali. Anda boleh menggunakan pilihan "Savy time." Pengubahsuaian ini akan memberi anda masa yang sesuai untuk menyiarkan video mengikut negara yang berbeza. Sekarang, masa pengeposan yang terbaik adalah lebih baik, 6 petang hingga 9 malam.

:arrow_right: Langkah keenam

Langkah keenam adalah belajar dari kandungan akaun anda yang tinggi dan luar biasa. Carilah perkara yang menjadi sumber kemasyhuran anda. Anda mesti pergi ke tab kandungan. Tab kandungan akan memberi anda Sejarah tujuh hari terakhir. Anda akan dapat menonton video berprestasi tinggi dari tab ini. Tatal ke bawah halaman tab ini dan lihat aktiviti. Anda akan menemui video paling viral di bahagian atas. Klik pada siaran dan dapatkan maklumat yang dikehendaki. Anda boleh mengumpulkan maklumat yang lebih diperlukan untuk kemajuan lain yang akan datang. Anda dapat melihat purata masa tontonan video akaun anda. Anda juga akan mendapat maklumat mengenai tontonan video anda.

Sekarang persoalannya ialah bagaimana anda boleh menggunakan maklumat ini untuk mengemas kini akaun anda? Semasa anda memeriksa video viral akaun anda, periksa waktu dan hari penyiaran video tersebut. Maklumat ini memberi anda maklumat yang tepat ketika menyiarkan video di TikTok. Perkara seterusnya adalah membuat tujuan untuk mendapatkan kemasyhuran lagi. Tujuan ini dapat dicapai dengan membuat hubungan antara waktu dan hari. Sekiranya semua video anda menjadi viral pada hari Jumaat malam, ketahui bahawa waktu terbaik untuk membuat posting anda adalah pada malam Jumaat. Malam Jumaat adalah masa bertuah untuk anda menyiarkan video. Perhatikan bahawa keseluruhan data TikTok mematuhi masa universal yang diselaraskan. Anda harus menetapkan zon waktu anda mengikut wilayah teratas pengikut.

:arrow_right: Langkah ketujuh

Langkah ketujuh adalah mengesan prestasi kandungan anda sepanjang masa yang terbaik. Ya, melihat coraknya memang mencabar bagi setiap pengeluar TikTok. Kerja keras anda yang berkaitan dengan corak tertentu dapat berfungsi dengan baik tetapi tidak selalu. Anda harus menjadikan diri anda mencabar setiap masa. Perkara lain ialah TikTok hanya membenarkan melihat aktiviti tujuh hari terakhir anda. Seluruh sejarah dihapuskan setelah sebulan. Oleh itu, anda tidak dapat menyemak aktiviti video masa lalu anda. Adalah lebih baik jika anda bersikap ilmiah dalam hal ini. Memeriksa dan menyimpan sejarah di TikTok adalah mustahil. Untuk itu, anda harus menyimpan data anda. Pasang excel dan simpan keseluruhan data di atasnya.

Penyimpanan maklumat ini mungkin kelihatan tidak berguna untuk anda, tetapi maklumat ini hanya membolehkan anda mengetahui masa sebenar penyiaran video. Contohnya, video komedi anda menjadi viral dalam sebulan, dan video tarian anda akan menjadi viral untuk bulan berikutnya. Sekarang, anda mempunyai maklumat lengkap mengenai video ini. Anda akan mengira dan memutuskan kemahiran berbakat mana yang dapat menentukan anda.

:arrow_right: Langkah kelapan

Langkah kelapan adalah memeriksa platform lain. Katakan anda menggunakan lebih daripada satu platform. Seperti anda mempunyai pengikut yang baik di Instagram dan YouTube, dan sekarang anda mengusahakan TikTok. Anda ingin menambah pengikut anda, maka anda boleh menambahkan pautan akaun anda di Instagram dan YouTube supaya pengikut anda juga menyokong anda di TikTok.

Masa terbaik untuk menghantar pada hari Isnin

Masa terbaik untuk menghantar pada hari Isnin ialah

 • Ya, masa ini sedang mempertimbangkan masa yang tepat untuk menyiarkan kandungan anda.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 11 malam, 3 pagi dan 3 pagi

Waktu pengeposan terbaik pada hari Selasa

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Selasa ialah 2 pagi, 4 pagi dan 9 pagi EST.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 7 pagi, 9 pagi dan 2 pagi.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Rabu

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Rabu ialah 7 pagi, 8 pagi dan 11:00 pagi.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 12 pm, 1 pm, dan 4 pm.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Khamis

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Khamis ialah 9 pagi, 12 malam dan 7 malam.
 • Masa terbaik untuk kediaman UK pada hari Khamis adalah 2 pagi, 5 pagi, dan 12 malam.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Jumaat

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Jumaat ialah 5 pagi, 3 petang dan 1 petang.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 10 pagi, 6 petang dan 8 malam.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Sabtu

 • Waktu pengeposan terbaik pada hari Sabtu ialah 11 pagi, 7 malam dan 8 malam.
 • Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 11 malam, 12 malam, dan 1 pagi.

Waktu pengeposan terbaik pada hari Ahad

 • Yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad ialah 7 pagi, 8 pagi

Kesimpulannya

Media adalah tempat yang serba boleh untuk menggunakan internet. Sejuta orang menggunakan internet di dunia. Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Zon waktu adalah mustahak bagi para pelakon untuk mencapai lebih banyak kemajuan. Pengeluar TikTok perlu melihat masa yang sesuai untuk menyiarkan video mereka. Masa berikut adalah wajar untuk menghantar kandungan pada aplikasi. Tiktok tidak memberi anda kemudahan untuk menjadualkan masa anda untuk masa yang berbeza. Tidak ada jadual yang tepat untuk menguruskan video. Tiktok tidak memberi anda kemudahan menjadualkan video anda untuk negara yang berbeza. Anda mesti mencari jalan keluar sendiri. Bina rancangan jadual mengikut sifat pengikut. Anda mesti membuat rancangan untuk memuat naik kandungan anda. Ketahui masa yang paling sesuai untuk anda memuat naik video anda di TikTok.

Soalan lazim

:one: Pukul berapa sesuai untuk menghantar di TikTok?

Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari paling sibuk bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

:two: Adakah wajar untuk menghantar TikTok pada waktu malam?

Masa harus mengikut waktu standard Timur. Adakah sebilangan orang bertanya bahawa waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video atau tidak? Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari paling sibuk bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

:three:Berapa banyak pandangan yang mengagumkan di TikTok?

Terdapat kira-kira 1000 hingga 3000 pandangan yang bagus di TikTok. Tiktok membuat kemajuan hari demi hari. Tiktok adalah aplikasi serba boleh yang terdiri daripada pelbagai aliran. Pengeluar TikTok berminat untuk mengetahui formula bagaimana menumbuhkan pengikut dalam masa yang singkat. Pengeluar yang baik berminat untuk mengetahui masa terbaik untuk menyiarkan video pada aplikasi yang diinginkan. Adakah wajar menghantar dua kali TikTok sehari? Masa harus mengikut waktu standard Timur. Adakah sebilangan orang bertanya bahawa waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video atau tidak? Waktu larut malam adalah waktu terbaik untuk menghantar pada hari Sabtu malam kerana orang sering tidak tidur lebih awal pada hari Sabtu malam kerana percutian hari Ahad. Jika tidak, Isnin hingga Khamis adalah hari paling sibuk bagi kebanyakan orang. Masa terbaik untuk menyiarkan video ialah 6 pagi hingga 10 pagi.

:four:Perlukah saya hantar di TikTok sekarang?

10 malam, 10 pagi dan 6 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Isnin. 9 pagi, 4 pagi dan 2 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Selasa. 11 malam, 8 pagi dan 7 pagi adalah yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Rabu. 7 malam, 12 pagi dan 9 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Khamis. 3 petang, 1 pagi dan 5 pagi waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Jumaat. 8 malam, 7 malam dan 11 adalah waktu terbaik untuk menyiarkan video pada hari Sabtu. 4 petang, 7 pagi dan 8 pagi adalah masa terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad.

:five: Apakah masa terbaik untuk menghantar di TikTok 2021 Ahad?

Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Yang terbaik untuk menyiarkan video pada hari Ahad ialah 7 pagi, 8 pagi dan 4 petang. Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 12 pm, 1 pm, dan 9 pm.

:six: Apakah masa terbaik untuk menghantar TikTok 2021 Sabtu?

Kuantiti kandungan dan masa pengeposan sangat penting jika pengeluar mempunyai banyak Penonton global. Waktu pengeposan terbaik pada hari Sabtu ialah 11 pagi, 7 malam dan 8 malam. Masa terbaik untuk penduduk kediaman di UK ialah 11 malam, 12 malam, dan 1 pagi.

artikel berkaitan

Seperti semua platform media sosial, TikTok mempunyai pangkalan pengguna global. Contohnya, 1 dari 7 orang di Thailand telah memuat turun aplikasinya. Terdapat lebih daripada 20 juta pengguna di India sementara China mencapai 150 juta dan lebih dari 14 juta di AS.

Mengapa nombor ini penting?

Apabila anda mempunyai khalayak global, secara automatik mempengaruhi jumlah kandungan yang anda hasilkan. Ini juga mempengaruhi bila anda harus mengeposkan kandungan. Zon waktu secara automatik menentukan bahawa sebahagian besar kandungan anda dipaparkan pada waktu paling sibuk di kawasan tertentu.

Bagaimana anda menggunakan maklumat ini untuk menentukan masa terbaik untuk menghantar di TikTok?

Pertama, tentukan di mana treler anda. TikTok kini menawarkan pilihan untuk menukar akaun pengguna biasa anda menjadi akaun Pro. Akaun Pro mempunyai sejumlah ciri baru, salah satunya merangkumi analisis.

Analitis menunjukkan berapa banyak pengikut yang anda miliki, betapa berbeza jantina dan wilayah teratas yang berasal dari pengikut anda. Sekiranya anda belum beralih ke akaun Pro, lakukan perkara berikut:

Buka aplikasi dan lawati profil anda. Seterusnya, akses kawasan privasi dan tetapan anda dengan mengetuk tiga titik di sudut kanan atas skrin telefon bimbit anda. Kemudian pergi ke Tukar ke Akaun Pro.

Ikuti langkah-langkahnya (ini termasuk memeriksa nombor telefon bimbit anda jika anda belum melakukannya). Setelah akaun anda dialihkan ke akaun Pro, anda akan dapat mengakses analisis anda.

Di bahagian "Akaun", ketuk "Analitis" semasa anda masih berada di kawasan privasi dan tetapan anda. Ketik tab Pengikut untuk perincian mengenai khalayak sasaran anda.

Bilakah khalayak anda terjaga?

Anda mengetahui di mana penonton anda berada. Sekarang adalah masa untuk mengetahui bila anda terjaga.

Bahagian ini mungkin kelihatan agak rumit, tetapi memahami zon waktu adalah perkara yang mudah. Sebagai contoh, jika anda berada di Thailand dan mempunyai banyak pengikut di India dan Thailand, yang perlu anda perhatikan adalah perbezaan masa sekitar satu jam 30 minit. Dengan perbezaan masa yang sedikit, jadual tempahan anda tidak akan terganggu.

Sebaliknya, jika anda mempunyai khalayak ramai di Amerika Utara dan UK, ia akan berbeza. Anda merancang dan merancang kandungan dengan perbezaan masa sekitar lapan jam.

Malangnya, TikTok tidak mempunyai fungsi penjadualan. Juga, belum ada aplikasi pengurusan media sosial yang boleh anda pautkan akaun TikTok anda untuk menghantar atau menjadualkan kandungan.

Penyelesaian?

Anda perlu membuat jadual kandungan untuk merangkumi bidang terbesar dari mana peminat anda.

Tidak boleh cantik. Ia juga sukar untuk dijaga jika anda mempunyai penonton di negara-negara dengan perbezaan waktu yang besar, tetapi sepertinya satu-satunya cara (buat masa ini) untuk menutup penyiaran kandungan untuk khalayak anda.

Beberapa fakta sebenar dari TikTok tentang bagaimana halaman "Untuk Anda" mencerminkan pilihan pengguna individu.

Menurut TikTok, "Sistem mengesyorkan kandungan dengan memberi peringkat video berdasarkan kombinasi faktor - dari apa yang menarik minat anda sebagai pengguna baru hingga menyesuaikan apa yang tidak anda minati." Faktor-faktor ini merangkumi perkara seperti:

Interaksi pengguna: seperti video yang anda suka atau kongsi, akaun yang anda ikuti, komen yang anda hantar, dan kandungan yang anda buat. Video info: This can include details like subtitles, sounds, and hashtags. Device and account settings: such as your language setting, country setting and device type. And it doesn't end there.

Each of these factors are individually weighted by TikTok's For You recommendation system. This means that each For You page is completely unique to a user and their interest.

For example, TikTok explains that a strong indicator could be of interest when a user watches a lengthy video from start to finish.

This would have more weight than a weak indicator, for example if the viewer and the creator of the video are both in the same country.

From these “interest metrics”, videos are ranked on the “For You” page based on the likelihood of a user's interest in content.

But what about the age-old question, “Do I need thousands of followers to go viral?” In short, the answer is no.

TikTok stated that a video is likely to get more views when posted from an account with more subscribers (due to the higher number of subscribers). “Neither the number of subscribers nor the fact that the account already has high performing videos are not direct factors. in the recommendation system. “”

Even if you don't have subscribers and have never posted to TikTok before, there is still a chance your video will show up on other people's “For You” page.

1 Suka

Ideal time to post on instagram

Ideal time to post on instagram On average, the best time to post to Instagram is between 10am and 3pm CST. However, depending on which day of the week you post, the level of engagement you get can vary significantly. The best days to post to Instagram are Wednesdays throughout the day, especially around 11am and Fridays from 10am to 11am.

schedule tiktok posts

Schedule a TikTok post

:point_right: Later on the web, select a video from the side library and create a post.

:point_right: Write a caption.

:point_right: Use Edit to crop and trim the video as needed.

:point_right: Select the date and time when the notification will be sent.

:point_right: Click Save.

how to post on tiktok

Posting your first TikTok video

:Once you've completed the basics, you can add your first video.

You can post videos up to 60 seconds, but it's a good idea to start with a short video. 15 seconds is popular.

Nothing is easier! You can add videos from your mobile phone using the “+” button at the bottom of the screen.

If you want to record something right away, you need to allow the app access to the camera and microphone.

Or you have the option to upload from your mobile phone.

This is useful if you want to add something prepared by another app such as Canva to TikTok.

After uploading or recording a video, you can add stickers and effects. You can also add text to your videos and sounds.

tiktok video upload screenshot

You can then tag captions, hashtags, and friends.

You also have the option to set the cover from the still image of the video.

You can also set the audience for the video, allow comments, and add features such as duets and stitches.

You also have the option to automatically share with other connected profiles, such as Instagram.

what are the best times to post on tiktok

Mondays: 6 am, 10 am, 10 pm.

Tuesday: 2 am, 4 am, * 9 am.

Wednesday: 7 am, 8 am, 11 pm.

Thursday: 9am, * 12am, 7pm.

Friday: * 5 AM, 1 PM, 3 PM.

Saturday: 11:00 am, 7:00 pm, 8:00 pm.

Sundays: 7am, 8am, 4pm

tiktok post time

In general, the best time to post to TikTok is 6am to 10am Eastern Standard Time (EST) and 7am to 11pm in the evening.

best time to post on instagram app

In general, the best times to post to Instagram are lunchtime (11 am to 1 pm) and evening (7 pm to 9 pm). Schedule her Instagram posts on weekdays instead of posting when you're at your desk so you don't have to worry about it in your spare time.

how to check your analytics on tiktok

Go to your TikTok profile. Tap the three vertical dots in the upper right corner. The Analytics section appears at the end of your account settings list. Tap to access analysis and statistics.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: What is the best time to post to TikTok in Australia?

If your main his TikTok audience is based in Australia, people will generally test various important times during the day when they are free. 8:00 am (commuting), 12:15 pm (lunch break), 5:30 pm (returning home) 9:00 pm relaxing at home.

Q: Quel est le meilleur moment pour publier sur TikTok UK ?

\Ce fil Reddit révèle que l'un des utilisateurs de TikTok a regardé le plus de vidéos publiées entre 13h et 15h. 8h30.

Q: How do I boost my TikTok post?

5 ways to get more views on Tiktok videos

 1. Adding hashtags to your videos. Hashtags helps to explore a whole lot of audience which you have not known or discovered before.
 2. Making high quality videos and being creative.
 3. Collaborating with other TikTok influencers and video creators. …
 4. Use TikFuel to buy TikTok likes and followers.
 5. Sharing post on other platforms.

Q: Isn't it good to post too much on TikTok?

He recommends posting to TikTok at least once or twice a day, but maybe three or four times. But don't post too much. We recommend that you do not post to TikTok more than 5 times a day.

Q: 24hours

Ideally, wait 24-32 hours to get into the viral post. Although it depends on what you consider viral. Viral: Over 500k views are displayed within 24 hours of posting. No, just posting a video spread it by word of mouth.

Q: How did Charlie Damerio become famous?

Charlie gained popularity after uploading a dance video for the video “Lottery (Renegade)” and also participating in the Hype House Collective at TikTok in Los Angeles. … she has also appeared in her Sabra Hummus commercial, and she is her first her Tik Tok star to play in the Super Bowl. There she got a chance to dance with Jennifer Lopez.

Q: How many likes are considered viral on TikTok?

300 points

At TikTok, our goal is to reach 300 points out of the first 300 people who watch your video, which TikTok considers to be a viral video. These are estimated distribution scores, but this is a good way to visualize the total points: if the video is 90-100% fully watched by him — 1 point.

Q: What is the most shared on TikTok?

The biggest video on TikTok is from his TikTok account @ JustMaiko. He is featured on a public escalator dancing to Shakira's song “Hips Don't Lie”. But at the end of the video, he does an interesting prank. The video has 25.2 million likes and he has 247 million views.

Q: Make money with TikTok

Once you have thousands of followers, you can start considering monetizing TikTok. Companies are known to pay 200 to 20,000 for each branded video advertised by an influencer, depending on the level of personal influence.

Q: How many followers does Charlie Damerio's TikTok have?

 1. Charli D'Amelio — 116.5 million of his TikTok followers.

Q: 60 seconds

At first, TikTok videos could only be 15 seconds long, but the company recently extended the limit to 60 seconds when you chain 4 segments of 15 seconds. However, this only applies to videos recorded natively on the app. If you upload a video that was created elsewhere, it may be longer than 60 seconds.

Kesimpulannya

Tiktok is a famous app with which you can make videos and upload. It is very popular among the people. Nowadays, everyone is busy making tiktoks especially teenagers. You can also earn with tiktok.

1 Suka

Best Time to Post On Tiktok ? The best TikTok post time at 6:00 AM to 10:00 AM and in the evening from 7:00 AM to 11:00 AM. Because timing is a critical part of tickets, we know that the best times to post on TikTok helps users to famous on this platform.

Firstly TikTok sends your upload video to a different small group of users and checks their reaction to the content, after finding a result, they decide should is it worth boosting?

Here a question arises in our mind that what is boosting and how we can boost our TikTok post?

What is boosting TikTok time post?

Here, I describe that what is the work of the booted TikTok post. Boosting a TikTok video improves your post before reach to the audience by using your ad budget towards 'boosting' the video. When you want to boost a post, then you can need an ad.

This is the best way to advertise and increase your popularity on the TikTok platform. No matter, which type of account you great in TikTok whether a personal or a business. Now it is time to tell about how you can boost your TikTok post?

How Do You Boost a TikTok Post?

If you want to boost your TikTok post time then you follow some steps to boost your TikTok posts .

Firstly when you published your post or video then click on the three dots (a dialogue box open which has many options). Then choose and click on “Promote”.

Select your purposes like video views, more website visits, or more followers. TikTok will generate a promotion strategy based on your selected purpose.

Choose your audience

 • Then, select your daily allowance and the length of your theme.

 • Knowing all details about your payment method and start promoting.

Ringkasan :blue_book:

Tiktok post time is 6 to 10Am10 Amin the morning and 7 to 11 pm. If you want to increase your post popularity then you must boost your TikTok post. I also describe some methods of boosting TikTok post

Steps for Best Times to Post on TikTok

If you want to achieve popularity in the form of TikTok then some think you just know about the Best Times to Post on TikTok.

 1. First of all, you should know where is the audience of ratio?

 2. Secondly, you must be considered the time of audience wake up.

 3. Your post must be related as like audience want.

 4. You must increase your content productivity

 5. Your past is the best as compare to another post.

 6. Got challenges work to more and more

Now here, I tell you about TikTok that what is TikTok? what's the purpose of TikTok? who create TikTok, and also some information related to TikTok.

Brief overview about TikTok

However, Tiktok is a video-sharing app and it was launched in November 2017. It was published by the Chinese company ByteDance which is founded by Zhang Yiming (a Chinese billionaire internet entrepreneur). However, kids and teenagers people caused to increase their popularity.

The platform now has a whopping 800 million active users a whole world and growing. Teenagers using the platform and increased its popularity. And trends on TikTok move at the speed of high. Tiktok is an international version of Douyin.

Douyin was released in China in September 2016 TikTok is available in many types of videos that provide audiences with wonder, delight, laughter, and excitement.

Which Is the Best Time to Post on TikTok?

At whatever point you distribute another post, its prosperity depends partially on the number of individuals are on TikTok at that given time.

The more dynamic clients, the higher the odds that individuals will see and associate with your post, helping the calculation push it out to considerably more watchers.

However, taking into account that TikTok is a worldwide stage and its clients dwell in all edges of the world and across various time regions, it's difficult to post at an optimal time for everybody. Also, what works for one client may not work for another, so make a customized posting plan that works for you and your crowd.

Some questions arise in my mind Before Deciding TikTok Post Times

Where Is Your Audience Located?

Head to your TikTok examination to see where the majority of your crowd resides. Make note of their time area is it equivalent to yours or will you have to change your timetable to compensate for the time contrast?

Choose audience who Most Likely to Be on TikTok?

Generally, people invest huge energy on TikTok in the mornings and the night, however, this can change extraordinarily. For example, many individuals are deciding to avoid online media before sleep time to improve rest. Ponder when mornings and nights are intended for your crowd on the off chance that they live most of the way across the globe, you might be sleeping around then.

Fortunately, TikTok as of late presented a booking highlight, so you can plan your posts ahead of time and head to bed realizing they'll be consequently posted for you.

When Are Your Followers Most Active?

Mornings and nights are a decent spot to begin, yet you can likewise get a more precise depiction of when your supporters are generally dynamic by taking a gander at your TikTok investigation. These numbers will change as you acquire devotees, so it's critical to check them normally and change your timetable appropriately.

Remember that the best ideal opportunity to post recorded in the TikTok examination is in UTC (Coordinated Universal Time), so you'll have to change it to your time region while making your posting plan.

 • Use TikTok examination to see where your adherents reside and when they're generally dynamic, and when is the best ideal opportunity to post on TikTok.

 • Use TikTok examination to see where your adherents reside and when they're generally dynamic.

Which of Your Past Posts Have Gotten Good Engagement?

Take a look at your existing posts that have done well and see if you notice any patterns . Of course, the success of a TikTok video depends on many factors other than when it was posted. However, if you can see clear patterns, there's a good chance that these time slots will serve you well again in the future.

Sample TikTok Content Calendar and Posting Times

Tracking down your best occasions to post will take a ton of experimentation, however, a decent spot to begin is this timetable created by the Influencer Marketing Hub. They dissected more than 100,000 posts and tracked down that the posts with the most commitment were distributed on these occasions (in EST):

Isnin 6 AM, 10 AM, 10 PM
Selasa 2 AM, 4 AM, 9 AM
Hari Rabu 7 AM, 8 AM, 11
Khamis 9 AM, 12 PM, 7 PM
Jumaat 5 AM, 1 PM, 3 PM
Sabtu 11 AM, 7 PM, 8 PM
Ahad 7 AM, 8 AM, 4 PM

Remember that this examination was done in late 2019, and a ton has changed from that point forward. Your smartest choice is to utilize this timetable as a beginning stage, then, at that point change depending on the situation depends on your crowd.

Ringkasan

You can follow this calendar chart if you want popular as soon as possible. You can use new methodology or new tricks for growing yourself.

Top best countries to use TikTok with a large number

1. India 119.3 million
2. United States of America(USA 39.6 million
3. Turki 38.4 million
4. Rusia 24.3 million
5. Mexico 19.7 million
6. Brazil 18.4 million
7. Pakistan 11.8 million
8. Arab Saudi 9.7 million
9. Jerman 8.8 million

Does posting time matter TikTok?

As patterns and client conduct change on TikTok, your crowd will decide the best and ideal opportunity to post. You should make a presenting plan to fit your special crowd. Advancing your posting times will assist with working on the presentation of your substance. You will likewise get a greater commitment on your posts and arrive at more adherents

 • Altering a TikTok Caption after Posting

 • Tap the “Me” symbol on the lower left-hand side of your screen.

 • Tap the “even ellipsis” (three-level dabs) on the right.

 • Select "Save Video."

 • After saving is finished, re-post precisely the same video with the new inscription.

Soalan Lazim

S1. What is the Best Time to Post on TikTok in 2021?

As a general rule, the worldwide best occasions to post on TikTok are 6 to 10 AM, and 7 to 11 PM, in Eastern Standard Time (EST).

S2. What is the mean of the X-factor?

Assuming you need to draw in an enormous crowd, you must discover what makes you unique. A great many people feel that your X-factor is an ability or actual component, however, it's not. It's a characteristic or assortment of qualities that stand apart from your looks.

S3. What can we Use Hashtags?

Hashtags are an outstanding component of online media. Without them, discovering content can be testing. What's more, because individuals depend on and follow hashtags, getting found turns out to be a lot simpler. However, hashtags will help you to your recordings appear in search. You must do a little research with the help of hashtags. Distinguish hashtags identified with your video and components utilized in your video.

4. Who do the long TikTok posts?

At first, TikTok videos could be only up to 15 seconds long, but the owner of TikTok recently raised the limit to 60 seconds. You cover your video maximum of 1 minute.

5. Is TikTok is safe for children?

No, which kind of social media , it's not good for children. Tiktik is very harmful, especially for children. However, For kids, age 13 to 15 years old make the account private by default. In this account, only friends can comment on videos.

Kesimpulannya :blue_book:

According to all researches, the best time for the TikTok post is 6 to 10 in the morning and 7 to 11 at night. In this article, I described all detail related to the TikTok time post. I'm sure this article will helpful for you.

Best time to post on TikTok varies from day to day. However, in general, the best time to post on TikTok is 6 am-10 am and 7 pm-11 pm. TikTok is a social networking platform for short video creation, sharing, and discovery. Young people use the app to express themselves through singing, dancing, comedy, and lip-syncing, and it allows them to make videos and share them with others.

:round_pushpin: Tik tok

TikTok is a 15-seconds video-sharing software that allows users to make and share films on any subject. TikTok resembles a second app called Duyin for the Chinese market, with over 300 million monthly active users. Musical.ly and Duyin emblems are combined in the TikTok's logo .

:pencil2: TikTok statistics

 • TikTok's user base had surpassed 800 million as of late 2019. By 2020, it is expected to have over a billion users.
 • Teenagers made for 32% of TikTok's active user accounts as of June 2020.
 • Almost half of TikTok's worldwide viewership is under 34 years old. Between the ages of 18 and 24, 26% of TikTok users are 18 and 24.
 • TikTok has been downloaded over 1.5 billion times throughout the world.
 • The TikTok app has 466 million users in India, 173 million in China, and 123 million in the United States .
 • On average, a TikTok user spends 52 minutes each day on the app.
 • TikTok's parent business , Bytedance , is worth $75 million, making it the world's most valuable startup.
 • In the United States, TikTok claims to have over 80 million monthly active users. 60% of the population is female, whereas 40% is male.

:writing_hand: Ringkasan

The best time to post on TikTok is 6 am-10 am and 7 pm-11 pm. TikTok is quite similar to a Chines app called Duyin. TikTok has more than one billion users.

:round_pushpin: Points to be noted before deciding the best time to post on TikTok

:pencil2: Why does posting time matter?

TikTok is one of the most popular social media platforms. It has 800 million active users moreover, with more joining every day. It's a great hit with teens, but other age groups are starting to show up. That means determining the best time to upload is critical if you want your TikTok video to get viewed. Otherwise, your material may be lost in a sea of dancing teenagers and hilarious memes.

:pencil2: Location of audience

Look at your TikTok statistics to discover where the majority of your followers dwell. Make a mental note of their time zone; it's OK if it's the same as yours; otherwise, you'll have to alter your schedule to compensate for the time difference.

:pencil2: When is the audience most active on TikTok?

The most common times for individuals to use TikTok are in the mornings and evenings . However, this varies significantly (for example, many people choose to stay away from social media before bedtime to get better sleep).

Fortunately, TikTok just added a scheduling option , so you can plan ahead of time and go to bed knowing that your postings will be automatically posted.

:pencil2: Check engagement on your past posts.

Examine your previous posts that have performed well to see if any trends emerge. Of course, a TikTok video's popularity is determined by various variables other than when it was posted. If you can spot trends, though, there's a high possibility these time slots may come in handy again in the future.

:writing_hand: Ringkasan

The best time to post on TikTok is 6 am-10 am and 7 pm-11 pm. TikTok is a social networking platform where people connect with the help of 15 seconds videos. The location of the audience is must known for determining the best time to post on TikTok.

:round_pushpin: Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Finding the ideal times to publish will require a lot of trial and error, but this timetable created by the Influencer Marketing Hub is an excellent place to start. They looked at over 100,000 postings and discovered that the most popular ones were published at these times (in EST).

:pencil2: Best time to post on TikTok on Monday

On Monday , the best times to post on TikTok are 6 am, 10 am, and 10 pm.

:pencil2: Best time to post on TikTok on Tuesday

On Tuesday, the best times to post on TikTok are 2 am, 4 am, and 9 am.

:pencil2: Best time to post on TikTok on Wednesday

The best times to post on TikTok on Wednesday are 7 am, 8 am, and 11 am.

:pencil2: Best time to post on TikTok on Thursday

On Thursday , the ideal times to upload on TikTok are 9 am, 12 pm, and 7 pm.

:pencil2: Best time to post on TikTok on Friday

The ideal times to post on TikTok on Friday are 5 am, 1 pm, and 3 pm.

:pencil2: Best time to post on TikTok on Saturday

Saturday's best upload times are 11 am, 7 pm and 8 pm.

:pencil2: Best time to post on TikTok on Sunday

The best times to post on TikTok on Sunday are 7 am, 8 am, and 4 pm.

:round_pushpin: What impact did the events of 2020 have on the ideal times to post?

The influence of the current epidemic on people's work-life – and hence their time spent on social media – is another factor to consider. By 2020, more than 40% of the US workforce would be working from home, something they would not typically do. In certain nations, the figures were considerably more significant.

This meant that individuals could take a peek at TikTok or other social media sites whenever they felt like it. However, by 2021 , more individuals are returning to their pre- pandemic hobbies. Yes, the epidemic has affected people's work lives, but their love of social media isn't going away.

The ideal times to post on TikTok in 2020 might have been considerably broader and more diverse. However, by 2021, we anticipate things to revert to a more “normal” state. As a result, hitting the optimal time slots and fine-tuning them using your analytics is equally as crucial as ever.

:writing_hand: Ringkasan

The best time to post on TikTok varies from day to day. The best time to post on TikTok was more diverse in 2020 because of a pandemic.

:round_pushpin: Soalan Lazim (Soalan Lazim)

:one: What is terrible about TikTok?

There are many side effects of TikTok, which are given below:

:sparkles:Addiction

Most visitors navigate through the for you page, seeking films that are precisely tailored to their preferences according to TikTok 's algorithm. The software is intended to be addicting, with an endless stream of movies that last around 30 seconds apiece, making it difficult to grow bored. It's all too simple to slip into the TikTok rabbit hole and emerge hours later, having wasted an entire day.

:sparkles:Bullying

According to Smart Social Founder Josh Ochs , students are being harassed on TikTok , according to a high school administrator in New York . Some students make fun of one other's movies, while others create videos solely to mock their classmates.

:sparkles:Kesihatan mental

According to some experts, it's simple to stumble across disturbing information on the app that might encourage self-harm or eating problems.

:two: Can you use TikTok without the app?

The TikTok app is the most excellent method to find and enjoy the best TikToks on the internet, but you don't need it to view the videos on the TikTok website. Thousands of more videos may be found by going to TikTok.com .

:three: Is TikTok a free app?

TikTok is a free video-making , editing, and sharing social media platform. While ByteDance was created in 2016 for the Chinese market on Android and iOS, it has slowly grown in popularity worldwide. By downloading the program and installing it on a mobile emulator, you may also use the app on a PC .

:four: How does TikTok earn money?

TikTok, like YouTube , allows companies to pay to promote their products and services through sponsored advertising . TikTok for Business offers features including in-feed videos, brand takeovers, hashtag challenges, and branded effects to help businesses improve their marketing strategies.

:writing_hand: Kesimpulannya

The best time to post on TikTok is 6 am-10 am and 7 pm-11 pm. It also varies from day today. TikTok is a social networking app used to make videos of 15 seconds. Location of the audience is most important in finding out the best time to post on TikTok. It is free to download. TikTok also has a lot of disadvantages.

Best time to post on TikTok is 6am-10am and 8pm-11pm. The greatest days to post on TikTok are Tuesday, Thursday, and Friday. TikTok is probably the most addictive social media site for making a range of short-term videos. It's a Douyin worldwide variant. Douyin was published in China in September 2016. Videos from TikTok offer astonishment, pleasure, laughter, and excitement.

Tik tok

TikTok is a video-sharing app that began in November 2017. It is owned by ByteDance, a Chinese business established by Zhang Yiming (a Chinese billionaire internet entrepreneur). TikTok is highly popular among children and adolescents. On any TikTok topic, you may produce and share 15-second videos.

It includes a lot of filters and intriguing features. From one single application, you may film, edit, and post your movies. TikTok has a number of noises and tunes. You may also speed up and slow down your video and use several filters to modify the backdrop.

You may shoot duets too (a feature that allows users to shoot and add a new video to an existing video). According to a report, over 2 billion individuals downloaded TikTok in October 2020. (worldwide). According to Morning Consult, TikTok is the third fastest growing application in 2020 after “Zoom” and “Peacock.”

What's the ideal time to post on TikTok?

It is hard to claim that for a wide variety of businesses, based on information from various firms in other areas of the world , the average optimum time to post would also apply to your business.However, if you're new to TikTok, then the average best times to post are extremely useful for starting your video sharing.

On the other hand, if you have been using TikTok for a while, it is high time to explore the analysis area to identify the ideal time to post, particularly for your TikTok profile.Let's take a step-by-step approach to find out the optimum time to post on TikTok, so you will never miss a chance to participate.

1 - Switch to an account with TikTok Pro

You need to change your basic account to a Tiktok pro account. The full profile analysis essential to measure your optimum time to post on a TikTok Pro account can only be found.

1 - Click “Manage my account” in the upper right corner of your profile page, then hit the three dots.

2 - Furthermore, pick your type of company and click “Done.”

The next step is to dig into your area of analysis. TikTok's analytics area consists of three tabs: Overview, Content, and Followers. You will first need to figure out where your audience resides to find out when is the optimum time to post on TikTok.

2 - See if your supporters are more engaged

Another intriguing addition is the follower activity statistics in the TikTok analytics area. It allows you to discover the hours and days your audience was most engaged. To locate the depiction of “Followers Activity,” go to the Followers tab.

Here you can check how many people on a given day of the week were active. It can be observed that the activity of the followers is continuous throughout the week.In addition, to clarify the image, you may view the number of people active at each certain time of the day throughout that week.

In the graphic below, you can observe a progressive increase in activity between 11 am and 7 pm Similarly, by checking the weekly and hourly statistics of your account , you can zero down on the optimum time to post to TikTok to improve your commitment.

3 - Use your high-performance content data

The last strategy to get closer to your ideal time to post on TikTok is to track the performance of your prior content.See whether you can detect a relationship between your high-performance content and the time of day.

The “Material” page of TikTok analytics provides detailed information to measure the performance of the content you provided in the previous 7 days.You will see loads of performance indicators for each post, such as the number of likes, comments, shares, reach and average time of monitoring it received.

For example, when all of your high-efficiency data was uploaded during a certain time frame on Tuesdays and Fridays , presto, you identified one of your finest times to post on the platform.

:large_blue_diamond: Ringkasan

TikTok is presently considered to be the most addicting social media platform. It was established in November 2017 and is a brief (15 second) video-sharing app . It was launched by the ByteDance Company and Zhang Yiming is the CEO of ByteDance. TikTok is an international version of the TikTok-like Douyin. TikTok offers a lot of fascinating characteristics and filters.

Soalan Lazim

People ask many questions about best time for tiktok . Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: How many people on TikTok are deemed viral?

At TikTok, we are aiming to reach 300 of the first 300 people who watch your video, which is considered a viral video by TikTok. These are approximated distribution scores, but this is a great method to visualise the overall scores: if the video is viewed 90-100% — 1 point.

:two: Should I post now on TikTok?

10 pm, 10 am and 6 am are Monday's greatest times for posting videos. 9 am, 4 am, and 2 am, Tuesday's greatest time to post videos. 11 pm, 8 am, and 7 am are Wednesday's finest videos to post. The ideal time to post videos on Friday is 3 pm, 1 am, and 5 am. 8 pm, 7 pm and 11 are Saturday's best times to post videos. Sunday's ideal time to post videos is 4 pm, 7 am and 8 am.

:three: What's the ideal time to post on Sunday TikTok 2021?

Content amount and publishing time are essential if the manufacturer has multiple worldwide audiences.Sunday's best video postings are at 7 am, 8 am and 4 pm The optimum time for UK homes is 12 pm, 1 pm and 9 pm. TikTok creators must know when the time is appropriate for publishing their videos. The next time it is appropriate to post information on the application.

:four: What is Saturday's ideal time to post TikTok 2021?

TikTok creators must know when the time is appropriate for publishing their videos. Saturday's best times are 11 am, 7 pm and 8 pm The ideal time for residents in the UK is 11:00, 12:00 and 1:00.

:five: Is it appropriate at night to post TikTok?

The time should be Eastern Standard Time. Are certain individuals asking if late at night is the ideal time to post films or not? The ideal time to post on Saturday night is late-night since people don't sleep on Saturday night due to Sunday holidays . Otherwise, Monday to Thursday is most people's busiest days. The optimum time to post videos is between 6am and 10am.

:large_blue_diamond: Kesimpulannya

Media is a flexible online user location. Billions of people around the globe use the internet. All studies show that the optimum time for the TikTok post is 6-10 am and 7-11 am In this article, I detailed all the TikTok time post details. I'm confident you'll be helpful with this article. TikTok is a 15-second social networking application for making videos.

The audience location is the most essential place to find out the ideal time to post on TikTok. It may be downloaded free of charge. TikTok has several drawbacks as well.

artikel berkaitan

Best time to post on TikTok. In general, TikTok's peak hours are 6–10 am and 7–11 pm Eastern Time. The researchers discovered the most interest in a meeting on Tuesday mornings at 9, Thursday mornings at 12, and Friday mornings at 5. And don't forget the one big thing that matters most. If you fail to provide excellent material, then no amount of time will suit you. To create successful TikTok videos, create scroll-stopping content that uses popular hashtags, effects, music, and collaborators.

What does Tik Tok mean?

TikTok is a 15- second video-sharing software that lets users produce and share video content of any kind in only a few seconds. Duyin, TikTok's Chinese-language version of the TikTok app, has more than 300 million monthly users. The logo of the new app is a mix of the symbols of Musical.ly and Duyin.

Until last month, Musical.ly was a well-known (yet popular) 15-second video service with over 800 million active users. Users could create hilarious movies because of all the fun things they could do in the app, including music and speech choices that enable them to lip-sync. Some famous content producers have found their place in Musical.ly's Hall of Fame because of their excellent material on the app. Musical.ly gained much attention from fans due to videos being posted on social media, such as Instagram . Even though ByteDance took over the service in August 2018, users were transferred to Tik Tok. Everything from Musical.ly was instantly moved to a new Tik Tok application.

What's the Difference Between TikTok and Musical.ly?

 • TikTok is a social media platform built on the same idea of short-form video, but it's considerably more extensive than Musical. Other than lip-syncing to music, Ly does not concentrate on anything else.

 • TikTok gives people an expansive range of music clips and sound effects to choose from, along with the ability to apply additional effects and filters . In addition, you may send movies made on your phone immediately.

 • The company made its reaction videos better by introducing reactions in September, letting people save and share video clips showing their responses. The function also lets users know if they've spent more than 2 hours on the application.

 • A promotional video of the new software explains that it is a video-sharing networking site. TikTok users may make videos, such as dances, magic tricks, and silly movies, among others. Musical.ly's biggest differentiator from Tik Tok is its scope for video production, which is more extensive.

How can I optimize my TikTok content in 2021?

Most of the time, TikTok users post between 6 AM and 7 PM EST (EST). Let's take a deep dive into it. The Influencer Marketing Hub analyzed over 100,000 TikTok posts to determine the optimum time to publish content.

They found the most effective time slots to use for posting on each dayThe results in (EST are as follows:

 • Mon: morning , noon, and night

 • Tuesday night, it'll be late at night at two am2 am, then in the morning at four am4 am, then in the late morning at nine am9 am.

 • on Wednesdays, we're up early for seven am7 am, eight am8 am, and 11 am11 am appointments

 • Thur: 9 am9 am, 12 pm12 pm, and seven pm7 pm.

 • Thursday afternoon

 • Sat : 11 am, 7 pm, and 8 pm

 • Sun: in the morning at seven am7 am, eight am8 am, and in the afternoon at four pm4 pm

The researchers discovered the most interest in a meeting on Tuesday mornings at 9, Thursday mornings at 12, and Friday mornings at 5. A graphic aid may make it simpler to comprehend the 2021 TikTok worldwide posting timings, as follows:

Remember, Eastern Standard Time is used for these dates (EST). To ensure you schedule your TikTok upload appropriately for your audience, you'll need to utilize a conversion tool. You may use The Time Zone Calculator and a similar application, like Savvy Time, to help with the process .

TikTok is complex since the perfect time to post a video depends on your demographics. Start with the worldwide best moments to post on TikTok, which is a great starting point. However, although there are widely accepted “best times” to post on TikTok, it is essential to remember that each artist, influencer, or business will have its preferred posting schedule.

There are no universal answers. All creators and their fans are unique! Your target audience's age, gender, location, hobbies, and more all matter. If you're looking to give yourself an advantage over your competitors, TikTok, and you're in search of the ideal time to post, then look no further because this post is going to teach you how to get a head start.

Ringkasan :

Most of the time, TikTok users post between 6 AM and 7 PM EST (EST). Influencer Marketing Hub analyzed over 100,000 TikTok posts to determine the optimum time to publish content on the video-sharing platform. The researchers found the most effective time slots to use for posting each day

.

Tips for Finding Optimal Posting Intervals on TikTok for Your Subscribers

How can you locate valuable information about your work and followers? TikTok's got it covered. From the TikTok analytics data. You don't need to know what you're doing since the data available on TikTok gives you anything you need to determine when your followers are active.

Step 1: Access TikTok Analytics with a Pro Account.

First, you must enroll in a TikTok Premium account – which is quick and easy – before you can view your statistics. Let's take a look at how to set up a TikTok Pro account. First, go to your profile, and then touch the three dots at the top-right. The following is tapping on “Maintain my account.”

Choose your account and then finish the process by following the instructions you'll see below. Once your service is complete, you will be directed back to your account page, and a notice will appear stating that you have switched to a TikTok Pro account . You should be able to view the Analytics menu option now. Start the procedure by going to “Switch to Pro Account.”

Step 2: Get yourself familiar with TikTok Analytics

Let's take the time to get to know the analytics tool before we go. You will discover three tabs in the analytics area, each displaying different sets of data. To get a look at your unique users, subscribers, and profile views from a distance, look at this tab.

Metrics: You may see details on the content you publish, including how many people saw, liked, commented, and watched it. Through this page, you'll learn how many people are following you, how many of them have interacted with your material, and where they are.

 • A good TikTok post is mainly based on where your following is. First, we'll verify that.

 • Visit the Follower page, then scroll down to see the most followed areas. This feature simplifies the process of locating your audience.

 • And last, Rachel Pederson, who you can see is popular in the US and Iraq, also shows how much of her fanbase is in the US

Step 3: Identify Where Your Audience Location:

After you identify where most of your audience is located, you can plan when to publish to TikTok by using the worldwide best times to consider how busy your followers are likely to be. Don't forget to change the world record timings to the time zone of your Top Territory! The good news is that TikTok gives the nation where your viewership is based, but the bad news is that it doesn't provide you any other demographic information. You'll have a difficult time since your audience lives in various time zones and is concentrated in the US

For instance, you may think your intended audience is on the east coast of North America, like New York, if you live there. But you may have many supporters who live in California. With this information, you should know that your posts would probably have more engagement if you make them in the morning here because many Californians would be at work then. However, don't be concerned. If your target audience is mainly in the US, stay reading to discover many ways you may address this challenge.

Step 4: Find out when your fans are the most interested.

Your audience's behavior on TikTok may tell you the ideal time to publish. Visit the Followers section to check how your followers are doing, and make sure to review activities under the Followers page. Additionally, to show the regularity of Rachel Pedersen's fan engagement, Pedersen provides the following example:

Additionally, you can see in the picture below that Pederson's followers are most active in the afternoon hours of 11 am11 am to 7 pm7 pm, as seen by the image below. You will know when it is most effective to upload a TikTok video if you know how TikTok's algorithms work.

Step 5: After translation to your time zone, it is time to go ahead and proceed.

TikTok's analytics timekeeping measures all recorded information UTC. In other words, if you want to boost the effectiveness of your posts, you'll need to translate the hours your followers spend online to your audience's time zone.

Show how to accomplish this using an example. Your follower activity increases between 4 pm4 pm and six pm6 pm UTC on TikTok. You may find that posting on TikTok in Italy throughout the evening is better between 6 pm6 pm and nine pm9 pm if most of your audience is located there.

Step 6: Benefit From the Content That Ranks the Highest

Next, you'll see what your most extraordinary material is so you can continue to refine your times to publish on TikTok. On the TikTok analytics screen , click “Content” at the top. Using this tool, you'll be able to monitor your performance in the last week, which is very useful when things become hectic. After scrolling down the page, touch on a post to learn more about it.

Every post has the number of views, likes, remarks, as well as shares shown next to it. You'll also be able to discover the post's average viewing time, as well as its sources of viewership. You may remember Lachlan Kirkwood from a TikTok video .

Ringkasan:

 • TikTok Analytics gives you access to all the data you need to determine when your followers are active.

 • Use these tools to determine how many people are following you and where they are viewing your content . TikTok's analytics timekeeping measures all recorded information UTC.

 • You will know when it is most effective to upload a TikTok video if you know how TikTok's algorithms work. Your audience's behavior on TikTok may tell you the ideal time to publish.

How can you make the most of using various record timings to publish on TikTok?

You'll quickly discover there's no perfect day or time to publish on TikTok since it changes from moment to moment. TikTok offers several opportunities for any business to gain massive exposure for their fanbase.

So glad that it is because You don't want to survive in a city where your organization only has the opportunity to interact with the audience on a daily or weekly basis.

Social media managers who handle many clients, however, are often stretched thin, scrambling to publish content across various social media platforms. Social media scheduling is essential for projects like these. SocialPilot is a resource for scheduling many posts to various TikTok accounts over extended periods of time.

What Are TikTok's Benefits for Brands?

TikTok doesn't include any conventional display advertising. Therefore it can't be used for marketing. In other words, TikTok is only really competing with other social networking sites on a platform-by-platform basis, not on a channel-by-channel one. Nevertheless, many companies are discovering the worth of TikTok as a promotional tool owing to its quick development and increased interest.

To inspire its consumers to produce content about the brand, many companies have used methods like TikTok tasks and competitions . Brands are using hashtags on TikTok similarly to how they use them on other social networking sites, which helps TikTok users better discover their advertising campaigns.

For instance, look at Guess's #InMyDenim campaign. TikTok, a popular short-form video app, was acquired by Guess on September 1, 2018, and Guess welcomed US-based TikTok fans to their #InMyDenim tag challenge. A contest was held with the requirement that the participants produce videos utilizing denim by using the hashtag. TikTok's United States brand relationships began with this agreement.

Brands may take advantage of TikTok by collaborating with TikTok celebs to produce promotional material unique to the company. It will be like any other influencer partnership but using the 15-second video format available on TikTok.

Soalan Lazim:

The following questions are often asked regarding Tik Tok posting times:

1. Does the time TikTok posts content matter?

Influencers on TikTok tend to post twice a day. TikTok cares more about quality than quantity. The videos must be captivating and entertaining. You'll get a big following if you publish every day, save on Sundays.

2. How often should you be uploading to TikTok?

You may begin by posting on TikTok every day, but you should do even more if you want to increase your audience. It is best to post one to three times per day. If you're going to succeed, be sure you produce interesting material regularly.

3. How can you take a TikTok and get it to explode?

Make Your TikTok Videos Go Viral

 • Open with a smash .

 • Keep the duration of your videos as short as feasible.

 • Make your audio recordings.

 • Find songs or noises that are popular.

 • Give the interview some structure.

 • Tell one other the best ways to use the product, tricks, tips, and things you like.

 • Make sure that you always have a prominent CTA.

 • Make sure to include something unexpected that others can talk about.

4. How can I download Fyp on TikTok?

6 Tips to Promote Your Content on TikTok (FYP)

 • Follow hashtag etiquette.

 • Make your videos shorter.

 • Write catchy captions .

 • It's essential to create excellent videos.

 • Post fresh content during the time when your audience is most active.

 • Add Music and Sounds That Are Popular to Your Videos.

Kesimpulannya

It is essential to use various approaches when it comes to expanding your following on TikTok. Your target audience's whereabouts must be determined before you can make any substantial progress. Based on the variations in time zones, the optimum time to publish on TikTok should be set (yours and theirs). By using all of these methods, you are able to know when your readers are most likely online and looking for your material.

However, if you want to build your audience, just posting your material at the appropriate time of day is not enough. Identify and highlight your greatest asset, provide additional content, and foster partnerships, and use hashtags. You may boost your followers by using these suggestions in your social media strategy.