Tempat tidur terbesar di dunia? Menurut Guinness Book of World Records, tempat tidur terbesar di dunia panjang 26.5m dan lebar 16.55, dibuat oleh Commissie Zomerfeesten St Gregorius. Ia mula wujud pada 28 Mei 2011. Keluarga dengan jumlah ahli yang jauh lebih besar pasti suka memiliki katil seperti ini. 'Tempat Tidur Keluarga' akan membantu membawa keluarga lebih dekat, dan berkongsi tidur anda di tempat tidur dengan isteri dan anak-anak anda adalah pengalaman hebat. Anak-anak akan senang menemani ibu bapa mereka dan berpeluang mendengarkan kisah dongeng dan tidur nyanyian sebelum tidur, yang pernah dikaitkan hanya dengan kakek dan nenek kita.

Katil Terbesar

Melangkah ke tempat tidur terbesar yang terdapat di pasaran global, pertama kami mempunyai:

1. Raja Wyoming

Katil king Wyoming berukuran 84 x 84 inci. Tilam berbentuk segi empat ini menawarkan ruang tidur peribadi 42 inci setiap individu, lebih tinggi 10 cm setiap sisi daripada katil bersaiz king standard. Raja Wyoming mempunyai panjang yang sama dengan tilam raja California, tilam standard paling luas yang terdapat di pasaran.

Seorang raja Wyoming selebar 12 inci dibandingkan dengan raja California, jadi setiap individu mempunyai banyak ruang untuk menyebar. Berapa kerap anda tidur di tilam ini? Adakah ia akan tidur setiap hari, atau adakah waktu bersantai yang menyeronokkan untuk menonton rancangan TV kegemaran anda? Ringkasnya, penggunaan anda akan menentukan jenis tilam yang paling sesuai dengan anda.

 • Harga Purata: $ 1500 hingga $ 3000

Tidur setiap malam perlu lebih menyerupai tilam biasa dengan cara yang menyokong kedudukan badan anda ketika berbaring di tempat tidur dan titik tekanan . Sebaliknya, tilam lounge dengan cepat boleh menjadi busa poliuretana klasik yang lebih murah, serupa dengan sofa. Direka khas untuk penggunaan kasar dan sukar .

Katil

Dari segi saiz bilik, katil king Wyoming sesuai dengan selesa di bilik tidur utama 14 kaki dengan 16 kaki. Sekiranya bilik tidur anda berada di sisi yang lebih sempit, ia mungkin tidak memenuhi lebar tempat tidur king Wyoming.

2. Katil King California

Tempat tidur King California, juga dikenali sebagai raja Barat, berukuran 72 inci dengan 84 inci dan tidak dapat dibezakan dari dua tilam XL berkembar . Ukuran tilam ini juga bagus untuk pasangan, terutamanya untuk orang yang tidur lebih dari 6 kaki . Oleh kerana tilam raja California lebih sempit daripada saiz raja, bilik ini mungkin mempunyai ruang untuk memuatkan 1 hingga 2 anak kecil selain dua orang dewasa .

Dimensi raja California seluas 72 inci dan panjang 84 inci adalah yang terbaik untuk individu dengan ketinggian yang tinggi dan untuk bilik yang sempit di mana reka bentuk badannya yang langsing akan sesuai dengan rapi.

Katil king California adalah tilam kedua terbesar dalam industri , seluas 6,048 inci persegi. Tilam king California sangat sesuai untuk bilik tidur utama berukuran 12 kaki dengan 12 kaki, walaupun ukuran bilik 12 kaki dengan 14 kaki lebih baik untuk menampung panjang katil tambahan.

 • Harga Purata: $ 900 hingga $ 3000

Sebelum membeli tempat tidur, pastikan anda telah mengukur dimensi bilik anda, pintu masuk rumah anda, dan setiap tangga dan pintu yang perlu anda lalui . Katil king di California boleh menjadi sukar untuk bergerak dan diangkut. Panjang tambahan mereka menjadikannya lebih sukar di sudut-sudut dan tangga yang ketat .

Sekiranya anda menggemari haiwan peliharaan dan suka berkongsi tempat tidur dengan anjing , kucing atau binatang peliharaan lain, raja California akan menjadi pilihan yang lebih baik untuk anda, kerana panjang tambahannya membolehkan haiwan anda tidur di kaki katil tanpa mengganggu tidur anda .

Pembeli akan mendapati bahawa aksesori untuk katil king California selalu mahal . Rangka tempat tidur, sprei, dan aksesori tempat tidur yang lain sering kali lebih mahal untuk raja California. Kedua-dua tilam raja dan California mempunyai harga yang sangat tinggi di pasaran kerana ukuran dan kuantiti dan kualiti bahan yang besar.

3. Raja Texas

Dimensi raja Texas adalah 80 x 98 inci dan merupakan tilam besar kedua terbesar di pasaran. Walaupun seorang raja Texas sedikit lebih sempit daripada seorang raja Wyoming sebanyak 4 inci, ia masih 4 inci lebih lebar daripada tilam bersaiz king standard dan 8 inci lebih lebar daripada seorang raja California. Jadi, dalam kebanyakan kes, ia boleh mempunyai ruang untuk dua orang dewasa dan satu hingga dua kanak-kanak . Seperti kata pepatah, 'Segala sesuatu di Texas lebih besar.'

 • Harga Purata: $ 2000 hingga $ 3500

Perkara yang sama berlaku untuk tilam . Ciri yang paling ketara bagi seorang raja Texas adalah panjangnya. Tilam ini lebih panjang lapan belas inci berbanding tilam raja biasa dan panjang 14 inci berbanding dengan raja California. Saiz tambahan raja Texas sangat sesuai untuk individu yang lebih tinggi. Sebagai contoh, seseorang yang berukuran 6.5 kaki masih mempunyai kawasan lain 18 hingga 20 inci di bahagian bawah katil.

katil

Lebih-lebih lagi, Jika anda mempunyai bilik tidur utama yang besar, maka tempat tidur king atau California Kings kadang-kadang boleh membiarkan ruangan itu kosong. Walau bagaimanapun, Tempat Tidur King Texas ini adalah kaedah terbaik untuk mengisi ruang anda dan memberikan pandangan yang lengkap. Bentuk segi empat tepat seorang raja Texas menjadikannya lebih sesuai untuk bilik yang sempit. Tetapi, tilam ini sesuai dengan selesa di bilik tidur utama 14 x 16 kaki .

4. ALASKAN RAJA

Seorang raja Alaskan adalah yang terbesar di antara tilam humungous yang terdapat di seluruh dunia. Ia adalah tilam persegi 108 inci x 108 inci. Sekiranya anda tidur dengan lebih daripada dua orang anak, tilam ini sangat sesuai. Seorang raja Alaska sangat besar sehingga anda dan keluarga anda dapat menikmati tidur tanpa merasa gelisah .

Seperti raja Wyoming, raja Alaskan juga tilam berbentuk persegi. Tetapi, raja Alaskan adalah dua puluh empat inci lebih lebar daripada raja Wyoming dan sepuluh inci lebih panjang daripada raja Texas. Tempat tidur Alaskan jauh lebih luas apabila diletakkan di sebelah tilam bersaiz king biasa, yang berukuran 76 inci hingga 80 inci .

 • Harga Purata: $ 2500 hingga $ 5000

Mereka yang tingginya lebih dari 6.5 kaki akan menikmati ruang kaki tambahan yang disertakan dengan raja Alaskan. Ciri ini membolehkan individu dengan ketinggian untuk berehat dengan selesa tanpa rasa bimbang jatuh di kaki katil .

Oleh kerana raja-raja Alaska besar, mereka memerlukan bilik tidur yang sedikit lebih besar untuk menampung. Sebilangan besar bilik tidur berukuran 14 x 16 kaki. Tetapi, kami mengesyorkan memilih raja Alaska hanya jika bilik tidur anda sekurang-kurangnya 16 x 16 kaki. Lebar lebihan akan memberi banyak ruang untuk bergerak di sekitar tepi katil.

Spesifikasi Raja Wyoming Raja Texas Raja Alaskan
Lebar (inci) 84 Inci 80 Inci 108 Inci
Lebar (CM) 213.36 CM 203.2 CM 274.32 CM
Panjang (Inci) 84 Inci 98 Inci 108 Inci
Panjang (CM) 213.36 CM 248.92 CM 274.32 CM
Saiz Bilik yang Disyorkan (Kaki) 12 kaki dengan 12 kaki 12 kaki dengan 14 kaki 16 kaki dengan 16 kaki
Saiz Bilik yang Disarankan (CM) 365.76 CM dengan 365.76 CM 365.76 CM dengan 426.72 CM 487.68 CM dengan 487.68 CM
Bentuk tilam Petak Segi empat tepat Petak

Alat tambah dan aksesori untuk tilam yang terlalu besar

Aksesori tempat tidur, seperti cadar, selimut, dan selimut, biasanya tidak tersedia untuk katil besar . Dalam kebanyakan kes, cadar besar dibuat khas. Semasa membeli selimut atau selimut, anda boleh menambah lebar tilam 16 inci dan panjang 12 inci untuk mengetahui ukuran yang anda perlukan.

Oleh kerana tilam besar tidak biasa digunakan dan dianggap sebagai kemewahan untuk dimiliki, syarikat yang membuatnya biasanya menawarkan pangkalan dan kerangka untuk menempatkan katil yang lebih luas ini. Sekiranya mereka melakukannya, ada baiknya membelinya dengan tilam kerana bingkai yang lebih besar tidak terdapat di banyak kedai . Sekiranya mereka tidak menawarkan kerangka tempat tidur, anda juga boleh membuatnya.

Tilam

Sekarang, dengan semua yang dijelaskan, kos dan tempat tidur yang luas tersedia di seluruh dunia. Anda boleh membuat keputusan sendiri bahawa katil mana yang paling sesuai untuk gambar anda. Juga, sekarang ini, dengan meningkatnya internet , cukup mudah untuk mencari syarikat yang membuat tilam dan tempat tidur bersaiz khusus. Kami berharap kami mungkin membuat keputusan lebih mudah untuk anda.

Lebih-lebih lagi, anda boleh melalui soalan yang paling kerap diajukan jika anda fikir kami mungkin melangkau sesuatu yang serius.

Katil Paling Mahal di Dunia

Majoriti tempat tidur mempunyai fungsi yang sama: untuk menyediakan tempat tidur yang selesa untuk berehat pada waktu malam. Namun, bagi sesetengah orang, katil berkualiti tinggi yang ringkas tidak mencukupi.

Beberapa katil termahal di dunia berharga sama dengan kenderaan, malah rumah. Sistem suara, set televisyen, peti sejuk, dan kemudahan lain terdapat di tempat tidur paling mewah di dunia.

Walaupun katil 6 hingga 8 tidak diperlukan, selalu menyenangkan melihat tempat tidur yang cukup hebat dengan karya seni yang luar biasa dan cuba membandingkan ciri - cirinya dengan tempat tidur anda sendiri.

10. Katil Sphere

The Sphere Bed adalah reka bentuk retro dan unik dari Karim Rashid. Struktur kanopi membungkus seluruh tilam dengan katil berumbai, papan kaki, dan bahagian atas tertutup. Bingkai merah terang dan pelapis tahan lama menjadikan fokus pusat yang paling menarik di mana-mana bilik tidur.

TV layar lebar, pemegang cawan, cermin, lampu LED, pembesar suara surround, dan bingkai tempat tidur yang boleh disesuaikan semuanya disertakan di Sphere Bed. Tempat tidur ini direka untuk orang yang suka menghabiskan banyak masa di tempat tidur.

9. Katil Monarch Vi-Spring

Vi-Spring mempunyai beberapa tempat tidur paling mewah di dunia. Tilam ini diperbuat daripada campuran kasmir, bulu domba, dan mohair yang mewah, tidak mengejutkan. Lebih 3000 gegelung keluli tahan karat membentuk unit sokongan.

Rangka tempat tidur terbuat dari buluh berongga, yang mesra alam dan tahan lama. Buluh secara semula jadi melembapkan kelembapan, antibakteria, dan hypoallergenic. Buluh juga meningkatkan aliran udara ke seluruh ranjang, yang sangat penting untuk kualiti tidur yang lebih baik.

Katil

8. Katil Teknologi Tidur Malam Berbintang

The Starry Night Sleep Technology Bed adalah tilam berteknologi tinggi dengan tanda tidur yang sesuai.

The Starry Night Sleep Technology Bed dilengkapi dengan stereo suara surround dan projektor video yang dapat digunakan untuk memproyeksikan bintang di seberang bilik anda atau mengubah bilik tidur anda menjadi pawagam , seperti namanya. Tempat tidur juga mempunyai stesen pengecasan untuk telefon anda, jadi anda tidak jauh dari alat anda.

Tilam juga unik. Tempat tidur terbelah di tengah, membolehkan anda dan pasangan memperibadikan kedua-dua belah pihak. Teknologi anti-mendengkur, kawalan suhu, dan pusat tidur diagnostik untuk mengesan pergerakan dan corak pernafasan anda semua disertakan.

7. Katil Cosmovoide

Cosmovide Bed berbentuk telur adalah penampilan futuristik. Rangka besar ini seluruhnya terdiri daripada tilam dengan banyak pelapik dan penutup rajutan lembut.

A terbina dalam telefon, pemain DVD, TV, dan audio bunyi sekeliling semua termasuk dalam katil. Bukan hanya itu tetapi untuk larut malam dan awal pagi, bahagian atas bingkai mempunyai lampu LED berwarna.

Tempat Tidur Cosmovide berwarna retro berbanding dengan katil dan teknologi moden , dengan telefon kabel terpasang dan pemain DVD, tetapi ia masih mewah.

6. Tempat Tidur Majesty Vi-Spring

Berbanding dengan Monarch, Majesty Vi-Spring Bed mempunyai beberapa ciri tambahan .

The Majesty Bed, yang harganya hampir dua kali lebih besar daripada Monarch, dibuat oleh Jab Anstoetz dan mengandungi lebih dari 6000 mata air berkalut untuk pengagihan berat badan yang sempurna. Beberapa bahan paling lembut di dunia digunakan di tilam, termasuk bulu bulu Britain, sutera bulu Shetland, kasmir, dan ekor kuda Eropah .

Perak dan emas semula jadi yang dijahit ke Tempat Tidur Majesty adalah salah satu sebab utama harganya hampir $ 85,000.

5. The Vividus

Tempat tidur Vividus buatan tangan di utara Sweden dengan rambut ekor kuda, kapas serat panjang, rami, pinus, wol, dan sistem penyokong gegelung saku. Pelbagai warna dan gaya tersedia untuk tilam, spring box, dan atas bantal.

Persiapan tangan pada Vividus tidak mudah. Pelanggan mesti mendail nombor VIP Hästens untuk menjadualkan temu janji ujian-tidur peribadi . Hästens kemudian membuat kraftangan tempat tidur anda dan menghantarnya kepada anda dalam kira-kira 45 hari.

Walau bagaimanapun, katil Vividus didakwa bertahan lebih dari 45 tahun oleh Hästens dengan harga yang tinggi ini.

4. Katil Tidur Quantum

Lihatlah Quantum Sleeper Bed jika anda merancang bencana atau hanya ingin tinggal di tempat tidur anda. Tempat tidur kedap air dirancang untuk melindungi anda dari bencana alam, penceroboh, dan senjata .

Tilam dilengkapi dengan peti sejuk, ketuhar gelombang mikro, televisyen , tandas, unit kuasa sandaran, alat komunikasi kecemasan, alat pencabut semula, dan sistem pengudaraan yang disaring. Untuk keselamatan tambahan, anda juga boleh mengunci katil.

Katil

3. Tempat Tidur Emas Gaya Baja Jado

Tempat Tidur Emas Gaya Jago Steel dirancang untuk membuat pernyataan yang berani.

Rangka tempat tidur dibuat hampir keseluruhannya dari emas padu dan kristal Swarovski, dan sangat mewah. Wi-Fi, TV layar datar, pemain DVD, sistem permainan, dan sistem suara surround adalah antara ciri bingkai. Ini lebih banyak tentang bersenang-senang di tempat tidur ini daripada tidur .

2. Katil Terapung Magnetik

Magnetic Floating Bed, yang dicipta oleh arkitek Janjaap Ruijssenaars, adalah salah satu tempat tidur paling unik di planet ini. Katil membuat anda berasa seperti anda sedang terapung di udara, yang dijangkakan memandangkan harga terlalu tinggi yang tag .

Oleh kerana 1500 paun magnet di bawah katil, ia dapat melayang di atas tanah . Tempat tidur diikat dengan selamat ke dinding dengan tali yang tahan lama untuk keselamatan dan untuk mengelakkannya melayang.

1. Tempat Tidur Baldacchino Supreme.

Baldacchino Supreme Bed adalah karya seni yang dirancang oleh Stuart Hughes, yang terkenal dengan mencipta beberapa barang paling berharga di dunia, seperti kapal layar, kereta, dan elektronik . Hanya ada dua tempat tidur mewah di dunia, menjadikannya paling mahal dan paling jarang .

Tempat tidur dibuat oleh tukang perabot Itali, dengan ukiran yang rumit pada bingkai abu, ceri, dan kayu berangan. Kanopi tempat tidur yang elegan dihiasi dengan langsir sutera dan kapas Itali dan diperbuat daripada hampir 250 paun emas 24 karat. Papan kepala dibuat dengan tangan dan dihiasi dengan berlian atau batu lain yang dipilih oleh pembeli.

KEDAI HARGA
Tempat Tidur Baldacchino Supreme $ 6,300,000
Katil Terapung Magnetik $ 1,600,000
Katil Emas Gaya Jado Steel $ 676,500
Katil Tidur Quantum $ 160,000
The Vividus $ 140,000
Tempat Tidur Majesty Vi-Spring $ 6,300,000
Katil Cosmovoide $ 84,400
Katil Teknologi Tidur Starry Night $ 60,000
Katil Monarch Vi-Spring $ 50,000
Katil Sphere $ 50,000

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Orang bertanya banyak soalan mengenai "Tempat tidur terbesar di dunia" beberapa di antaranya dibincangkan di bawah:

1. Siapa yang memiliki tempat tidur terbesar di dunia?

Menurut Guinness Book of World Records, tempat tidur terbesar yang pernah dibuat oleh manusia wujud pada 28 Mei 2011. Ketika Commissie Zomerfeesten St Gregorius Hertme, orang Belanda sepanjang 26,5m ini dan 16,55 semasa festival musim panas di Di sini.

2. Apakah saiz katil yang berbeza?

Terdapat pelbagai jenis katil mengikut saiz;

 1. Bujang
 2. Berkembar
 3. Berkembar XL.
 4. Berganda.
 5. Penuh.
 6. Permaisuri.
 7. Raja.
 8. Raja California.

3. Adakah selimut dan selimut kita sama?

Selimut digunakan untuk memastikan kita sentiasa hangat . Panas yang dikeluarkan oleh badan kita dan sifat penebatnya membuat kita merasakan kehangatan. Penggunaan dan aplikasi selimut , selimut , selimut, dan selimut hampir sama. Namun, perbezaan itu timbul dalam keberkesanannya kerana ketebalan, pengisian, bahan dan pembinaannya .

4. Mengapa disebut raja California?

Tempat tidur mengambil namanya dari tempat ia diciptakan iaitu LA, Los Angeles, California . Pencipta tilam melihat kekosongan dibuat di pasar tempat tidur di California kerana menurutnya kebanyakan orang California mempunyai rumah yang cukup besar untuk tempat tidur selebar enam kaki dan panjang tujuh kaki. Oleh itu, dia memutuskan untuk menamakan tempat tidur raksasa ini dengan nama orang California.

5. Apa yang lebih besar daripada raja Alaskan?

Sebuah katil king Alaskan berukuran 108 inci dengan 108 inci dan merupakan tilam terbesar di pasar AS dan Dunia. Sebilangan peruncit membuat katil khusus lebih besar, tetapi jika anda memilih "tempat tidur terbesar yang tersedia", ia akan menjadi raja Alaska kecuali dinyatakan sebaliknya. Katil ini menawarkan pelbagai tidur yang mencukupi jumlah ruang untuk tersebar dan tidur dengan selesa. Selain itu, individu yang lebih tinggi akan menikmati ruang kaki tambahan yang dilengkapi dengan raja Alaskan.

6. Berapa orang yang sesuai dengan Alas King Bed?

Sehingga empat orang dewasa boleh tidur di katil king Alaskan dengan mudah. Ia dapat menampung keluarga dengan dua orang dewasa dan tiga atau empat kanak-kanak, bergantung pada usia dan saiz badan mereka. Ini adalah tempat tidur yang sempurna untuk keluarga besar yang suka tidur bersama.

7. Siapa yang membuat Tilam Raja Wyoming?

Sebilangan besar peruncit tidak akan membawa tilam king Wyoming kerana katil bersaiz khusus mereka. Anda juga akan berusaha keras untuk mendapatkan tilam ini yang dijual secara dalam talian. Anda mesti mencari peruncit tilam khas yang membuat tilam khas.

8. Adakah Katil Besar Double cukup untuk pasangan?

Katil double (juga dikenali sebagai lengkap) adalah tempat tidur yang paling biasa untuk dua orang tidur sehingga tahun 1960-an. Bilik ini hanya 15 "lebih komprehensif daripada satu katil, hanya menyisakan 27" ruang tidur untuk setiap dua orang dewasa. Dengan panjang 75 ", katil bersaiz penuh mungkin terlalu pendek untuk beberapa orang dewasa yang lebih tinggi. Kelebihan: Sesuai dengan bilik yang lebih kecil.

9. Apakah tempat tidur paling mahal di dunia?

Katil termahal di dunia berharga sekitar $ 150,000 oleh Hästens. Mereka mendakwa bahawa katil dibuat dengan beberapa bahan semula jadi , termasuk bulu kuda, yang menambah keselesaan pada tilam dan juga memungkinkan untuk tetap kering dan mengekalkan suhu badan yang selesa.

10. Apakah tempat tidur terbaik di dunia?

Sama ada anda menderita sakit belakang atau menghabiskan malam tanpa tidur untuk mencari keselesaan, Sistem Tidur Berprestasi Tinggi DUX memberi anda pengalaman terbaik yang anda perlukan. Kami ragu bahawa ada tempat tidur yang baik seperti Tempat Tidur DUX.

KESIMPULAN

Setelah membaca artikel lengkap dan soalan yang sering diajukan, anda sekarang akan mempunyai banyak maklumat di dalam beg anda mengenai tempat tidur paling luas di dunia; berapakah Harga Purata katil terbesar dan mewah yang terdapat di pasaran dunia. Secara jelas, kami telah mencuba yang terbaik untuk membentangkan kepada anda setiap butiran terperinci. Mudah-mudahan, anda akan mempunyai yang jelas gambar apa sebenarnya yang anda perlu membeli. Sebaik sahaja anda sampai di bahagian artikel ini, itulah kesimpulan anda akan membuat pilihan yang disesuaikan yang berputar di sekitar pemikiran anda dan berteriak kepada anda untuk membelinya secepat mungkin.

Artikel Berkaitan:

Ukuran dan Dimensi Tilam:

38 "x 75" | 96.5 x 190.5cm Berkembar 38 "x 80" | 96.5 x 203cm Twin XL

Penuh: 134.5 x 190.5cm | 53 "x 75"

60 "x 80" | 152.5 X 203cm (Ratu)

76 "x 80" | Raja 193 x 203cm

72 "× 84" | 183 X 213cm Raja California

Selain pilihan peribadi, terdapat beberapa perkara yang perlu difikirkan ketika memilih ukuran tilam. Pertimbangkan ukuran bilik tidur anda, dengan siapa anda akan berkongsi tempat tidur anda, dan jumlah ruang yang anda ada.

Dimensi keenam-enam ukuran tilam standard digambarkan dalam panduan ini untuk membantu anda memilih yang sesuai untuk keperluan anda. Kami juga menangani beberapa masalah yang sering ditanya mengenai saiz tempat tidur dan pemilihan tilam.

Katil Paling Mahal di Dunia Adalah $ 150,000. Inilah Kelihatannya

Ketika kapal pesiar Regent Seven Seas Splendor berlayar pada tahun 2020, ia akan dilengkapi dengan sesuatu yang unik: Vividus, tempat tidur paling mahal di dunia.

"Guiding Star" Alexion adalah orang yang menderita penyakit yang tidak biasa dan mengancam nyawa.

Hästens, pengeluar di belakang tilam, menggambarkannya sebagai "tempat tidur paling mewah di dunia," dengan harga kira-kira $ 150,000.

Menurut firma itu, tempat tidur dibuat dengan lapisan bahan semula jadi seperti bulu kuda, yang membolehkan tilam bernafas, kering, dan mengekalkan suhu badan yang selesa.

Saiz Tempat Tidur Standard di Seluruh Dunia

Ukuran katil boleh berbeza di seluruh dunia. Ini disebabkan oleh perbezaan dalam pembuatan dan pelbagai standard negara. Perbezaan ukuran tilam boleh memainkan peranan besar jika anda berpindah dari satu negara ke negara lain dan membawa cadar yang sesuai dengan tempat tidur anda di satu negara, tetapi tidak di negara lain.

Tidak mengetahui variasi dimensi katil standard malah boleh menyebabkan masalah besar dengan ukuran bilik tidur. Di bawah ini kami telah memberikan pengiraan tepat dalam kedua-dua inci dan sentimeter untuk membantu anda mengetahui ukuran tempat tidur anda yang betul.

Sebelum memulakan, kami ingin menyebutkan bahawa FloBeds boleh menjadikan tilam anda "tepat."

Itu bukan hanya untuk ketegasan, yang boleh menjadi salah satu dari 13 tahap ketegasan untuk setiap separuh tilam, tetapi juga ukurannya.

180 cm × 210 cm) | 72 in × 80 in 183 cm × 203 cm | 72 in × 78 in 183 cm × 198 cm | 71 in × 79 in 180 cm × 200 cm |

Saiz tempat tidur standard di UK dan Ireland, selain dari dua, boleh berbeza berbanding dengan saiz AS dan umumnya lebih kecil.

Ratu AS sesuai dengan tempat tidur raja Inggeris, dan raja ke raja super. Ukuran asas Eropah atau benua serupa dengan versi UK tetapi mempunyai panjang set 200 sentimeter. Istilah ratu, raja dan raja super tidak digunakan di benua Eropah, dan rangkap biasanya merujuk pada 140 cm atau lebar yang lebih tinggi. Daripada denominasi AS / UK ini, lebar tempat tidur diberikan dalam sentimeter.

Dimensi tempat tidur standard ini hanya untuk ukuran tilam — kerangka katil yang sebenarnya akan sedikit lebih besar untuk merangkumi dan menyokong tilam sepenuhnya. Ketebalan tilam mungkin berbeza jauh.

10 Katil Paling Mahal di Dunia

Kita semua tahu bahawa katil adalah tempat tidur, yang bermaksud bahawa semuanya mempunyai objektif yang sama iaitu memberi tempat yang selesa untuk tidur dan berehat, tanpa mengira saiz atau rupa mereka.

Tidak, ini tidak lagi berlaku; dengan semua kemajuan di dunia, katil tidak lagi hanya tempat tidur. Beberapa tilam direka dengan sentuhan mewah dan boleh digunakan untuk pelbagai alasan selain tidur, namun tempat tidur ini tidak mampu dimiliki oleh semua orang. Anda pasti akan melihat salah satunya di TV atau dalam filem. Lihatlah senarai termahal di dunia ini.

Ini bukan tempat tidur, ia adalah tempat tidur yang indah. Quantum S adalah komputer kuantum.

DUX lebih dari sekadar katil. Ia adalah kenderaan untuk kebahagiaan. DUX Bed adalah untuk mendapatkan tidur malam yang nyenyak. Tubuh anda hanya dapat memperbaiki, membina semula, dan memulihkan dirinya selama ini. Semasa anda tidur nyenyak, bukan ketika anda sedang tidur.

Sama ada anda mengalami ketidakselesaan belakang atau menghabiskan waktu berjam-jam untuk mencari kedudukan yang selesa, DUX High Performance Sleep Systems memberikan kelonggaran dan kelegaan yang anda perlukan. DUX Bed adalah, menurut pendapat kami, tempat tidur terbaik di dunia. Setelah meluangkan masa di laman web kami, kami mengesyorkan agar anda pergi ke salah satu lokasi kami untuk melihat sendiri produk kami.

Soalan Lazim

Di United Kingdom, berapa besar tempat tidur Emperor?

Ukuran tilam maharaja berbeza-beza bergantung pada peruncit, namun kebanyakan tempat tidur maharaja berukuran 78 "× 78" atau 200cm x 200cm. Beberapa kedai menjual katil maharaja, berukuran 215cm × 215cm (84 "x 84"). Tilam ini berukuran sama dengan Wyoming King. Semasa membeli tempat tidur maharaja, ada baiknya anda memeriksa semula ukuran tilam.

Tempat tidur maharaja jarang sekali digunakan kerana ia adalah tempat tidur yang sangat besar dan sering membebankan. Sukar untuk masuk ke rumah dan pangsapuri kecil, dan hanya sesuai untuk rumah, vila, atau istana yang lebih besar di mana tilam dapat dengan mudah diangkut ke bilik tidur yang diinginkan.

Berapa banyak orang yang boleh membawa e-basikal?

Apakah tempat tidur terbesar di pasaran?

Tilam queen adalah yang paling biasa di kalangan pasangan, tetapi tilam California King adalah yang terbesar. King California cukup besar untuk keluarga yang ingin tidur bersama, berukuran 84 inci panjang dan 72 inci lebar. Sebaliknya, katil King Timur, yang merupakan tempat tidur King konvensional, juga sangat besar.

Apakah katil terbesar yang boleh anda beli dengan cara ini?

King of California Hasilnya, saiz tempat tidur terbesar yang tersedia adalah King. Tempat tidur terbesar yang boleh anda beli dari segi lebar adalah Raja atau Raja Timur, yang berukuran 76 inci dengan panjang 80 inci.

Kesimpulannya

Semasa membeli katil atau tilam, terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan, tidak kurang daripadanya ukuran yang sesuai.

Sekiranya anda membeli katil untuk dua orang dewasa, terdapat beberapa perkara yang perlu diingat.

Pertama dan terpenting, ada panjangnya. Sebaiknya dapatkan satu yang panjangnya sekurang-kurangnya 10cm daripada individu tertinggi dalam kumpulan. Kaki anda menjuntai di tepi tilam atau terpaksa melengkung kaki ke atas adalah perkara terakhir yang anda mahukan.

Katil double UK konvensional berukuran hanya 190cm (6ft 3 ") panjang, oleh itu sesiapa yang lebih tinggi dari 5 kaki 11" (180cm) harus memilih yang berukuran 200cm (6ft 6 "). Panjang katil bersaiz king di United Kingdom ialah 200cm.

Berapakah ukuran tempat tidur maharaja?

Tempat tidur disediakan dalam pelbagai saiz untuk memenuhi pelbagai keperluan. Dari saiz tunggal seperti 90cm x 190cm (Single UK) hingga saiz besar seperti 180cm x 200cm, ada sesuatu untuk semua orang (seorang Raja Super Inggeris atau Raja Euro). Walau bagaimanapun, terdapat sebilangan besar ukuran tempat tidur yang lebih besar daripada yang standard yang memenuhi ruangan yang sangat besar di seluruh dunia.

Berapa besar katil Emperor di UK?

Ukuran tilam maharaja berbeza-beza bergantung pada peruncit, namun kebanyakan tempat tidur maharaja berukuran 78 "× 78" atau 200cm x 200cm. Beberapa kedai menjual katil maharaja, berukuran 215cm × 215cm (84 "x 84"). Tilam ini berukuran sama dengan Wyoming King. Semasa membeli tempat tidur maharaja, ada baiknya anda memeriksa semula ukuran tilam. Tempat tidur maharaja jarang sekali digunakan kerana ia adalah tempat tidur yang sangat besar dan sering membebankan.

Berapa orang boleh memuatkan katil maharaja?

Tempat tidur maharaja sedikit lebih besar daripada katil 180cm x 200cm, tetapi tidak banyak. Walaupun dengan binatang peliharaan atau segelintir balita kecil, dua individu dapat tidur dengan selesa di tempat tidur maharaja. Walaupun dengan tiga orang dewasa, pasti akan ramai.

Apakah katil terbesar yang boleh saya beli?

Raja Alaskan, yang berukuran 108 "× 108" atau 9 kaki x 9 kaki, adalah ukuran tempat tidur biasa terbesar di Amerika. Ini adalah ukuran tilam yang besar dan tidak tersedia di mana-mana tempat di dunia. Kerana cabaran dalam pembuatan dan penghantaran, katil ini sangat mahal.

Apakah katil terbesar di dunia?

Menurut Guinness Book of World Records, Commissie Zomerfeesten St Gregorius Hertme (NL) di Hertme membina tempat tidur terbesar di dunia. Panjangnya 86 kaki 11 inci dan lebar 53 kaki 11 inci. Ini adalah panjang dan lebar 13 tilam maharaja dan 8 tempat tidur maharaja, masing-masing.

Di mana saya boleh membeli katil Emperor?

Kami tidak mempunyai tempat tidur maharaja atau tilam berukuran maharaja, tetapi kami dapat menyesuaikan beberapa katil kami dan semua tilam kami agar sesuai dengan saiz katil maharaja. Tempat tidur kami dibuat mengikut ukuran katil UK biasa. Untuk maklumat lebih lanjut, hantarkan e-mel kepada kami atau lihat halaman tilam poket semula jadi kami.

10 Katil Paling Mahal di Dunia

Katil Sphere - $ 50,000

Sphere Bed adalah reka bentuk yang unik dan nostalgia oleh Karim Rashid. Dengan papan kepala yang tinggi, papan kaki, dan bahagian atas tertutup, bingkai kanopi membungkus seluruh tilam. Bingkai merah yang terang dan pelapis tahan lama menjadikan titik tumpuan paling sejuk di mana-mana bilik tidur. TV 32 inci, pemegang cawan, cermin, lampu LED, pembesar suara surround, dan bingkai tempat tidur yang boleh disesuaikan semuanya disertakan di Sphere Bed.

Katil Monarch Vi-Spring - $ 50,000

Vi-Spring mempunyai beberapa tempat tidur paling indah di dunia. Tilam ini diperbuat daripada campuran kasmir, bulu domba, dan mohair, yang tidak mengejutkan. Lebih 3000 gegelung keluli tahan karat membentuk unit sokongan. Rangka tempat tidurnya terdiri daripada buluh berongga, yang mesra alam dan tahan lama. Buluh secara semula jadi melembapkan kelembapan, antimikroba, dan hypoallergenic.

Katil Teknologi Tidur Starry Night - $ 50,000

Tempat Tidur Teknologi Tidur Starry Night dilengkapi dengan stereo suara surround dan projektor video yang dapat digunakan untuk membuang bintang di seberang bilik anda atau mengubah bilik tidur anda menjadi pawagam, seperti namanya. Tempat tidur juga mempunyai stesen pengecasan untuk telefon anda, jadi anda tidak jauh dari alat anda. Tilam juga unik.

Tempat Tidur Cosmovoide - $ 60,000

Cosmovide Bed berbentuk telur adalah penampilan futuristik. Rangka besar ini seluruhnya terdiri daripada tilam dengan banyak pelapik dan penutup rajutan yang bagus. Telefon bawaan, pemain DVD, TV, dan audio suara sekeliling semuanya terdapat di tempat tidur. Bukan hanya itu, tetapi untuk larut malam dan awal pagi, bahagian atas bingkai termasuk lampu LED berwarna.

Tempat Tidur Majesty Vi-Spring - $ 84,400

Sebagai perbandingan dengan Monarch, Majesty Vi-Spring Bed merangkumi sejumlah ciri tambahan. The Majesty Bed, yang berharga hampir dua kali ganda daripada Monarch, dibuat oleh Jab Anstoetz dan mempunyai lebih daripada 6000 mata air berkalut untuk pengagihan berat badan yang ideal.

The Vividus - $ 140,000

Tempat tidur Vividus dibuat buatan tangan di utara Sweden dengan rambut ekor kuda, kapas serat panjang, rami, pinus, bulu, dan sistem penyokong gegelung saku. Tilam, spring box, dan alas bantal semuanya tersedia dalam pelbagai warna dan gaya. Membeli Vividus bukanlah tugas yang mudah. Pelanggan mesti menghubungi talian VIP Hästens untuk menjadualkan lawatan ujian tidur tidur peribadi.

Tempat Tidur Quantum Sleeper - $ 160,000

Lihatlah Quantum Sleeper Bed sama ada anda merancang untuk bencana atau hanya ingin tinggal di luar tempat tidur anda. Tempat tidur kedap air dilipat pada dirinya sendiri untuk memastikan anda selamat dari bencana alam, penyerang, dan senjata. Peti sejuk, microwave, TV, sistem tandas, unit kuasa sandaran, komunikator kecemasan, rebreather, dan sistem pengudaraan yang disaring semuanya termasuk dalam tilam. Anda juga boleh mengunci katil untuk keselamatan tambahan.

Tempat Tidur Emas Gaya Jado Steel - $ 676,500

Tempat Tidur Emas Gaya Jago Steel dirancang untuk membuat pernyataan. Rangka tempat tidur dibuat hampir sepenuhnya dari kristal emas padu dan kristal Swarovski, dan sangat mempesonakan. Wi-Fi, TV layar datar, pemain DVD, sistem permainan, dan sistem suara surround semuanya termasuk dalam bingkai. Tempat tidur ini lebih kepada bersenang-senang daripada tidur.

Katil Terapung Magnetik - $ 1,600,000

Magnetic Floating Bed, yang dibina oleh arkitek Janjaap Ruijssenaars, adalah salah satu tempat tidur paling luar biasa di dunia. Tempat tidur membuat anda merasa seperti sedang melayang di atas awan, yang diharapkan memandangkan tanda harganya yang terlalu tinggi. Magnet 1500 paun di bawah katil membolehkannya melayang di atas tanah. Tempat tidur dilekatkan pada dinding dengan tali yang kuat untuk keselamatan dan untuk mengelakkan tempat tidur hanyut.

Baldacchino Supreme Bed - $ 6,300,000

Baldacchino Supreme Bed adalah karya agung yang direka oleh Stuart Hughes, yang terkenal dengan pembangunan produk termahal di dunia, seperti kapal layar, kereta, dan alat. Hanya ada dua tempat tidur yang indah ini di dunia, menjadikannya bukan sahaja yang paling mahal tetapi juga yang paling tidak biasa. The bed is handcrafted by Italian furniture manufacturers, with elaborate carvings on the frame made of ash, cherry, and chestnut woods.

Soalan Lazim

What is the largest size bed you can buy?

**King sized mattresses are the largest mattress size available in the United States, measuring 76" X 80". To ensure a suitable fit, evaluate the room's floor area before purchasing a King size bed.

What bed is bigger than a Super King?

Emperor : 84 by 84 inches (213 by 213 centimetres) Super Emperor: 90 by 84 inches (229 by 213 centimetres) Caesar: 96 by 84 inches (229 by 213 centimetres) (244 by 213 centimeters)

What size is a super king size bed?

6 foot 6 inches long and 6 foot wide is the length and width of a super king size bed.

Kesimpulannya

The dimensions of an Emperor size bed are 215cm by 215cm, or 7 feet by 7 feet. It is the largest bed size available in the United Kingdom and Ireland, and is the next size up from a Super king. What is the price of a Texas King Bed? Only the mattress for a Texas king size mattress costs between $2,000 and $7,000.

If you want a higher-end luxury mattress or need a headboard, sheets, foundation, or other accessories, the price may go up.