Kredit cukai minuman keras hitam,

Definisi kredit cukai minuman keras Hitam:

  1. Kredit cukai minuman keras hitam adalah nama tidak rasmi untuk kesan minuman keras hitam, produk sampingan biomassa pengeluaran pulpa kayu, menjadi layak untuk Kredit Campuran Bahan Bakar Alternatif (AFMC) untuk syarikat. AFMC dirancang untuk mendorong pengembangan dan penggunaan bahan bakar alternatif yang dihasilkan dari biomassa dengan memberikan kredit cukai untuk syarikat yang menggunakan campuran bahan bakar tradisional dan biomas. Syarikat kertas segera mulai memanfaatkan celah undang-undang dengan mengambil biojisim minuman keras hitam yang sudah mereka miliki dan mencampurkannya dengan bahan bakar diesel. Campuran ini memenuhi syarat di bawah peraturan kredit, walaupun dalam praktiknya ia adalah proses yang bertentangan dengan tepat yang dimaksudkan untuk mempromosikan kredit.

  2. Kredit cukai minuman keras hitam adalah istilah yang diciptakan oleh industri hasil hutan untuk menggambarkan skema subsidi yang menyalahgunakan dalam industri ini. Minuman keras hitam adalah hasil sampingan dari pembuatan pulpa kayu dan digunakan sebagai bahan bakar. Sebagai sebahagian daripada Akta Dasar Tenaga tahun 2005, pemerintah AS membuat kredit cukai yang disebut Alternatif Bahan Bakar Kredit (AFMC), yang dirancang untuk mendorong syarikat menggunakan biofuel dengan mencampurkannya dengan bahan bakar fosil. Perpanjangan RUU pada tahun 2007 menciptakan celah di mana syarikat kertas, yang sudah menggunakan minuman keras hitam biofuel, melakukan kebalikan dari apa yang dimaksudkan oleh rang undang-undang itu, menambahkan diesel ke minuman keras hitam mereka untuk memenuhi syarat untuk mendapat kredit cukai. Dianggarkan bahawa industri perhutanan telah menerima kredit cukai berbilion dolar melalui skim kredit cukai minuman keras hitam.

  3. Kredit cukai persekutuan yang bertujuan untuk mempromosikan penggunaan bahan bakar bio tetapi memberi kesan sebaliknya. Minuman keras hitam, produk sampingan pembuatan pulpa kayu, telah lama digunakan dalam industri hasil hutan sebagai bahan bakar bio. Pada tahun 2005, kerajaan persekutuan mula menawarkan kredit cukai kepada syarikat yang menggunakan campuran bahan bakar bio dan bahan bakar fosil. Beberapa syarikat dalam industri hasil hutan mula menambahkan bahan bakar diesel ke minuman keras hitam untuk memanfaatkan kredit cukai. Syarikat-syarikat itu mematuhi surat undang-undang, tetapi mereka menggunakan lebih sedikit bahan bakar bio, bukan lebih.

Makna kredit cukai minuman keras Hitam & Definisi kredit cukai minuman keras hitam