Analitis Google adalah perkhidmatan analisis web. Ini ditawarkan oleh Google yang dapat digunakan oleh webmaster untuk menganalisis dan melacak lalu lintas laman web mereka. Perkhidmatan analitik web ini kini berfungsi di bawah platform pemasaran Google.

Pada masa kini, ia telah menjadi alat analisis web yang paling banyak digunakan. Ia adalah alat percuma. Oleh itu, anda boleh menggunakan alat ini dengan mudah untuk menganalisis dan mengesan lalu lintas laman web anda. Ia juga merupakan alat terbaik yang boleh anda gunakan untuk visualisasi data . Anda juga boleh menggunakan alat ini untuk menghasilkan laporan data masa nyata anda. Webmaster juga boleh menggunakan alat ini untuk mendapatkan idea mengenai tingkah laku pelawat. Sebilangan besar orang tidak berpuas hati dengan pelaporan Google Analytics. Mereka cuba mencari alternatif untuk Analitis Google. Di sini, kami akan membincangkan lima alat analisis laman web generasi seterusnya seperti Google Analytics yang boleh anda gunakan.

Peringkat SE:

Ini adalah salah satu alternatif terbaik dari Analitis Google yang boleh anda gunakan untuk analisis data laman web anda. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat memperoleh idea yang cukup mengenai pelawat yang mengunjungi laman web anda. Anda juga boleh menggunakan alat ini untuk mendapatkan idea mengenai demografi pelawat laman web anda. Bersama dengan laporan ini, alat ini juga menawarkan banyak ciri kepada pengguna. Dalam sekumpulan fitur ini, terdapat laporan khusus, analisis peringkat dan penjejakan laman web dan laporan aktiviti media sosial.

Anda juga boleh mengintegrasikan alat ini dengan Google Analytics. Bersama dengan menghasilkan laporan lain, anda juga dapat menggunakan alat ini untuk memantau pautan balik laman web anda. Ia juga merupakan alat terbaik yang boleh anda gunakan untuk memperbaiki struktur laman web anda. Untuk memperbaiki struktur laman web anda, ia menawarkan banyak titik data. Antara muka alat analisis data ini juga jelas. Anda boleh menggunakan alat ini dengan mudah untuk menganalisis data di laman web anda. Untuk pencernaan maklumat yang mudah, ia memberikan maklumat dalam bentuk grafik dan gambar rajah.

Piwik:

Piwik juga merupakan salah satu alternatif terbaik untuk Analitis Google. Manfaat yang paling penting dari alat ini ialah ia menawarkan ciri yang serupa dengan Google Analytics. Bagaimanapun, satu-satunya kelemahan alat ini ialah penyediaannya tidak mudah digunakan untuk webmaster. Sekiranya anda ingin menggunakan versi berbayar alat ini, anda perlu memasang alat ini di pelayan anda. Oleh itu, jika anda ingin mendapatkan faedah yang diperlukan dari alat ini, anda harus mempunyai pengetahuan teknikal mengenai alat analitik web. Sistem sokongan pelanggan alat ini juga mengagumkan. Ini bermaksud bahawa wakil pelanggan alat ini tersedia sepanjang masa untuk memberikan penyelesaian terbaik untuk masalah pelanggan. Pasukan alat ini juga responsif untuk mengetahui pepijat. Setelah menemui pepijat, pasukan dengan cepat bertindak balas. Ia juga menawarkan banyak ciri kepada pengguna. Dalam ciri-ciri ini, terdapat papan pemuka yang dapat disesuaikan, plugin pasar dan sistem penjejakan sasaran, dll. Sekiranya anda akan menggunakan alat ini selama beberapa hari, anda dapat memahami antara muka alat ini dengan mudah.

Penyusu utama:

Disarankan oleh firma bantuan disertasi , seperti Google Analytics, anda juga boleh menggunakan alat ini untuk mendapatkan idea tentang siapa yang mengunjungi laman web anda. Alat ini memberikan maklumat ini walaupun pengunjung mengisi borang hubungan atau berkongsi alamat e-mel. Dengan menggunakan alat ini, anda juga dapat meningkatkan CTR laman web anda. Alat ini akan memberikan idea mengenai laman web yang paling kerap dikunjungi di laman web anda. Dengan mengerjakan laman web ini, anda dapat meningkatkan CTR laman web anda. Ini adalah alat terbaik untuk laman web perniagaan. Pengusaha dapat dengan mudah meningkatkan penjualan produk mereka dengan mengekstrak data berguna dari alat ini. Untuk mengekstrak data berguna laman web anda, anda hanya perlu memuat turun alat ini. Setelah memuat turun alat ini, anda harus menghubungkan alat ini dengan Google Analitis. Pelan percuma disediakan untuk pengguna. Bagaimanapun, untuk laporan lanjutan, anda juga boleh menggunakan pelan berbayarnya.

Kissmetrik:

Sekiranya anda menjalankan laman web individu dan mencari alternatif terbaik untuk Analitis Google, ini adalah alat terbaik untuk anda. Apabila anda akan menggunakan alat ini, alat ini akan mengesan pelawat ke laman web anda. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat meningkatkan kadar penukaran laman web anda dengan mudah. Untuk meningkatkan kadar penukaran laman web anda, ia menawarkan banyak fitur kepada pengguna. Dalam ciri-ciri ini, terdapat ujian split A / B, laporan corong dan segmentasi data dll. Proses penyediaan alat ini juga rumit bagi pengguna. Bagaimanapun, ia menawarkan pemalam untuk pengguna. Sebagai contoh, jika anda telah membina laman web anda di WordPress, anda boleh memasang pemalamnya untuk menghasilkan laporan mengenai data laman web anda. Alat ini juga menyediakan penyelesaian untuk aplikasi mudah alih.

Woopra:

Ia menawarkan papan pemuka web terbaik untuk pengguna. Mereka memberikan ciri analitik terbaik kepada pengguna dengan bantuan alat ini. Ini akan memberikan idea yang cukup mengenai laman web anda. Setelah mendapat maklumat berguna mengenai laman web anda, anda akan mendapat idea tentang apa yang berlaku di laman web anda. Sama seperti Google Analytics, anda juga boleh mendapatkan idea mengenai pelawat dalam talian di laman web anda. Ini juga akan memberikan idea tentang kandungan yang mereka baca di laman web anda.

Ini juga merupakan alat yang berguna untuk perniagaan dalam talian anda. Ia menawarkan banyak ciri menarik kepada pengguna. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat mengesan kategori berprestasi terbaik di laman web anda. Ini juga merupakan alat terbaik untuk mengesan komen di laman web anda. Ia juga merupakan alat terbaik untuk menghasilkan statistik masa nyata laman web anda.

Kesimpulannya

Dengan menggunakan alat ini, anda dapat menikmati pelaporan lanjutan dan ciri sembang langsung alat ini. Sekiranya anda menjalankan perniagaan eCommerce, anda boleh mengintegrasikan alat ini dengan perniagaan dalam talian anda.